Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Yodamest

    veterán

    válasz Yodamest #99178 üzenetére

    "Nézzük a Sárkányok Házát és van benne egy hosszabb sötét jelenet, amikor lakomáznak a kastélyban. Megint előjött ez, ami kezdetektől zavar, hogy 1-2 perc után annyira lesötétíti magától a jelenetet, hogy konkrétan semmit nem látni."

    Erre a problémára írtam korábban, hogy az intelligens képmód megszűntette, de közben sejthető volt, hogy nem maga a képmód csinálja, hanem inkább azon belül egy adott beállítás.

    Nos, végeztem egy kis tesztelést, a contrast enchancerre gyakanodtam, így visszállítottam mindent filmmaker módra és csak annyit változtattam, hogy a contrast enhancert bekapcsoltam. (mindegy, hogy low vagy high) A probléma így is megszűnik, a tv nem csinálja az automatikus lesötétítést, szóval ez így a legjobb kombináció.

    Két lehetőség maradt:
    A. Most akkor vagy konkrétan a contrast enhancer nem hagyja megtörténni a dimmelést.
    B. Vagy pedig szimplán csak a fényerőhöz van köze, tehát mivel a default filmmaker módnak elég sötét a képe, így ott ezért lép életbe a további sötétítés (logikus?), de magasabb fényerőt használva ez a probléma amúgy is megszűnne.

    Most számomra mindegy, hogy A vagy B, mert amúgy is sokkal jobb a kép contrast enhancerrel, de aki ezzel a dimmelés gonddal küzd, ezek valamelyikét próbálja meg.

Új hozzászólás Aktív témák