Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Amilo02
aktív tag
Most vettem észre teljesen véletlenül, hogy a C2 távirányítója NFC-s
-
blakey
titán
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
42" a legkisebb, egyelőre.
-
helgi
aktív tag
Sziasztok, egy kis segítséget kérnék Oled tv-t PC játék témában. Arra gondoltam, hogy egy 32"-os 4k-s Oled TV-t használnék a pc-hez, amit 2160p és 1080p felbontáson használnék multiplayer játékra is. Vagy inkább maradjak az IPS és VA paneleknél?
-
-FLY->
őstag
Na végül 55C2 rendeltem magamnak, túl vonzó az emagos 397k-s ára. Konzolhoz csak jó lesz. Teljesen megfelet a philips 55 oled 806 nekem játékra, de kitúrt a család.

-
pkaresz
őstag
Hát ezért nem mertem C2t elsőre megvenni, még jó, hogy jött az S95B. Ott homogén, s semmi hiba, illetve én nem látom.
Nem tudom hogy csinálják, de jól. Sz. V. Sz. -
so_ha
senior tag
válasz
tkohun2107
üzenetére
"had menjen hétfő reggelig éjjel nappal"
Ha ezt szó szerint értetted, és nem kapcsolja ki készenlétre a tv-t, akkor a 4 óránként automatikusan lefutó pixelfrissítés sem tud lefutni. Így érdemes 4-5 óra használat után lekapcsolni, hogy a tv szoftvere had végezze a dolgát (ne áramtalanítsa). -
aliali
csendes tag
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
nálam elejének csak oldal szög bol látszott , most meg szemben alul , oldal bol, bizonyos kép tartalom nel.
az baj hogy ezen kívül nagyon jó képe van.
Még ott van a 5 éves panel garancia .
Cserélnék Samsung oled-re , de nem tudum nálunk hogy van a pixel illetve be égés utánai garancia ügyintézés állást
Lg tudum hogy nagyon jó .
írtam neked pv.
Előre és köszönöm a segítséged -
GeneraL_XTX
veterán
válasz
aliali
üzenetére
Szia!
Igen meglett a panelcsere, a tinting látványosan kisebb mértékű az új panelen, már nem zavaró. Dumáltam a technikus sráccal elég sokat, azt Ő is megerősítette és az LG is nekik "nemhivatalosan" ,hogy teljesen tinting mentes EVO panel nem létezik, ezek a panelek ilyenek a gyártástechnológiából kifolyólag. A mértéke panelenként eltérő, nálam már normál tartalom esetén is látványos elszíneződést produkált a bal szélén, az új panelen nem látványos, persze erre direkt kihegyezett full képernyős fehéren vagy szürke képen látható, de jóval kissebb mértékben.
Én úgy gondolom mindenkinek azt kell mérlegelnie hogy normál felhasználás mellett tapasztal-e emiatt zavaró elszíneződést, mert ha nem, nem érdemes panelcserében gondolkodni emiatt, mert azt is mondta a srác, hogy nem tesztelik a cserepanelt előtte, szóval simán lehet hogy a csere panel még rosszabb lesz, mint a régi volt.
-
tkohun2107
tag
Most 1 napja nála van ,mondtam neki hogy had menjen hétfő reggelig éjjel nappal . Utána pixel frissites ,és ha még csíkos akkor cserélik úgyis ... Köszönöm a segítséget
-
válasz
tkohun2107
üzenetére
Járatni kell, majd eltűnik idővel.

De, ha pár nap után is még túl csíkos, akkor igen, egy "kézel indított" "pixelfrissítés" is segíthet.
-
anrab
addikt
válasz
tkohun2107
üzenetére
Hagy menjen vagy 100 órát utána nézegesse.
Ilyen a nyers panel. -
Lackó1984
tag
válasz
tkohun2107
üzenetére
Ez angol, de ez alapján meg fogjátok találni:
[link] -
Lackó1984
tag
válasz
tkohun2107
üzenetére
Futtasson le egy pixelfrissítést, az meg szokta oldani az ilyen jellegű problémát.
-
aliali
csendes tag
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Szia
3 hónap az előtt vettem 55G2 .
Sajnos először oldal rol látszott a rózsaszín Tintinges , most már néha szemből és látszik.
írok én is nekik levelet.
te már kaptál új panelt? megszünt a rózsa Tintinges ?
írtam neked pv-ben 🙏
Sorry for my hungarian writings errors 🙏 -
dropi
senior tag
-
blakey
titán
válasz
ricsip
üzenetére
Pont ilyennel nem találkoztam, olyannal találkoztam Netflix esetében, hogy első évad SDR, a következő már DV, olyannal is találkoztam, hogy az első 1-2 évad 4K, a következő évadok HD-k, előbbi esetében TV-n DV-ként volt reklámozva, míg másik eszközön az évadnak megfelelően, utóbbi esetében TV-n UHD-ként jelent meg, míg a másik eszközön az adott epizódnak megfelelően. Természetesen a lejátszás minden eszközön a megfelelő minőségű volt. Hangoknál is hasonló a helyzet, mert ha angol a beállított nyelv, akkor általában Atmos, magyar esetében többnyire eAC3, TV-k esetében Atmosként reklámozza minden esetben (ha van Atmos sáv), másik eszközön meg az adott hangsávnak megfelelő minőséget jelöli. Prime-nál olyannal is találkoztam, hogy évadon belül néhány epizód HDR10+ volt, néhány meg DV.
-
blakey
titán
válasz
Lackó1984
üzenetére
TV-ken és Android TV-n többnyire a legmagasabb felbontást mutatja, ami sorozatoknál. megtévesztő lehet, amennyiben olyan évad is van, ahol az első évad pl. SDR majd a későbbiek HDR/DV-ben jelentek meg. Eddig Apple TV-n láttam mindig az adott évadnak/filmnek megfelelő felbontást kiírva, tehát ott az elérhető felbontás jelenik meg. Lucifer eleinte SDR-ben volt, később lett DV.
-
kene84
aktív tag
Sziasztok,
tudom, létezik beárazós topik, de ahogy nézem még 06.26-ai kérés is árazásra vár, így remélem nem haragszotok meg ha itt érdeklődöm, hogy egy 55 colos LG E9 ami streamingre volt csak használva kiegészítve egy kevés konzolozással mennyit érhet most?
Tökéletesen működik, dobozában, kiegészítőivel.
Köszi
-
Lackó1984
tag
Netflixen a Lucifer sorozat sima SDR-ben jelenik meg LG B2 oleden.
Holott DV-ben kellene.
Ez másnál is így van?Minden egyéb DV tartalom jó, csak ez nem.
-
Celtis
veterán
válasz
ricsip
üzenetére
Nem fogy.véd ügy. Ezért írtam, hogy már a büntetőjogi kategóriákba is belecsúsznak. Itt arról volt szó, hogy elvitték a - békéltető testületi tárgyalás és többszöri bevizsgálás után végül hibásnak bizonyult - terméket, aztán egy hónapig elérhetetlenné váltak emailben, telefonon, mindenhogy.
Kb olyan, mint amikor jön "vállalkozó" felnyalja az előleget, aztán bottal ütheted a nyomát. Csak nem egy tezsvír volt, hanem elvileg egy komoly cég. De a mai napig jönnek a rémtörténetek a samsung topikban.
Biztos sokan, sőt többen elégedettek velük, de nem árt résen lenni. Túl sok a rossz tapasztalat.
-
-
Celtis
veterán
A minap írta valaki, hogy a samsung oledjében panelt cseréltek garanciában, tehát elképzelhető, hogy a samsung tényleg máshogy áll hozzá, mint a qled-ek esetén.
Egyébként saját keserű tapasztalat és a samsung lcd topik beírások alapján a samsung ügyfélszolgálat akkor se lehetne rosszab, ha szándékosan szívtani akarnák a vevőket. Szerintem már nem is fogyasztóvédelmi, hanem büntetőjogi kategóriába csúsznak egyes esetek. Nekem is már rendőrségi feljelentéssel kellet fenyegetőznöm velük szemben.
-
peti85
senior tag
-
krepp
tag
válasz
peti85
üzenetére
Az általad említett kephibak zavarnak engem is a legjobban, ez volt az én fő preferenciam is, bár nem sport miatt. Engem annyira zavart a stutter, és a csúnya interpolacio hogy végül oled helyett, miniled es tvm lett.
Kb 6 órán át teszteltem a Samsung és LGt, érdekes módon nekem a Samu mozgás megjelenítése jobbnak tűnik. De én még a BFIt is bekapcsoltam, attól vibralni látom mindkét tv képét, és még sötétebb is lesz...
Ezért maradtam a TCL835 nél ahol 2esen van a mozgás javitas +bfi(nulla vibrálás), és még nappal ablakkal szemben is élvezhető marad a kép. Sajnos szeretem az élénk világos színeket...De ha rám hallgatsz, nem hallgatsz senkire

És inkább elmész és a saját szemeddel nézed meg a kiszemelt tvket. Messze ez a legjobb tanács ami elő szokott jönni itt a fórumon..
..annyira szubjektív ez a téma...
-
Yodamest
veterán
válasz
kolosszus87
üzenetére
Akkor már inkább ez: S95B - 550K
Szerintem baromi jó deal most ez.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
peti85
üzenetére
Oleden belül teljesen mindegy, hogy milyen márka. Ha ki vannak kapcsolva a mozgás "javito" funkciók a panel gyors valaszideje miatt néhányan jobban akadozonak látják a 24p anyagokat. Van akinek fel sem tűnik, rendkívül kevesen viszont ez miatt el si adják.
Egyébként szoftveresen ezt simán meg lehet oldani és lehet szimulalni lcd megjelenitést az más kérdés hogy nem foglalkoznak vele.
-
alaves
addikt
válasz
peti85
üzenetére
Ha erősen érzékeny vagy a 'stutter'-re, akkor bizony Sony vagy Panasonic lenne célszerű. A Hisense-nél inkább lehetnek köztes mikro-akadások is. Az LG és Philips interpolációs minősége elfogadható (24p), 'Moziszerű mozgás', illetve 'Film' beállításnál én pl. jobbnak láttam, mint a plazmát.
-
alaves
addikt
Az LG OLED szervizelése példás (pl. 1 pixelhiba, az OLED technikával járó jelenségek /tinting, vertical banding/ esetén is cserélnek kijelzőt, ha a vásárló nem tud vele megbarátkozni). Tipikus OLED kijelző gyártási hibák esetén gyári garanciaidőn túl is megoldják a problémát térítésmentesen méltányossági alapon (de ez már speciális, esetfüggő). Pl. gyári hibás tápegységek több évre visszamenőleg, csoportos pixelelhalás a kijelző szélén.
A Samsung OLED szervizelése kapcsán kevesen írtak a fórumra, de azokból az szűrhető le, hogy talán ők is másképpen állnak hozzá, mint a QLED-ekhez. Feltételezhetően a prémium monitorokkal (pl. 0 pixelhiba kritérium) egy szinten kezelik a problémákat.
3 év gyári garancia jár minden gyártó kijelzőjére, ha és amennyiben nem jelzik külön (pl. 5 év LG G-széria). A cég vásárlás kapcsán az LG. ügyf.szolg biztosan tud választ adni, Samsung-ot nem tudom. -
Kirir
tag
A fórumot böngészve többször olvastam, hogy az LG magyarországi ügyfélszolgálata sokkal korrektebb, mint a Samsungé.
Erről tudnátok egy kicsit részletesebb információt adni?
Azért kérdezem mert két tv között vacillálok:
LG Oled 65 G23 és a Samsung S90CAT
PC-re lesz kötve, játék, filmezés, excel táblák stb.
A Samsung paraméterei jobbnak tűnnek és idei típus, viszont ha az ügyfélszolgálatuk nem akar együttműködni esetleges garanciális probléma esetén, akkor egyértelműen az LG lenne.
Ha cégre vásárlom a tv-t az LG akkor is megadja a panelra az 5 év garanciát? A Samsung is, illetve a Samsung paneljére hány év garancia jár?
Ma az Euronics-ben megkérdeztem ezeket egyem eladótól, de nem tudta megválaszolni. -
peti85
senior tag
Egyáltalán van lényegi különbség ebből a szempontból LG/Samsung/Philips/Hisense között?
-
peti85
senior tag
Sziasztok!
OLED TV-t vennék, egy régi Pana plazma (aláírásomban) után használnám. Kérdésem főleg a mozgásmegjelenítésre vonatkozna. Sok sportot (foci, kézilabda) nézek, valamint filmeket és sorozatokat. Minden valamire való OLED TV tesztben megemlítik az akadozó mozgást, amit képjavító/interpoláció bekapcsolásával lehet csökkenteni, vagy megszüntetni. A szappanopera hatás kikerget a világból és az akadozás is
Jelenleg a fő kiszemelt a Samsung S95B, mert ezt jó áron megkapnám. Panasonic és SONY sajnos az ára miatt most nem nagyon férne bele. Meg lehet venni ezt a Samsungot ilyen igényekkel? -
fireisti
csendes tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Köszi mindenkinek a válaszokat és a megerősítést!
-
morfondőr
addikt
válasz
fireisti
üzenetére
Engem a hibajegy leadása után keresett a szervizes, megkért hogy küldjek képet (pixelhiba volt), majd amikor kijöttek, akartam mutatni a hibát élőben is és közölte, hogy már látta a képen, nincs bizalmatlanság, inkább vegyem le a falról és kezdik a szerelést! Ha valamennyire sikerül fotózni és az valóban hiba, akkor szerintem ne félj, hogy jön a szervizes.
-
fireisti
csendes tag
LG 65" C21LA -val kapcsolatban kérdezném az ilyen típust használóktól,hogy full sötét kép esetén pl. amikor a képernyővédő fut("tűzijáték" színes pont effekt)akkor a képernyő szélénél körben,de leginkább balról és alul látható narancsos halvány elszíneződést(befele kb 10cm) a feketében, más is tapasztalta-e? Ez a paneltechnológia sajátossága vagy hibára utal? Próbáltam lefotózni a jelenséget,de esélytelen. Csak szabad szemmel lát(om)ható! Hasonló mint az LCD-knél volt tapasztalható anno a bevilágítás.
-
Amilo02
aktív tag
Üdv! LG C2 TV-t össze lehet hozni wifin NAS-al?
-
blakey
titán
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Nem, a csomagban az jár hozzá, de külön talppal asztalra is tehető. Vagy egyéb megoldásokkal is használható ugyanúgy, ahogy a többi TV.
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
kolosszus87
üzenetére
Az a baj,hogy csak falra applikálható
-
kolosszus87
senior tag
MediaMarkt beakciózta a 65 G2-t 600k-ra, annyiért kötelező vétel: [link]
-
apszi
őstag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Olyan tévét még nem csináltak ami túl nagy lenne bárkinek is.
-
junkpod
nagyúr
Jött egy frissítés Sony Android TV -re. Azóta mintha többet várakozna, homokorázna a TV az appokkal.
Másnak van tapasztalata ezzel? Vajon mit frissített? -
dropi
senior tag
válasz
tothbe
üzenetére
Nem támogatja sajnos a Chromecastet, azt csak a Google oprendszerrel szerelt dolgok támogatják.
glocker: Én pl biztosan set top boxot választanék, pont az androidossága miatt. Bármilyen appot le tudsz hozzá tölteni. Szóval a legolcsóbb javaslatom:
- Előfizetsz Eurosport Playre
- Akinek van TVGO-ja, azt megkéred, hogy rendeljen neked egy androidos set top boxot és azn nézed. Ez havi egy ezres pluszban.
VAGY
- Veszel egy androidos sticket vagy boxot. 15 körül már szokott lenni, ha kifogod.Én is ugyanezt a tévét vettem egy hete
Fehérben elképesztően jól néz ki
-
Celtis
veterán
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Az 55-ös túl nagy?
Nyugi, egy hét használat alatt összemegy.
-
Malfroy
aktív tag
Sziasztok , meg lehet azt valahogy oldani hogy a Philips oled806 tv-m ne az sbc Bluetooth kodeket használja állandóan minden hozzá parkosított eszközzel ? Nem tudom elhinni hogy le van rá korlátozva.
-
FIREBLADE78
addikt
Meglett a tv. Hú. Lehet túl nagy lett id. Ajánlott képbeállítás? Karibrálni nem opció jelenleg.
-
-
blakey
titán
válasz
rendon
üzenetére
Hangolás kezdetén felteszi a kérdést, hogy szolgáltató szerint vagy egyéb módon szeretnéd hangolni, ha szolgáltató szerint, akkor nincs mód a csatornarendezésre, csak kedvenceket vehetsz fel, ha az egyéb módot választod, akkor lesz lehetőséget változtatni as sorrendet, viszont az ország ne Magyarország legyen, hanem pl. Szlovákia, ugyanis EPG esetében az ékezetes karakterek valószínűleg rosszul jelennek meg. B7-nél is így volt.
-
tothbe
addikt
válasz
glocker
üzenetére
LG WebOS-re valóban nincs Eurosport Player app. Ellenben nem kell hozzá PC, elég egy Android vagy iOS telefon, mivel az app mindkettőn létezik és mind az app, mind pedig az LG TV támogatja az Apple Airplay-t és a Google Chromecast-ot is. Így telefonról indítva bármelyik videót, simán cast-olod a tv-re és működik.
Ha mindenképp ragaszkodsz a dedikált eszközhöz, akkor az eurosport player fut Firestick TV-n is illetve PS4-en vagy XBox-on is. De sztm akár egy android-os box is megteheti.
-
glocker
tag
Sziasztok!
bocs ha OFFTOPIC

pár napja vettem egy LG OLED55C22LB-t, meg vagyok vele elégedve, szép kép... és (nekem) hatalmas... (főleg az 27"-es monitorokhoz viszonyítva
)TV előfizetésen nincs, nem is valószínű mostanában... de teniszt néznék néha... jó lenne az Eurosport streamje... de nem találom az webOS appok között hiába keresem...
máshol mintha olyat olvastam volna hogy webOS-re NINCS... (ha ez így van, és nem csak én bénázok... akkor ez...) egészem elképesztő 2023-ban... (kb akkora baromság, mint a Telekom részéről az STB force-olása, ahelyett, hogy smart TV-kre APP-ot / APP-okat fejlesztenének...
nem szívesen fizetnék elő TV csomagra:
1. mert nem nézem (vagy ugyan egy Telekom TVGO-m... ha nagyon kellene... olyan amilyen, de működik, ha az LG TV-t kijelzőként kapcsolom a laptophoz, akkor böngészőben bármit nézhetek a TV-n... de ez messze nem ugyanaz a minőség...)
2. mert a TV-ben (TV csatornán) azt a (pl tenisz) meccset adják amelyiket ŐK akarnak közvetíteni... miközben lehet, hogy én másikat néznék... EUROSPORT APP-on azt nézem amelyiket akarom... (és akkor amikor akarom, ha jól olvastam a lehetőségeket...)persze megoldás lehet, hogy előfizetek az EUROSPORT APP-ra és PC-n nézem, vagy kijelzőnek használom az LG TV-t... (de ha lehet ezt szeretném elkerülni...)
van bárkinek ötlete arra, hogy natívan, hogyan mehetne az EUROSPORT APP az LG webOS-en?!
előre is kösz és bocs ha OFF...

-
FIREBLADE78
addikt
[link] ez a tavalyi c55?
-
rendon
tag
Köszönöm a segítséget. Megvettem a LG G2. Viszon ahogyan a B7 nél, itt se engedi a csatornákat áthelyezni. A szolgáltató az Vodafon, és CI kártya van a tv-be. Van arra megoldás hogy, olyan sorrendbe rakjam a csatornákat, ahogy én szeretném?
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- Milyen routert?
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AliExpress tapasztalatok
- Linux felhasználók OFF topikja
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Napelem
- További aktív témák...
- Hisense 65A85H 4K Ultra HD Smart Dolby Vision IQ , Dolby Atmos 120Hz Gaming OLED TV
- ÚJ Samsung OLED 4K 65S90F Vision AI Smart TV (2025) 55S90F 77S90F 83S90F 3év
- ÚJ Samsung OLED 4K 55S95F Vision AI Smart TV (2025) 65S95F 77S95F 83S95F 3év
- LG OLED EVO 55 G1 GALERY design
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Eladó 1db Nokia steel hr hibrid okos óra dobozával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor,MS3379
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÚJ könyv: Rafal Kosik - Cyberpunk 2077 Nem véletlen
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Fehérben elképesztően jól néz ki

)