Új hozzászólás Aktív témák

• olajbogyo

aktív tag

Sziasztok!

Segítsetek egy amatőrnek.....Szóval meguntam a kompakt Fuji Finepix S2100HD kis kütyümet,és helyette vettem egy Nikon D5100-at alap obival (18-55). Mivel semmi komoly extra feladatra nem kívánom használni(egyenlőre) így úgy gondoltam,hogy egy 18-105-ös obi kellene hozzá, mert azt mondják az a jó "utazó zoom" nem kell cseréletnem az obit...stb. Nos itt jön a kérdés számomra,most akkor érdemes nekem egy olyan obira áldoznom amely 55-105-ig tart, (hiszen az alap obim már fogja a 18-55-öt)vagy inkább ruházzak be egy 55-200-ra?....Szóval abban kérnék segítséget, hogy egy átlag felhasználónak,aki csak családi képeket készít(ballagás gyerkőcökről, kirándulás stb..) mégis mi lenne a legjobb választás? Persze nem mondom, hogy nem kap el a gépszíj, és nem kezdek el komolyabb szinten is foglalkozni a fotózással, de egyenlőre csak ebben gondolkozom. Vagy el kell adnom a 18-55-öt (nem biztos, hogy el tudom adni, ilyet nem vesz a kutya se...)
    Isten bizony megiszom egy sört az egészségetekre, ha segítetek.........legalább elindulnom...a fotózás rejtelmeiben....

Soha ne félj valami újat csinálni! A bárkát is egy lelkes amatőr készítette, a Titanicot meg egy halom szakértő!

Új hozzászólás Aktív témák