Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
parandroid
üzenetére
Azért nem. A székeknek másik forduló kellett, több is :-)
Monti: Malac? láttad már mekkora az a motortér..?

-
EQMontoya
veterán
válasz
parandroid
üzenetére

A motorterben meg a malac is megsült? -
A Jazz tényleg egy kisteherautó.
Símán belefért egy tömör fából készült, 6 személyes étkezőasztal, egyben. :-) -
BlacKSouL
addikt
-
parandroid
félisten
válasz
Tothgera30
üzenetére
Nem igazán vagyok otthon a témában, de nem vagyok benne biztos, hogy Szolnok ezen a téren nem versenyképes...
p
-
-
válasz
parandroid
üzenetére
Szolnokon vagyok két napja. Rég láttam ennyi kilgancolt 3-as, 4-es golfot és egyéb 15 éves autót, két számmal nagyobb kerékkel, brembófékkel, sportkipufogóval, sötétített üveggel... itt ez a menő :-)
-
parandroid
félisten
válasz
lorcsi
üzenetére
Azért a németeknél is megvan az autó-presztizs, csak itt a 70-80k EUR-s autóknál kezdődik.
No meg a németeknél is rengeteg a keletről jött munkavállaló, szóval itt is van azért piaca a lepukkant mergáknak, bömösöknek, bár az is igaz, hogy ezekkel csak a saját köreikben szoktak, illetve tudnak felvágni.
Amúgy az igazi presztízst talán az ingatlan jelenti, tekintve, hogy milyen árakon mennek jobb környéken akár az apartmanok, akár pihenőövezetben a házak (félmillió euróval simán tervezhet az ember, ha jobb környéken szeretne normális ingatlant, felső határ meg egyértelműen nincs is). Ez talán középosztály-szinten is igaz, aki mutatni akar valamit, az költözik ki az elővárosokba a gondosan rendezett újházas területekre, és adósítja el magát 30 évre, hogy meg tudja venni / építeni álmai házát.
p
-
lorcsi
veterán
hátha itt megkapom a választ
a németeknél mi az amit presztizsértékűnek számítanak?
nálunk már a mobil is az..az autók meg mégjobban..
kint azt tudom, hogy az autó csak simán használati tárgy.. -
Winner_hun
félisten
Az olaj biztos jót fog tenni a környezetnek. A rátapadó homokot is biztos szeretni fogja a fém.
-
bobsys
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
"Ahhoz, hogy erre a kérdésre válaszolni tudjunk meg kell vizsgálnunk egy vonatot. Miből is áll, egy vonat?
Van egy mozdony, és van sok, vagy csak egy – kocsi. Namármost a mozdony ugyanúgy zakatol, mint a vagonok, így elég csak a vagonokat vizsgálnunk, a mozdonyt el is hagyhatjuk.
Ha megnézzük a kocsikat, akkor ugye zakatolás szempontjából, mindegyik egyforma, így elég, egy kocsit megnézni, a többit elhagyhatjuk.
De miből is áll egy vagon? Van egy felső (utas, vagy rakodó) rész, és van egy alsó rész, azaz az alváz. De a felső rész nem zakatol, így azt is elhagyhatjuk, elegendő az alsó részt vizsgálni.
Az alsó rész felépítését tekintve, áll egy alvázból, és kerekekből. Innen az alváz ugye megint nem zakatol, tehát azzal sem kell foglalkoznunk, elég megnézni a kerekeket.
Kerékből is van azonban egy vagon alatt általában 4 pár, tehát elegendő egyet vizsgálni, a többit elhagyhatjuk.
Egy pár kerék felépítését nézzük meg! áll magából a kerékből, és van a tengely. A tengely viszont nem zakatol, tehát elhagyható. Marad két darab kerék ami azonban teljesen egyforma, így az egyiket elhagyhatjuk.
A továbbiakhoz kell egy kis matematika, hiszen nézzük meg a kereket! KöR ALAKú!!
A kör területét, úgy számoljuk ki, hogy r négyzet szer pí. A képletből Pí=3.14, ami nem zakatol, tehát nem foglalkozunk vele tovább
Az r a sugár, ami mivel állandó megint csak nem zakatol.
Mi marad meg? HÁT A NÉGYZET!! és ahogy ez a négyzet billen egyik oldaláról a másikra, na attól zakatol a vonat kereke!"
-
válasz
parandroid
üzenetére
olyankor kilukad a kereke : P
-
bobsys
veterán
En azt hittem, hogy eleve a csikorgastol megy

-
válasz
EQMontoya
üzenetére
Mert attol kanyarodik, szerintem.

"When in curve, railway wagon is forced a bit to outside by centrifugal force. This forces the outside wheel to a bit larger diameter and the inside wheel to a bit smaller diameter. Both wheels are still turning at the same speed, but the outside one travels a greater distance – just as it should be."
Ugyebar a vonatot nem a kerek pereme tartja a sinen, kanyarban sem -- lenyegben az sose er hozza a sinhez.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
Kb. amiért a repülőgépek futóművét sem tudják előpörgetni a leszállásnál, hogy ne daráljon/égessen le magából 1-1 néhány centit leszálláskor.
Az nem baj, hogy amikor megolajozzák a kereket, akkor a normál féküzemben simán lecsökkenhet a fékhatás? Vagy csak nekem tűnik úgy, hogy a fék a súrlódás miatt működik, míg az olajozás a súrlódást csökkenti? (normál féküzem a "motorfék", amikor a kerék gurul, de generátor üzemben fékez)
-
EQMontoya
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
Működhet, ha betáplálják hozzá a vonal pályáját.
De az számomra továbbra is nagy kérdés, hogymiért nincs a hajtott villamostengelyeken difi. Biztos van valami oka...
-
Winner_hun
félisten
-
NoLF
veterán
-
NoLF
veterán
válasz
fokukac
üzenetére
Ha vagy olyan hulye mint en, hogy nincs nalad semmilyen kp, se bankkartya, s nem vettel a repteren vizet, es a 10,5 oras ut alatt megszomjazol, akkor bizony nem kis problemakent eli meg az ember, ha 2x1,5 deci vizet kap osszesen a kedves spanyol stewardtol...
Regen nyari eronleti edzesek utan nyeltem a vizet, mint most gatwicken mikor vegre nedvesseghez jutottam.
EQ: akkor pacsi, en 3kor fekudtem es most reggel 7.30ra jottem, meg mindig nem pihentem ki Braziliat de meg egy ideig el fog tartani ha ilyen utemben szornak orakkal mindket helyen

-
EQMontoya
veterán
4:20-as hazaérés után mókás bejönni 9-re.

-
Winner_hun
félisten
Lépcsőt még valakinek?

eBay-es hirdetésem lejárt, nem volt pénz a számlámon. Nem is hosszabbítottam meg azonnal. Mikor eljutottam volna odáig akkor meg időm nem volt vele foglalkozni, múlt hét közepétől nem is voltam máig. Számítottam néhány új privátra, de 65-re azért nem... hát ezt se biztos hogy egyhuzamban írtom ki.
-
válasz
concret_hp
üzenetére
Hétfőn bizonyos főiskolás buli felől hallatszott még tüc-tüc aláfestő káromkodás, és "leköpöm és megütöm a csajomat" jellegű páros asszociáció a mai vidám mulatós és disco/techno slágerekre. Vidám volt, csak épp rossz időpontban, olyan 2-3 körül, de mivel 5-kor kelek, kissé negatívan érintett a dolog. Mert jó pár éve megszoktam a hangos
zenétzajt (ha éppen aludnék), mivel általában gyakorlatra/suliba/munkába jártam ha más bulizott, de azért a kulturálatlanságot soha nem fogom megszokni. -
NoLF
veterán
Azert a franc essen bele nemely legitarsasag hozzaallasaba, kiszerint egy x osszegu repulojegybe nem fer bele a korlatlan fogyasztas, mashol meg igen. Nem talajra akartam inni magam csak inni par pohar vizet, hat a masodiknal mar igen furan nezett ram a steward, nem mintha neki szerintem barmi koze lenne hozza... Sebaj, aireuropa-val nem megyek tobbe sehova. Tuleltem az utat, matol meg mar megy a menet ahogy kell, bar a fejem meg igencsak ketteall, 34 ora utazas-fennlet-welcomeparty utan a 7 ora alvas szinte mit sem ert. Grrr.
-
BlacKSouL
addikt
Volt egyszer egy játék, ahol mindenféle fadarabokat kellett elvagdosni, hogy leessenek, vagy ne essenek le, vagy valami ilyesmi rémlik, de már nem nagyon emlékszem mi volt az. Nem a cut the rope. Ja, flash.
-
lenox
veterán
válasz
vwpolopg
üzenetére
Es ha csak 4 orara kell, akkor nem jossz ki jobban, ha faszival egyutt berled? Akkor pl. nem szoktak semmit kerni letetkent, vezeti maganak, es kesz. Ahogy nezem Bp-en belul 3-4k orankent, plusz 2k kiallasi dij, meg ha rakodni is kell, akkor 1k/fo/ora. Szoval 20k-bol kijon.
-
vwpolopg
őstag
Kauciónak hívják azokon az oldalakon amiket néztem. 2 féle kölcsönzőt találtam, van a drága ahol netes utalással történik minden, az oldaluk is korrekt, cserébe az árak az egekben... nekem kb. 4 órára kell egy dobozos vw caddy szerű kisteher, nem akarok ezért vagyonokat fizetni... és van a közepes és olcsó kölcsönző, ahol készpénzes kauciót kell letenni, jellemzően 25-300 ezer közötti összegeket láttam, illetve ahol nem kérnek kauciót. Na egy ilyen kéne ami megbízható...
Szerk. Az lehet az összeg amit Te mondasz, bizt. önrész, de hatalmas a szórás...
-
lenox
veterán
válasz
vwpolopg
üzenetére
Mondjuk nem szoktam Budapesten autot berelni, de en meg kauciorol nem hallottam, csak. pl. biztositas onreszet fedezo letetrol. Biztos kauciora gondolsz? Vagy lehet, hogy nem tudom jol a kaucio fogalmat autoberles eseten... Amugy hitelkartyarol befoglalni szoktak, nem levonni, es ha esetleg megis levonnak, akkor a banknal megreklamalhatod/visszaszerezheted, szoval elvileg nem olyan egyszeru lehuzni.
-
vwpolopg
őstag
Sziasztok! Nem találtam jobb helyet neki, remélem itt elfér.... tud valaki budapesten normális kauciómentes autókölcsönzőt ahol nem csesznek át és nem akarnak lehúzni? Találtam egy csomó olcsó helyet neten, de a weboldaluk alapján (egy félkezű vak ovis különbet szerkeszt...) nem nagyon bíznék egyikben sem... Köszi előre is

-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Akkor jól látom, hogy túl nagy ott arrafelé az élet?
Mert itt felénk meg kb. olyan, mint a 60-as években egy 600 lakosú kis faluban ahol a kocsma is csak 8-ig volt nyitva. Csak mondjuk itt 35 000 lakos volna, de kb. szökőévente van tuctuc. Az is csak 22:00-ig maximum. Illetve a többségi lakosok által a mercédeszből meg ajudiból üvölt a Nótárméri meg a kisgrofó minden nap, de azt nem veszem 7 km-re elhallatszó zajnak. Kismoszkvából kiscsernobil lett. Azért filmet forgatnak, bár nem tudom mit emelnek ki ebből a környezetből...de igazából nagyon nem is a környezettel van ám a baj..Oda kell költözni, ahol csak akkor van tuctuc, amikor mi akarjuk. Annál ritkábban, de ennél meg gyakrabban.
-
válasz
EQMontoya
üzenetére
Nézd, én minden évben szoktam hallani a 13. kerületben is, ami azért legalább 7 kilométer.
Tegnap is hallottam, de nem vészesen.
Voltak olyan évek, hogy olyan hangos volt, hogy rezonált az ablakom - pedig mondom, nagyon messze van, de kevés épület árnyékolja le a közvetlen közelében. -
válasz
concret_hp
üzenetére
tüc-tüc, everywhere!

Ui. amúgy vicces, hogy lassan keverednek a szerepek.
Újabb és újabb szereplők sírnak a meleg/hideg, zaj miatt.
A zaj eddig az én reszortom voltAmúgy pedig itt a megoldás:
BME Egyetemi napok. -
EQMontoya
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
Biztos ultra-hangos a zene.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
concret_hp
addikt
van valakinek ötlete, a stadionok környékéről miért jön mostanában örökké a tüctüc?
-
Hello!
Közben kiderült, hogy tényleg a windows update volt.
Mondjuk nem is egészen értem a dolgot. Manuálisra van állítva, ő értesít, én manuálisan telepítek, amikor olyanom van.
Július közepe óta nem frissített, de nem is szólt.
Aztán most ennyit tekert, és utána, miután manuálisan elindítottam a windows update-t, talált 44 frissítést.Mindegy, most lefutott, egyelőre jónak tűnik.
Ui. mondjuk lehet, hogy ki kéne gyomlálnom a privacy-t sértő frissítéseket...
[link] -
BlacKSouL
addikt
Mi is volt az a progi amivel meg lehetett nézni amolyan faszerkezetben, hogy mi mit futtat? Ezer éve nem használtam, így most sehol nem találom.
Ajj, Process Explorer
Asszem.
Kukac, ezzel nézd meg olyankor mikor látod hogy pörög. -
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Ereszd rá ezt is, kicsit hosszú lesz, de alapos. Aztán ha ez se talál semmit, akkor nézd át a FF-t, hogy nem akad-e be valami beépülő. Nekem néha 1-1 kiegészítő meghülyül. Érdemes azokat is megnézni nincs-e frissíthető köztük.
Flasht tiltsd le ha még nem, illetve mindig rákérdezre állítsd.
Mindazonáltal van egy progi amivel meg tudod nézni, hogy az adott svchost.exe szálat mi futtatja. Mert azok mögött is több dolog állhat. Egy időben a windows update is azt pörgette. -
Egyéb, komolyabb téma.
Egy órája jöttem haza, és meghülyült a computerem, egyszer csak hangos lett.
Nézem, hogy az svchost.exe az egyik magot teljesen kihasználja, így 25%-kal terheli.Akkor kezdi el csinálni amikor már úgy 5 perce böngészek, firefox-szal.
Háromszor újraindítottam, nem történt semmi.Most felraktam egy ad-aware-t, még nem is futott le a keresés, és abbahagyta, nem tudom, miért.
Olyan 5 éve volt valami hasonló vírusom, van most ilyen megint?
SZerk: közben lefutott az ad-aware, nem is talált semmit.
Az Avast sem talált semmit. -
válasz
Tav-Csoves
üzenetére
Lényeg 1: miért nem szedted fel? Vagy legalább ápoltathattad volna magad...

Lényeg 2: miért nem a csajról töltesz fel képet? Együttérzek, meg jobbulást, de kit érdekel a szőrös lábad?
-
EQMontoya
veterán
válasz
Tav-Csoves
üzenetére
Ez nem feltétlen kizáró ok.

-
-
bobsys
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
es miert nem a csaj seggerol rak fel kepet?

-
concret_hp
addikt
válasz
Tav-Csoves
üzenetére
valld be, hogy a s*ggét akartad megnézni és elbambultál
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Tav-Csoves
őstag
2 órával ezelőtt a 32-esek terén egy nőt próbáltam kikerülni rollerrel, aki az okostelefonját bámulta. Kierültem, de suroltam, és attól tartottam, hogy baja lett, ezért hátra akartam nézni, de elestem.
A nő odajött hozzám sűrű bocsánatkérlsekkel. Mondtam semmi baj, és nem hibáztatom, mert én is folyton bámulom a telefont.
Egy csomó arclemosó kebdőt tépett elő a táskájából, s azzal próbáltam felfogni a vérem, mert hát a jobb térdem és két tenyerem jócskán lehorzsolódott.
Itt jön a lényeg:
- Elmegyek a Szentkirály utcai patikába ragtapaszért. - mondta a lány.
Erre mondom neki nem kell.
- de de kell! És ment is abba az irányba. Na frankó. El telt 5 perc, s a sebet elnézve tudtam, hogy ez nem egy ragtapasz lesz. Hát elmentem abba a patikába, ahol a patikusok is először hülledeztek, majd az egyik patikis ellátott, majd a patika melletti orvosi rendelőben kaptam tetanuszt is az orvisról.
Lényeg 2.0:
Megkérdeztem a patikusokat utána, hogy nem járt egy lány/nő aki ragzapaszt akart venni?
Határozott nemel válaszoltak.
Kérdem én, miért szédített?
(Gondoltam leírom Nektek a mai történetem
)
Képek:http://imgur.com/6B9Yp7j
http://imgur.com/jxI9tWU
http://imgur.com/58Mtg7M -
tildy
nagyúr
válasz
fokukac
üzenetére
Jahm, hogy nem kene dolgozni? Csak beneztem a melohelyi gepbe, kicsit hianyzik mar. Az tuti, hogy nem tudnek 3 evig
megulnipeluscsere, etetes, bufiztetes, peluscsere , ruha mosogepbe ki-be, sz.rjuk le anyat, sz.rjuk le apat kombot tolni itthon. Szerencsere nem is kell.Imadom a gyereket, most meg mar kezd kinyilni az ertelme, kivancsi, szoval jobb lesz
Multkor mar besegitett apjanak diabloban. Nyomta a spacet a labaval. -
-
NoLF
veterán
Utolso este braziliaban. Vegyes erzelmek, osszessegeben pozitiv elmeny, ugyanakkor aki ide tervez latogatni, az beszeljen portugalul mert maskeppen alig-alig fog boldogulni... Sosem kepzeltem volna hogy sgy rohadt szot nem beszel angolul az emberek 99%a :/
-
BlacKSouL
addikt
Igen, 24V az izzó is.
Tehát akkor a következő kérdés, hogy baszkódjunk-e mi a házi buher stabilizálóval, alkatrészekből, vagy keressünk neten, ittott valami készen kaphatót?
Mert amúgy van ám hirtelen előkapható villanyszerelő a társaság körül, de rá már csak a tevékeny részét bíznánk. Egyébként viszont szeretünk barkácsolni, buherálni. -
gaborbol
őstag
válasz
bobsys
üzenetére
Szerintem olyan nagyon nincsen, amit felettem linkeltek talan a legkozelebbi megoldas. Az konkretan nem a koax jelet tovabbitja, hanem a belteri egysegre megy ra, es az abbol kijovo jelet hozza at-kuldi vissza a taviranytio jelevel egybe a TV-re.
Ket helyen lattam eddig ket kulonbozo dobozt, az egyiknel folyton kesett a hang 1 masodpercet a masikal meg volt egy 1-2 masodperces keses a taviranyitoval, mert a tavolban levo belteri vegzin a muveletet nem az elotted levo dobozon. Na azon mire bealitottam 4 usert meg a fix IP-t a hajam egnek allt. Es persze a rendes belteri a pinceben volt, tv nelkul. A tv amit meg neztunk a masodik emeleten.
Lehet van olyan doboz amin minden megy csont nelkul.
-
bobsys
veterán
Letezik olyan eszkoz amivel a kabel TV-t wireless tovabbitod? Valami ado amibe bedugod a koax kabelt a vevot meg a set top boxba es akkor nem kene szetszabdalnom a falat az uj kabelnek.
-
BlacKSouL
addikt
99% hogy egyen.
Azonban már nem vagyok róla meggyőződve, ahogy arról sem, hogy ami nekünk kell, az 24V -e, vagy más.
Garázskapu felhúzó motorban lenne ugyanis átalakítva a világítás, mert a gyárilag bele szerelt izzó kb. glimmlámpa fényerejű...
Na most új problémám, hogy attól, hogy a motor maga DC24V, nem biztos, hogy az izzó is. De nem nálam van, úgyhogy majd pontosíttatom az illetővel. Aztán visszatérek.Mindentől függetlenül: ha mondjuk DC 24V-ot kap az izzó is, akkor hogyan tovább? Mert gyakorlatilag lesz 2 db vezetékünk, amit valahonnan az eredeti izzófoglalatból kiforrasztunk, és abból kéne kiindulni. Akkor kap delejt, ha a motor működik, vagyis felhúz vagy leereszt. Stabilizált tápot ha megemlítem, akkor lesz hümmögés, mert eredetileg 2 ujj között megcsippenthető alkatrészekről álmodott az illető.
De ha stabilizálni kell, akkor afelé megyünk. -
BlacKSouL
addikt
Villámkérdés elektrósoknak.
Ha nem melóban lennék, nekiállnék rendesen, de most csak rákérdezni van időm.
Adott egy 24V-os hálózat (táp), illetve 4 db, egyenként 12V-os, egyenáramú, 6W-os LED-es fénykeltő egység (gyárilag gépjárműbe szánt).
Kérdés: kell-e, és ha igen, milyen alkatrészt bekötni és hogyan, ha szeretnénk normális módban működésre bírni a LED-eket? Mind a 4 LED-et be kell kötni, és (egyelőre) nem tudjuk, hogy a tápegység egyen- vagy váltó.
Köszöntem. -
bobsys
veterán
Nincs projekt manager, kis osszegu deal, en vagyok egyedul ott. Ezen het penteke elott nem jon meg a vas es azt meg utanna be kell rakni telepiteni valami OSt es utanna kezdhetek csak en dolgozni. A heten korbenezek, hogy van-e valami masik gig amibe bele tuduk ugrani reszmunkaban.
[/es lehet meg accountot sem kapok, hanem valami helyi arc leul mellem es neznie kell, hogy mit csinalok
OFF] -
concret_hp
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
én mondjuk mindig olyan elfoglaltságot találtam magamnak, ahol max 20% a nők aránya, de inkább 10 és alatta
szóval ez nem mindig működik 
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4206, 100% Akksi
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- AKCIÓ! 16" Lenovo IdeaPad 5 Pro 16" Ryzen 7 5800H 16GB 1TB QHD+ 1év gar.
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

ami elott, de melo utan azert par cider lecsuszott, ugyhogy kozel sem vagyok friss, de ez egy ilyen szakma.

)
OFF]