Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- 3D nyomtatás
- Majdnem megfelezi a GeForce GPU-k gyártókapacitását az NVIDIA?
- OLED TV topic
- Azonnali fotós kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
mark!
őstag
Na, itt is ittvagyok, lehet örülni

-
Hi!
2008-as a drága, az utolsó eresztés az 1. generációból.
Mennyit eszik? Attól függ, mennyire hajtom, átlagban úgy 5,5-6 liter között.
Országúton nekem 5 liter alatt marad (a rekord 4,7), autópályán 130-nál már inkább 6,5 körül van. Ha 120 körül megyek, akkor megáll 6 liternél.
Pontos városi adataim nincsenek, mert még sosem mentem el egy teljes tankot. A computer 6 liter alatti számokat ír ki, ha a motornak van ideje bemelegedni (tehát megyek legalább 5 kilométert), és 7-8 liter között, ha csak 2-3 kilométert megyek. -
NoLF
veterán
Kulac kollega, mennyi idos es mennyit eszik a jazz?
-
ToBeY
nagyúr
Ez valami ficsör a youtube-nál,hogy az előzőleg nézett videóból beugrik egy képkocka?Mert engem roppant mód idegesít.
-
EQMontoya
veterán
Osztán ezt így mégis hogy? Meg miért?
Amúgy upcom van, nem érint, csak abszolút nem értem.
-
válasz
concret_hp
üzenetére
Rogton kettot

-
tildy
nagyúr
válasz
concret_hp
üzenetére
Es at a Hevhez?

Tim82, nekem is igy remlik, ahogy irod, raadasul kokin meg a vonatnal sem jarnak a mozgolepcsok.... Amugy az a gond 3 lepcsofok meg oke, de ami pl a stsdinoknal vagy a mexikoi uton van, az mar ketemberes. Egyik viszi az autoshordozot, masik a kocsi tobbi reszet.
-
Tim82
félisten
Ors Vezer tere, Stadionok, Keleti PU, Nyugati PU, Zuglo, MExikoi ut, Koki , es neha Nagyvarad ter es Deak tobbnyire az utvonal Budapesten.
Ebből az Örs Vezér téren sincs asszem (ott mondjuk az Ikea/Sugár/HÉV-végállomás oldaláról ez okozhat gondot, hogy át kell cipelni a babakocsit az aluljárón). A Stadionoknál úgy rémlik, hogy nincs, de ott tényleg kevés lépcsőfokos a le-feljutás a peronról. Keletinél a 4-es metró megállójához 100%, hogy van, a 2-eshez 100%, hogy nincs, azt nem tudom, az aluljáró-szint és a pályaudvar között van-e valamilyen akadálymentes megoldás. A Nyugatit és a Mexikói utat írtad, a KöKin van elvileg lift a metrónál,
de mintha csak a kiszálló oldalon lenne a metrónál(rosszul emlékeztem, mindkét oldalon van, csak sosem láttam még használatban őket), valamint a felüljáró/Terminál szintjéről le a buszpályaudvarra - ott ha vonatról/vonatra akarsz átszállni babakocsival, az szívás, mert természetesen a pályaudvar-rész maradt a több évtizedes ótvar-épület, rozsdás lépcsőkkel. Nagyváradon megint csak 100%, hogy nincs, nekem a Deákon sem rémlik.Azért majd persze leellenőrizhetem, amikor ezeken a megállókon járok, de viszonylag rendszeresen megfordulok mindegyiknél, kivéve a Mexikói utat.
-
tildy
nagyúr
Ors Vezer tere, Stadionok, Keleti PU, Nyugati PU, Zuglo, MExikoi ut, Koki , es neha Nagyvarad ter es Deak tobbnyire az utvonal Budapesten.
Mexikoi uton tuti nincs, Nyugatinal szinten nincs.
Amugy sajnos sokszor sz.rt se er az alacsonypadlos, ha 30-50 centire a jardaszigettol all meg, es kokemenyen at kell emelni a babakocsit, nem tudod letolni ( Mondjuk en voltam hulye, csak jo reviewk voltak szinte a stokkerol, azt viszont valahogy elfelejtettek megemliteni, hogy 1. nehez (15 kg, plusz a gyerekkel mar 20on felul) , 2. nem igazan van fogas rajta leemelni a buszrol pl.)
-
EQMontoya
veterán
Metrófelújítások óta BP-n is van lift 2-es és 4-es metrók vonalán, combino alacsony padlós, sok busz- és trolivonalon is járnak alacsonpadlós buszok, annyira nem rossz a helyzet.
7-es busznál járnak régi Ikarusok is, szóval lehet, hogy meg kell várnod a 2. buszt, de jár alacsonypadlós bőven. -
tildy
nagyúr
Probalj buszra szallni ( a jo kis ikarus buszokra pl) egy ilyennel: [link]
Itt is csak olyan helyen tudok vele menni, ahol lift van, vagy ha segit valaki, akkor esetleg mozgolepcson is.
London ilyen szempontbol joval egyszerubb, jopar helyen van lift, a jubilee vonala, amit rendszeresen hasznalunk pl ilyen. -
tildy
nagyúr
válasz
fokukac
üzenetére
Mi lett Gezaval?

----------------------
November vegen megyunk Magyarorszagra, jon a kismano is velem. KEllett nekem babakocsit venni ( muszaj, gyerekules miatt vinnem is kell) , elore felek a mavtol es a bkvtol. Kismanot is vinnem megmutatni ottani dokimnak is, de lehet o a nagyszuleivel marad, mig en a szokasos budapesti fel napos korutamat jarom.
Annyira kiesik nekem pest, mindig plusz ut.

-
ToBeY
nagyúr
-
Lortech
addikt
Köszi.
Nem kellett befeküdni hozzá?
Bocs az offért a többiektől. Kicsit bajban vagyok, mert most gyorsan kéne valami megoldás, sima rendelésre nem ülnék be, hogy aztán egyszer majd ha sorrakerülök, akkor megcsinálják, magánban meg sehol nem találom, hogy hol csinálnak ilyet. -
ToBeY
nagyúr
Lassan ki lehetne tenni a vesekövesek táblát a topicra...

Nekem amúgy az Uzsokiban volt az eswl. -
válasz
szőröscica
üzenetére
Nem tudom, milyen hirdetésről beszélsz.
Viszont én már ma reggel konstattáltam, hogy ma jobb, ha inkább nem is nyúlok semmihez.
Felkeltem reggel, félálomban felhúztam a rólót. Láttam, hogy süt a Nap, amire rég volt már példa. Örömömben még az ablakot is kinyitottam, hogy kinézzek. Igen ám, de van egy virágtartó állvány az ablak mellett, amire a b. nejem felpakolta az éppen gyökereztetés alatt lévő növényt, a műanyag üvegben. Na, ezt leverte az ablak, zuhant egy métert, a víz kiömlött. Lehajoltam, összeszedtem, mentettem a menthetőt. Kezemben a virággal és az üveggel elkezdtem tolatni, amikor is feldöntöttam a dohányzóasztalon lévő kávéscsészét, benne a b.nejem ott hagyott kávéjával. Nagyszerű érzés volt, ahogy ott álltam virággal a kezemben, és éreztem, hogy folyik a seggemen a kávé, majd végig a lábamon, le a fehér szőnyegre.
Sok mindenre nem emlékszem, fél óráig káromkodtam, takarítottam, majd megfürödtem, és visszafeküdtem aludni.
: )) -
szőröscica
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Vigyázz, nehogy ezen a szép napon betörjön az edzett üveg védőfólia nélküli telefonod kijelzője! Most vettem egy designos söröskorsót hat csapolt pilsner elfogyasztása után telc csodás városában, és még ezt is féltem, szerintem veszek hozzá ilyen xpro tm fóliát!
Most nézem, csak mobilaréna alól látszódik ez a csodás hirdetés. Na inkább iszok egy hetediket.
-
Mist nézem, hogy éppen 4444! (négynégynégynéégy!!!!) napja regisztráltam.
Azért ez egy szép, kerek szám... :-) -
Lortech
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Eilattal "szemben" Jordániában van Aqaba, ami nekem nem tetszett ugyan, de tizenpár kilométerre tőle Tala Bay nyugis, rendezett, elzárt világ, egész jó hotelekkel. Fakultatív kirándulás pl. Izraelbe, Petrába, Holt tengerhez. De ilyenkor már oda sincs szervezett magyar út, így charter se.
Mi tegnap jöttünk Szicíliából, még egész jó időnk volt, nappal 22-28 fok, tenger 23 fok.
Lenyomtam 1000km-t autóval, azok után, amit ott átéltem, a budapesti autós közlekedés rendkívül nyugodtnak, stresszmentesnek, rendezettnek, fegyelmezettnek tűnik. -
kraftxld
félisten
válasz
concret_hp
üzenetére
Vinni kell cirkoruhát a dűnéből aztán elvan az ember a sivatagban

-
tildy
nagyúr
válasz
fokukac
üzenetére
MEnj Dubaiba, meg hotukdealsen is fenn van, mennyire olcso oda a jegy.
-
-
-
NoLF
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
Itt biztos nem

-
NoLF
veterán
válasz
Tothgera30
üzenetére
Vannak kifejezetten rendmanias atlagos intelligenciaval megaldott ismeroseim, valamint van egy csomo zseni akinek a szobajaban azt se tudnam eldonteni, melyik a padlo es a plafon.
Attol meg sztem nem buta valaki ha nincs igenye a rendre

-
EQMontoya
veterán
A Chromeban mióta extension a user agent spoof?
Komolyan az az érzésem néha, hogy visszafelé fejlődik ez az iparág. -
tildy
nagyúr
válasz
Tothgera30
üzenetére
Akkor nem lesz idejuk elpakolni
Tapasztalat. Sokszor delutan kettore jutok oda, hogy reggelizek, vagy haromszor kezdek neki a kimosott ruha elpakolasanak.---------------
Amugy mekkora talalmany a mosogatogep, hogy tudtunk eddig elni nelkule? Sokkal tisztabbak, cseppmentesek a poharak, tanyerok, plusz vegre rend van a mosogato kornyeken
-
concret_hp
addikt
no megnéztem, 12.4%-al emelkedett a verda biztosítása, úgy, hogy ugye léptem egy kategóriát felfele. ráadásul ha újra bepötyögtem ugyanazokat az adatokat, akkor meg még többeket adott ki... nominálisan nem sok a különbség, de így %osan nézve azért elég sok a 0% inflához képest

-
concret_hp
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
amúgy múltkor esett le, hogy ha pár éven belül gyerekem lesz, akkor hirtelen nem nagyon fogok repkedni pár évig, nem mintha eddig nagyon rá lettem volna pörögve, de ha repülés távolságban akarok vmit megnézni, akkor arra lassan rá kell szánni az időt

mondjuk nem vagyok az utazós fajta, ez sokat könnyít a helyzeten

-
válasz
concret_hp
üzenetére
Á, az túl messze van, és elég drága odajutni.
vízum nem kell, de így elolvasva a külügy honlapján a tájékoztatót, elég kedv-elvevő.
[link] -
bobsys
veterán
válasz
fokukac
üzenetére
Na azzal nekem is, meg ugy altalaban a mentalitassal, a hangero amin beszelnek nekem mar uvoltozes, kettot nem tudsz lepni egy piacon anelkul, hogy az arcodba masznanak igaz en Tuneziaban voltam egy hetet.
Korallzatony az kiraly lehet foleg ha adnak buvar cuccot is amivel jobban korul lehet nezni. Ha csak punnyadni akartok akkor jo lehet a tengerpart, buvarkodas, esetleg nemi hajokazas. Ahogy nezem picit 30 fok felett van napkozben a homerseklet, de alacsony paratartalommal ugy jobban lehet birni ha iszik eleget melle az ember es esetleg nemi szel is fuj
-
válasz
EQMontoya
üzenetére
Jó a kérdés. Lehet, hogy előítéleteim vannak az arab vendéglátóiparral szemben, ez meg egy nyugati kulturájú ország, oké, géppisztoly van a rendőrnél is.
Meg alapvetően sehova sem visznek el 15-20 ezer Ft-ért, ami ilyen messze van
@SZakállas: elvileg van tengerpart, meg korallzátony, meg minden ilyesmi.
Meg át lehet menni a szomszédos országokba is, csak fizetni kell érte + csak gyalog lehet. Meg van a környéken néhány ókori romváros is - mondjuk, pont a jordán oldalon.... -
bobsys
veterán
Telefonom elegge legatyasodot uzemido szempontjabol, 15 perc google maps meg par telefonalas es szinte mar rakhattam toltore. Nembaj, $24.99 az utangyartott aksi majd en jol megszerelem este...
10 perce rendeltem meg az uj telefont
-
Hogy feldobjam egy picit a topicot:
A Ryanair most indít fapadost IZrael Vörös-tengeri partjához. nagyon olcsónak tűnik... (Oda-vissza 20-25 ezerből megjárható)
Egy kis novemberi nyár nem esne rosszul az elmúlt napok 5 fokja után.
ott most is 30 fok van, 26 fokos a tenger (gondolom, 2-3 hét múlva sem lesz még hideg)Kérdés, vajon be lehet-e ezt vállalni a mai nemzetközi helyzetben??
Mondjuk azt is hozzá kell tenni, hogy a repülő nem oda megy, hanem valahova a sivatag közepébe, 60 km-re,
a szállás pedig veszett drága (600-800 euró alatt nem nagyon vannak hotelek
Az airbnb-n sincs semmi 25 ezer Ft/éjszaka alatt.) -
-
NoLF
veterán
válasz
Tothgera30
üzenetére
Majd megtanulja

Ha nem, akkor meg a kolok is igy no fel, na bumm. -
válasz
fokukac
üzenetére
Igénytelenségnek nevezném, mivel az ott élőknek/lakóknak nem rendetlenség, csak mások az igények. Ezért sem pakolják el, és teszik át máshová (pl.: telefon töltő a szőnyegre dobva, asztalon a cuccok se párhuzamosan, se merőlegesen nincsenek rendezve, stb.). Ismerős csajoknál (20-30 között) vettem észre hogy szanaszét vannak a cuccaik, és arra várnak hogy "anyuci" elpakolja, érdekes lesz 10 év múlva a dolog, ha ők lesznek anyucik.
-
szőröscica
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Volt csajom anyja egy vezető ápolónő, illetve egy öregek otthonának az igazgatója. Ennek ellenére olyan rendetlenségben és retekben éltek, hogy számomra az hihetetlen volt.
Én meg dolgozó, sportoló, egyedülálló férfiként rosszul érzem magam, ha nem csinálok hetente komplett takarítást portörléssel, porszívózással, felmosással, wc/zuhanyzó/mosdókagyló fertőtlenítéssel.
-
válasz
concret_hp
üzenetére
Az egyes kerületekben jellemző társadalmi osztályokra gondoltam.

-
bobsys
veterán
Valaki hasznalja/hasznalt mar Amazon Fire tabletet?
-
Béláim, volt eg ykis időm, és elkezdtem lakásokat nézni.
Elég vegyes érzéseim vannak. Hihetetlen, milyen hulladék, lelakott állapotban lévő dolgokat hirdetnek, és hogy milyen nyelvezettel...Az pedig, hogy milyen rumli van a képeken, szintén elképesztő, tényleg így élnek emberek?
Vagy ha igen, legalább miért nem rakja arréb, mondjuk a fotózás idejére?
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- 15.gen! Intel Core Ultra 9 285K +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)
- OP AudioCodes C450HD Ip Phones - Szines kijelzős - Teams/ Zoom telefon - Új dobozos
- ATEN Cat 5 KVM over IP Switch Altusen KH1508AI - Új ára 284.000Ft
- AirPort Extreme 802.11n (3rd Generation) Model A1301 -
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Jackson elektromos gitár
- Apple iPhone 14 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 87%
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Gold-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4162, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Ingyen tuti jo uzlet volt.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)