Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
varmi2
nagyúr
Üdv.
Nem foglalkoztam még raspberry pi-vel. Ezért teljesen kezdő vagyok. Amit szeretnék megvalósítani. Van egy reolink kamera rendszer a házban, és annak szeretném a képét látni . A reolinknak van android és windows appja is ehhez. Tehát az a kérdés, hogy a raspberry pi-vel ez megoldható? A legolcsóbb hardver elég, használtan is. Jó irányba keresgélek?Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Köszönöm a segítséget mindenkinek, samba pöcc-röff megy.
Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
sztanozs
veterán
válasz kopogo #43194 üzenetére
VPN
- wireguard: van armhf docker hozzá, elfut simán rpi-ről
- openvpn: a legtöbb custom FW-es router tudja alapból, de lassú[ Szerkesztve ]
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
kopogo
tag
helló útmutatást kérnék a nextcloud kívülről való eléréséhez.
Ami biztonságos.
köszönöm[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz Fecogame #43192 üzenetére
engem nem érint csak segítség képen írtam. Nekem a nas-m csak samba 1-l dolgozik ezért kell nálam vissza kapcsolni. Nekem egy RPI2B+ van a doboz mélyen, LE van az SD-n.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz icemad #43188 üzenetére
Nem tudom, hogy RPI alatt menne-e ez a megoldás? CE-n működik. Lehet, hogy kell a samba 1-t vissza kapcsolni?
[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Sziasztok. Egy kérdésem lenne... Raspbian os-t használok GUI-val. Hogy tudnám azt megoldani, hogy egyetlen könyvtárat, (ami külső hdd-n van) megosztok a helyi hálózaton, úgy, hogy win10 PC-n is tudjak bele másolni?
-
válasz bwin.party #43185 üzenetére
Nem kell ftp, a magnet linket meg lehet neki adni.
"What is Linux? I only joined because of the the penguin..." - meanwhile in the linux community. http://9gag.com/gag/arpZGOy
-
madrac
senior tag
válasz bwin.party #43185 üzenetére
Pláne, hogy rtorrentet évek óta nem is fejlesztik.
-
bwin.party
aktív tag
válasz stopperos #43181 üzenetére
Szia!
Így megpróbálok válaszolni, egyesével nem akarom megszólni a topikot semmiképpen sem.
A NextCloud lesz felbütykölve rá, megfogadom a jó tanácsot.
A külső merevlemez házikó külön tápegységgel megy, így kerestem amikor elkezdtem nézelődni ne a Pi adja annak is a feszültséget - nem akartam, hogy a Pi is feszült legyen -, Axagon egyébként a márkája. Megérte az árát, jó termék.#43182 Fecogame: Az rTorrentet mindenképp megnézem, azt tudom róla, hogy parancssoros cucc és nagyon kicsi az erőforrása. Régen használtam egy FTP elérésen töltöttem fel a torrentet és ment is a dolog.
#43183 sztanozs: Amíg nem lesz keret egy 4-es Pi-re addig kénytelen vagyok ezt elfogadni. A lényeg, hogy legyenek elérhetőek a fájlok és menjen egy saját kis felhő, amit a szűk család tud kényelmesen használni. Smart TV egyenlőre semmilyen funkciót nem kap a Pi-ről, szokom a helyzetet és ahogy váltok kényelmesebb lesz a dolog. De ezt mindenképp szem előtt fogom tartani.
#43184 cigam: Transmissiont egyszer próbáltam rajta iszonyat szenvedés volt, hogy elinduljon egy torrent. Qbit szerintem patent cucc, de emlékszem a teamviewer futott vele háttérben iszonyat lassú volt a rendszer tőle. Szóval hiába a WEB-es felület, az rTorrent fog kapni egy esélyt a sebességek miatt. De igazad van, iszonyat kényelmes a qbit. Főleg, hogy össze is szedi könyvjelzőkben a torrenteket.
-
Inkább valami olyasmi kellene, ami eleve beépítve tartalmaz WEB-es felületet. (transmission, qbittorrent,....)
3A csak a Pi-nek? Minek? Még a 3B+ se teszik 1A-nál többet(+ a perifériák). [link]Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
sztanozs
veterán
válasz bwin.party #43180 üzenetére
Mivel az USB és a LAN közös belső USB lábon ül (és az USB hub chipset - amit használnak - sem elsőosztályú), így túl nagy teljesítményre nem szabad számítani. Vsz egy belépő szintű USB-s router nagyobb teljesítményt le tud adni torrentezésben - ha pedig a nextcloud is menni fog, akkor torrent bellett szvsz kínszenvedés lesz NAS-ként használni (pl smart tv-n mozizni róla).
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
veterán
rTorrent mellé javaslom az RuTorrent webes felületet, egyszerűen kezelhető és erőforráskímélő, telepítési útmutató erre
A HDD-nek pedig mindenképp adj külső tápot, illetve a Raspberry-nek is legalább 3A-t.
Okoskütyük ---> https://hardverapro.hu/apro/tuya_wifi_okoseszkozok_homerseklet_szenzorok_1ch_e/hsz_1-50.html
-
szia, szerintem megéri vele foglalkozni. Használj nextcloud-ot, gyorsabban fejlődik. Torrentet pedig screen + rtorrent parancssorból oldanám meg. A billentyűkombinációkat kell csak megtanulni vagy kiírni.
A külső merevlemeznek van külön tápja? Vagy milyen táppal akarod használni?[ Szerkesztve ]
"What is Linux? I only joined because of the the penguin..." - meanwhile in the linux community. http://9gag.com/gag/arpZGOy
-
bwin.party
aktív tag
Sziasztok!
Raspberry Pi 3B eszközöm a téli leállásban szeretném aktív csatasorba állítani. Házi szerverként szeretném, hogy 0-24-ben kiszolgáljon. Van egy külső USB 3.0-s HDD házikóm, benne egy 4TB-os diszkkel.
Amire használnám:
- next cloud vagy own cloud felhő (nem tudom melyik a jobb),
- torrent szerver (nem tudom összesen hány torrentet tud a kliens futtatni).Megéri foglalkozni vele? Köszönöm szépen a segítséget, válaszokat előre is!
Üdv,
Ricsi -
válasz Shummo #43178 üzenetére
Egy próbát megér a timeshift, parancssorból is használható. Az /etc/timeshift.json szerkesztésével adhatod meg a célmeghajtót, vagyis hogy hova mentsen.(Az első futtatáskor jön létre)
[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Shummo
senior tag
Sziasztok. Újabb kérdésben kérném a segítségeteket.
Debian 10 fut az rpi4en külső SSDről és van még rajta egy másik hdd.Szeretnék egy automata biztonsági mentést beállítani a rendszerről, szóval hogy hetente mentse az ssdn lévő rendszert a hddre vagy esetleg másik a hálózaton lévő hddra.
Ehhez milyen progit/módszert javasoltok?
-
_q
addikt
válasz Teasüti #43176 üzenetére
Én azt vettem észre, hogy ha belső hálón kívül akarom elérni a nextcloudot akkor még lassabb, wordpress az egy kicsit gyorsabb volt, de kellett általában 5-8 másodperc, hogy betöltsön. Pedig már cloudflare-t is használtam/használok, hogy kicsit levegye a terhelés a pi-ről. Persze én is ilyenbe gondolkoznék, amire nekem kellene egy wordpress oldal szintén csak pár promó erejére nem érdemes fizetni webszerver szolgáltatásért.
ESP32-vel sima html webszervert csináltam, azt csak belső hálóról próbáltam elérni, ott jó volt, de csak egy hőmérséklet kirajzoló google chart volt. Ha fényképeket szeretnél vele megoldani, ahhoz lehet szűkösebb lenne. Mondjuk egy próbát megér, ha van kedved tesztelni.
8GB ram-ot akkor szokták ajánlani, amikor desktop raspberry OS-t teszel fel és desktop pc-ként szeretnéd használni, több weboldalt megnyitsz egyszerre, youtube-ot használsz és még mellé pár szoftver is fut. Ha csak raspberry lite-ot teszel fel és nincs gui csak ssh-n csatlakozol rá, akkor az alapból 300-400MB max amit igényel. Nekem megy a nextcloud felhő, torrent, smb hálózati megosztás, minidlna. Ez mind dockerből, SSD-ről megy és így használ 1-1.1 GB ramot. Én jobban örülnék, ha a következő Pi 5 majd erősebb CPU-val jönne és elég lenne 4GB ram is, mert szerintem többször van CPU limit, mint ram.
-
Teasüti
nagyúr
Tök egyszerű weblapom volt, Vond szerint pár WordPress sablonnal megoldható a nagyja. Semmi animáció vagy csilivili. Web scraperrel leszedve amit lehetett kb 30 mega az egész, az is főként csak kép.
Valószínűleg arra a napi 5-10 látogatóra elég lenne egy nyomorult mikrokontroller is. Mondjuk egy ESP32.
(Viccen kívül van rá webszeró könyvtár. )
Nem tudom 8 giga ram mire elég, de az a pár euró nem akadály, akkor már legyen alapon... Felőlem futhat akár ramdisk-en az egész OS weblapostul, akár virtualizálva.[ Szerkesztve ]
-
_q
addikt
válasz Teasüti #43173 üzenetére
Csak a jó topikokban
Egyébként én a helyedben azt nézném meg, hogy milyen erőforrás igénye van a weblap kiszolgálásnak. Nekem a nextcloud felhő szolgáltatás az ami lassú egy google drive-hoz képest, weblapot egyszer próbáltam tesztelésből, ott is kicsit lassabban jött be és a cpu-ra gyanakszok. RPI esetén nekem 4GB ram-ból 1 GB van foglalva és mikor megnézem a feladatkezelőt, mindig a cpu ugrik 100%-ra terhelés alatt. Viszont ezek a thin PC-k se mindig vannak erős CPU-val ellátva sőt egy olcsóbb NAS gyenge pontja is a CPU és általában a kevés 512MB/1024MB ram (lásd Tuninger out of box synology NAS-a). Egyelőre én nem mélyedtem ebben jobban el, a pi arra jó amire most jelenleg kell.
[ Szerkesztve ]
-
-
_q
addikt
Host-on van a hálózati rész, ami elvileg nincs konténerre korlátozva. qbittorrent, nextcloud is onnan megy és látom bármely eszközről. Viszont windows 10 media player alól se látom a videókat, csak a plex dnla megosztást üresen, hasonlóan mint a TV-nél. Köszi a tippet, ezek szerint valami jogosultsági probléma lesz csak nem jöttem rá mit és hogyan állítsak be.
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz Teasüti #43165 üzenetére
Egy új annyiba kerül mint egy jobbfajta PC, hiszen az is.
_q
No és másik eszközzel, például a PC-vel eléred/látod a DLNA megosztásokat? Pl. egy médiaplayerrel, vagy VLC-vel. Ugye nincs bekapcsolva tűzfal, vagy bármi huncutság beállítva a Pi-n? Ugyanakkor simán lehet a konténer problémája is hogy a DLNA-t nem engedi ki a hálózatra.(Ezért sem lett a szívem csücske a konténer. Egy olyan megoldás, ami több problémát vet fel, mint amennyi megoldást ad.)[ Szerkesztve ]
-
Kenderice
senior tag
-
veterán
válasz Teasüti #43158 üzenetére
Futtattam egy ideig a weboldalam RPi-ről, stress test-eltem, másodpercenkénti (!) 1000 látogatóval is elbírt egy statikus weboldal esetén. Dinamikussal nem tudom mi a helyzet, de tippre ott is 50-100-at tudnia kellene másodpercenként, persze attól függ mennyire bonyolult az oldal.
Okoskütyük ---> https://hardverapro.hu/apro/tuya_wifi_okoseszkozok_homerseklet_szenzorok_1ch_e/hsz_1-50.html
-
solti
senior tag
válasz Kenderice #43160 üzenetére
kicsit az almát a körtével ami itt megy. Használt thin kliens vs új pi? Ráadásul a méret is számít (haha), legalábbis számíthat.
A torrent, dlna, webserver meg elmegy 2 giga RAM-mal is simán, szóval lehet faragni. A játék streamet meg nem. is értem mit takar, hogy jön oda a pi... (nasként?) -
Warter
addikt
Persze, tobbet fogyaszt minimalisan, cserebe 50k helyett elkoltesz ra max 20k-at. Hany ev fogyasztas kulonbseg jon ki a 30k-bol? Plusz bar teny, hogy jo a pi tamogatottsaga, de az x86-e azert jobb szerintem. De nem akarok hitvitat, meg rabeszelni se senkit semmire. Nekem is van itthon pi tobb is, de valamire szerintem jobb egy x86-os. Mindenki sajat preferenciai alapjan dontson.
-
Teasüti
nagyúr
válasz Warter #43154 üzenetére
Milyen megfontolásból ajánlod a mini pc-t Pi helyett?
Ha csak a webszervert nézem, azt napi 5-10 látogatóval számolva el lehet futtatni egy routeren is akár. A legerősebb Pi 4 meg el kéne bírja ennek a sokszorosát, miközben a fogyasztása meg kb mindegy is nonstop használatban.
Torrent-hez se kell komoly erőforrás, az jelenleg is egy régi routeren megy fennakadás nélkül, igaz csak usb2 sebességgel lehet elérni a vinyót rajta hálózati megosztásban. -
-
No és a fogyasztás difi? Egy mezei PC, akár milyen "thin" jóval többet fogyaszt mint a Pi. Ráadásul amit "15-ért már lehet kapni", régebbi, nem energiahatékony alkatrészekből van összekalapálva.
-
solti
senior tag
válasz Teasüti #43152 üzenetére
Elég egy pi (8gb-t írtál, ezért azzal számolok ~35-38k), egy táp(~4k), egy nagy passzív hűtőrács (armor case,~4k) , meg egy hdmi kábel (2k) és persze memória kártyav(64gb ~5k). Ez még a 8 gb-s változatból is 50 körül meg kéne álljon.
Persze az általad linkelt kezdő kit csicsásabb, de úgyis 22/80/443 porton fogod látni a készüléket és nem szabad szemmel 😀[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
Üdv!
Teljes laikusként érdekelne egy házi Pi webszerver. Később esetleg torrent, dlna, de ha nagyon perverz akarok lenni, akkor mehetne tévére játék stream-et fogadni LAN-on.
De kezdésnek a webfejlesztést kellene megtanulnom, hogy csatarendbe tudjam állítani a lekapcsolt weboldalam, ami eddig ilyen Squarespace jellegű drag&drop módszerrel volt összerakva, minden szolgáltatás integrálva, 24/7 technikai támogatással, stb. Ezzel a projektel sztem hónapokig elleszek.
Szóval kezdő kit-nek ezt néztem ki. Ez megfelel a feladatra? Tudtok ennél jobb ajánlatot esetleg? -
addikt
A plex is tartalmaz egy dlna szervert - amit a konfig oldalon be tudsz kapcsolni ha szeretned. Ha plex klienst hasznalsz (a tv-n vagy egy media box-on) akkor nincs ra szukseged. De mint nalad, h a tv-n nincs kliens akkor hasznalnod kell.
https://support.plex.tv/articles/200350536-dlna/
Szoval lehet nalad "osszevesznek" a dlna szerverek.
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
adika4444
addikt
válasz Petikeje #43146 üzenetére
Igen, a router IP-jét kell megadni, hogy az ő DNS továbbítóját használják a VPN kliensek. Az érdekes hiba, ha nem működik, ugyanis a Wireguard NAT-ol, épp ezért az ottani kliensek kb olyan, mint ha a RPI kérne DNS-feloldást a routertől. Mi nem megy amúgy, a helyi kliensek feloldása, vagy a teljes névfeloldás?
A RPI-n terminálba próbáld meg, hogy
host bix.hu 192.168.1.1
majd
host <valami_helyi_név> 192.168.1.1üdv, adika4444
-
Sziasztok. Nekem gyári noob kártyám van. Van lehetőség arra, hogy teljes tartalma up to date legyen? Jelenleg újratelepítésnél elég sokat frissít. Most lenne időm foglalkozni vele, jobban megismerni a pi-t, kipróbálni több különböző rendszert, stb, de a frissítések rengeteg időt elvesznek.
-
Petikeje
tag
válasz adika4444 #43141 üzenetére
Szia,
A router dhcp osztja a helyi ip cimeket, a többit meg gondolom a szolgáltatóm dns szervere oldja fel. Bocs, de nem értem a kérdést, mert ezeket a fogalmakat nem ismerem, csak sejtem... :-(
Próbáltam azt, hogy a wg0.conf-ban megadtam, hogy DNS = 192.168.1.1 (a routerem IP címe), így nem működött. Vagy a pivpn confignál a custom dns szervert válasszam 192.168.1.1-gyel?
Tudod pontosabban mondani, hogy mit állítsak át pls?
THX! -
adika4444
addikt
válasz Shummo #43142 üzenetére
Igen, az IP maradjon, de a /32-t írd át mondjuk /24-re, mind a szerver mind a kliens konfigjában a megfelelő helyen. Így mennie kéne, ezen felül nincs lehetőség a WireGuard-ban ráhatni a client-to-client kommunikációra. Max tűzfal, de az egy friss Raspbian-on mindent enged, szóval ha nem változtattál rajta, kihúzható mint hibalehetőség.
üdv, adika4444
-
addikt
válasz Dark Wander #43143 üzenetére
Nem írtál OS típust/verzió, de pl. Ubuntuhoz deb fileok így
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
Dark Wander
tag
Van egy ünnepi kérdésem: Egy alkalmazás hiányolja az alábbi fájt: "libpng12.so.0"
Kerestem de nem találtam. Ismer valaki olyan oldalt ahol ez fent van? -
-
adika4444
addikt
válasz Shummo #43135 üzenetére
A sysctl.conf-ban engedélyezve van az IP forwarding? A szerver és kliens konfigokban hogy van megadva az egyes peer-ek címe, mekkora a cidr? HA azt akarod, hogy lássák egymást, nem jó a sok leírásban lévő /32, kell egy minimum /29 ha van 3 kliens.
#43139 Petikeje:
Mi adja a lokális hosztneveket? A routered DNS forwardere vagy a rpi-n van egy? A WireGuard-ban kéne ezt megadni DNS szervernek, a forwarder pedig így a helyi címeket is fel fogja oldani, illetve az upstream DNS-sel a külsősöket is.Rpi-t buherálós kellemes ünnepeket mindenkinek!
üdv, adika4444
-
Petikeje
tag
Hi,
Wireguard van telepítve rpi4n. Cloudflare van beállítva DNS-nek illetve a szerver címének egy duckdns cím. A routeren forwardolva van a megfelelő port. Ha telefonon kapcsolódik a vpn szerverhez, akkor ok a kapcsolat, viszont a lokális hostneveket nem oldja fel. Azt is értem miért: hisz a cloudflare nem tudja az én helyi cimeimet.
Hogy tudom beállítani, hogy a lokális hostneveket feloldja? A postup meg a postdown utasításokat 43135 hozzaszolasbol már beállítottam. Pivpnnel telepítettem és a wg0.confban ezek nem voltak benne.
Thx! -
Petikeje
tag
Hi,
Az eredeti kérdésben sajnos nem tudok segíteni, de amikor még sz.rakodtam plexszel dockerben, akkor asszem a dlna nem működött. Valahogy úgy lehetett működésre bírni hogy a dockerben a hálózatot bridgerol át kellett állítani hostra. Az sztem esetleg érdekes lehet, hogyha fennhagytad a minidlnat és fut akkor nem veszik-e össze a dockerben lévő portokkal. -
-
Shummo
senior tag
Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni az alábbiakhoz.
Jelenleg wireguardot futtatok az RPI 4en. Minden szépen működik server - client irányban..
Jeleng azonban azt szeretném, ha a client - client irány is menne. Azaz el szeretném érni az egyik cliensről a másik clienst.
A belső hálózatról el tudom érni jelenleg a clienst, de peer-server-peer már nem látszódik. Pingelés se megy.jelenleg a wireguard configom így néz ki, az IPTABELEST kellene valahogy kiegészíteni, átírni, csak nem értek hozzá.
PostUp = iptables -A FORWARD -i wg0 -j ACCEPT; iptables -A FORWARD -o wg0 -j ACCEPT; iptables -t nat -A POSTROUTING -o eth0 -j MASQUERADE
PostDown = iptables -D FORWARD -i wg0 -j ACCEPT; iptables -D FORWARD -o wg0 -j ACCEPT; iptables -t nat -D POSTROUTING -o eth0 -j MASQUERADE
-
_q
addikt
TV-n semmit se állítottam. Bekapcsolom és ha lát DLNA kiszolgálót akkor a bemeneti eszközök között ott van, ha nem látja akkor nincs semmi. A Plex-hez vagy kell valami plusz beállítás amit kihagytam, nem mélyedtem kellően el vagy a közel 10 éves LG TV nem tudja kezelni, minidlna meg talán annyira fapados, hogy pont jó a TV-hez. Lehet ez ennyi sajnos.
-
-
-
-
-
_q
addikt
Film alatt saját családi videókat értettem. Youtube miatt 4k-ban konvertáltam ki, de TV-n meg nem tudom lejátszani . Minidlna egyszerűsége miatt eddig bevált, plex-t nem tudok TV-re tenni, mert csak félig 'okos TV'. Egyesével sok idő lenne mindegyik videót átkonvertálni 1080p-re.
[ Szerkesztve ]
-
Nem kéne, hogy gondot okozzon. Ha a TV nem oldja meg magától, akkor a minidlna sem fogja. Nem tud transzkódolni.
Egy próbát megérne a Plex, az tud transzkódolni, vagy ha rá tudod dugni a TV-re, akkor Kodi.
Nem lenne egyszerűbb a fHD verziót letölteni?![ Szerkesztve ]
-
_q
addikt
minidlna-t használok film lejátszására TV-n. A TV nem tud 4k-t csak 1080p-t. Van rá mód, hogy valahogy 1080p-ben menjen a TV-re a 4k-s film?
-
Marcsello31
őstag
Bocs hogy eltűntem, közben sikerült megoldani a problémát, be kellett állítani a fájlban a nevet és a jelszót. Mert valami sorozatszámszerűakármi volt a jelszó. Most már megy, úgyhogy megoldódott, köszönöm a válaszotokat! Rendesek vagytok! Mostmár telefonról is elérem a gépet. Faja.
-
0519
senior tag
válasz Marcsello31 #43118 üzenetére
Esetleg kapcsold be a loggolást a puttyban és nézd meg mit írt bele.
''Vígan ülünk tort azok fölött akik ellenünk törtek'' -Addams family
-
addikt
válasz Marcsello31 #43116 üzenetére
A putty, h van beállítva?
Ip cím kell neki meg port.
Utána a linux felhasználó neve (login as) majd a jelszava. Ha megkérdezi az utóbbi kettőt akkor jó az ip cím / port
Ezek ugyanazok az adatok mint a linux-os gépen (nincs külön felhasználó mint pl. samba-nál). Ha nem adtál hozzá új felhasználót akkor pi a felhasználód neve - jelszó meg marci85 ha elfelejtetted volnaMindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
Ad@m
tag
Mi van a /etc/ssh/sshd_config fileodban ? nincs véletlen letiltva a PasswordAuthentication ?
Peagant nem fut véletlen a háttérben betoltott ssh kulcsokkal ? az is tud olyat csinalni hogy alapbol doblja be oket és mar ugy kerult eled a password ablak hogy nem sikerult az azonositas.
I am more than a fish, I am more than a man, Death will rise, from the tide! I am murloc!
-
Marcsello31
őstag
válasz icemad #43113 üzenetére
Szia! Erre látod nem is gondoltam! Meg is nézem a billentyűzet beállítását, bár egyszerű jelszó volt beállítva marci85 egy olyan jelszó amin csak a pín volt.
Sehol máshol, mégsem engedett tovább. Nincs gond elvacakolok vele, de ez fontos, hogy távolról is elérhessem. Használok egy hibrid chromiumost android emuval egy másik lemezen, azt filmekre használom arra jó is, de kell olyan amin le tudok tölteni. Azt egy másik lemezzel oldanám meg. Olyan chromium ost használok amin a fullhd film nem akad meg még nagytvn sem. Tettszik. Ha kíváncsiak vagytok itt van, a videó róla, letöltési link stb.Install FydeOS on Raspberry Pi 4/400 (Read description)
[link]
Az eddigi rendszerek közül ez vált be a legjobban nekem.2200mhzen pörög a cpu, a gpu 660mhzn. Kodi atomstabil a böngészés szintén pc színtű.
Install FydeOS on Raspberry Pi 4/400 (Read description)
Csak a tetü torrent nem megy rajt.[ Szerkesztve ]
-
Ad@m
tag
válasz Marcsello31 #43112 üzenetére
Szia,
biztos a pi-re probalsz loginolni?
Routeredben beállítottad a port forwardolasat a pi-nek?
jo a usernev ? nekem szokott olyan lenni hogy terminalbol elfelejtem eleirni a pi-t az ip cím elé és akkor ha linux alól próbálod akkor az a usert próbálja használni akié a terminál.I am more than a fish, I am more than a man, Death will rise, from the tide! I am murloc!
-
válasz Marcsello31 #43112 üzenetére
Velem is volt ilyen. Nálam a legdurvább kezdő hiba volt. Pi-n angol volt a billentyűzet kiosztás, PC-n meg holland. Egy karakter nem ugyanott volt. Első körben ezt ellenőrizd le.
-
Marcsello31
őstag
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni! Sikerült beállítanom a linux szervert raspberryn, van torrent ssh minden egyébb. De hiába telepítettem fel az ssht távolról nem tudok be loginolni, nem fogadja el a linuxos jelszót. Hól tudok ssh jelszót módosítani? Töltögetésre állítanám be a gépet, mikor távol vagyok, el szeretném érni, de így hiába, Kellene az ssh jelszó beállítása terminál alatt, csináltam olyat hogy terminálban be írtam a passwd szót. és kérte az új jelszót, meg is adtam, de az sem megy. de miért? Saját jelszava van neki valahol? Egy ubuntu szervert használok rajta. Egyenlőre. De ha nem megy teszek rá mást. A válaszokat előre is köszi!
-
-
weinmaker
őstag
Sziasztok! Szívat a dietpi. Egy ssd-re van feltéve egy ideje, de azzal kezdődött, hogy nem lehetett elérni a megosztott könyvtárakat. Gondoltam újratelepítem a sambát, de se telepíteni, se eltávolítani nem lehet semmit. Se updatelni, semmi.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
Ad@m
tag
-
Steven
addikt
Ha van egy pendrive-d csinálj egy másikat .
[link]Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile
-
Dark Wander
tag
Nem rég vettem egy Raspberry Pi400 gépet. (Gyári táp és hdmi kábelt használok) A megadott sorrendbe üzemeltem be a gépet. Mikor bejött a operációs rendszer, pár kérdésen kellett végig menni. Bár nem állítottam be a wifi-t, meg még frissítést sem kértem, ezt később akarom megtenni. Újra indításra mentem, de a R.Pi kikapcsolt, és nem hajlandó bekapcsolni. ("FN" és "F10"-re nem reagál) Ha kiveszem Noobs kártyát, akkor a alaplapi boot menü bejön, tehát nem hardware probléma van. Elvileg a kereskedő rátette a operációs rendszert. Kérdésem hogy mi itt a hiba? Előrébb lennék ha a bootba jelezné a hibát, mint pl amikor nincs betéve kártya...
-
wassermann
Topikgazda
Köszönöm, két ünnep között belenézek.
Mindenesetre most akár a Pi, akár a Windows 10-es noti van rádugva, mindkettő úgy "magához ragadja" a megjelenítést, hogy a távirányítón sem lehet másik bemenetre vagy csatornára váltani, amíg ki nem kapcsolom vagy ki nem húzom a HDMI-jét.Eljött a gépek uralma :-) ? én legalább mindezt értem, aki nem ért hozzá viszi a szervízbe...
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Fecogame #43103 üzenetére
Igaz.
Nem tudom, h ezt nézte-e wassermann:
Raspberry Pi: Power On / Off A TV Connected Via HDMI-CECMondjuk itt arról van szó, h terminálból kapcsolgatja a tv-t, de neki ez működik - pedig nem kéne
Mindegy, itt hagyomMindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
addikt
válasz wassermann #43101 üzenetére
Easylink-nek hívja a Philips, ilyent keress.
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- BestBuy topik
- Path of Exile (ARPG)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / Beszámítás / Garancia
- Gamer PC: Ryzen 5 5600X // RTX 4060 Ti // 32Gb Ram // 1Tb SSD
- RYZEN 9 5900X (12 mag/24 szál) + Új ASROCK B550 PHANTOM GAMING 4 + Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest