- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Használt VGA / videókártya ajánló
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Léghűtés topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gondolkodom egy 55'-os QD-OLED S95D-n, az MM-ban 550 jelenleg. Szerintetek az jó árnak számít?
-
HUNgabus
senior tag
Néztem MM-be az SonyA95L meg a Samu S95D gépeket, sajnos teljesen más demo ment rajtuk, de nem lehetett nem észre venni mennyire "más" képük van a matt felület miatt, elvileg (tesztek szerint) jobb a Sony, de szemre a Samu jobban tetszett.
Placebo hatás a matt réteg miatt?
Vkinek tapasztalata? -
metrion
aktív tag
válasz
metrion #105808 üzenetére
Sziasztok!
Na a mai nap rájöttem, hogy ez nem kondenzátor és nem tekercs sistergés, hanem a TV hangszórója sistereg.
Ami pedig a jelenséget/hibát okozza az pedig a Bekapcsolás Chromecast segítségével, kár, mert ezt a funkciót szoktam használni...a WoWLAN megy, így telóról betudom kapcsolni aztán mehet a Chromecast, de elég idióta hiba. -
bacus
őstag
válasz
Latency #105909 üzenetére
"A csatornák sorrendjét úgy tudod módosítani, hogy csinálsz egy kedvencek listát. Azon belül már tiéd a lehetőség, hogy átrendezd."
"Az expert menüben van export, kiváncsi vagyok, hogy kiexportálva usb-re, majd szerkesztve és visszatöltve megy e."
Nos jelentem, hogy ez a második módszer remekül működik. Érdemes kikapcsolni az automatikus hangolás stand by módban, mert az mindig felülírná a csatorna sorrendet.
A broadcasting menüben, expert settings, Transfer Channel List menüben lehet exportálni, illetve vissza importálni is a rádugott usb kulcsra.
Ezzel a programmal lehet módosítani, csak ajánlani tudom, sokkal gyorsabb a kedvencek rendezése is mint tv-n.Ezzel tulajdonképpen minden "problémám" megoldva. (dlna, csatorna számozás és sorrend, usb felvétel). Ezek után már bátran ajánlom az S90D Samsungot.
-
Sasi001
senior tag
válasz
szkutyi #106002 üzenetére
Ha az egész képernyő úgymond statikus csempékkel van tele akkor a kijelző fényerejét veszi le azért vetted észre de a kurzor mozgására visszaállt. Ha egy tv logo van kint sokáig akkor kapcsold át egy szürke képre és a logo helyén egy folt lesz. Ott csak a logo fényerő volt csökkentve.
-
L4D1K
őstag
Sziasztok!
Uj lakasba koltozunk es szeretnenk egy pofas tv-t.
A szoba nagyon vilagos. Meretben maximum 55''-ig tudok elmenni.
Felhasznalas:
* Stream szolgaltatok (Netflix, Apple, HBO ) wifin
* Film, jatek esetleg zene PCrol**,** A parom siman letol 4-5 orakat Sims-en, nekem heti par ora TPS vagy hasonlo single player.
Aminek tudtam utana olvastam, de tul sok az info (meg az osszefoglaloval is).
A keretunk kb 400e de szivesen radobok ha hosszutavon magasabb minoseget kapok. Sosem volt meg OLED tv-nk, szoval nincs referenciam kepminosegben.
Alapvetoen TCL miniLED-et terveztem a jatek miatt, de a szoftveres problemak illetve az esti filmezesek miatt az OLED-del szerintem jobban jarunk.
Most az LG illetve a Samsung modelljei kozt vacilalok.
Fejben huzok a S95D fele, mert a matt kijelzo, a QD OLED es a kulon hazban elektronika sok tekintetben elorelepes. De arban hatalmas ugras.
Olvastam a DTS kezeles hianyat.
* Mi csak szteroban nezunk mindent (dedikalt erosito / dac), TV-re egyelore semmilyen HDD nem lesz rakovete illet NAS sincsen. PC rol MPCHC / MADVR ral nezunk jelenleg mindent.Nem sietek a vasarlassal, boven raer Januarig. Kerdesem az, hogy erdemes raszanni a tobbletet a QD OLEDre, vagy inkbabb egy sima OLED - esetleg miniLED.
Koszonom
-
RockCNC
őstag
-
-
bkiky01
senior tag
Olvasva, hogy milyen sokan LG C, vagy G modell közt sakkoztok.. Nálam ugyanez volt B4, vagy C4 65 között.. B lett a befutó, féltem, hogy "sötét" lesz, de úgy érzem hálószobába így is tökéletes..
Mondom ezt úgy, hogy évekig B8 55-öt használtam..
-
umek
tag
válasz
lala666 #105993 üzenetére
Na most én is ránéztem ezen felbuzdulva, nagyjából egyszerre vettük a Samsung S95B-t, nekem 5603 óra van most benne. Utoljára nagyjából egy éve néztem, akkor a fele volt, szóval nekem egy év alatt kb 2800 óra megy bele. És ahogy tavaly, miután beírtad akkor az időt, most is elmondom, hogy jó látni, hogy akár dupla ennyi is lehetne benne gond nélkül.
-
-
-
Szatura
aktív tag
Sziasztok
LG OLED65E79LA több mint 4 évesen (az üzemórát nem tudtam kideriteni) a videóban is mutatott képernyő szélén lévő halott pixelekkel ékeskedik, ez általánosan normális?
[link] -
szkutyi
addikt
válasz
Treff #105987 üzenetére
Mindkettő tökéletes..tcl szoftveresen felkész csak...
Mindkettő tv nagyon jó választás..hiába több az LG c4 fenyereje azon a bizonyos mérési ábrán, az s90D szín fényereje erősebb jóval...többség ezeket a tv-ket max 50% ős fényerővel használja, ami sdrben kb durván 200nit... Én személy szerint nappal 40/100, este 20-30/100...
-
-
Treff
aktív tag
válasz
Treff #105980 üzenetére
Elnézést, elírtam az S90D fényerejét.
381 nit valósszerű tesztkörülménynél:
Real Scene Peak Brightness 381 cd/m² (ez C4-él 411 nit)
Peak 2% Window 496 cd/m²
Peak 10% Window 493 cd/m²
Peak 25% Window 497 cd/m²
Peak 50% Window 316 cd/m²
Peak 100% Window 209 cd/m²
Sustained 2% Window 487 cd/m²
Sustained 10% Window 486 cd/m²
Sustained 25% Window 487 cd/m²
Sustained 50% Window 313 cd/m²
Sustained 100% Window 206 cd/m²
Automatic Brightness Limiting (ABL) 0.057
Rtings.comSzóval C4-nek az S90D-vel szemben magasabb nitje van életszerű hasznalatnál, tehát alkalmasabb SDR-re (?), egy mini ledes C765-nek meg még több, csak az szoftveresen elég összecsapottas.
-
szkutyi
addikt
válasz
Treff #105980 üzenetére
Nem úgy működik hogy sdr 411 nit és kész..490 nit kb 10% ablakban ahol feher ....nálam az sdr fényerő kb olyan 150 nitre van belőve..nézd: [kép]
Most nézem nem tud az a Samsung teljes kijelzőn 380at..inkább 200nitde ez d65 fehérnél!
Bőven jó az s90D fenyereje mind sdr és hdr esetében.
Lg-n nálam a logó védelem a lehető keg agresszívebb, de így SEM veszem észre ahogy dolgozik...úgyis maga a logo-t veszi lejebb fényerőben, mert érzékeli hogy az statikus..
Samsungnál is IGY KELLENE mükodjon, de ezt majd megmondja egy samsungos.
További LG c3 képek: [link] -
makoss
veterán
válasz
Pro Koryak #105982 üzenetére
Nincs is Daewoo topik
Mondjuk engem annyira nem érdekel mit mond, csak érdekes -
makoss
veterán
A TCL megkezdte a nagy nyomtatott OLED kijelzők tömeggyártását
Mondjuk érdekes, hogy egyik ismerősöm úgy tekint a TCL-re mint egy Daewoo-ra -
Treff
aktív tag
Ha mar visszább szóba került a fényerő:
1. 65S90D esetén a 381 nit teljes kepernyős fényerő mennyire elég világos nappaliban SDR kábel adásokhoz?G3 és G4-eknél írtátok, hogy kb. fele fényerőn járatjátok, de azoknak magasabb a fényereje SDR-nél alapból. C4-nek az S90D-vel szemben rtings szerint 411 nitje van, tehát alkalmasabb SDR-re; egy mini ledes C765-nek meg még több, csak az szoftveresen elég összecsapottas.
2. youtubeon a FeartheFomo nevű tv tesztelő srác egyik videójában jelezte, hogy a Samsung S90 oled SD adás esetén x perc múlva elkezdi lesötétíteni a képet, hogy védje a tvt a logó beégéstől, ami nem olyan frankó és tök sötét lesz a tartalom. Talán asszem az új fw már nem ennyire agresszív(?!, ha jól emlékszem)). Ez még mindig így van? Illetve C4-en van ilyen?
Akinek van ilyen tv, mi a tapasztalata SD-ben?
-
Icewloxy
tag
válasz
hello28 #105973 üzenetére
hát,nehéz bármit is megbánni a jelenlegi legjobb tv-ken. g4,s95d,a95l. a kérdés csak hogy kell dolby és pc-vel használat vagy nem. s95d kompromisszum mert csak 4k 120hz tud rgb-be, a95l és g4 4k 144hz tudja. g4 dolby fele dönti , s95d fele meg jobb , "szinesebb" panel, sony tudja mind2, de majd győzd kifizetni a 2.5-3 milliót az új 77" 3.gen qd oled modelljükre. ha nem lesz pc használat akkor s95d vettem volna mert ár érték arányba legjobb, és a megjelenitője is az. de a 85" bravia 9 miniled is durva amúgy és 1.4misi. a 77a95L 2 misi. akkor én már a bravia 9-et venném.
-
ot93
senior tag
válasz
ρσгτσ #105921 üzenetére
Elírtam, c4 akart lenni. (és bármilyen tv is legyen, inkább csak újonnan vennék)
Amúgy köszi mindenkinek a hozzászólását, ma bementem a media-ba megint, tegnap a qned amik még eljövetelkor feltűntek, hogy árban egész jók egy oledhez képest, de annyira nem tudtam őket megvizsgálni. Végül ma sem, de mit ad Isten, a 48-as c4 oled ma csak 350e volt a tegnapi 390e helyett. Ennyiért az elejében már lecsaptam volna rá, de már elbizonytalanodtam, hogy mit kéne vennem... Nekem mondjuk nem lenne rossz, de szerintem nem használnám ki (mármint nem a tudását, hanem ritkán használnám). Tv adásokat nem nagyon néznék, de streaming platformokat azért igen. Csak most nyilván eddig sem hiányzott, csak ezért nem vennék. De az tény, hogy szép a képe, hangzása sem tűnt rossznak, magic remote is jó cucc stb...
Ha esetlegesen lemegy 300-ra, akkor magamnak mindenképp beújítok, de hát annyi nemhiszem, hogy lesz. Arról nem is beszélve, hogy akkor nem lesz ajándék.Mert, hogy kettőt nem veszek az tuti
Ja és a tv adásokkal kapcsolatban utána néztem a dolgoknak, és nekik tudtommal mindigtv van, ami a tv2-t és rtl-t csak sd-ben tolja. Tehát még csak nem is hd. Valószínűleg a media-ban is azért van különbség mondjuk egy m1-el összehasonlítva, mert az hd-ban jön míg pl. a tv2 sd-ben.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
makoss #105969 üzenetére
sokan még mindig nem érik miról szól, a hdr. Nem lesz szemüveges tőle senki, mert a jelenetek nagy része sdr tartományban jászódik, szóval nem égeti feleslegesen ki a szemed. Főleg nem egy rendesen kalibrált tv esetében.
Arról nem is beszélve, hogy kint a természetben sokkal, de sokkal több nit éri a szemed mint amire a mai csúcs kísérleti tvk képesek és mégsem leszel szemüveges -
HUNgabus
senior tag
Ennyiért a hülyének is, ráér
Van egy 5m vásznam, sony projektorral, addig csak elleszek vhogy
-
hello28
aktív tag
Most MM 999 a Lg g4 77 szerintem elengedem c4 83 és marad a G ez nem rossz ajánlat úgy gondolom remelem nem bánom
meg.. -
ρσгτσ
addikt
válasz
HUNgabus #105971 üzenetére
MM -nál, ha valami nincs készleten és rendelhető, akkor előre általában nem tudnak szállítási időpontot mondani. Lehet egy-két nap múlva lesz, de akár egy-két hónapig is benntartják a rendelést. Amíg le nem mondod.
Nekem készlethiányos TV -nél volt másfél, két hét is. Más terméknél, ami nem volt sürgős 2 hónap.
Minden attól függ, hogy mennyire van beszállítói készlet, illetve mennyit tud belőle foglalni a kereskedő.
Szerk.:
Ügyfélszolgálattal talán érdemes beszélni. Bár általában nincsenek a helyzet magaslatán, ha ilyen kérdésről van szó...de egy próbát megér. -
-
törölt tag
Sziasztok!
S90D-hez hol lehet találni ajánlott beállításokat?
-
-
HUNgabus
senior tag
most nézem, lehetséges hogy CSAK a Panasonic tudja kezelni az elérhető összes HDR formátumot?
Samu ugye nem tudja a DV de van HDR10+
Sonynál van DV de csak sima a HDR10
LG is csak sima HDR10
Panasonic-nál fel van sorolva minden DV, HLG, HDR10, HDR10+ Adaptive
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Bomba ár! HP ProBook 6560B - i5-2GEN I 8GB I 480GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Csomagfeladás Foxpost automataba XS/S/M/L/XL - 2390 Ft egységesen
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest