- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Steam Deck
- DUNE médialejátszók topicja
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
jayjay
tag
Sziasztok!
Egy Asus A6R-es Notebookba szeretnék memóriát bővíteni.Jelenleg ez van benne: NANYA NT512T64UH8B0FN-37B 512MB 2R*16 PC2 4200S 444 12 A2.
XP-hez Celeron procihoz gondolkoztam , hogy veszek bele 2GB memóriát(2*1GB).Találtam majdnem ugyanilyen számozású memóriákat is használtan, de csak 512Mb-osakat NT512T64UH8A0FN-37B 2R*16 PC2 4200S 444 12 A1 . Szóval a B helyett A van benne a számozásban és nem A2-es hanem A1-es.Nem tudom mit jelent, de a kérdés hogy menne e dual-ban.Gondolom az alaplap tudja.Max bővíthetőség 2GB.
Ha jól tudom ,akkor rakhatnék bele 667z-es memóriákat is?553Hz-en menne csak gondolom, de olcsóbban tudnám beszerezi.Ez egészséges egyáltalán az alaplapnak?
A NANYA honlapján nézegettem a memóriákat és feltűnt ez a dolog.[link]
200 pin DDR2 SODIMM 60 ball GREEN PACKAGE
200 pin DDR2 SODIMM 84 ball GREEN PACKAGE
Ezek között mi a különbség?
Ha esetleg van valakinek tapasztalata melyek jók bele biztosan, akkor írjon.Elöre is köszönöm a segítőkész válaszokat.[ Szerkesztve ]
HTPC: XFX HD4830 512MB, 400W Corsair, 2x2048MB Kit OCZ, E5200,Scythe Slip Stream, GIGABYTE GA-G31M-ES2L, Scythe Shuriken, APLUS CS-GL3
-
Valdez
őstag
Gyárilag p7450-el is szerelik a pi 3560-ot. Ami mint tudjuk 3mb l2-vel és 1066-os fsb-vel rendelkezik.
Ez mentén haladva, feltételezhető, hogy belemegy minden 3megás 1066-os proci és ez alatti.
A kérdés, hogy mit szól a 8000-es (Intel® Virtualization Technology ) és a 9000-es (6mb l2) sorozathoz.Az intel v nem hiszem h nagy baj lenne, tehát a 8000-es sorozattal szerintem nem lehet probléma, a 9000-essel viszont lehetséges.
Ha biztosra akar menni az illető akkor p7450-et választ, ez a legnagyobb a p7000-es sorozatból (most a T szériát hagyjuk, ugyanaz mint a p csak nagyobb fogyasztással).
Ha kicsit kockáztat akkor bepróbálja a 8000-es szériát, amiből a p8800 a legnagyobb.
De ha mindent vagy semmit akkor p9700 (legnagyobb p) vagy t9900 (6mb, 45nm, 1066, 3.06ghz) leggyorsabb mind közül ami kompatibilis lehet.
Szvsz minden csak a bioson múlik
-
csucsu1
csendes tag
Üdv!
Nekem egy acer extensa 5635zg-m van, biosfrissítés után megadta magát, most azt mondja a szervíz, mivel 5 hónapos a noti, hogy alaplapcsere és fizessek 90 rongyot, mivel ez nem garis hiba. Mit lehet szerintetek ilyenkor tenni?
Üdv!Samsung SM981 NVME 1Tb SSD, Western Digital Red pro 4TB, Toshiba 4TB, Western Digital Green 3.5" 6TB, NearLine, Core i9 9900K, Asus Rog Z390-F gaming, Asus front base panel, Corsair Vengeance LPX 64Gb DDR4 3600Mhz, Asus strix geforce gtx 1060 6Gb, SB X-Fi Xtreme Audio, A4Tech X750F, iiyama ProLite B
-
veterán
válasz gpepe79 #3493 üzenetére
Hát nem egyszerü a dolog.ilyenkor általában csak a csere szokott segíten.A tisztításhoz szét kellen teljesen szedni a billentyüzetet és egy pcc nevü szerrel kellene dolgozni rajtzamde az eredmény kétséges és utána ezt összerakni egy rémálom,és nem biztos,hogy menni fog.
duree54
-
mosanyi
csendes tag
Sziasztok Kedves Prohardveres fórumozók ,
kérdésem az lenne, hogy mi a legnagyobb Videokártya amit ACER 6930G-be [link] lehet pakolni most 9600GT van ddr3 memóval benne.
Például Egy GTX260M nekem csak álom marad??
Előre is köszi[ Szerkesztve ]
-
gpepe79
csendes tag
Sziasztok!
MSI ex600x laposom van! Hűtőventit akarok cserélni, de rohadt nehéz beszerezni!
Tud nekem valaki segíteni hozzájutni?
A típusa: T&T 6010H5F PF3
Előre is köszi
Üdv -
Lajkó
őstag
Köszi a listákat!
Átnyálaztam őket, és levontam a konzekvenciát (ha tévedek kérlek javíts ki).
Jobban megéri 3M L2 cash-es P8700-at venni 27ezerért, mint 6M cash-es T9400at 35-ért! Mivel megközelítőleg mindkettőnél ugyan azt a teljesítményt kapod.
Az az érzésem, hogy ez így sántít egy kicsit, csak nem tudom, hogy hol a bibi! :S -
Lajkó
őstag
válasz bakesz001 #3486 üzenetére
Igen, csak rá van égve! Ha semmiképp nem megy a leszedés (én a proci két ellentétes sarkát megfogva szoktam elforgatni akáér izomból is), akkor megpróbálhatsz óvatosan egy vékony szikével a hűtő, és a proci közé piszálni. Nem hiszem, hogy komoly kárt tudnál tenni bármelyikben is, de persze figyelj arra, hogy inkább a hűtő felé legyen a penge éle. Plussz annyi, hogy a lábakra is figyelj! Mert ha "csak" el is hajlik, necces hogy vissza tudod-e hajlítani anélkül. hogy letörjön...
-
bakesz001
csendes tag
Üdv. Mindenki!
Arra a kérdésre keresem - kétségbeesve - a választ, hogyan lehet leszedni a procihűtőről a processzort!? Nem nyelvbotlás, ugyanis adott egy Asus A2500H noti, az alaplapján DC-aljzatot kellett cserélni, szétszedéskor viszont a hűtő a procival együtt jött csak ki a foglalatból (még jó, h. a lábai épen maradtak...).
A csere megvan, össze kéne rakni a gépet, de nem tudom leszedni a procit a hűtőről, mert a gyári "kenőcs" olyan, mintha oda lenne betonozva
Tudja vki, h. szervízben mivel szedik szét (az ASUS szervízes ügyfélszolg. finoman kitért a válasz elől = vigyem szakszervízbe)? Csakhogy ilyent a környékben egyébként sem találtam...
Lehet, hogy csak rá van égve a paszta??? Véleménye vkinek?... -
Zanik
addikt
Nem teljesen pontos és reprezentatív a minták (hisz a procin kívül más is beleszól a teljesítménybe), de azért ez a két lista nagyjából megfelel a valós erőviszonyoknak:
Notebookcheck.net
Cpubenchmark.net[ Szerkesztve ]
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
Zanik
addikt
válasz richpublic #3480 üzenetére
Hát ha már cserélni akarsz, akkor a helyedben inkább a T9400-et választanám, a P8400-es alig erősebb a T6600-nál (igaz, kevesebbet fogyaszt).
-
Lajkó
őstag
válasz richpublic #3480 üzenetére
Nem olvastál! Úgyhogy olvasd el a 3462 hsz.-től a topik tartalmát, és megvilágosodsz!
-
richpublic
tag
egy fujitsu amilo pi 3560 ban kilehet cserélni a Core 2 Duo T6600-s procit P8600-s ra vagy T9400asra? (és melyik lenne a jobb?)
egyéb adatok:
Mainboard
Intel PM45
:: Memory
4096 MB, DDR2
:: Graphics adapter
NVIDIA GeForce GT 240M - 1024 MB, Core: 550 MHz, Memory: 790 MHz, 8.16.11.8691procik:
Intel Core 2 Duo P8600
Penryn codename
1066 FSB
3MB cache
2400 frekvencia
25 TDP (watt)
45 nm gyártás techIntel Core 2 Duo T6600
Penryn codename
800 FSB
2MB cache
2200 frekvencia
35 TDP (watt)
45 nm gyártás tech.Intel Core 2 Duo T9400
Penryn codename
1066 FSB
6MB Cache
2530 Frekvencia
35 TDP(watt)
45 nm gyártás tech.nem mondhatjátok hogy nemvoltam pontos mindent leirtam (bocs ha tévedek)
*Xbox kontrollert vennék!*
-
Tatukg
csendes tag
Sziasztok!
Kicsit fentebb már írtam egyszer, most jobban utána jártam és kérnék pár véleményt illetve még segítséget.
Acer aspire 5310-es laptopom processzorát szeretném kicserélni. Az első hozzászólás alapján kinéztem 2 különbözőt.
Az egyik egy Intel Core 2 Duo Mobile T5200 a másik ugyan ebből a családból a T7200-as. Nyilván az erősebbet jobban szeretném, de az első hozzászólás alapján minél több dologban különbözik az új a régi procitól attól necessebb a cseréje azért vettem számításba az 5200-as modelt. A kérdés az lenne, hogy azt a bizonyos bios frissítést amiről szó van a topic elején, hol tudnám megnézni és az alapján melyik processzor működne a gépemben és egyáltalán 2 magos procit be tud-e fogadni a laptopom?
Jah és még annyi, hogy a 3W-nyi többlet hőtermelést bírni fogja-e a ventilátor?Válaszokat köszi előre is.
[ Szerkesztve ]
-
raus
aktív tag
Szasztok!
Van nekem egy HP Compaq Presario CQ60-110EG notim. AMD Turion 64 X2 Ultra ZM80 2.1GHz Griffin magos cpu van benne, 3GB rammal meg egy GeForce 8200M G-vel. A ram eleg, a procibol lehetne nagyobbat tenni bele?
S1g2 a foglalat neve. Hol erdemes turni ilyen procit?[ Szerkesztve ]
-
-
Zanik
addikt
A számokkal (478/479) ne foglalkozz, mert akkora a kavarás, hogy belezavarodsz. A lényeg a Socket P, és a micro-FCPGA! Léteznek ugyanis FCBGA6, uFC-BGA956 és speckó Apple procik is, ezek nem jók a te notidba. A tiedbe főleg a Penryn magos T6xxx/T8xxx/T9xxx procik ajánlhatóak, de megpróbálkozhatsz a kevesebbet fogyasztó P7xxx/P8xxx/P9xxx sorozattal is! Érdemes a itt a PH-s apróban körülnézni, néha ki lehet fogni egy-két jó procit igazán baráti áron.
-
Lajkó
őstag
Először is köszi, hogy fáradtál vele!
Igen, jól sejted, hogy PM45 chipset van benne! Abban is igazat adok, hogy miket támogat, csak van valami amit nem értek. Everest miért írja, hogy Socket 479? A 478 ba illeszkedő procik elméletben nem jók a 479-es foglalatba, mivel két lábuk fel lett cserélve, és az elekrtonikájuk sem azonos.
Namármost, a T4300, és a T6600 is Socket 478-as, mégis beleteszik gyárilag a 479-es foglalattal szerelt Fusi-ba?
Akkor most mi is van pontosan? -
veterán
-
Rapid
aktív tag
Sziasztok!
Van egy ilyenem: Sony Vaio VGN-N19VP/B
CPU cserében gondolkodom amennyiben lehetséges. Jelenleg ez van benne:
CPU Section
* Microprocessor Full NameIntel® Core™ Duo Processor T2050, Supports Enhanced Intel SpeedStep® Technology
* Microprocessor ManufacturerIntel®
* Microprocessor Speed (GHz)1.60
* L2 Cache (KB)2048.0
* Frontside Bus (MHz)533.0
* Number of Cores2.0Vagyis kerestetik a legnagyobb 533Mhz FSB-s proci T2050 helyére, amennyiben a Vaio-ban cserélhető...
Valakinek tapasztalata, ötlete van-e?
Köszönettel:
Rapid -
beleveri
csendes tag
Az a problémám hogy vennék egy ASUS G73JH-A1 laptopot amibe alapból Intel® Core™ i7-720QM, 1.60-2.80GHz, (45nm, 6MB L3 cache) - Standard procival árulják erre lenne pénzem, de lehet - Intel® Core™ i7-920XM Extreme, 2.0-3.20GHz, (45nm, 8MB L3 cache) procival is rendelni. Az a kérdésem hogy majd később ki tudom -e cserélni a nagyobb procira,és a memória is cserélhető-e mert 8,192MB (8GB) DDR3 1066MHz Dual Channel Memory (2GBx4) az alap de rendelhető 16,384MB (16GB) DDR3 1333MHz Dual Channel Memory (4GBx4 )is.Valamint a VGA-tudom-e majd cserélni.
-
saltanus
aktív tag
sziasztok
dell vostro 1500 van
NVIDIA GeForce 8600M GT
Mobile Intel(R) PM965/GM965/GL960/GS965 Express PCI Express Root Port - 2A01
kartya van benne es az lenne a kerdesem h lehetne e cserelni pl erosebbre? -
b.janko
tag
Sziasztok.
Egy technikai kérdésem lenne, mivel a fórumban nem találtam meg a választ...
Laptopomat szétszedtem, most össze kéne rakni. Ugyebár a hűtésnél, a legkényesebb részénél elakadtam.
Ugyebár nincs kupak se a procin, se a chipseten. És az a kérdésem mit rakjak rá összerakás előtt?
A poci hűtőn úgy néz ki a maradékanyag sima paszta, mellette viszont van valami spéci anyag, ami ellenállásokat hűt.
Úgy néz ki mintha valami szövete felvitt paszta/zsír lenne, a képen is látható, le lett ideiglenesen celluxozva, hogy ne koszosodjon még jobban. (amúgy nem igazán ért hozzá az alatta lévő fettekhez, és ellenállásokhoz szétszedés előtt...
Procihűtő (KÉP)Szintén ilyen, vagy ehhez erősen hasonló anyag van a chipset hűtőn is. Ide mit rakja helyére?
Chipsethűtő (KÉP)Köszi.
[ Szerkesztve ]
www.marinero.hu
-
Lajkó
őstag
Üdv!
Szeretném fejleszteni a Fusi Pi 3560-asomat, amiben egy Fujitsu EF7A lap van, és T4300-as proci8socket 479). Ez 35W-ot vesz fel, és e felé nem szeretnék menni. Tudtok nekem ehhez a laphoz kompatibilis procikat ajánlani? Ha lehet kérném mindet 2GHz. és a felett.
A gépet gyárilag T660-assal is szerelik, ha ez mond valamit... -
veterán
-
veterán
válasz werszomjas #3451 üzenetére
Maga a chipkészlet támogatja a 4gb-ot
A Kingmax nem rossz memória
Ha 4Gb lesz és akarod is használni akkor 64 bites oprendszert kel felraknodduree54
-
SAnyi_
csendes tag
Sziasztok!
Van nekem egy több, mint 4 éves ASUS A6U-5050-es notim. Ez az a széria, amibe a csak "nyulat dobni jó" DVD író került. Illetve gariban csak ilyeneket raktak bele. Már akkor sem ment, amikor teljesen új volt. Nem is használom semmire, de ma a gép portalanításakor úgy döntöttem, hogy kiszedem. Most van egy nagy hézag a gép oldalán. Jobban porosodik, de talán jobban szellőzik is.
Kérdésem: Lehet-e a DVD író helyére valamilyen úton-módon hdd-t építeni? Ha igen, akkor kb mennyi munkába és pénzbe lenne? Elég vállalkozó szellemű vagyok, szóval elég lenne egy jó link is, amin elindulhatok.
DVD típusa: TSST TS-L532U
ui: az első hszben ideje volna frissíteni a linkeket, mert nem igazán mutatnak jó helyre...
-
Tatukg
csendes tag
Sziasztok!
Egy Acer Aspire 5310-301G12MI típusú notebook-om van, ebben szeretném kicserélni a processzort.
Jelenlegi állapot:Intel Celeron 1,6Ghz, 533Mhz Fsb, 1Mb L2 cahce, mPGA478MT foglalat
És ezt néztem bele:Intel Celeron 2,8Ghz, 400Mhz Fsb, 128Kb L2 cahce, mPGA478B foglalatA kérdésem az lenne, hogy az új processzor kompatibilis-e a laptopommal és egyáltalán megéri-e a csere?!
Köszi szépen!
-
werszomjas
addikt
Sziasztok.
Van nekem egy:
Benq Joybook R56 Series (PW-14)
laptopom.
Jelenleg 1GB ram van benne, de szeretnék bele tenni 2×2GB-ot.Kérdésem melyik márka legyen?
Kingston vagy Kingmax?
Valamint a legfontosabb, hány MHZ-st vegyek bele?
Amivel stabilan és gyorsan fog működni.Valamint ezt találtam róla a neten:
Memória (max.): DDRII 1024MB (max 2.0GB)/ 2 slot
ez azt jelenti hogy max 2GB/slot?
Tehát fogja tudni kezelni a 4Gb-ot?vagy azt hogy összesen max 2GB ram-ot tud kezelni??
Tehát mindkét slotban 1-1GBKöszi
[ Szerkesztve ]
üdv
-
mc-4
aktív tag
Sziasztok!
MSI laptopomba TOSHIBA MK3252GSX hdd van, szeretném nagyobbra és gyorsabbra cseréli, ezt gondoltam bele. Jó lesz bele?
Köszi!
-
Bandoras
csendes tag
Szia!
Én nem igazán értek a notebook-okhoz, elvittem egy céghez, akik valakivel bevizsgáltatták, és azt mondták nekem, hogy olyan helyen van az alaplapon egy hajszálrepedés amit nem tudnak megcsinálni, csak cserével.
Ezek szerint mégis orvosolható a problémám 100e alatt?
Az jó lenne. El kéne vinnem hozzátok a laptopot?Előre is köszi a segítséget.
-
j00ey
csendes tag
Sziasztok.
Egy laptopba cserélném a gyári hdd-t valami komolyabb cuccra.
Mit ajánlottok? WD scorpio black a legjobb?
-
Bandoras
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni.
A laptopom beadta az unalmast (HP nx8220): nem kapcsol be, ha éppen mégis elindul, akkor a legkisebb megmozdításra is kifagy.... Elvittem szervízbe, ahol azt mondták, alaplap csere, ami ugye nem két fillér. A kérdésem a következő:
Nincs esetleg valakinek ehhez a típusú laptophoz egy elfekvőben lévő működő alaplapja (természetesen nem ingyen)?Segítségeteket előre is köszönöm.
-
mozesgy
tag
válasz Hebehebe #3435 üzenetére
Szia.
Itt kérdezz: notebook VGA bazár
-
pajti11
csendes tag
Hello szia azt kérdezném töled hogy most vetem egy asus x51r -es laptopot 1.5gb rammal egy ati radeon X1100 video kártya és intel celeron m cpu 440 1.86 ghz proci val és nem nagyon menek rajta a játékok mint pl(wolfenstein) meg az ilyenek mit kéne bene kicserélni hogy jobb legyen meg ne kerüljön sokba. Elöre is köszi
-
Hebehebe
tag
Hello!
Keresgéltem neten, de nem találtam semmi használhatót.
Notiban akarok videókártyát upgradelni
Most egy 9300GM van benne, de a játékokat nem nagyon viszi.
Ha emberi áron vannak vga-k elgondolkoznék rajta, de még árlistát se találtam.
Ti tudtok v.mi boltot?
SL500as Lenovom van. -
xcbiker
addikt
válasz Brainwashed2 #3433 üzenetére
én csak csere, a matricázás gányolás szerintem
kb ennyi szokott lenni, esetenként több.Notebook javítás, BGA chip csere. Adatmentés Sérült Adathordozókról.
-
Brainwashed2
tag
Hello!
Azt szereteném kérdezni, hogy szerintetek egy HP 6735b notebook-hoz 10e-ért megéri egy magyar billentyűzetcsere? Vagy esetleg olcsóbban is ki lehet jönni?
Illetve mi a véleményerek erről a matricázós témáról?
[ Szerkesztve ]
-
pistikukac
csendes tag
Szia!
Én egy hónapja vettem egy 320-ast 12ért! viszont problámáim vannak vele...szóval már bánom hogy nem samsungot vettem egy ezredessel drágábbért. Ja és az a hibája hogy ha pl egyszerre irok és olvastatok róla sok apro fájlos cuccot fogja és "eldobja" aztán vagy azonnal vagy pár perec múlva újra felveszi...e-satas recket használod pcmcia-kártyán keresztül, de ez usb-nél is jelentkezik...Szóval samsung...
ÜDV
Vállalkozást építeni jó!
-
Retr0
tag
Szerintetek milyen vinyót vegyek még a thinkpad T500ba? (2,5ös)
Van már egy ssd-m benne a rendszernek, de ultraby-jel teszek bele egyet az adatoknak.
Min 250gigás kellene és minél gyorsabb.
Max 15e ért.Ajánlatok?
Eddig a WD scorpio blue-t ajánlották.[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz pistikukac #3428 üzenetére
gyártó szempontjából főként chipset és bios függvénye, hogy milyen procikat kezel a noti, de 2 évig nem kell vele különösebben foglalkoznod, mert különben ugrik a gari! persze, ha nem érdekel a garancia...
[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Latissimus Dorsi
senior tag
-
pistikukac
csendes tag
Sziasztok!
Nagy kérdésem lenne: Tervezem egy ilyen noti vásárát: MSI X600
A procija, amint látható egy ULV-s Celeron. Viszont idővel szeretném egy belevaló Core 2 Solo vagy Duo procira cserélni. (elméletileg itt a lista amik jók bele: CULV .
A nagy kérdés, hogy fizikailag egyáltalán cserélhetőek e az ilyen tokozású és foglalatos procik?????
(elméletileg igen...de kiindulva az integrált ulv procis netbookokból...hát nem is tudom...)
Köszike
Vállalkozást építeni jó!
-
veterán
válasz TeddyBear66 #3422 üzenetére
Nyugodtan küldheted szervizbe gyorsan dolgoznak.
Venti meg biztosan van raktáronduree54
-
xcbiker
addikt
Szerintem fölösleges ezt az időzítéses dolgot nézned, max akkor vegyél jobbat, ha a kétfajta időzítés árban nem jelent különbséget.
Normál használat mellett nem fogsz semmi különbséget észrevenni, láthatóbb javulást a 2x1gb-ról a 2x2gb-ra váltás hoz.
Notebook javítás, BGA chip csere. Adatmentés Sérült Adathordozókról.
-
P1eTr0
aktív tag
Sziasztok!
Egy Lenovo SL300-as gépben szeretnék ramot cserélni (T5670-es proci van benne, elvileg a 800-as ramokat kezelnie kéne, mert most 667-es van benne).
Most 2x1Gb van benne, és azt szeretném, hogy 2x2Gb legyen benne.
Elég sok fórumot, tippet elolvastam a méretekről, késleltetésről. Ha jól értettem a CL-es értéknek minél kisebbnek kell lennie. Tehát érdemes a gépbe CL5-öset venni.
Kérdésem itt az volna, hogy ezt mindenképp CL5-nek fogja/tudja kezelni a gép?
A másik pedig az, hogy nem minden boltban van feltüntetve, hogy a ram CL5/CL6-os.
A kingmax oldalon a DD2-es notebook memóriák információja alatt [link] az szerepel, hogy a memória CL5 időzítésű. Ez elvileg az jelentené, hogy ők más paraméterrel nem forgalmaznak ilyet. Vagy rosszul gondolom?
És végül még annyi, hogy elvben a kingmax nem rossz választás, esetleg akinek lenne tapasztalata, azt megköszönnémElőre is köszi mindenkinek.
Normális vagyok. Megmondták a hangok is.
-
TeddyBear66
csendes tag
Kösz a választ. Nem tett felhőtlenül boldoggá, de ez nem a Te hibád Csípem az MSI cuccokat, de ez a garancia ez kikészít... meglátom mi legyen. Azért köszi.
üdv Teddy
Nem az a paraszt aki vidéken született...
-
legenda
válasz TeddyBear66 #3422 üzenetére
rendeld házhoz a futárt, és egy hetet máris spóroltál! ha pont van raktáron venti, akkor két hétig sem lesz távol a notid, volt akinek bő egy hét alatt cserélték!
magyarországon nehéz lesz abba a notiba ventit szerezni, de rendelni lehet; link
most nem adod be szervizbe, hanem szétszeded, kicseréled a ventit magad, holnap meg behal az alaplap, és dobhatod ki a notit! vagy kiárulsz belőle 20 - 30 e ft-ot, vagy rászánsz egy irtózatos összeget az alaplap cseréjére...Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
TeddyBear66
csendes tag
Bocsi lemaradt. MSI GX 610 ebbe keresek ventilátort. A komoly gond az MSI-vel hogy a garanciája nem ér semmit. Vidd be 1 hozzájuk tartozó üzletbe ahonnan 1 hét alatt továbbítják Székesfehérvárra. 1 hét mire belenéznek, utána megrendelik az alkatrészt Hollandiából mert itt nem tartanak semmit hozzá.... pár hét és megérkezik a cucc, ha minden jól megy 1 hét alatt beszerelik és még 1 hét és visszakerül Pestre. Szóval valaki szerint 1 kb 5-10 ezer forintos alkatrésznél megéri a 2 éves garancia? Egyáltalán lehet az ilyet garanciának nevezni?
Én inkább cserélek benne ventilátort mint várjak 1-1.1/2 hónapot 1 semmi árú alkatrészre. 1 éves elmúlt a gép. Semmi olyan hibája nincs és nem is volt ezenkívül amivel kellene a garanciáért aggódnom.
Más gépre meg amúgy se lett volna ennél hosszabb garancia szóval inkább cserélném a ventilátort.
Nos akkor tud valaki ebbe a gépbe való ventilátort vagy sem?üdv Teddy
-
legenda
válasz Latissimus Dorsi #3420 üzenetére
lehet, hogy igen, de nem biztos - sőt, akár a memória gyártója/típusa is válogathatja!
szigorúan csak próba esetén lehet biztosat mondani!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Latissimus Dorsi
senior tag
Sziasztok!
A párom notijába szeretnék memóriát cseréli (FuSi amilo 1450G)
A neten 533Mhz DDR2 SODIMM memóriát ajánlanak a cseréhez. Vajon menne-e 800Mhz DDR2-vel is?Köszi: LD
MOS6510 > Intel P166 > Intel Cel400 > Intel Cel800 > AMD Athlon 2,0 Thunderbird > AMD Athlon 2,5 Barton > Intel Core2 Duo E6600 > AMD Phenom II N970 >Intel Core i5-4300U > Intel XEON E3 1505M v5 > ?
-
csdm
senior tag
Hali!
Acer Aspire 5720Z laptopom van, benne Dual Core T2330 1.6Ghz-es procival. Kérdésem lenne, hogy ezt ki tudom-e cserélni, és ha igen akkor mire? -
legenda
válasz TeddyBear66 #3414 üzenetére
legalább a pontos típust leírnád... van; gx610, ex610, vr610, cr610, m610, l610...stb!
amúgy nem könnyű egy ilyen venti beszerzése, nem kapsz bármelyik számítástechnikai üzletben, és a cseréjével ugrik a gari - utána már csak imádkozz mindig, hogy komolyabb baja ne legyen a notinak...[ Szerkesztve ]
-
xcbiker
addikt
válasz Fl4tl4nd3r #3415 üzenetére
attól függ melyik hp, meg nem a hp melegszik hanem az nvidia/ati videovezérlő. De szerintem ha hp-val kapcsolatban melegedésről hallottál az csak a pavilion széria lehetett.
Más igények miatt adják ki többféleképp, van aki az amd-t van, aki az intelt szereti.
Notebook javítás, BGA chip csere. Adatmentés Sérült Adathordozókról.
-
aalyr
csendes tag
Van egy acer aspire 5520G laptopom. Geforce 8400M G videókari van benne 128mg memóriával. Tudja valaki hogy ez integrál vagy cserélhető-e jobbra? Ha cserélhető akkor mire?
-
Fl4tl4nd3r
aktív tag
válasz xcbiker #3410 üzenetére
Én a hp-kről azt hallottam hogy eléggé melegednek....... nálam pedig napi 12órát simán megy minden nap.......Úgy magával az acer-rel nincs bajom csak nemértem egy laptopot miértkell 3féleképpen kiadni mikor árban szinte különbség sincs közöttük......
٠•● Samsung Galaxy S3 LTE Kitkat ●•٠
-
TeddyBear66
csendes tag
Hali! Lenne 1 nagy kérdésem. Van 1 MSI 610 laptopom és alig több mint 1 éves. Az egyik ventilátor valami iszonyat zajt ad ki magából 2 hetes kora óta. Hol lehet kapni hozzá másikat mert nem vagyok hajlandó 1 hűtőventilátorért 1 hónapig várni a gépemre a 2 év garancia nem ér semmit . Több online játékkal is játszom és nem azért vettem noteszgépet, hogy 1 hónapig cseréljenek ki 1 ventilátort. Szóval kérnék címet, ha lehet valahol kapni vagy jó ötletet mivel lehet kiváltani ami kapható.
Üdv és kösz előre is
Teddy
-
Z83
csendes tag
Sziasztok,
Toshiba satellite l300 notebookom pár billentyűje nem működik, valószínű víz érte.
Elvileg a garanciális idő még nem járt le, de nem sok remény van rá, hogy mosolyogva megoldják a problémámat!
Tudtok ajánlani valakit aki bill. beszerzésben és cserében jártas?Z83
-
Lujza1978
tag
Sziasztok,
Kérdésem az lenne hogy az ASUS G1S-es notiban lehet e cserélni a 8600GT 256 M DDR3-as videokarit valmi ütősebbre.
Előre is köszönöm.
ROG ALLY X - THE BEAST :)
-
xcbiker
addikt
válasz Fl4tl4nd3r #3402 üzenetére
Hát én Acer-t nem vettem volna az biztos.
Annyira nem jók.
Másik hogy a garanciális szerviz hosszadalmas.
Egy ismrősöm is heteket volt gép nélkül: a pár napos gépe billentyűzetének volt valami baja és 2x megutaztatták, mert valahogy elsőre nem sikerült kiküszöbölni a problémát.
De más is panaszkodott már nálam.
Én ismerősnek inkább HP-t és egyebeket ajánlok, mert annak a garis szervizében is tudok segíteni. Nem fog hetekig gép nélkül maradni.Notebook javítás, BGA chip csere. Adatmentés Sérült Adathordozókról.
-
Fl4tl4nd3r
aktív tag
válasz Fl4tl4nd3r #3408 üzenetére
csak azért rosz mert eladtam az asztali gépet mertmár régóta nemjáccok azért szóval nemvagyok kocka és vettem egy "középkategóriás" laptopot" mivel ezt tudom vinni ahova kell,nemfogyaszt annyit stb de néha ha kedvemvan 1-2 játékkal eltudjak játszani nemkell hogy full grafikán menjen mint asztalin de azért menjen.......hát jóljártam vele mert semmivel nemtudok játszani még full minimumon sem......
-
Fl4tl4nd3r
aktív tag
hát igen persze lehet csak általába összerakott cuccoknál megszokott hogy amd-ati,intel-nvidia.ezér is nemvennék asztali gépből soha összerakott gépet amit neménrakok össze.bár nekem mindigis amd-nvidia volt.......de most amd-ati lesz majd biztos asztaliba..... mert muszályleszek összerakni egyet hamár laptoppal ilyen jóljártam
[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz Fl4tl4nd3r #3406 üzenetére
nincs olyan megkötés, hogy milyen proci mellé milyen vga mehet, "kereszteznek" mindent mindennel - és ez így van jól!
-
Fl4tl4nd3r
aktív tag
Jah igen az övébe még a proci is gyorsabb....... enyém az T4200 az övé T4300 vagyis dual core 2,1ghz.... viszont érdekesnek tartom hogy intel proci mellé ati vga-t raktak.......ezenkívül full ugyanaz a két laptop........Azért nemcsoda hogy övő jobbanmegy....... Specifikáció szerint csak kb 2x olyan gyors az ati mint az intel......Már sajnálom hogy nem asus-t vettem......utálom azt a márkát azért nemvettem azt......
[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz Fl4tl4nd3r #3404 üzenetére
más különbség is van ott szerintem a két noti között...
-
Fl4tl4nd3r
aktív tag
Tudom hogy egyiksem egy hú de durva vga de az azért marha bosszantó hogy ugyanaz a két gép és a jobb olcsóbb........És az a vicc hogy enyém még mindig csomó helyen 154ezer forint énmég szeptemberben vettem......Akkor hogylehet az hogy az ati vga-s ami sokkalta jobb olcsóbb?Annyi a különbség hogy abba 2gb ddr2 667mhz van nekem pedig 2gb dd2+1gb ddr.De így lehet azlesz belőle hogy elcserélem ha eltudom egy asztali gépre......pedig jó hogy tudom hurcolászni meg ilyek dehát zenét vihetek a telefonon is és nemkell egy 3kilós műanyagot cipelni.......
[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz Fl4tl4nd3r #3402 üzenetére
itt nézd meg a videókarikat, egyfajta (erő)sorrend is adott; link
a 8600gt/hd 4570 környékén kezdődik az, ahol azért már játékra is lehet számítani!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Fl4tl4nd3r
aktív tag
Hát mikor vettem pont nemsok választásom volt.....
Aztán néztem tudom hogy az acer jó márka,dualcore 2,0ghz,3gb dd3,250gb hdd stb gondoltam azért nemlehet olyan szörnyű az a vga csakjó valamire.......hát tévedtem arra jó hogy irodai munkára kb elég a gép...... így ha 1magos sima 2ezres 1giga ramos lenne a gép azsem tűnne fel...... egyszerűen nincs ami kihasználná így a gépet....
Hát énmár többet laptopot nemakarok venni jóideig........ ha meglesz rá a pénzem összerakok egy erőművet a laptop jólesz max zenét hallgatni hétvégéken mikor összeülünk haverokkal.....Pedig nincsenek nagy igényeim gép terén demár kezdem unni az egészet.....Ezen a gépen még az nfs shift sem indult el bezzeg haverén fullmaxon lazán megy(nemmintha ezzelakarnék játszani csak példa)[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz Fl4tl4nd3r #3400 üzenetére
nem agyártót kell szidni, hanem vásárlás előtt tájékozódni, megnézni, hogy mit veszel, és milyen célra...stb! van cserélhető videókaris noti is - bár abba sem olcsó egy videókari beszerzése... a notik nem arra vannak, hogy utólag érdemes legyen fejleszteni, max a memória és a merevlemez az, amit érdemes bővíteni/cserélni!
150 e ft-ért mostanság veszel például egy új k50ab szériás asus notit, ami játékra is elég jó![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest