Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- RAM topik
- Androidos tablet topic
- ASUS blog: Zephyrus G16 notebook, az Univerzális
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
xavix13
őstag
Sziasztok,
Csatlakoztam múlt hét csütörtökön én is az oledes táborhoz egy 55-ös lg b8-al. Nagyon kafa a tv, szép a képe, viszont van 2 zavaró dolog eddig. Megcsináltam a rtingses javasolt beállításokat, viszont néha nagyon gázak egyes sötét jelenetek. Pl. a tegnapi trónok harcában is voltak jelenetek amik olyanok mintha ilyen olajfestékkel lennének festve vagy nem is tudom hogy mondjam, majd próbálok képet lőni, de nem tudom mennyire jön át majd rajta miről beszélek. Remélem hogy csak beállítás probléma, de elég illúzió romboló, hogy néhol kijön a "tökéletes fekete", néhol meg tök szürkés a dolog és ilyen esetekben az egész kép ilyen nagy paca.
A másik dolog h nem tudom miért de pl. egy 4k-s film mért akad rajta? Pl. próbáltam lejátszani az Interstellart elvileg natív 4k, hdr, meg minden, pcről csak a képet kitolva, amit elvileg bírnia kéne (ryzen 1600, 16gb ram, gtx 1050), servioval médiaszeróként megosztva, wifin, és utp-vel is. Servioval, utp-vel a tv belső lejátszójá használva volt a legkevésbé gáz, de mintha nem lenne az igazi a dolog.
Illetve néha meg mintha egy ilyen pár másodpercre "túl gyors" lenne a kép, mintha mondjuk 2mpig 2x gyorsításba játszaná le a dolgot, aztán vissza áll normálra, de lehet csak az én szememnek fura a 120hzes tvOne thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.
-
xavix13
őstag
Talán látszik hogy miről beszéltem pacás kép alatt, de közben meg mintha megtaláltam volna rá a megoldást is.
Ha a gyári 50-es fényerőt, (a normált nem az oledet) levettem 40-re, drámaian javult a helyzet, bár így a sötét jelenetek, tényleg elég sötétek, néha már egy-egy részlet elveszik, de a gammával lehet játszani és ellensúlyozza a dolgot, lassan kitapasztalom a jó beállítást. (Az oled fényerőt 20-on használom)[ Szerkesztve ]
One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.
-
xavix13
őstag
Sziasztok!
Lenne jó áron lehetőség venni 150kért, egy Philips 55oled805t, hivatalos helyről garival, viszont ami a bibi hogy van benne 12k üzemóra, bemutató db volt. Ha jól számoltam az kb másfél év 0-24 üzem folyamatosan. Nem láttam még élőben, de ha nincs burn-in és komolyabb baja, megérheti ezzel foglalkozni vagy nem ér ennyit se a dolog? Szülőknek otthonra elgondolkodtam rajta, h legyen egy normális tvjük a mostani csoda helyett...
Nekem b8 LG van már 3 éves elmúlt, de tized ennyit ment, annak még semmi baja.
-
xavix13
őstag
válasz Vhiktor #78183 üzenetére
Hivatalos itthon nagynak számító műszaki bolt, nem sufniker.
#78185: Nomac91: Elejében még követtem a topikot volt rá példa h az LG cserélt komplett kijelzőket háznál is. Vagy ez csak LG specifikus dolog?
Egyébként ha áruházi 12k óra 0/24ben nem lett beégés rajta nem hiszem hogy otthoni használatnál gond lenne ebből már. De nyilván megkell nézni élőben h van-e baja.
Maskerdes a kondik állapota milyen lehet még a többi alkatrész mennyire fáradt meg az extrém üzemtől. De van rá 2 év gari..[ Szerkesztve ]
-
xavix13
őstag
válasz sakal83 #78189 üzenetére
És ha rá van írva a számlára h eleve így lett vásárolva? Vagy ha gond van vele, nem háztól házig intézi az ember a garit, hanem vissza az üzletbe aztán rájuk borítani az asztalt. Tudtommal ha hivatalos gari, nem csak a gyártó, hanem a forgalmazó is köteles érvényesíteni a jótállást. Azt meg hogy meccselik már le a gyártóval vagy a szervizzel engem nem érdekel
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 206 gramm, 6550 mAh, 150 ezer forint
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kupon kunyeráló
- Gépész 3D tervezőrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- WiFi-ben fejlődik a Galaxy S25, töltésben nem
- Autós topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Huawei P50 Pro - emlékkép
- További aktív témák...
- DELOCK - TOSLINK STANDARD M/M KÁBEL 3M - 82901 új bontatlan audiókábel
- Új bontatlan Jabra EVOLVE 65 MS Duo headset
- Új bontatlan PLANTRONICS Blackwire 5220 USB-C fekete 207576
- EGYBEN: Magnat Supreme 802 Mokka hangfalpár + Monitor Audio MRW-10 mélysugárzó + Panasonic SA-HE75
- Black Friday: Pro-Ject Tube Box DS2 Black For Sale
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest