-
PROHARDVER!
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
válasz
bélanéni #2577 üzenetére
Spec eseteket kivéve tényleg nincs előnye a deszt víznek de érdemi árdifi sincs.
Ha a boltban ioncseréltet desztillált vízként árulják az a fogyasztók megtévesztése.Spec én mind inhalálásra, min optika tisztításra deszt vizet használok + min tiszta szesz akár gyógyszertárit. Nagy előnyét nem látom de monitorra is azt fogom mert zizis tétel.
-
emiki6
veterán
válasz
bélanéni #2577 üzenetére
Desztvíz: elpárologtatják, a párát lecsapják egy felületen és összegyűjtik. Csak víz jut át (sók, oldott és ásványi anyagok stb visszamaradnak.)
Mivel nincs benne oldott anyag, így nyomtalanul elpárolog a tisztított felületről. (Leszámítva a felületen lévő szennyeződést.)Ioncserélt víz: a vizet átvezetik egy ioncserélő gyantán, ami kiszedi belőle a kalciumot, magnéziumot (ezek adják a víz keménységét, okozák a víz és szappankövet) és tesznek a helyére nátriumot, magnéziumot. Ez egy vízlágyítószer nélkül lágyított víz.
Tehát marad benne oldott anyag, ami ugyanúgy rá tud száradni a felületre, mintha sima víz lenne.Az tény, hogy sokszor ráhazudják az ioncseréltre, hogy desztvíz,de a leírásában a cimkén fel szokták tüntetni,hogy ioncserélt.
-
Csandi
addikt
válasz
bélanéni #2581 üzenetére
De amúgy ha matt WOLED-t veszel akkor fölös a desztvíz. Akkor nyugodtan veheted ezt, hatékonyabb:
https://m.alza.hu/maxi/clin-blue-ablaktisztito-500-ml-d3949480.htmNekem is itt ajánlották, ezzel tisztítottam glossy WOLED-et és semmi kárt nem tett benne. Csak fontos, hogy ez a natúr legyen, nem illatosított.
És nyilván a törlőre fújod, nem a felületre.
-
-
Csandi
addikt
válasz
bélanéni #2574 üzenetére
Erről beszélgettünk már sokat a topikban.
Egyrészt tény, hogy a QD-OLED ből a fényes felület kényesebb de lehet kapni nagyon finom mikroszálos kendőt itt többen a scrub daddy-t vettük, 2 darab valami 2500 forint, másrészt NEM ioncserélt hanem desztillált víz, harmadrészt pedig azon felül vagy 70% izopropanol vagy 70% ethanol és jó is vagy.
Mattnál ez nem ilyen vészes és a Samsung QD-OLED monitorjai mattok.
WOLED-nél ez eleve nem ennyire kényes, de egy jó mikroszálas, vagy kettő ahhoz is ajánlott. Legalább egy szemüvegtörlő finomságú. Aztán ahhoz használhatsz sima Clin tisztítószert akár glossy akár matt. Amit linkeltem Gigabyte az Alzás ami nemsoká megjelenik az WOLED és matt, szóval akkor tényleg mindenképp várd meg azt.
Az LG27GX700A ugyanaz a panel lesz és ugyanúgy matt, itthon még az se jelent meg. Az Asus pedig glossy verzióban fogja kiadni őket. Korábbi WOLED monitorokból az egyetlen amit ajánlanék az az XG27AQDMG de az glossy és az új Tandem-ek mellett már azt sem.
-
Dare2Live
félisten
válasz
bélanéni #2566 üzenetére
játék/munka vga és szem függő is a dolog.
Nekem 32"es 4K oled van 3080al.
Tartósan Doom 3 AGzek. 1000h+benne van. Játékban kb nem észrevehető állítással 4Kban megvan a min 200fps. Jobb a 4K minimál állítással mint wqhd kimaxolva? Egyértelmű. Kell a min 200? Egyértelmű.
Ennek extrem vonala a kompetetiv valorant ahova bőven elég az 1080P de kell a min 400fps...
és akkor a másik oldal pl Total War Warhammer. Itt nem is kérdés jobb a 4K. 4K után wqhd kb élvezhetetlen. És legkevésbé se zavaró kimaxolva a fogalmam sincs mennyi 70-80fps. 50se lenne.
+
vga ignynél rengeteg játékra igaz, hogy kicsit játszol a csúszkákkal vizulisan minimál a difi de FSPben komoly az előrelépés. ld Fent Doom 3 AGt.Meg ott a milyen a szemed. Akinek szemüveggel is csak ~60-80%os annak fölös a 4K. Nekem szemüveggel 100/120%. 10-15éves gyerekeknél meg egyaltalán nem ritka a 200%. Az egy WOTban játékelőny. Kisfiam mondja ott a tank kérdem hol. Mutatja. Nem látom. Screenhot ránagyítok és tényleg ott van. Kicsit világosabb meg mozog és kiszúrja.
Munkák nagyjára egyértelműen jobb a 4K és a 32". Legyen az kodolás, excel, több ablakos munka. Nekem munkára spec a 32"es mellé kell mégegy monitor.
Meg vga függő is. Akinek 9070XT/5070TI szint van vagy arra tervez fejleszteni annak szerintem 4K. Én ld fenti pleket 2025ben is boldogan elvagyok egy 3080al 32" 4Kn.
Szóval nagyon soktényezős. De rövid szigorú magánvéleményem
, hogy akinek jó a szeme és egy 9070XT/5070TI belefér annak 4K. És hacsak valami nagy indoka nincs rá (pl kompetetiv valorant) akkor 32".
-
blountex
senior tag
válasz
bélanéni #2566 üzenetére
Tv-n ami 4k oled
Ha kevés volt a kraft visszavettem játékon belül a felbontást 2k-ra.
Különbség?
Nem igazán tűnt fel, olyan jól néznek már ki az (UE5) játékok.Monitor esetén nem tudom mennyire lenne ez szembetünő.
A sweetspot mindenképp a 2k, de amit lehet 60-120 között fixen vinni 4k-ban akkor miért ne. Single player címeknél úgy sem kell nagyon több.
-
Hanok
senior tag
válasz
bélanéni #2523 üzenetére
Nálam volt egy LG 27GS95QE ami ugye matt Woled, és bár a TextClarity sokat javult a 4. generációban állítólag viszont az hogy ez a réteg ami rajta van változott vagy sem azt nem tudom de nekem egy állandó fókuszálási kényszert csinált a szemembe egyszerűen azt éreztem hogy nem tudok úgy fókuszálni a szövegre hogy az tiszta legyen. El kellett állnom az Oázisba a vásárlástól, úgy hogy buktam a kalibrálást meg a pixel garit. árban.
4 oled monitor járt nálam de végül siker sztori lett a vége, [MO27U2]. Nekem a 32 col nagy volt nem akartam így a 4k 27" Tandem QD-lett a befutó. Bár ez nem a te preferenciádnak megfelelő de ez a monitor elképesztő. Olyan képe van 166PPI-vel...
mind a szöveg mind a játékok..álom ez a panel..
Mindenkinek csak ajánlani tudom..
-
-
Csandi
addikt
válasz
bélanéni #2546 üzenetére
Mondjuk nálam dark mode minden, szóval sötét háttéren vannak fehér betűk főleg. Amit írtam körvonalas elszíneződés azt csak fehér háttéren fekete betűn lehet látni, de mint mondtam nekem ott is olyna volt, hogy keresni kell, amúgy sima használat közben észre se vettem. De tény, hogy dolgozni nem szoktam rajta, azt csak a céges laptopon.
-
válasz
bélanéni #2537 üzenetére
Nekem 27"-os OLED van 1440p-ben, a szövegek bénán néznek ki. Szerencsére ezen a monitoron nem olvasok annyit.
Szerk.: ha nem fehér a háttér, jobb valamivel, szóval a fórumozás a legtöbb helyen elfogadható. De legépelni egy doksit normál, fehér "lapra", azt inkább nem csinálnám ezen a monitoron.
-
válasz
bélanéni #2523 üzenetére
Nekem most múlt 1 éves a Giga FO32U2-m, 5000 üzemórával. 2 perc tétlenség után képernyőkímélő, napi 1-2x fut le az oled care, de a fícsörök nagyrészét kikapcsoltam mert idegesítő volt. Sztem 10k óránál azért magasabb az élettartama. De egyébként van rá 3 év gari ha valami gebasz lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
- 32" Interaktiv Monitor Érintőképernyővel - Iiyama ProLite TF3237MSC-B3AG Touch-
- LG (27GS50FX-B) 180HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- Beszámítás! Samsung Odyssey G5 32 QHD 144Hz VA 1ms monitor monitor garanciával hibátlan működéssel
- SAMSUNG (LS34A650UXUXEN)34" UW-QHD 100HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (LH55QMBTBGCXEN) 140CM Q-LED 4K PROFESSIONEAL ÉRTINTŐS INTERAKTIV MONITOR ! AKCIÓ!
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) Samsung 3200MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- LENOVO Legion Pro 5 16IRX8 - 16" WQXGA 240Hz - i5-13500HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - 9 Hó garancia
- Apple iPhone 13 Pro Alpine Green ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%
- Akció! Paidashu 10600MAH / 20700MAH Powerbank olcsón!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6900XT OCF 16GB Zalman Z1 PLUS CM 1200W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest