Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz renatto #21786 üzenetére

    Játékból szerintem is csak a kvázi végtelenül hosszan játszhatók (jellemzően pl. MMO, online shooter, de offline is van ilyen, pl. speedrun) okozhatnak problémát és azok is csak akkor, ha szinte semmi másra nem használják közben, mert egy ~30 órás RPG kampány is cseppé fog előbb-utóbb válni a tengerben és minden játékon más a HUD (van ahol alig aktív, eltűnik és amúgy is áttetsző...).

    Ami igazi kockázat szerintem is vagy a PC GIU (webböngésző címsora, Windows tálca, stb). Monitornak is használva ez az élettartamon belüli üzemidő jelentős hányadát teheti ki (hiába játszol, nézel filmet, stb, mindig ide jössz vissza, és ez marad kint míg naponta többször kijárkálsz a szobából annyi időre, amíg nem éri meg ki/be kapcsolgatni, vagy kapcsolná le magát), de leginkább a tradicionális TV használat, ha
    valaki tényleg mondjuk >50% ugyan azt az adót nézi és határozottan elválik a képtől a csatornalogó, főleg mert ez jellemzően azoknál van így, akik sokat is járatják a TV-t (reggel bekapcsol és éjjelig úgy felejt), mert még PC-n is tologatja/váltogatja az ember az ablakokat, nem mindig ugyan oda esik ugyan az (és ami még is, az nincs kint 1000 órából 600-at).

    Személy szerint csak azt szeretném biztosra tudni, hogy van-e bármi abban a teóriában, hogy gyorsul az elhasználódás mértéke bizonyos idő után (a második 10 percnyi logó többet koptat, mint az első 10 perc), és emiatt érdemes-e X percenként váltani a tartalmat (pl. ahogy írtad, nem csak 1 játékot tekerni egy nap), vagy kikapcsolni pár percre, mert az nem lenne nagy áldozat, hogy annyit foglalkozzak vele, ha tudnám, hogy tényleg számít. De inkább húzok oda, hogy csak az élettartam alatti szumma számít (mindegy hányszor állsz meg az úton, az a lényeg mennyit mentél).

    A relatívan jobb féle LCD monitort se adják ingyen, és arra sincs örök élet garancia. Pár évet biztos kibírnak ezek az OLED-ek is monitorként (főleg ezzel a kompenzálással). Nem hiszem, hogy bűn lenne akár olyan tudattal használni őket, hogy pl. "3 év és selejtezhető" (ez most abszolút légből kapott szám), ha van rá pénzed és ez a hobbid. Ennyi idő alatt egyáltalán nem nehéz elkölteni ennyi pénzt italra, dohányra, versenygumikra, sportfogadásokra, felesleges ruhákra, és még sorolhatnánk a tipikus pénznyelő megszállottságokat, amik külön-külön elvihetnek ennyit pár éven belül.

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák