Hirdetés
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
Valaki el tudja magyarázni hitelt érdemlően, hogy a logó fényesség beállítás hogyan kell, hogy működjön?
Az sem világos, hogy pl. a "logó fényesség:ki" állás az a logót fényességét veszi minimumra vagy a logó eltüntetőt kapcsolja ki.Nekem most alacsonyra van állítva, de semmit nem vettem észre, hogy csinálna, pl. egy focimeccsnél, pedig ott van statikus tartalom.
-
PuMbA
titán
válasz
xavix13
üzenetére
"Servioval, utp-vel a tv belső lejátszójá használva volt a legkevésbé gáz, de mintha nem lenne az igazi a dolog."
Transzkódolást kikapcsoltad Serviio-n? Plex-et még megpróbálhatod, de valószínű, hogy a TruMotion miatt volt ez, illetve a sok "képjavító" rontja el a dolgot. PC-s lejátszás esetén meg nézd meg az UHD filmek lejátszása topik összefoglalóját, mert nem annyira egyszerű a helyzet, mint gondolnád. Serviio vagy Plex esetén pedig a TV-n indíts egy böngészőt és net sebesség mérő oldalon legalább 80-90Mbit/s-nak kell lennie.
"Illetve néha meg mintha egy ilyen pár másodpercre "túl gyors" lenne a kép, mintha mondjuk 2mpig 2x gyorsításba játszaná le a dolgot, aztán vissza áll normálra, de lehet csak az én szememnek fura a 120hzes tv "
Ez biztosan TruMotion. Hiába 120Hz-es a TV-d, ha egy film csak 24Hz-es, szegény TV próbálja kiszámolni a hiányzó képkockákat, de ilyen sokkal csúnyán meggyűlik a baja. TruMotion-t alacsony erősségen vagy nem szabad használni és akkor nem fog "pótolni 120 képkockára".
-
törölt tag
válasz
Celtis
üzenetére
"A kettő feltételezem ugyanaz, csak a neve más."
Véletlenül sem ugyanaz. Alacsony feketeszint a YCbCr jelhez, magas feketeszint az RGB jelhez kell, itt pedig a színtérről egy szócikk. (De a tévén is van külön feketeszint és színér-beállítás.)
(A színtér nekem a tévén Auto, a Shield TV-n pedig BT.2020. A Shield TV nem tud lejátszott anyagtól függően on the fly színteret váltani, viszont egész szépen konvertál BT.2020-ba, ezért van fixen azon.)
-
Celtis
veterán
Érdekes, hogy minden eddigi TV-men a gyár alapértelmezett közepes (50) fényerő beállításnál volt tökéletes a beállító ábra. A B8-nál nem.
A médiaplayeren tudom állítani, hogy korlátozott vagy kiterjesztett színteret használjon, a TV-n pedig a fekete szintet lehet magas vagy alacsony között váltani. A kettő feltételezem ugyanaz, csak a neve más. A lényeg, hogy akármilyen kombinációban a fényerőt vagy felfelé vagy lefelé el kell tolnom, hogy a beállítóábra jó legyen.
Ha a TV és a lejátszó is teljesre van állítva, akkor a fényerőt kb. 55-re kell állítanom, hogy a referencia fekete feletti csík látható legyen.A gondom azt, hogy pl. TV bemenetnél esélyem sincs beállító ábrát megjeleníteni, így nem tudom jó-e a beállítás. HDR beállítóábrám szintén nincs...
-
Bakus
tag
válasz
janos666
üzenetére
Nálam a gép és a tv között van egy PulseEight, ezzel már képes a win felébreszteni a tv-t.
Másfél éve használok távirányítónak egy Harmony 650-et de az általad leírt késést nem tapasztaltam, bár való igaz a B7 talán pár tized másodperccel később reagál mint az előző Sony W650. -
xavix13
őstag
Talán látszik hogy miről beszéltem pacás kép alatt, de közben meg mintha megtaláltam volna rá a megoldást is.

Ha a gyári 50-es fényerőt, (a normált nem az oledet) levettem 40-re, drámaian javult a helyzet, bár így a sötét jelenetek, tényleg elég sötétek, néha már egy-egy részlet elveszik, de a gammával lehet játszani és ellensúlyozza a dolgot, lassan kitapasztalom a jó beállítást. (Az oled fényerőt 20-on használom) -
ribarszki
őstag
válasz
xavix13
üzenetére
Első kérdésedre a válasz részben. A legjobb beállítás B8ra a prohardveres tesztben írt, isf módban. (éjszaka 20-as Oled fény, nappal 50körüli.)
De a trónok harca sötét jelenete, ahol havas és Sam beszélget, az nálam is gáz. Ez nem beállítás, inkább forrás hiba. A többi jelenet rendben van.
-
-
daneel_hu
addikt
válasz
xavix13
üzenetére
"...de mintha nem lenne az igazi a dolog.
Illetve néha meg mintha egy ilyen pár másodpercre "túl gyors" lenne a kép, mintha mondjuk 2mpig 2x gyorsításba játszaná le a dolgot, aztán vissza áll normálra, de lehet csak az én szememnek fura a 120hzes tv"TruMotion OFF.
Vagy legalább ne 10-esen legyen a judder.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
xavix13
őstag
Sziasztok,
Csatlakoztam múlt hét csütörtökön én is az oledes táborhoz egy 55-ös lg b8-al.
Nagyon kafa a tv, szép a képe, viszont van 2 zavaró dolog eddig. Megcsináltam a rtingses javasolt beállításokat, viszont néha nagyon gázak egyes sötét jelenetek. Pl. a tegnapi trónok harcában is voltak jelenetek amik olyanok mintha ilyen olajfestékkel lennének festve vagy nem is tudom hogy mondjam, majd próbálok képet lőni, de nem tudom mennyire jön át majd rajta miről beszélek. Remélem hogy csak beállítás probléma, de elég illúzió romboló, hogy néhol kijön a "tökéletes fekete", néhol meg tök szürkés a dolog és ilyen esetekben az egész kép ilyen nagy paca.A másik dolog h nem tudom miért de pl. egy 4k-s film mért akad rajta? Pl. próbáltam lejátszani az Interstellart elvileg natív 4k, hdr, meg minden, pcről csak a képet kitolva, amit elvileg bírnia kéne (ryzen 1600, 16gb ram, gtx 1050), servioval médiaszeróként megosztva, wifin, és utp-vel is. Servioval, utp-vel a tv belső lejátszójá használva volt a legkevésbé gáz, de mintha nem lenne az igazi a dolog.
Illetve néha meg mintha egy ilyen pár másodpercre "túl gyors" lenne a kép, mintha mondjuk 2mpig 2x gyorsításba játszaná le a dolgot, aztán vissza áll normálra, de lehet csak az én szememnek fura a 120hzes tv
-
janos666
nagyúr
válasz
daneel_hu
üzenetére
Nem kell hozzá szar forrás, csak véletlen egybeesés, hogy a veszteséges tömörítés blokkosodása, vagy gyenge nyersanyag zajossága hozza elő legjobban a szintetikus tesztek után.
De mondtam, hogy nekem sem tűnt fel soha, mielőtt direkt megnéztem a szintetikus tesztet. Illetve most már új firmware-el, de elkezdtem nézni a Game Of Thrones S06-ot (eszembe juttatták a friss évad premier reklámjai, hogy le vagyok maradva), ami tele van sötétszürke jelenetekkel (pl. Castle Black, főleg éjjel) és nem látok semmi zavarót.Amúgy A Panasonic 20 és 30 sorozatú plazmái (de lehet hogy már a 10-es is, nem emlékszem, a 10-es még elég butácska minden téren) is csináltak valami nagyon hasonlót, feketéből sötétszürkébe villanáskor majdnem ugyan így túllőtték a célt, majd visszahullottak a helyükre. Ott viszont ez feltűnt nekem gyakran játék közben is, mikor pl. egy vaksötét barlangban botorkáltam egy fáklyával, hogy mikor mozog a szürke paca éle a fekete háttéren, akkor felfénylik (de ott pluszban összehullott a geometria is az erős ditherelés miatt). A Pioneer Kuro-k ezerszer jobbak voltak sötétszürkébe, bár az 50 és 60 sorozatú Panasonic sem volt már rossz (a Samsung mindig közepes volt: nem lőtt túl, de mindig nagyon erősen ditherelt).
Ehhez képest a C8-on ehhez hasonló tartalmakkal sem láttam semmi hibát, csak a tesztvideóval volt látványos.(#25683) chros
Lusta voltam ennek utána nézni. Biztos távirányítható IP hálózaton át a TV, de nem tudom hogy van-e ingyenes publikus dokumentáció, vagy ingyenes PC szoftver (vagy akár Android, ami script-elhető otthon).
De tényleg jó lenne valami, mert őrület, hogy a mai napig nem tudja automatikusan ki/be húzni standby-ból a Windows a TV-ket, illetve hogy mennyi gombot kell végignyomkodni a HDMI/PC címke váltáshoz.
De utálom a Harmony-kat, lagolnak mint az állat (míg várok háromszor megnyomom a gombot türelmetlenségemben) és még csak nem is olcsók (plusz nekem szubjektíven nem is ergonomikusak/szépek).Nekem mindig HDMI4-en kapcsol be a Power gombbal, ha azon volt mielőtt kikapcsoltam. A TV-re szinte sohasem vált át nekem magától. A többi HDMI-t elrejtettem a source menüben.
-
chros
őstag
válasz
janos666
üzenetére
Oh, azt nem tudtam, hogy csak partial a fix.
1-2 altalanos/bugyuta kerdes jutott eszmbe kozben:
- a magic remote-ot lehet programozni, hogy pl egy gombhoz hozzarendeljek TV funkciot? (pl. valtas sleep ido, ifs bright/dark room kozott)
- van e hivatalos/nem hivatalos API (pl web interface, mint pl a Yamaha Rx-A870 erositon), amivel allitani lehet a TV-t? Kikapcs, bekapcs, es a fentiek allitasa?, stb.
-- lattam, hogy van android app, de limitalt a funkcioja, s en scriptelni szeretnem
- ha bekapcsolom a TV-t a magic remottal, gyakran (nem mindig) a sima TV antenna bemenetre all ra, s nem a megelozoen hasznalt HDMI2 bementre. Valahogy ra lehet venni, hogy mindig az utoljara hasznalt bement legyen az alapertelmezett?
-- elso beallitasnal nem volt lehetoseg, hogy semmilyen bementet ne valasszak, igy a TV antenna lett.@daneel_hu:

-
janos666
nagyúr
Ha nem hasonlította össze közvetlenül az előtte/utána állapotot a készülékén, akkor ez még nem mond sokat, mert a C8-ról sem tűnt el teljesen, csak sokat csökkent a mértéke a frissítés utána, illetve váltakozó volt, hogy melyik készüléken milyen látványos.
Nekem fel sem tűnt a saját C8-amon, hogy volt ilyen, míg meg nem néztem a tesztvideót, de azon még most is van egy picike túllövés egy-két árnyalaton. -
chros
őstag
Valakik epp most panaszkodtak a B8-ra, hogy legfrisebb frimware-rel is van makroblokk problemajuk. Ez jo hir, mert ebben akkor meg nincs benne a rossz fix

-
janos666
nagyúr
Nem vagyok benne biztos, de tippre szerintem az összes TV processzora (Pana, LG, Sony, Philips, stb) RGB-t köp tovább a WOLED panel felé (ugyan úgy, mint LCD panel felé is tenné, avagy teszi is más TV-ben ugyan az a chip) és az csinál belőle magának WRGB-t (gondolom tippre két eltérő módon SDR és HDR módokhoz, de ezt már a saját kis processzora és firmware-je oldja meg, a megelőző elektronika pedig csak üzemmódot választ).
Amúgy részben emiatt várom már a Samsung OLED-et, hogy remélem RGB lesz. A másik, hogy remélem eleve BFI képesre tervezik, és nem szó szerinti fekete képkockákat kell majd hozzá beszúrni, így rugalmasabban szabályozhatóbb lesz (a Samsung nem olyan BFI mániás, mint a Sony, de nem is olyan BFI ellenes, mint az LG). Mire kijön, már úgyis alapfelszereltség lesz a HDMI 2.1, csak a programozható 3DLUT a kérdéses, hogy átveszik-e az LG-től a példát pár éven belül a többiek.
-
daneel_hu
addikt
válasz
FollowTheORI
üzenetére
SONY-k nem most jönnek hanem később.
Mivel jelenleg az LG-modellek újulnak meg, így azokat érdemesebb (most) venni.
AF9 is mintha nyáron lett volna bemutatva. -
Az sem mindegy az év melyik szakaszában veszed.
-
Pro Koryak
addikt
Nesze neked akusztikszörfész, kirázza még a pixeleket is belőle. Lehet így akar a Sony szemüveg nélküli 3d-t.
(#25666) @lexander
Akkor már inkább 424e-ért az af8. Még van ahol akciós. -
Robi BALBOA
őstag
-
-
chros
őstag
válasz
@lexander
üzenetére
Az szep, ez szerintem firmware bug, tul egyenletes, hogy panel hiba legyen. Pusztan ezert nem hiszem, hogy le kell mondanod rola.
De en (szemely szerint) nem vennek Sony-t (sem), csak a legolcsobb Oled-et egy normalis markabol, amit lehet kapni. Mennyiert fosztogatjak egyebkent? 55"-os? -
daneel_hu
addikt
válasz
Robi BALBOA
üzenetére
WebOS összeomlást még nem láttam.
(ettől még lehet)
-
Android TV-re is jönnek a reklámok
Azt írja a cikk, hogy WebOS-en már vannak, de én a 3.5 verzión annyira nem tapasztaltam ezt. Hol keressem WebOS-en a reklámokat?
-
@lexander
csendes újonc
Sziasztok, elég régóta követem a fórumot mint vendég. Terveztem OLED televízió vásárlását, a leírtak alapján a Sony mellett döntöttem ezért a hétvégén meg is látogattam az egyik vidéki MM-et. Az ott látottak alapján viszont eléggé megingott a bizodalmam a választásom felé. A kinézett AF9 esen függőleges csíkok voltak a panelen. A promoter srác szerint összeomlott a rendszer, majd csinált egy gyári visszaállítást viszont utána is megjelentek. Valaki találkozott már hasonló problémával?
https://i.imgur.com/XMuxvgT.png
-
chros
őstag
válasz
janos666
üzenetére
Nos, meg mindig SDR-rol PC-modban B8-on (i1displaypro-t hasznalva):
- Gamut beallitas: valoban a Wide mode a DCI-P3-hez legkozelebbi gamut beallitas, HCFR-rel tesztelve (koszi!)
-- madvr-ben van egy opcio az adott display -> calibration resz alatt: "send bt.2020 to display"
--- ezt kikapcsolva kell hagyni, mert ugyan a nativ gamut-ot eredmenyezi a TV-n (meg az Auto modot is valasztva), de a szinek oversaturated lesznek- ABL teszt:
-- rtings jo munkat vegzett: valoban 141 nits-nel van a hatar (ez 39-es oled feny beallitasnak felel meg), ahol meg az ABL nem jatszik (100% feher-rel teljes kepernyon tesztelve, es merve kozben a nit erteket; mindez D65 white point kalibracio utan Wide modban)Ami meg maradt hatra, a 3dlut generalas SDR-ben, ha nem hagytam ki valamit.
Janos, miutan C8-ad van: megnezned a fentebb emlitett banding tesztet (mehanik HDR10) te is a C8-on:
- PC modban, 8bit es 10bit inputtal?Kivancsi vagyok, hogy a C8 hogyan operal az "uj" chipsettel. Bar en arra szamitok, hogy nem lesz kulonbseg ebben a B8 es a C8 kozott.
Koszi! -
Partz
senior tag
Teljesen más a vezérlése egy háttér világítós lcd tv-nek és egy pixel vezérelt oled-nek. Erre jön még ráadásul, hogy az oled wrgb pixelstruktúrát használ.
Nem vagyok már újabban annyira jártas a Sony közép kategóriás lcd tv-iben. De szinte kizártnak tartom, hogy X1 Extreme proci lenne az XF850-ben, ennek szerintem nézz utána. -
Joshi
titán
Mindegyikre ugyan az a firmware van, az más kérdés hogy melyik modell mit használ belőle. Egyébként mindegyikben X1 Extreme proci van és minden ficsör egyforma a két készülékben, még a menüjük is szinte azonos. Szóval nem gondolom hogy más lenne a két tévé ebből a szempontból. Az a gond, hogy az A1 a nappaliban van a PC meg a másik szobában.
A monitornak használt xf8505 tévét én RGB-ben használom, mert úgy jobbnak tűnik. Nekem is kalibrált a készülék.
-
rsx
aktív tag
Na hosszas vivodás után
meg a kellemes learazas miatt, hazahoztam egy LG 55B8-at.
Remélem bevalik -
chros
őstag
válasz
janos666
üzenetére
"Ha csak videózol rajta, akkor szerintem hagyd a PC módot ... Filmekhez szerintem kb 50/50, hogy a szebb chroma resample eredmény, vagy a jobb árnyalás tesz hozzá többet"
Jo kerdes, egyenlore PC-ben hajtom majd, s ha elkezdem eszrevenni hogy zavar a banding (eddig nem lattam), akkor majd kiprobalom a masik modban. De a chroma 4:4:4 mindent visz

"Egyszer le kéne már tolni a filmipar torkán ... a 4:4:4-es UHD BD"
Ez nem fog bekovetkezni hamarosan, tul nagy adatmennyiseget jelentene, es ugy latszik, minden fontosabb nekik, csak ez nem

-
janos666
nagyúr
Frissítettem az adatlapom, C8 van már.

Ha csak videózol rajta, akkor szerintem hagyd a PC módot. Leginkább a késés miatt érdekes (TV módban csak a Játék mód elég gyors, de a színei szarok a gyári beállításokkal és le van zárva a színtér kapcsoló), és a játékhoz/szövegolvasáshoz érdekes inkább a 4:4:4. SDR Filmekhez szerintem kb 50/50, hogy a szebb chroma resample eredmény, vagy a jobb árnyalás tesz hozzá többet (az árnyalás felé hajlanék, de őszintén ennyiért lusta vagyok átváltani a címkét), viszont HDR-ben már egyértelműen a jobb árnyalás felé húzok (személy szerint visszarakom a címkét PC-ről HDMI-re a HDR filmezéshez), HDR játékoknál határeset, mert játéka is válogatja, hogy melyiken mennyire jön ki akár a gradiens banding, akár a subsampling hatása, utóbbi inkább csak a feliratokat/HUD-ot zavarhatja látványosan, ha pl. színesek.
Egyszer le kéne már tolni a filmipar torkán a "Premium 4k"-t (ezt én találtam ki fantázianévnek a 4:4:4-es UHD BD-re).

-
chros
őstag
válasz
janos666
üzenetére
Koszi Janos, ugy latom egy igazi szakival hozott ossze a sors itt, ennek szivbol orulok! (Lattam, hogy avsforum-on is vagy, en is kb 10 eve, es doom9-en kezdtem 17 eve
) Farasztani nem foglak, igerem, de biztos lesznek majd meg kerdesek (foleg a TV HDR modjat illetoen, ha eljutok addig egyszer).
En mar nem jatszok (abbamardt kb 15 eve), csak video-kat jatszom le rajta."ugyanakkor úgysem fér ár 60Hz 10bit RGB a HDMI-n"
Ez igaz, de nem sok 60/50fps tartalmam van (ezek pedig auto-n visszakapcsolnak 8bit-re), a tobbit pedig 10bit-tel ki lehet tolni HDMI 2.0-an.
"a ditherelt 8bit pedig elég jól működik játékokhoz"
Erdeks, mint irtam fentebb nalam PC modban nincs kulonbseg (vagy csak igen minimalis) a dither-elt 8 es 10 bit kozott (itt madvr dither-el). (MSI GTX 1060 Gaming X 6GB, driver v385.28, Win10 LTSB 1607, MPC-BEx64+LAV+MadVR)
Jol latom, hogy neked C7-ed van? Lehet ez a kulonbseg?"filmekhez pedig 4:4:4-re nincs igazán szükség (jó, tudom, a GPU szebben nagyítja a chroma-t, mint a TV, de ez már apróság)"
Ebben nem ertunk egyet, "hatalmas" a kulonbseg szerintem a 4:2:2-ben feldolgozott anyag es egy 4:4:4 RGB kozott: minden sokkal elesebb (semmi sharpening nem szukseges), Ezert volt tele a hocipom mar az elozo LG 55"-os 8 eves TV-vel, mert ott nem volt 4:4:4 24Hz-ben sem

"A Wide ad natív színteret SDR-ban."
Koszi, majd lemerem HCFR-rel (+ i1display pro).
"De a 8-as sorozaton mindkét LUT-ot újra lehet írni CalMAN-el (az kb. olyan, mint ha a madVR-nek betöltött file-t feltöltenéd magára a TV-re"
Koszi, hallottam rola, de engem nem erdekel, mert minden PC-rol megy madvr-rel, igy a DisplayCal (ArgyllCMS) altla keszitett 3dlut (-okat) hasznalom.
A beepitett (talan) jo lehet, ha az adott (kulso/belso) lejatszo eszkoz nem kepes 3dlut hasznalatara. A masik problema ezzel, hogy a Calman nem ingyenes, en pedig nem fizetek valamiert, ha van opensource valtozat."HDR-el még az a gond"
Koszi ezeket is, a HDR modot majd kesobbre hagyom, meg nem lattam/hasznaltam soha, madvr HDR2SDR pixelshader-et hasznalva nezem a HDR anyagokat SDR modban!

"24Hz + BFI esetén is 24->60 ... blur vagy a judder ... filmet én BFI nélkül nézek"
Koszi az infot, en is BFI nelkul, az a B8-on hasznalhatatlan. Mint emlitettem, engem a judder irital nagyon, a stutter nem, utobbi belefer a "filmes" elmenybe.
-
chros
őstag
"De gondolom ugyan azt kell tudnia mint az A1-nek."
Meg csak veletlenul sem! Sot egy-egy modell eseten meg a hasznalt firmware is befolyasolja a mukodest (konnyen elronthatnak addig mukodo dolgokat). Pont ezert jeleztem, hogy az OLED TV-n kell ezeket a teszteket vegezni.
De nem erdekes, ha macera neked, vagy nincs ra ido, stb. -
janos666
nagyúr
Igen, a PC módnak sajnos rosszabb a precizitása, de ez a tesztábrákon kívül nagyon ritkán látszik bárhol is SDR anyagon, inkább HDR-ben jön elő, ugyanakkor úgysem fér ár 60Hz 10bit RGB a HDMI-n, a ditherelt 8bit pedig elég jól működik játékokhoz (legalább is ahogy a GTX1070 ditherel). Ez majd jövőre lesz érdekesebb (ha nem javítanak a processzoron ezen a téren, mert a HDMI 2.1-en átfér majd "bármi" 4k), filmekhez pedig 4:4:4-re nincs igazán szükség (jó, tudom, a GPU szebben nagyítja a chroma-t, mint a TV, de ez már apróság).
A Wide ad natív színteret SDR-ban. HDR-ben nem tudom, hogy bármelyikkel visszakapod-e (kivéve, ha legyalulod "semlegesre" a belső 3DLUT-ot CalMAN-el). De egyébként tök jó a gyári Auto 3DLUT mind Rec709-hez, mind Rec2020-hoz. A nagyobb difi inkább az 1DLUT-ban van, a szürkéken (fehéregyensúly és tónus görbe) jön ki a gyártási szórás és öregedés, nem a szaturációban (és most a legutolsó "macroblock" firmware is a tonus görbét tolja el kicsit a régihez képest). De a 8-as sorozaton mindkét LUT-ot újra lehet írni CalMAN-el (az kb. olyan, mint ha a madVR-nek betöltött file-t feltöltenéd magára a TV-re, bár némileg kisebb, 33^3 tábla, de az 1DLUT 1024^1).
HDR-el még az a gond, hogy az 1DLUT ott is gamma 2.2-re van kalibrálva, a 3DLUT nem nyúl hozzá a tone curve-höz, és külön húzza rá a processzor a PQ görbét a metaadat függvényében. Szóval nem tudod fixen kikapcsolni (próbáltam már azt is, hogy egyszerűen megszakítom a kapcsolatot a CalMAN és a TV közt, mikor átmenetileg ki van kapcsolva ez a funkció, de ha képmódot váltok vagy berakom standby-ba a TV-t, akkor visszaáll "normál" üzembe). Ez elvileg változik majd valamelyest a 9-es sorozaton (hogy mi lesz pontosan, még nem tudom, de talán fixen kikapcsolható lesz a real-time dinamikus tone mapping, és úgy csinálhatunk statikus 3DLUT-al tetszőleges görbét HDR10-hez [pl. hozzá lehet majd húzni a görbét a BFI-vel csökkentett csúcsfélnyhez], na de Dolby-hoz [vagy akár csak HDR10+ mellé, ha lenne] az nem lesz jó... nem mint ha én nem lennék HDR10 párti és Dolby ellenes, csak mondom...).
Még arra figyelj, hogy 24Hz + BFI esetén is 24->60, majd 650 feketével 60+60=120Hz (ennyi a panel), tehát ott is van 2:3 judder. El kell dönteni melyik a rosszabb, a blur vagy a judder. Szóval filmet én BFI nélkül nézek ezeken, játszani (és 50Hz-hez, mert az 50+50) viszont bekapcsolom BFI-t. Jövőre elvileg jön a 240Hz-es panel, ami ezt is megoldhatja.
-
Joshi
titán
Én nem tudom, de Játék módban is szaggat a 24p mozgás, csak interpolációval tudom kisimítani. Vagy most nem tudom mire gondolsz. Természetesen PC-ről hajtva, viszont nem az OLED-en tesztelem, hanem a monitornak használt 43xf8505 tévén. De gondolom ugyan azt kell tudnia mint az A1-nek.
-
chros
őstag
Koszi a valaszt, csak el voltam havazva a hetvegen.
"Sony tévén nincs olyan kép üzemmód (profil) hogy PC"
Akkor kezdodnek a bonyodalmak. Ez biztos? (A legutolso Sony-m egy Trinitron CRT volt kb 15 eve
)"Ilyen videókkal lehet belőni a juddert"
Igen, de mivel csak (!) PC modban erdekel a dolog, igy csak PC-rol meghajtva erdekes a teszt, miutan a 4k 23Hz frissitest kivalasztottad. De inkabb a fenti hozzaszolasban linkelt teszt fajlokkal erdekesebb a dolog.
"Most neked az kellene hogy ne piszkáljon bele Játék módban a tévé elektronikája a 24p mozgásba? Magyarul szaggasson mint állat?"
Pontosabban, nekem az kell, hogy:
- ne piszkáljon bele a tévé elektronikája a 24p mozgásba (se!)
- es NE (!) szaggasson mint állat
De mint latod fentebb, kiderult szamomra hogy az LG B8 is kepes erre.

Ami meg erdekelne (ismet csak PC modban), hogy 8bit / 10bit inputnal a Sony banding-et produkal-e (a fenti tesztfajlokkal).
(Ha macerasak a tesztek, akkor nem kell megcsinalnod oket
)Koszi!
-
chros
őstag
válasz
janos666
üzenetére
"Az LG is tud PC módban 4:4:4-et és akadásmentes 24fps-t (egyszerre, HDR is)."
Tokeletesen igazad van Janos, es koszi a megerositest! Es elnezest mindenkitol, aki kezpenznek vette, amit irtam, kiprobalas elott.

En vagyok az, aki csak PC-rol hajtja a 65B8-at (firmware 04.10.36), nincs TV adas es a beepitett appok sincsenek hasznalva
En is teszteltem a hetvegen a PC modot (miutan a Windows ujrainstall megoldotta a 4k jel problemat, elotte Ubuntu Live rendszerrel teszteltem):
- tud chroma 4:4:4 23p/24p/stb akadasmentesen (judder free) (stutter termeszetesen van); tesztelve:
-- custom timing 23p-hez letrehozva CRU-val (madvr segitsegevel)
-- testufo -val es judder_23.976fps*.mp4 fajllal Mehanik HDR10 test pattern -bol
--- normal (RC Off es On) es PC mod kozott valtottam es neztem hogyan viselkednek a fenti tesztek
- mind 8bit es 10bit input mellett nagy a banding (csak minimalis kulonbseg van a 2 kozott); tesztelve:
-- grayscale ramps fajlokkal mind "Mehanik HDR10 test pattern"-bol es a sima FullHD bt709-es "test pattern set"-bol
-- a tesztabrakon a hiba meg normal nezotavolsagbol (~3 meter) is latszik, de egyenlore meg normal content-nel nem eszleltem (ugyan sokat nem probaltam), es ez jo hir
-- normal modban (nem PC) 8bit-nel nincs banding, 10bit-nel csak minimalis vanMindenesetre szamomra chroma 4:4:4 23p judder free playback meglete felulirja a banding problemat PC modban, ennek nagyon orulok!

2 (?) kerdesem maradt "csak" SDR-el kapcsolatban PC modban (es HDR modban meg nem is probaltam a TV-t!
):
- mi a max oled brightness beallitas, aminel az ABL meg nem jelentkezik?
- melyik color gamut beallitas az, ami a legkozelebbi a nativ DCI-P3-hoz: Auto, Extended, Wide ?
-- a terv, hogy madvr-t csak DCI-P3 3dlut-tal hasznalom (a tobbit madvr kezeli majd) es ezt kapna a TV-isKoszi!
-
janos666
nagyúr
"A Sony-rol azt hallottam (nem epp errol a modellrol), hogy PC modban (4:4:4 chroma mellett) kepes "24p judder free" megjelenitesre (az LG pl nem, hogy rohadjon meg a befottjuk
)"Az LG is tud PC módban 4:4:4-et és akadásmentes 24fps-t (egyszerre, HDR is).

Talán azért tévesztheti össze valaki, mert PC (és TV/Játék) módban kiszürkül a Real Cinema, de az igazság az, hogy az a kapcsoló "visszafelé működik": mindig 120Hz-en jár a panel, akárhova állítod, csak mikor TV módban kikapcsolod a Real Cinema-t, akkor szándékosan rárakja neked a judder-t (2:3 átalakítja a 24-et előbb 60-ra, majd 60-ról dupláz 120-ra, nem csak bepakolja a 120-ba a 24-et). Őrültség, ráadásul ez egy olyan funkció, ami TV módban a lagot is növeli (ezért nem érhető el PC módban).
Csak az indokolja az RC kapcsoló létét, hogy elvileg talán 60Hz TV adásból (USA) is visszabányássza neked a 24fps-t (inverse-telecinema). Ez viszont nem működik mindig megbízhatóan, ezért teszik kikapcsolhatóvá. Viszont LG-s "jó szokás" szerint egy kapcsoló csinál egyszerre több mindent: 24fps bemenetnél külön judder-t rak fel a KI állás, 60fps bemenetnél kidobálja a judder-t a BE állás. -
so_ha
senior tag
válasz
Tutu7030
üzenetére
"minél többet olvasom ezt a topicot"
A Mo-on eladott Oled Tv mennyiségének maximum a hiba százaléka darabra az ittlévő pár fórumos, mert a többség csak szimplán megelégedéssel használja a készülékét, és nem "itt éli az életét". Másodsorban a kommentelők töredékénél volt hiba a készülékében, amit a szerviz panelcserével oldott meg. Harmadszor meg sokszor le volt már írva, hogy a technológia folyamatosan fejlődik, és a külföldi (nagyobb eladott mennyiség) tapaszaltok/visszajelzések is jobbak ... akkor mitől volt/van a nagy para …
-
Solesz84
aktív tag
En is jatszok rajta PC-n es TV-zek is rajta es semmi baja! 55C6V (2 eves)
-
ribarszki
őstag
Nagyon szépen köszönöm Oled tévében a segítséget! Elhoztam az Euronicsből a 65B8-as modellt. Kíváncsi vagyok

-
daneel_hu
addikt
válasz
dgyuri0123
üzenetére
"Nagyon arra koncentrálsz, hogy az LG olednek mennyire gyönyörű képe van, ami persze igaz is, mert mai napig imádom a sajátomat is. A technológiából fakad, hogy látványosan szebb képe van, mint bárminek. De... mozgásban, bandingban, zajban, fekete közeli inhomogenitásban, mérésekben vannak különbségek. "
Ez 2017-re még talán igaz volt, de 2018-tól ez sem él már.
Nincs és nem tudsz olyan tesztet vagy mérést hozni ami miatt nem LG termék nyert volna bármilyen oled-kategóriában 2018-tól.
2017-ben volt még az A1, az elég sok díjat besöpört, és mérhető is volt az előnye.
A sony-nak tuti jobb a mozgása - ezt el is hiszem - de mérés mégsem igazolja. (vagy nem láttam ezt)Overall kategóriában C8, olcsó kategóriában B8, prémiumban (x dollár ár feletti) kategóriában az E8, és ki tudja még miben nem nyert az LG.
Biztosan van olyan győztes is, amely nem LG-készülék lett, de ilyet régen láttam már.
Nagyon drága kategóriában pedig egyszerűen nincs megoldása a többi gyártónak, lásd W8.
Idén jön a R9(rollable) és a 88Z9, szerintem ebben sem lesz konkurens termék, egyszerűen nem lesz megengedve.
77 colos kategóriában sem tudsz olyan tévét mondani ami versenyezhetne a 77C8-al.Árelőny még nem redukálódott, többnyire csak 55 colban. 65-re ez már nem igaz, 77-re pedig bőven nem.
Az az igazság, hogy (w)oled-ben az LG diktál, az, hogy egyáltalán van ilyen termék más gyártónál is az kizárólag az LG érdeme, ők engedik meg.
Persze ettől még nekem is bejön, hogy van más gyártó... ez mégiscsak nekünk, vásárlóknak kedvez.
Mindenki azt vesz amit akar, peace.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
daneel_hu
üzenetére
Ha már csúcstechnika: Forma 1. Mondhatjuk róla hogy az, ugye? És szerinted nincs különbség a forma 1-es autók között, pedig sokuknak még a motorja is megegyezik, csak "egyebekben " térnek el egymástól.
Nagyon arra koncentrálsz, hogy az LG olednek mennyire gyönyörű képe van, ami persze igaz is, mert mai napig imádom a sajátomat is. A technológiából fakad, hogy látványosan szebb képe van, mint bárminek. De... mozgásban, bandingban, zajban, fekete közeli inhomogenitásban, mérésekben vannak különbségek. Eddig az LG-n kívüli gyártók annyira drágák voltak, hogy elenyészett az a kis plusz, amit nyújtottak 2-3x-s áron. Ha elkezd éleződni a harc és már nem lesz annyira "világ csodája" az oled technológia, megnő a "minél tökéletesebb" oledek utáni kereslet, pont mint anno a plazma tévéknél. Nem volt kérdés, ha plazma, akkor Panasonic, ugye?
Lehet, hamarosan eljön az az idő, mikor a Panasonic ismét azokat fogja jobban vonzani, akik anno a plazmáik miatt választották őket... az akkoriban "kifogástalan" képminőségük miatt.Az LG-nek van egy piszok jó "találmánya", de biztos hogy ők hozzák ki belőle a maximumot?
(#25628) daneel_hu:
Előnyök?
- Design: szubjektív
- Anyaghasználat : sajátomból kiindulva, nem egy csoda, sőt...
- Magic remote : ha nem kopna szanaszét a távirányító idő előtt, kíméletes használattó is de . szubjektív ez is
- WebOS : szubjektív, nekem a Pana menüje is nagyon bejönne.
- Ár (!) : ma már messze nem annyira szélsőséges
- Szervizháttér : ez a része O.K. egyetértek -
Gtaati
őstag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Helló!
Részben egyetértek veled részben nem. Volt panasonic termékem ami tényleg nagyon jó volt. Unokatestvérem vett vadonatúj utolsó szériás pana plazmát. Képe valóban nagyon szép volt az akkor kapható konkurensekhez képest, de támogatása kb. nulla. Szoftveres oldalon hagy rendesen kívánni valót maga után, de le *zarták. Okos rendszere, médialejátszó része egy katasztrófa nekem és gazdája szerint is. Lg-nél is voltak gondok vagy bosszantó apróságok, de próbálták és volt törekvés rá, hogy javítsák és jöttek a firmware frissítések rájuk.Véleményem szerint ma már egy ilyen terméknél már nem csak magát a terméket vesszük meg, hanem vele együtt szolgáltatást is veszünk, kapunk. Lásd firmware frissítések, garancialis ügyintézés és hozzáállás stb. Itt Ph.-n volt egy új szériás pana LCD teszt és amikor megláttam, hogy ugyanaz a médialejátszó van benne ugyanazokkal a hibákkal, mint a több évvel azelőtti plazmában, akkor megkérdezném a kedves Japánokat, hogy miért nem tudtak erre és az okos rendszerre kicsit költeni és foglalkozni vele?? Tudom ez sokaknak nem lényeges, de akkor is tükröz valamit... Műszakilag ha hulladék lenne az Lg és nem lenne tartós, akkor miért van az hogy a családban lévő több mint 10 lg tv közül egy sem ment még tönkre? Pedig van olyan plazma közte ami alulról nyaldossa a 30 ezer órát és olyan lcd, ami 26-27 ezernél jár. Ezzel nem azt mondom, hogy tökéletesek, de ha műszakilag rossz vagy hanyag tervezések lennének, akkor nem hiszem, hogy eddig húzták volna....
-
krx21
nagyúr
válasz
daneel_hu
üzenetére
+1
Nyissunk már ki egy Panasonic vagy Sony televíziót az elektronikájának a 80 százaléka más gyártótól van összevásárolva. Miről beszélünk? Nagyon nehéz megmondani hogy egy tv készülékbe ki és mit gyártott...( gyártatott!)
Olyan átfedések vannak hogy mindenki csak pislogna az biztos ...
Szerintem ez az egész márka elfogultság egy igen buta dolog, még 20 évvel ezelőtt volt valami reális alapja az ilyen gondolkodásnak... -
daneel_hu
addikt
válasz
dgyuri0123
üzenetére
"Az LG egy közepes gyártó, közepes minőségű termékekkel. Az oledjük attól olyan mocsok jó, hogy tud 0 cd feketét, de egyéb dolgokban azért nem kiemelkedő.... ugye? "
- Design
- Anyaghasználat
- Magic remote
- WebOS
- Ár (!)
- SzervizháttérTehát gyakorlatilag minden ami valamennyire fontos a képminőségen kívül (is).

A mozgásmegjelenítésben gyengébb a többieknél, bár ezt nem tudom megerősíteni mert a 2018-as modelleknél szemre nem éreztem jobbnak egyiket sem a másiknál. -
daneel_hu
addikt
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Szerintem ezek pont nem igazak az oled tévékre.
Azért legyünk reálisak, az oledek még mindig a prémium szegmensben tanyáznak, ezt az áraik is megmutatják, ez teljesen független attól melyik gyártó készíti a készülékeket.És mivel ez prémium szegmens, minden jóság tartozik is hozzá. Ergonómia, anyaghasználat, kinézet, csomagolás, garancia stb...
Nem tudom ki tud olyan oled készüléket mondani, amelyre a középszerűség jellemző
, én nem tudok ilyet.
Pedig tavaly mindegyik itthon kapható modellt megnéztem. (LG, SONY, PHILIPS, PANA)Sőt ha szigorú vagyok az LG a rendszerével és a készülékek kinézetével kicsit a többiek előtt jár, pedig ez a két dolog nem panelfüggő.
Elképzelhető, hogy az LG oledek elektronikája gyenge minőségű, de ezt eddig semmi nem bizonyította.
Még a külföldi fórumokon is csak "banding" és "burn in" cuccokat olvasni, egyebet nemigen. (+ "tint" ).
Szerintem ha az elektronika gyengusz lenne, akkor ennek már 6-7 év alatt ki kellett volna derülnie.
2012-2013 óta vannak nagy méretű oled tévéik az LG-nek. -
wwhy
veterán
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Ha majd virítod itt mindazon tények igazolására szolgáló linkeket, dokumentumokat ésatöbbi ésatöbbi amiről kijelented, hogy biztos, akkor folytathatjuk a beszélgetést. Addig csak szájhős vagy, akinek kellenek a hozzászólások, hogy legyen PH rangja ... vagy egyebe.
Szedtél szét már bármilyen lapostévét, forrasztottál IC-t, kondit stb? Van legalább X-rite kalibrálód?? Minek az alapján beszélsz itt belvilágokról ésatöbbi???
Kérlek NE válaszolj, nem folytatom itt a szócséplést, nem az én asztalom.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
torma1981
üzenetére
Mik a tények? Az LG ma sem gyárt kiemelkedő (és igazán tartós) elektronikákat... és sosem gyártott. Nem ez az erősségük. Találtak egy rést és ügyesen rájöttek, mivel lehet betömni, de attól még nem lesznek a világ első számú elektronikai cége. A Sony/Panasonic nem mert kockáztatni, ennyi. De mióta a mérnökeit visszahívta a "kényszer szabadságukról" és teljes erővel belevetette magát az oledbe, bebizonyította, hogy nem minden a "csupasz" panel. Meg kell tölteni tartalommal a dobozt. Szerintem az LG-nek sosem lesz annyira kidolgozott a "belvilága", mint a Sonynak, vagy Panasonicnak. Emlékszem az LG plazma tévékre. Áramzabáló, gyenge "utánzatok" voltak és nem csak a kijelző miatt, hanem leginkább az elektronikája miatt. Nem volt rég...
Nekem is LG oledem van, félreértés ne essék, de attól még nyitott szemel járok a világban...
A gyerekek sokszor felülmúlják a szüleiket...mond ez neked valamit?

A beégésről annyit: Ha valahogy kibír 2 évet beégés nélkül egy (bármelyik) oled, utána senki nem fogja cserélni garanciában a paneleket, még az LG sem, erre azért jó, ha gondoltok. Nem fog menni végtelenségig ez a "leszarom, beégetem, úgyis kicserélik" gondolkodásmód.
(#25624) wwhy: Ha nem csak vaktában lövöldöznél tudnád, hogy a Panasonic nem bevándorlókkal dolgoztat jellemzően. De Te most mennyi tényt mondtál el, miközben fikáztad a véleményemet? Vagy csak simán LG fun vagy, hogy nem látsz tovább az orrodnál? Az LG egy közepes gyártó, közepes minőségű termékekkel. Az oledjük attól olyan mocsok jó, hogy tud 0 cd feketét, de egyéb dolgokban azért nem kiemelkedő.... ugye?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A 4khdr-t nem az LG szabadalmaztatta...még mielőtt belemennénk valami parttalan baromságba..
-
wwhy
veterán
válasz
dgyuri0123
üzenetére
A Panasonic tervezői mindig sokkal alaposabban átgondolták egy elektronika tervezését, mint az LG mérnökei.
-- ezt melyikükkel beszélted meg? elkérted, összehasonlítottad a NYÁK-okat?Még az is lehet, hogy beépítés előtt a Panasonic az összes panelt egyenként ellenőrzi
-- biztos külön részleg van erre a célra, bevándorló munkarővelAz LG-nél a minőség ellenőrzési folyamat egészen biztosan "sokkal" lazább.
-- egyértelmű, hiszen amíg elhívtad őket sörözni, addig lazáztakStb.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
torma1981
veterán
válasz
dgyuri0123
üzenetére
És ezt mire alapozod?? Ezek csak feltevések. Semmi nem igazolja az állításod. Az OLED be fog égni egy idő után. Akkor meg nem mindegy milyen a szerviz. Arra én nem alapoznák,hogy ne legyen baja mert jobbak a Panánál. Lehet, hogy plazmában jobbak voltak, de OLED az más. Azt az LG fejlesztette, tökéletesíti.
De mindegy azt vesz az ember amit akar.
-
junior11
veterán
válasz
dgyuri0123
üzenetére
+1
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
l1tt3rat
üzenetére
Nekem meg világ életemben Panasonic tévéim voltak. Még katódsugárcsövesnél kezdődött a szerelem. El sem tudtam volna képzelni, hogy LG-t vegyek. Az LG-t (Samsungot) mindig ipari hulladéknak tartottam.... ma pedig LG oledem van
, de csak mert mikor én vettem, még x3 volt az 55"-os Panasonic oled ára. Hogy ma melyiket venném? Hmmm. Igyekeznék elmenni valahová, ahol ki lehet vesézni egy Panasonic oledet és ha mindent rendben találnék, azt venném. Tény, a Panasonic hazai szervize egy katasztrófa, de ha nincs gond a tévével, akkor tuti hogy nem is lesz jó darabig. A Panasonic tervezői mindig sokkal alaposabban átgondolták egy elektronika tervezését, mint az LG mérnökei. Szoftveresen sem lehet gond. Egyetlen pont a kijelző, ami kritikus lehet, mert azt ugye az LG szállítja. Remélhetőleg igen szigorú minőség ellenőrzési folyamatok után veszi át a Panasonic a paneleket. A folyamatnak erre a részére ugye egyáltalán nem látunk rá. Még az is lehet, hogy beépítés előtt a Panasonic az összes panelt egyenként ellenőrzi és ha olyat tapasztal, ami szerintük nem megfelelő, már küldi is vissza a feladónak "köszönöm nem kérjük" megjegyzéssel.Az LG-nél a minőség ellenőrzési folyamat egészen biztosan "sokkal" lazább. Ők úgy vannak vele (szerintem), ha esetleg gond van, majd cserélik a panelt, de ezt a lazaságot egy Sony vagy Panasonic nem engedheti meg magának.
Nnna, ezt csak azért írtam, hogy ne legyen olyan egyszerű a döntésed...

Summázva: gondolt át alaposan mit választasz, ez a lényeg. Mérlegeld (ha akarod), amit írtam.
Az már csak hab a tortán, hogy mennyire ultra gagyi az LG távirányítója. Nem egészen 2 év után már lekopott pár gombról a felirat. A Panasonic plazma távirányítója 4.5 év után is makulátlan állapotú volt. Még jó, hogy anno (olcsón) vettem egy tartalék távot az LG-hez, mert valahogy sejtettem, hogy ez lesz.

-
Joshi
titán
-
Joshi
titán
válasz
l1tt3rat
üzenetére
A legkisebb méret OLED-ből 55". A legolcsóbb és ajánlott modell az LG 55B8 ami most Euronics-ben 350k, ennél olcsóbb OLED nincs.
Panasonic 55FZ800 is jó, most az is 380k az MM-ben, igaz nem tudja a Dolby Visiont de jó kis tévé.
-
l1tt3rat
csendes tag
TV vásárlás alatt vagyok, jelenleg egyközel 4 éves még nem wifis nem smart 3d-s full hd tv-m van, pontos típusát megnézem ha hazaértem, de ez nem is lényeges, melyik oledes tv-t ajánjátok, ami legalább 50" és 4K felbontást támogatja? Főként az olcsóbbak érdekelnek, 400 ezer környékén maximum, akár használtan is, a többmilliós tv-k kilőve
Panasonic VIERA TX-55FZ800E vélemények?! -
maxcool92
csendes tag
Sziasztok!
Nem régiben vásároltam egy LG55b8-at és kevésnek bizonyul a tárhelyem. Így külső merevlemezt szeretnék vásárolni 3-4 terásat. Főleg torrentet szednék le rá, 2160p filmeket.
USB-n lenne rákötve a tv-re, erről menne a film.
Milyet ajánlanátok? Western Digitalokat nézegettem főleg eddig 2,5"-osakat. Mennyire számít itt a cashe memória mérete egyépként?Egy régebbi külső HDD-n is lejátszotta eddig a filmeket, de azért inkább megkérdezném, hogy ti milyen véleményen vagytok. Halottam olyat is, hogy bizonyos típusú tv-k bizonyos típusú HDD-ket nem ismernek fel.
Köszönöm a segítséget előre is!
-
Joshi
titán
válasz
ribarszki
üzenetére
Én anno a győri ExtremeDigitálba vettem egy 65A1-et, de ott ki kellett bontani és megnézni a tévét a későbbi reklamációk elkerülése érdekében. Elvileg ha nem sérült a doboz és látszólag nem volt újracsomagolva, akkor nem lehet gond. Igazság szerint elég csak lehúzni róla a dobozt és szemügyre venni a kijelzőt, tévé sarkait.
-
ribarszki
őstag
Nagyon szépen köszönöm a választ! Egyet már félretetettem, holnap délután hozom el. Nem terveztem most tévét venni, csak nyáron/ősszel de az ár láttán én is így gondoltam, hogy ezt most kell meglépni.

A doboz az eladó szerint bontatlan, még a szállítási hevederek is rajta vannak. Ti kibontatnátok és megnéznétek ott a boltban, ahol rengeteg ember mászkál és nincs is hova normálisan letenni? Én tartok ettől egy kicst..
-
Joshi
titán
-
ribarszki
őstag
Még egy kérdés. Milyen fali konzolt ajánlotok egy 65-ös Lg-hez? Köszönöm!

-
-
ribarszki
őstag
válasz
daneel_hu
üzenetére
Mert fehérek a falak, mert be kell sötételni, mert közel sem kapom meg azt a kontrasztarányt így, mint amit a projektor tudna.
Most 170cm széles 16:9 ezüstvászonra vetítek. Így a 65-ös méret már vállalható kompormisszum. Én nem kéne külön mindig tv-s settop box sem.Amúgy ezek a tévék tudnak tvadást pendrivra rögzíteni? (A forma1-et szeretném felvenni ha nem vagyok otthon)
-
ribarszki
őstag
Sziasztok!
Egy fullHd háziomozi projektort szeretnék lecserélni 65-ös Oled tévére.
Nem nézünk tévéműsort, csak forma 1-et. Előfizettem HboGo-ra, valamint pendriveról filmeket, sorozatokat nézünk, és a 3 gyermekünknek heti egyszer mese este van, néha PS4 (sima, nem pro)Tehát heti 1film/sorozat/kevés mese igénybevételre keresek tévét.
Eddig a C8-as Lg-t néztem, de az Euronicsban most a B8-as 65-ös Lg 460.000Ft. Ez már nagyon megingatott.Vehető ennyiért a B8? Ez nekem a lélektani határ. C8-at csak akkor veszek, ha 500 alá beesik. Ilyen felhasználásra ok a B8?
Mi a véleményetek a B8 C8 különbségről, és erről a 460-as árról?
Új hozzászólás Aktív témák
- Óra topik
- Autós kamerák
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Gaming notebook topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xbox tulajok OFF topicja
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Hisense 65A85H 4K Ultra HD Smart Dolby Vision IQ , Dolby Atmos 120Hz Gaming OLED TV
- ÚJ Samsung OLED 4K 83S90F Vision AI Smart TV (2025) 55S90F 65S90F 77S90F 3év ÁRGARANCIA
- SAMSUNG (QE65S90CAT 165CM 4K Q-OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ
- Panasonic TX-65MZ700E 165CM 4K 120HZ SMART OLED TV ! AKCIÓ!
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman S2 TG FSP 700W
- MacBook Air 15" (M3, 8 GB RAM, 512 GB SSD)
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Gold-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4162, 100% Akksi
- iPhone 17 Pro Max Mélykék - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nagyon kafa a tv, szép a képe, viszont van 2 zavaró dolog eddig. Megcsináltam a rtingses javasolt beállításokat, viszont néha nagyon gázak egyes sötét jelenetek. Pl. a tegnapi trónok harcában is voltak jelenetek amik olyanok mintha ilyen olajfestékkel lennének festve vagy nem is tudom hogy mondjam, majd próbálok képet lőni, de nem tudom mennyire jön át majd rajta miről beszélek. Remélem hogy csak beállítás probléma, de elég illúzió romboló, hogy néhol kijön a "tökéletes fekete", néhol meg tök szürkés a dolog és ilyen esetekben az egész kép ilyen nagy paca.

Eszedbe ne jusson. Ha ennyi pénzt el akarsz költeni akkor inkább az idei Panából válassz, azok legalább támogatják a HDR10+ mellett a DV-t is.

Vhiktor