- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple notebookok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- AI a játékokban és azon túl
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pacák
senior tag
Könyvből idézni nem bűn.
Amúgy, aki nem érti a humort — különösen a morbid humort — annak így nagy kihívás lehet az online élettér.
Egy dartonita paplovag sötét tréfáit hallgatni utolsó kenet helyett? — Inkább az, mint egy bármilyen ügyintézés a magyar kormányablakoknál.Nuclear launch detected
-
Egyébként elgondolkodtató. Mert MsBrezsnyevvel már elég mélyre ment a mérce hogy közméltatlanságról lehessen beszélni - és most itt nem az aktuális döntésről beszélek - szóval most mehet a nagy barkochba hogy vajh ki lehet a kirakat arcz.
[ Szerkesztve ]
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
kraftxld
félisten
Oké, akkor miért nincs az ügyfélkapus belépés után olyan rész, hogy "okmányaim" és mondjuk tök egyszerűen megnézhető legyen.
De oké, biztos én szocializálódtam rosszul tizenakárhány évet vidéken ahol ezek jól működtek[ Szerkesztve ]
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
parandroid
félisten
Kemény dolog az a közel egymillió. Kár, hogy sok minden nem derül ki belőle. Olyan statisztika meg sose lesz, hogy kik azok, akik az elmúlt 1/3 hónapban, vagy akár 1 évben legalább egyszer beléptek. De ha legalább a kitiltott/törölt regisztrációkat le lehetne vonni belőle, már többet érne.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
parandroid
félisten
Legnagyobb baj az, hogy ott nem tart a hazai egészségügy, hogy annyi beteg jusson egy orvosra, amennyit képes ellátni. Ez sajnos másutt sincs másképp, csak a helyzet súlyosságában vannak árnyalatnyi különbségek.
A kisvárosi klinikán, ahova a térdemmel jártam, a baleseti sebészeten van egy főorvos, egy csoportvezető orvos, három oberarzt (nem tudom, mi ez, szerintem valami senior pozíció), meg egy kupac rezidens. És ez csak az egyik klinika a kb 100e-s városban (jó, van mellete egy kb 200e-s vonzáskörzet).
Ezzel együtt itt is vannak horror időpontok. Nefrológiai terminem pl. júliusra van, mivel a március elejiről egy akkut fosás-hányás miatt lemaradtam.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
addikt
Nálunk egyedül a feleségem laptopja és a most vásárolt új alaplapom tud M2-őt. (Az alaplapon ráadásul van 3 csati is.)
A cégtől USB-NvME átalakítőt bármikor tudok kölcsön kérni, ah esetleg kellene, de nincs más a környezetben ahova esetleg szükség lenne rá.
Most meg már tudom, hogy M2 SATA ha esetleg még a kezembe kerül, akkor azt hogyan klónozzam ha szükséges.Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
erdey_a
addikt
két telefonom van. az egyik iphone, a másik xiaomi.
az iphone előnye, hogy kisebb, de a telefonáláson kívül szinte mindenre alkalmatlan.
a xiaomi közelségérzékelője néha tényleg szarakszik, de minden másra jó.disclaimer: ez egy torz összehasonlítás természetesen, mert a szóban forgó szifon egy 2017-es SE...
Vérboci
-
NoLF
veterán
nahát, erre nem is gondoltam, de velem is milliószor előfordult a céges xiaomival hogy lenémítottam/kihangosítottam miközben egyáltalán nem állt szándékomban.
mindegy, megszabadultam ettől a telótól is így ez már nem érdekel, a millió éves szifonom meg tökéletes.
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
addikt
Pedig kb 20 éve mennyire menő volt headset-et használni. Legalábbis nálunk vidéken, nagyon menőnek (és persze burzsujnak) számított, ha olyan telefonja volt valakinek, amihez lehetett headset-et csatlakoztatni és volt is a illetőnek.
Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
parandroid
félisten
Nem mondod, hogy ez létező probléma így 2022 végén? És ezt a szart emberek még veszik? Na jó, erre ne válaszolj, tudom a választ.
Amúgy ez is volt az egyik tippem, hogy mivel eleg sok ütött-vert, pókhálós kijelzőjű bontószökevényt látni ilyen alkalmazásban, nekem is megfordult már a fejemben, hogy a hangszórója is lehet rossz, de tekintve, hogy én Xpodhoz hasonlóan vagy javíttatnám, vagy kidobnám, nemigen tudtam azonosulni a dologgal.
Tobey: Ezzel megint nem tudok mit kezdeni. Túl sok iphone tulajt ismerek, és egyiknél sem volt szempont soha az ilyesmi. Persze másik ország, más anyagi lehetőségek, és (szeretném azt hinni) más kultúra. Ugyanúgy, ahogy egy bmw-kulccsal sem fogsz itt felvágni.
p
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Értem. Van headset (tudom buzis), meg szerviz. Ha nekem lenne ilyen problémám, valamelyiket a kettő közül biztos alkalmaznám. Vagy csak szimplán a falhoz csapnám és vennék normális eszközt, nem kínai szarokat. (Saját maghatározás szerint kínai szar: Xaomi, Honor, Huawei, Oppo, stb.)
[ Szerkesztve ]
-
addikt
És ennek mi köze a telefonáláshoz? Nem tudja a füléhez tartani a telefont?
"BT-s/type C-s/normál jack-es headset használata búzis."
Én kifejezetten szeretem a BT-s headsetemet, és tök jó, hogy elő sem kell vennem a telefont a hátizsákból mégis tudok telefonálni és így biztos nem veszik ki a telefont kezemből. (Nem mintha erre esélye lenne bárkinek is. ) Tök jó, hogy szabad mindkét kezem, hallom a forgalmat. (A buzi meg rövid "u".)#84661 parandroid: az autó kihangosító is izgi, mikor állunk a piros lámpánál mindketten felhúzott ablakkal és tisztán hallom (illetve az egész utca is), hogy miről beszélgetnek.
#84664 ToBeY: Ez szerintem most nem almás volt, de nem is alsó kategóriás.
-
parandroid
félisten
Na szellőztessünk ki kicsit, igen izzadtság szag lett a nagy próbálkozástól.
Tobey: Ez az almásozás lassan olyan, mint egy jó kis zsidózás. A társadalomban széles körben elfogadott, és mindig adódik valami alkalom, hogy előjöjjünk vele.
p
[ Szerkesztve ]
-
erdey_a
addikt
tudod lehet hogy tényleg ez a baj. mármint hogy azok, akiknek nem tetszik a rendszer, mint én is, egyszerűen túl intelligensek ahhoz, hogy "forradalmat" csináljanak. gondolatokkal, szavakkal, kis helyi ellenállásokkal nem lehet itt már eredményt elérni. És - bár tudnék az ilyesminek szurkolni - kukát borogatni, meg képviselőket agyba-főbe verni már nem én fogok. Azon úgy 20 évvel túl vagyok.
Talán "csőcselék" nélkül már nem lehet változást hozni. A mobiltelefonnal lámpázgató tiktokkerek nem elég bunkók.fokukac: beugrottam tankolni egy random mol kútra a műszakváltás előtti / utáni forgalom csendjében és tudtam gázolajat tankolni (már csak 90km-em volt, teszem hozzá a pánikvásárlás árnyékát elhessentőleg), de 95-ös nincs, és a pénztáros csaj azt mondta az előttem állónak, hogy a dízel is csak egy órát tart még ki, de reggel óta várják a tartálykocsit. hot dog viszont volt.
[ Szerkesztve ]
Vérboci
-
erdey_a
addikt
Veled ellentétben pl. nem FB-huszárkodtam, hanem részt vettem mondjuk látható mennyiségű pártfüggetlen megmozduláson
nézd el nekem, hogy ezek miatt én nem utazok fel a fővárosba. de ha tudsz hasonló megmozdulásról mifelénk, szólj... az se baj ha nem pártfüggetlen, sőt....lehetőségeimhez képest igyekeztem és igyekszem anyagilag és adományokkal is támogatni...
lehetőségeim szerint én is.Örülök, hogy akkor ezt megbeszéltük. Csak azt nem értem, hogy miért zavar téged, ha leírom, hogy engem mi zavar? De mindegy, majd szkippeled.
Vérboci
-
erdey_a
addikt
látod most bátrabb voltam, írtam a Zách Daninak.
btw. Parlamentet felgyújtani a Budapestiek dolga, a helyi disznó meg kapott már tőlem eleget, bár tettlegességig nem fajultunk nyilván. Viszont - ahogy a fél várost - engem is letiltott a fészbukján.
[ Szerkesztve ]
Vérboci
-
erdey_a
addikt
munkaidő van, otthon meg kényelmes a fotel
de kétségtelen, hogy nem én leszek az első ma a városháza előtti téren, hogy tüntessek, de ha híre menne, hogy vannak ott - mittudomén - ezren, ezeregyediknek odaérnék.
aztán sietnem kéne a gyerekekért a sulihoz.tudod, ha az én kollégám szólna be sokadjára ilyeneket komolyból, valami problémámmal kapcsolatban, akkor valószínűleg lenne némi ordítozás, meg ajtócsapkodás.
a polgármesteri hivatal is egy munkahely. nincs már ott egy gerinces se, aki szólna az ilyen pöffetegeknek, hogy koma, ezt azért ne toljad?a ner szerencséje, hogy létezik az internet, ahol a nép egyszerű gyermeke tud ventilálni, morogni, meg átkozódni. ha ez nem lenne, hamarabb gyűlne az indulat.
én nagyon boldog lennék, ha felkelne ez az ország úgy igazából, és az ilyen okosokat mint ez a dézsi is, megúsztatnák a dunában. megkötném a láncot, ha odaengednének.[ Szerkesztve ]
Vérboci
-
bobsys
veterán
Regio blokkolas van, magyar VPN keresztul bejon az oldal. Ugy latszik voszont, hogy ez nem nekunk szol
"...
szerint kérdőívet kell kitöltenie
mindenkinek, aki Magyarországon él
azoknak is, akik átmenetileg (12 hónapnál rövidebb ideig) külföldön tartózkodnak
a külföldieknek, ha legalább 3 hónapja Magyarországon tartózkodnak."Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
FehérHolló
veterán
Hát hallod..
ugyfelkapu.gov.hu-n KAÜ belépéssel lecseréltem a jelszót, és már beenged a gate.* bejelentkezést váró oldalakon is.
Ekkora egy ipari hulladékot...
Köszi az ötlet fogantatását!@többiek: Sajnos nem oldotta meg se másik böngésző, se privát ablak, se kuki törlés. Ennek ellenére nektek is köszi!
Skynet is real. It's called Google.
-
concret_hp
addikt
mellesleg azon gondolkodtam, hogy nem hogy olyan informatikust nem ismerek aki állami fejlesztésen dolgozik vagy a 4ig-nek, de olyat is csak 1et aki korábban igen (amikor megjelent lölö mint tulajdonos, szépen le is lépett egyből ) és hát azért ismerek 1-2 embert, akik többnyire jó szakik... hasonló méretű cég valószínű nincs, ahol nincs ismerősöm 1 sem...
vagy fullba vagy sehogy :D
-
tbs
addikt
coreboot forgatashoz van vm-em, ha erdekel, bar a 270-re ugy remlik mar nem lehet felrakni (vagy igen? (valami mintha lenne kivalo!) ha igen, akkor eszben tartom ha mar elfogytak a tartalekok ezekhez (par ev meg, 3 ~egyformat kell eletben tartani a csaladban))
[ Szerkesztve ]
-
BlacKSouL
addikt
Mivel én erstés vagyok, ott próbálkoztam, de ilyesmiről szó se volt, és igazából most se találok ilyen infót a honlapjukon. Sőt jelenleg azt se találom hogy mi szükséges magánszemély számlanyitáshoz. De én voltam bent többször, nem nagyon ajánlgatták, ragaszkodtak a személyes jelenléthez. Lehetne másik banknál, de annyit szaladgáltam már az elmúlt 2 évben egyrészt miatta, másrészt haláleset miatt a szolgáltatókhoz, biztosítókhoz, közjegyzőhöz, vízmű, áramszolgáltató, nyufig iroda, szemétszállítás, posta, bank, hogy idő után ebbe a részbe beletörődtem és most már lehet hogy sajnos nem is lesz sokáig szükség a számlára, és egészen más miatt fogok újra járni intézkedni..
[ Szerkesztve ]
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
-
Magam sem tudom mi a jó, mert szétszedni még nem mertem a gari megléte miatt, de tuti előbb-utóbb leporosodik. És persze a hp nem szórakozik már ilyen idejétmúlt dolgokkal mint csavar
Mindenesetre köszi - ha véletlenül belefutsz előre is köszönöm szépen az infót!Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
-
fokukac
nagyúr
beszéltem a szomszéddal. vicces volt
nem gondoltam volna, hogy ilyen cyber security hiányosságaim vannak, hogy ha nem hide-olom el kézzel az erősítőm bluetooth-át (amit sosem használok amúgy), akkor a szomszéd fog rá csatlakozni és streamelni
na mindegy, remélem, probléma megoldva.Pleased to meet you - hope you guess my name
-
NoLF
veterán
én vagyok a ráérés magasiskolája, leginkább a nejem gépe ez, és persze hogy most kell neki, szinte soha máskor. amúgy ezen nézünk este ágyban sorozatot, úgyhogy azért jó, hogy van
majd látod hogy sikerül, köszönök minden segítséget - ettől függetlenül én azért szerintem hamarosab beruházok egy 510be vagy 520ba, az mégsem 11 éves
-
NoLF
veterán
7661YEF, sajna 14,1- köszi a felajánlást, de nem lesz jó így.
kábellel megpróbálom este nyilván, csak nem volt otthon vga kábel
valami minimál képet ad, de teljesen láthatatlan. lehet monitorral feléleszthető, este kiderül.
mindenesetre vennem kell egyet mindenképp, mert a mobilitása elég fontos
-
Tim82
félisten
Ja igen, ha a kijelző vagy a szalagkábel halt meg, akkor D-Sub csatlakozón azért kellene neki képet adnia (ha van valami régebbi monitorod, ki tudod próbálni vele). Lehet, hogy nem vált át rá magától, akkor vagy Win + P, vagy Fn + F7 gombkombóval lehet rávenni.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
NoLF
veterán
7661-cto ez alapjan intel x3100 - ettol fuggetlenul is igazad lehet, mert se kabel se kijelzo eseten nem igy halna meg.
na akkor meg aztan vegkepp nem erdemes vele foglalkozni - vennem kell masikat, persze a legiobbkor jott mert egy kanyinoetakunk nincs eppen folosleges allapotbanebbol adodoan nyilvan az eddigi otletem sem jon be, miszerint rakotom egy monitorra - nejem akarta ma mindenkepp hasznalni a gepet
-
parandroid
félisten
Hű, ebbe a rovatba nekem is van kérdésem:
Szabad szemmel is jól látható adatmennyiséget kellene átvinnem párszáz km-re. Van esetleg valakinek valami jó leírása egyszerűen beállítható ftp-szerverről? (Win10 mindkét gépen.) Amit google talált, azokkal elsőre nem boldogultam.
p
-
parandroid
félisten
Olyan ismerőse statisztikailag nemigen lehet senkinek, aki a 2. oltása után legalább 2 héttel olyan súlyosan megfertőződött, hogy belehalt. Eleve elhanyagolható a beoltottak covid-halálozásának száma, és tudtommal nem igazán van arról kimutatás, hogy ez egy, vagy két oltás után, illetve az oltás után mennyi idővel történt, azaz volt-e az illetőnek megfelelő védettsége. Itt említeném meg, hogy az idióták körében ráadásul ‘állítólag’ (néhányan azért le is buktak) virágzik a pénzért vett oltási igazolványok biznisze, illetve nagy divat lefizetni az orvost, hogy csak a pecsétet adja, az oltást ne, ezért a közülük kikerülő súlyos betegek, vagy halálozások is a valós összképet ronthatják.
p
-
BlacKSouL
addikt
Valóban, de sokkal jobb itt válaszért esdekelni, mint máshol kutatni. Azt gyanítottam is hogy n3m biztos hogy jó volt a kérdés, de már mindegy.
Valamiért azt gondoltam, hogy egérrel kijelölve jobbklikk van annyira logikus, mint nyílgombozni, de nem, pedig azt próbáltam 0.-nak.Aláírás (nem kötelező megadni)
-
BlacKSouL
addikt
Nem működ.
3 törölhető tartományt ad meg, (xyz.hu; www.xyz.hu; accounts.xyz.hu) de egyszerre csak egyet lehet kijelölni törlésre, bármelyiket jelölöm, az adat megmarad, sőt bezár megnyit után újra megvan mindhárom ,a törölt is. Közben tüntetőleg az oldalon meg is jelennek az adatok amiket törölni akartam.
A sütik és oldaladatok kezelése menüben a beállítások közt ki lehet ugyan törölni egyszerre mindháromról, de a kérdéses adatok így se tűnnek el...Megnyitom az oldalt, a felhasználónév-jelszó párosból a felhasználónévnél legördül egy lista a korábban ide beírt felhasználónevekkel. Ezt a listát szeretném törölni de csak az adott oldalét.
Mivel ezek bejelentkezéshez használt, az ff által önként megjegyzett (és nem direkt mentett) felhasználónevek, szerintem ezt a ff az adatvédelem biztonság menüben az előzmények pontban tárolja. Ott viszont csak az egész ff-ét lehet törölni, oldalanként nem.. :(
De azt meg nem akarnám.
De amúgy van mentett bejelentkezések menüpont is, az meg megint másképp van kezelve.Tehát van 1) sütik és oldaladatok, oldalanként törölhetők, de nem ide menti a bejelentkezéshez már legalább egyszer használt felhasználóneveket
2) mentett bejelentkezések és jelszavak, ezek oldalanként törölhetők, de a kérdéses oldal bejelentkezései itt nincsenek direkt mentve
3) előzmények (böngészési, letöltési, űrlap és keresési), itt csak egyszerre mindet lehet törölni, oldalanként nem is mutatja meg miket tárol.Aláírás (nem kötelező megadni)
-
parandroid
félisten
Én az új nagy Bose soundbart venném, ha lenne lé dellára. Az ipaddel együtt tökéletesen használható Az webrádiót, sőt elvileg spotifyt is tud.az ios kliens nélkül, csak a saját távirányítójával is. A hangja meg verhetetlen. Csak a beépített Google Alexa csípi. a szemem… Nekem elég lenne, ha Siri hallgatózik. Elvileg ugyan ő is ki van kapcsolva, de ninsenek illúzióim.
p
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
-
BlacKSouL
addikt
Igen, szintén, csak azt már nem akartam külön posztolni.
Amúgy ha a horvátok nem változtatnak, akkor nem is lesz rá szükségem, de ha majd alkalomadtán a leendő új munkahelyemről esetleg utazni kéne valahova, nem ártana.Más: a google térképben letöltök offline területeket. Kipróbálom, megy offline. Pár nappal később töltök le másikat. Az is megy. Eltelik pár hét, valószínűleg frissül a térképapp, aztán eszembejut, hogy megnézem megint offline az offline területeket, és vagy mennek, vagy nem. Olyan is van, hogy 3 területből 2 megy, egy nem megy. Most a régebbi letöltésű nem megy, aminek (ha nem frissítem addig) az érvényessége 2022 április. A másik kettőnek 2022 május.
Azt kell feltételeznem, hogy egy adott app verzió egy adott időben letöltött területtel működik együtt, annál régebbivel nem, de hetekről beszélünk, nem hónapokról. Tehát minden második app frissítéskor manuálisan le kéne frissítenem a 2-300 megás offline területeket is, hogy biztosan működjenek az újabb appverzióval.
Van ennek logikus háttérmagyarázata? Milyen gyökeres változások történnek az appban, amik megakadályozzák a 20-30 nappal korábbi saját térképterület használatát?
Azt sem értem, hogy miért kell hetente 2-3 frissítést kiadni bizonyos appokból, úgy, hogy a frissítés magyarázata semmitmondó.Aláírás (nem kötelező megadni)
-
Tothgera30
Ármester
Gondolom. In medias res-el nyitunk, "reptéren áll egy kokaintól szétcsúszott csávó, a veritékében fürödve, hátába szúrva egy tapétavágó." Mindezt Tarantino szerű befelyezéssel és nagy leszámolással.
Új.: Miért jó az valakinek? Igényt tart egy procira (ritkább T-s 35W-os). HA-n lebeszélünk mindent, kiszedem a gépből, letakarítom a (egy hetes friss) pasztát, becsomagolom, utazok vele majdnem 100km-t, erre ír hogy bocs, mégsem kell. Öreg vagyok én már az ilyesmihez.
[ Szerkesztve ]
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
RoyalFlush
őstag
[ Szerkesztve ]
“Mankind invented the atomic bomb, but no mouse would ever construct a mousetrap.” Albert Einstein
-
MODERÁTOR
-
Tim82
félisten
Ha valakit érint, a tegnapi Magyar Közlönyben van ezzel kapcsolatos változás: [link]
Jogértelmezésbe nem mennék bele, a "mire gondolt
a költő...a jogalkotó" kérdés nagyon nem az én asztalom."You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
tildy
nagyúr
Van magyar taj, és nem kell érvényesnek lennie. Ezt már mondtak többször, hogy az is regisztrálhat és kaphat , akinek inaktív.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
-
-
-
fokukac
nagyúr
Mert ez relatív páratartalom. És a hideg levegő 57%-os relatív páratartalma is kevesebb párát jelent, mint a szobahőmérsékletű levegő 30%-osa...
Ui. ezt egy órája írtam, csak nem ment el valamiért. na mindegy.
Einstein=mc2, tanulmányozd az alábbi görbét, ez a levegő max. pára-kapacitása. Ezek abszolút értékek. A relatív páratartalom ennek a maximumnak a százaléka.
A 0 fokos levegőben max. 4,8 g pára lehet köbméterenként, a 10 fokosban 9,4 g, a 20 fokosban pedig 17,3 g, és így tovább. Tehát a hideg levegő általában szárazabb, mint a meleg.
[ Szerkesztve ]
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
Tim82
félisten
fokukac:
Sztornó, amit írtam, újra végiggondolva - én nem voltam elég figyelmes.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA