- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
turho
addikt
válasz
UberMutant #46899 üzenetére
Nincs nagy bajom, na de az a DOS is 30 éve volt meg 35 🙂 nem tudom mrg pl, hogy helyi hálón latopról hogy léphetnék rá valamivel. Aztán lehrtne hosszabb scriptet copy-padtézni is.
Egyelőre csak ftp-zni tudtam a pi-re. -
turho
addikt
válasz
cog777 #46896 üzenetére
Valami nekem azt súgja, hogy működő trim-mel egészségesebb lenne...bár ahhoz parancssorozni is kell, ha igaz.
Tényleg, srácok, ha csak egy volumio van fenn a Pi-n, akkor azalatt hogyan van nekem terminal-om? Az eszközre kötött 10 collos monitort lesném.
(Nem írom le mindig, de bocs, inuxban, Pi-ben ultrakezdő 50 éves vagyok).tulajdonképpen mindennek örülök, ami előbbre visz.
-
UberMutant
őstag
nekem egyszerű ugreen sata usb 3-as külső házaim vannak. de szerintem már nem kaphatók.
max veszel párat online és visszaküldöd, amielyik nem jó. vagy olvasgatsz a külső házas topikban, ahol hetente esik erről szó.
https://prohardver.hu/tema/kulso_2_5_mobil_rack-ek_topikja/hsz_1-50.htmlssd meg kb mindegy, csak ne A400as kingston legyen.
-
turho
addikt
válasz
UberMutant #46894 üzenetére
Olvasgattam, de persze ebbe IS bele lehet zavarodni...
Van ajánlott ssdntípus/kivitel aminek elég az Usb 3 árama (gyári 3A tápot vettem), és tud trim funkciót, és egy ideje be is vált? Olyan 356 giga és 1 Tb közt vacillálok... -
UberMutant
őstag
azért ha egyszer összeállt, akkor vegyél már egy SSD-t neki, a kártyázás nem egy biztos megoldás.
berryboot lehet még jó bootloader.
https://www.youtube.com/watch?v=OU4mkuZwgeYhttps://berryboot.alexgoldcheidt.com/images/
itt vannak előre készített imagek. -
turho
addikt
Igen, csak nem tudom, hány rendszert enged, illetve mivel, és hogyan érdemes. Közben olvasgatok amennyit tudok.
csak ezért (is) jó a fórum, hogy minél célszerűbben oldjuk meg a dolgokat.
Összeállt, igen, de nehezen. Nézzétek el, hogy még tudatlan vagyok. Windows alatt is elkészíthető a biztonsági másolat?
-
-
turho
addikt
Köszi
megfontolom.
Közben összeállt a Volumio3, meg kb. 50 skin a Peppyheza hang is nagyon jó. (A Peppymeterben egy vajom van csak, nem korrekt az időkijelzés, mondhatni baromságok, ha pl. egy számba beletekerej, ugrasztom
)
Kérdések, zenélőknek is:
BubbleUPNP vagy van jobb is, androidos mobilhoz?
Más: boot és rendszer: érdemes lehet USB kulcsra vagy ssd-re tenni? Gyorsul, stabilabb? Jelenleg egy 64 Mb ultraszuper microsd a rendszer.
Még más: multiboot létezik olyan, ami pl. menüválasztós, és el is harmadolja (negyedeli) a tárhelyet? Arra gondoltam, hogy szívesen csinálnék egy retro emulátor, egy mediaplayer mozizáshoz, egy valamilyen desktop oprendszer, és mondjuk egy Volumio rendszert. Vagy rz nagyon nehéz?
Kezdő vagyok, nézzétek el
(Viszont streamerként már most is örülök, higy megvettem, 2 milliós nehezen összespórolt hifi büszkeségem rendszeren le a kalappal hangja.)
Ja, egy gondolat a kikapcsolósdihoz: azért akarnám, nehogy elvigye a vér-verejték árán feltelepített Volumiot egy áramszünet
...
Ok még egy negyedik kérdés: laptopon lehet backupot készíteni a most jól működő microsd-mről egy másikra? (Ha vmi becseszne).
Köszi aki segít, és a türelmet
-
válasz
wassermann #46886 üzenetére
+1. Én se kapcsolom ki soha, és még semmi probléma nem volt belőle. Havi villanyszámlán (lemértem, kiszámoltam) kemény 189 Ft úgy, hogy rá van dugva egy 2,5-ös HDD USB-n.
Illetve a hivatalon fórumon se kapcsolja ki senki. Nincs értelme.
-
onagyi
csendes tag
Csak az 1.-re.
Nano-val (D1 Mini-vel) vezérelve (relével) kapcsolom be és ki a Volumio-t.
A Nano(D1 Mini) egyébként közben külső és RPI4 hőmérsékletet is mér és ha az
RPI4 hőmérséklete nagyobb 55C, akkor indít egy ventillátort is amivel visszahűti az RPI4-et 50C alá.Gomb megnyomásra elindítja a Volumio-t (RPI4 tápfeszt kapcsolja a relé-t (kb 80 sec mire RPI4 +Volumi 3 rendesen elindul)).
Kikapcsolás.
Volumio-ra telepítve a gpio_button. Ott megadva melyik gpio-ra kapcsoljon ki.
Gombot megnyomva a megadott gpio lábat adott időre (100ms) tápfeszre húzva a Volumio elindítja a leállását (kb 20sec) majd összesen 30 sec múlva a relé bontja a RPI4 tápfeszt. -
0519
senior tag
-
turho
addikt
Megy a Volumio, megy a 10 colos kijelzőjén a GUI, megy a Peppymeter.... 2 kérdésem volna.
1: a Pi4 korrekt leállítása nyomógombbal, esetleg bekapcsolása is. Egyszerű megoldás kellene...létezik?
2. Peppymeterhez 1280x800, hogyan lehet tenni és honnan, több kivezérlésjelzős témát? Gyárilag talàn 9 fajtat tett fel, annyit találok a Volumio alatt a listában.
Köszi, aki segít -
ha3flt
tag
válasz
wassermann #46877 üzenetére
Nem alszik, az már kiderült - boot után üzemmódot váltott a HDMI-n. (Üdv!)
-
Vigyorka
aktív tag
válasz
wassermann #46877 üzenetére
Jó helyen jársz! (át van helyezve és teljesen más, mint az elődje még ki "# "-va sincs benne.)
A /boot/firmware/config.txt - ből hiányzott a:
hdmi_safe=1
config_hdmi_boost=4
bejegyzés.
(((A problémám úgy nézz ki, hogy megoldva. - most az várom, hogy elsötétedjen..))) -
-
válasz
Vigyorka #46868 üzenetére
Rendszerfrissítés után is ezt műveli? Mintha nem ápolna nagy barátságot a Pi-vel.
Egy ellenpróbát tehetnél a rasberryPi OS-el, hiszen ki tudna jobb kernelt faragni hozzá, mint a hw tervezői.
Egy pendrive-on hogyan nyomsz le egy billentyűt? Arra gondoltam ,hogy annyira bealszik, hogy a rádiós eszközök sem funkcionálnak, így felébreszteni sem tudják. Viszont egy vezetékes USB billentyűzet már fel kellene hogy ébressze.
-
0519
senior tag
válasz
ha3flt #46864 üzenetére
Jeff Geerling választ ad kérdéseidre:
[youtube link] -
Vigyorka
aktív tag
válasz
ha3flt #46870 üzenetére
Bootolás után van kép a TV képernyőn és amig ténykedek valamit van is.
Ha nem piszkálom (nem tudom mennyi idő után!) akkor sötét képernyő fogad és nem tudom kizökkenteni ebből az állapotból. A Pi működik. A képernyő pihen, felfüggesztve vagy alvó állapotban vagy csak azért, hogy legyen min mókolnom. -
válasz
Vigyorka #46866 üzenetére
Na azt a listát kellene feltenni egy szövegmegosztóra. Elég az a rész, amikor eltűnik a kép, és a rá következő üzenetek, de az sem gond, ha kiteszed az egészet.
A 0 jó, azt jelenti a terminál elsötétítése ki van kapcsolva.
Lassan kifogyok az ötletekből. Nem tettél fel/álítottál el valami plusz pimpelő/optimalizáló bisz-baszt? -
válasz
Vigyorka #46863 üzenetére
Látszólag az energiatakarékos funkciók ki vannak kapcsolva.
Próbálj meg egy vezetékes bill.t rádugni. Azzal fel tudod ébreszteni?Amikor eltűnik a kép, lépj be ssh-val, és dmesg-el nézd meg mi történik olyankor?
A
cat /sys/module/kernel/parameters/consoleblank
parancsnak mi a kimenete? -
ha3flt
tag
Sziasztok! Több kérdésem lenne, bocs, ha már megvoltak, eddig nem olvastam a fórumot, ill. ha túl egyszerű lett volna a keresőkön megnézni.
- az RPi 5-ösről van már összehasonlítás, benchmark, mennyivel gyorsabb a 4-esnél?
- mennyivel kell erősebben hűteni, gyártottak már jó hűtőbordás passzív fémházat hozzá?
- megbízható az 5-ös, vagy vannak már ismert hibái?
- szerintetek ha nincs az RPi egy akár egy darab 18650-es cellás "szünetmentes" panelre kötve, akkor nem lennének SSD-vel is ugyanolyan bajok, mint az SD kártyákkal? Egy távkezelt helyen használnám a meglevő 4-est vagy az 5-öst majd, ahol a táplálás a használat végén egyszer csak megszűnik, és persze sok évvel ezelőtt ez már megtörtént párszor, hogy újra kellett írni.Annak nem vagyok ellene, hogy külön áramkör kelljen, hogy le tudjon shutdown-olni az RPi, szóval nem akarok lehetetlent, csak a tapasztalatokra lennék kíváncsi. Eddig az SD kártya kontrollerére szoktak hivatkozni, hogy az akkor is molyol időnként és helyezgeti az adatokat, ha nem írunk rá, azért nem szereti a táp megszűnését, de lehet, hogy városi legenda. Elvileg szakember vagyok, de ilyeneket honnan találjak ki... :--)
Köszönöm.
-
Vigyorka
aktív tag
Vezeték nélküli eszközök. Semmit nem érzékkel.
A Qbiiorrent-Nox telefonról mindig elérhető. Most próbáltam laptopról a VNC-n elérni - működik. Pingre válaszol.
Viszonylag rövid ezért beteszem:
○ sleep.target - Sleep
Loaded: loaded (/lib/systemd/system/sleep.target; static)
Active: inactive (dead)
Docs: man:systemd.special(7)
○ suspend.target - Suspend
Loaded: loaded (/lib/systemd/system/suspend.target; static)
○ hibernate.target - System Hibernation
Loaded: loaded (/lib/systemd/system/hibernate.target; static)
○ hybrid-sleep.target - Hybrid Suspend+Hibernate
Loaded: loaded (/lib/systemd/system/hybrid-sleep.target; static)
Docs: man:systemd.special(7) -
-
Vigyorka
aktív tag
Köszi, hogy foglalkozol a problémámmal.
Azért Debian mert ezzel kezdem az Rpi-t és a Linuxot is.(Qbittorent-Nox, böngészők (nagyon ritkán), háttértárolók elérése, Kodi (ritkán) megy rajta ha ajánlasz jobbat akkor költözhettek..)
Nem tettem fel ablakkezelőt (még soha..) így gondolom GUI.
Lehet, hogy az energiagazdi a hibás csak nem tudom a megoldást, hogy az egér vagy tasztatúra felébressze (...Ők is alszanak)
Reboot után van kezelő felület, majd elmegy csucsukálni. -
-
Vigyorka
aktív tag
Üdv!
Még mindig újra telepítésben vagyok... (átálok OS bookworm desktop-ra)
Kérdésem:
A boot SD card takarítása, karban tartása, hogy oldható meg?
Köszönöm! -
Vigyorka
aktív tag
Üdv!
Újra telepítésben vagyok... (átálok OS bookworm desktop-ra)
A TV-m a kimenete.
Idővel eltünik a pi képe és csak az újraindítás hozza vissza.
Ha VNC-n indítom Kodi-t az se ébreszti fel a képet..
Réges-régen már találkoztam ilyen problémával, de a megoldást nem jegyeztem meg.
Köszönöm! -
turho
addikt
Köszi az eddigieket mindenkinek. Néhány nap, és jön az RPi 4 8Gb, és táp, monitor, microsd. Addig próbálom ezeket tanulmányozni.
(Remélem, nem marha nehéz az RPI-kre telepíteni olyan szituban, amikor csak Win10 laptop van itthon).
Az a bootmanager dolog azért is izgatna, mert microsd akad itthon. Ha beválna a streamer, akkor még elvileg egy kisméretű kompatibilis SSD-revis szánnék. -
-
turho
addikt
Van megoldás sd-kártya cserebere nélküli dual (vagy tripla) bootra egy RPI4 esetén? Esetleg SSD-vel? Nehéz megoldani?
Mondjuk Hifiberry OS, Volumio, és esetleg harmadiknak meg valami videoszerver.
Köszi. -
Vigyorka
aktív tag
Üdv!
Szűz telepítésben ügyködök (BookWorm - Raspberry Pi OS with desktop verzió).
Kérdésem:
A Kodi-t és a Qbittorrent-t szeretném viszonylag napra készen telepíteni - honnan és hogyan?
Köszönöm!
(((..a tömörített boot sd card backupját parancssorosan megoldottam.))) -
0519
senior tag
Ha egy helyről akarod venni, akkor szerintem csak amazon jöhet szóba.
Én a pi-t és kiegészítőit itthon venném, a dac-ot és audio kábeleket az [audiophonics] -tól, a kijelzőt talán az amazontól. -
turho
addikt
Még ehhez kérdés: Volumio-t használ.valaki rpi4-esen? Valóban megy már a DSD USB kimeneten (külső DAC-ra)?
Szeretnék építeni RP4 vagy RP5 alapon, SPDIF out+ USB out streamert, 8.8, vagy 11.9 collos "csík" kijelzővel, azaz egy teli előlapos kijelzős streamert. Volumio, TIDAL, illetve laptop, telefon zeneállományai, a vezérlés a mobilomról menne. Hogy induljak neki? (Pl. megbízható hely, ahonnan jó áron egy helyen megvan minden. Kell egy alaplap, egy digi IO kártya, egy pl. waveshare csíkkijelző, táp?).
-
turho
addikt
Sziasztok! Laikusként, de elektronikában valamelyest jártasan kérdem: épített már valaki Rpi 4- ből 7-11 collos kijelzőkkel mindenes Volumio szervert? Tidal, youtube, netrádiók, helyi hálóról zenemappák, flac, DSD,.mp3. ...szeretnék egy ilyet összehozni, egy egyszerű távirányítóval, és csak normális spdif kimenettel, külső dachoz.
Tudtok tanácsot adni, összeget saccra számolni nelem.
Nehéz egy Raspberry pi-re Volumiot vagy ilyesmi rendszert telepíteni?
Ez egy baromi szép.megoldás pl:
[link]Köszi aki segít
ez a display lenne egy nagyon jó kinézetű cucc
dw mondom, a digital spdif out elég lenne, vagy usb a dac felé.
-
-
sonar
addikt
-
válasz
Vigyorka #46840 üzenetére
Próbálj meg egy fájlrendszer ellenőrzést. Mivel a felcsatolt filerendszert nem tudja javítani, ki kell adni a
touch /forcefsck
parancsot, ez a következő újraindításakor le ellenőrzi a root (SD kártya)fájlrendszerét.
A külső lemezeketl pedig csak le kell csatolni.
sudo umount /dev/sda2
sudo chkfs.ext4 /dev/sda2 -
Voy15
tag
Ez a fajta venti van nekem
és ehhez letölthető egy kis bash script amivel beállítható, hogy mikor induljon, hány %-on pörögjön.
Itt van hozzá egy PDF, amiben talán benne is van a bash script, abból talán kilehet szedni, mi is történik a háttérben. -
stopperos
senior tag
-
Vigyorka
aktív tag
Bocsánat!
df -h is kipróbáltam...Last login: Mon Oct 23 23:53:55 2023 from 192.168.1.107
pi@raspberrypi:~ $ df -h
Fájlrendszer Méret Fogl. Szab. Fo.% Csatol. pont
/dev/root 15G 6,5G 7,1G 48% /
devtmpfs 1,7G 0 1,7G 0% /dev
tmpfs 1,9G 0 1,9G 0% /dev/shm
tmpfs 759M 3,3M 756M 1% /run
tmpfs 5,0M 16K 5,0M 1% /run/lock
/dev/sda1 738G 309G 392G 45% /adata/disk_1
/dev/sda2 3,8T 1,2T 2,4T 34% /adata/disk_2
tmpfs 380M 48K 380M 1% /run/user/1000
pi@raspberrypi:~ $ -
Vigyorka
aktív tag
Bocs!!!
Sajna nem vagyok szakértő...
Last login: Mon Oct 23 23:04:54 2023 from 192.168.1.107
pi@raspberrypi:~ $ df -TH
Fájlrendszer Típ. Méret Fogl. Szab. Fo.% Csatol. pont
/dev/root ext4 16G 7,0G 7,7G 48% /
devtmpfs devtmpfs 1,8G 0 1,8G 0% /dev
tmpfs tmpfs 2,0G 0 2,0G 0% /dev/shm
tmpfs tmpfs 796M 3,5M 793M 1% /run
tmpfs tmpfs 5,3M 17k 5,3M 1% /run/lock
/dev/sda1 ext4 792G 331G 421G 45% /adata/disk_1
/dev/sda2 ext4 4,2T 1,4T 2,7T 34% /adata/disk_2
tmpfs tmpfs 398M 50k 398M 1% /run/user/1000
pi@raspberrypi:~ $ -
Vigyorka
aktív tag
Szia!
Last login: Mon Oct 23 19:22:51 2023 from 192.168.1.115
pi@raspberrypi:~ $ df
Fájlrendszer 1K-blokk Fogl. Szabad Fo.% Csatol. pont
/dev/root 14949212 6804944 7433748 48% /devtmpfs 1678468 0 1678468 0% /dev
tmpfs 1942692 0 1942692 0% /dev/shm te
tmpfs 777080 3372 773708 1% /run
tmpfs 5120 16 5104 1% /run/lock
/dev/sda1 772966856 322930568 410698304 45% /adata/disk_1
/dev/sda2 4031883116 1286583476 2540416380 34% /adata/disk_2
tmpfs 388536 48 388488 1% /run/user/1000
pi@raspberrypi:~ $
sda1 -n és sda2 -n is próbáltam. -
-
-
Vigyorka
aktív tag
Üdv!
Frissítettem a rendszert..
Menteni szerettem volna a pi_shrink2.sh -vel.
Köszönöm a segítségeket!
-
cog777
senior tag
válasz
cog777 #46822 üzenetére
Kozben megkaptam a megerositest hogy Godot 4 mukodik RPi5 alatt is Opengl 3.x-et hasznalva..
-
atiska007
senior tag
Aki Jellyfint használ, tudna segíteni?
Pi4 4Gb-on akarom használni az alábbi beálltásokkal:
A problémám, hogy 4K HEVC filmeknél élvezhetetlenül bufferel, 2-5 percenként megáll 3-4 másodpercre. Elméletileg más fórumok szerint vinnie kellene akadás nélkül, szóval lehet valami a beállításoknál van nálam, ami a problémát okozza.
A másik oldalon egyébként egy FireTV 4k MAX van -
cog777
senior tag
Sikerult leforditani Godot 4-et Rpi4-en az uj OS alatt es futtatni.
Telepitsd scons-ot sudo apt install scons paranccsal
git clone https://github.com/godotengine/godot
cd godot
scons platform=linuxbsd target=editor production=yes
4GiB RAM mellett, 4GiB swap az SSD-n nem volt eleg a linkelesnel, igy felemeltem 10GiB-re.
Tobbszori nekifutas es tobb oran utan sikerult leforditani.
Elinditani:
./godot.linuxbsd.editor.arm64 --rendering-driver vulkan
Projektben kivalasztani a vulkant es a forward_plus-t.
rendering device-ban vulkan es a render-ben forward_plus-ra
Ures teljes kepernyos 2d app 40fps-el fut.
Igy valszeg RPi5 alatt is mukodik. -
cog777
senior tag
válasz
Rabbitf_24 #46820 üzenetére
Talan meg ez?
-
Archttila
veterán
válasz
Rabbitf_24 #46813 üzenetére
Vannak pi-hez ajanlott atalakitok, en is egy ilyet hasznalok, UASP is supported. [link]
-
válasz
Azt is nézd meg, hogy PC-re dugva mennyire működik, nem-e hibás.
Múltkor én is vettem egy SSD-t hozzá, 2 óra alatt tönkrement, először persze azt gondoltam a málnával van a baj
-
válasz
Nézd meg a kernel naplót, nem panaszkodik valamire:
dmesg -
Rabbitf_24
addikt
Sziasztok
egy Kingstone 240 gigás ssd-t (2,5-es) próbálok működésre bírni egy pi4-el. Bebootol róla, de nagyon lassú / fagy, sd kártyáról gyorsabb. USB átalakítóval használnám.
mit csinálok rosszul? -
Voy15
tag
Én is vettem az enyémre aktív hűtést, mert sajnos a lakás amiben lakunk nagyon meleg tud lenni nyáron, így a hőmérséklet is fel-fel ment bőven 70 fok felé a nyári melegekben.
De nálam csak 55 fok felett kapcsol be, és akkor is csak 10%-on pörög a venti.
65 felett kapcsol 100%-ra. -
atiska007
senior tag
Én rátettem egy aktív hűtést, aminek semmi hangja, nem is hallom.
Ez így nekem megfelelő, ha nyekeregni fog, veszek másik 40mm-es ventit egy ezresért... -
Pi2 pont rossz példa, mert az eredeti pi2-k pont arról híresek, hogy terhelés alatt se nagyon melegednek és a fogyasztásuk is kevés (cserébe nem is túl erősek).
Ez nem igaz a pi3 SOC-ról "visszabutított" újabb pi2-kre, illetve nincs velük saját tapasztalatom.
A pi3 már hajlamos throttling-ra terhelés alatt, ha nincs rajta legalább egy apró passzív borda. -
-
Voy15
tag
Általánosságban igaz, hogy az alacsonyabb hőmérsékleten működő komponensek hosszabb élettartamot biztosíthatnak.
Gondolván itt főleg a forrasztópontok fáradására, mikrorepedésekre, a hőingadozás hatására.
Értem én, hogy a Rpi hamarabb avul el, meg valszeg pl az SD kártya is hamarabb halálozik el mint a hardware a hőingadozástól, de ezektől függetlenül nem ártasz vele ha hűtöd. -
-
-
Voy15
tag
válasz
PlatiaAmos #46798 üzenetére
70-80 fok körül kezd el leszabályozni a Rpi4 emlékeim szerint.
Ha konstans ezalatt van a hőfok, akkor igazából akár le is szedheted a ventit, mert nem lesz kihatással a performancera.
50 alatt szerintem totál felesleges, felette is (70-80-ig) max élettartam növelés miatt éri meg ventizni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- Eladó fullos Asus Tuff PC Plusz Monitor +...
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H5 Flow RGB 650W
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy A34 5G 128GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged