- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- Apple asztali gépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Meghallgattuk az egymillió dolláros, magyar fejlesztésű high-end audiorendszert
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz
icemad #40397 üzenetére
Ha egy régi Jóbarátok fotelt sikerült kicsit kopottan ennyiért venni akkor mákod van, de lehet hogy még soha nem ültél Jóbarátok fotelben. Ha utóbbi, akkor ajánlom hogy tegyél egy próbát.
(#40396) rothfb igen, habár elég drágák és nagy helyigényük van. Cserébe brutál jók.
-
julius75
aktív tag
so_ha, daneel_hu, krx21: Köszönöm!
Sound bar: Nem lehet falra rakni. Egyrészt nagyon nehéz, 10kg, másrészt egyértelműen asztalra / polcra szánták, két gumilap van az alján.
Sőt, ha "lebegő" polcban gondolkodik valaki, akkor azt nagyon ki kell "találni", mert hosszú (kb. 126 cm) és nehéz....
(van kép a hátuljáról, ha kell majd felrakom)Kb. 3 és fél óra volt a régit le ezt felszerelni. Fotó még nincs (a kábel már a falban, csak a téglákat kell visszapakolni) de ezt amúgy is "látni" kell....
Fantasztikus ahogy nincs vastagsága, nagyon más, mint egy akár csak 40-50mm-es tv a falon.
2.6 méterről nézzük, 50 col után mellbevágó a méret, a kép pedig leírhatatlan.
Szerettem a plazmát, amit váltott, de ez egy másik dimenzió..... -
-
Nonner
tag
Értem, köszi az információt. A jelenlegi 42"-os tv-met is elég kicsinek érzem, az tény
Még számolok, beleférne-e a keretbe a 65"-os méret.40 leszek idén, ha a koronavírus közbe nem szól
De jó is lenne egy külön hangszigetelt moziszoba, egy ilyen fotellel
Nem ültem még ilyneben, de ezt is felírom a bakancslistámra.
-
Joshi
titán
válasz
Nonner #40390 üzenetére
Az a gond az 55"-os mérettel, hogy mozizásra alkalmatlan ha normális fotelból nézed. Egyszerűen túl messziről kell nézned ahhoz, hogy normálisan elférj a tévé előtt. Erre alkalmas méret ami a legkisebb, az a 65". Nem tudom mennyi idős vagy, de ha majd lesz egy mozizásra alkalmas helyiséged, akkor majd meg tudod valósítani azt amit szeretnél.
Amúgy próbáltál ilyen foteleket? Nagyon durván jó.
-
Nonner
tag
Nálam is jöhetne a 77", de az be sem férne a szobámba és túl drága is, még a 65" is necces, meg kell mérnem a rendelkezésre álló helyet
Az 55" a biztos és a rendelkezésre álló raktárkészlet is befolyásolja.
Nagyon kár az OPPO-ért, ilyne mőnőségű és tudású mindenes lejátszó nem lesz még egy
Marad nekik a telefonos üzletrész. Ez a klónt nem ismertem, köszi! -
Joshi
titán
válasz
Nonner #40387 üzenetére
Arról nem beszéltél, hogy mekkora méretben gondolkozol. Eszedbe ne jusson 65"-os méret alá menni. Én simán elviselnék egy 77"-os méretet is, csak hát azok a bizonyos anyagiak ne lennének.
Oppora már nem lesz semmi. Létezik Oppo klón, talán ott még esetleg reszelgethetnek itt-ott, de nem valószínű hogy érdemben lesz előrelépés.
-
Nonner
tag
Akkor Te is OPPO rajongó vagy
Meg is nézném, mit tud egy OLED megjelenítővel. Köszi a filmtippeket!Az LG ad ki időnként frissítéseket a médialejátszójához, ha pl új formátum jelenik meg? Az AV1 majd nagyon kellhet a későbbiekben.
Az OPPO kiválása a lejátszó iparágból nagy szívfájdalmam, remélem terméktámogatás még lesz hozzájuk. A régi 93-assal is nagyon elégedett voltam. -
Nonner
tag
válasz
renziNNN #40384 üzenetére
Értem, köszi! A tesztek megvárására sajnos nem lesz idő, mert az akció hamarosan lejár és már a raktárkészletek is végesek C9-ből, utánrendelni sem tudnak.
Az Alpha Gen3 procira kíváncsi leszek majd, mit tud majd a CX-ben és az AV1 formátum támogatás is fontos lehet a későbbiekben. A C9-ben is van már Filmmaker mód vagy valami hasonló?
Igen, a várakozás megvan minden évben, ez ilyen sajnos, de egyszer kell venni egy jó modellt
Akkor az LG kitett magáért médialejátszó ügyben is, követendő példa!
-
Joshi
titán
válasz
Nonner #40383 üzenetére
Nekem is 203 van, pont azért kérdeztem hogy mire gondoltál. Akkor így már érthető.
Nyugodtan veheted a C9-et, brutál látvány orgiában lesz részed egy plazma után is.Nézz bele a Blue Planet II, Planet Earth II és hasonló filmekbe. Persze sok más film is üt rendesen főleg Oppo + OLED pároson.
Egyébként az LG belső lejátszója gond nélkül viszi a mostanában egyre gyakoribb MP4-es Dolby Vision releaseket. Az OPPO viszont inkább nem viszi ezeket. Viszont Opponak meg se kottyan az ISO és Mappás Blu-ray ripek.
-
renziNNN
tag
válasz
Nonner #40383 üzenetére
Elviekben nem lesz sok jelentős különbség, bár mivel még nem nagyon jelent meg a CX ezért tesztek, összehasonlító videók sincsenek róla. De mire annak is lemegy majd az ára a mostani modellek szintjére, addig megint ott leszünk hogy jön a C11 és akkor lehet már azt kéne megvárni, de mire az megint jó árban lesz megint várni kell.. és így tovább.
Egyébként az LG beépített médialejátszója a tapasztalatok alapján, talán meglepő, de majdnem mindent visz. -
Nonner
tag
A kérdés jogos, a hiba nálam van
Az OPPO 203-as lejátszóm van, nem 103-as, így ez rendes 4K lejátszó, tudja a HDR-t, Dolby Visont stb, nem csak felskálázni tud, mint a 103.
Sajnos HDMI 2.0 csatlakozó van rajta, ennyi a hátrány.Képfeldolgozása, felskálázása (ha szükséges) kifogástalan, bármilyen forrásanyag esetén, gyári lemez, tömörített film, stb. esetén, kihozza belőle a legtöbbet.
Az LG (és bármelyik más gyártó) mostani beépített médialejátszóit, képfeldolgozási algoritmusait nem ismerem, de ezek nem is komolyak és hibamentesek ugye sehol sem, ezért nem is a tv médialejátszóját használnám.
Az Alpha Gen2 processzor és a mesterséges intelligencia tudása azért érdekelne, ilyen esetben hogy működik. Sajnos a tv-t szinte csak demóanyagokkal láttam az üzletekben.Köszi a választ, akkor nem érdemes még várni fél-1 évet, mire a CX széria is jóval olcsóbb lesz, nincs annyi fejlődés 2 generáció között, hogy megérné várni. Az ár pedig számít.
-
Joshi
titán
válasz
Nonner #40381 üzenetére
"Egy OPPO 103-as lejátszó lenne rákötve, így a magas lejátszási minőség, felskálázás garantált..."
Ez így számomra értelmezhetetlen. Hogy akarsz nézni mondjuk egy 4K HDR-es filmet az Oppo 103-ról, amikor az nem is ismeri ezeket a formátumokat? Vagy most hogy érted ezt?Gyakorlatilag a C9 se tud annyival többet hogy azonnal váltani kellene pl egy C7-ről. Szóval a kérdésedre a válasz az, hogy nyugodtan veheted a C9-et, a lényeg minél olcsóbb és új legyen.
-
Nonner
tag
Sziasztok!
Kifutó áras LG C9 55" OLED tv vásárlásán gondolkodom, egy 42"-os G30-as Pana plazmát váltana. 80%-ban házimozira használnám, vegyesen 4K, FHD, SD anyagokkal, gyári lemezek és ripek. Egy OPPO 103-as lejátszó lenne rákötve, így a magas lejátszási minőség, felskálázás garantált, a mostani Panámon még a tömörített SD anyagok is nagyon jól néznek ki.
A maradék 20%-ban tv, sportesemények, filmek, konzol, pc rákötés nem játszik.
Netes alkalmazásokból csak a Netflix, HBO Go érdekel.A kérdéseim a következők lennének: Ez a széria mennyire vált be ilyen felhasználásra, akinek van vele hosszabbtávú tapasztalata? Beégés, ghosting, fényerőcsökkenés, stb mennyire jelentkezett később?
Megéri-e most beruházni erre a modellre, vagy inkább várni az új CX szériára, ha az annyival többet nyújt majd? Lehet már tudni, hogy annak a panelje mivel lesz jobb, miben tud többet, technológiailag jelentős lesz-e az előrelépés a C9-hez képest?
Eddig csak Pana tv-im voltam a CRT-s korszaktól kezdve, nagyon elégedett voltam velük, de a mostani OLED áraik miatt erről sajnos le kell tennem.
Ajánlott megkötni rá a hosszabbított garanciát pl egy későbbi esetleges panelcsere lehetősége miatt?Köszi!
-
daneel_hu
addikt
válasz
Jorgi Kormi #40379 üzenetére
Ez két dolog miatt is okos döntés lehet...
1. Kellhet fontosabb dolgokra is majd az a pénz.
2. Lesz egy pár hónap gazdasági megállás, óriási leárazásokkal (szerintem) -
Jorgi Kormi
senior tag
A vírnyusra való tekintettel egy pár hónapig jegelnem kell az oled tévé vásárlását : az asszony otthonról fog dolgozni és mivel , hogy a kialakult helyzet miatt megugrott nála a hírcsatornák ( CNN, Euronews, + a "királyi" csatornák) hosszas nézése , követése és sajnos nála a tévénézés "epicentruma" a nappali , nem szeretném , ha az én oledem lenne az rtings beégéses tesztjének a "hetedik" "önkéntes" szereplője .
-
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak #40368 üzenetére
Majd meglátjuk, legyen igazad. (jó lenne)
-
AL
addikt
válasz
cichlid1 #40369 üzenetére
Szia ! Szívesen. Lehetséges, hogy akkor az nem a napi frissitést jelenti (a 8 as sornál az első 2 szám), ezt még nem figyeltem ( nem ellenőriztem le ), de a többi az biztos, hogy valós. Egyszerűen leellenőrizhetjük, hogy jó e az infó, csak néhány napig naponta lefényképezzük ezt az oldalt és akkor meglátjuk a napi változásokat. Üdv.
-
3L1T3
addikt
Azon gondolkoztam, hogy a magyar jogszabályok miszerint van itthon szavatosság azt nem lehet érvényesíteni beégés esetén?
-
cichlid1
tag
Köszi szépen. Mondjuk nekem az állapot 8nál 33 és 31 az érték.
Azt a kettőt vajon miért nem csinálta meg? Mire kell odafigyeljek hogy miníg megcsinálja és ne legyen eltérés? Soha nem áramtalanítom, mikor kikapcsolóm szoktam látni az állapotjelző lámpán (sárga) hogy csinálja. Ilyenkor sosem kapcsolom vissza a tévét. Magyarul nincs ki be kapcsolgatva. Hol a problem? -
-
julius75
aktív tag
W8 lett belőle.
Köszönöm a támogatást mindenkinek. -
AL
addikt
válasz
cichlid1 #40323 üzenetére
Szia! Üzemóra. : menü - súgó - rendszerinformáció - állapot 4 . Első az Üzemóra és második a ki bekapcsolva darabszáma. Állapot 8 : itt az első 2 szám a rendszeres frissítés. A 3. és 4. pedig az 1500 óra utáni nagy frissítés. Azért van mindkettő kétszer, mert mutatja hogy hányszor kellett volna megcsinálni és valójában hányszor csinálta meg a készülék. Ha probléma van, akkor megnézik, hogy meg lettek e csinálva a kötelező panelfrissitések. Üdv.
-
julius75
aktív tag
Köszönöm mindenkinek
-
icemad
nagyúr
Ma futottam bele ebbe a cikkbe. Eszerint ajánlott a hdmi 2.1 az új konzol generációhoz.
[link]Hátha valakit érint.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak #40350 üzenetére
"Vagy mégsem. Ha lelassul a termelés a "koronáscukor" miatt, nehogy még magasabb árak + nagyon lassú árcsökkenés legyen az új modelleknél.
Amúgy miért várta, gondolta azt bárki is, hogy a 48" modell majd sokkal olcsóbb lesz, mint az 55"-os?"
Itt nem a termelésen van a hangsúly, hanem a vételi oldalon. Nem emelheted valaminek az árát ha nincs rá kereslet. De még tartani is erősen kétséges...
2008 őszén szaré-hugyé' hajigálták utánad a zsírúj kocsikat, csak vedd meg. És azért ezek az oled-árak messze nem luxus-kategória. -
julius75
aktív tag
Persze-persze, értelek. Én is végigtúrtam mindent a 65w9-ért, de 4500eur alatt sehol sincs. Sőt inkább egyáltalán nincs.
A legolcsóbb Romániában volt, 1.35millió átszámolva. Szóval jó lenne az az 1.25millió....ha lenne.Szállításról: mivel ennél külön van az elektronika, semmi sem tudja "nyomni" a panelt, szabad ezt fektetve szállítani?
Unboxing videókban úgy láttam, nagyon be van csomagolva. -
so_ha
senior tag
válasz
julius75 #40354 üzenetére
Már a nyugati árakat sem érdemes böngészi, mert mostanra nálunk olcsóbb lett minden LG Oled a Forint gyengülése ellenére. A geizhals, és az idealo oldalak szerint eddig 4.399€ volt a 65W9 legolcsóbb ára, a 65W8 saját statisztikám alapján 2.849€ volt az alja, ezért írtam, hogy a 950e-es bontatlan ár korrekt érték.
-
julius75
aktív tag
válasz
renziNNN #40352 üzenetére
Én nem Budapesten, de mindkét falon lévő w9 Budaörsön van. Euronics és MM.
De mint többen írtátok, ezt erősen el kéne felejteni....
Mindenesetre nagyon köszönömso_ha:
Jó az elméleted, de nincs mit elengedni, mert 65w9 nincs és nem is rendelhető.
Egy kedves fórumtárs megkérdezte egy kapcsolatát az mm-ben, szóval biztosra vehető, hogy nem is lesz.
A 77w9 megmarad, ezt maga az LG mondta, mivel wx-ből csak 65-ös lesz. -
julius75
aktív tag
válasz
rothfb #40346 üzenetére
Van tervben játék, de nagyon kezdőn adjuk elő.
Mi az amiben sokkal rosszabb lesz? 2.1-es hdmi miatt?
Sajnos infrás telóm már nincs, de ha látnék benne mondjuk 300 órát sem tudom hogyan döntenék.....azért piszok sok pénz ez ahhoz.
salapp:
Az euronics tudom, hogy milyen tróger banda, de ha jól gondolom, csak addig érdekes, míg megveszem, utána már úgyis szervízhez kell közvetlenül fordulni ha bajom lenne vele, nem?
daneel_hu:
Nem tudom ellenőrizni. De valahogy csak látni azt ha bontott volt.....de kétlem.Kezdek arra jutni, hogy HA megvesszük, akkor a w8-at kéne.....igaz régebbi, de 300 ezer a különbség, az meg már rosszabb szemmel is bőven látható különbség.
Új hozzászólás Aktív témák
- Viccrovat
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple asztali gépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Suzuki topik
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- KERÉKPÁR / BRINGA / ALKATRÉSZ beárazás
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN750 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Motion F5te Tablet - Intel i7-3667U I 4GB I 128GB SSD I 10,4" XGA Touch I Cam I W10 I Gar!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest