Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple MacBook
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Amazon Fire TV stick/box
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
wyll358
tag
válasz
alaves #71840 üzenetére
Ez itt szerintem kimeríti a random jóska jobban tudja fogalmát, már elnézést, de ezen nem fogunk összeveszni, mint írtam mindenki azt csinál a cuccával amit akar...
A sony pl. óriási piros betűkkel kiírja az arcodba, hogy csak igen indokolt esetben, pl. látható hiba esetén futtasd, meg lehetőleg csak évente max. 1x... Nyilván random ügyfélszolgálatos Angelika sokkal jobban tudja, mint a fejlesztő mérnökök akik az egész techet kitalálják, paraméterezik és beállítják, hogy mikor kell fusson a nagy refresh... Sőt biztos azért írnak figyelmeztetést és nem egy használat függő ajánlás listát, illetve nem futtatják automatikusan naponta, mert igazából nem is lehet negatív hatása, csak azt akarják, hogy könnyebben beégjen a panel... szemetek!
Értem én, hogy rettegni kell a beégéstől és minden random dologba belekapaszkodni, hogy ú hát az a tuti, majd én okosba túljárok a világ eszén, nem mondom, hogy nem lehetséges vagy nem lehetnek valódi tutiságok az élet bármely területén, csak akkor ezt érdemes valós tényekkel, magyarázattal és infókkal alátámasztani, hogy komolyan lehessen venni.
Ráadásul az eddigi ismereteim alapján ez a dolog nem megelőzésre van, ez kompenzáció, semmivel nem lesz kisebb a beégés esélye ha gyakrabban futtatod, max. gyakrabban próbálja meg kiküszöbölni a feszültség hibákat és ezáltal piszkálja/terheli az egyébként jól működő részeket is, az egész sikere pedig nem attól függ, hogy már látható-e valami vagy sem... aztán lehet nem így van teljesen, de nem láttam hivatalos leírást ami alapján más következtetést lehetne levonni...
Amúgy ajánlom az avs fórumon ennek a faq threadnek a pixel refresh q&a részét tanulmányozásra: [link]
Elég sokszor leírják ott is hangsúlyozva, hogy ne futtasson senki manuális frissítőt, mert többek közt rövidíti a panel élettartamát.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Mi9 SE 64GB / Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Asus TUF FA507 Gamer Laptop! 2027.04 Gari. RTX 4050 / R7 7535HS / 16GB DDR5
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- AKCIÓ! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest