Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• emiki6

veterán

válasz Novver #1152 üzenetére

Jó kis téma ez, kémiás, amit szeretek. És nekem is jó, mert most lehetőséget adtatok jobban átgondolni.

Azért jó a desztvíz, mert nem nyúl a kijelző mevonatához (apoláris oldószerek, pl alkohol ki tudja mit csinálhatnak) és elpárolog. Bármi ami egy tisztítószerben oldva van és nem illékony, az plusz szennyeződés, amit vagy leszed a rongy, vagy nem. (Nyilván ezt tudják a monitor tisztítószer gyártók így egy normális szernek lehetnek előnyei (és hátrányai) is a desztvízzel szemben. A desztvízzel viszont nem lehet mellélőni.)

1) Ha zsíros a szennyeződés, akkor a száraz mikroszálas rongy a jó, desztvíz se kell valszeg. (A mikroszál lényege, hogy a rongy felülete borzasztó nagy, be tudja nyelni a zsíros szennyeződést, anélkül, hogy visszatenné a képernyőre. Én így képzelem el.)

2) Ha nem zsíros, hanem valami ráfröccsent vagy leszarta a muslica stb, ami rászáradt, akkor kell a víz, hogy feloldja. Desztvíz nyer, mert ami rászáradhat, az vízoldható ugye. Itt indul a játék, hogy a desztvíz nem szennyez, de ha feoldja ami rászáradt, akkor oldat lesz és az oldat, ha rajtamarad a felületen, akár szétkenve az megint rászárad stb.
    -> Rongy + kis víz (= nedves rongy), csepp leoldása, szétkent oldat (azaz a nedves felület) száraz ronggyal letörlése. Nyilván fog még maradni a felületen oldat, ami rászárdhat, azt néha a ronggyal törölgetés lekoptatja, de előfordulhat, hogy meg kell ismételni a nedves rongy - száraz rongy kombót.

Ez az elmélet legalábbis (a gyakorlattól némileg eltérhet). Remélem volt benne hasznos kiegészítés. :R

• válasz Novver #1152 üzenetére

A desztvíz nagyon szépen működik, anno az LG oled tv-nket tönkreqrtam ilyen alkoholos monitor tisztítóval, azóta is foltos. A monitorom 8 hónapos és foltmentes patika. A fentebb linkelt mikroszálas törlőt másra nem is használom csak dedikáltan a monitorhoz.

Új hozzászólás Aktív témák