- TCL LCD és LED TV-k
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen egeret válasszak?
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Bluetooth hangszórók
Új hozzászólás Aktív témák
-
peti95
csendes tag
Egy asus f5r-be vettem még 1gb Ramot az 1gb mellé. Mindkettő 1gb-s, ddr2, 667mhz-s, de a notebook nem hajtja dual channelben. Az a baj, hogy a gyártója nem ugyanaz, vagy alapból ez a laptop nem támogatja a dual channelt?
-
Balli
őstag
válasz
tyutyu1983 #2792 üzenetére
Koszi szepen, igy mar vilagos, tehat a memoria tipusat latom ott csak
Kozben megkerdeztem mashol is de felrakom itt is mert surgos lenne: hogyan tudom megnezni (allitani) hogy milyen Mhz-en futnak ezek a RAM-ok, kivancsi lennek hogy viszik-e az 533Mhz-et??EVEREST-ben meg csak a RAM adatait latom DDR2-667 (333Mhz), de azt nem milyen valos orajelen fut
Biosban csak a 2GB-ot irja ki a Mhz-t nem es itt nem lehet allitgatni a RAM-nal (nem ugy mint anno az asztali gepembnel) -
Balli
őstag
Egy sürgős kérdés mert holnap még visszacserélhetem a ramokat:
Megvettem a 677-est, beraktam es elndult veluk a gep a BIOS es EVERST is latja a 2GB-ot.
Viszont az EVEREST-ben: az SPD-re kattintva a memoria sebessegere ez van kiirva: DDR2-667 (333Mhz) Ez ugye azt jelenti hogy csak nem adja le az 533Mhz-et amit az alaplap tudna?BIOS-ban probaltam beallitani de nem lattam olyan opciot ahol valtoztatni tudnam.
Ez ennyi bebuktam, be kell cserelnem 533Mhz-re vagy be kellene allitani valahogy? -
Balli
őstag
válasz
tyutyu1983 #2787 üzenetére
-
Balli
őstag
Koszi,
Most neztem hogy ezek milyen jo arban vannak mar, igy mar nem is kerdeses a tema
Fontos kerdes:
Memory Type-hoz ez van irva: SO-DIMM - 533Mhz (DDR2). De ettol fuggetlenul azert belerakhatok egy 677Mhz-et az 533 helyett vagy nem ajanlatos??
Ritka az 533Mhz, mert ha mindegy es nincs hatasa akkor megvennem ezt: [link] ha belemegy a gepbe -
Balli
őstag
Lenne egy VAIO laptop ez a modell: [link]
A T2050 procihoz azert gondolom tobb mint 512MB RAM illene ezt szeretnem felturbozni 2GB-ra -ez mekkora eredmenynovekedest hozna kb es hol ervenyesulne?
Milyen memot ajanlotok bele es milyen megbontasban 2*1GB vagy 1*2GB? Le van irva az oldalon hogy kell cserelni ugyhogy remelem magamtol is menni fog -
Skorbut
tag
Hy!
Van egy IBM ThinkPad T42 2373 VKT laptopom.
1.6 proc, 512 ddr ram, mobility radeon 7500
T42-es szériába raktak radeon 9600-ot is, na engem ez a része érdekelne, hogy lehetséges-e?
Meg egyáltalán hol lehet ilyet kapni? -
nincskedvem
aktív tag
Értem, köszi. Hát akkor marad benne a gyári.
Üdv
-
brutaka
tag
válasz
nincskedvem #2775 üzenetére
Ezt olvasd el: [link]
-
nincskedvem
aktív tag
válasz
SeniorTilla #2776 üzenetére
Aha értem. És ez, hogy oldahtó meg kérdőjel
-
válasz
nincskedvem #2773 üzenetére
A Sims II nemigazán szokott menni szaggatásmentesen alaplapi vga-n
-
válasz
nincskedvem #2775 üzenetére
Biztos úgy értette, hogy a RAM-ot tudod bővíteni, és akkor a 64MB-nál többet tudsz a VGA-hoz rendelni. Attól nem lesz sokkal gyorsabb, de próbáld meg.
-
nincskedvem
aktív tag
Értem, szóval akkor ebbe marad a 64mb-s... Mert akitöl vettem, azt mondta, h van benne bővitő hely, csak ő nem költ rá. De gondolom ért hozzá, mert gépeket tesztel, cégnél, és nem aza átbaszós fajta.
Akkor biztos, h nem lehet bővíteni.
-
válasz
nincskedvem #2773 üzenetére
Nem, mert ez a chipset-be integrált VGA
-
nincskedvem
aktív tag
Hali.
Az lenne a kérdésem, h Acer travelmate 240-244 BE, lehet-e vgat cserélni kérdőjel. Mert a proci 2.6ghz-s, a ram 768mb, de a vga intel 64mb-s, amin szaggat a sims 2.. Előre is kössz a választ.
Üdv.
-
dudika1
tag
Kérdésem lenne?
Egy ASUS X58C laptopba milyen Procit tudnék rakni?
2Magost támogat ? milyent? -
dudika1
tag
Kérdésem lenne?
Egy ASUS X58C laptopba milyen Procit tudnék rakni?
2Magost támogat ? milyent? -
brutaka
tag
sikeresen cseréltem
-
brutaka
tag
valaki, gyorshelp?!
-
brutaka
tag
ugye, nem léphet fel semmi féle gond processzor csere közben? amit itt írtam nektek, hogy az acer-be belemegy e a proci, meg az MSI-be, nah ezeket cserélném most ki, de gondoltma megkérdezem! Azt írtátok, hogy passzolnak a gépekbe a procik, tehát szimplán kiveszem beteszem, semmigond?
-
-
Gre@T
tag
Sziasztok,
Dell latitude C640-es notebokhoz kellene nekem magyar billentyűzet
Köszönöm.
-
válasz
brutaka #2753 üzenetére
notik esetében a bios frissítése - új bios verziók kiadása - érdekes kérdés, gyártója válogatja...
értelmes bios? mint korábban is írtam, én inkább az ellenkezőjével szoktam találkozni; minden (más) feltétel adott lenne mondjuk egy bizonyos típusú processzor működtetéséhez, vagy például 4 gb memória kezeléséhez - mert a chipset támogatná -, erre a bios beteszi a kiskaput, és nem megy az a processzor, illetve csak 2 gb memóriát kezel a noti...stb!
a processzoroknál chipset szempontjából nem csak az fsb számít, több tényező is befolyásol(hat)ja a; link
a chipset leírásokban szerepel, hogy milyen processzor családokat/szériákat/típusokat támogat. -
válasz
Phoenix0523 #2755 üzenetére
Itt a Hardverapróban is vannak
-
válasz
Quiksilver #2757 üzenetére
Ebben egy SIS chipkészlet van ami azt jelenti,hogy az északi hídban van a vga vezérlö integrálva.Így nem cserélhetö.
-
Quiksilver
aktív tag
Sziasztok!
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy ennek az MSI notinak cserélhető-e a Videó kártyája valami jobbra? Sajnos nem értek az ilyesmihez ezért teszem fel itt a kérdésemet.
üdv. Quik
-
-
-
Phoenix0523
tag
válasz
brutaka #2745 üzenetére
Kösz a gyors válasz(oka)t
[ez nem 667Mhz az a baj ugye]Ez akkor nem jó csak majdnem
nem találtam 667Mhz-et majd még este felé visszatérek. -
brutaka
tag
válasz
Phoenix0523 #2743 üzenetére
Intel Mobile Celeron 575 / 2.0Ghz/ 1MB L2/ 667MHz/ 478pin Socket P
Ilyened van neked most
Ha socket P-set keresel és az FSB je 667Mhz akkor azt tuti tudod benne használni!
A foglalat, bár 478 tűs, nem kompatibilis sem a Socket 478, 479 vagy Socket M foglalatba készült processzorokkal.
A Socket P 478 tűs ZIF FCPGA foglalat, mely támogatja a 400, 533, 667 és 800 MT/s FSB sebességű Intel Celeron M és Intel Core 2 Duo processzorokat. wp
-
brutaka
tag
válasz
Phoenix0523 #2741 üzenetére
-
brutaka
tag
válasz
Phoenix0523 #2741 üzenetére
Milyen proci van benne pontosan? lehet cserélni, de csak olyat tudsz beletenni, aminek a foglalata egyezik a notid alaplapjának foglalatával!
-
Phoenix0523
tag
Sziasztok!
Van 1 TOSHIBA Satellite Pro L300-1B8-asom.
Az lenne a kérdésem, hogy lehet egyáltalán processzort cserélni?(celeron van benne)Ha lehet akkor Dualcore-t lehetne bele tenni
pl ezt.: DualCore T3200
Szerk.: Pentium 4 is jó ha azt engediés a hűtéssel nem lesznek gondok?
-
válasz
SeniorTilla #2735 üzenetére
ez közel sem igaz!
-
-
kem
addikt
válasz
SeniorTilla #2735 üzenetére
Ezt tapasztalatból írod?
más:
Ilyen merevlemezt ajánlotok?
Kellene nekem gyors vinyó a notiba, gondolom ez 1tányéros. -
-
solkimm
csendes tag
Sziasztok!
Asus A6R billentyűzete az esc-től F6-ig nem reagál. Javítható vagy cserélni kell.
Nehéz kicserélni?
Köszi a választ előre is. -
kem
addikt
Sziasztok!
Van egy Lenovo N500-as laptopom, és szeretnék bele venni memóriát. 1*2Gb-ot kapnék ingyen, de a laptop topcijában arra figyelmeztettek, hogy így valószínűleg bukom a dual channelt(1Gb+2Gb más gyártóktól). Ez esetben kifizetném a másik 2Gb-ost, hogy 2 egyforma ramom legyen. Ezek alapján a kérdésem a következő: T5800-as proci mellé 666MH-es ram passzol ugye, de érdemes-e alacsony időzítésű ramot keresnem? Ki milyet ajánl ebbe a "konfigba"?
32bites XP-m van, úgyhogy elég lenne a 3Gb is, de az se gond végülis, ha a ramom egy része kihasználatlan amíg nem lesz rendes Win7-em.
#2732 DeFranco:
Én az elsőt ajánlom, a Kingmaxot. Már vagy 5 teljesen különböző laptopban használtam ilyet, és soha semmi gond nem volt vele, akkor se ha másmilyen ram volt a második foglalatban.
-
DeFranco
nagyúr
Sziasztok!
Elolvastam az első hozzászólást, kicsit megokosodtam, de lenne további kérdésem is.
Adott egy Fujitsu-Siemens Amilo L7300-x típusú laptop (x-es típust nem láttam eddig sehol, de eskü ez van az alján).
Itt található az adatlapja: [link]
Ebben szeretném a memóriát bővíteni, (jelenleg egy 128-as és egy 64-es modul van benne) de nem vagyok benne biztos, hogy biztos kézzel ki tudom választani a megfelelőt.
Ezeket néztem ki: [1-es] [2-es] [3-as]
A manual annyit ír, hogy DDR333-as SO-DIMM (PC2700) vagy DDR266-os SO-DIMM (PC2100) memória mehet bele, max 1 GB (2x512).
Kingston memory search: [link]
Az adatlapok a sima L7300-asra vonatkoznak, mert mint fent is írtam, x-eset nem találtam.
Kérdés: az 1-2-3 opciók közül melyik lenne megfelelő, és Ti melyiket ajánlanátok? Előre is nagyon köszönöm a segítséget!
-
-
Tom57
csendes tag
Hello!
Debrecen v, szeged környékén vennék notebookba való 512mb Ramot..
irj privátba ha esetleg tudsz segiteni!
koszi -
Tomyhu
csendes tag
Sziasztok!
a bevezetőben nem találtam eg az én kérdésemre a választ, ezért írok:
van nekem 1 medion md 42723 típusu laptopom ami inverter hibás!
szeretnék bele venni 1 működőt, mindegy, hogy milyen, lehet hasznát vagy uj!
legyetek olyan kedvesek hogy segítetek nekem!!az inverterre még rá van irva :SUMIDA E209262
ha kell teszek fel mindkettőről képet is!
köszönöm előre is!
Tomi -
parandroid
félisten
Pontosan úgy, mint egy asztali gép esetében: operációs rendszer CD/DVD az optikai meghajtóba, és onnét telepít. Ez a legegyszerűbb megoldás. Ha nem kaptál telepítőlemezt, vagy nem készítettél backup lemezt a gép helyreállító partíciójáról, akkor irány az IBM szervíz, ők adnak egyet.
p
-
satori
csendes tag
Az R50e IBM gépemben kiment a merevlemez vettem 1 másikat, vele megegyezőt (PATA) és érdeklődnék,hogy ha már kicseréltem fizikailag,hogyan tovább?
üdv -
peti95
csendes tag
Hello!
Mi az a max processzor, ami még belemegy egy asus F5R-be? Most egy Core Duo T2450-s van benne. Mekkora FSB-t támogat? -
válasz
joergie #2718 üzenetére
Szinte biztos,hogy másik 17 kijelzövel is meni fog.A kijelzök szabvány szerint készülnek a csatlakozó ugyanott van szinte az összes típusnál.A tipusszám eltérés utalhat ,hogy más típusa panel van benne,vogy más gyártóé.
Én elég sok kijelzöt cserétem és még sohasem volt gondom a más típus miatt
Tehát rajta cseréld ki nyugodtan -
joergie
őstag
Sziasztok! egy kérdésem lenne
Adott egy toshiba p200-13z típusú monitor. be van törve a kijelzője. LP171WP4 TL03 típusú kijelző van benne(ha minden igaz). Elképzelhető, hogy bele tudok rakni más, azonos méretű(17" wide 1440*900) kijelzőt, vagy ha ezt nem, esetleg ugyanilyet tudok szerezni, csak az utolsó 4 számjegy nem stimmel(TL03). Az vajon csak a csatlakozó elhelyezését jelöli? mert feltételezem a panel ugyanaz.
köszi -
kulfoldi
aktív tag
Olyan laptopot szeretnek venni ami Intel PM45-os chipsetes, hosszu diszkret vga-t tud befogadni, es konnyen szerelheto! Semmi mas nem erdekel, a laptopot hasznalni nem fogom, csak tesztelo kornyezetnek kell cpu, vga, wireless kartya, lcd, inverterek tesztelesehez. Szoval a lenyeg a konnyu szerelhetoseg, alkatreszek ki-be cserelgetesenek minel egyszerubb megoldasa.
Esetleg ha nem tudtok valaszolni nem tudnatok segiteni abban, hogy ki az aki tudna nekem segiteni?
Nagyon szepen koszi!
-
-
diapostal
csendes tag
Sziasztok!
Egy Lenovo n100 típusú laptopban szeretnék vinyót cserélni. Életemben nem csináltam ilyet. A Ram-ot már bővítettem sikerrel, de a vinyón van még az oprendszer is, így egy csöppet izgulok. A terv, hogy egykülső vinyóra kimentek mindent, onnan bebootolok és aztán mehet vissza minden az újra. Vagy ez nem ilyen egyszerű?
Egy Samsung Spinpoint 400GB 2,5" SATA a terv a mostani 80 GB-os Toshiba helyett.
Lécci írjátok meg, hogy mire kell figyelnem és hogy működne a folyamat.
Örök hálám.
diapostal -
xcbiker
addikt
válasz
Paarthurnax #2712 üzenetére
jó bele nagyobb is. Nem lesz probléma.
-
Paarthurnax
senior tag
Gondolkodom rajta, hogy kicserelem az 1,6Ghz-es procit az ASUS nitomban, de regebben mikor irtam az ASUS-nak, hogy lehetseges e ez, akkor azt valaszoltak, hogy nem lehet a plusz homerseklet miatt. Nem tudom, hogy ez tenyleg igaz e.
Megneztem az Intel honlapjan es ossze hasonlitottam a Core Duo procikat es nem ertem miert ne lenne jo benne a gyorsabb, foleg azert mert anno azokkal a procikkal is meg lehetett venni ezt a notit. Az enyem a T2300 es arra gondoltam, hogy talan a 2,1 vagy a 2,3 Ghz-es is elmenne benne. Az orajelen kivul minden parameteruk megegyezik, mind pl. a feszultseg.
Szerintetek termelhet annyival nagyobb hot a gyorsab, hogy problema legyen belole? Be lehet meg valahol szerezni ezeket a Core Duo procikat? -
eVan
tag
Hello urak!
Nemrég izzitok itthon egy Acer Aspire 5738G tipusú masinát...Honnan tudhatom meg hogy van-e benne mxm foglalat?Nem akarnám szétszedni ugyanis,de egy NV G105M van benne,tippelek csak hogy integrált,(3500 pont 3DM06ban)...Másik annyi lenne hogy C2D T6400 van most benne,ami 800as fsbn megyeget...Everest szerint a lapos viszont,illetve a ramok is mennének 1066on,ehhez kéne erösebb proci.A hütéss gondolom kérdéses hogy birná-e?
-
Hunter2
addikt
4 csavart kell kiszedni hozzá és kitudod cserélni. A ramfedőt leszeded és alatt van még 2 csaval azokat is kiszeded. Utánna megfordítod és az F1-...-F12 között levő körmöket lenyomod a kijelző irányába, ezután már simán csak kiborítod a billentyűzetet és hozzáférsz a procihoz. Nekem ugyan nx6110 van de a tiéd ránézésre ugyanolyan.
-
mbence96
csendes tag
Üdv!
Hát nem tudok hozzáférni a memóriához még valahol a CD-meghajtónál tartja két csavar a billentyűt..... :S De azt olvastam, hogy a laptopokba SO-DIMM memória kell. Nem tudom hogy ez pontosan mit jelent és azt sem hogy ebbe a laptopba ilyen kell-e? Azt tudom róla, hogy SD-RAM van benne! Köszience
-
vrsptr
aktív tag
Hát ára olyan 30-35ezer forint ha jól tudom, a kockázatosságról semmit se tudok :S. Épp ma szedtem szét hogy "portalanítsam", és ja, pont ahogy az "E" képen van a videókártya! Szerintem én is ki tudnám azt cserélni,nem? Vagy bonyolult?
-
vrsptr
aktív tag
Hello! Valaki tudna nekem ötletet adni/segíteni hogy Acer Aspire 5920G-832G(4G)32MN laptopba lehetséges-e(és milyenre) a grafikus kártyát kicserélni? Mert most egy NVidia 8600M GS 256Mb-os van benne, de le szeretném cserélni egy 8600M GT 512Mb-osra/ATI Mobility Radeon 3650 512Mb-osra (nemtudom melyik jobb?! TI melyiket ajánljátok?)! Erre a 2re utánanéztem lehet cserélni! Link Vagy akár jobbra is ha lehetséges?! Üdv: Péter
-
mbence96
csendes tag
Üdv!
Interneten vettem egy GERICON OVERDOSE II-t jegyzetelésre, tanulásra (most is arról írok) . Nos XP van rajta, de a memória "kicsit" kicsi (96 MB SDRam, jól hallod, még van ilyen), és ezt a memóriát szeretnén bővíteni. Én már a fél gépet szétszedtem, valószínű, hogy a billentyűzet alatt van, de pár csavar még tartotta, így nem fértem hozzá
.
Mennyi a max. amit ez a gép elbír? És milyen órajelű lehet benne( gyanítom hogy 64+32 van benne, ugyanis a hátuljára csak 64 van írva), mert akkor olyan órajelűt veszek csak nagyobbat. (256 vagy 512 esetleg 128)
Előre köszi!!!
Bence -
msb19
csendes tag
szisztok!
egy hozzászólásban említettétek a melegedést 1 acernál ez 1 csavrhúzóval és kis tüdővel plusz fülpiszkálóval orvosolható
.leveszed az alját kb 5 csavar fogja és ottvan alatta a venti,érdemes a ventidet kivenni mert mögöte a kis bordák tele szoktak menni porral és ojan mintha szürő lenne és igy nem tudja továbbfújni a levegőt.ezt havonta érdemes megcsinállni,kb 10 perc ennyit megér(ez csak az acer aspire esetében van tudtommal)
és akkor én is kérdeznék
van egy acer aspire 5720z laptopom
2 gb ram
dual core 1,46 ghz proci olvastam 1 érdekes hozzászólást hogy a sima 1magos procit kicseréllte 2 magosra ez lehetséges?és hogy akkor a 2 magost ki lehet cserélni 4 magosra?bocsi ha hülyeséget írtam de nemtudomti biztos jobban tudjátok
valaki megtudja mondani hogy az enyémbe lehet e procit cseréllni és mekkora a max bele?
és ramból azthiszem csak 4 gigát ismernek fel alapból bios frissítés után többet is képes?ha sok hülyeséget írtam bocsi
elöre is köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- TCL LCD és LED TV-k
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Sorozatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Anime filmek és sorozatok
- Nők, nőügyek (18+)
- Ár-érték bajnokkal indította GT-hetét a Honor
- További aktív témák...
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Microsoft Surface Dock 1661 Gyári 90W Töltővel + ajandek mini DP - HDMI kabel
- Akkumulátor DELL 42Wh, 11,4V -- 1VX1H, FDRHM, VM732, WJPC4
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest