Hirdetés
- Szinte visszhangzik a beltere a SilverStone fekvő házának
- Videós, mozgóképes topik
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Példátlan a 2 nm-es TSMC node iránti kereslet
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Akciókamerák
- ASUS ROG Ally
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Monster89
friss újonc
Sziasztok. Lenne egy relatív hülye kérdésem. Van egy Samsung S95B Qd Oled tv -m. Bekapcsoláskor nem jelenik meg a boot logo vagy start logo.(amikor ki írja kis időre hogy Samsung vagy hogy Oled ..) Az első bekapcsolásnál ha jól emlékszem volt de azóta nem . Ez normális vagy valahol be kell állítani? Tudom nem egy nagy probléma de engem zavar 😀
-
odium
aktív tag
Üdv!
Philips 65OLED707-ről van tapasztalat? Alig találok róla infót. Filmezésre, játékra keresek tévét. Tv csatornán csak sportesemények mennének. Köszi.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Grawens #80242 üzenetére
Nem cáfoltam semmit, egyszerűen 1%-on ilyen képet, amin szinte semmi nem látszik, nem tudsz készíteni más készülékről, csak a panasonic-ról, talán még sony képes rá, vagy az új samsung oled, de még mindig nem láttam működés közben azt a tévét.
A lényeg, hogy 1%-on rögtön lehetne látni minden hibát, ami WB.Volt "néhány" oled tévém, de ezt eddig csak a pana tudta... És ahogy emelkedik a százalék úgy tűnik el egyre jobban a WB, már ha jelen van.
Pl a 77-es cx 5%-on ezt tudta panelcsere után, mert előtte tényleg hányinger volt ...
5%-on a panasonic ezt oda-vissza körbe röhögi, pedig LG display-t használnak ők is, csak nyilván ki van válogatva nekik a jobb fajta. -
Grawens
senior tag
#80221 "Semmi ilyesmi nincs..." És csatoltál bizonyítéknak egy képet, hogy milyen frankó. Viszont most azt írod, hogy: "semelyik fényképezőnek (jelen esetben iphone-nak) sem könnyű frankó felvételt készíteni vaku nélkül, ezért felerősít mindet, ami nem is létezik"
Nem kötözködni akarok, de az imént cáfoltad meg a #80221-es hsz.-be becsatolt képet, hogy igazából semmint nem bizonyít. Akkor meg minek?
Bárki bele láthat bármit így, de elhiszem, hogy full homogén. Ennyi pénzért legyen is az. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Grawens #80240 üzenetére
TE ezt most komolyan írod?
Egy full sötét szobában semelyik fényképezőnek (jelen esetben iphone-nak) sem könnyű frankó felvételt készíteni vaku nélkül, ezért felerősít mindet, ami nem is létezik. Ennyi.
De azért nyugodtan szenvedj ezzel a képpel. Még egyszer, a tv full homogén.
1%-on valós képet készíteni, a fent említett beállításokkal, tehát amit valóban látsz, szinte lehetetlen, mert a fényképezőgép felerősít mindent és olyan jelenik meg a képen,. ami nem létezik.
Szóval, nincs ott semmi. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Ez nem támadás volt, egyszerűen hülyeség otthon szórakozni egy vadiúj termékkel.
Ki kell cseréltetni, vagy másik típust választani. Azért "játszik" így pl az LG, mert 10-ből 8 embert nem érdekli ezek a dolgok. Van aki otthon próbálkozik, van akit beletörődik és van aki nem is látja ezeket a hibákat. (nekik a legjobb) Így eltudja adni a rossz paneljait is. -
kasee
aktív tag
válasz
Pro Koryak #80235 üzenetére
Rendeltek nekem egy másik C2-t, bár még gondolkodom hétvégén átveszem -e.
55G2 600k , néztem közben ezt is, a 55LZ1500E meg már 700k..
500k a lélektani határom... -
Pro Koryak
addikt
JZ/LZ1000 alatt semmit.
Ha idén kellett volna vennem, akkor:
Panasonic TX-55JZ1500E 500e körül volt tavasszal.
Mostanra viszont sokat emelkedtek az árak, tudjuk miért, talán Philips 707/807-est, ha emészthető ára lesz.
Esetleg LG G2-t, talán komolyabban tesztelik, mint a B/C szériát.
De szerencsére nem kell vásárláson gondolkodnom. -
Sliderxy
senior tag
válasz
Vhiktor #80217 üzenetére
PS5-nél ha a megjelenítő egy C2-es LG, a jópofa kis game mode konzolon amit elő lehet hívni egy gombnyomással, van egy olyan menüpont, hogy HDR fényesség, ha jól emlékszem. Ezt megnyomva lehet választani a max. fényerő, plusz a sötét szoba 1-2 mód között. Dilemmában voltam ezzel este, mert a max fényerőt túl soknak éreztem, ezért próbálgattam a 2 sötétebbet is végül maradtam a 2-esnél, de néha ezt sötétnek érzem.
Kezdő beállításnak jók azok az értékek amik itt az összefoglalóban vannak a C1-es videóknál? Valahol írtad már emlékszem, de nem találom most. -
eihwaz
tag
Sziasztok!
Létezik olyan, hogy OLED TV kalibrálás?
Ha igen, akkor milyen eszközzel lehet ezt megtenni és milyen pluszokat ad? -
alaves
addikt
USB HDD limit ezeknél már nincs. Nálam 2TB USB tápos és 12TB önálló tápos HDD-t hajt, mindkettő NTFS.
-
Grawens
senior tag
Ez sem tökéletes ám.
Ha képen kicsit feljeb húzod az Expozíciót a Kontrasztot ellenben le és a Black Tone-t is lejjebb húzod, akkor máris látszik hogy mindkét szélén valamennyivel sötétebb, sőt bal oladlon a kép 1/3-ánál szintén van egy sötétebb függőleges sáv aminek a teteje és az alja pacásabb. -
Ronam
addikt
válasz
Vhiktor #80225 üzenetére
Nekem ez a része nem teljesen világos
. Van hozzá egy ábra a boxon, hogy hogyan is kéne kinéznie, de ott egy olyan kép van megadva zöld pipával, ahol azért még kivehető. Most akkor úgy kéne nagyjából belőni, hogy még épp látható legyen, vagy hogy teljesen tűnjön el? Bocs az értetlenkedésért
, de ez nem teljesen világos. Nálam amúgy az S95B-n ki van kapcsolva egyelőre a HGIG (1420.9-es fw), mert azt olvastam, hogy még mindig nem működik hibátlanul..
-
Vhiktor
Topikgazda
-
Lujo123
junior tag
Kétségkívül az. Viszont olvasni a neten, hogy OLED-nél van ilyen és a pixelfrissítés nagyobbrészt megoldja. Persze az egy másik kérdés, hogy egyáltalán miért nem szűrik már ki ezt és miért a vevőnek kell ezzel szórakozni a. Szóval szerintem egy doboz sör kibontása, pixelfrissítés/sw upgrade aztán, vagy örülés vagy LG-vel/EMAG-gal elszállíttatás és csere vagy pénz visszakérése. Ha valami vackot eladnak, akkor nehogy már nekem kelljen vele fáradoznom. És minden gyártónál lehet egyszer belefutsz egy vacak darabba, az is lehet hogy csak trógerül szállították…
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Ez nem problémamegoldás.
A tv-nek egyből homogénnek illene lennie. Az a pixelfrissítés 2000 üzemóra után automatikusan végbemegy, előtte - főleg egy vadiúj tévénél- rögtön használni, mert az LG újra szar panelt tett a tévéjébe, szerinted ésszerű?
Panasonic 2000 első bekapcsoláskor 1%, 38-as oled fénnyel, ahol rögtön látni lehetne (mármint 1%-on) bármilyen vertical banding hibát. Semmi ilyesmi nincs... -
ricsip
addikt
-
XoZ
aktív tag
válasz
ImpersonatoR #80195 üzenetére
A korábban elhangzottakon kívül még olyan javaslatot olvastam, hogy az ST.2084 érték csökkentésével lehet a HDR fényerőt visszavenni, akár -3-ig csökkenthető az ST.2084 érték.
A Playstation 5 HDR kalibráló képernyőkön 15, 15 és 0 kattintás segítségével lehet beállítani a kb. 1000 nit maximális fényerőt. -
Pro!Petya
addikt
válasz
#72042496 #80209 üzenetére
Külső tápost gondoltam, ilyen ~6TB környékén. (WD My Book)
Eddig csak egy 1TB-os vinyót próbáltam, és azzal szépen vitte is a DV-s filmeket csak hát ezekhez hamar elfogy a tárhely. (Mondjuk DTS miatt még marad a PLEX, mert az LG ezért nem fizet így a belső lejátszója nem is támogatja...
)
-
kasee
aktív tag
válasz
Pro Koryak #80197 üzenetére
500k környékén melyik Panát ajánlanád? Nem néztem már márkát LG-n kívül..eddig
-
-
Pro!Petya
addikt
Sziasztok!
Tudja valaki hogy az Lg C2 hány terráig kezel külső usb-s hdd-t?
-
a.sebi
őstag
válasz
dgyuri0123 #80184 üzenetére
Értjük a kérdést , te nem érted a választ .
De megismétlem :
Az a cikk amit olvastál egy vélemény . Ide feltettél egy kérdést és kaptál egy másik véleményt . A másik vélemény szerint az a9 jobb , gyorsabb .
Érted ? Szerinte jobb , gyorsabb .
Csendben döntsd el melyik vélemény számít . -
krx21
nagyúr
válasz
Ha szeretnél használni mozgás javítást (interpolációt), akkor felejtsd el a B szériát…
-
alaves
addikt
válasz
Alapvető különbség a B és C széria között a hardvererő. A C széria jelentősen jobban bírja az interpolációs terhelést, azaz kevesebb (illetve nincs) mikroakadás, továbbá kis interpolációnál (pl. 'Moziszerű mozgás') nem láthatók hibák (pl. artifact), míg a B szériánál 1-es de-judder értéken is szembetűnő az 'artifact' jelenség. Ezen túlmenően a C széria képe dinamikusabb és pontosabb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Így lehet neked Teljes Magyar Logitech Craft Billentyűzet
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest