Új hozzászólás Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
Nem baj, már csak kis ideig kell kibírni, és május végén esetleg megláthatjuk a napot is pár percre.
Engem is rángógörcs kerülget, hogy hetek óta reggel felhúzom a redőnyt, 'oszt' sötétebb lesz mint 'vót'. De ami zseniális még, hogy az utak, járdák is konstans vizesek. -
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
Azért nem érzel köztük különbséget, mert kevert olajakat kóstolsz, amiben lehet hogy van 8-10(20)-féle összeöntve.
[link]
Vagy pláne sansát. Viszont a sansa olaj az kb. a műanyagflakonos 3 literes koccintós, ha már borpárhuzam. Borozást se azzal kezdd, hiába olcsó
Ahhoz hogy érezd milyen valójában az olívaolaj, ahhoz mélyebben kell zsebbenyúlni. És ott keresgélni, ahol a fajta, vagy fajták (mert lehet keverni, csak nem mindegy mit mivel) fel vannak tüntetve.
A linkelt oldalon pl az isztriai olajok közt látsz példát(bár most nagyon beszűkült a kínálat), vagy tudom javasolni a Chiavalon-t, ott más fajták is vannak.
Vagy ki kell menni helyszínre, és ott kóstolni. Fajlagosan olcsóbb lesz, mint itthon.Amúgy itthon sokan pont az igazi extraszűz olaj jellegzetesen markánsabb íze miatt nem szeretik azt, mert nyilván sokkal erőteljesebb mint egy sparban kapható keveréknek. De amikor az Ascolana tenerából, aminek magában is friss paradicsomra emlékeztet az íze, rálocsolsz egy adagot a felvágott, bazsalikommal megszórt friss paradicsomra (nem a fürtös/kereskedelmi gumilövedékre), akkor megérted hogy miért is tud más lenni.
-
BlacKSouL
addikt
Hívta a céges telefonomat egy szám, hívásazonosító azt írta ki: 'Friends of House'
Nem vettem fel.
Egy perc múlva hívott megint, akkor már kiírta a Rakutenviber, hogyaszondja, valószínűleg megbízható hívás zöld , de mire reagáltam volna letette fél csöngés után.
Rákerestem gúgelban, lófszt nem adott ki. -
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Értem én, de ahogy mondtam, sokaknak a reggeli bárhova menés kell hogy mindenáron napsütésben legyen, mindenképpen, télen is, más nem is érdekli ha sötétben van ha nem. Ez a leggyakoribb érv.
És azért legyen mindenképp a téli a végleges..? Hogy aki 8-ra jár dolgozni, az december 21-én is napsütésben üljön a dugóban. -
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Rengeteg embernek csak az fáj, hogy télen reggel vakító szikrázó napsütésben akarja a gyereket oviba vinni, meg dolgozni menni, de az senkit nem érdekel, hogy délután koromsötétben kell elhoznia, vaksötétben elindulva melóból. Vagyis a leckeírás, a különóra, az úszás, a rajzszakkör, a néptánc, a vacsora, a kertben játszás, a tökömtudja, meg melóban akármilyen túlóra, meg edzés, meg bevásárlás, meg futás, mod: meg szabadidős tevékenység, meg szabadtéri tevékenység, meg biciklizés, meg sétálás meg tökömtudja az már koromsötétben történik. Az nem fáj.
Vagy hogy ez csak azt érinti aki 8-ra viszi a gyereket, meg 8 vagy 9 körül kell beérnie. Aki viszont pl. 6-ra jár dolgozni az októbertől áprilisig ígyisúgyis vaksötét éjszaka megy be melóba. Téli ide vagy oda. (Been there, done that)
De én személy szerint jobban szeretem hogy nyáron 8-9-ig még világosban tudom csinálni mindazt ami a munkaidő után akármi. Minthogy nyáron reggel (pontosabban éjjel) fél3-kor már világos van, amivel valóban nem sok mindent lehet kezdeni, kivéve ha valaki 6-ra jár, ezért fél4-kor kel. Vakító napsütésben.
Szóval ja. Engem sem vág földhöz, hogy x szombaton akkor fekszem amikor akarok, vasárnap akkor kelek mikor akarok, és ha normálisan fekszem, hétfőn max egy apró kellemetlenség, vagy kényelmesség történik. Én sem értem azt aki a hétvégi óraállítástól 3 hétnyi jetlag-et kap. -
BlacKSouL
addikt
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Például az, hogy egy kissé erősnek érzem hogy a fész a háttérben gigákat tölt le csak úgy. [kép]
Tulajdonképpen minden nap. Gondolom ha korlátozom akkor meg vonyít hogy nem működ megfelelő. Elgondolkodtató hogy egyáltalán kell az nekem, de sajnos a legtöbbet itt kommunikálok ismerősökkel. Azaz messengeren, ami megy fész nélkül is. Deee elgondolkodtató. -
BlacKSouL
addikt
Ha pályára hajtás után 5 perccel veszem meg a matricát simple-ben (mikor megláttam a control-os autót az út szélén) akkor még benne vagyok ugye?
-
BlacKSouL
addikt
Ja, látom itt is van pörgés
-
BlacKSouL
addikt
Olyan apróságokkal van problémám, amit nem tudok kitől kérdezni, itt meg sok okos van.
Mi okozhatja azt, hogy egy heti programozható digitális konnektoros időzítő funkciót vált 'magától'. Ugye 3 direkt kapcsolási módja van, Off, Auto, On. Ezek oda vissza előző állapotból kapcsolhatók a nyomógombbal, vagyis Off-ból Auto módra téve addig marad kikapcsolva, míg az első On időbeállítás nem jön, onnantól automatikusan program szerint kapcsolgat. On-ból Auto meg addig bekapcsolva, míg nem jön az első Off időpont, onnantól automata. Az Off és On állásban kézi folyamatos ki vagy be kapcsolt állapot van.
Namost 100% határozottan meggyőződve Auto állásban hagyva, 3 nap után ránéztem és Off állásban volt, ami a kézi állandó kikapcsolt állapot. Ha senki nem fért hozzá, akkor létezik valami olyan behatás, villamos hálózati 'kapcsolójel', vagy tüske, ami ezt digitálisan át tudná kapcsolni? Az időzítő akksis, tehát áramszünet se lehet, legalábbis pár perces nem okozhatna ilyet.
Tudom, nem teljesen megbízhatók ezek, de azért mindenesetre furcsa.A másik: 70mai A500SProPlus menetrögzítő kamera tápkábele gyenge. Bár elméletileg bírnia kéne, de az egyik kocsiban az egyik gyári kábellel tökéletes hátsó kamerával is, a másikban a másik gyári kábellel nem. Állandóan kikapcsolgat, először csak ha a hátsó kamera is rá van dugva, később már magában is. Kipróbáltam egy idegen telefon töltőkábellel, azzal tökéletes, de mivel a gyári kábelei 90 fokosak, és a hátsó kamera tápkábel csatlakozója is a fő tápkábel csatlakozója fölé hajlik, idegen egyenes kábel mellé nem tudom a hátsóét bedugni.
A kereskedésben eredetileg kétféle kábelt lehetett rendelni, az egyik 1,5A-es, kisebb kamerákhoz, a másik 2,4 A-es az erősebbekhez. Utóbbit viszont már nem lehet kapni. Ráadásul az új modellek mind USB-C-vel jönnek, az enyém még microUSB. De a hátsóé változatlan.
Az egyik megoldás, hogy csak az elsőt használom idegen kábellel, de akkor a hátsó fölösleges, ráadásul, jó lenne ha hátra is lenne. A másik, hogy valami bizonytalan Aliexpresses helyről berendelek ilyen ehhez valónak mondott, de valójában kitudjamilyen kábelt, ami aztán vagy bírja a 2,4A-t, vagy az sem, vagy elfér alatta a hátsó csatlakozója vagy nem. Van harmadik vagy ezeknél jobb? -
-
BlacKSouL
addikt
Sajáttal nyilván nem akartam, a mindenes cégessel a múltkor is befürödtem már odafele félúton, pedig csak Graz-ig kellett menni, az ügyvezetői lízingelt meg mittudomén, kellett. Pedig biztos hogy olcsóbbra is jött volna ki. De egyébként is, bár szeretek vezetni, most nem akartam egyedül ezt a távot lenyomni. Nemtom, öregszem.
-
BlacKSouL
addikt
Ja. A top priority Deutsche Zug (ICE 2400) azért késett 15 percet, mert el kellett engednie a többi útban lévő vonatot.. Wo ist top priority? Kérdezte utastársam.
Amúgy mókás összehasonlítani a Salgótarján-Hatvan 81-es vonalon közlekedő bz-k színvonalát akár a regionalbahnokkal is. De a minden napi bz-zés után az ICE scifinek tűnt.
Úgy hogy 19:01 helyett 19:23-kor ért Ulmba az ICE, a 19:11 helyetti személy helyett a 20:02 gyors(sebes?) volt a megoldás. Ja. Érvényes arra is a megváltott jegy.Heidenheim an der Brenz kellemes, Salgótarján szerű kisváros, 'pici' eltérésekkel, a Voith meg krvanagy.
Az is tanulságos ahogy itthonról eljutottam oda. Starján-Bpest 8:35 busz, Stadionok-Deák pirosmetró, 100E reptér. Lufthansa Münchenbe 13:24. Lufthansa express a hauptbahnhofra, majd 17:47 helyett 18:04-kor ICE Ulmba, ott IRE50 20:02-20:33 Heidenheim.
Haza meg 09:00 - 20:35Amúgy megfordult a fejemben hogy a maintenance leader és hse representative pozikat simán feladom valami targoncás vagy sitnyik melóért és véletlen kintragadok. Pedig hogy hanyatlik a nyugat...
-
BlacKSouL
addikt
Danke
A SWEG RS5 és a DB IRE 50 azonos viszonylaton kompatibilisek? Elvilegy egy menetrend táblázatban vannak. Ha lekésem a 19:01-kor tervezett érkezésű ICE 2400-val a 19:11-es indulású előbbi csatlakozást, akkor a későbbire is érvényes lesz a jegy? Időtartam jegy szerint elvileg másnap 10-ig jó, csak nincs-e valami felár, helyjegy vagy valami amire rá kéne fizetni.
-
BlacKSouL
addikt
Beszélek (sajnos sokat felejtek mostanában), nem vonatoznék ha nem muszáj, de nem volt jobb ötlet a (Bp-ről) Heidenheimbe utazáshoz, a csávó ismerős, de ezt pont nem láttam még eddig.
Nna, beleolvasva a kommentekbe, elképzelhető, hogy a máv japán vasútnak tűnik a db-hoz képest? Lehet hogy se oda, se haza nem érek majd?
Mondjuk az oda az kisebb baj, ha leszállt a gép, valamire csak felszállok, legfeljebb az éjszakás hotelportás enged be. De visszafele ha nem érném el a gépet, azt nem biztos hogy napi rutin nélkül megoldom szombat délután. Vagy a Lufi is igazodik a db-hoz?
Vagy akkor már jobb ha haza se jövök, majdcsak lesz valami munka ott is?
Erősítsetek meg hogy a (sima)casual dress code-ba tényleg belefér a farmer-galléros póló-bőrcipő, sima egyszínű vagy csíkos pulóverrel. Tizenéve nem kellett dress code-os eseményre mennem, akkoriban csak kb.business casual kellett, guglizva meg ezeket dobálja ki. Vagy mi a tól-ig? Ez a minimum, és max a farmer, ing, zakó? Öltöny nyakkendőben a casual-ra már túllő az ember?
-
BlacKSouL
addikt
Azt mindig is tudtam, sejtettem, gondoltam, hogy a máv és a db nem teljesen összehasonlítható.
Haza akarok menni a munkahelyemről (azok a megállók már pont nincsenek a mentésen) ami 11 km a vonattal. Óránként jár, ami amúgy csoda, mondjuk bz, de na. Kiérek a megállóba, nem jön. Megnézem az appot [kép] Végülis, van app, van információ, a vonatok ugyan lerobbannak, de mégiscsak.Ehhez képest ma, kapok egy emailt a db-tól, hogy a (múlt héten megváltott) jövő szombati hazafele utam vonata 5 perccel később fog majd beérni. [kép] [kép]
Nem vagyok én ezekhez a nyugati furmányosságokhoz szokva na.
Amúgy valami trükk van az ottani vonatozásban? (ICE+SWE) Arcképes igazolványt a jegy mellé tudom. Más meglepetés amire készülni kell?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Nyilván a tengenél mást is lehet csinálni mint pancsolni, én épp azt a mást csinálom, de azért ha már itt van az ember és fizetett is érte csak belelógatná a zacseszt. Elmentem ötödször-ötvenedszer is ahol már jártam, de most engem idegenvezettek, végre csak élveznem kellett. De már 3 napja nem ázalogtam, pedig szeretem.
Az idő amúgy a tavalyi ellentétében esőtlen fehőtlen meleg, a víz meg nem megy 28 alá, ami alapesetben jó lenne, de sajnos következményekkel jár. Ez már így is nyilvánvaló. Az idegenvez.szerint már júli eleje óta ugyanilyen, szóval csúcsra lehetne járatni a szezont, de valahogy mégsincs itt konkrétan akkora tömeg. Még Rovinj belvárosában is táncolni lehetne, ami azért minimum szokatlan.
Na mindegy, azért élvezem. Jobb mint melóban agyament mód stresszelni. Sokkal jobb. [kép] -
BlacKSouL
addikt
Rózsaszín [kép]
Vrsar, Istra, HrvatskaMás: mivel több mint 3 hete 28 fok fölött van a tengervíz hőmérséklet, 1989 óta nem látott algavirágzás van. Talján Adriában m@r júli közepén indult, ide most ért, de a turisták pancsolását blokkolja. Pedig csak olyan mint a takony, és sima zuhany nem viszi le. Na de az algapakolás milyen drága. Ez meg ingyen idejön.
Kicsit azé sötétíti az ilyesfajta jövőt, mármint a tengerbe pocsolóst. Node van még vagy másfél hét. -
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Elsiklottál afölött, hogy ha 23 fok alá nem akarom állítani a klímát, mert mások szerint az már olyan hideg mint télen, akkor ha lehűl 20-21 fokra a levegő (bent a folyosón, irodában stb, kint meg 17-18), akkor a klíma kompresszor nem fog menni, ergo nem hűt, a hőcserélő nem hideg, nem csapódik le a nedvesség, marad a pára. Hogy relatív vagy abszolút, az olyankor mikor éppen megfullad tőle mindenki majdnem mindegy is. Túl sok a kellemes komfortérzethez képest. A hűvösben is rádtapad a ruha. Egyhelyben ülésnél energiaigényesebb tevékenységnél már izzadni fogsz.
Amikor brutális szárazság van 23 fok mellett, akkor valahogy sosem fulladok, és nem izzadok, nem tapad a ruha. Gondolom akkor ez a betegség, semmiképp a páratartalom miatt van.
Ha 25 fok van és 85% pára, akkor a levegő energiatartalma magasabb vagy alacsonyabb, mint 25 fokban 35% páránál? Nyilván a több pára (vízgőz) több energia a levegőben. Neked meg a belső energiát le kéne adni. Magasabb energiaszintű közegnek meg valahogy másképp tudod, mint alacsonyabbnak. Sosem a (magas) hőmérséklettel van bajom, hanem a párával.A párátlanító mód erősebben lehűti a hőcserélőt, és leveszi a venti fordulatot. De ahhoz 23 (22-21) fok alá kell hűtenie, akkor meg ugyanaz mint amikor hűtésen leveszem 20-ra, és csendes módba teszem. Sőt ezen van windfree mód is hűtésben, nincs ventilátor és zárva a perforált lamella.
A szobai párátlanító készülék egy kompresszor, egy hideg meg egy meleg hőcserélő egymás mögött egy ventilátorral. A hidegen lecsapódik és lecsepeg a nedvesség a meleg meg visszafűti a lehűlt száraz levegőt. A hűtőkör mindkét 'vége' ott van egymás mögött. Csak mivel energiatöbblet van(halmazállapotváltozás), így 2-4 fokkal melegebb a végül kifújt levegő.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
Acélszerkezeteket
Simán a környezet. Erdős, bozótos, mocsaras-mezős, lefolyástalan belvizes terület rengeteg növényzettel...dzsungel. Annyira a természetben vagyunk a semmi közepén, hogy a gyár egész területén szarvasok kóborolnak esténként. Csordában, huszasával (kamerákon szépen visszanézhetők) és persze mindent összeszarnak, múltkor majdnem a küszöbre szórták.
Az ilyen sűrű növényzet megtartja a nedvességet. Itt még mindig 70% fölötti a pára. Ahol csak a pusztaság van, ott meg 3 nap után aszály. -
BlacKSouL
addikt
válasz
Vérboci
üzenetére
Na. Pont ezaz. Ezt magyaráztam régen Qkacnak, hogy a nagyon magas páratartalomnál nem is kell magas hőmérséklet, hogy izzadj, fulladj, szenvedj. Persze embere(asszonya) válogatja, ahol én dagadt 23 fokban 78%rel. párában ülve izzadok, ott kolleginák még kardigánon gondolkodnak. "Mer' hideg van.." Ha meg kimegyek, napon gyaloglok (nagy a gyár) akkor meg pláne döglesztő az álló benti pára. Pedig nincs kánikula.
-A meleget, napsütést, nyarat, a nyárhoz kapcsolódó dolgokat, száraz forróságot szeretem én is, de nem vagyok álszent, 36 fokban csak kint érzem jól magam, otthon a lakásban, pláne a pihentető alváshoz, megy a klíma.-A cégünk egy erdő, mező, legelő, lefolyástalan mocsaras-belvizes területen fekszik. Itt nálunk az elmúlt hónapokban különösen sok eső volt. Minden vastagon át van ázva, 19 fok felett minden okádja a párát, reggelente köd meg harmat van, így sokkal párásabb a levegő.
Így fordult elő, hogy a 23 fokra állított klímák álltak, mert csak 20-22 fok volt, de a pára meg 75-80 maradt, hiszen 23 fok alá nem nagyon akartam állítani. Ráadásul éjjel 18-19-re visszahűlt minden, arra állítani klímát gyilkos lenne. Tehát ott álltam a klíma alatt, ami 21-22 fokban csak ventilátorozta a 75-80% párát, semmi értelme nem volt.
Amint 26 körülre ment a hőmérséklet, máris nekiállt (hűteni)szárítani is, és lement 55-60 körülire a rel.
Itthon a lakás nem tud lehűlni, a 23 fokra rakott klíma ezért folyamatosan megy, és 1-2 hét alatt a 65%-ból csinált 40-t. 23-25 fok van a lakásban, de 40-45% a pára, kifejezetten kellemes. -
BlacKSouL
addikt
44 85 86 87 88
Holnaptól megjátszom az 1 2 3 4 37-et.
Mert az 1 2 3 4 5-el krvaélet nem lehet sokat nyerni, minimum a Valamiamerika óta tuti többezerfelé osztozna. És 5 egymásutáni sort meg biztos nem húznak még vagy 29millió 417ezer 693 húzáson keresztül
-
BlacKSouL
addikt
Nem tudom, az iszonyú aszály pusztít még valahol? Alföld esetleg?
Csak mert itt nálunk 2 hónap alatt kb. 5 volt olyan nap amikor nem volt özönvíz meg felhőszakadás. 23-24 foknál nincs több (gondolom ez lenne a hőség) de a pára lassan harapható. -
BlacKSouL
addikt
Mi is a neve annak amikor valaki csak a számára, vagy elmélete számára hasznos, azt támogató információkat veszi figyelembe?
-
BlacKSouL
addikt
X Mi9t. Nem tudnám mire cserélni, mert valamiben mindegyik drasztikusan szarabb (házon belül is) ha más nem az árában. De topikja szerint is nagyon eltalált, a váltók közt talán a fele se elégedett. Ez se örökélet, de szerintem ez is kihúzza 6 évig minimum.
Popup szelfikamera, kijelző ujjlenyomat, itt elvérzik majdnem minden 95%-ban. A többiről nem beszélve. És nem mókolok, gyári fw. -
BlacKSouL
addikt
Ahol a zalföldi mezőgazdaság van ott meg sivatagi aszály van [kép]
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
A környéken több új kis tavacska és mocsaras terület keletkezett 4-5 hónap alatt, ami az elmúlt 30 évben nem létezett, és mivel a föld se volt fagyott, meg elég sokszor esett, feltételezem telítve van. Patak is folyamatosan bőséges.
Hogy az Alföldről már jön a sivatagi por azt itt nem érezni.Galamb ellen Spyra Two. Bár drágállottam, maradt a tüske. Az erkélykorlátot végigraktuk, azóta nincs galamb. Mellettünk felettünk befészkeltek, szomszédok baszn@ak rá, van aki heti 2 napot van itthon. Ott huszával fialnak. Mondjuk egyszer arra is kitalálok valamit, de az biztos, hogy
műmadár, olcsó riasztó, alufólia, folpack, színes rongyok, madárijesztő, lengedező ruha, fellógatott cd, dvd, bluray disc, válogatás kazetta semmit sem érnek. Ugyanígy hatástalan a bottal csapdosás, hussogás, hessegetés, füttyögés. Egyszer fejenbasztam egyet röptében seprűnyéllel, de 1 hét után azok is visszajöttek. -
BlacKSouL
addikt
Kerékpározáshoz hobbi szinten milyen mellkaspánt ajánlott ami nem túl drága de használható és univerzálisan kompatibilis akár kínai telefonnal is (xiaomi)?
Ujjal próbálgattam nyakon mérni, de olyan érték jött ki amit nem nagyon hittem el. (Edzetlenség, szezonkezdet, túlsúly stb.)
Esetleg képes valamennyi adatot rögzíteni is ha megszakadna a telefonkapcsolat. -
BlacKSouL
addikt
Miért különleges katonai (nácitlanító) művelet az hogy ártatlan ukrán civileket ölnek meg ezrével Ukrajnában, és miért terrorcselekmény az, hogy ártatlan orosz civileket ölnek meg százával Oroszországban?
Mi változott meg és miért (vagy miért nem változott meg semmi) ami miatt a Trumpok, az Erdoganok, a Putyinok, a Kimdzsongunok, a Orbánok, a Lukasenkák tudnak ennyire népszerű módon hatalomba kerülni és maradni az agresszíven szélsőséges jobboldali/populista/nacionalista "tömegek?" támogatásával? Miért van az hogy jellemzően a butább, hangosabb, agresszívabb, vallásosan fanatikus, vagy fanatizálható befolyásolható csoportok vannak mindig döntési helyzetben az intelligensebben, gondolkodóbban, liberálisabban viselkedő csendesebb pacifistább csoportokkal szemben. Erősebb hangosabb kutya baszik?Vagy ez egy állandóan hullámzó billegő körforgás az emberiség utolsó 300 éve során? Egyszer demokrácia máskor diktatúra kell hogy váltsa egymást?
Miért tűnhet úgy, hogy a Földön lévő élőlények közül a legintelligensebbnek mondott, de legalábbis legkomplexebb gondolkodással, összetett eszközhasználattal felvértezett emberi faj képes csak globális ön és környezetpusztításra kizárólag öncélúan, erőszakos és agresszív módszerekkel.
Miért akar az emberiség más bolygókra kolóniákat küldeni úgymond felfedezési vágyból(ismerjük meg az univerzum titkait), miközben tömegeket nem lehet rákényszeríteni hogy a cigarettacsikkeit ne dobálja szét mindenfelé, hogy a szelektív üvegkukába ne a kajamaradékot dobálja, hogy ne akarjon eurómilliárdokat ellopni miközben elbutított megvezetett megélhetési bűnözői rétegekkel választatja magát újra hatalomba. Vagy hogy ne kizárólag a másik elpusztításával és megnyomorításával próbáljon előbbre vagy feljebb jutni.
Képes-e az emberiség evolúciója az intelligenciáját annak szolgálatába állítani, hogy az egyre növekvő egyenlőtlenséget visdzafordítva egyre nagyobb egyenlőségre törekedjen? A rendelkezésre álló összes intelligencia és erőforrás elegendő lehetne-e a globális emberiség össz életszínvonalának jelentős megemelésére egy jelenlegitől eltérő elosztással?
Ilyen dolgok jutnak eszembe szombat délután mikor túlságosan józan vagyok. Igyekszem is elkerülni.
-
BlacKSouL
addikt
És itt közben elkezdett szemerkélni a hó..
Ja és a vonatajtót nem bírta bezárni a két mozdonyvezető, így most el fogok késni. -
BlacKSouL
addikt
Te mondd hogy hány óra, a te órád régebbi
Első lendületesebb fizetésem után egy Citizen Ecodrive rádiós fekete számlapos acél lett az óra, azt az akkori munkában meg bárhol lehetett hordani. Hétköznapra is, alkalomra is. De a tengerbe nem szívesen vittem volna, így bár úgy gondoltam az elég lesz a köv.30 évre, kicsit amolyan divat felé elbóklászva lett egy Citi Ecodrive Diver's is, szigorúan narancs szíjjal, fekeze számlap, narancsozott mutatók. Az nyárra pólóhoz rövidgatyához jobban megy, és 8-9 méterig biztosan vízálló, tengerben addig teszteltem. Úgy gondoltam ezzel a kettővel megvagyok 30 évre.
Aztán elkezdtem dolgozni acéliparban, és néha hozzá kell nyúlni dolgokhoz. Meg od.abaszni a csuklómat. Oda nem való az ecodrive. Nyilván oda G-shock kell. Abból meg olyan amit le is lehet olvasni, vagyis digitális, kicsitokos GBD-100, fekete-kék óra fehér szíjjal (acélpor azon nem látszik...
) csak lépést számol, meg mutatja az időt. Tud üzenetet meg hívást is jelezni, de nem használom csak néha szinkronizálom.
Na de ezzel szerintem vége is, megvagyok 30 évre.
(Van egy örökölt Timexem, egy Accurist, egy kapott Roamer, meg egy Molnija zsebóra.) -
BlacKSouL
addikt
válasz
Vismajor01
üzenetére
Zsanértakaróra nézz rá(ha van) meg szokott akadni és ha egyszer meggyűrte, utána mindig megakad.
-
BlacKSouL
addikt
Nohát
-
BlacKSouL
addikt
Ezt csak úgy itt hagyom
[kép] kolbászos rájás pizza
Ja, a sima 500 -
BlacKSouL
addikt
1) hagyma fokhagyma pirításhoz, üvegesítéshez még használható-e extraszűz olívaolaj, ha nem, akkor
2) milyen olajat érdemes, és
3) azt hol lehet beszerezni?
Egyszerű megoldás lenne a napraforgó, vagy a nem extraszűz, de ahogy NoLF megjegyezte, a boltok polcán szinte csak extra van.
4) ha sikerül valahol nem extrát szerezni, annak van-e még annyi előnye ami megéri a napraforgón felüli extra felárat?
5) több webes forrás szerint serpenyős ételekhez, zöldségekhez még lehet extraszüzet is, 190-200 fokig maximum, ha nem zavaró az olaj intenzív íze. -
BlacKSouL
addikt
Elbszták a lottósorsolást. 38 helyett véletlenül a 39-et húzták.
-
BlacKSouL
addikt
Reggel 6-kor kimentem, -12 volt. Most -5 van. Minden csupa jég és hó.
Szegeden virágzik már az akác?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Pláne 2024-ben...
Munkahelyi baleset(nem én), havazás, környezetvédelmi hat. ellenőrzés a mai nap vázlata, az a csoda hogy még megvan a fejemXpod: igen, amikor nosztalgia járat címen Nohabokat meg Csörgőket hoznak ide BHV-kkel, akkor csak azért megyünk pár megállót, hogy beleszagoljunk a luxusba...
-
BlacKSouL
addikt
Nógrád megye székhelyét ez köti össze jelenleg vasúton az ország többi részével. Azazhogy csak Hatvannal, mert innen székes várfővárosunkat közvetlen járattal nem lehet vonaton megközelíteni. 2023-ban ez a vasúti közlekedési eszköz. Ennyi, ilyen. Nem emeletes vonatok, meg klimatizált luxuskocsik, mint ami a szerencsésebb gólyapottyantottaknak jut. Lyukas, szétrozsdált leharcolt kehes elfekvők. Van egy olyan aminek a rohadásán az ablak alatt át lehet dobni egy sörösdobozt. 1983-ban pontosan ugyanezekkel a vonatokkal utaztam gyerekként. A piros műbőr üléseket cserélték szövetre 40 év alatt. Ennyit fejlődött az álomvasutak.
[kép] [kép] [kép]
Ja igen, erre azért ugyanannyiba kerül a bérlet, mint az emeletes klímás kissssekreMég nagyobb yachtot, több luxust, eurómilliárdokat a zsebbe kívánok a zsírdisznóknak ezúton is, meg persze gyors elmúlást
-
BlacKSouL
addikt
válasz
bitpork
üzenetére
Ma bementem dó'gozni. De kicsit még én is meglepődtem. Tarjánban is látni még több helyen havat, de 10 km-rel délebbre még ma ez volt(a múltheti havazások óta folyamatosan olvadgatva)
[kép] meg [kép] és [kép] aztán [kép]
Kérdeztem többieket itt mi a franc volt, azt mondták 2 napig kellett folyamatosan kotorni a tolólappal hogy lehessen közlekedni. Több helyen még bokáig érő hóban gázoltam
A kosaras emelővel ki se tudunk állni. -
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Azért ha választani kéne, hogy 1-2 óránként tűt szúrjak az ujjaim idegvégződéseibe, hogy kiderüljön az ingadozás időbelisége, illetve azok oka, esetleg napokra befeküdjek egy szuperbaktériumokkal dúsított kórházi környezetbe hogy más szurkáljon folyamatosan, vagy inkább egyszer belőjek egy ilyen cuccot ami ugyan kis késéssel, de 0-24 képes a folyamatos monitorozásra, grafikont rajzol, elmenti az adatot, stb, akkor inkább utóbbira szavaznék. Mondjuk én utálom a tűt, és nem szeretem a fájdalmat.
És mi van, ha megszúrom magam reggel 8-kor, meg megmérem 10-kor, és mérek 6,7-et, meg 5,9-et, de pl 8:40-kor 12,2-t mérnék (de nem mérek), és 9:20-kor meg 9,8-at? Az eredmény a 2 szúrásból az, hogy igazából nagyjából Ok, csak közben van egy furcsa mondjuk rosszullét, amit a szonda viszont folyamatosan rögzítene. Értem hogy nem tökéletes, de a szúrós mérés pontos, de időtengelyen bináris mintavételi értékeit azért jelentősen pontosítja. Nem azt kell mérnie, hogy épp 5,9 vagy 6,2, hanem azt, hogy valamikor valamiért felmegy 10 fölé drasztikusan, aztán meg lemegy. (Vagy épp fordítva)Szerintem. De én csak próbálok logikázni.
-
BlacKSouL
addikt
1.) Nem, az inzulintoll a zsebben van, ettől függetlenül
2.) #droid: de, ezt konkrétan a bőr alá belőve+a karodra tapasztva, vezeték nélkül a telefonos applikációval kommunikál. Láttam működni társaságban beszélgető emberen, telefonján
3.) Nem nyitottátok meg Uher kolléga linkjét?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
bitpork
üzenetére
Egy ismerősöm is cukros, neki van valami bőr alá (felkarba?)belőhető szonda, amihez asszem ragtapasszal rögzíteni kell valamilyen bőrön kívüli cuccot, akksisat, ami okostelefonnal kommunikál live-ban, és rögzíti is 0-24 az adatokat, plusz riaszt ha határt lép vagy közelít. Ha nem is ezredre pontos, de azt mondja pár százalékos hibahatárral jól mér, és minden apró változásra pontosan reagál.
Majd megkérdem a típusát. Akksi miatt kell időnként cserélni, vagy ilyesmi -
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
Nincs valami fasza vírusirtó? Up to date def adatbázissal?
10 napja itthon vagyok, náthás diagnózissal, köhögéssel, orrm.üreg dugulással, köptetővel, orrspray-vel, antibioval.
Felszakadozás nem volt kielégítő, orrdugulás 1 nap után elmúlt. Maradt viszont hát-mellkas diszkomfort(fájdalom), száraz, ritkán ürülő tüdős köhögés, ritkás vizes orrfolyás, dobozból beszélés, és pontosan egy hete se szag, se íz...
Csütörtök doki, hát lehet akár covid is. Sok folyadék, pihenés, majd elmúlik. Szerda óta majdnem 0 változás. Napközben elvagyok, már vagy 30 liter kamillateát megittam 1 kiló mézzel, infralámpáztam, étvágyam kevés, ízek nincsenek, de lefekvés után 20 perccel elkezdődik a köpjük ki a tüdőnket késztetés, amibe 3-4 óra után tudok belealudni, de tegnap már nem a köhögés kínzott, hanem az, hogy állandó felriadás volt a légzéskimaradásnak tűnő pillanatokra. Másfél órán át küzdöttem, koncentráltam, egyenletes légzés, relax, pihenés, alvás, majd hirtelen nagy levegő, mint vízből feljőve. Na és ez már tényleg kezdi megráncolni az agyam eddig simább részét is. Ja, nehézlégzés nincs, orrdugulás nincs, tele tudom szívni a tüdőm, meg kifújni, nem köhögök bele, de pl ha oldalt fekszem elkezd szorítani, és köhögtet. SpO2 elvileg 97-99.Ja, az hogy szügyig vagyunk hóval az pont 10 napja nem érint, de kicsit segítene ha hetente egyszer napot látnék. Meg f om se akar hetekig táppénzen lenni. (3 nap felett bukta a cafeteria, szóval már mindegy, de na)
-
BlacKSouL
addikt
Az utcán helyenként az 1 légm³-re jutó repülő levéltetvek(?) száma úgy 1000 és 5000 között mozoghat. Ha nem fulladok meg a felhőkben, akkor hazaérve tizesével kell leseperni a pofámról, de 3-4 még 5 perc után is mászik a nyakamon vagy a fülemen.
Ha repülő patkányok nem üldöztek volna el minden élő állatot a környéken, akkor most a hasznos madarak pukkadásig jóllakhatnának. -
BlacKSouL
addikt
Azért az éjszakai/hajnali hőmérséklet se az ilyenkor megszokott.
[kép] -
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Megafaszt. Univerzum nagyrészének eszensöl kulinerdelux.
-
BlacKSouL
addikt
Örülök hogy az fel sem merült, hogy teába tesszük a tejet. Vagyis teába is. Annak ellenére hogy mindkettőbe, még augusztus közepére se fogyott el a doboz, ezért került vissza. Sajnos rengeteg olyan élelmiszer van, ami a feltüntetett szavazossági/minőségmegőrzési idő után is fogyasztható, embere válogatja, hogy szubjektív vagy objektív módon tudja felmérni hogy neki az még jó vagy sem. Nyilván ételmérgezést szigorúan kerüljük, de ha valami jó, akkor csak azért, mert egy számot a dobozára írtak nem fogom kidobni anélkül hogy ellenőrizném. Ha rossz kidobom. Általában pedig kritikus vagyok, de annyira nem mint az aki a reggel sült kenyeret délben már nem eszi meg mer' állott. Másnap meg már istenkáromlás.
Szóval nem csoda hogy sokszor feltűnik a médiában mennyi élelmiszer kerül kidobásra. Ennek egy része romlott csak, a többi meg vagy szimpla pazarlás, vagy elmért igények, egy része szubjektív rossznak ítélés. -
BlacKSouL
addikt
A sparos uht 3,5-ös dobozos tartós tej aminek a dobozán augusztus 3 van lejáratként, július 18-án lett felbontva, és maradt a hűtőben nyaralás alatt. Augusztus közepén megkóstolva még semmi baja nem volt, ma pedig amellett hogy semmi rossz íze nincs, csak nagyon enyhe füstöltkolbász aromája lett a hűtőbeli lakótársa miatt. Már elfogyott.
Mit iszunk?
A pennys 2,8-as tartós tejet múlt pénteken bontottuk a cégnél, hűtőben volt, hétfőre már megbüdösödött és megromlott.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Vérboci
üzenetére
Én voltam 2x autóval is. Mondjuk Starjánból. Először 2 felnőtt, aztán 3 felnőtt és egy 5 hónapos baba. A belvárosi parkolás el is viszi az előnyt. Ha meg a szomszéd faluban foglalsz szállást, akkor a helyi bkv-zás visz időt, pénzt.
Arról nem beszélve, hogy a cseh "autópályán" kicsit több időt álltunk 30-60-al, mint ahogy azt a google közli, plusz a matricákért is sorba kellett álldogálni. Így lett a papíron 6 órás menetidőből 8,5
Ha a 4 ember autóköltsége 4 külön háztartásra oszlik, és valaki más vezet akkor persze simán. De ha már kint vagy, és nem autós városnézéseket tervezel, az autó csak nyűg. Így viszont mire Kelenföldről Komáromba értünk a vonattal, már megittunk 1-2 üveg Bernardot, 230 Ft-ért per db. És pincér hozta ölbe. Alapból szeretek vezetni, de a Salgótarján -Bpest- Pozsony-Prága útvonalat bőven elég volt 2x levezetni odavissza. A Starján-Poreč(/Pula) szakasz is kb. az első 8-10 alkalommal volt izgalmas, azóta inkább csak szükséges rossz. Ha tehetném teleportálnék. -
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Különben mit vártok. Nem tűnt fel hogy most vagyok nyaralni?
Péntektől majd újra 35 fokok lesznek szeptember végéig...Idén 2 hét alatt annyi esőt láttam itt Isztrián, amennyit 18 év alatt összesen se. Nemcsak a létező összes égtáj irányából jött eső vagy vihar, de kb a 360 fok mindegyikéből. Teljesen mindegy hogy mediterrán ciklon vagy jeges sarkvidéki eredetű, vagy szárazföldi, sirokkó hozta vagy bura, kicsit mozdult a levegő azonnal szakadt az özönvíz. Volt vagy 4-5 meleg nap is (értsd, láttuk a napot), 28 fok, 78% pára, de nagyjából ennyi.
Tudom, délebbre kell menni. De ha Zadartól délebbre megyek akkor 49 fok van hónapokig, ha északra akkor meg sarkvidéki ősz. Balatont azért adtuk fel mert 10-14 napban volt hogy 2 nap se volt 20 fok fölött júliusban vagy augusztusban. Ellenben özönvíz. Lassan a földrészt is el kell hagyni, ha nyáron napot akar látni az ember. De a végtelen homokdűne partokat meg nem szeretem. -
BlacKSouL
addikt
Gondolom mint ahogy itthon is akinek jó a gőzkotyogós Tschibo Família az issza úgy, aki meg valamivel jobb minőséget szeretne ott is nyilván bemegy valami specialtybe.
És a kancsós az tisztán van mindig, vagy cukrozzák? -
BlacKSouL
addikt
USA-ban ezeket a literes kancsós kávékat miből, mivel főzik?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Ez az egy hűvös este nem zavart, az inkább hogy majdnem egy teljes hétig is kitartott a nyár a monszun előtt. Ma meg mondjuk 2 havi eső lejött, és eddigre már majdnem kezdett felszáradni néhol a sár meg a mocsár, de szerencsére nem. Hálistennek még legalább egy hétig megmenekülünk az idei borzalmas aszálytól.
Ma a gédépén is az inflációkövető fizetéskorrekciók, és az időjárás mentális hatásai általi motivációnak megfelelően löktem, azaz kb. nettó 20 percet dolgoztam. De szigorúan elosztva. -
BlacKSouL
addikt
Simple-ben több jegyet is vehetek? Mármint ha ketten utazunk, mindkettőnk jegyeit tudom kezel(tet)ni egy applikáción belül? Merthogy darab-darab? BKK jegynél mondjuk metróban ez most mennyire működik zökkenőmentesen? Stadionok-Keleti-Kelenföld viszonylatban pl?
-
BlacKSouL
addikt
Köszi a tippeket, szétnézünk majd.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Köszi.
Íjjbazmeg, azért akkor ott is megszaladt a ceruza. Koleno mint mondtam 220 volt kilója, itt meg most 380 a 70 deka..
Akkor azt kell mondjam a turistacsapdákon túli, de még belvárosi helyek korábban pesti árak alatt voltak, most ezekszerint elérte. De hát nem a korona annyira fasza ugye, hanem a forintka unortodox.Na jó, akkor kicsit korrigálni kell a költőpénzt.
-
BlacKSouL
addikt
Tudja valaki elsőkézből hogy jelenleg milyen árakkal lehet számolni Prágában? Szállás van, utazás van, a sör és csülök árak érdekelnek inkább. -Tól-ig kb.
2019-ben 35-50 Korona között ittunk sört, egy morva veréb 150 volt, egy kiló körüli sült csülök 220 Czk. Ehhez képest most kb mennyivel számoljak? -
BlacKSouL
addikt
Melyik autórádió fejegység volt az kb. a 90-es évek végén -2000-es elején, amelyiknek lezárva egy fém előlap fordult be a kijelző elé, valami nagyon kemény fémből, és így hirdették, hogy törés- és lopásbiztos. Nekem kenwood rémlik, de nem találom guglival. Hátha valaki emlékszik.
-
BlacKSouL
addikt
[Napizene] tecsőlink
(csak rendesebb hangcuccon, telóhangszórón nem ér) -
BlacKSouL
addikt
A lényeg tulajdonképp nem is a havon van mint szemléltető dolgon. Azt csak én utálom.Hanem azon az óriási véletlen?szerencse?valószínűség? -en, hogy mikor. Eshetett volna novembertől máig bármikor. De novembertől máig nem kellett messzebb mennem kocsival. Ma kellett. Ma havazik.
-
BlacKSouL
addikt
Hosszabb idő óta újra egy a mostaniaknál hosszabb utat kell ma megtennem autóval, vagyis töklogikus, hogy Megbénulhat az ország
f.szom..
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Mini PC
- Ingatlanos topic!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Spórolós topik
- GL.iNet OFF topik
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- BESZÁMÍTÁS! MSI Bravo 15 C7VF Gamer notebook - R7 7735HS 24GB DDR5 2TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Dell Latitude 5530 i7-1255U 16GB 512GB 15.6" FHD TouchScreen Nagyakksis! 1 év teljeskörű garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3555,100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

) csak lépést számol, meg mutatja az időt. Tud üzenetet meg hívást is jelezni, de nem használom csak néha szinkronizálom.