Hirdetés
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Skylake-
addikt
3
egyebkent azota mar megjott a gyari tap / m2hat / ilyesmik, de nem birtam ki es megprobaltam ezzel az ikeassal.
jo jatek volt, mert nem volt se microsd-m , se micro hdmi-m (ezaltal monitor se) , se rendes tap ugye. pendrivera irtam fel az rpiOS-t es ugy probaltam arrol bebootolni, de hat ugye az egyetlen lehetosegem latni hogy mi tortenik az lett volna ha be tudok SSH-zni ra, hiszen nem volt hozza monitorom. vegul am sikerult, az volt a megoldas hogy elakadt bootnal (csak ugye ezt nem lattam) , mert kerte volna a 5V5A tapot, gondolom nem kapott emiatt eleg powert az USB es nem bootolt pendriverol. atirtam sajat gepen a conf txt-t , ez a sor kellett bele (ha jol remlik) :max_usb_current=1
es utana sikerult bootolnia es sikerult sshzni is ra. aztan masnap megjott a kabel is meg a tap is, szoval mindegy volt, de eljatszottam vele azert -
-Skylake-
addikt
válasz
///Krisz\\\ #48554 üzenetére
koszi, oriasi.
van itthon ugyan olyan ikeas toltom is mint amit linkelsz, de hosszutavon semmikepp nem tervezem azt hasznalni, szerintem veszek egy gyari tapot (mert mindenkepp akarnek ra ssd-t rakni). szerintem alapbol ki fogom hagyni az sd kartyat es megyek csak ssdvel. koszi az infokat ! -
-Skylake-
addikt
válasz
-Skylake- #48552 üzenetére
meg annyi, nem tudom szamit e, de headless lesz a dolog, tehat nem tervezem hogy konkretan monitorra lesz kotve es kell majd a gui vagy ilyesmi (nem tudom ez sebesseg szempontjabol mennyire befolyasolo tenyezo - hiszen nem fogom hasznalni a GPU-t- , azert jegyzem csak meg)
-
-Skylake-
addikt
heloo,
hozzajutottam egy rpi5/4gb laphoz, most jonne a kiegeszitok beszerzese.
harom kerdesem lenne :
- nem szeretem a fix kabeles tapokat, de 5V5A-t nem tud semmi sem, hiaba van itthon ezer toltom, ilyen aram nem jon ki egyikbol sem. van valami elheto alternativa erre, vagy baratkozzak meg a gyari megoldassal ?
- ha vennek egy m2 hat-et es bele egy 2230-as kingston nv3-at , akkor az fogyasztas szempontjabol mit jelentene az USB portokra juto aram szempontjabol ? maga a deszka megeszik 5V3A-t , a maradek oszlik el ugye az USB(3) csatikon. ha igy SSD-vel hasznalom akkor jol erzem, hogy utana nem marad eleg aram pl egy masodik SSD-nek amit USB3-on csatlakoztatnek ?
- mennyire latvanyos a kulonbseg akozott, hogy az OS maga ssd-n van vagy microsd-n ? nyilvan valami ertelmes U3/A2 kartyat vennek bele, mennyire "nyogvenyelos" ha arrol fut ? meg nem tudom mire fogom hasznalni, egy pihole / valami nas megoldas tuti lesz belole, talan docker is, ilyenek , sose volt meg pi-m. -
-Skylake-
addikt
Sziasztok !
Egy olyan kerdesem lenne , hogy szuksegem van egy eszkozre ami a kovetkezo feladatot latja el :
- real-time ki ír bizonyos tozsdei arfolyamokat. Semmi mas. A kerdesem az lenne ,hogy pi alapon epitheto e ilyen. A kijelzo semmikepp sem normal monitor lenne , hanem valami olyasmi mint a A2277 64x32 . Elore is koszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Nem tetszik pár profi eSport játékosnak, hogy Intel CPU-val kell játszaniuk
- OLED TV topic
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Parfüm topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bundle topik
- Apple MacBook
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Asztali PC , R7 8700F , RTX 3080 , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Eladó INTEL i9-13900KF processzor + ASUS TUF Gaming H770-Pro WIFI alaplap
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RX 6700XT / 32GB DDR4 !
- Mini PC - Lenovo ThinkCentre M920q Tiny / i5-8500T / NVMe / USB Type-C / HDMI / 27% számla
- Eladó gamer / workstation PC + monitor garanciás, dobozos alkatrészekkel
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Legjobb kijelzős! ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 512GB FHD - 400nit! magyarbill 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest