- iPad topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Miért nem működik a 4K 60 Hz minden HDMI kábellel?
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kbhuinfo
tag
Pi4 esetében 1,5 A-nél többet nem sikerült még mérnünk, teljesen kihajtva sem (periféria nem volt mondjuk). Ha ezt használod, akkor az üzembiztonság is megnő a szünetmentesség minden előnyével, plusz a betáp tartomány is 6-28V. Kábelre mi min. 0,5 sodrott rezet és lehető legrövidebb hosszot használjuk.
-
kbhuinfo
tag
válasz
Izeka82 #48350 üzenetére
Tudom, eső után köpönyeg, de hátha másnak is segít: szünetmentes.
Kérdésedre a válasz: dmesg és journal - vagy syslog mutatja, meddig jut el és mi lehet a probléma. A hibakeresés kevésbé kifizetődő általában, mint egy új, friss rendszer - szerintem. -
kbhuinfo
tag
válasz
PlatiaAmos #48268 üzenetére
Külső tényezők? Milyen upload-on mutatkozik a jelenség? Nem az éjszakai időszak sávszélességét korlátozza vmi sw vagy router vagy bármi más? Esetleg a környezet intenzív sávszél-terhelése befolyásol?
-
kbhuinfo
tag
válasz
ha3flt #47593 üzenetére
Pontosan. Viszont ehhez venni kell akksikat es cserelgetni is szaporan, mert szepen degradalodik. A szuperkondi meg orokos. Plusz az i2c-n is csucsul par eszkoz, ami a vonali kapacitast kepes elrontani, ha szeretned masra is hasznalni. Jobb azert, ha mindent hw-bol old meg a UPS.
-
kbhuinfo
tag
-
kbhuinfo
tag
válasz
wassermann #47086 üzenetére
Koszi! A tapasztalatok alapjan nagyreszt problema nelkul lehet igy is uzemeltetni. Neha megszunik a bootolasi lehetoseg, de ha nem kritikus, akkor csak egy flash, restore es koktel a medenceparton
-
kbhuinfo
tag
válasz
wassermann #47073 üzenetére
Akkor nalad nincs semmilyen szunetmentes megoldas uzemben?
Tobbiek? Ti mit hasznaltok?
-
kbhuinfo
tag
Csináltam egy piackutatást szakmai oldalról a raspberry pi UPS megoldásokra koncentrálva - azon belül is elsősorban szuperkapacitás alapúra, hogy ne kelljen az akksival bajlódni és tartós legyen, akár kültéren is. Kérlek lessétek meg és ha kimaradt volna valami, jelezzétek!
Raspberry Pi UPS megoldások
Előre is kösz a reakciókat! -
kbhuinfo
tag
OrangePI PC2 (H5) + samba + Transcend jetflash 32
-
kbhuinfo
tag
Kinőttem a pi-t, kéne valami erősebb, több rammal (4-8 mag, 2-4 GB). Néztem médialejátszókat, pi-klónokat, jetson tx1-et. Nyilván olcsóság és passzív hűtés fontos - mit ajánlotok? Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- Mac mini (2023 with M2)
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- GAMER PC! Ryzen 5800X / RTX 3080 / B550 Aorus / 32GB DDR4 / 512GB NVMe / 750w! BeszámítOK
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Xbox Ultimate előfizetések
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest