Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
EQMontoya
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Vak vezet világtalant?

-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Nekem a fogaskeréknél lévő beállítás nem ér semmit. Eddig magyar találatok volt beállítva, természetesen minden német találatot megjelenített. Aztán egy idő után átállt magyarra, de még mindig sokkal inkább talál angol nyelvűeket, csak néha közészór magyart is. Aztán a térképet próbáltam google.de alól is, meg google.com alól is, mindkét esetben átállítottam, hogy csak angol találatokat hozzon, de a térkép rá se baszik, ugyanúgy Fiume, meg Póla, meg Károlyváros, meg Abbázia van rajta.
Szóval egyéb ötlet? mod: na most ismét bezártam, újraindítottam a FF-t, és most átállt helyi elnevezésekre
ami azért vicces, mert alapból privát módban vagyok, vagyis nem ment kukit... ezek szerint nem itt helyi kukiban menti, hanem odafent? 
Peterke: igen, éppen emiatt szeretném én is. Noha elvileg nem a gmaps szerint fogok navigálni bárhol is, de most keresgélés közben sem mindig értem mit akarok keresni..
-
parandroid
félisten
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Nekem a szlovákoknál így sikerült úgy eltévednem, mint a szar. Kolléga addig nyomogatta a navit, amíg sikerült beállítania, hogy térkép nézetben is az legyen mindig felül, amerre megyek, és nem észak (aki ezt kitalálta, törném le a kezét), ráadásul közölte, hogy ő nem tudja nézni a térképet, mert ha nem az utat nézi, akkor rosszul van (na ez a másik, amivel ki lehet kergetni a világból), és akkor hab a tortán, hogy a navigáció minden helységnevet magyarul írt ki, a táblákon meg mindenhol csak a szlovák név volt. Ja, és ez már hazafelé menet volt, hajnalban indultunk, lengyelekehez kellett valami szirszarért elrohanni, előtte odafelé már letoltam vagy 900 km-t, kicsit se volt már tele addigra a tököm. Szerettem amúgy az ilyen napokat, mindig sikerült elszámolniuk rendes 8:00-16:30 -as normál munkanapnak. Mondjuk a konkrét esetben asszem sztrájkoltam, kemény voltam, és közöltem, hogy másnap délig alszom, kikapcsolt telefonnal. Ja, persze mindig ilyenkor talált meg a gépjárműosztály is, hogy a gps-követés szerint külföldön van egy kocsink (persze, szóltunk előre, még figyelmeztettetek is, hogy a szlovákoknál is matricát kell venni), és azt az autót márpedig te külföldön nem vezetheted - semmi gond gyerekek, nagyon szívesen átadom a kormányt, ki jön ki értünk? Aztán valahogy mindig sikerült lepapírozni...
Ja, egyébként ma is tünetmentes voltam, a hőmérséklet egy roppant kellemes 20-21 fok körüli értékre állt be, csak nagyon fúj a szél...
p
-
BlacKSouL
addikt
hol lehet azt beállítani, hogy a google térkép a helyi saját nyelvű településnevet írja ki, ne pedig a nyelvi beállítások szerintit, ha az létezik. Mondjuk például csak ami eszembejut: Károlyváros helyett Karlovac legyen.
Mondjuk amúgysem értem a logikát. azt mondja Németországban vagyok (proxyfelismerés), a címsorban maps.google.de szerepel, de a kezelőfelület és a helységnevek megjelenítése (lásd fenti probléma) viszont magyar (windows nyelvi beállítások felismerése?)
-
válasz
concret_hp
üzenetére
hát ha albi, akkor addig rinyálsz a landlord-nak, míg be nem szereltet egy rendes klímát.
-
válasz
concret_hp
üzenetére
apám régi lakásában volt egy ilyen a kisszobában, egész jól működött - ki volt vágva az erkélyajtó üvege a csőnek, és ilyen pattintós idommal egész jól meg lehetett oldani.
A hatásfoka sem volt rossz, a kisszobát le tudta hűteni, persze kb. 60-80 decibellel ment.
-
concret_hp
addikt
-
EQMontoya
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
Ezek amúgy mennyit érnek? Valami kültéri ezekre is kell, nem?
-
-
ngabor2
nagyúr
válasz
szőröscica
üzenetére
Dual split. Bár az árából vehetsz majdnem 2 mono split klímát is, de így csak egy kültérid lesz.
-
Gondolom, te már egy másik generáció vagy, de régen ilyen nem fordulhatott elő. percekig vártunk a 14400-as modemmel, hogy lejöjjön egy 640 pixeles meztelen csaj. És amikor megállt a letöltés a mellbimbó fölött, és nem ment tovább, azt az érzést a maiak már nem érthetik...

-
BlacKSouL
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
emgétéesz?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
mmdms
addikt
Bááázzz most töröltem le 200 giga adatot véletlen.

-
szőröscica
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
Gondoltam rá, de épp elég a párátlanító, a mobil klímát már nem tudnám hova tenni. Majd utánaérdeklődök egy klímásnál, hogy milyen lehetőségek akadnak.
-
Winner_hun
félisten
válasz
szőröscica
üzenetére
Kisebb mobil klíma?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Itt vagyok, jelentem 40 perc alatt leszedtem vagy 6-7 kiló meggyet a lemenő nap sugarai által kellemesen simogatva. Igaz, még nem füge, de legalább érett. Nem szeretem a meggyet, mert savanyú, de ez olyan volt, mint a cseresznye, csak jobb. Idén viszont a cseresznyét elb.szta az időjárás, úgyhogy 34 éve először nem ettem szerintem cseresznyét. Megettem viszont annyi meggyet mint amennyit az elmúlt 8-10 évben sem. Mármint frissen. Gyümölcslevesben, kalácsban feldolgozva igen, de az nem ér.
Úgyhogy a Balatonon végre valahára megszerzett enyhehalvány színemet még tovább javítottam. Már úgy néztem ki mint az a bizonyos barlangi vakgőte, hogy fehéres rózsaszín a bőre, és kopoltyúi vannak a testén kívül. Most kb. olyan szinten vagyok barna, mint amilyen régebben télen. És a sok esőtől kinőtt kooltyúm is visszafejlődött.
Amúgy korábban a napon heverést sem viseltem ám el, most meg jóval több mint negyedórát fetrengtem a strandon a napon, és élveztem. Sőt, annyira kellemes volt, hogy el is aludtam...
Hiába na, öregszik az ufó, és már kell neki a(z) (nap) energia. -
válasz
szőröscica
üzenetére
Egy lyuk fúrás kifele és kb annyi kosszal jár, na jó nem mert fel is kell fúrni a falra a beltérit.
-
szőröscica
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
Csak fentre szeretnék, igazából elég lenne, ha éjszakára kicsit lehűtené a hálószobát. Azért vannak kétségeim, mert tudod, hogy alacsony a parapet, hamar bevág a tető, nem tudom hova lehetne feltenni és mekkora rombolással járna.
-
concret_hp
addikt
bnőm nővéréék a héten balcsin vannak, 1 hónapja kérdezték mikor menjünk, mondom hétfő-szerda. az nem jó meló miatt... hát tök jól kijött, mire jön a vihar odaérünk mi is

-
Tim82
félisten
válasz
szőröscica
üzenetére
41 fok volt kint, 26 meg a medencében. Majdnem fáztam.
/troll mode off
-
válasz
szőröscica
üzenetére
én is majd megdöglök a tetőtérben egy ventilátorral, nagyon várom már a holnapi enyhülést. ma egyébként megdőlt a villamosenergia-rendszer nyári csúcsterhelésének a rekordja, ez is mutatja, hogy tényleg rohadtul meleg van.
-
Winner_hun
félisten
válasz
szőröscica
üzenetére
- raksz mind a két szintre
- csak felülre raksz, majd leszáll alulra is a hideg
- felülre raksz, leválasztod a felső részt és lent melegebb lesz
- felülre berakod, valahol átvezeted a mennyezeten a klímát és egy elektronika figyeli hogy hova mennyi hideget nyomjon -
szőröscica
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Ősszel a nyarat siratom, tavasszal alig várom, hogy beköszöntsön, szóval én most csendben tűröm.
Viszont szerintem jövő nyárra beszereltetek egy klímát, csak nem tudom, hogy tetőteres házban hogyan lehet megoldani. -
parandroid
félisten
válasz
szőröscica
üzenetére
Hát hol van ilyenkor Bleki, amikor nem Mordorban van rá szükség? Nem is értem, miért nem költözik az ország közepére, ahol neki sokkal jobban tetsző klíma van. Attól, amit te most leírtál konkrétan össze is fosná magát a gyönyörűségtől.
Amúgy én küldtem, nagyon szívesen, itt már elvolt pár napja a jóidő. Hozzánk meg végre megérkezett valami kis eső - őszintén szólva többre vártam, de még lehet, hogy jön valami belőle.
p
-
válasz
concret_hp
üzenetére
én kikötözném egy karóhoz.

aztán este jönne Clint Eastwood, és ellőné a kötelet...

-
NoLF
veterán
Kezdek ketsegbeesni, mar ket honapom sincs hatra a szulinapomig es meg nem tudom, hol toltsem...
Otletek?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Természetes, hogy fekete kordbársony temetkezős öltönyben előbb végigkocogom a várost, majd feldobálok pár mázsa téglát egy építkezésen és aztán úgy ahogy vagyok fekete gumicsizmában fekete kalapban nekiállok egy létrán a fáról a fügét legelni
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Jó, ne mondd, hogy nem segítek: a kalap alá felhúzok egy fekete gumi úszósapkát, biztos ami biztos
-
-
parandroid
félisten
Ahogy edzés után néztem az öltözőablakból, itt nálunk Maintalban most egészen kevesen voltak. Nyilván közrejátszik benne a hétfő is, no meg ma csak 28 fok van odakinn a tegnapi 38 után... Pénteken még hasonlóan jó idő volt, alig bírtam kijutni a sportcentrum parkolójából, délben már mindenhol álltak, pedig iskolai tanítási, és munkanap volt.
Szerk.: Ehh, az angliai kolléga nem beelőzött a trollkodással...
p
-
Dylen
senior tag
Inkább azt mondjátok meg, hogy melyik strandon nincsenek sokan

-
-
Dylen
senior tag
Látom itt mindig ugyanaz a téma, bármikor benézek

-
-
BlacKSouL
addikt
-
szőröscica
addikt
Aljas módon szétcsaptam magam a hétvégén Keszthelyen, de kegyetlen jó volt.

-
Viszlát
addikt
-
concret_hp
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
márc 15 óta üres a város vasárnaponként

-
Winner_hun
félisten
Vasárnap délben, nyáron érdemes Bp-n autózni, szinte az egész város üres. Míg délben vártam valakire addig sétáltam egyet (fagyizót kerestem). Aki az utcán is volt, mindenki az árnyékos járdán sétált, csak én voltam az az elvetemült aki direkt a napos oldalon battyogott... pont jó volt az idő hozzá.
-
NoLF
veterán
Ugy gondolom bleki orvendezhet, azert offline

Itt 18 fok van...
-
concret_hp
addikt
Dunaújvárosban tudtok jó pizzázót?
ellopták az egyik kártyám adatait

-
-
EQMontoya
veterán
Igy a Retyezát után picit meleg van...
-
Viszlát
addikt
válasz
bandus
üzenetére
Nehéz ügy, tulképp már csak akkor mehet biztosra az ember ha személyesen adja oda őket, Vöröskeresztből turkáló ellátó lett, a kihelyezett tárolókról nem is beszélve.
Ha nem sürgős és meg tudod vele várni amíg legközelebb otthon leszek, akkor én átveszem, a gyüliben van varrónő aki megfoltozza és utána oda tudjuk adni rászorulóknak, hajléktalanoknak.
-
válasz
parandroid
üzenetére
Direkt kommunikaciora gondoltam.
-
parandroid
félisten
válasz
Pttypang
üzenetére
Lejjebb tenni a klímát, nyitva hagyni az ablakot, vagy beírni, hogy ma is tünetmentes voltam? Ehh, ez utóbbi megint de jól esett. Ma volt a szokásos edzőnk amúgy, 27-en volt a hőfokszabályzó, szerencsére csak 15 percet kardióztam, de azért így is csorgott rólam a víz minden gyakorlat után (közben, előtt, meg úgy általában).
Ja, közben tegnap kiderült, hogy a hiperszuper állóventilátorunkat, amit még vasárnap rendeltem Amazonról, már kedden kézbesítették valahol München mellett (szépen követni lehetett a DHL-nél a tracking infoban, állítólag jártak itt is a városban nálunk, de nem találták a címet, úgyhogy ment vissza a központba, onnét meg már vitték is tovább Augsburgba, és még aznap ki is kézbesítették, lol), valaki biztos nagy megelégedéssel használja. Felhívtuk őket telefonon, hogy ezt most így hogy, sűrű elnézéskérések közepette ígérték, hogy még a héten mindenképpen ide kell hogy érjen, mert minden lehetséges extra szolgáltatást beikszeltek a kézbesítésnél. Hm, kíváncsi leszek, hogy még idén tudom-e használni, vagy majd jó lesz jövő nyáron arra az egy hétre, amikor meleg lesz.
Ami a hőmérséklet viszonyainkat illeti, kellemes közel negyven fok van ma is amúgy, reggelre sikerült az esti 27 fokról 27 fokra (nem) lehűteni a lakást, szóval egyre inkább az az érzésem, hogy ez már a falakból áradó hő, most már felkúsztunk azóta bent 28-ig, de egész jól viselem - mondjuk aludni szar, de szerencsére a páratartalom még mindig alacsony.
tildy: Hajnali fahordó peon vagyok a kék-sárga lakberendezős multinál, már vagy fél éve. Nem agysebészet, de korrektül fizet, és van mellette egy csomó szabadidőm, amit rálocsolhatok a lányok ide-oda hurcolására, a háztartásra, bevásárlásra, ügyintézésekre, ilyesmikre, meg én lehetek a gonosz apjuk, akivel naponta konfrontálódniuk kell olyan ügyekben, mint "még mindig nem pakoltad ki/be a táskádat", "az még mindig a tegnapi maradék az uzsidobozodban", "nem, nem barátnőzünk suli után, hanem egyből hazajössz", "felőlem átjöhet a barátnőd, csak hétre jöjjenek érte", "nem, attól hogy nincs kedved, még igenis elmész úszni", "addig nincs tabletezés/ikszbokszozás/mobilozás, amíg nincs kész a házid, el nincs pakolva a táskád, és különben sem csináltad még meg az ágyad reggel óta", "nem, nem veszünk pónit, mert összeszarja a lakást", meg ilyenek. Ja, meg a meló és az ebédkészítés között még belefér egy másfél órás edzés minden nap, hogy igazi fitt soccer/minivan mom (izé, dad) lehessek.
Na, ennyit az interaktív blogról mára, köszönöm a figyelmet, holnap megint találkozunk a hűséges (és kényszerűségből jelen lévő) hallgatókkal.
p
-
válasz
parandroid
üzenetére
Nem mondta meg neki senki, hogy nem kene?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
bandus
üzenetére
Hát,
ha már beértek, akkor végeredmény
De ahogy nézem még bőven nem érhettek be.
De kíváncsi leszek a statisztikákra, mert amennyire rohanva futós viharverte volt a tavalyi, éppen annyira döglött volt az idei. Szerintem a lassabb hajók közül sokan feladták. Tudok hajókról, akik este 7-8 körül vették Kenesét. És az azért elég reménytelennek tűnik még onnan. -
BlacKSouL
addikt
Kékszalagban senkinek sincs érdekeltsége/érintettsége ?
-
-
tildy
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Nem is mondtad, mi jot dolgozol?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Xbox Series X|S
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VGA kibeszélő offtopik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- További aktív témák...
- Dell Precision M6800 17,3" FHD, i7, Quadro 4GB workstation notebook számlával, garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 550W
- Bialetti kézi kávéőrlő
- Lenovo L13 Core I3-10110U / 8GB DDR4 zsanér törött LAPTOP 3
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

ami azért vicces, mert alapból privát módban vagyok, vagyis nem ment kukit... ezek szerint nem itt helyi kukiban menti, hanem odafent? 

) 357. és 407. helyen állnak, de ezt is csak most tudtam meg facebookról