Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Vérboci
addikt
Hja, gyümölcslé... erről beugrott az egyik legenda (valójában legendásan irritáló) fórumtárs minapi megnyilvánulása. Esetleg üljetek le beszélgetni a témában

-
concret_hp
addikt
az poénnak kicsit drága mondjuk

pontosítom a több km-re ellátást: "tájképet" akarok csinálni, ezeket egy sima telóval lőttem [link] ezeknél a horizont kb. 10km-re van, egy másik irányba van 30-40, de az gondolom igazából mindegy már.ha ezt vagy ennél kicsit kevésbé jó minőséget hoz, az már ok. szóval nem a képminőség az elsődleges szempont, hanem hogy API-n át tudjam piszkálni

-
hogy mondod, kérlek..?

@Boci: az ilyen benti, az igen. De ha a split klímán bekapcsolod a párátlanító módot, akkor meglepően hidegebbnek érzed már pár perc után, pedig nem is hűt, elvileg.
nekem egy netatmo weather station-om van, és általában 50 és 65 % közötti relatív párát mutat, úgy, hogy éjjel szellőztetek, kora reggel becsukom.
Egyszer ment 70% fölé, múlt szombaton, amikor elaludtam, és nem csuktam be az ablakot (hidegfrontot meg lehűlést ígértek, de nem nagyon jött). Meg akkor tud még ilyet, amikor a b. nejem 3 adag ruhát mos, pedig nem kéne.
amúgy kb. múlt csütörtökig be se volt üzemelve a klíma...ma éjjel is szellőztettem, majd becsuktam, eljöttem dolgozni, nem megy a klíma, és most épp' 25,7 fok van bent, és 60% a páratartalom, és ez így jó.

-
-
parandroid
félisten
Céges gépen vagyok mindig bajban, ugye német kiosztás, és nem változtatható, illetve nem lehet másikat hozzáadni, szóval ott kb lehetetlen magyar ékezeteket csinálni rá admin jogok nélkül. Mindenesetre elő bírnak jönni fura dolgok angol billentyűzettel, német kiosztással, én meg a magyart szoktam meg, lehet cifra dolgokat gépelni, ha az ember rutinból ír…
Vőm szokott még kiakadni, amikor leül egy magyarra állított gép elé. Eleinte küzdött, mint kutya a jégen, aztán most már rutinból állítja át első mozdulattal németre őket (vagy angolra, ha csak az van). Lányok egyébként már német kiosztással tolnak alapból mindent, igaz, magyarul gyakorlatilag nem is írnak, max nekem egy-egy sms-t.
p
-
EQMontoya
veterán
Zöldség, gyümölcs, hús eseten szerintem jobb érzés megnézni, hogy pontosan mit is veszel. A kifli amúgy tök jó, de a fentebb is említett magas áron felül azért ott is előfordult, hogy valami kimaradt vagy nem volt oké. Ha pedig számítasz rá, mert mondjuk főzöl, akkor ilyenkor szopóág van. Oké, refund van, azon nem szoktak szarakodni szerencsére, csak az nem menti meg a vacsoradat. Persze, kocsiba ülhetsz, és pótolhatod, de akkor a végén több pénzért és kicsit több energiabefektetéssel érted el ugyanazt.
-
-
-
Pacák
senior tag
Este le volt húzva teljesen a fényerő, hogy ne zavarjam a páromat, akkor nem is vettem észre, hogy az egy Magyar Nemzet link.
Csak azon dohogtam, hogy amikor Érdligeten a kertek alatt elballagtam a permetező szerekért, vetőmagokért, palántaföldért a 70-es út melletti gazdaboltba, akkor valószínűleg az ejtőernyős búvárok megmérték, hogy hány gramm CO²-t büfiztem, szellentettem az út során és elég negatív lett a mérleg ahhoz képest, amennyit kipufog egy modern Scania az élelmiszerbolt és a nagybani zöldséges között.
My bad. My bad.
Azt is kifelejtettem, hogy annak mennyi a CO² igénye, hogy kimelegedve felástuk a kertet, aztán később megkapáltuk, amikor növekedésnek indult az a rengeteg palánta.
Nyilván nem versenyezhetek egy modern, részecskeszűrős Lamborghini traktorral a tanulmány szerint. Sry.
-
-
tildy
nagyúr
Nalunk 15 éves MDF lapos konyha van. Ilyen hukye fényes eleje volt, véletlenül ráment a forró víz, le is vált a fólia, alatta kenyér Piri to volt, ott us fellerdult. Tavaly leszaggattam az egész fóliát , lefestettem. Így úgy ahogy kinez, de a mosogató akatt már pluszban össze vsn csavarozva , néhány zsaner lóg, stb.
Kb akkor vagyok hajlandó új bútorba ruházni, mikor mar kamaszok a gyerekek ).
( kedvencem a kos 3 éves aki villával utogeti az étkező asztalt , hiába szólok rá) -
parandroid
félisten
Nyilván egy csomó mindentől függ. Inkább úgy értettem, hogy 10 évesnél idősebbet már biztosan nem éri meg költöztetni. Gardróbot még talán, konyhát aligha. Persze ha a következő lakó nem venné át, mert ő is új konyhát akar, neked meg van affinitásod barkácsolni, akkor egyes részeit megérheti scavengelni, de egyben úgysem beépíthető, előlapok valószínűleg már sérültek, zsanérok lógnak, munkalapok úgysem passzolnak, és sérültek is nagy valószínűséggel, itt-ott elázott, vagy lemoshatatlanul foltos… No meg egy csomó megkötés úgy megtervezni az újat, hogy belepasszoljanak a réginek a dolgai. Pláne, hogy a ki-be szerelésnek, meg a szállításnak is van költsége.
Szóval helyben valszeg használható az még 10 évig, főleg, ha vigyáztál rá, meg kicsit ‘törődve van vele’, de te sem véletlenül nem vitted magaddal.
p
-
Utka
aktív tag
-
ToBeY
nagyúr
Mindenkinek más szempont a fontos.
Én pl soha nem viszem magammal edzéshez/futáshoz a telefont,így az nálam nem szempont.Azt a 1-1,5 órát kibírom telefon nélkül...
Persze más a helyzet,ha az ember fél vagy maratonokat fut.
Én sokat emailezek,youtube,streaming szolgáltatásokat nézek,különböző chat appokat használok,így ideálisabb a nagyobb kijelző számomra. -
-
parandroid
félisten
Igazából ez jogi kérdés, van, amit muszáj nekik, amit lehet, azt inkább elhallgatják. Legjobb példa a Sony-Microsoft konzolháború, ahol évek óta nincs hivatalos adat az eladásokról. Ugye ez egy kevésbé agyonszabályozott terület, mint a mobil-eladások. De aktív MS/Google/Apple accountok számáról sincs senkinek lövése sem, az adott cégeken kívül.
p
-
racskobalazs
senior tag
Igazából azért, mert annyira vékony semmi anyagokból csinálják manapság ezeket a túl olcsó dolgokat, hogy már nem szeretem hordani. Full átlátszik, 2 hordás után kiszakad, ilyesmi. Gondoltam ha kicsit feljebb megyek minőségben (csak 1-2 lépcsőt, nem emeletet), akkor sokkal normálisabb, tartósabb cuccokat kapok, nem csillagászati árakon. Vagy ez hülyeség?
@bitpork: Köszi -
"A nyari balatonra meno forgalomban villogok nem sietnek, mert egyreszt 3 percet nyernek"
Ezek a feliratok még táblákon is szerepelnek és van egy söröm rá, hogy olyanok írták akik nem sűrűn közlekednek hosszabb távon az utakon. Azért mikor kilométereken át 90-110-zel lehet csak menni akkor nagyon sok percet lehet nyerni ha kicsit nehezebb az ember lába a gázon amikor engedi az út. Azok a feliratok akkor lennének igazak, ha valóban a 130-cal végig lehetne menni az autópályán. De mivel minden autópályán legalább 2 útfelbontás van, meg a belső sávban 90-100 poroszkálnak egyesek így az elmélet már nem is igaz. Nem 3 percet hanem akár 30-45 percet is lehet nyerni (mondjuk egy Budapest-Debrecen, vagy Budapest-Pécs távolságon), ha az ember meglódul amikor olyanok a közlekedési viszonyok.
Nekem 150 környéki tempó ami kényelmes autópályán, de nem villogok és nem erőszakoskodok. Ki szoktam használni a nálam erőszakosabbakat. Szépen felzárkózok hozzá, de nem túl közel nehogy baj legyen, és ő szépen csinálja nekem is az utat.

-
-
-
parandroid
félisten
Amellett, hogy a hatékonysága röhejes, az az érzesem, hogy az egészet rossz irányból közelítik meg. Egy brutál downsizingolt, önmagában életképtelen benzinmotort tesznek az autóba, ami azt hajtani konkrétan nem alkalmas, cserébe ehhez képest nagy, nehéz, és fölöslegesen bonyolult. Ezen az alapon egyszerűbb lenne egy olcsó benzines aggregátort betenni a csomagtartóba (vagy a motortérbe, ott úgysincs semmi).
p
-
ToBeY
nagyúr
Köszi a segítséget, akkor maradok az alap modelnél és még spórolok is legalább egy 20k
Csak annyira tolják most mindenhol ezt az Oral-B IO-t,hogy elbizonytalanodtam picit.Xpod: Ha bár kb 15éve használok elektromos fogkefét,soha nem próbáltam még Philips Sonicare-t
Lehet,hogy van olyan jó mint amit megszoktam Oralb,de ha nem válik be nekem, akkor lehúztam a wc-n X ezret. -
Nem olyan mint az airplay, hanem sokkal jobb, mert nem meríti közben az eszközt, amiről küldöd...
Ha ájfónról airplay - jel küldöm az erősítőre, akkor a teló kódolja át és rohadt gyorsan merül.
Ha pedig Chromecast-tal küldöm, akkor csak a parancsot küldöm, hogy ezt játszd a youtube music-ról vagy a tidal-ról, és a többit intézi a Chromecast ő szedi az adatot a felhőből, a teló csak egy távirányító, amivel parancsot adok, nem merül
-
a sonos - google pernek van némi ráhatása arra, hogy a sonosban nincs chromecast....
régen működött amúgy vele a Google play music. Sőt a tidal is megy még rajta natívan.(a köcsögök miatt fél évig nem tudtam hangerőt állítani az eszközeimen, mert levédték a gombbal való hangerő--állítást a drágáim
) -
tildy
nagyúr
Ugyanez a véleményem. Sok dologban hasonlít Magyarországra , de bakker , olyan segítőkész emberekkel , mint ott, ritkán találkozni . Fesztiválozni járunk oda, meg websummit, de imádjuk az egész helyet . Esm mondogatja is, hogy nyári laknak szupi lenne. Most, hogy ország váltáson gobdolkodunk , épp meg szoba is jöhetne ( meg kene nézni az adózást )
-
concret_hp
addikt
nekem 2-en is azt mondták, hogy még a magyarokhoz képest is pesszimisták a portugálok, amit nagyon nehéz elhinni

covid témában az bírom a legjobban, hogy hivatalosan, még mindig csak a nép kb. negyede volt covidos, de még az én örök homofiszoló irányban torz ismerősi körömben is simán 50-70% körül lehet az arány... (én szerencsére még vagy megúsztam, vagy lepattant rólam és barátnőmről is, aminek azért pici az esélye)
-
Vérboci
addikt
jó én portugáliában 2x voltam össz-vissz, pár napokat Lisszabon és Setúbal vonalon.
valószínűleg egy országra is igaz, hogy lakva ismerszik meg.
de első benyomások alapján én portugáliát skippelném
nálam németo > ausztria > belgium a top 3 sorrend, azzal, hogy belgiumban csak a flamand régió és semmi wallon
.viszont a tavaszi megindulásom hevét némi otthoni csetepaté lehűtötte, ezért úgy tűnik én már majd magyarhonban hugyozok a konnektorba. de abban maradtunk, hogy a gyerekeket kifejezetten küldeni fogjuk nyugatra.
-
Vérboci
addikt
érdekes amit írsz a csöndes, mosolygós emberekről. nekem pont az ellenkezője volt a tapasztalatom - pláne csöndes vonatkozásban - és talán ez a benyomás az, ami az "ellenszenvemet" megalapozta az országgal kapcsolatban.
nekem portugália a "rosszarcú hangoskodók" országa. de lehet hogy rossz lisszaboni "negyedben" volt mindig a hotel
boszniát - ha már említettem - például azért tartom élhetetlennek, mert én már a guggolós vécé látványától is rosszul vagyok, arrafelé pedig az nem kuriózum, még egy flancos étteremben sem.
-
parandroid
félisten
Legutóbb, amikor beszélgettem a delaeremmel, már előre mondta, hogy az olcsó modellek eltűnnek, kisautók csak mutatóba maradnak, azokból is csak durván felextrázott, erős motoros, automata váltós verziók lesznek, mert azon van a haszon. 'Prémium' márkáknál fapadra egyszerűen marginális az igény. Főleg, hogy a vevők 90%-a jól felextrázott, bivalyerős suv-ket akar. Majd ha a piaci elvárás változik, akkor változtatnak ők is. Amúgy szerintem fog ez is változni, talán egyre többen jönnek rá, hogy ha nem 2,5 tonna az autó, akkor nem kell a 300 lóerő, hogy mozgassuk. A szabályozásoknak az lenne a lényege, hogy az emebreket ebbe az irányba terelje, csak akkor van a gond, amikor a pénz elkezd belepofázni.
Vicces amúgy látni erdeya vergődését 'autóipari' megközelítésből, amikor az elmúlt 30 év nem szólt másról, mint hogy az autóipari lobby önti a pénzt a korrupt politikusok zsebébe. Ne legyenek illúzióink, a jelenlegi szabályozást sem a 'zöldek' találták ki, a pénz még mindig az autóiparnál van, márpedig az az, ami beszél.
p
-
Vérboci
addikt
az eu nagy hős, mikor felemeli hangját (joggal) a szabad piacot befolyásoló helyi döntések ellen. ez a 2035-ös motor stop pont ilyen befolyásolás.
egyetlen reményem van, a szintetikus üzemanyagok kiskapuja. bár az nem nagyon jut el hozzám, hogy ilyen irányban hol tart a fejlesztés, akár üzemanyag, akár jármű oldalon. lehet hogy túl erős a villanyautós zaj.gyerekkoromban sokszor hallottam, hogy már rég mehetnének az autók vízzel\fénnyel\levegővel, csak a gonosz olajlobbi nem engedi. úgy tűnik, hogy a gonosz olajlobbi megmérettetett és könnyűnek találtatott az e-autó lobbival szemben (már ha van ilyen).
-
Vérboci
addikt
Nyilván nem kell "szociális" alapon motorgyárakat működtetni. Az én gondom az egésszel az, hogy jelen esetben nem piaci igény, hanem politikai döntés okozza azt, hogy a gyárak ilyen sietősen "bezárnak".
A nokia halálát az okostelefonokra mutatkozó piaci igény okozta és nem az, hogy előírták Brüsszelben hogy az Asphalt 9 kötelezően fusson minden telefonon.
A langyos hegyi levegőt kipufogó 1.5 TSI-t halálra ítélő döntést mi indokolja?
Arra született már válasz, hogy mibű lesz áram az elektromos autóba, hogy az akkumulátorhoz honnan lesz alapanyag és hogy az üzemanyagok kieső jövedéki adóját mivel kívánják pótolni? Vagy ezek a kérdések ráérnek 2035-ig? -
Pacák
senior tag
Itt is igaz a régen minden jobb volt szlogen.
A 10.4 osx variációit csak feltettem amikor kapott néha egy új vinyót valamelyik 1,1 MacPro és ment évekig zokszó nélkül. Azok a kollégák szétszéledtek, már csak ilyen gép van napi üzemben a szerverteremben és távoli asztalon érem el, hogy néha a nagyon archív anyagokban keresgéljek. (Mi is volt annó az előzménye egy-egy régebbi grafikai munkának?) A többi gépet elraktam egy csendes sarokba. 10 gépből volt egy olyan, amelyiknek 10+ év után kehes lett a vga-ja, egy másik meg meghót valamikor utána, de a kettőből lett egy frankenMacPro, ami utána is ment.
Most olyan mintha minden konzumer kategóriában lenne. -
concret_hp
addikt
figy én ilyeneken nem pörgök, mondták bármelyik authenticator jó, nekem a privát mélhez be van lőve a google kb. mióta megjelent, egyszerűbb amellé az app mellé tenni. az autentikátor mellé kell a gép is, amihez meg kell a jelszó is és olyanhoz ami igazán érték amúgy se nagyon férek hozzá, szóval jó ez így szerintem, majd ha szólnak, hogy másik app kell, akko rmajd lesz másik

-
gaborbol
őstag
Na ez kiraly, nem is hallottam meg ilyenrol, milyen termosztat vagy rendszer ez?
tildy: ugyan ez a kerdes, milyen rendszer ez?Ha a haz kulso vilagitasat fel tudna kapcsolni valami, vagy a nagyon meredek kocsifeljaro vilagitasat, akkor nem kene a napelemes led lampa minimalis fenyere hagyatkozni.
-
tbs
addikt
mondom: nem pro userek eszik meg, hanem heavy-k. 90%ban toltoredugva hasznaljak, es meglepodnek hogy kimulnak a meetek vegere (ami nem baj, kulonben tovabb csipognanak
) es idc, nem akarom megoldani a problemajukat. 
timtim: vmi koreai utangyartott ez is. fenyero minimumon kb, nem szeretem ha vakit, legujabb intel wifi (mpci)+ takarekos msata, custom bios, me nelkul.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Samsung kuponkunyeráló
- Okos Otthon / Smart Home
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Linux kezdőknek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Byintek Love U14 Projektor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ami ilyenkor persze nem meglepo.

.
a mienk se tunik finnyasnak, eddig mindent megevett, de bevallom ezeket meg nem probaltuk