Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- DUNE médialejátszók topicja
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
Jah, az lesz az
(a kis mocsadék). Reméltem hogy bug és nem feature, de ez alapján nagyon is az utóbbi.
Szokás szerint megint ez az okos elgondolás, hogy ha 200 nit-re van állítva, akkor 100-ra húzza le, de ha 80-ról indulsz, akkor is lekalapálja 40-re, pedig ezek szerint akkor 200-ról is 40-re kéne, ha amúgy nem maradhat nyugton 80-on. De gondolom azt hitték soha senki nem veszi észre, vagy aki mégis, az se fog elég hangosan nyafogni. -
krx21
nagyúr
LG-nél nem igazán szabad hozzányúlni. 50-es a normál érték, ennél lejjebb véve könnyen bukhatod a sötét részleteket, feljebb emelve pedig a fekete színt is elkezd emelkedni, valamint ha még tovább emeled még a világos részletek is eltűnnek… Nagyon hasonlóan működik mint a gamma ...
Csak akkor érdemes hozzányúlni, és csakis ideglenesen ha a master nem úgy sikerült ahogy kell, picit lehet korrigálni… normál, jól sikerült anyagnál csak rontasz rajta. -
ribarszki
őstag
Ha már Oled fényerő. Eddig kézzel állítgattam, hogy sötétben 25körül legyen, nappal pedig 50-60 körül. De azt vettem észre, hogy az automatikus energitakarékos beállítás teljesen jól dolgozik. Sötétben 20körülire veszi az Oled fényerőt. Jelenleg így hagytam.
Scholes9 A 80-as Oled fény rengeteg. Pláne este. Ilyenkor lámpa mellett is bőven elég 35körüli érték. Sötétben meg 20 is. De én nappal sem tettem 50 fölé.
-
Scholes9
nagyúr
Én bénáztam, automatikuson volt az energiatakarékos üzemmód
Így már mindjárt más. Fényerő 50, Oled fényerő 80 úgy jó? -
Scholes9
nagyúr
Beüzemeltem a B8 TV-t, a fekete nagyon komoly valóban, de az létezik, hogy 50-es fényerőt kevésnek érzem? Vagy megszokhattam LCD-n, hogy magasra volt állítva? Egyelőre csak PS4 Pro-val próbáltam.
-
Joshi
titán
-
renatto
őstag
válasz
alaves
üzenetére
Ezek szerint vett. És mivel itt egy teszt még 2017. októberből, nem is mostani.
-
alaves
addikt
Nem is tudtam hogy a Toshiba is vett OLED panelt:
https://toshiba-tv.com/de-en/oled-tv -
Clay
senior tag
Hagyni kéne már ezt a bejáratás baromságot, sehol nincs leírva csak ez a topic pörög rajta. Nem kell bejáratni, használni kell és kész.
-
jaroslav
aktív tag
Mégegyszer köszönöm mindenkinek a segítséget és a hasznos információt!
"meg annyit az elottem szolokhoz, hogy PC modban pedig minimalis a kulonseg a B8 es C8 kozott."
Ez különösen fontos infó volt, mert elsősorban PC-hez kívánom használni + konzolhoz és filmnézéshez. Gyakorlatilag TV-ben csak sport...
Azt gondolom, akkor maradok az LG B8-nál, kiterjesztett +2 év garanciával.
-
daneel_hu
addikt
válasz
bigmasterg
üzenetére
2-3 óra után már alig zavaró, vagy inkább semennyire sem.
Szoktatni kell a szemet hozzá, ha egyszer megszokod akkor már ok.A nagyon világos jeleneteknél (ritka) ennek ellenére még ezután is lehet érezni, hogy vibrál.
Ha plazmáról jösz, akkor kevésbé fog zavarni szerintem. -
tlala
addikt
válasz
Scholes9
üzenetére
Kép mód pl. Technicolor Szakértő, és:
1. OLED panelbeállítások - Képernyőváltás BE (kis pixel tili-toli)
illetve ugyanitt a Logo fényességének beállítása - Magas (legintenzívebb TV logo halványítás)
2. Kép mód beállításai/OLED FÉNY - 20-30-ra
3. Kép mód beállításai/További kép beállítások/TruMotion - Felhasználó, és jobbra Motion Pro BE (ez csinálja a fekete képkocka beillesztést, ami csaknem felezni a panel terhelést)Szerintem kb. ezek a legfontosabbak bejáratáskor.
-
chros
őstag
-
renatto
őstag
-
chros
őstag
-
alaves
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Értem, de amit írtam érvényes Panasonic-ra, Sony-ra is. Mármint hogy adott erősségű frame interpoláció esetén (mindegyiknél más a neve), melyiknél kisebb az artifact. Nekem az a döntő momentum.
-
alaves
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Erősen szubjektív a dolog, de egy ideje azt próbáltam kideríteni, hogy artifact tekintetében mi a különbség az alfa7 és alfa9 között (mert ugye a mozgásmegjelenítés lenne az elsődleges).
Nekem 24fps esetén pl. De-judder:3 a komfortzónám, tehát ha a B8-on még látnék artifactot és a C8-on már nem, akkor nekem megérné a felárat. -
ribarszki
őstag
válasz
jaroslav
üzenetére
Elvi szinten van különbség, gyakorlatban a B8-C8 között ezt soha nem fogod látni. Pláne ha kalibráltatod. HDR-ben valamivel jobb a C8, de ezt vagy látod vagy nem. Haveromnak C8 van, nekem B8. Filmek, Tv adás, foci tekintetében pontosan ugyan az. Én semmi különbséget nem láttam.
-
válasz
jaroslav
üzenetére
Minden relatív... de képminőség tekintetében alig van különbség.
Én azt vallom max 10-15% árdiffi éri meg a márkák és típusok között, egyéni szimpátia szerint.
Azt kell venni ami ennél többel olcsóbb.Hacsak nincs valami egyéb spéci ok, tulajdonság, tudás ami kizár vagy preferál valami mást.
Szóval alapvetően bőven elég B8-at venni.
-
jaroslav
aktív tag
A nálam jobban hozzáértőktől szeretném kérdezni, hogy az LG OLED55C8 "felskálázása" a Full HD tartalmak tekintetében, van-e annyival jobb az LG OLED55B8-nál, vagy a Panasonic TX-55FZ800E-nél, hogy megérje azt a kb. 80.000 Ft-os árkülönbözetet?
Ezen 3 modell egyikében gondolkodom...Előre is köszönöm az információt!
-
Scholes9
nagyúr
válasz
UberMutant
üzenetére
Jogos!
-
-
Scholes9
nagyúr
Üdv. Elvileg holnap érkezik a B8 TV. Kb 1 hetet olvastam a topikot, de van valami fontos dolog, amit feltétlenül meg kell csinálni, ha beüzemelem? PC-vel is fogom használni.
-
renatto
őstag
válasz
alaves
üzenetére
Ahogy janos666 is írta, ha nem látsz visszamaradást, elváltozást ne használd magadtól. A gyárban okkal állították be egy adott órára, így ha te még tesztábrán sem látsz semmit, lehet akkor is ki kell egyenlítenie a panelt. Így szerintem ezt se piszkáld. Persze, benne van, hogy előjön ettől megint a 25%-os képhiba, de ennyi erővel azon is aggódhatnál, hogy lesz-e pixelhiba egy idő után...
-
janos666
nagyúr
válasz
alaves
üzenetére
Ha hibás a gyárban rögzített referenciája, vagy rossz maga az egész algó (legalább is nem minden panelnél
működik egyformán, van ahol jobb, van ahol rosszabb tőle, ismeretlen okokból), az otthon csak akkor derül ki, ha lefut és látszik az eredmény (50/50, ha nincs több megbízható adatod).Azt mindig láthatod, hogy milyen az, mikor nem fut le (pontosabban fogalmam sincs mi a max, amire húzható a számláló, mert nem próbáltam módosítani, de ha mozdul, akkor gondolom legalább 9999 óra, ami sok év). El tudod megfelel-e neked vagy sem.
Viszont míg nem ismersz senkit, aki próbálta átállítani a számlálót, addig az is lehet, hogy amint hozzányúlsz, kikapcsolt és sohasem kapcsol be többé a TV (újabb 50/50 --- bár erre szintem kicsi az esély, max a garanciát bukod papíron ha kiírja, hogy Checksum Mismatch [indikáció, hogy babráltad], de igazából szerintem azt se nézi majd meg itthon egyik szerviz technikus se).
Szerintem amíg nem látsz problémát és él a garancia, addig hagyd békén. Mikor közeleg a garanciaidő vége, akkor ha félsz tőle és nem jött még el magától az ideje, akkor futtasd le egyszer, hogy kiderüljön.
Noha az LG állítólag garanciaidőn túl is javítja a téglalapos hibát, talán biztosabb a dolog még garanciaidőn belül, főleg ha pl. egyértelműen rosszabb lett valami, de nem egészen a hírhedt téglalapot látod, hanem részlegesen valami hasonlót, de közel annyira zavarót (pl látszik a téglalap minta az egyik felén, ami aztán fokozatosan eltűnik a másik felén, de ez most csak példa...).
Ha makacs IR-t / BI gyanút látsz, ami nem akar kifakulni napokon át (többszöri >4 óra használat valamilyen más tartalommal, mint ami beragadt + esti pihenések), akkor is futtasd le bátran (csak ne várj 50/50-től több esélyt, hogy jobb lesz tőle). -
renatto
őstag
válasz
Celtis
üzenetére
Tényleg ne menjünk bele, mert a MAY, az LEHET, tehát legjobb esetben is beköbetkezHET. "Valószínűleg" sehol nem szerepel. Az "it may affect" pedig "ez befolyásolHATja". Tehát ez is találgatás. Kb úgy néz ki mintha Ők sem tudnák.
ui: "You may win the lottery" ebből NEM következik, hogy "valószínűleg bekövetkezik"?!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
alaves
addikt
válasz
janos666
üzenetére
Ok, rendben. Na akkor mi lenne az optimális?
Ha közeledek a 2000 üzemórához és tökéletes a panel mint 0 órásan (legalábbis szemre), akkor kapcsoljam ki a szervízmenüben, hogy nehogy lefuttassa automatikusan az 1órás pixel refresht?
Vagy hagyjam lefutni, aztán lesz ami lesz? ...mert a 2.panelem így ment tönkre
...esetleg 1000 óra környékén próbálkozzak? -
janos666
nagyúr
válasz
Celtis
üzenetére
Az is találgatás, hogy mi az eredeti nyelv, amiből fordították. Ha azt mondanád, hogy japán, akkor mehetünk vissza oda, hogy a japán GUI készítő félreértelmezte-e az LG-től kapott eredeti anyagot, amiről megint fogalmunk sincs milyen nyelven íródott és milyen fordításokon esett át.
Meg akartam keresni, de nem találom a neten, ahol egy LG füzetke/doksi leírja, hogy ez mind csak mérés, (amiből aztán a kompenzálás dolgozik menet közben), nem maradandó beavatkozás (nem öregítés, nem koptat semmit az OLED kijelzőn).
Aztán ott van amit (#27145) renatto is ír, hogy közvetlenül is megerősítette már az LG, hogy ez nem károsít semmit. Ezért nem tudom miért kell Sony vagy Panasonic legendásan hülyén fordított képernyőmenüire alapozni (Belföldi Szín, stb).
Szerintem már eleve paranoia az is, hogy egyáltalán rá kellett erre kérdeznie az Rtings-nek, mert az alapján, amit az LG mondott erről, ez a kérdés olyan, hogy "Elkopik-e a festmény a falon, ha túl sokat nézem?"
A "figyelmeztetés" szinte biztos, hogy arra vonatkozik: ne futtasd le feleslegesen, ha nincs rá szükség (ne gyötörd magad, ne pazarold az idődet és az elektromos áramot, stb). -
Celtis
veterán
válasz
renatto
üzenetére
Egyfelől ne menjünk bele az angol nyelvtanba, de a may olyan lehetőséget fejez ki, ami valószínűleg bekövetkezik.
Másfelől a magyar fordításról volt szó, hogy azt esetleg máshogy is lehet értelmezni ("felesleges" a gyakori frissítés). A Sony figyelmeztetését nem lehet máshogy értelmezni, a may konkrét jelentésétől függetlenül sem. -
-
janos666
nagyúr
válasz
alaves
üzenetére
A Panasonic magyar fordítása általában borzasztó, így ebből semmilyen következtetést nem mernék levonni egyik irányba sem, de ha akarod, értelmezheted úgy is ezt a mondatot, hogy:
A futtatása segít elkerülni a károsodást, de felesleges évente egynél többször.
Benne volt régebben az LG felhasználói füzetékben is (vagy service manual-ban? már nem emlékszem), hogy a hosszú (amit a felhasználói menü is indít kérésre soron kívül), több ezer óránkénti, kb egy órás művelet, az a szokásos 5-10 perces mérés (ami 4 óránként lefut magától) + kb. egy órányi pihentetés (kihűlés/kisülés), majd alig 1 pernyi további mérés (mikor végigszalad a függőleges csík tetőtől talpig).Tudomásom szerint nem próbálja meg hozzáöregíteni a megkíméltebb pixeleket az öregekhez (nem "égeti", vagy ilyesmi, de ezt otthon is lehet látni, hogy nem világít és nem melegszik fel különösebben a készülék). Ha valamiért rosszul sikerülne egy mérés (pl. rátűz a képernyő felére délben a nyári nap, míg a másikat a légkondi fújja hidegre, vagy hasonló, de ez most csak légből kapott példa), akkor sem lesz örök kárhozatra ítélve, csak ismételni kell (egy vagy több ismétlés jobb körülmények közt).
A téglalap is állítólag gyári mérési hiba: rossz referencia értékeket kap a gyárban, és ezért dolgozik azokból később hibásan (visszaállít egy hibás állapotot, amiről azt hiszi hogy jó). Rossz a feltételezetten hibátlan "nulla állapot", amit ott eltárolnak.
-
válasz
Partizan182
üzenetére
Nem kell oda tesztábra. A plazmán simán észrevettem utána. Ha ezen is lenne, ezen is észrevenném, de nincs. Ha pedig tesztábra nélkül észrevehetetlen, akkor kinek számít? Aki beírt, tesztábra nélkül vette észre. Nálam ilyen film után is teljesen homogén a kép.
-
renatto
őstag
-
Joshi
titán
válasz
Borisz76
üzenetére
Nem profi, de panaszra nincs ok (cuccok). Pont ezzel a filmmel teszteltem az új bemérést egy Marantz sr7011-el.
-
demmer123
őstag
4 órát hagytam menni a tv-ét hogy lefusson az automata frissítő.
Fekete vászon csíkot szépen eltüntette

-
renatto
őstag
.
-
válasz
Partizan182
üzenetére
Nem tudom mennyire természetes, nálunk mindkét Panán vannak nézve ilyen szélesvásznú filmek, fekete csíkokkal alul, felül, de még sosem láttam, hogy ott maradt volna.
Ez nem plazma tv, ott látszódott. Egy ideig, aztán ott is rövid idő után eltünt. -
Joshi
titán
válasz
demmer123
üzenetére
"Ezért is kérdeztem hogy lehetséges vízszintesen is banding?"
Konkrétan ezt írtad: "2 hónapos B8-as tv a 16:9-es fekete vászon csík ott maradt csakis jobb oldalt felül."
Plusz 90°-al elforgatva linkelted a képet. Szóval amit el lehetett rontani azt elrontottad.
Nem hallottam horizontal bandingről, de lehet hogy már az is van.
Egyelőre még hagyj egy kis időt a tévének, aztán ha ~1hónapon belül nem változik jelentsd be a szerviznek. -
Joshi
titán
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Akármekkora mértékű a vertical banding az mindenképpen látszani fog ha olyan képtartalom van. Nálam is látszik amikor egyöntetűen ~5%-os szürke a kép. A color tinting is látszik pl nálam havas tájnál, vagy nagyon fehér teljes képeknél. Persze nem olyan durván de látszik, nekem még elfogadható a szint de észreveszem. Az az erős vertical banding csík már durva, kérdés hogy a fényképező mennyire erősítette fel.
-
-
demmer123
őstag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Vízszintesen is van banding?Mert ha jobb klikkel ki nagyítod a képet akkor nem függőlegesen van nekem.
Nekem pont ott van ez ahol a fekete csík szokott lenni filmeknél. -
demmer123
őstag
válasz
UberMutant
üzenetére
De ilyen hogy tud ott maradni? Tv csatornákat 1másodpercet sem néztem rajta koax kábel sincs rácsatlakoztatva.
Csakis film nézésre volt használva hetente 2-3 órát.4 órás pixelfrissítő állandóan lefutott.
Pedig ez nem is statikus tartalomnak számít.
-
-
demmer123
őstag
2 hónapos B8-as tv a 16:9-es fekete vászon csík ott maradt csakis jobb oldalt felül.
5-10-15% szürke teszt ábrákon látható csak.
Nagyon sok 16:9 képarányú filmeket nézek rajta.

Ilyenkor mi a teendő?
-
allein
addikt
Sziasztok. B7. készülékem felkínálja a szoftver frissítést. Elvégezte már valaki, minden rendben van utána?
(#27088) Rocsesz79 - tegnap voltam MM-ban, nem semmi fekete színe volt az új Samu Qlednek

-
válasz
daneel_hu
üzenetére
Csakis azért, mert szépek. Van pár kollégámnak Alfája és még ők is azt mondják, hogy ezek nem az a fajta autók, amikbe beülsz és jószívvel ráindítasz, mert mindig van velük valami hülyeség. Vagy apróság, vagy nagyobb dolog. Foglalkozni kell velük, a szó rosszabbik értelmében és nem mindig kompenzálja az, hogy jól néznek ki. Ezek ilyenek, 2000 után is.
De ez itt erősen OFF, ezért én nem folytatom, csak hasonlóságot próbáltam felhozni, ami csak többé kevésbé sikerült.
-
daneel_hu
addikt
válasz
rothfb
üzenetére
Az Alfák már régesrég nem megbízhatatlanok, sőt konkrétan az olasz autók sem.
Semennyivel nem rosszabbak mint a többi, ellenben olcsóbb a fenntartásuk.
Ez már nem 1997."Az Alfa rohad".
Orosz, rothadó acélból csinálták a verdáikat.
Ja igen, 2000 előtt.
Nem mellesleg ha bárhol a világon egy autós klubban elhangzik az Alfa Romeo név, akkor mindenki oda fog figyelni. Nem véletlenül.
-
-
Scholes9
nagyúr
válasz
UberMutant
üzenetére
Ezt hogy érted? Tényleg érdekelne

-
Új hozzászólás Aktív témák
- Spórolós topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Formula-1
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Cyberpunk 2077
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15Pro 128GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3881
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3240
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ha zavarhat valakit a sok mély a környezetben (pl szomszéd, gyerek) akkor az alsó "LFC" ezt korrigálja, viszont ezzel együtt - arányosan - csökken a basszusod is... SR6011-em volt. 

Vhiktor