Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • chros

    őstag

    válasz janos666 #25654 üzenetére

    Koszi Janos, ugy latom egy igazi szakival hozott ossze a sors itt, ennek szivbol orulok! (Lattam, hogy avsforum-on is vagy, en is kb 10 eve, es doom9-en kezdtem 17 eve :) ) Farasztani nem foglak, igerem, de biztos lesznek majd meg kerdesek (foleg a TV HDR modjat illetoen, ha eljutok addig egyszer).
    En mar nem jatszok (abbamardt kb 15 eve), csak video-kat jatszom le rajta.

    "ugyanakkor úgysem fér ár 60Hz 10bit RGB a HDMI-n"

    Ez igaz, de nem sok 60/50fps tartalmam van (ezek pedig auto-n visszakapcsolnak 8bit-re), a tobbit pedig 10bit-tel ki lehet tolni HDMI 2.0-an.

    "a ditherelt 8bit pedig elég jól működik játékokhoz"

    Erdeks, mint irtam fentebb nalam PC modban nincs kulonbseg (vagy csak igen minimalis) a dither-elt 8 es 10 bit kozott (itt madvr dither-el). (MSI GTX 1060 Gaming X 6GB, driver v385.28, Win10 LTSB 1607, MPC-BEx64+LAV+MadVR)
    Jol latom, hogy neked C7-ed van? Lehet ez a kulonbseg?

    "filmekhez pedig 4:4:4-re nincs igazán szükség (jó, tudom, a GPU szebben nagyítja a chroma-t, mint a TV, de ez már apróság)"

    Ebben nem ertunk egyet, "hatalmas" a kulonbseg szerintem a 4:2:2-ben feldolgozott anyag es egy 4:4:4 RGB kozott: minden sokkal elesebb (semmi sharpening nem szukseges), Ezert volt tele a hocipom mar az elozo LG 55"-os 8 eves TV-vel, mert ott nem volt 4:4:4 24Hz-ben sem :)

    "A Wide ad natív színteret SDR-ban."

    Koszi, majd lemerem HCFR-rel (+ i1display pro).

    "De a 8-as sorozaton mindkét LUT-ot újra lehet írni CalMAN-el (az kb. olyan, mint ha a madVR-nek betöltött file-t feltöltenéd magára a TV-re"

    Koszi, hallottam rola, de engem nem erdekel, mert minden PC-rol megy madvr-rel, igy a DisplayCal (ArgyllCMS) altla keszitett 3dlut (-okat) hasznalom.
    A beepitett (talan) jo lehet, ha az adott (kulso/belso) lejatszo eszkoz nem kepes 3dlut hasznalatara. A masik problema ezzel, hogy a Calman nem ingyenes, en pedig nem fizetek valamiert, ha van opensource valtozat.

    "HDR-el még az a gond"

    Koszi ezeket is, a HDR modot majd kesobbre hagyom, meg nem lattam/hasznaltam soha, madvr HDR2SDR pixelshader-et hasznalva nezem a HDR anyagokat SDR modban! :D

    "24Hz + BFI esetén is 24->60 ... blur vagy a judder ... filmet én BFI nélkül nézek"

    Koszi az infot, en is BFI nelkul, az a B8-on hasznalhatatlan. Mint emlitettem, engem a judder irital nagyon, a stutter nem, utobbi belefer a "filmes" elmenybe.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák