Hirdetés
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
alaves
addikt
válasz
Hejakut #49748 üzenetére
Szerintem nem célszerű 48-ast venni. Ahol elfér egy 48-as ott elfér egy 55-ös is. Értelmetlenül magas ára van és később is fajlagosan mindig drágább lesz az 55-ösnél.
Nálunk pici lakás, íróasztalon van az 55-ös, monitorként 70-80 cm, filmnél 1,5-3m nézési távolság (megj.: 2160p/60Hz/12bit/4:2:2, referencia fényerővel) és még így is határeset a méret a képrészletesség kihasználásához. -
Bazsi81
tag
Sziasztok! Cx55 - ön hol tudom megnézni, hogy mennyi időt ment a tv?
-
arn77
aktív tag
válasz
kisbalazs83 #49732 üzenetére
Van már egy pár darab aljzat elhelyezve. Sajnos hasonló időjárásra kell számítani, mint ami az idén nyáron is volt. A szervizes azt mondta, hogy amióta ezzel foglalkozik még soha nem volt ennyi villámkáros elektronikai berendezés mint az idén.
-
alaves
addikt
Emeltek a lábon, pure cinema opció (lényegében a 2019-es Film-nek megfelel). Near black problémák mint a többi gyártó 2020-as OLED-ein (3-4 percnél).
A B7-en én nem is láttam near black problémát, azután a C8-al kezdődött ez a dolog (near black flashing-flicking). Szerintem túlvezérlik a kijelzőt, próbálják még jobban élére húzni a képet, ez az eredmény. -
dh66e
veterán
-
daneel_hu
addikt
Na ez jó. Teccik'.
Viszont nem derül ki belőle, hogy a biztosító miért volt képben.
Volt valami MM-es cuccod, vagy ez szimpla lakásbiztosítás ingóságokkal?
Gyári garancia gondolom még volt a készülékre... (bár ilyen esetben ez nem hiszem, hogy számít mert elemi a kár).Most nézem, hogy nem volt még egy éves sem. (a 200 óra mégis hogy...?)
-
alaves
addikt
válasz
golfvariant #49717 üzenetére
Akkor állíts fel magadnak fontossági sorrendet és amelyik jobb az adott pontokban, azt vedd. Bár, ha filmezés az első, akkor talán a Philips (egy mozgásjavító beállítás, ami használható, a Film opció, de az nagyon jó. A többi beállítás túl sima és artifactos.). TV-hez nincs logó védelem opció (agresszív ABL és pixeleltolás van). Philips-nél talán ritkább a hardverhiba (pl. csíkhiba, pixelhiba, alaplaphiba).
-
daneel_hu
addikt
válasz
TRobi86 #49733 üzenetére
"Most látom, hogy az új CX-emen 03.10.20-as firmware van. Ettől még lehet hogy tényleg új, vagy esetleg valami használtat kaptam?"
Az a FW van rajta amely gyártáskor belekerült.
E8-nál azt tapasztaltam, hogy akár hetekig sem ajánlja fel a frissítést magától. (ha épp van ilyen)
Szerintem ez ne zavarjon, de ha annyira az új kell akkor lekérdezheted a menüben. -
TRobi86
csendes tag
Most látom, hogy az új CX-emen 03.10.20-as firmware van. Ettől még lehet hogy tényleg új, vagy esetleg valami használtat kaptam?
-
kisbalazs83
aktív tag
Minden jó, ha a vége jó.
Az OBO jó cucc
Nekem is van a kinti elosztóba: T1+T2 védelem. Viszont finom védelem is jó lenne pluszba, közvetlenül a fogyasztó elé: APC PM5V-GR koaxos
és minden drágább háztartási eszközök elé, gázkazán, mosógép, szárítógép, mosogatógép, hűtő ilyet: APC PM1W-GR -
TRobi86
csendes tag
Sziasztok!
Megvettem az 55CX-et, gyönyörű meg minden, viszont kipróbáltam 3 dolby vision filmet usb-s winchesterről, és egyiket sem ismeri fel. Van valakinek valami ötlete? -
arn77
aktív tag
Akkor egy kicsit más téma.
Június 10. hatalmas, hirtelen jött vihar. Talán áramtalanítani kellene a tv-t. Nem egyszerű mert rejtve van minden, nehezen hozzáférhető a konnektor is. Mire odaértem egy hatalmas csattanás, az FZ800 visszajelző ledje már nem világít. Bekapcsolni nem lehet, a relé csak kattog.
Másnap biztosítónál bejelent, megadtam 400 ezer forint kárt. Pár nap elteltével a biztosító hívott is, hogy szükségük lesz egy hivatalos szakvéleményre. Akkor keressünk egy szervizt. A kecskeméti Hírös Elektro Wing Kft-re esett a választásom. Pár nap elteltével jöttek is a készülékért, de mondták, hogy ne számítsak semmi jóra, minimum egy hónap mire meglesz a szakvélemény. Július 5. visszakaptam a készüléket, elektronikai hulladéknak nyilvánították. Életre tudták kelteni, de main board cserés, illetve a kijelzőben lett egy vízszintes csík. ( 200 óra volt talán benne, még nem volt egy éves sem. ) A szervizes srác nagyon korrekt volt, felajánlotta, hogy ha nem boldogulok a biztosítóval, garanciába leboltolják a Panasonic-kal, vagy ha fizet is a biztosító akkor is megoldják. Biztosítónak szakvélemény elküld, pár nap múlva "szakértőt" küldenek. A "szakértő" mindenféle bejelentkezés nélkül egyszer megjelent. Mivel egy 65 collos készülékről van szó egyedül nem nagyon tudtam mozgatni, dobozból kivenni. Szakértő: jó ha bedugom így is a konnektorba.
Bedugom, ő nem lát kijelzőhibát, nem tud fizetni csak a main board hibára. Ok, fizess, majd új szemlét kérek. Elutaltak 93 ezer forintot. Kértem új helyszíni szemlét. Erre a válaszuk az volt, hogy bevizsgáltatják illetve megjavíttatják a saját szervizükkel.
A készülék 500 ezer forint volt a kár kb. 600, de ők megjavíttatják. Ok vigyétek. Pár nap elteltével hívott egy bizonyos BSIT Kft, hogy elviszik a készüléket, kb két hét az új szakvélemény, ha javítható megcsinálják, ha nem akkor a biztosító köteles az újkori, vagy ha már nem kapható akkor hasonló típusú és árfekvésű készülék árát visszafizetni.
14 nap múlva hívott a szervizes, hogy a készülék gazdasági totálkáros. Nem értik miért nem fogadták el a kecskeméti szerviz szakvéleményét. Két lehetőségem van, vagy visszaszállítják a készüléket, és a biztosító utal kb. 150 ezer forintot, vagy marad a készülék, és visszakapom a teljes vételárát. Hmm, melyiket is válasszam.
Természetesen maradtam a második verziónál. Ismét eltelt egy kis idő és a biztosító egyszercsak utalt 440 ezer párszáz forintot.
Időközben felkerült a falra egy jóárasított GZ1500-as szépség, és a bejövő áramkörre egy OBO 40 KA-os túlfesz levezető. Az estemből kiindulva: 1; a biztosító beszopatta saját magát, mert nem fogadta el az általam beadott kárigényt, 2; kell egy normális lakásbiztosítás, és nem árt a túlfeszlevezető sem. Summázva az 500 ezer forintos készülékemért kaptam 534 ezer forintot, az új meg 600 ezer volt. Kicsit bukó, de lett egy új Oled tv-m, ami hibátlan és reméljük így is marad. Ja és a lényeg, hogy a kecskeméti Panasonic szerviz nagyon korrekt.
Nem egyszerű nyár volt az idei.Mindenkinek sok sok hibamentes üzemórát kívánok!
-
Fisha
őstag
válasz
golfvariant #49714 üzenetére
Az ok, de te azt kérdezted, hogy az újabb széria megéri-e.
Igen, a C-nek vannak jobban-kevésbé bizonyított előnyei. De jelenelg c9-et nem nagyon kapsz sehol. BX-et én most nem vennék semmiképp se, mert nem éri meg azt a plusz 50-60%-ot felárban. B9 vagy CX most szerintem a befutó, igény és pénztárca szerint. LG vonalon. -
Segal
veterán
Utóbbi pár ezer hsz tömören
- Pana vs LG
- B9 vs Philips
- Mi a különbség a PLA és SLA között?
- Beég e az OLED?
- B9, C9 vagy CX-et ajánlotok e?
- Vennék XY OLED tévét szerintetek mikor várható leárazás? Várjak vele?Nem rosszindulat és senki se vegye magára csak napi szinten olvasni lényegében minden héten (nap
) erről azért elgondolkodtató hogy mennyire olvasnak vissza az emberek egy adott témában. Vagy legalább a kereső...
-
válasz
golfvariant #49717 üzenetére
Erre a Philips is jó lehet, Saphi OS-ről jókat olvastam. Van egy két hátránya, de ha nem akarsz HBO Go-t, akkor hajrá.
-
alaves
addikt
válasz
golfvariant #49715 üzenetére
Mozgásban jobb, op.rendszer gyengébb (Saphi OS, pl HBO go nincs). Használati céltól függ, hogy melyiket választod. Mire használnád?
-
golfvariant
aktív tag
A Philips 55OLED754 mennyivel rosszabb mint egy B9? Ebből több helyen is van készleten hasonlo árban...
-
Fisha
őstag
válasz
golfvariant #49697 üzenetére
Semmiben se lett idejétmúlt, az X széria képességekben minimálisan nyújt többet, sőt néhol kevesebbet. Szóval, ha az ár tényező, akkor kezd a B9 best buy lenni mostanában.
-
válasz
golfvariant #49697 üzenetére
Persze hogy megéri... minden árfüggő amúgy.
-
icemad
nagyúr
Csak egy kis érdekesség... Nemrég elérhető lett samsung s10+-on a vezeték nélküli dex mód. Ez asztali környezetet jelenít meg a tévén. Ami egy kis extra, hogy LG C9-nél a Magic Remote távirányítóval is simán lehet kezelni.
Szerintem ez elég hasznos feature.
-
Abanga
csendes tag
Sziasztok! Szerintetek 55-ös méretben LG b9 vagy PHILIPS 754 ambilight? Az áruk lassan kb ugyanannyi lesz, és reményeim szerint a novemberi akciókra beesik 300 környékére
-
alaves
addikt
válasz
Lacika969 #49694 üzenetére
OLED-nek mérföldekkel jobb képe van. Ha elviselsz egy kis árnyékolást (akár vékony sötétítő függönnyel közepesen világos nappali), akkor referencia fényerő beállítással (100-120 nit: 17-33 OLED fény) a 2019-2020-as OLED kijelzők nagy valószínűséggel már bírják az 5-6 évet is.
Hát én nem tudom, de láttam a héten a QE75Q90-et az MM-ben 950 eFt-ért, hiába a nagy méret nekem akkor is többet ér 299 eFt-ért az 55OLED754. Pár fokkal oldalra mentem és olyan nyeszlett lett a QLED (VA kijelző) képe, hogy csak na.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Samsung Galaxy S24 128GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest