- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
skippper
senior tag
Procinak hívhatod, mivel az a processzor, azaz a PU rész a CPU/GPU részből. CPU-nak nem hívhatod (hívhatod, csak félrebeszélsz közben), mivel ez nem egy központi processzor (Central Processing Unit), hanem egy grafikus processzor (Graphics Processing Unit). A szomszédot se hívhatod kacsacsőrű emlősnek csak azért, mert ő is egy emlős.
[ Szerkesztve ]
-
skippper
senior tag
válasz ImpersonatoR #30233 üzenetére
EU-s jog szerint nem tehetik függővé egy matricától a garanciádat, kötelesek bebizonyítani, hogy a Te beavatkozásod okozta a sérülést/hibát.
Ettől függetlenül egy Gilette pengével könnyedén átvágható a gordiuszi csomó
-
skippper
senior tag
Megjött a thermal pad, jelentem nálam is jól sült el. Bánya MJ-t lehúzta 95-100 körülről 76-80-ra.
Ami talán érdekes lehet, hogy mindenki a 80*40-es lapot ajánlotta, míg szerintem a 90*50-es sokkal gazdaságosabb. 14*12-es modulokból az előbbire 15 darab fér, míg az utóbbira 24, ami nem mellesleg pontosan annyi, amennyi egy 3080 Ti-re kell elöl-hátul, így ebből elég volt csak 1 csomag (nálam szépen belesüppedt a 2mm-esbe a hátoldalon, a hőmérséklete is hibátlan)
-
skippper
senior tag
Van valakinek információja/képe arról, hogy a ROG Strix 3080 Ti hol mekkora padokat használ pontosan?
-
skippper
senior tag
Szóval ha 4.0mm-est rakok rá 3.0 helyett, akkor felrobban na erre nem gondoltam. A kérdés nem az, hogy mi a tökéletes megoldás, hanem az, hogy mi történik, ha a backplate alatti thermal pad nem 3-as hanem 4-es. Tekintve, hogy a gyári is egy kalap fos, nem gondoltam volna, hogy a 4-es Gelid rosszabb lenne, de most elbizonytalanítottatok.
[ Szerkesztve ]
-
skippper
senior tag
Ha csak 2.0mm-s thermal padem van, akkor mennyire gáz, hogy ha a hátuljára duplán rakom a 3.0-s helyett? Vagy inkább hagyjam a gyárit? (ROG Strix 3080 Ti)
Alapvetően megoldható-e a padozás ha csak 2.0-s van nálam?
[ Szerkesztve ]
-
skippper
senior tag
válasz 4264adam #29581 üzenetére
Köszi a választ, azonban ezzel még mindig csak annál a trivialitásnál járunk, hogy az alacsonyabb jobb. Mitől lesz jobb? Megnő az élettartam? Miként teszi ezt, 100 fokon 10 év, 90 fokon 15 év? Romlik a teljesítménye, többet hibázik a ram, fagyogat?
Alapvetően arra lennék kíváncsi, hogy találkozott-e már valaki olyannal, hogy rommá bányászott használt kártya teljesítménye érezhetően rosszabb lett az újonnan vásárolt kártyánál, vagy esetleg garanciáztatni kellett 1-2 éven belül, mert elkezdtek hibázni/fagyogatni a ramok rajta. -
skippper
senior tag
Van bármi irodalma annak amúgy, hogy milyen degradációt/problémát okoz, ha huzamosabb ideig 90-100 fok között van a memory junction? Eddig csak "én nem érzem jól magam, ha meleg" jellegű visszajelzéseket hallottam, amivel egyet tudok érteni, de jó lenne tényszerűen tudni, hogy hol a határ
-
skippper
senior tag
válasz Maxxxim #29403 üzenetére
Én ugyanezt a váltást tettem meg (Non-LHR 3080-ról 3080 Ti-ra) és jelenleg pont ezt a beállítást lőttem be, amit írtál, 1900/0.875. Így nagyon kellemesen fogyaszt és gyakorlatilag néma (Strix). Ha megrángatom kicsit a bajszát, akkor 0.950 körül megy 2050-et, de szinte sosem használom így. Max 5 százalékot hoz rajta
-
skippper
senior tag
3080 Ti, Upgradelt Win11, 5800x fos ramokkal (3066 CL18)
1440p Extreme 8x, 100 FPSSzerintem ez itt erősen ram/cpu limites környezet amúgy, többször láttam leesni a GPU-t 96-98% kihasználtságra
[ Szerkesztve ]
-
skippper
senior tag
-
skippper
senior tag
válasz zebra_hun #29177 üzenetére
Nem semmi rendszered van, grat hozzá Volt itt egyszer egy tag PH!n, aki a padlásra rakott fel egy lada radiátort és azzal hűtötte a rendszerét hasonló módon, az is bitang eredményeket hozott
Nekem levegőn ez jött ki a 3080 Ti-ból, LHR nélküli 3080-t cseréltem el rá, egészen boldog vagyok így összességében. Halkabb, hűsebb, gyorsabb, az idle bányában valamivel gyorsabb is, mint ahogy a 3080-at hajtottam.
Erről mit gondoltok?
"Memory Junction temp mikor kezdjen zavarni? Munka közben bányásznék a kártyán, mennyire bántja hosszú távon ha 95 fok körül van?" -
skippper
senior tag
Pont ugyanezekre jutottam én is korábban én 875-nél húztam le 1900-ra, meg megória OC, kezdetektől fogva így használom játékokban és ahogy mondod - síri csend. az a max 5% plusz amit ki lehet belőle hozni ideális esetben 40-50% extra áramot nyal be. Egyszerűen nem éri meg
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Xbox Series X|S
- Milyen videókártyát?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Magisk
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Óra topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- SAPPHIRE Radeon RX 470 Mining Edition 4GB - REJTETT HDMI-S - AKÁR 5 HÓNAPOS MEGTÉRÜLÉS
- PowerColor Radeon Hellhound RX 6600 XT 8GB - GARIS
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- AKÁR JÁTÉKRA!! ASUS Mining P106 6GB - GARIS
- BESZÁMÍTÁS! MSI GAMING X TRIO RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest