- VR topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Home server / házi szerver építése
- Vezetékes FEJhallgatók
- E-book olvasók
- Tápokról alaposan - mélyvíz
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali notebookos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
tildy
nagyúr
Bárki is küldte ide a havat : köszönöm

-
concret_hp
addikt
válasz
FehérHolló
üzenetére
igazabol a budapesten beluli kulonbsegeket szeretnem megnezni de ahhoz lehet hogy tul keves a meropont?
-
tbs
addikt
-
BlacKSouL
addikt
Na, nem is volt olyan hideg, nemtom mit kellett itt riogatni. -14 az lóf.asz. Igaz, hogy olyan szél volt mellé, hogy rá lehetett feküdni, ettől egy egész kicsit hűvösebbnek éreztük, de hogy hideg lenne. Hát hol vannak már azok a drága jó régi telek amikor -24 volt tavaly.
-
FehérHolló
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
-
concret_hp
addikt
légszennyezettség éves átlagáról van valami elérhető adat valahol? elsősorban budapest érdekelne
-
NoLF
veterán
brr! há' megfagy a söröm!
-
Viszlát
addikt
-
EQMontoya
veterán
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Érdekes ez a hóolvadás. Tegnap késő délután esett egy pici hó. Annak ellenére olvadt el, hogy ma reggel -5 fok volt, mikor autóba ültünk. Lehet, hogy önmagában a nap hője elég volt, hogy megolvadjon, nem tudom. Mindenesetre úgy tűnt el a hó, hogy egész nap nem volt 0 fok fölötti hőmérséklet itt sem.
Viszont ezen a télen szerintem a mai volt az első olyan nap, amikor egész nap fagyott, tehát lett volna esélye megmaradnia a hónak.
Szóval elmondhatjuk, hogy ma már itt is tél van!
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Tegnap délután volt egy kis időm, kíváncsiságból lementem Pásztóig, pontosabban Szurdokpüspökiig, vagyis a Mátra vonala alá. Ott már nyoma sincs a hónak. Szinte tavaszi viszonyok uralkodtak, vártam hogy már nő a búza, sárgul a repce, virágzik az akác. Aztán visszafelé jövet Pásztó és Tar között egyszercsak mintha elvágták volna, hirtelen havas földek, Tarra benézve havas házak kertek, onnantól meg mindenhol hó alatt minden. Szintemelkedésben ez kb. 5-6 méter, Pásztótól Tarig meg a távolság 4-5 km, vagyis nem hegyi hóhatár van, hanem ez ilyen regionális. Itthon meg aztán tombol a tél, megszakítás nélkül.[kép]
Ma viszont egész nap sütött a nap, a szoba 26 fokig melegedett, cserébe éjszaka szerintem megkapjuk a -15-öt vagy még kevesebbet. Persze abban nem nagyon olvad a hó. -
gaborbol
őstag
válasz
bobsys
üzenetére
Az okosok szerint igen. Segithet neki, de egy ido utan kell neki majd sav. A mostani aksik meg "gondozasmentesek" , nincs rajtuk toltesre kialakitott nyilas. Mondjuk nem tudom milyen aksid van a konkretan.
Ha nemreg vetted, normal esetben 5-6 evet ki kene birnia. Floriaba ez lehet kevesebb. En mindig 5 ev garosat szoktam venni az atlag 10-20 dollarral tobb mint a 3 ev garos. Igaz meg egy kocsit nem tartottam meg 5 evig, talan a Prius lesz as egyeduli.
Ha tolto tudja akkor csapasd neki, artani nem fog.
Ha minden nap hasznalod, csinald evi egyszeruen. Ha nem sokat es azok is rovid tavok csinald ketszer -
bobsys
veterán
Az autos akkumulator toltmnek van egy oilyan programja, hogy ujra kondicionalas. Er az valamit? Erdemes mondjuk evente egy ilyen toltest nyomni?
-
ToBeY
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Még az is jó lenne,mert hát mégsem a sötétben tapogatózna az ember,hogy mit hogyan kell csinálni.
-
parandroid
félisten
Errefelé most a közösségi edzés a divat. Személyi edző meghirdet egy nyílt tesiórát valami fitnessparkban, esetleg hoz néhány alapvető kelléket (támasztók, medicinlabda, bólyák, gaumiszalagok, ilyesmik), és egy közös bemelegítés, és közös levezetés között végighajtja az 5-8 résztvevőt a feladatokon. Némelyikhez eszköz sem kell, négyütemű fekvőtámasz, húzózkodás, felülések, guggolások, ilyesmik simán benne vannak. Nem tudom, mibe kerül, annyira még nem néztem utána, de olyan egy-másfél órás szokott lenni a dolog, és ekkora létszámnál azért tud mindenkire figyelni. És akkor ez létezik tematikus bontásban is: túlsúlyosaknak, futóknak, erősödni vágyóknak, popsiformáló edition, meg amit még el tudsz képzelni. Alapvetően nem rossz ötlet egyébként, ráadásul ha az ember még hetente 2-3x elmegy mellette kocogni, akkor heti két ilyen elég is kellene, hogy legyen.
p
-
parandroid
félisten
Nekem is fura volt, mert ahol én voltam, ott a személyi edző volt egyben a recepciós is. Ez ilyen. el kell fogadni, hogy az alapdíjért egy alap edzésprogram jár, jó esetben megmutatják, hogyan csináld, és mire kell figyelni, mik a tipikus hibák. Igen jó esetben ki is javítja, ha látja, hogy bénázol. De az, hogy odafigyeljen rád folyamatosan, állandóan variálja a teljesítményed függvényében az edzéstervet, és még hajtson is, az bizony egy feláras prémiumszolgáltatás...
p
-
ToBeY
nagyúr
Csak szerintem fura,hogy egy edzőteremben nincs állandó edzői jelenlét?Csak akkor van ott a személyiedző,ha van akit edzen, egyébként csak a recepciós kiscsaj van ott.
-
-
tildy
nagyúr
Marcius 26-an keretik nekunk drukkolni, minden siman menjen
MEg addig is. -
EQMontoya
veterán
-
válasz
EQMontoya
üzenetére
Ja, a meghibásodás egy dolog, az OOB lotyogo touchpad meg QC problema. Ezek után nem adnak megfelelő infót a garanciális feltételekről, etc. Na mindegy, rossz élmény volt. Végül visszakaptam az árát, ami nem volt azért az igazi mert nem a pénzt akartam, hanem a gépet.
Na, de az igazi probléma tényleg a customer supporttal van. Majd leírom.
-
EQMontoya
veterán
Te szoktál a statisztikával és a véletlennel jönni, szóval most emlékeztetnélek: a minőségbiztosítás sem érint minden darabot, megfelelő kiválasztással vizsgálnak többet, ebből számolgatunk szórásnégyzetet, meg ilyesmi. Szóval 1-1 hibás darab becsúszhat. A kérdés inkább az, hogy ezt hogy kezelik. Ha elnézést kérnek, és azonnal cserélik, illetve szarvaspörkölttel kínálnak az üzletben, akkor oké, ha megpróbálnak lerázni, az valóban botrány.
-
Azert az botrany, hogy az egyik legnagyobb hardvergyarto egyik legdragabb laptopjanak kimaxolt verzioja ugy erkezik a gyarbol, hogy lotyog a touchpad es nem mukodik rendesen a billentyuzet.
-
tbs
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
+1
-
válasz
Pttypang
üzenetére
Ilyen célra egy Dicota Mission-t vettem, bár 14"-es noti van benne, de az szinte lötyög. Frankó cucc, hosszabb tűrázásoknál hasznát vettem, belső merevítés van benne, ha eldobod, se sérül meg benne a laptop.
-
Lortech
addikt
Nekem regebben egy belkin noti hatitaskam volt, az jol nezett ki, kenyelmes volt, szerettem.
-
válasz
concret_hp
üzenetére
Van valamilyen ötleted rá?
Ismerősöm ajánlotta a márkát, neki is ilyen van, egész jó minőségben, meg még ki is néz valahogy, egyetemre meg munkába járnék vele. Válltáska nem jó erre. -
-
EQMontoya
veterán
-
lenox
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Tanulhatnal egy kis helyesirast, n - nem h.....
-
EQMontoya
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Ezzel azért már BP-n sincs probléma, az elmúlt egy hétben ettem hummust, vietnámit, sushit, barbecuet...
-
parandroid
félisten
válasz
gaborbol
üzenetére
"...néha rámjön, hogy hű, de megenném."
Na, én mondjuk olyankor azért szoktam is enni ilyesmit. Persze mirelitből nem ugyanaz, mint az olasz/horvát tengerparti éttermekben, de azért az sem rossz. Németeknél az a jó, hogy sok a migráncs (hű, mit kapnék én otthon ezért a mondatért), mindenféle nációnak van saját konyhája, és nem szégyellnek éttermet is nyitni neki. Persze ezt a jelenséget neked nem kell bemutatnom.
p
-
gaborbol
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Szuleim jottek latogatni eloszor, elmentunk Newport-ba, felesegem meghivta a szuleimet egy komolyabb etterembe, hogy kiprobaljanak mindent amit csak szeretnenek. Anyukam evekig nezte a TV-be a fozomusorokba a tengeri herkentyuket, milyen jol neznek ki, biztos milyen finomak, meg volt rola gyozodve, hogy o imadja majd ezeket.
Kihoztak a kagylokat-rakokat-homart- hat fenykepezni kellett volna az arcat

Ossze-vissza cserelgettuk a tanyerokat, hogy ki mit probaljon enni, de nagyon nem ment.Ott viszont olyan fish and chips-et ettem soros tesztaba kisutve mint se elotte se azota.
-
parandroid
félisten
válasz
gaborbol
üzenetére
Fincsik ezek a tengeri kütyük pedig. Az az érdekes, hogy amúgy nem vagyok oda értük, de néha rámjön, hogy hű, de megenném. Biztos ólomhiányom van, vagy mittudomén.

Most pl, hogy ennyit beszéltünk róla, egy jó kis frissen, egészben sült tengeri halacskát spenótos újkrumplival be tudnék tolni.
p
-
gaborbol
őstag
válasz
kraftxld
üzenetére
Kagylot, rakot, polipot, homart, semmi ilyet nem birok megenni. A hal az egyeduli amit szeretek aztan ennyi is, pedig itt a Ocean partjan van valasztek. Felesegem biztos orulne neki. Tegnap nalunk is havazott kicsit, holnap 21 szerdan 23 fok aztran megy vissza 10-re csutortokon.
Azok a szinek amik nalatok vannak vagyon szepek. -
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Én utoljára a Restaurant 7 portes -ben ettem kagylóval sült rizst. Bár az inkább paella volt. Vagyis akkor főtt. De az alja sült. Mindenesetre jó volt.
-
válasz
concret_hp
üzenetére
Úgy, hogy a világ 30 legjobbja vehet részt a versenyszámokban, és ez egy olyan szám, ahol általában ennél kevesebben vannak.
De a legviccesebb az, hogy ennél én is jobban csinálnám, 5 perc gyakorlás után.
-
EQMontoya
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Most erről valahogy a régi kőleveses mese gyött eszembe...

-
parandroid
félisten
válasz
EQMontoya
üzenetére
Sült rizsnek hívják az ételt, kell bele kagyló is. Meg egy csomó más is. Semmi szükség a fölösleges értetlenkedésre. Ne legyetek már ilyen szerencsétlenek, mint aki konyhát sem látott még. Ugye, Nolfi?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Van a nosalty-n is amúgy, csináljátok inkább meg vacsira: [link]. Tegyetek bele kagylót is!
p
-
BlacKSouL
addikt
Mit szóltok a téli sportok Kiszel Tündéjéhez?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
-
tbs
addikt
-
kraftxld
félisten
válasz
EQMontoya
üzenetére
Igenis, Dr. Grétsy úr

Kimész a tengerpartra, lehetőleg homokos részre, apálykor. Combközépig érő vízben a partnak oldalra fordulva, határozott mozdulatokkal az egyik lábaddal elkezded jobbra-balra kavarni a homokot. Olyan 5cm mélyen vannak a kagylók, és vigyázol, nehogy szétkapják a talpad

[link]
Lehajolsz, és egy zacsiba elkezded őket szedni, ha elfogytak akkor pár méterrel arrébb kell menni.
Ha már van jópár a zacsiban, akkor kiviszed a parton lévő lezárható 10 L-es vödörbe, és tengervizet öntessz rá, hogy ellepje.Ha megvan a mennyiség ami kell, és a napi 150-es limit alatt vagy akkor szépen egy hüvös helyre otthon elrakod. Mivel a pipis az a homokból szűri ki a kajáját, ezért frissen még elég ropogós

Másnap pár percig gőz fölött kell főzni, amíg kinyílnak, amelyik nem nyílt ki, azt továbbítani kell a kukába.Kiszeded a húst a kagylóból, majd félrerakod.
Egy wok-ban, melegítessz olajat, raksz bele lilahagymát, gyömbért, egy kis chillit. Majd bele bármilyen zöldséget amit a hűtőben találsz (cukkini, paprika, káposzta, répa, stb) kicsit átpirítani. Mehet bele szójaszósz, bors, egyéb fakultatív fűszer. A kagylókat is belerakod, végig nagy lángon lehet kenni.
Utána ráborítod a megmaradt vagy frissen főtt rizst, ezzel is jól átpirítod.Majd kész is van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus Zenbook 14 Laptop UX3402Z i7
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- Razer Blade 17" i7-12800H / 32GB / 1TB / RTX 3080 Ti 16GB / 4K 120Hz
- új akku Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év garancia
- HP ProDesk 600 G4 i3-8100 8GB 256GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

:![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)