Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen SSD-t vegyek?
- Projektor topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Notebook hibák
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ablakos
addikt
A rendszer sd kártyát szeretném egy kisebb méretű sd kártyára klónozni. (Nem akarom, hogy évekig a max 4GB -os elfoglalt területet egy 64GB-os kártyán terpeszkedjen. Csak OMV van, lesz.)
Úgy szeretném, hogy a (usb) pendriveSD kártyára átklonoznán a rendszert. Milyen parancs, util kell ehhez? -
Ablakos
addikt
Használtan (baráti áron vettem) a pi4-et. NComputing sd kártya volt benne (RDP). A kérdésem, hogy az eredeti eeprom tartalmat frissítem, akkor az eredeti sd kártya tartalom fog még működni? Vissza lehet állítani az eredeti eeprom tartalmat?
$ sudo rpi-eeprom-update
*** UPDATE AVAILABLE ***
BOOTLOADER: update available
CURRENT: Thu Apr 29 16:11:25 UTC 2021 (1619712685)
LATEST: Wed Jan 11 17:40:52 UTC 2023 (1673458852)
RELEASE: default (/lib/firmware/raspberrypi/bootloader/default)
Use raspi-config to change the release.
VL805_FW: Using bootloader EEPROM
VL805: up to date
CURRENT: 000138a1
LATEST: 000138a1
-
Ablakos
addikt
1db külső táp nélküli ssd van a pi4-esen. Ezzel hiba nélkül működik. Van valamilyen korlát, hogy mennyi külső táp nélküli ssd,hdd akasztható? (max 4db port)
-
Ablakos
addikt
A RP4 dobozban most láttam, hogy ventillátor is van. Én még sohasem hallottam bekapcsolva. Hőmérsékletre kapcsolja automatikusan vagy van külön vezérlő szoftver erre?
-
Ablakos
addikt
OpenMediaVault telepítője "This system is running a desktop environment!
Please use a Lite version of the image or
do not choose to install a desktop environment."
hibaüzenetet ad. A Raspi-config -ban csak a konzolos indulást engedélyeztem. Az egész raspi rendszert csak konzolos módban kell telepíteni vagy valami egyéb mód van az OVM installra? -
Ablakos
addikt
válasz
PlatiaAmos #46794 üzenetére
Milyen alkalmazás(ok), felhasználás miatt szükséges aktív hűtés?
-
Ablakos
addikt
Hangtalan házi dlna servert szeretnék futtatni. (mp3,flac fájlok lejátszása) Melyik típus alkalmas erre? (1T ssd/usb lenne a tároló)
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó igényesen összerakott Ryzen 7 Gaming PC 16GB VGA + Garancia Csere/Beszámítás
- AMD-A10 számítógép
- 3 gen i7 es Hp Elite 8300 CMT pc 3770/12 gb DDR3
- HP Z240 Komplett asztali pc, garanciával, 1050ti 4GB Videóval!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10400 / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Pro Wax 100 gyantamelegítő gép gyantacsomaggal
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3052, 96% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2048, 96% Akksi
- Új Asus 16 ProArt 4K+ OLED Touch Ryzen AI 9 HX370 32GB 2TB Nvidia RTX 4060 8GB Studio Win11 Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3708, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest