Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz Partz #25663 üzenetére

    Nem vagyok benne biztos, de tippre szerintem az összes TV processzora (Pana, LG, Sony, Philips, stb) RGB-t köp tovább a WOLED panel felé (ugyan úgy, mint LCD panel felé is tenné, avagy teszi is más TV-ben ugyan az a chip) és az csinál belőle magának WRGB-t (gondolom tippre két eltérő módon SDR és HDR módokhoz, de ezt már a saját kis processzora és firmware-je oldja meg, a megelőző elektronika pedig csak üzemmódot választ).

    Amúgy részben emiatt várom már a Samsung OLED-et, hogy remélem RGB lesz. A másik, hogy remélem eleve BFI képesre tervezik, és nem szó szerinti fekete képkockákat kell majd hozzá beszúrni, így rugalmasabban szabályozhatóbb lesz (a Samsung nem olyan BFI mániás, mint a Sony, de nem is olyan BFI ellenes, mint az LG). Mire kijön, már úgyis alapfelszereltség lesz a HDMI 2.1, csak a programozható 3DLUT a kérdéses, hogy átveszik-e az LG-től a példát pár éven belül a többiek.

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák