Új hozzászólás Aktív témák
-
e=mc²
őstag
Köszönöm mindannyiótoknak a válaszokat, valószínűleg a Markus lesz a befutó.
-
e=mc²
őstag
Üdv!
Szék témában kérném a véleményetek. Itthon ki szeretnék alakítani egy iroda sarkot, és megakadtam a szék kérdésen. Eddig noname innen-onnan leharcolt forgó bőrfotelt használtam, de most rászánom azt az összeget, ami kell egy kényelmes és jó üléshez órákon keresztül, mivel egyre többet dolgozunk itthonról.
Van-e olyan típus, amit ti preferáltok, vettetek, amivel tapasztalatotok van?
Köszi, üdv,
-
e=mc²
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Don't look up!
-
e=mc²
őstag
Én egyszerűen sima aldis zabpelyhet (kb. 4 fakanálnyit) beleteszek egy nyeles lábasba, kiskanál (repce)méz, némi aszalt aldis vörösáfonya, és némi tej - csak érzéssel, nem kell sok, nincs 1 dl. Forralásig keverem (kb. 2 perc) a tűzhelyen, majd 5 perc után fogyasztható fahéjjal.
-
e=mc²
őstag
Nekem is sikerült az elmúlt 3 évben kétszeri költözéskor abszolválnom e-mailen a közmű átírásokat EON áram, NKM gáz, és ÉDV víz szolgáltatóknál.
Csak megfelelő nyomtatványokat kell megfelelően kitölteni. (Na ez nem szokott menni sokaknak - és egy két nyomtatványt igencsak át kell nézni, hogy akkor mit és hogy kell kitölteni) És csatolni mondjuk az adásvételi szerződést vagy tulajdoni lapot. Netán egy birtokbaadási jegyzőkönyvet ahol a biztonság kedvéért még egyszer fel vannak vezetve az óraszámok és állásai.Fényképeket is jó ha csináltok, nekem az EON egyik alkalommal úgy lazán 1000 egységgel növelte az átírt óra leolvasott értékét és kértek fényképet, hogy bizonyítsam, hogy tényleg annyi volt, amit ráírtam (mindkét) nyomtatványra.
-
e=mc²
őstag
Boldog karácsonyt mindenkinek!
-
e=mc²
őstag
válasz
rushty
üzenetére
Az még rosszabb lenne. oké, hogy felújították a vonalat, mert így már 1:05 perc alatt megteszi az Esztergom - Bp. Nyugati távot, csak nekem vagy Esztergomban, vagy Dorogon kellene felszállnom rá (első átszállás), illetve a Nyugatiból (második átszállás) eljutnom a munkahelyemre tömegközlekedéssel (3. átszállás, mert tudtommal nincs közvetlen járat se metro, se villamos, se busz mondjuk a Puskás Stadionhoz vagy délebbre.).
És a vonat drágább is mint a busz. -
e=mc²
őstag
válasz
Vérboci
üzenetére
A váltásom oka pont a pénz volt. Meg szakmailag fejlődök, és még van hova. A váltás megérte és még most is ezt mondom két év után.
Persze jobb lenne, ha csak itt kellene mondjuk Esztergomba bejárni, ami 10 km-re van, ezelőtt ott volt a munkahelyem.
Mellékesen pont onnan költöztünk el lakásból, családi házba 2 éve. Közelebb Pesthez most esélytelen. Talán pár év(tized) múlva.36 vagyok, még bírom. Aztán ha majd nem, akkor váltok megint.
Most járvány idején enyhébb a helyzet, mert HO-ban vagyunk a hét egyik felében itthon, szóval most keveset járok be.
-
e=mc²
őstag
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Én most már lassan két éve 4:40-kor kelek, mert Budapest X. kerületébe járok dolgozni, ~50 km-ről a 10-es úton befelé. (Kellene már az az M10-es autópálya) Ha sikerül elindulnom autóval 5:30-ig, akkor nagyjából 1:10 az utazásra fordított idő. Ha nem, akkor 1:30-1:40 hétköznaptól függően.
Munkaidőm hivatalosan 7:00-től van, azonban mivel autóval járok, valahol parkolnom is kell. Van némi parkolóhely, meg a környező utcákban is meg lehet állni, ha időben érkezel. Ha nem, akkor jóval távolabb. Ezért még korábban indulok, így már 6:20-körül bent vagyok a cégnél.
Persze cifrázhatom hogy elmegyek az M1 felé kertek alatt és akkor Rákóczin beérkezem délről, némileg kevesebb idő alatt, de ez 20 km többletutat jelent (amit a cég nem fizet ki, mert nem ez a legrövidebb).Mivel 7-től dolgozok, ebédszünettel 15:40-ig vagyok bent. Ha nem indulok el 15:30-kor (!), akkor hazafelé 1:30-1:40 a menetidő és márpedig nem gyakran megyek el munkaidő vége előtt. Ha netán kicsit ráhúzok, mondjuk 16:30-ig, akkor két óránál rövidebb útra nem számítok.
Tömegközlekedve ez még szörnyűbb lenne, mivel nagyjából a busz ugyanarra megy, mint én autóval, csak lassabban. És még át is kell szállnom villamosra, ugyanis a busz csak az Árpád hídig jön be.
A lefekvéssel többnyire az a gond, ha este 10-kor sikerül elaludnom(!), akkor alszok nagyjából 6 és fél órát. De általában ez nem sikerül, így elalvás kb. fél-egy órával később jön el.
Nyáron szeretek korán kelni, akkor ez nem gond, mert hamar világosodik, de októbertől-márciusig jóval rosszabb. (és még rosszabb lenne, ha a téli-nyári időszámításhoz hozzányúlnak)
-
e=mc²
őstag
válasz
fokukac
üzenetére
Jelen esetben akkor a 24,8°C 42% párával azt jelenti, hogy nagyjából (~23*0,42) 9,66g/m3 víz van benti levegőben. Ugyanekkor kint 3,9°C melletti 57% pára pedig (~5,7*0,57) kb. 3,25g/m3 nedvességet jelent.
Azaz kint 2,3g/m3-nyire "száraz" a levegő.
Szellőzés után ez ugye úgy alakul, hogy bent kb. 6,27g/m3 lett a nedvesség mennyisége és a kinti levegő pedig kb. 3,6g/m3-nyire "száraz".
Azaz a szellőztetéssel csökentettem a levegő nedvességtartalmát.
Értem. Köszönöm!
-
e=mc²
őstag
Tehát ha jól értem és következtetek, akkor a lakáson belüli levegő páratartalom/hőmérséklet aránya sosem lehet kisebb (és most csak a természetes szellőztetést vesszük figyelembe), mint a kinti levegő pára/hőmérsékleté. Illetve, ha kellően hosszú ideig van a szellőztetés, ugye akkor egy idő után már nem változik a mérőeszközön feltűntetett értékek, akkor nagyjából kiegyenlítődött a "szárazság" kint és bent, azaz becsukhatom az ablakokat.
-
e=mc²
őstag
Kíváncsi vagyok egy jelenségre, kérlek segítsetek megérteni. Adott egy vályogház, amelyet kell szellőztetni időnként a pára miatt. Van egy "időjárásállomás", amely az alábbi értéket mutatja szellőztetés előtt:
Szellőztetés után:
Ha kint nagyobb a páratartalom, mint bent, akkor miért tud csökkenni a benti pára a szellőztetéssel, miközben a benti hőmérséklet is csökken?
Nyáron, amikor kint 50-60% páratartalom volt 30°C mellett, akkor bent semmilyen körülmények között nem ment a pára 50-60% alá, miközben bent volt 23-26°C. (nincs légkondi) Azaz nyáron nem ment a kinti páratartalomnál lejjebb a benti pára mennyisége, télen meg igen.Köszi
-
e=mc²
őstag
válasz
Vérboci
üzenetére
Ha omlósabban akarod enni akkor érdemes klopfolni. Ha szereted a rusztikus falatokat, akkor nem szóltam.
Akkor is érdemes lehet, ha a fűszereket előtte rászórod, így mélyebbre hatolnak.Vagy lehet előtte egy órával szódabikarbonáttal megszórva állni hagyni, majd utána lemosni.
-
e=mc²
őstag
Nem tudom, hogy annal a banknal, ahol vagy jatszik-e az, hogy vezettess at betetkonyve (nyilvan ehhez kell nyitnod egyet, ha meg lehet) es vedd ki onnan a lovet penztaron at. Egyes takarekoknak el meg siman mukodik.
Persze ha nagy osszegu kifizetest kersz, azt elore kell jelezni, ez ha 1,9M feletti osszeg, akkor automatikusan megy a penzmosasos vizsgalat is.
-
e=mc²
őstag
válasz
FehérHolló
üzenetére
Igen, mindegyik munkahelyemen.
-
e=mc²
őstag
válasz
concret_hp
üzenetére
Igen. Nem véletlenül kérnek erkölcsi bizonyítványt is, ha újonnan jössz egy munkahelyre.
-
e=mc²
őstag
Nekem M220 egerem van. Jo, nincs hangja a kattanasnak, wireless, kicsi, nincs gumi, (otezer)
-
e=mc²
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
-
e=mc²
őstag
Sziasztok!
Tejfakasztora es / vagy babalatogatasra mit szokas (szokas egyaltalan?) adni?
Most leszek eloszor ilyen helyzetben es fogalmam nincs, hogy mit illik ilyenkor.
Koszi, udv,
-
e=mc²
őstag
Eladtuk a lakasunkat es vettunk masikat helyette. Altalanossagban mi szokott lenni elfogadhatonak arra vonatkozoan, hogy csak egyszer mozgassuk meg a cuccainkat? De meg nem kaptuk meg a lakasert a lovet, illetve meg nem fizettuk az ujert.
Nem latom at meg a folyamatot.
-
e=mc²
őstag
válasz
szőröscica
üzenetére
Meg szeptemberben is. Ha nem esik az eso, akkor siman lehet strandolni. Ha esik akkor mar azert huvosebb is az ido es szel is fuj melle, az mar annyira nem kellemes.
Tavaly mi szeptember elso hetvegejen voltunk, akkor eleg valtozekony ido volt. 5-bol 4 napon volt eso, de csak az elso nap kivetelevel nem tudtunk furdeni. Kirandulni viszont tokeletes volt.
-
e=mc²
őstag
Egyre jobban kozeledunk a levegoadohoz. [link]
-
e=mc²
őstag
válasz
fokukac
üzenetére
Ne is mondd! Van franko Daikin keszulekunk minden irodaban. Ahol en vagyok, ott szepen beallitottam mindent faszan. Homerseklet, lamellak allasa, idozito, miegymas. Nem vagyunk bent sokan (2), de minden egyes alkalommal bazki amikor rajon a hohullama, elkezdi nyomogatni a taviranyitojat, mint kisgyerek a pattogos csomagolast.
-
e=mc²
őstag
Nalunk (Esztergom) egesz nap jo ido volt. Delutan 3-tol mondtak, hogy jonni fog zivatar, ami 5-re meg is erkezett, de eso sok nem esett. Estere mar csillagos volt az eg.
Ma reggelre jott ismet egy kis zivatar, de most megint sut a nap es jo ido lesz.
-
e=mc²
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Ez egesz kulturaltnak tunik. Ket gond van vele, az egyiket nem mondtam. Forgalminak is bele kellene fernie. Masik, hogy fekvot nem lattam belole.
Koszi, megjegyzem.
-
e=mc²
őstag
Vennek minosegi bor penztarcat. Atkapcsolos, fekvo, barna, ajandekba.
Tudtok ajanlani boltot/markat?
Ma Westendben vegigneztem minden bordiszmuvest, ruhaboltot, otleteket keresve, keszleteket kutatva. Nekem egyiknek sem mond semmit a neve, lehet, hogy markas, lehet, hogy jo, de en nem tudom, hogy tenyleg az-e.
Mondjuk peldakent ez.
-
e=mc²
őstag
Esetleg az SMS Backup+ nevu app nem volt fenn veletlenul?
-
e=mc²
őstag
válasz
szőröscica
üzenetére
6 ev alatt elege kiismertem a kornyeket. Kerdezz ha kell info.
-
e=mc²
őstag
En ha tehetem mindig kartyaval fizetek. Apro penz alig van nalam. Miota erintos a kartyam, azota ki sem veszem a tarcambol, kiveve, ha nem tudja lecsippantani a teminal. Ilyen pl. ami Bleki emlitett, 5-5 cm magas fal korben.
Egyebkent ma reggel kiprobaltam, mindket kartya a brifkoban, es a Mastercardosrol sikerult fizetni.
-
e=mc²
őstag
Ma megkaptam a ritkabban hasznalt (lejart es megujult) Visa kartyamat es keres nelkul erintes nelkuli verziot kaptam. Eddig a fokartyammal (Mastercard) ugy tudtam fizetni, hogy ki sem veszem a penztarcambol, csak ugy odaerintem az egeszet es sima ugy. Most hogy ket erintes nelkuli kartya van a tarcaban, vajon hogy fognak viselkedni? Amelyik kozelebb lesz azzal fizetek? Vagy amelyikkel gyorsabban tud a terminal kommunikalni?
-
e=mc²
őstag
Eloszor voltam Metallican, kicsit feltem tole a kuzdoter miatt, de nagyon elveztem!
A Tankcsapdat pedig mikor meghallottam, (bar annyira nem hallgatom oket) bazki, ez egy akkora nagy gesztus volt toluk, es korben mindenki olyan atellessel enekelte, ez egy orok elmeny szamomra!
Bar a hangositas nem volt a legjobb, foleg a Kvelertak-on erzodott.
-
e=mc²
őstag
Volt valaki kozuletek Metallican az Arenaban?
-
e=mc²
őstag
Garazsajtora kellene nekem valami lakatfeleseg. Van mar egy normal zarbetet a kilincs alatt, de jobb lenne meg egy lakat is. Valaki tudna ajanlani esetleg tipust, format, vagy mas egyebet, amit nem egyszeru leutni, fureszelni, rongalni?
-
e=mc²
őstag
Persze ezzel is tisztaban vagyok. Azonban attol, hogy most a ismeros nagymamajaval mi tortent:
- nem erdekel,
- nem lehet kovetkezteteskent ezt levonni, hogy akkor hulyeseg az egesz es cigizzek meg vedeljek.Ami a lenyeg, hogy en igy jol, jobban erzem magam, mint korabban, es ugy gondolom, hogy ezzel teszek azert, hogy tovabb eljek, mint ha nem valtoztattam volna semmit.
Belolem csak egy van, masok pedig tobben vannak.
-
e=mc²
őstag
válasz
bitpork
üzenetére
Nezd, amit meg tudok tenni, azt megteszem, hogy elkeruljem a nepbetegsegeket (magas vernyomas, cukorbetegseg, elhizas, stresszes kornyezet). Ettol meg ugyanugy meghalhatok rakban, veseelegtelensegben, mint autobalesetben.
Ok nelkul fogok meghalni azzal tisztaban vagyok, mert en sosem fogom azt mondani, na, most mar meghalhatok. De az a nem mindegy, hogy kitolom-e az eletmodommal a varhato elettartamomat, vagy szvinfarktusban megyek el 42 evesen.
En rohadtul felek a halaltol, sot en soha nem is akarok meghalni (ennek minden hatranyaval egyutt). Szeretnek meg egy par dolgot csinalni az eletemben, de azt is tudom, hogy sok ebbol soha nem fog osszejonni.
De amit tudok megteszek, hogy legalabb a remeny meglegyen.
-
e=mc²
őstag
Nem dohanyzom (5 eve leszoktam), nem iszom (csak alkalmankent), nem csajozok (van 7+ eve allando partnerem), nem iszok kavet (evente kb. 2 alkalommal lattet), sportolok rendszeresen (futas + edzoterem), odafigyelek a kajara, de neha ahogy olvaslak titeket ugy erzem, hogy nem is vagyok teljes ember, vagy legalabbis egy masik dimenzioban elek (ezt mondjuk elmondhatom a kozvetett kornyezetemrol is).
-
e=mc²
őstag
válasz
FehérHolló
üzenetére
Ruhatisztito? Esetleg ruhaklinika.
-
e=mc²
őstag
válasz
szőröscica
üzenetére
Ezert kerdeztem meg en is. Es szamomra furcsa, hogy valakinek "kell" egy rizsfozo gep, mikozben tok egyszeru a fozese.
-
e=mc²
őstag
válasz
szőröscica
üzenetére
Es valoban. A premium tagsag erre is jo: "ha egy felhasználó zavar, elrejtheted a hozzászólásait (ignorálás)"
-
e=mc²
őstag
válasz
FehérHolló
üzenetére
En azt hittem az tetovalas.
-
e=mc²
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
-
e=mc²
őstag
válasz
bobsys
üzenetére
Hogy en azt de utalom, amikor elmondom a problemamat aprolekosan, egybefuggoen, erthetoen, es erre kinyogi, hogy akkor most kapcsolok egy illetekes munkatarsat. Annak is elmondom, de most mar kicsit hadarva, majd kozli o is, hogy akkor most kapcsolok egy masik kollegat. A kovetkezo meg vagy tud erdemben segiteni vagy keri, hogy adjak be ticketet rola...
-
e=mc²
őstag
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Akkor hagy ajanljak en is egy remek helyet: Amadeus Restaurant, Baska
-
-
e=mc²
őstag
Elvezet titeket olvasni, ezert is jarok ide

-
e=mc²
őstag
Ha egy napot (reggeltol estig) raszanhatnatok Velencere (es nem a Gardony-Velencefurdo-Velence-re gondolok) es meg nem voltatok ott soha, akkor ti hogy terveznetek azt napot? Erdemes egyaltalan barmi nevezetessegert sorbaallni (pl. Dozse palota, Campanile), vagy elso alkalommal ugyis csak a vizualis elvezet lesz urra rajtunk?
Ami biztos, hogy lesz 24 oras vaporetto berletunk, amivel korbehajoznam keresztbe-kasul, meg Burano-Murano-t is megneznem.
-
e=mc²
őstag
válasz
concret_hp
üzenetére
[link] root kell hozza
-
e=mc²
őstag
válasz
Viszlát
üzenetére
Koszi a reszletes leirast, ilyesmire gondoltam.
Kimondottan olyat keresek, ami autoban 12V-rol es halozatrol 220V-rol is uzemeltetheto, ugyanis (a fo ok ezert, de hosszu tavon terveznek vele) ugy nez ki iden Olaszorszagba megyunk nyaralni es a szallodaba pedig velhetoen nem lesz huto. Igy gondoltam beruhaznek egy ilyenre, csak korbejarom a temat, hogy egyaltalan erdemes-e, illetve ellatna azt a feladatat, amit en gondolok neki.
Az utazas soran csomagtartoban lenne, van ott is 12V kivezetes. A szellozesre figyelni fogok, nem pakolok ra. En inkabb azon aggodom, hogy nem nyujt megfelelo hutest italok szamara. Tovabba a 2l uvegeket nem tudom mennyire, de a masfeleseket sem biztos, hogy bele tudom tenni allitva pont a kisse a hutoterbe beleero fedel miatt. Ezt meg majd ki fogom probalni szemelyesen, ahol latok ilyet eloben.
Csak hutesre hasznalnam (mert latom nemelyik tipus tud melegiteni is.) es 99%-ban csak innivalokat kell majd hutenie. (sor, uditok, viz) A szallodaban lesz reggeli, napkozben meg este ugyis helyi kajakat fogunk kostolni, igy kaja nem lesz benne. (habar a kesobbiekben barati grillpartikkor, csaladi osszejovetelekkor valoszinuleg viszem magammal es ekkor kajat is kellene hutenie.) Jegakkum van jo par darab, azt siman bele fogom tenni talan, ugy konyebben tartja a hideget. Hurcolni nem fogjuk a szobabol sehova, ott szeretnem 220V-rol mukodtetni. Ha tul hangos, majd berakom a furdoszobaba, de azert nem bannam, ha lehetne aludni mellette.
Van eszreveteto kulonbseg teljesítményben vagy hangban 12V-rol ill 220V-rol valo taplalas eseten? Allithato a hatasfoka? Neked pontosan milyen tipusod van/volt? Illetve milyet ajanlanal ha most kellene venned? Ha ez draga, akkor mennyi a jo ar? Termeszetesen egy szezonost nem szeretnek, inkabb fizetek tobbet minosegibb (vagy tobb garanciasabb) darabert, bar nagyon ettol nem szeretnek elrugaszkodni arban (20-25e Ft).
Koszi, udv,
-
e=mc²
őstag
Van valakinek barmilyen tapasztalata elektromos hutotaskaval?
Kiraly, akkor kerlek irj mar rola valamit, hogy erdemes-e mondjuk ha nem is ilyet , de hasonlot venni.
Mennyire hasznalhato 30°C+ ban? Kocsiba is hasznalnam utazas soran, es a szallashelyen is (nem lesz huto).
Mennyire tud huteni? Hasznalhato huto helyettesitokent vagy csak epp hogy nem hugymeleg lesz az innivalo? Hangja mennyire zavaro, ha agy mellett lenne (vagy ahol lesz fali aljzat)?
Vagy csak a naiv kerdesemre irtal egy egyertelmu valaszt.
-
e=mc²
őstag
Valamit tud a rendszer:

Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 7250 12" FHD IPS touch, i5 5300U, 8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Apple iPhone 14 Pro 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Saeco Talea Giro Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- CTO Bontott 0perces TÜZES EZÜST MacBook Air 13.6" M4 10C/1G 16GB 512GB Gar.: 1 év APPLE világgar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi