Hirdetés
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gtaati
őstag
Helló!
Engem nem érint, de úgy legyen!! Sajnos az előre leközölt árak dollárban se voltak túl jónak mondhatóak és arra kb rájön még 1.2 - 1.3-as szorzó mire itthon kapni lehet. 55"-os C8-ra írtak 3000-t, 65"-ra 4000-t, ami nem kevés, tehát az 55"-os amerikai árral számolva kb 780ezer ft amire jön majd még rá kb 1.3 szorzó(millió felett), én önmagában se mondanám a 780-ra hogy jó nyitóár. B8-ról meg egyenlőre nincs infó. Ahonnan az árakat vettem.
-
Gtaati
őstag
válasz
mmatta1000 #12045 üzenetére
Hát valamikor jön a 8-as széria, de mikor pontosan és milyen árazással.... Nem hiszem, hogy egy B8 annyival többet fog tudni a B7-től amennyivel többe fog kerülni és még várni is kell rá... A C8 és attól felfelé már lehet többet fog tudni érdemben mint a 7-es széria de szerintem brutál árakkal fog nyitni és mire az mérséklődni fog az kb ősz... Hát ezek függvényében, mérlegelj és hozz döntést
-
válasz
mmatta1000 #12045 üzenetére
Jön a B8.
Meg úgy az egész 8-as széria.
-
Gtaati
őstag
válasz
mmatta1000 #12043 üzenetére
Helló!
Képminőségre ugyanaz a C7, dizájnban különbözik, B7 félköríves talp és ezüstös káva, C7 középen lévő talpa fekete káva, illetve a csatlakozók elrendezésében van minimális különbség. Én a helyedben olcsóbban a B7-t venném.
-
chris0000
őstag
válasz
mmatta1000 #12036 üzenetére
B7V.érdemes volt várni,mert 450-ért meg lehetett venni MM-ben,+kaptam egy 45ezres ajándékkártyát amiből vettem +3év garit és még maradt 18e amit 5 éven belül levásárolhatok és összevonhatok!
-
Ren Hoek
veterán
válasz
newclass #12037 üzenetére
Ez megérne egy szervízt az fix, szerintem panelcsere....
Biztosan nem beégés, mert így nem ég be semmi. Volt már itt a topicban valami ilyesmi, mintha "beázott" volna a sarka. Persze nyilván nem ázott be, csak hasonló a jelenség. Ilyenkor lehet a ragasztás, laminálás hibás.
-
newclass
tag
Nemrég vettem egy 55b7v-t, tegnap az alábbi "beégést" vettem észre:
A képernyő bal felső sarkában egy körívben sötétebbek a pixelek. Legjobban szürke alapnál látszanak, de például világoskéknél is látható. Persze csak közelről vehető észre, távolabbról nem észlelhető. Tegnap este lefuttattam egy pixelfrissítést, de nem lett jobb.
Leginkább xbox és filmnézés ment rajta, kevés tvműsor.
Két beállítást használtam rajta. Külön volt egy a játékokhoz és külön a filmnézéshez.
Oled fény jellemzően 20-30-as érték között volt. Fényerő max 55-ös értéken.
Fogalmam sincs mi éghetett be, nem emlékszem, hogy a bal sarokban bármi lett volna, aminek ez lehetne a "lenyomata".
Legtöbbet a garden warfare 2 játék ment rajta, annak a HUD-jának semmi nyoma sincs.Nem rémisztgetni akarok senkit, egyedi eset lehet. Talán kezdetektől benne volt, sajnos nem néztem át mikor beüzemeltem.
Aztán mikor jobban megnéztem a képernyőt piros színnél 3 pixelhibát találtam. Mindhárom ilyen:
Közelről könnyen kiszúrható mind a beégés, mind a pixelhiba (nyilván csak piros alapnál) "normál" távolságról egyik sem észrevehető.
Többen írtátok korábban, hogy nálatok egyetlen pixelhiba sincs, ennél pedig egyből három (s nem is néztem néztem végig minden színnel). Ez kicsit frusztráló, de tényleg csak közelről észrevehető.
Ettől eltekintve a TV csodálatos. Igaz én egy 9 éves Lg-t használtam, nagy volt a váltás.
A képét nem dicsérném, azt sokan megtettétek korábban. Úgy összességében (pl.: anyagminőség, kezelhetőség, hangzás) nagyon megnyerő. Kár, hogy ez a példány ilyen. -
daneel_hu
addikt
válasz
salapp #12027 üzenetére
Na de bazz, a valóságban is teniszezem, én kérek elnézést, hogy ilyen jellegű műsorok iránt némi szenvedély fűt.
Asszem' Gyuri linkelte a netes jótállás szövegét a beégésre vonatkozólag nemrég.
Még időintervallum is meg volt adva, amennyire rémlik.
Megnéztem a kis Váráslási Tájékoztató és Jótállási Jegy-emet az E6V esetében.
Ebben nincs olyan mondat ahol konkretizálják, nekik mi a "hosszú ideig".Suttyók az amcsik vagy nem, ott ez biztos "nem megy át" srácok.
-
-
salapp
addikt
válasz
Partizan182 #12025 üzenetére
Ya know how I meant it. Mindegy, hogy kábelről nézi a gyökér vagy flixel, vagy akár kínai hekkelt boxról. A szar, az szar marad. És azt nézi a legtöbb. És ya can be dead sure, hogy nem fog zoomolgatni a kis boozy, aztán meg picsog, hogy a crime investigation logo belesült, vagy éppen a játék elemei.
Amúgy meg minden agyrohasztó, ami a reklámok között becsúszik, eurosport mondjuk épp határeset.
De széép, amikor repül egy krapek a sáncról kifelé... Vagy ahogy pattan a kis szőrös az ATP Tour-on.
Netflix meg még mindig nem a többség macskamentája az amcsiknál sem. -
daneel_hu
addikt
válasz
salapp #12024 üzenetére
Az amcsi gyökér tényleg lecseréli 3-5 évente, ebben lehet valami.
De "odaát" kicsit keményebb a fogyasztóvédelem is mint idehaza.
Ott nem fogod megetetni a "romlott cuccot" az userrel mert a gyártót olyan kártalanításra kötelezik, hogy beleszakad. Az ott nem működik, hogy xy vásárló nem olvasta el az apróbetűs részt, hogy úristen statikus képnél órák alatt beég a czucc.
Nem lesz kibúvó, mert hiába - az user csak tévénézésre használta a megvásárolt terméket, amelynek amúgy az lenne a feladata, hogy tévéként funkcionáljon.A gyártónak bizony addig is marad a panelcsere amíg nincs "suttyóbiztos" megoldása.
Egyébként van a garancia és van a szavatosság. Fogyasztóvédelem imádja ezeket a kifejezéseket.Egyébként az Eurosport mióta agyrohasztó?
-
Partizan182
senior tag
válasz
salapp #12024 üzenetére
"A mérnököknek új, suttyóbiztos megoldásokat kell kifejleszteni, hogy legalább addig ne égesse be az átlag amcsi gyökér, amíg ki nem dobja, le nem cseréli 3-5 éven belül."
Ez nagyon adja, remélem az idei év "CsóróOLED"-je a "Suttyóbiztos OLED" lesz
Átlag amerikai lassan már tévé előfizetéssel sem rendelkezik (cut the chord ott nagyon megy), Netflix, Hulu, Amazon, ezek pörögnek.
-
salapp
addikt
válasz
daneel_hu #12022 üzenetére
Úgy értettem, hogy bármelyik OLED-et be lehet égetni, "megvan a módja", és nyilván sokkal könnyebben, mint pl. egy lcd-t.
Plazma esetében más volt a felhasználói attitűd, ami abból is következett, hogy a plazma meghalasztásáig a legtöbb felhasználó korábbi tévéje (az első időszakban) vagy egy 51-72-es képátlós crt volt, vagy (később) egy 82-es ccfl/edge LED LCD.
A plazmára váltók első sorban filmezni/HD sorozatozni vették a főleg 127-es plazmákat.
Lucecita sorozatokra a maminak-papinak maradt vagy öröklődött a 82-es lcd, a végén esetleg a 106-os HD-ready plazma.
A plazma kinyírása óta a marketing a 106-os és 127-es tévéket a hálószobába, telekre űzette, és a legtöbb"tudatos" khm fogyasztó az 55-ösöket keresi, viszont ez a többség ugyanúgy nézni akarja a tévéjén a gagyi agyrohasztó kábeltévét is (sőt, főleg azt), és rohadtul nem akar óvatoskodni, ebből sokkal több "-hábazmeg, beégett ez a szar" eset kerekedik.
A mérnököknek új, suttyóbiztos megoldásokat kell kifejleszteni, hogy legalább addig ne égesse be az átlag amcsi gyökér, amíg ki nem dobja, le nem cseréli 3-5 éven belül. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
daneel_hu #12022 üzenetére
Azért érdekes amit mondasz, mert van/volt itt 910V tulaj nem is egy, akiknek évekig nem volt semmi bajuk a tévével. Vagy nem tudták hogy baj van, vagy a FHD jobb volt ilyen szempontból, vagy nem tudom..
Plazma is csak a FHD-ig jutott nem tovább. De ha belegondolunk, a cellák nagysága lényegesen kisebb egy 4k-s panelen. Nem lehet, hogy emiatt használódik gyorsabban, mert az egyes pixelek mérete csak negyed akkora? Csak hangosan gondolkodom ám... -
Joshi
titán
válasz
Gtaati #12020 üzenetére
Ez alapján nem 3D-és, szóval lehet hogy ez már 2017-es panel. Sajnos elég kevés infó van a grundig OLED-ről.
-
Mankó
veterán
Köszi srácok, akkor szerintem B7 széria lesz, ha odajutok és még lesz is.
-
belan
addikt
válasz
dgyuri0123 #12002 üzenetére
Én 1.5m játszok, 3m filmezek .
-
daneel_hu
addikt
válasz
Partizan182 #12013 üzenetére
Változó fényerővel ment a cucc. Általában esténként 40-45-ös oled fénnyel megy, nappal kevesebb, 25-30 körül.
Az említett tévécsatorna sem ment sokat, nagyjából a tenisz GS-eket és 500-as tornákat néztem meg, de nem arra kell gondolni, hogy minden meccset. Nem is érek ennyire rá, plusz rengeteg mérkőzés éjszaka van, a franc sem marad fenn.200-250 órát azonban mehetett összességében az EUROSPORT, ebből egy része élő, (LIVE).
Szerintem az teljesen mindegy, hogy 15 hónap alatt egyhuzamban megy-e ennyit a csatorna, avagy naponta mindíg fél órát. Be fog égni mindenképpen a logó.A RTING teszten a B6 azért csúnyán beégett, még akkor is ha sokkal extrémebb módon van terhelve.
De kíváncsi leszek a 7-es széria tesztjére, nem tudom azt mikor tervezik. Biztos vagyok benne, hogy az is be fog égni. -
törölt tag
válasz
Partizan182 #12013 üzenetére
Jó, most már megkérdezem. Mi a franc az a kacsatévé? Ez lenne?
Logó dimmelés a 8-asokban lesz csak, nem? A 7-esben szerintem nincs ilyen.
-
Partizan182
senior tag
Nem sikerült még senkinek beégetnie. 2 Beégés volt itt az elmúlt 3 évben, mindkettő 6-os széria:
- 1 fő háttértévének használta, napi 18 órában ment max fényerőn, ebből napi 2 kacsatévé, a logó fél év múlva látszik tesztábrán / homogén felületen
- Másik eset Eurosport piros "Live" logó lenyomata, ha jól rémlik kb 1,5 használat után, ebből pár száz óra Eurosport. Fényerőt itt nem tudom, Daneel majd segít
Nekem 2 évig pörgött a FHD EG910-es, pécé megjelenítő + PS4 is volt bőven, semmi baja nem volt. 7-es szérián már annyi beégés-elkerülő biszbasz van (Pixel shift, logó-dimmelés) hogy kicsi az esélye. RTINGs futtat most beégés-tesztet, ott azért látszik hogy nem minden panel egyforma, van ami jobban hajlamos ilyesmire.
-
chris0000
őstag
válasz
mmatta1000 #12008 üzenetére
én is pont ezekre használom...most jó áron meg tudod még venni,nemsoká kifut.
-
törölt tag
Yupp, a B7 (és a dizájnban más C7 is) tudja, amit vársz tőle. Itt egy Rtings review.
Az E7 eleje üveg, és van hozzá egy fix gyári soundbar. A panel és elektronika ugyanaz abban is, mint a többiben. Rtings review az E7-ről.
szerk.: Nem tudom, véletlenül írtál-e EG-t. Olyan is létezik, de az egy régebbi FHD széria. Szerintem az E-re gondolhattál, én ezért reagáltam arra.
-
mmatta1000
csendes tag
Sziasztok!
Gondolkozom Oled vásárláson, de sok elrettentő képet láttam a beégés miatt.
Én monitornak használnám, úgy mennének a filmek és a sorozatok, meg persze sok böngészés stb... illetve Ps4 pro menne rajta. Maradjak inkább egy Lcd tv-nél?
-
Mankó
veterán
válasz
Partizan182 #12004 üzenetére
Eddig én is a B7 szériával szemezgetek. Május, június környékén mindenképp megejteném a cserét. Egy ismerős az EG szériát ajánlotta, de az árban már teljesen más szériát képvisel. Annyival többet tudna a B7 szériától?
A LG B7-sek tulajdonságaik alapján minden körülménynek megfelelnek? HDR, 30ms alatti Input lag (HDR esetén is?), gyönyörű színek, mély fekete? Sajnos még nem volt szerencsém élőben megtekinteni egyik modellt sem, de a mostani VA paneles Sony-mtól klasszisokkal jobb képre számítok. Remélem így is lesz.
-
Joshi
titán
Partizan182-t annyiban egészíteném ki, hogy ha az ár fontos akkor csak az LG marad. Létezik a Grundig 65VLO 9795SP ami akcióban volt 1800€ is, de nem sokat lehet tudni a készülékről, valószínű hogy egy 2016-os LG panelre épülő tévé.
-
törölt tag
Szerintem érdemes lesz akkor visszatérni erre, amikor aktuális a vétel. Az idei modellek most jelennek meg. Kérdés, milyenek lesznek, és hogy a VB környékén (vagy amikor vennél) mennyire akciózzák őket, illetve kaphatóak lesznek-e még a tavalyiak. Ezt nem lehet előre látni.
-
Partizan182
senior tag
LG B7/C7 (mindegy hogy melyik, csak a design különbözik).
20 ms input lag, mindent tud amit lent írsz. 800-850k körül vesztegetik (tán egy napra betekintett 750 környékére).
Venni mostanában érdemes mert szórják a tavalyi készletet, új 8-as széria 65 colon bőven milla felett lesz, Black Friday-ig biztos (sőt inkább jövő tavaszig).
Képminőség szempontjából szinte mindegy melyik gyártó melyik modelljét húzod be, ugyanaz az LG panel van mindegyikben.
-
Mankó
veterán
Egy régebbi 55 colos Sony Full Hd tv-t (55HX751) cserélnék 65 colos Oled-re. Nézési távolság 2.7m, a filmeket nas-ról játszom le egy Beelink mxIII-ammal, amit a közel jövőben fogok cserélni egy 4k-t tudó modellre.
Felhasználási terület: Full hd és 4k filmek, Xbox One X játék. Fontos lenne a jó input lag, hdr mellett is. Besötétítve szoktunk filmezni, nappal csak háttérnek megy a tv.
Ötletek kellenének, hogy melyik gyártó melyik modelljére érdemes gyűjteni szerintetek? Az ár egy kényes téma, jó lenne minél olcsóbban megúszni természetesen a vételt, de van egy sejtésem, hogy nem fogom megúszni 700-ból.
Talán a közelgő VB lenyomja az árakat, valakinek van erről valami bővebb infója?Minden meglátást, véleményt előre is
kelleni is fognak a helyes választásban!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Elektromos autók - motorok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- sziku69: Szólánc.
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Black & Decker töltőt keresek
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest