- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Gaming notebook topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Alaplap-proci probléma
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- E-book olvasók
- LG LCD és LED TV-k
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
Új hozzászólás Aktív témák
-
warcat
veterán
Az LHR zár nélküliek kerültek annyiba.
Az LHR mentesek a világbajnok áfa és a szar nagykerek miatt kerülnek sokba (amennyire látom, a közvetlen gyártói kapcsolatok szarok, túl kis halak vagyunk, sok áttétellel vesznek árut )Szeptemberben még egy Msi Suprim X 3080-at is ki lehetett hozni ~ 440-ből, most egy jobb hűtésű darab 550 környéke németektől.
[ Szerkesztve ]
EA: It's in the crate!
-
M.Úr
tag
Lett egy ASUS turbo RTX 3080-am, cserébe egy Geforce 730-at adtam Nem vicc. A főnök rendelt egy brutál komplett gépet a melóhelyre a tesztelőknek, HyperV-n virtuális gépek futtatására. Én meg megláttam hogy egy 3080 virít benne és rákérdeztem, szabad-e... Aszonta lol vigyem csak tegyek bele valamit helyette
És akkor hogy on-topik is legyek: Magyarországon mi a faxért kerülnek ezek 800k+-ba? Új-Zélandon vagyok és itt 450-500k-nak megfelelő dollárért vihetők, raktárról, boltba bemész és odaadják. Még választék is van. -
ScomComputer
veterán
Olcsó RTX3090... [link]
-
-
warcat
veterán
Meglátjuk, nagy meglepetés nincs.A 3090 Suprim jelenlegi (német) piaci (bolti, de nem scalper) ára valahol 2600-2700 Eur környékén van, és még lehet sajtolni abból akinek nagyon az kell.
Épp kb 3200 eurót mondtam volna személy szerint végső határnak aminél még megfontolás tárgyát képzi, de csak azért, mert beleszámítom mennyiért menne el most a 3090 Strix.
Minden relatív ugye, a semmiből most nem állnék neki megvenni az biztos.
[ Szerkesztve ]
-
fLeSs
nagyúr
Csak tessék, csak tessék, mindössze 4000 dollár [link]
"Consider if you change your perspective about life, you have changed your experience of life."
-
őstag
válasz SzlobiG #30584 üzenetére
Blender és VM a Blender megeszik akár 8-at reggelire, aztán Unraid VM-ekkel két gamer gép lett a gépből ha játszani akarunk Egyébként Workstation ez már nem PC szerintem nem én vagyok az egyetlen aki nem akar quadro vagy RTX A felárat fizetni, egy meleg hangos és lassabb kártyára.
Nem látszik a képen annyira elbújik a két GPU mellett, de van benne egy 10 G hálózati kártya is (ma kötöm be :D)[ Szerkesztve ]
-
BeZol
őstag
válasz laychi #30577 üzenetére
Igen, ezt tudtam én is.
Itt ugye az volt a összevetés érdekessége, hogy ugyanaz a hűtés, ugyanaz a 350W körüli TDP keret, mégis az egyik 3080 másik 3080 Ti, tehát mennyire tudja kifutni magát így a 3080, és mennyire van korlátozva a 3080 Ti, vice versa.
Az eredmény az lett, hogy kb. +10%-kal gyorsabb a 3080 Ti a 3080-asnál azonos 350W TDP-ből gazdálkodva.
Szilikonlottón múlhat h ennél több v. kevesebb a különbség.
A ROG Strix 3080 Ti-m alapján pedig nincs értelme jobban elengedni ezeket, mert +28,5% fogyasztásért (350W vs 450W) kapsz jobb esetben +5% teljesítményt (én példányomnál +1,5% volt konkrétan...).A többi következtetést meg mindenki levonhatja magának, hogy ezek után mely típusokat érdemesebb vásárolni, mert sztem 3080 fölé menni nincs értelme, jobb esetben (4K) nagy TDP-jű modellel van +15%, cserébe talán legalább 30%-kal drágábbak a 3080 Ti-ok.
Ugyanakkor megjegyezném, hogy
RTX 3070-esekkel 15k Graphics Score (275W)
RTX 3070 Ti-vel 15,9k Graphics Score (320W)
érhető el tuningolva (és ezek játékban is stabilak voltak nálam), innen pedig egy 350W TDP-s 3080-as is csupán 12,5-20% teljesítményre van, ami szerintem elenyésző, főleg ha sikerül jó szilikonlottós 3070/3070Ti-s kártyát kifogni és rápakolni egy Strix BIOS-t
Persze Nvidia jól kitalálta ezt, mindenki megtalálja a megfelelő teljesítményszintet, de azért be kell látni, hogy a 3070-eshez képest közel 50%-os felára van egy 3080-asnak, sehogy sem jön ki a matek játékra, csak bányára, míg egy 3060 vs 3070-es esetén 9,5k vs 15k graphics score alapján 58%-kal erősebb egy 3070-es, ugyanakkor bányára meg csak 26%-kal jobb a 3070, ezért itt a gamerek "nyernek" a dolgon, már ha ilyen árazások mellett ezt nyerőnek lehet nevezni.
(legyen azért egy 3060 bench is a számok miatt)
-
veterán
Hahó!
Adott egy 3090 Strix. Bányában tökéletesen üzemel és nincs baja viszont most feltettem az RDR2 és az új GoG játékot, de mind a kettő kifagy egy idő után. Kidobja hibára a windowsig és egyszerűen nem értem miért. Szerintetek lehet a kártya a ludas vagy inkább máshol kellene keresgélni? Ha igen, akkor hol?The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
addikt
Lehet azért lett így hirtelen elénk dobva a 3080 - 12GB mert a 3090Ti késni fog.
We have reached out to our sources that have already confirmed that this is indeed true. According to them, there are issues with both the BIOS and hardware. The details are not yet known, so it is unclear if board partners will be required to revise the boards that were already made or they need to wait for a solution from NVIDIA. In any case, we will provide an update on this situation as soon as we learn more.
[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
muxi-muxi
senior tag
válasz ScomComputer #30570 üzenetére
Pedig DLSS nagyon jól jön 4k-nál,ha támogatja a játék. Cyberpunkban sokat segít pl.
Mindegy, milyen gép, csak fagyjon...
-
MODERÁTOR
válasz ScomComputer #30564 üzenetére
Az micsinál, +10fps pubg-ben? vagy +10MHs
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
BeZol
őstag
Én pedig ahogy ígértem neked, jelentkezem a
Gigabyte AORUS GeForce RTX™ 3080 Ti XTREME WATERFORCE 12G
eredményeimmel:Ugye mindkettőnknél 350W körüli a TDP-keret, jutottál végül 18.150 pont környéke fölé?
Mert ha nem, akkor a stock 17.950 környéke pontodhoz képest nézve plug and play ki van akkor maxolva ennek a kártyának a 3080-as verziója, míg a 3080 Ti-ben van +5% finomhangolási lehetőség.Amúgy ugyanazt tudja, mint a Gigabyte Gaming OC RTX 3080 Ti-om tudta annyi különbséggel, hogy az 1850rpm-ig felpörgött gyárilag, ez meg végig 1250rpm és közben -10fok a gpu.
Ugyanilyen GPU-hőfokhoz 2850rpm-en (100%) forgott a Gaming OCSide-note: nagyon szépek a fényei. Én világítás-ellenes vagyok, mert "minek" (minden kártyán első dolgom lekapcsolni a fényeket), de ez nagyon adja még nekem is
-
ScomComputer
veterán
Hol van a mára igért szuper driver ?
-
zebra_hun
veterán
Használd a youtube-ot. Találsz megoldást.
Firestrike sokkal jobb, mint a Ts. Pont nem Intel/nvidia, AMD eszméletlenül elhúz prociban és videokártyában is. Egyetlen teszt, ahol az L3 méret számít. Elég megnézni a Leaderboardot, ahol nincs szűrés. Persze Intelt/nvidiát sosem hasonlítunk AMD cuccokkal, azok erőben messze elhúznak. Szerencsére a játékok 99%-a nem profitál még ebből a méretből, különben lehetne cserélni.
-
ScomComputer
veterán
-
BeZol
őstag
válasz laychi #30549 üzenetére
Gratula!
Alapvetően viszont legtöbben (sztem) csak Time Spy-t mérnek, ezért itt nincs meg ugyanaz konkurencia. Pl. én sem mértem soha ilyet, csak TS Extreme-et (de az meg már túlságosan durva terhelés), ill. 1-2 Port Royal-t RT miatt, de maradtam a sima TS-nél, sztem ingyenes 3dMark is csak azt tudja, többi fizetős
-
addikt
HUB 3080 - 12GB teszt.
Szintén Suprim, de ők elvileg belőtték a gyári értékekre.
https://www.youtube.com/watch?v=oBDFtJ4lR2c&t=120sa dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
zebra_hun
veterán
Nem a W-ot nézzük, én 350W-ból gazdálkodom. Egyik sem rossz, itt már az utolsó szuszt hozzuk ki belőlük. Gyere, szállj be ;) Tiéd is tudja, mindegyik tudja ezt, csak időt kell szánni rá.
Laychi:
Előny az biztos, előtte ablak hűtés volt, kifagyott a seggem ;)
[ Szerkesztve ]
-
laychi
veterán
ahhoz víz kell
Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
laychi
veterán
haladunk, szaladunk
[link]
Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
Busterftw
nagyúr
válasz Locutus #30545 üzenetére
Elsosorban ugye sokkal jobb perf/wattos kartyakra kellene ramenni, csak hat nem nagyon ment erre a dolog az elmult evekben. Szerintem a Pascal volt ebben a legjobb. (marmint nem raw perf/wattban, hanem inkabb max W)
A masik meg az, hogy a hutes sem valtozott kb 30 eve semmit. Van vizhutes aztan ennyi.
Csiszoltak kicsit a heatpipe-okon meg a venti forman es ennyi.
Semmi radikalis ujitas nem jott, ide lehetne tolni tobb R&D-t.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Locutus #30545 üzenetére
A GPU ventije vékonyabb és pehely könnyű, másrészt azért vagyunk egy páran akik nem akarnak lemondani az alaplap többi PCIe slottjairól csak azért mert az első kifoglalja és nem azért van gépházam hogy riserben kívül lógjanak a dolgok
Inkább legyen egy külön slott az alaplapon mint a CPU-nak a GPU-ra és DDR6-os közös memória és kész
[ Szerkesztve ]
-
Locutus
veterán
Én azt sem értem, hogy a mostaniaknál miért korlátozzák magukat 2-3 slotra a legtöbben.
A többségnek bőven van hely mellette, lehetne mind akkora mint a gigabyte extremek, csak persze nem úgy, hanem hatékonyra megcsinálva Vastagabb borda, és főleg nagyobb jobb ventikkel.
Az se lenne hülyeség, ha mind szabvány ventire lenne tervezve, aztán akkor raksz bele amit akarsz ha a kinézet fontos. 2x120, vagy 2x140 is simán elfér. Van akinek akár 3x120 is.Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
-
Laraxior
titán
Az annyira nem érdekel, hogy mennyit fogyaszt, az autóknál is ha gyorsabbat akarsz, többet fog enni, ez tiszta sor.
De ha 700EUR az ajánlott ára, akkor ne legyen már 3x annyi.. Azért mert éppen elkalkulálták a fiúk, és egy kicsit nagyobb volt az érdeklődés a termékeik iránt.
Mint amikor a kenyér kilója kerül 300HUF-ba, de mivel nagyon viszik, azért adjuk 500-ért, úgyis megveszik...*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
Laraxior
titán
válasz KAMELOT #30526 üzenetére
Mit takar az a fasza ár? Mert, hogy a 4080-nak biztosan megint valami vicc lesz az msrp ára az addig oké, a kérdés, hogy mennyiért lesz valójában kapható.
Én még egyszer nem adok ki 1800EUR-t egy VGAra az is biztos.[ Szerkesztve ]
*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
őstag
válasz Laraxior #30519 üzenetére
Csak azért vettél most egyet, hogy megmutasd a tartalmát
3090 Strix-hez mi jár, vagy 3090 Suprim x-hez?#30518 DeathAdder
Nekem is jól esne egy nem fehér strix , de jelenleg egy TUF van szállítás alatt az üzletbe, de lehet lemondok róla és 3070 Strix/tuf-ra vadászok mert legalább nem kell tápot cserélni.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Shkiz0 #30512 üzenetére
Gépemben lévőt gondoltam eladni (pár hónapos) és helyette a HX1200-ast ami 100 alatt van.
Számításaim szerint 900W terhelés lehet (falból mérve) két 3080-al (ha kicserélem a 3070-et)
De ha okés az 1000-es a két 3080-hoz és 5900x-hez akkor marad. (Nálam nem bányába mennek csökkentett teljesítménnyel hanem Blender/VM)[ Szerkesztve ]
-
adatfalo
senior tag
válasz SzlobiG #30511 üzenetére
Jaja, az lesz. Itt már kértem segítséget, legrosszabb esetbe jövőhéten megkocsikáztatom és hazaviszem Miskolcra ott van műhely... Vagy ha lenne az OBI/Praktiekrben kiállított satu, akkor gerilláznék is egyet.
www.adatfalodesign.hu
-
warcat
veterán
válasz laychi #30509 üzenetére
Részemről csak szörnyülködtem, hogy mennyi, nem reménykedtem, hogy hú de jó lenne ennyiért, az msi kártya árát meg lehozta a sajtó is mielőtt kijött volna a 3080 12Gb, nem véletlen, hogy van még belőle
Asusnak ezek a saját árai ami annyit jelent, hogy ennél olcsóbban ne is reménykedjünk, bolt haszna után csak több lesz ennél.
-
-
őstag
válasz warcat #30504 üzenetére
Nekem jelenleg RM1000x van (8 csatit írnak online, de csak 6 db van + 3 CPU)
Igazából 2 DB 3080-ashoz nézelődöm (TUF és Giga, mindkettő két csatis) és keresem az ajánlott darabot, online csak HX1200-at találtam i nélkül (nem tudom mi a különbség)). Illetve külön van 2 db kábelem egyenként 1 csatisok és Type 4 gen 4-esek azokat használhatom-e hozzá?[ Szerkesztve ]
-
-
őstag
Használ valaki HX1200 tápot? Esetleg két 3090-hez
[ Szerkesztve ]
-
adatfalo
senior tag
válasz SzlobiG #30340 üzenetére
Megjöt a Barrow blokk.
Itt már csak blackplate nem passzol
A felhajlított vége ütközik a plexibe. (képek).
Vagy nem rakom fel, vagy - amit inkább preferálok - satuba fogom és elhajlítom síkba (Ezt talán még vissza is tudom állítani később).
A másik amit észrevettem, hogy alig ér hozzá a padekhez a blokk, bár még ugye nem csavaroztam össze. Az a bevált módszer, hogy felhelyezem a padeket (rajta hagyva a fóliát). Összecsavarozom - majd szét és ha látom a blokk nyomát akkor fasza? Ha nem, akkor meg vegyek vastagabb padeket?www.adatfalodesign.hu
-
őstag
Time Spy Extreme sokkal több TPD-t eszik mint a Metro EE, gondolom más is tapasztalta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest