Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Gaming notebook topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 3D nyomtatás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Micro Four Thirds
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Locutus #27497 üzenetére
Az LG C9-ben amit én jelenleg kiemelek a tavalyiakhoz képest, az az 1440p@120 támogatás, a még alacsonyabb input lag (6-7 ms 120 Hz-en game módban), és az eARC.
Valamit a CalMAN szoftveren is reszeltek, de ennek nem néztem utána.
Elvileg 2160p@120-at is támogat a C9, aminek 4:2:0 chromával HDMI 2.0-s VGA-val is működnie kéne. Samsungnál működik is, LG C9-nél az RTINGS-eseknek nem jött össze. A C9-ben egy szoftveres limitáció (bug?) miatt 6 csatornás LPCM sincs eARC-on.
[ Szerkesztve ]
-
Locutus
veterán
válasz torma1981 #27496 üzenetére
Főleg mert nincs VGA még, ami tudná a HDMI 2.1-et.
Még a tegnap bejelentett új Radeonoknál sem esik szó róla.
Talán a frissített nvidia széria...Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
Beni2360
félisten
válasz Menotti #27493 üzenetére
Bocs de ez több sebből vérzik
Hogyan és mit teszek ki a projira? Az AVR két kimenetes HDMI-vel remdelkezik pont a TV és a proji végett. Most megy egy 10 m-s HDMI kábel egy csatornába.
Honnan lesz a hangom? még azt a toslink kábellel megoldható lenne.
Ennél a legegyszerübb megoldás visszadugni az AVR-be és átkapcsolásnál elött kikapcsolni a HDMI Ultra HD Deep Color opciót a TV-n. Az majd legközelebb akor kapcsolódik vissza ha HDR filmet fogok nézni. Más megoldást nem találok.
-------------
#27494) janos666 - nincs kódolt adásra szükségem arra ott az IPTV T-kom szolgáltatása. Digit a Digisport miatt szereztem.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
janos666
nagyúr
válasz Menotti #27493 üzenetére
Akkor lehet baj, ha van kódolt adás és plusz költség a második (harmadik, stb) kártya/box (van ahol max kettőt adnak egy előfizetéshez és akár már a másodiknak is van plusz pár száz - akár egy ~ezres havidíja...).
Jah, és talán nem egyszerű neki visszavezetni az AVR-be a hangot több forrásból (ha nincs elég ARC-s HDMI vagy SPDIF port).[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Beni2360
félisten
válasz FollowTheORI #27491 üzenetére
Azelött is a V-be volt dugva az antenne de mióta van a projektor és csak az AVR-n keresztűl tudom nézni a digi adását.
Vagy van megoldás a TV-ből a képet a projira és a hangot az AVR-be tuszkolni?
Lásd: #27490 hszt.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
nagyúr
-
Beni2360
félisten
válasz alaves #27486 üzenetére
Bocs csak most vettem a TV meg most találtam a topikot. De jobb késön mint soha.
Azonnal visszakapcsolja ha egy HDR filmet indítok médai boxról.
Evvel szórakoztam tegnap. Akkor azért sikerúlt 1x hangot kicsikarni a boxból éppen ki volt kapcsolva.
Igazán visszakapcsolhatná ha kilépek a filmlejátszásból.
Tehát mehet vissza az AVR-be a digi box csak ki kellkapcsolni az opciót ha átváltok.
------------------------------------
(#27487) Menotti - Egyébként ennél a tvnél mire kell a digi box? - Mivel van projektór és a diginek 100x jobb a képe mint az IPTV-nek, az avr-re van dugva a proji is és egy két sport műsort azon keresztűl szoktam nézni.( Az iptv meg a feleségem meg a felvételi opciók miatt tarjuk.)
Itt nem találok HDMI bemenetenkénti beállítási lehetőséget. De mivel 1 kimenet van az AVR-ből a TV-be nem is lenne opció.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Menotti
aktív tag
válasz Beni2360 #27484 üzenetére
Samsung tvnél a 4k opciót kellett kikapcsolni annál a hdmi bemenetnél amire a hd boxot tetted(érdekes módon a képopcion belül kellet keresni)....egyébként nincs hang(Upc boksz) Itt nem ilyen jellegü lehet?
Egyébként ennél a tvnél mire kell a digi box?….látom már megelőztek...
[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
válasz Beni2360 #27484 üzenetére
Mint azt már régebben is írtam, a set top box-ról HDMI-n keresztül csak akkor jön át a hang ha kikapcsolod a HDMI Ultra HD Deep Color opciót a TV-n.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Beni2360
félisten
válasz renatto #27447 üzenetére
Sziasztok, én is ugrottam 2 fokozatot és beléptem az OLED cspopiba.
Én még Péntek De megrendeltem és Du már el is hoztam. Du már nem is volt a palettán.
Most alakulgat abeállítás. De meg kell, hogy mondaj a HM rendszeremen levő FHD LG levéve a fali tartoról ezt felszerelbe és elindítva voltak bejövő adatok vesztése és a DVB-C dekodert megsüketűlt. Az AVR-n csak a front HDMI bemeneten át adott hangot hiába cseréltem HDMI kábelt. Most rádugtam egyedül egy HDMI portra a TV-n és toslinkon megy a hang az AVR-be. Minden más 3 db bemeneten levő 1 IPTV és 2 médiabox ok. Eza DIGI DVB-C box ami akadékoskodik hngátvitelben. Valakinek ötlete.
HM adatok lentebb találhatóak.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
janos666
nagyúr
válasz allein #27470 üzenetére
Szerintem megér 15-20% felárat a C a B helyett (8 és 9 sorozat esetén) a jobb a HDR színkezelés miatt (már ha tervezel viszonylag sok HDR anyagot nézni, mert ha nem, akkor mindegy).
A 9-es talán csak annyival jobb a 8-astól, hogy van HDMI 2.1, ami játékosoknak (és általános PC használatra) szerintem erősen kívánatos, de filmnézésre egyelőre érdektelen, illetve keveseket érint, hogy jobban kalibrálhatóak a HDR képmódok (a DV-et egyszerűbb/olcsóbb lesz, a HDR10-et pedig jobban lehet paraméterezni). Szóval ez megint csak megérhet 15-20% felárat, de >50%-ot szerintem nem, főleg hogy pillanatnyilag nincs HDMI 2.1-es játékkonzol vagy PC VGA se, szóval ha valaki nagyon rá lenne erre izgulva, az is ráér várni egy C9 vársárlással (míg megy le az ára).
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
daneel_hu
addikt
válasz bigmasterg #27474 üzenetére
De, mert a 2018-as szériában már egy fejlesztett panel van a 2017-esekhez képest is.
Jóval nagyobb subpixelek például, fényerő is nagyobb, van BFI, statikus logo halványítás stb... -
Joshi
titán
válasz alaves #27464 üzenetére
Fogalmam sincs hogy automatikusan lefut vagy nem fut le a 4 óra használat utáni pixelfrissítés, nincs visszajelzés róla. Általában minden tévézésnél meg van a 4 óra használat erre figyelek, habár ha be van kapcsolva a nagy tévé akkor ez inkább több szokott lenni. 2017 novemberében vettem az A1-et azóta pár hete futtattam le a manuális pixelfrissítést, de azt jelezte is.
-
allein
addikt
B7 hálóban van, C6 nappaliban. B7-est nem akarom lecserélni.
(#27475) chros - C6 valóban tudja a 3D-t.
[ Szerkesztve ]
-
chros
őstag
Van 1 lenyegi kulonbseg ezen modellek kozott: HDR dynamic tonemapping.
- 6-ban tudtommal nincs, de van 3d bizonyos modelleknel
- 7-ben van, de PC/game modban nincs
- C8/B8-ban mindenhol vanA C9-ben pedig ugyanaz az A9-es proci van mint a C8-ban, csak van hdmi 2.1 chip is mellette. A C9-nek is ugyanazok a hibai lehetnek, mint a 7/8-as szerianak: tinting, macroblokk problema, vertical banding, teglalap/ellipszis (?), stb.
Igy szerintem a best buy egy akcios 65B8, amig lehet kapni.
[ Szerkesztve ]
-
allein
addikt
válasz bigmasterg #27472 üzenetére
B7-el elvagyok a hálóban, azon játszom Lehet várok, annyira nem sűrgös a vásárlás.
-
bigmasterg
addikt
válasz allein #27465 üzenetére
A helyedben várnék még egy évet.
Jövő ilyenkor a c9 még olcsóbb lesz (évente alacsonyabb az induló áruk is).
Addig meg el lennél a c6-al.9es széria újabb procit kapott, HDMI 2.1, és a panel elrendezése /gyártástechnológia is változott.
Mondom ezt úgy, hogy most vettem c8at :)
[ Szerkesztve ]
-
Strezi
őstag
válasz allein #27466 üzenetére
Az a7 - a9 inkább GPU-nak felel meg, mivel a képfeldolgozásárt felel (csak). A mindennapi értelemben vett CPU valami mediatek SOC ezekben. Nem tudok konkrét tipusokat, vagy frissítésről.
Esetleg érdekel a C6, nekem bevállt, de vettem egy másik lakást ahova kell valami Dobj egy elképzelt árat, meg helyet priviben!
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
AL
addikt
válasz alaves #27464 üzenetére
Szia ! Kíváncsi vagyok, hogy tényleg eltűnik e a téglalap és a frissítés után milyen lesz. 500 üzemóra után kiderül. Nem szeretném szervizeltetni, de ha előjön, erősödik szükséges lesz. Tudtommal csak Joshinak van Sonyja Ő tudná megmondani, hogy Nála hogy zajlik ez a folyamat. Üdv.
-
alaves
addikt
válasz allein #27466 üzenetére
Annak éri meg, akinek a szeme jelentősebb különbséget lát a mozgásmegjelenítésben (pl. trumotiont használ és kisebb az artifact).
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
allein
addikt
Az idén megjelent típusok, nem hoznak semmi pluszt a tavalyi modellekhez képest? HDMI 2.0 vs 2.1, erről tudok. GYorsabb cpu esetleg? Mondjuk akkor sem éri meg az 500k felárat
Azt tudja valaki esetleg, hogy a lan az már gigabites a tavalyi B modellekben?
Azon gondolkodom, hogy a 65"C6 készülékemet annak ellenére, hogy 2017 nyarán vásároltam egy misi volt nem értem, most megnézem a tavalyi árakat, fél misiért lehet vásárolni tavalyi 65" modellt.
Szerk: esetleg ha valakit érdekel egy 65"C6 private me.
[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
Lehet hogy van jelentősége: hosszú pixelfrissítő:
- LG: 60 perc, aut.lefutási időköz:2000 óra
- Panasonic: 80 perc, aut.lefutási időköz:1500 óra
- Sony: ? perc, aut.lefutási időköz:? óraÉs hogy a folyamat egyáltalán ugyan az-e...?
-
chros
őstag
válasz allein #27459 üzenetére
Ha hdmi 2.1 nem kell neked, akkor menj a B8-ra, ha akcios valahol.
Tobbiek: koszi a valaszokat. Az xplay Plex-es video lejatszashoz jo? Vagy masra is?
Aki hasznal netflixet: mennyi a 4k tartalom savszelessege?
Nalam 15.25 Mbps/2160p
(Az Androidos Lg Live App-ben van "i" info gomb ami megjeleniti ezt az adatot is.)
Koszi -
allein
addikt
Sziasztok. A 2019. modellek közül melyiket érdemes megvásárolni? B9 (idén nincs B?), C9, E9, W9. Mi a különbség a számozások között?
(#27460) Joshi
W9 kilőve, dupla annyi mint a C vagy az E
[ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
válasz alaves #27409 üzenetére
Szia ! Hasznos volt az információd, Köszi ! Én a Panasonic 55EZ950 - nél az 1500 órás használatot követő 80 perces panelfrissités után vettem észre. Azóta 1000 órát ment, de mintha sokkal halványabb lenne, ha így halad lassan eltűnik. Kíváncsi vagyok, hogy a következő 80 perces frissitést ( 3000 üzemóra után ) követően újra erősödik e. Eddig még nem jelentettem be garanciális hibaként, de ha előjön megint, akkor muszáj lesz. Most volt Áprilisban 1 éves.
Üdv. -
Clay
senior tag
válasz dgyuri0123 #27454 üzenetére
Ezt honnan vetted??? Egyébként meg nem mindegy neked? Csak egy kérdésre válaszoltam.
A processzorok füsttel működnek.Ha kijön belőlük a füst,nem működnek tovább!
-
Clay
senior tag
válasz dgyuri0123 #27452 üzenetére
Persze, kb fél perc és képernyőkímélőre kapcsol, de ha annyira parázol, hogy azt se tudod kivárni, kinis kapcsolhatod kézzel.
-
chros
őstag
LG WebOS: hasznal valaki valami hasznos appot a TV-n? Koszi
-
renatto
őstag
Lassan csak kifutnak a 2018-as modellek: 55C8 - 357k a MediaMarkt-ban
[ Szerkesztve ]
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
renatto
őstag
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
mimic1979
aktív tag
Bejelentettem a garanciát a mai nappal.
-
ktomek
aktív tag
válasz Akhilles01 #27433 üzenetére
A panel ugyanaz, ha az a "lényeg" ...de ezért nekem -sok óra információgyűjtés után- megérte azt a plusz 80ezret hozzátenni a C8-ért. Persze kinek-mi...
-
renatto
őstag
válasz XboxGamePass #27431 üzenetére
Philips input lag 39ms és 56ms 4K HDR-nél...
[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
Sráok, tudom, hogy egy újszülöttnek minden vicc új, de tegnap meg tudtam nézni 1 részt a Planet Earth2 4k hdr sorozatból.
Én ilyen képinőséget még nem láttam. Te jó ég. Ezalapján eddig a tv tudásának (65B8) kb negyedét láttam. De amit ez a természetfilm mutatott... Nem gondoltam, hogy létezik ilyen képminőség. brutális.
-
nagyúr
Olcsóbb.
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
nagyúr
válasz Akhilles01 #27433 üzenetére
A lényeget tekintve igen, kb...
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Akhilles01
junior tag
C8 és B8 végül is szinte ugyanaz?
-
renatto
őstag
Nem hinném, de más. Ambilight pl. Itt van pár teszt - erről is. LG/Sony párti vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
renatto
őstag
-
Clay
senior tag
válasz rendon #27427 üzenetére
Ki kell takarítani. Szétszedni, a gumipárnát, a szénpogácsákkal együtt, szappanos vízzel átmosni, tisztára, a nyákon, az érintkezőket alkohollal (nem arcszesszel), átmosni. Miután megszáradt lehet összerakni. Esetleg egy elemcsere se árt.
-
rendon
tag
Üdv.
Az lenne a kérdésem, hogy a távirányítóra ís érvényes a garancia?
A hiba az hogy, az egyik gomb, csak erős nyomásra reagál, de arra sem mindig.
A tv LG B7.[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
Nyugodtan szólj az LG-nek, benne vagy a kb.2-5%-ban aki észreveszi és gariztat is
Én ha egyszer észreveszem a hibát, nézés közben folyamatosan odaragad a szemem és szétvet az idegSamsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
chros
őstag
válasz Pro Koryak #27415 üzenetére
Valaki a heten az USA-ban vett 65C8-at vagy 65B8-at 1000 dollarert ujat!!!
-
alaves
addikt
válasz daneel_hu #27410 üzenetére
Állítólag nincs, nyilván kevesebbet gyártanak, így van ideje a panelnak kihűlni.
janos666 legyél szíves a téglalap elváltozásról és a pixelfrissítésről szóló infókat az összefoglalóba betenni.
-
alaves
addikt
A téglalap elváltozás az OLED panel gyártási hibájából adódik. A gőzölést követően a teljesen ki nem hűlt panelt átteszik a tesztpadra. A tesztpadon egy 25%-os ablakban futtatják a szoftvert. A kihűlt és ki nem hűlt részekben másképpen viselkednek az OLED kristályok, amelyet a pixelfrissítő később másképpen értelmez, ezért elszámolja a kompenzációt. Eredmény egy ablak a képernyő közepén, éles kontúrokkal a sárgászöld-vörös színtartományban. Az ablakon belül fakóbb a szín. Majdnem folyamatosan látszik, hiszen egy filmben pl. közeli arc szinte percenként van. A 2017-es 55"-ös panelekre vonatkozik (a 2018-asoknál állítólag a kezdeti gyártásnál volt még).
-
alaves
addikt
Így igaz, egyébként film közben is sokszor látszott nagyobb felületen ez a gyártási hiba (közeli arc, fal, szekrény, stb) zöldessárgától a vörösig színtartományban. Végülis gari lejártáig van időd, utána netto 600 EUR a panel ára jelenleg.
Hát én megnéztem a rtings Q90 tesztjét, de nekem még ez sem alternatíva az OLED-nek sajnos (kivéve 24 órás napi használat). A microLED TV-jük meg még sokára lesz kész[ Szerkesztve ]
-
mimic1979
aktív tag
válasz Celtis #27399 üzenetére
Nem vissza élni szeretnék a garanciáva,l hanem megalapozott , látható hibát szeretnék bejelenteni. Jó magam is napi szinten garanciáztatok termékeket , és sok esetben nincs alapja. Lehet hogy nem is jelentem be, mert együtt lehet vele élni, mert tényleg csak Telekomos magenta szinnél lehet észre venni.
-
renatto
őstag
válasz Celtis #27399 üzenetére
Én ezt ennyire nem érzem “visszaélésnek”. Ha Alaves kolléga minden hibánál egyből cseréltette volna, lehet már az 5. panelen is túl lenne. Az jobb LG-nek?
Nyílván vannak olyan helyzetek ahol ezzel jelentősebb kárt okozunk a készülékben, de ez pixelhibánál/beégésnél nem nagyon fenyeget.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest