Hirdetés
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Napokon belül váratlan versenyzővel bővül a VGA-piac
- OLED TV topic
- Projektor topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen TV-t vegyek?
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
49900 - 49801
89154 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 51901 51900 - 51801 51800 - 51701 51700 - 51601 51600 - 51501 51500 - 51401 51400 - 51301 51300 - 51201 51200 - 51101 51100 - 51001 51000 - 50901 50900 - 50801 50800 - 50701 50700 - 50601 50600 - 50501 50500 - 50401 50400 - 50301 50300 - 50201 50200 - 50101 50100 - 50001 50000 - 49901 49900 - 49801 49800 - 49701 49700 - 49601 49600 - 49501 49500 - 49401 49400 - 49301 49300 - 49201 49200 - 49101 49100 - 49001 49000 - 48901 48900 - 48801 48800 - 48701 48700 - 48601 48600 - 48501 48500 - 48401 48400 - 48301 48300 - 48201 48200 - 48101 48100 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
bandus
veterán
-
fokukac
nagyúr
csak a kb. nagyságrend érdekelt, hogy érdemes-e matekozni, köszi

optimumszámításban volt egy nagyszerű feladat-típus, a szállítási feladat.
Remélem, bázistranszformálsz már veszettül...
-
NoLF
veterán

Erdemes matekozni, egy csomo mindenre megtanit.

-
concret_hp
addikt

-
Viszlát
addikt
köszi a befőtt az csak példa volt, de a nagyságrendet kb. tudom így már

Van egyebkent egy oldal ahova fel tudod tenni az arudat ingyen es kerhetsz ajanlatokat: [link]. Ennel profibb a TimoCom de az fizetos (bar talan van ingyenes kiprobalasi lehetoseg is, viszont csak cegkent mukodik, maganemberkent nem).
-
EQMontoya
veterán
-
fokukac
nagyúr

szerintem csak trollkodsz.

-
concret_hp
addikt
Euro raklap 120x80cm, szoval ja, 1 nm. A magassagot altalaban az aru jellege donti el, foleg befottes uvegek eseten, mert hiaba van 2m belmagassag meg a legkisebb furgonban is, kizart dolog, hogy olyan magasra fel tudd pakolni es ne doljon szet az egesz (hacsak nincs hozza meretre szabott tartokeret ami a raklaphoz rogzitheto). En maximum negy sort pakolnek ra, sorok es az uvegek kozott valamivel ami megakadalyozza, hogy egymasnak koccoljanak es minden iranyban rogziteni a tetejen at- es a raklap alatt athuzva (keresztben, hosszaban es atlosan is, ezt jellemzoen elfelejtik). Ha tutira akarsz menni, hogy egy darabban megerkezik, akkor rogzites utan vekony szivaccsal korbetekernem es zsugorfoliat ra.
Ami az arat illeti, terfogat, tomeg, konkret szallitasi cim (mennyire esik utba a rakomany tobbi reszehez kepest) es surgosseg hatarozza meg, szoval szinte lehetetlen igy beloni. Tudni kellene, hogy furgon (legdragabb de ugye helybe is megy) viszi, 7.5 tonnas vagy nyerges (legolcsobb de csak olyan fogja felrakni ra, akinek van lokalis disztribucios lehetosege). Ezt csak a konkret fuvarozo ceg fogja tudni es meg ok is attol fuggoen fognak arat mondani, hogy milyen aru melle tudjak bepasszolni es az mennyit fizet. Furgonnal egyebkent a realis szallitasi koltseg egy ilyen palettara Angliaba (mivel nem nehez es atlagos meretu) korulbelul 12-16 Ft/Km kozott mozoghat, Lengyelorszag dragabb lesz.

-
Viszlát
addikt
dolgozik/ott valaki szállítmányozásban? 1 raklapot milyen magasra szokás pakolni? (ha jól vágom kb. 1m2 a területe) és mondjuk UK-MO közt kb. mennyiért szállítják vagy mondjuk egy Lengyel-Mo esetén? gondolom sok mindentől függ, de úgy nagyságrend?
Euro raklap 120x80cm, szoval ja, 1 nm. A magassagot altalaban az aru jellege donti el, foleg befottes uvegek eseten, mert hiaba van 2m belmagassag meg a legkisebb furgonban is, kizart dolog, hogy olyan magasra fel tudd pakolni es ne doljon szet az egesz (hacsak nincs hozza meretre szabott tartokeret ami a raklaphoz rogzitheto). En maximum negy sort pakolnek ra, sorok es az uvegek kozott valamivel ami megakadalyozza, hogy egymasnak koccoljanak es minden iranyban rogziteni a tetejen at- es a raklap alatt athuzva (keresztben, hosszaban es atlosan is, ezt jellemzoen elfelejtik). Ha tutira akarsz menni, hogy egy darabban megerkezik, akkor rogzites utan vekony szivaccsal korbetekernem es zsugorfoliat ra.
Ami az arat illeti, terfogat, tomeg, konkret szallitasi cim (mennyire esik utba a rakomany tobbi reszehez kepest) es surgosseg hatarozza meg, szoval szinte lehetetlen igy beloni. Tudni kellene, hogy furgon (legdragabb de ugye helybe is megy) viszi, 7.5 tonnas vagy nyerges (legolcsobb de csak olyan fogja felrakni ra, akinek van lokalis disztribucios lehetosege). Ezt csak a konkret fuvarozo ceg fogja tudni es meg ok is attol fuggoen fognak arat mondani, hogy milyen aru melle tudjak bepasszolni es az mennyit fizet. Furgonnal egyebkent a realis szallitasi koltseg egy ilyen palettara Angliaba (mivel nem nehez es atlagos meretu) korulbelul 12-16 Ft/Km kozott mozoghat, Lengyelorszag dragabb lesz.
-
Tothgera30
veterán
-
fokukac
nagyúr
igen valóban arra gondoltam, hogy hány 5 littyós befőttes üveg fér rá v ilyesmi 
Akkor fogalmazzál rendesen, édes fiam..!
Ha ilyen pongyolán írod körül, mit akarsz, akkor tuti összetörik a befőttesüveg...
@Bobsys: a 429 USD az 125 e Ft - ez még mindig 40 rugóval olcsóbb a magyar árnál.
Mindegy, egyelőre nem lesz ilyenem.
A Nexus 6-ost is 200-ért mérték tavaly ilyenkor, most pedig már csak 120.
Kár, hogy sose kéne. -
tboy93
nagyúr
Szerintem Lengyelország jó hely, de én inkább tavasztól őszig mennék oda - mi már októberben is szétfagytunk Krakkóban, de júliusban sem volt túl melegem. Télen sokszor sokkal kellemetlenebb az időjárás ott, mint nálunk, mert minket a Kárpátok valamelyest véd a széltől és a februári, Szibéria felől betörő mínusz 20 foktól is.
Koszi sracok!!

-
concret_hp
addikt
-
bobsys
veterán
-
EQMontoya
veterán
-
fokukac
nagyúr
dolgozik/ott valaki szállítmányozásban? 1 raklapot milyen magasra szokás pakolni? (ha jól vágom kb. 1m2 a területe) és mondjuk UK-MO közt kb. mennyiért szállítják vagy mondjuk egy Lengyel-Mo esetén? gondolom sok mindentől függ, de úgy nagyságrend?
Hogyhogy milyen magasra? Amilyen magas a polc...
De ez általában max. 10-12 méter magas, annál magasabbra már csak speckó targonca tud emelni. -
EQMontoya
veterán
Próbálkozz a fürgefutárral, telefonon is segítenek szerintem.
-
concret_hp
addikt
-
bobsys
veterán
$379/$429
-
fokukac
nagyúr
Most nézem, az expansys-on 165 ezer Ft-ért vesztegetik a Nexus 5X-et. Lassan beérik az iphone-t árban...
Sebaj, jövő ilyenkor már lehet, hogy jó vétel lesz.
Ott mennyiért számolják? Bár valami azt súgja, hogy a dollárárfolyam miatt az olcsóság lassan véget ér...
-
tildy
nagyúr
MAximalisan egyetertek
13 eve mutettem kb, ennyi ido alatt -0.75 jott vissza , a -8bol, szoval a hetkoznapi eletben teljesen rendben van, pilota meg ugyse leszek.
Mas: nov 22 este 6-tol nov 23-an kb delutan 4-ig Budapesten vagyunk MR. NAGY Lobonc alias Kevin Lala urasaggal, ha valaki esetleg kivancsi rank
Van mar napkozbenre egy ket program, szoval idoben szoljatok
-
fokukac
nagyúr
Tapasztalatokra lennek kivancsi, milyen Lengyelorszag es milyenek az emlitett varosok. Februarban elmennenk a baratnommel Krakkoba 3 napra, majd visszafele megszallnank Zakopaneban is 3 napot. Erdekelnenek helyi nevezetessegek, amiket tenyleg erdemes megnezni, turautvonalak, akar jo ettermek, szallasok is. Azzal sem vagyok kepben, hogy a lengyelek mennyire dragak, a szallas (apartmanokat neztunk) nem tunik draganak, de pl. ettermek, belepok mennyire huzosak? Autoval mennenk, mire kell figyelni? Kotelezo dolgok, benzinar, autopalya matrica stb. Bar ha nem vagyok teljesen hulye, akkor Bp.-Zakopane-Krakko utvonalon nincs is lengyel autopalya!?

Minden tippet szivesen fogadok!

Szerintem Lengyelország jó hely, de én inkább tavasztól őszig mennék oda - mi már októberben is szétfagytunk Krakkóban, de júliusban sem volt túl melegem. Télen sokszor sokkal kellemetlenebb az időjárás ott, mint nálunk, mert minket a Kárpátok valamelyest véd a széltől és a februári, Szibéria felől betörő mínusz 20 foktól is.
-
EQMontoya
veterán
Azzal számolj, hogy Zakopane ilyenkor kurva sötét és hideg - még kevesebbet van világos, mint itthon, és bőven hidegebb is van.
Krakkó hangulatos, 3 nap elég a lentebb is említett két koncentrációs táborral együtt. Amúgy korrekt hely, jó kaják, nem vészes árak.
Útba esik viszonylag Wieliczka, sóbányát érdemes lehet megnézni.
-
tboy93
nagyúr
Zakopanera elég egyetlen nap, teljesen felesleges hármat ott tölteni, kicsi hely. Krakkóra sem feltétlen érdemes hármat szánni, szerintem az egész kirándulást letudhatjátok három nap alatt. Ha már ott vagy, akkor el lehet menni Auschwitzba, az Birkenauval együtt egy napot kitesz.
Túrázásban nem vagyok jártas. Az árak olyanok mint itthon, egyáltalán nem drága. Az emberek kedvesek, én szeretek Lengyelországba járni. Krakkóban volt egy nagyon jó grúz étterem pár éve, nem tudom, hogy működik-e még.
Koszonom, ha esetleg mas is jart ott szivesen hallgatom tovabb a tippeket!

-
szőröscica
addikt
Tapasztalatokra lennek kivancsi, milyen Lengyelorszag es milyenek az emlitett varosok. Februarban elmennenk a baratnommel Krakkoba 3 napra, majd visszafele megszallnank Zakopaneban is 3 napot. Erdekelnenek helyi nevezetessegek, amiket tenyleg erdemes megnezni, turautvonalak, akar jo ettermek, szallasok is. Azzal sem vagyok kepben, hogy a lengyelek mennyire dragak, a szallas (apartmanokat neztunk) nem tunik draganak, de pl. ettermek, belepok mennyire huzosak? Autoval mennenk, mire kell figyelni? Kotelezo dolgok, benzinar, autopalya matrica stb. Bar ha nem vagyok teljesen hulye, akkor Bp.-Zakopane-Krakko utvonalon nincs is lengyel autopalya!?

Zakopanera elég egyetlen nap, teljesen felesleges hármat ott tölteni, kicsi hely. Krakkóra sem feltétlen érdemes hármat szánni, szerintem az egész kirándulást letudhatjátok három nap alatt. Ha már ott vagy, akkor el lehet menni Auschwitzba, az Birkenauval együtt egy napot kitesz.
Túrázásban nem vagyok jártas. Az árak olyanok mint itthon, egyáltalán nem drága. Az emberek kedvesek, én szeretek Lengyelországba járni. Krakkóban volt egy nagyon jó grúz étterem pár éve, nem tudom, hogy működik-e még.
-
tboy93
nagyúr
Talán a nyaralásos topik ilyen, de ennél konkrétabbat nem tudok. Itt is kérdezhetsz, elég utazósak vagyunk páran. Én is jártam az általad említett helyeken, bár csak 1-1 napot. Észak-Lengyelországot jobban preferálom.

-
szőröscica
addikt
Talán a nyaralásos topik ilyen, de ennél konkrétabbat nem tudok. Itt is kérdezhetsz, elég utazósak vagyunk páran. Én is jártam az általad említett helyeken, bár csak 1-1 napot. Észak-Lengyelországot jobban preferálom.
-
tboy93
nagyúr
Hali sracok, van a PH-n utazos topik? Konkretan lenne nehany kerdesem Krakkoval, Zakopaneval kapcsolatban.
-
NoLF
veterán
-
concret_hp
addikt
ja kb. senkitől nem hallottam még, hogy megbánta, de valahogy nem fordult még meg a fejemben komolyabban, hogy megműttessem, fosok tőle őszintén szólva, hogy pont nálam jön ki a mérhetetlenül kevés esélye, hogy nem lesz jó, meg igazából annyira nem is zavar az egész, az alapdioptriám csak 0.25 meg 0.5 ha jól vágom, tehát azért látok szemüveg nélkül is, csak van egy (két) 3as cilinder hozzá

mondjuk ha még várok 15 évet, akkor lassan amiatt fog romlani, szóval lehet el kéne gondolkodni a dolgon
-
fokukac
nagyúr
-
EQMontoya
veterán
-
NoLF
veterán
En tovabbra is minden delikvensnek a lezeres szemmutetet ajanlom. Azota se gondoltam se keret, se lencse, se kontaktlencse arakra.
-
EQMontoya
veterán
Az én szemem nem bírja sajnos a vékonyított lencséket, rosszul látok velük, ha nem pontosan előre kell nézni.

Nekem meg a vastagabb nem nagyon játszik, mert ilyen dioptria mellett már szódásszifon.
bobsys: egészségpénztár itt is létezik, caffeteriaként is, én is abból csináltattam napszemüveget tavaly.
-
bobsys
veterán
Ez gaz, tavaly a Ray Ban szemuvegem + lencse + az eves szemeszeti biztositas volt $400. Ha nincs biztositasom akkor nemtudom mennyi lett volna, de akkor lehet alkudni az arakbol
-
szőröscica
addikt
Az én szemem nem bírja sajnos a vékonyított lencséket, rosszul látok velük, ha nem pontosan előre kell nézni.

-
EQMontoya
veterán
Igen, a lencse az még olyan 60k volt bele (-4.5 mindkettő, a legvékonyabb fajta lencséből), amiből adtak volna valami kedvezményt, ha ott veszem a keretet, de jobban jártam így az ebayről aprópénzért megvett kerettel.
-
bobsys
veterán
Hat 70K az tenyleg nem olcso, dioptrias lencset csinaltattal bele?
-
EQMontoya
veterán
Hát, ez változó.
Én kinéztem egy Jaguar keretet, 70k lett volna. Ezt kicsit sokalltam, UK-s webshopban volt 120GBP.
Még ezt is, ezek után beütöttem angol ebayen, és pont eladott egy csávó egyet, 16 fontért hoztam el liciten.
Szóval szerintem nem olcsóbb, mint kinn.
-
bobsys
veterán
Mennyibe kerul egy jobb minusegu szemuvegkeret + a lencse mostanaban Budapesten?
-
Pttypang
veterán
Hihetetlen, hogy mennyi aljasság és düh lehet emberekben, hogy megszerveznek egy ilyet. Ahogy az is, hogy vannak annyira elkeseredett és manipulálható egyének, akik elhiszik, hogy ha ilyet cselekednek, akkor azt valami nagyobb jó érdekében teszik.
Ilyenkor persze azon is elgondolkodik az ember, hogy ő maga tehet-e ezek ellen valamit, de valószínűleg semmit. Mit tehetnék az ellen, ha délben a kedvenc kifőzdémben ebédért sorakozás közben bejönne két gépfegyveres és elkezdene lövöldözni? Semmit. Az egyetlen, hogy nem gondolok arra, hogy ez megtörténhet, és akkor nem fogok félni.
Viszont vicces, hogy a faszbuk ismerőseim között hirtelen megjelent a csomó prayforparis hashtag, meg a francia zászlós profilkép, stb. Képmutatás az egész, a legtöbb a büdös életben el nem mormolt egy imádságot, holnap meg ugyanúgy fognak becsekkolni a plázából, mintha mi sem történt volna. Akkor bezzeg nem imádkoznak Bagdadért vagy Egyiptomért mikor ott robbantja fel magát valami idióta.
De így legalább megmutatják, hogy ők micsoda jól értesült, együttérző emberek. Mert ezt nagyon mutatni kell a külvilág felé...
Ezt furan neztem en is, hogy hirtelen egy rakat ismerosomnek ilyen profilkepe lett, a fb ugye fel is dobja, hogy legyen nekem is ilyen, de egyaltalan nem ertem, mire jo ez..
-
szőröscica
addikt
Hihetetlen, hogy mennyi aljasság és düh lehet emberekben, hogy megszerveznek egy ilyet. Ahogy az is, hogy vannak annyira elkeseredett és manipulálható egyének, akik elhiszik, hogy ha ilyet cselekednek, akkor azt valami nagyobb jó érdekében teszik.
Ilyenkor persze azon is elgondolkodik az ember, hogy ő maga tehet-e ezek ellen valamit, de valószínűleg semmit. Mit tehetnék az ellen, ha délben a kedvenc kifőzdémben ebédért sorakozás közben bejönne két gépfegyveres és elkezdene lövöldözni? Semmit. Az egyetlen, hogy nem gondolok arra, hogy ez megtörténhet, és akkor nem fogok félni.
Viszont vicces, hogy a faszbuk ismerőseim között hirtelen megjelent a csomó prayforparis hashtag, meg a francia zászlós profilkép, stb. Képmutatás az egész, a legtöbb a büdös életben el nem mormolt egy imádságot, holnap meg ugyanúgy fognak becsekkolni a plázából, mintha mi sem történt volna. Akkor bezzeg nem imádkoznak Bagdadért vagy Egyiptomért mikor ott robbantja fel magát valami idióta.
De így legalább megmutatják, hogy ők micsoda jól értesült, együttérző emberek. Mert ezt nagyon mutatni kell a külvilág felé...
-
gaborbol
őstag
Hat nem talalok szavak arra ami Franciaorszagban tortent. Nem semi vilagban elunk.

-
EQMontoya
veterán
-
Viszlát
addikt
-
emvy
félisten
-
Hold
őstag
Valaki nem tudja az mitől van ha hirtelen hajolás emelés után nem tudsz kiegyenesedni, majd utána a jobb láb zsibbad és talpban szúró fájdalom, lépni is fáj ?
-
EQMontoya
veterán
Persze, egy anafilaxiás sokk esetén átlag civil kissé megrémül. Napokban kissé nagyobb mennyiségben fogyasszon folyadékot (szénsav és cukormentes, max. tea), ha teheti.
Thx, átadom.
-
Tothgera30
veterán
-
EQMontoya
veterán
-
Tim82
félisten
-
EQMontoya
veterán
-
Tim82
félisten
-
EQMontoya
veterán
Hát bzmg, remek ez a nap.
Reggel ki akar nyírni egy Corsa, délután barátnőmhöz mentőt kell hívni, este beleborítom a sört egy notiba és a Geneva hangfalba... Még valami?
-
fokukac
nagyúr
hát igen...
"csak egészség legyen, és térerő...!"
és waze. meg tok. meg ledes izzó. és sör.
-
NoLF
veterán
Nekem ez sosem okozott gondot. Kihajtós bőrtokon is gondolkodtam, de azt végképp nem tudnám az autós tartóban elhelyezni. Apróbb karcok engem sem izgatnak nagyon, de a leejtéstől azért féltem. Számomra megfelelő kompromisszum ez - inkább kiveszem a bőrtokból ha hívnak, minthogy mindig egy rápattintott műanyagot/szilikont fogdossak.

Az ember ilyenkor neha elgondkodik, micsoda problemakkal kell magunkfajta mai modern tarsadalomban elo egyedeknek megkuzdenunk. Mas meg egy liter tiszta vizert esedezik, megsincs eselye hozzajutni.
En nem veszek tokot es foliat sem.
-
szőröscica
addikt
például. vagy ha csörög, akkor teló elővesz, tokból kivesz, mit csinálsz a tokkal? visszateszed a zsebedbe ahonnan megint veheted elő ha leraktad a telefont? vagy fogod a másik kezedben amivel így nem tudsz csinálni semmit? de lehet csak engem nem érdekel semennyire, hogy karcolódik-e a telefonom vagy sem
ez is csak egy használati tárgy.Nekem ez sosem okozott gondot. Kihajtós bőrtokon is gondolkodtam, de azt végképp nem tudnám az autós tartóban elhelyezni. Apróbb karcok engem sem izgatnak nagyon, de a leejtéstől azért féltem. Számomra megfelelő kompromisszum ez - inkább kiveszem a bőrtokból ha hívnak, minthogy mindig egy rápattintott műanyagot/szilikont fogdossak.

-
Tothgera30
veterán
például. vagy ha csörög, akkor teló elővesz, tokból kivesz, mit csinálsz a tokkal? visszateszed a zsebedbe ahonnan megint veheted elő ha leraktad a telefont? vagy fogod a másik kezedben amivel így nem tudsz csinálni semmit? de lehet csak engem nem érdekel semennyire, hogy karcolódik-e a telefonom vagy sem
ez is csak egy használati tárgy.Mikor kihúzós bőr tokom volt, mindig a telefon mögé tettem amikor használtam a készüléket. Gyakorlás kérdése, és egy kézzel is mögé lehet csúsztatni, miközben felveszed/telefonálsz.
-
bobsys
veterán
-
tildy
nagyúr
-
tildy
nagyúr
ez is csak egy használati tárgy.En tokkal egyutt telefonalok.Rahajtos tokja van, de siman lehet igy is vele.
-
bandus
veterán
Nekem ott volt kapufa, hogy szokasom jatszani a telefonnal, mikor eloveszem, vagy elrakom, az ujjaimon vegigporgetem vagy hasonlo, hogy mindig ugyanugy tegyem el, kijelzovel befele, rendeltem hozza nyaron muanyag tokot, vastag burkolattal, de mivel gumi volt egy reteg, ezert "tapadt" a zsebembe, nehezkes volt elovenni es eltenni is, ugyhogy mar leszedtem rola es inkabb hasznalom siman. Bor tokkal nem tudom, mennyire jelenne ez meg, de ott is sokkal vastagabb lenne tole a telefon.
ez is csak egy használati tárgy. -
Pttypang
veterán
Én sokáig használtam, több oka is van. Szeretném ha a zsebemben nem kopna, karcolódna, szöszösödne a telefon. Leejtés ellen is véd - legtöbbször akkor ejtettem el a telefonom, mikor kivettem a zsebemből vagy oda akartam betteni, ilyenkor pedig már a tokban van.
Ha használom a telefont, akkor viszont azt akarom érezni a kezemben, és nem egy gagyi rápattintott szilikon vagy műanyag tokot.
Plusz a Brodit tartó az autóban telefonhoz készül, nem pedig tokhoz.Nekem ott volt kapufa, hogy szokasom jatszani a telefonnal, mikor eloveszem, vagy elrakom, az ujjaimon vegigporgetem vagy hasonlo, hogy mindig ugyanugy tegyem el, kijelzovel befele, rendeltem hozza nyaron muanyag tokot, vastag burkolattal, de mivel gumi volt egy reteg, ezert "tapadt" a zsebembe, nehezkes volt elovenni es eltenni is, ugyhogy mar leszedtem rola es inkabb hasznalom siman. Bor tokkal nem tudom, mennyire jelenne ez meg, de ott is sokkal vastagabb lenne tole a telefon.
-
szőröscica
addikt
Én sokáig használtam, több oka is van. Szeretném ha a zsebemben nem kopna, karcolódna, szöszösödne a telefon. Leejtés ellen is véd - legtöbbször akkor ejtettem el a telefonom, mikor kivettem a zsebemből vagy oda akartam betteni, ilyenkor pedig már a tokban van.
Ha használom a telefont, akkor viszont azt akarom érezni a kezemben, és nem egy gagyi rápattintott szilikon vagy műanyag tokot.
Plusz a Brodit tartó az autóban telefonhoz készül, nem pedig tokhoz. -
Tothgera30
veterán
-
bandus
veterán
Fel kell rá készülni, mint a gyerek érkezésére:
-brodit tartóegység a középkonzolra
-univerzális 12 voltos töltő, amibe bedughatom a lightning kábelt
-valami normális bőrtok - nem fix, hanem kivehetős
-fólia - bár ha lesz tok, akkor lehet ettől eltekintek. Nem szeretem a fóliát a kijelzőn.
-plusz még az exed támogatásán is gondolkodom. Lehet megveszem az igot, bár amennyibe kerül, abból kijön a waze adatroamingja is 2017-ig, akkor meg megszűnik. Ráadásul wp-ről van egy copilot licenszem, ami elvileg ios-re is jó.Szóval kb. annyiba is kerül mint gyerek.

minek a bőrtok? annál kényelmetlenebb dolog kevés van szerintem, ha használja az ember a telefonját.
-
EQMontoya
veterán
-fólia - bár ha lesz tok, akkor lehet ettől eltekintek. Nem szeretem a fóliát a kijelzőn.
-plusz még az exed támogatásán is gondolkodom. Lehet megveszem az igot, bár amennyibe kerül, abból kijön a waze adatroamingja is 2017-ig, akkor meg megszűnik. Ráadásul wp-ről van egy copilot licenszem, ami elvileg ios-re is jó.Szóval kb. annyiba is kerül mint gyerek.

-plusz még az exed támogatásán is gondolkodom.
Reméltem, hogy nem valamelyik exnőmet támogatod.

-
szőröscica
addikt

-
EQMontoya
veterán
Minden akadékoskodás nélkül visszavették a telefont. Második androidos nekifutásom három naposra sikerült. Jövő hét közepén érkezik az új készülék, ez valami egészen más lesz mint az eddigiek.
Szifonos-e leszel?

-
Winner_hun
félisten
Google maps. Bal felül keresőmező. Jobb klikk beillesztés nincs amíg egy karaktert be nem írok. Ez csak nálam van így? Ctrl+V működik.
Plusz a PH is kiléptetett ennek a hozzászólásnak a megírása után de az elküldése előtt. IP nem változott mert a netrádió megy folyamatosan...
-
Tim82
félisten
Sárga M35 inkább, annak nem lesz baja, ha dühömben földhöz vágom.
ME75-nek sem, elpattog az szépen a földhöz vágás után.
-
szőröscica
addikt
Siemens C35
Sárga M35 inkább, annak nem lesz baja, ha dühömben földhöz vágom.
-
Winner_hun
félisten
Minden akadékoskodás nélkül visszavették a telefont. Második androidos nekifutásom három naposra sikerült. Jövő hét közepén érkezik az új készülék, ez valami egészen más lesz mint az eddigiek.
Siemens C35
-
szőröscica
addikt
-
lenox
veterán
-
Viszlát
addikt
-
bobsys
veterán
-
fokukac
nagyúr
-
gaborbol
őstag
-
bobsys
veterán
Jovo nyaron megyunk Magyarorszagra. Julius 1. biztos, hogy mar ott leszek, lagzira vagyunk meghivva. Kb 2 hetre megyunk. Csak szolok hatha valakit erdekel, mert esetleg kell innen valakinek, valami, valamennyiert
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
bobsys
veterán
-
Viszlát
addikt
-
EQMontoya
veterán
-
bobsys
veterán
Persze megint beleszaladtam abba a hibaba, hogy szakmai topicban tettem fel egy kerdest

-
bobsys
veterán
Az tenyleg jo ar. En probaltam jopar kulonbozo fenycsoves izzot itt a lakasban de a Chief Financial Officer (feleseg) nem vette jo neven.
Persze ahogy te is irtad, nem toltottem heteket a keresgelessel vettem 4-5 kulonbozot ami a boltban a probapadon mukodve jonak tunt. Itthon persze,aaaa nem ez tul hideg, ez tul meleg, ez meg nem melegszik be eleg gyorsan, nem er az egesz sporoloas ennyit, tedd vissza a regi izzokat. ( foleg mivel nem mi fieztjuk a villanyszamlat)Ha veszunk valamit akkor inkabb kis csaladi haz lesz. Ez a HOA annyira unszimpatikus. A medence, esetleg konditerem, klubbhaz, parkositas ezek jo dolgok, de nekem annyit nem er egy sem, hogy beleszoljanak az eletembe es meg fizessek is erte.
Nalunk CFL izzok vannak a lampakban, nekunk bejott, egyebkent IKEAsak. Kapcsolgatni nem kapcsolgatjuk oket, este felkapcsolom, lefekves elott meg le. Persze furdo meg a konyha ott mas fajta van. nem mondom, hogy hudejo a HOA, de tavaly mar venni akartam valamit, a rent egy szassal olcsobb volt mint megvenni a lakast es annak koltsegei. Haz az tul draga lett volna hiaba adtak volna arra is hitelt ugy a havi kiadas mar tul sok lett volna az en kockazat viselesi kedvemnek

A HOA meg meglatjuk, ma lesz meeting majd elmagyarazom nekik, hogy szerintem hogyan is kene futtatni ezt a dolgot es nem csak nezni, hogy de most miert lett tobb a kiadas. -
gaborbol
őstag
Meglepo, de Homedepotban van eleg jo 4-pack $4.97, 3ev garancia, 10K uzemido. Egyebkent, meg de csereljuk csak le, baromi sokat lehet rajta fogni, a budget meg minuszos ugyhogy mindenki szepen fejezze be a nyafogast. Ma lesz HOA meeting, megyek is leoltani mindenki, hogy hogy a picsaba nem birjak kiszamolni a kovetkezo eves koltsegvetest.
Az tenyleg jo ar. En probaltam jopar kulonbozo fenycsoves izzot itt a lakasban de a Chief Financial Officer (feleseg) nem vette jo neven.
Persze ahogy te is irtad, nem toltottem heteket a keresgelessel vettem 4-5 kulonbozot ami a boltban a probapadon mukodve jonak tunt. Itthon persze,aaaa nem ez tul hideg, ez tul meleg, ez meg nem melegszik be eleg gyorsan, nem er az egesz sporoloas ennyit, tedd vissza a regi izzokat. ( foleg mivel nem mi fieztjuk a villanyszamlat)Ha veszunk valamit akkor inkabb kis csaladi haz lesz. Ez a HOA annyira unszimpatikus. A medence, esetleg konditerem, klubbhaz, parkositas ezek jo dolgok, de nekem annyit nem er egy sem, hogy beleszoljanak az eletembe es meg fizessek is erte.
-
fokukac
nagyúr
Nincs ceruza meg semmi hasznos dolog. Ma megyek 6-ra anyagért, utána neduddkihoz. Ha 8-9 között jó neked akkor mutogathatsz

Ja bocsi, elfelejtettem, ma este egy Király utca kocsmában fogok ülni.
-
Winner_hun
félisten
Első gyökérkezelés első üteme túlélve.
A végleges tömés is bekerült...
-
Winner_hun
félisten
Jajj.
Nem tudom, milyen telefonod van, de szerintem ezek általában elég logikusak...egy kis ceruzát nem látsz valahol? az a szerkesztés ikonja.
Nekem a gyári android 5.1-en így néz ki, bekarikáztam neked:
Ha idehozod, szívesen segítek.
Amúgy az androidban az a legjobb, hogy az egész címtáradat a google-fiókodban tárolja. Tehát, mostantól akárhányszor költözhetsz másik telefonra, mindig ugyanazt a címtárt fogod látni, SOKKAL egyszerűbb, mint anno, amikor a nokiákon szernvedtünk a sim-es meg a saját kontaktokkal.
Sőt, hogy valami jót mondjak az apple-re, még a céges ájfónomon is csont nélkül bejön a privát telefonom címtára, két kattintás beállítani.Amit pedig Einstein kollega javasol, az is logikus, a címtárat a legegyszerűbb a google-fiókodban szerkeszteni, mert a nagygépen van billentyűzeted, és könnyeben átlátod a nagy képernyő miatt, és kinnyen ki lehet szűrni a duplikációkat, illetve könnyű egyesíteni az egyes névjegyeket - ezt célszerű egyszer megcsinálni, aztán többé nem lesz vele gondod.
Nincs ceruza meg semmi hasznos dolog. Ma megyek 6-ra anyagért, utána neduddkihoz. Ha 8-9 között jó neked akkor mutogathatsz

-
Winner_hun
félisten
-
fokukac
nagyúr
Általában azzal kezdem a próbálkozást de semmi se történik csak ha elengedem a kijelzőt, vagyis rövid megnyomásra is ugyanaz történik. Az se mindegy hogy a telefonkönyv melyik részében vagyok:
- ha a telefonkönyvben, akkor az adott névjegyhez való számot berakja a tárcsázóba
- ha a kimenő / bejövő hívásoknál akkor behozza a névjegy adatait, de szerkesztésre nincs gomb, a menü gombbal SINCS névjegy szerkesztése opció
- ha a gyakran hívottaknál vagyok akkor pedig elkezdi hívni az adott számotHiába szerkesztettem tegnap névjegyet, most nem menne, megint percekig kéne keresni. Szörnyű
Tudom, tegyek fel valami normális telefonkönyvet de azzal meg az a bajom hogyha véletlen új telefonra költözök akkor jön a telefonszámok duplázása meg mittudomén még milyen nyavaja.Jajj.
Nem tudom, milyen telefonod van, de szerintem ezek általában elég logikusak...egy kis ceruzát nem látsz valahol? az a szerkesztés ikonja.
Nekem a gyári android 5.1-en így néz ki, bekarikáztam neked:
Ha idehozod, szívesen segítek.
Amúgy az androidban az a legjobb, hogy az egész címtáradat a google-fiókodban tárolja. Tehát, mostantól akárhányszor költözhetsz másik telefonra, mindig ugyanazt a címtárt fogod látni, SOKKAL egyszerűbb, mint anno, amikor a nokiákon szernvedtünk a sim-es meg a saját kontaktokkal.
Sőt, hogy valami jót mondjak az apple-re, még a céges ájfónomon is csont nélkül bejön a privát telefonom címtára, két kattintás beállítani.Amit pedig Einstein kollega javasol, az is logikus, a címtárat a legegyszerűbb a google-fiókodban szerkeszteni, mert a nagygépen van billentyűzeted, és könnyeben átlátod a nagy képernyő miatt, és kinnyen ki lehet szűrni a duplikációkat, illetve könnyű egyesíteni az egyes névjegyeket - ezt célszerű egyszer megcsinálni, aztán többé nem lesz vele gondod.
-
bobsys
veterán
Itt az action pack

[link]
(Nem tudom ezek mennyire birjak, lehet szarok azert ilyen olcsok.
Szerintem ami arban meg garba jo abbol vegyel par darabot akkor latod elesbe, hogy mit meg hogy mennyire vilagit. Amugy bizos majd valakit nyavajog, hogy nincs eleg feny, mas meg, hogy tul sok, vagy a szine miatt. Bele se vagnek ilyenbe, ahol ennyi embert erint a dolog, mert csak siras lesz.Meglepo, de Homedepotban van eleg jo 4-pack $4.97, 3ev garancia, 10K uzemido. Egyebkent, meg de csereljuk csak le, baromi sokat lehet rajta fogni, a budget meg minuszos ugyhogy mindenki szepen fejezze be a nyafogast. Ma lesz HOA meeting, megyek is leoltani mindenki, hogy hogy a picsaba nem birjak kiszamolni a kovetkezo eves koltsegvetest.
-
concret_hp
addikt
de ha tök jó, akkor írják ki ők a hirdetésbe, mint a briteknél pl. és akkor tiszta sor
nyilván ahol már eléggé expert szintről van szó, ott többszörös eltérés lehet, de azért nem erről van még szó sajna
mondjuk mindnek megírom, hogy a pontos körülményektől stb függ és írok egy viszonylag tág sávot, mert az is elég hülyén veszi ki magát, hogy írok egy sávot, aminek az alját beajánlják, aztán kiderül, hogy hopp túlórát nem fizetünk, cafeteria az nincs ésatöbbi, akkor utána megint necc azt mondani, hogy ja így + 20% 
de ~2 éve sehol nem kérdezték meg a 2. kör előtt így furcsa picit
-
EQMontoya
veterán
mostanában az a divat, hogy ha jelentkezel egy állásra egyből bekérdeznek mennyit akarsz keresni? 3 replyből 2 kb. annyit írt, hogy megkaptuk a jelentkezést, írjam meg a bérigényemet, a haramadik leírta még azt is, hogy az első körben milyen lenne a teszt. barátnőmnél kb. ugyanez (ő nem IT szektor). jól végiggondolva legutóbb kb. eldöntötték az interjúztatók, hogy felvesznek, mikor megkérdezték és azért az nem 10 éve volt.
Szerintem ez tök jó. Elég szarul jön ki, mikor rászánt mindenki a dologra 1-2 órát, aztán kiderül, hogy az igények és a lehetőségek nem egyeztethetők. Jobb ezt az elején tisztázni és nem rabolni egymás idejét.
-
concret_hp
addikt
mostanában az a divat, hogy ha jelentkezel egy állásra egyből bekérdeznek mennyit akarsz keresni? 3 replyből 2 kb. annyit írt, hogy megkaptuk a jelentkezést, írjam meg a bérigényemet, a haramadik leírta még azt is, hogy az első körben milyen lenne a teszt. barátnőmnél kb. ugyanez (ő nem IT szektor). jól végiggondolva legutóbb kb. eldöntötték az interjúztatók, hogy felvesznek, mikor megkérdezték és azért az nem 10 éve volt.
-
EQMontoya
veterán
Jön a következő ice age?

Nem vagyok képben... -
parandroid
félisten
És hogy kukac is örüljön: almánál egyszer valahogy sikerült mindent összeszinkroizálnom mindennel, beleértve a hotmail névjegyzéket és a facebook kontaktokat (*) is a telefonkönyvvel. Na most, pillanatnyilag van egy rakás név (néha csak becenév) a névjegyzékemben, amihez csak egy email-cím, vagy egy facebook-oldal tartozik, esetleg a teljes név mező van csak kitöltve, és még nem jöttem rá, hogyan lehet törölni őket.
az is igaz persze, hogy energiát ezen felül még nem fektettem a dologba, csak onnét jutott eszembe, hogy a droid testreszabhatóságával almáék éppen az intuitivátst szokták előtérbe helyezni, ami motkány példájából láthatóan általában jó ötlet, de azért van, ahol ők is besülnek vele.(*) A szép az, hogy már jó ideje nincs is facebook-accountom sem, meg természetesen az app sincs telepítve, szóval a safariban nyitna meg egy oldalt, ahol aztán úgysem tud belépni.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
p
-
Winner_hun
félisten
Igen android. Telefonos dolgokat nem szoktam neten intézni. Erről a linkről nem is tudtam eddig de hogy nem fogom a névjegyeket online szekesztgetni az is biztos. Gyári app, nova launcher (így kaptam).
-
e=mc²
őstag
Általában azzal kezdem a próbálkozást de semmi se történik csak ha elengedem a kijelzőt, vagyis rövid megnyomásra is ugyanaz történik. Az se mindegy hogy a telefonkönyv melyik részében vagyok:
- ha a telefonkönyvben, akkor az adott névjegyhez való számot berakja a tárcsázóba
- ha a kimenő / bejövő hívásoknál akkor behozza a névjegy adatait, de szerkesztésre nincs gomb, a menü gombbal SINCS névjegy szerkesztése opció
- ha a gyakran hívottaknál vagyok akkor pedig elkezdi hívni az adott számotHiába szerkesztettem tegnap névjegyet, most nem menne, megint percekig kéne keresni. Szörnyű
Tudom, tegyek fel valami normális telefonkönyvet de azzal meg az a bajom hogyha véletlen új telefonra költözök akkor jön a telefonszámok duplázása meg mittudomén még milyen nyavaja.Ha android, es hozza van kapcsolva fiokhoz a nevjegy, akkor webes feluletrol szerkessz [link]. Igy joval gyorsabb es egyszerubb.
Mellesleg az, hogy hogy nez ki, es milyen funkciok hol vannak benne ez launcher, illetve tarcsazo app kerdese.
Új hozzászólás Aktív témák
-
49900 - 49801
89154 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 51901 51900 - 51801 51800 - 51701 51700 - 51601 51600 - 51501 51500 - 51401 51400 - 51301 51300 - 51201 51200 - 51101 51100 - 51001 51000 - 50901 50900 - 50801 50800 - 50701 50700 - 50601 50600 - 50501 50500 - 50401 50400 - 50301 50300 - 50201 50200 - 50101 50100 - 50001 50000 - 49901 49900 - 49801 49800 - 49701 49700 - 49601 49600 - 49501 49500 - 49401 49400 - 49301 49300 - 49201 49200 - 49101 49100 - 49001 49000 - 48901 48900 - 48801 48800 - 48701 48700 - 48601 48600 - 48501 48500 - 48401 48400 - 48301 48300 - 48201 48200 - 48101 48100 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Apple asztali gépek
- Mesterséges intelligencia topik
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nyuszit otthonra, kedvencnek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Napokon belül váratlan versenyzővel bővül a VGA-piac
- Huawei Watch Fit 5 Pro - jó forma
- További aktív témák...
- 27% - ASUS ROG MAXIMUS Z890 HERO Alaplap
- Nitro ANV16-41 15.6" FHD+ IPS Ryzen 7 8845HS RTX 4050 16GB 512GB NVMe SSD magyar vbill gar
- GAMER PC! Intel i7-14700 / RTX 4090 / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 1000w Gold! BeszámítOK
- LG UltraGear 32GS94UX-B OLED Monitor! 3840x2160 / 480Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- 27% - ASUS ROG Strix XG27ACS Monitor! 2560x1440 / 1ms / 180Hz / G-Sync / FreeSync
- Dell Latitude 5411,14",FHD,i5-10400H,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,IR kamera
- HP EliteDesk 800 G4 USDT,i3-8100, 8GB DDR4,256GB M2 SSD,WIN11
- MacBook Pro 14" 2024 M4 Pro 24GB RAM, 14 core CPU, 20 core GPU, 1TB SSD, Space Black 27% Áfa 0474AB
- Eladó Huawei P Smart Z 4/64GB zöld / 12 hónap jótállás
- ÚJ Lenovo LOQ Intel Core i5-13450HX, 24GB, 1TB, RTX 5050(8GB), FHD IPS 144Hz
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

igen valóban arra gondoltam, hogy hány 5 littyós befőttes üveg fér rá v ilyesmi 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)