- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- iPad topik
- Tápokról alaposan - mélyvíz
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- SSD kibeszélő
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kellemes karácsonyi ünnepeket!
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Khelben
nagyúr
Sziasztok
Az létezik, hogy a 3.0 GHz-es P4 Northwood procit 3,5 fölé nem lehet húzni? 3,5ön feszemelés nélkül stabilan megy, full terhelésnél 50 fokosan. 3,6on meg fagy, alapfeszültségen is meg emelt feszültségen is, próbáltam neki 1,55 volt helyett (ezt írja ki a cpu-z gyárinak) 1,6ot, 1,63, 1,66-ot is adni, melegedés nincs, csak terhelésre lefagy a gép.
Asus p4p800-x a lap, 2x1 gb kingston ram. -
Khelben
nagyúr
válasz
Khelben
üzenetére
M E G O L D O T T A M ! ! !

Szóval, annak volt igaza, aki a memóriákra gyanakodott. Az a szívás, hogy visszaraktam a régi radeon 9550es kártyámat és elkezdett azzal is hibázni.
A következő a fő gond: az alaplapom hülye és hiába fixálom le 400 mhz-ben a ram frekit, emeli tovább az fsb-vel, 3,6on 240 (480)-on mennek a ramok. Viszont ha berakok a 2x1gb kingston mellé 2x256mb samsungot, akkor a ram csak 160 (320) mhz-en megy, minden fsb beállításnál. viszont a proci megy ugye 3,6-on. És láss csodát, a vga hibák elmúltak.
És hogy nagyon megszívassam magam: kb 1 órával azelőtt, hogy minderre rájöttem, visszaküldtem a srácnak az x1650est
Áááá, nem nézett hülyének, mikor hívtam, hogy ha megkapta, rögtön küldje is vissza

Úgyhogy most várom, hogy visszaérjen a kártya és kipróbálhassam azzal is az új felállást.
-
Khelben
nagyúr
A lapot eladom, úgyhogy majd az új tulaj frissít rajta
)Próbáltam másik vga-val, azzal jó. Alapon se tökéletes, de olyankor hibázik mondjuk negyedóránként egy aprót, húzva meg a húzástól függően egyre nagyobb hibák lesznek. És nem melegedés, mert tettem mellé 3 ventit, akkor is ugyanazt csinálta, meg northwood és prescott procival is ugyanazt csinálta.
Amúgy már tárgytalan, mert visszaküldtem az eladónak, maradt a 9550-es radeon... Mindenesetre tanulságos volt, pl ha boltban vettem volna, milyen indokkal viszem vissza? -
Khelben
nagyúr
válasz
Mz/ts250@300
üzenetére
Az alaplap közben megoldódott, nem bírja a prescott procit, northwooddal simán megy... A vga-val nem jutottam előre, minden javaslatot kipróbáltam de semmi. Asszem megy vissza az előző tulajnak
-
Khelben
nagyúr
Na, végeztem a nagy gépösszerakással.
(ha valaki nem emlékezne: asus p4p800x vs abit ic7 és p4 3.0 northwood ht d0 vs p4 3.0 prescott e0)Először is az abit lap hibás volt, a biosában valami elszállt, nem lehet menteni a beállításokat, azonnal lefagy, amikor a mentésre megyek. úgyhogy maradt az asus lap.
A procik közül azt kell hogy mondjam, hogy alapórajelen és húzva is a northwood a gyorsabb és ráadásul 10 fokkal hidegebb a prescottnál (40 vs 50 fok teljes terhelésen) meg pár wattal kevesebbet fogyaszt (3,3-on 90 ws 94W)
Ami viszont nem hagy nyugodni az a vga kártya (asus ax1650pro). Amint a procit 3,3 Ghz fölé húzom, a vga 3d-ben elkezd hibázni. Mindkét procival egyformán. Ez mi a rák?

-
Khelben
nagyúr
válasz
Mz/ts250@300
üzenetére
hát, érdekes mindenképpen.
kérdés, megéri-e a többlet fok meg fogyasztás azt a pár előnyt, mert azért sokkal nem gyorsabb a northwoodnál. bár ha az e0 stepping tényleg kevesebbet fogyaszt meg kevésbé melegszik, akkor végülis jobb a prescott. -
Khelben
nagyúr
válasz
Mz/ts250@300
üzenetére
még egyiket se, egyelőre beleraktam a celeron helyett a northwoodot, mert a prescott majd jövő héten ér el hozzám. aztán szerintem belegyűröm azt is és megnézem sandrával, melyik mit tud meg mennyire húzható/melegíthető. a northwoodos egyelőre szépen megy 3.0@3,3-on és 24 fokos, hűtőventi szinte áll. Terhelve se bírtam 33 fok fölé zavarni.
Viszont van elfekvőben egy aerocool ht101-es hőcsöves hűtőm, azt még lehet hogy ráapplikálom a mostani coolink helyett. -
Khelben
nagyúr
válasz
Mz/ts250@300
üzenetére
oké, köszi.
egyelőre az alaplapcserére nem tudom magam rábeszélni, nem akarom annyira szétkapni a gépet. tényleg annyival jobb az ic-7 mint a p4p800x? -
Khelben
nagyúr
válasz
Mz/ts250@300
üzenetére
a prescott e0 steppinges, a northwood d0.
ami terheli az játék meg delphis adatbázis melók. -
Khelben
nagyúr
Üdv!
A következő dolgok fekszenek előttem az asztalon: 2 alaplap, asus p4p800x és abit ic7, 2 proci, p4 3.0/800/512L2 northwood és p4 3.0/800/1ML2 prescott, és 2 vga kártya, asus x1650pro és asus 7300gt. melyik a legjobb konfig, ami ebből összejön?
-
Khelben
nagyúr
üdv!
egy p4es prescott mennyire melegszik jobban, mint egy celeron prescott?
van egy 2,66os celeron-d-m, 3,2-n megy, full terheléssel 50-52 fokos.
Ha ugyanez a hűtő (coolink tank breeze) alá berakok egy p4 3.0 prescottot, mennyire lesz meleg? húzhatom valameddig? -
Khelben
nagyúr
Nekem is ramos kérdésem van
a proci most már rendesen megy 2,6 helyett 3,4-en, 56 fokos max hőmérséklettel, de a ramot nem tudom felhúzni.
170es FSB mellett 170 MHz-en megy, a biosban pedig csak olyanokat tudok állítani a dram frequencynél hogy AUTO, 266MHz, 333MHz, de bármire állítom, marad 170MHz... -
Khelben
nagyúr
Üdv!
Egy CeleronD 330-nak mennyi a max elviselhető hőmérséklete?
alapból terheletlenül 37, terhelve 50 fok szokott lenni, most 2,66 helyett 3,2 GHz-en megy, ekkor terheletlenül 40, teljes terhelésen 54 fok (Coolink tank breeze hűtővel).
vigyem még feljebb vagy már az 54 fok is sok?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo A485 Ryzen 5 pro 2500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, garancia
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3644
- ÚJ Quansheng UV-K6 adóvevő eladó
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Áááá, nem nézett hülyének, mikor hívtam, hogy ha megkapta, rögtön küldje is vissza
)