- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
aproo
tag
Hali mindenkinek.
Kérdésem az lenne milyen procit tudok beletenni egy medion 2160-ba (MD 96290). most egy dual-core processor T2130 van benne. 2 Gb rammal. -
Laszmen
aktív tag
válasz
d.véderjoe #5597 üzenetére
Szia!
Igazából ezt a pénztárcád tudja csak befolyásolni, rengeteg van, körülbelül mennyi az az ár, amit erre a célra szánnál, mert így könnyebben tudunk neked ajánlani
-
d.véderjoe
tag
Üdvözlet Mindenkinek!
PackardBell EasyNote F4036-BV-011HG laptopban kéne processzort cserélnem, de fogalmam sincs milyen típusok jöhetnek számításba. Most egy 900-as Cerka van benne, ami 2200MHz-en ketyeg. 1maggal és 2GB RAM-mal elég gyengusz. Ki mit javasol?
Köszönöm előre is a tanácsokat! -
eketomy
senior tag
válasz
gáspár lászl #5590 üzenetére
hát az informatika már csak ilyen, annyiért nem lehet eladni mint amennyiért vetted sajna! próbáld meg legalább 5-10ezer ft-al olcsóbban annyiért talán már elviszik majd!
-
gáspár lászl
tag
válasz
Thunderzolee #5589 üzenetére
köszönöm pen a segítséget de 4gb ram van alapból van bent neki,de nemm tudom eladni sem senkinek sem kell anyii pénzért amennyit kérek érte
-
válasz
gáspár lászl #5588 üzenetére
A chipset csak 4GB ramot támogat, ezért lehet csak 4GB-ig bővíteni.
Illetve hát igen, két foglalat van.
Két darab 2GB-os DDR2 modul még csak-csak beszerezhető, de DDR2-ből 4GB-os modulok elég ritkák, és ha vannak is eszméletlen drága.DDR3-ból pl. 4GB-os modul 4-5ezer Ft. 8GB ram megvan ~8-10ezer Ft-ból.
De DDR2-ből 4GB kerül 8-10ezerbe.Nem biztos, h érdemes fejlesztened azt a gépet.
Ha nem gond a pénz, és játékra is akarod használni, add el, és vegyél másikat erősebb (esetleg cserélhető) VGA-val.
http://hardverapro.hu/aprok/hardver/notebook/asztali_notebookok/listaz.phpEgyébként abban a felszereltségben ami neked van, nem 4GB ram van/volt?
Procit am itt tudsz keresni:
http://hardverapro.hu/aprok/hardver/processzorok/egyeb_processzorok/listaz.php
Esetleg itt:
http://hardverapro.hu/aprok/hardver/notebook/tartozekok_alkatreszek/listaz.phpHa nem igazodsz el a számozások közt, itt van két lista ami segíthet:
CPU:
notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.html
VGA:
notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.html -
eketomy
senior tag
válasz
gáspár lászl #5586 üzenetére
Igen
-
gáspár lászl
tag
válasz
Thunderzolee #5585 üzenetére
hát akkor a videókártya nem lesz kicserélve de akkor a procit ki lehet nem? meg a ramot meg a vinyót nem?
-
válasz
gáspár lászl #5578 üzenetére
A videokártya nem cserélhető.
A MSI CX sorozatában pont nem MXM-es mdoulok vannak, azok GX-el kezdődnek.
Sajnos ez van.A benne levő SiS 672-es chipset egyébként kezel 1066-os FSB-t, elvileg viszi a P-vel kezdődő számú procikat is.
Boltban valószínűleg azért mondták, h csak a merevlemez cserélhető, mert általában boltokban max. ezt cserélik ki (meg a ramot).
Procicseréhez már jobban szét kell szedni. -
-
-
eketomy
senior tag
Erről csak úgy tudsz 100%-osan megbizonyosodni, ha leszeded a notid hátulját és megnézed hogy cserélhető vga van-e benne!
itt egy video a cserélhető vga cseréről! (ha látsz ilyet a notidban akkor cserélhető) -
naomek
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy van egy Asus F3K típusú notim, és hogy lehet-e benne vgát cserélni?
Előre is kösz! -
törölt tag
válasz
Thunderzolee #5558 üzenetére
Amúgy legkésőbbi BIOS van benne, ezután már nincs több. Úgyhogy marad a remény. -
eketomy
senior tag
válasz
gáspár lászl #5576 üzenetére
Akkor megtudod nézni a VGA-t is hogy cserélhető-e vagy sem!
-
eketomy
senior tag
válasz
gáspár lászl #5574 üzenetére
Lentebb linkeltem egy videót az mxm-es vga cseréről! Ha nincs olyan panel(VGA) a notidban akkor nem cserélhető ha van akkor természetesen cserélhető. De ha még garos a notid akkor csak úgy kezdj hozzá ha nincs lematricázva a hátulja, mert különben odavész a gar!!!
-
eketomy
senior tag
válasz
gáspár lászl #5572 üzenetére
Ha cserélhető VGA-s akkor MXM2-es van benne, szal olyat kell nézni, de ahhoz le kell csavarozni a noti hátulját és meg kell róla győződni hogy tényleg cserélhető-e mert azt nem írja ki külön program.
Így néz ki egy mxm vga! -
eketomy
senior tag
válasz
gáspár lászl #5567 üzenetére
Akkor amiket lejjebb javasoltam azokból választhatsz, bár az 1066-os fsb-ben nem vagyok biztos szal inkább T-szériánál maradj! T9400 mondjuk pl.
-
Neoteric
addikt
Értem.
Esetleg van tapasztalata itt valakinek a notebookguru.de-vel? Elég fasza áraik vannak, ráadásul Magyarországra is szállítanak. -
Neoteric
addikt
Üdv
Van egy Toshiba A500-1EE notim és kérdésem, hogy ki lehet-e cserélni a procit és / vagy videokártyáját egy nagyobbra?
Prociból leginkább 2nd generation i7 érdekelne (i7 2630QM pl), vgaból meg GT555 szint legalább. -
válasz
gáspár lászl #5562 üzenetére
Ezek a kompatibilis processzorok?
http://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_P -
eketomy
senior tag
válasz
gáspár lászl #5562 üzenetére
Tudni kellene hogy pontosan milyen notiba kellene! Egyébként ha kezeli pl az 1066FSB-s procit a notid, akkor mondjuk P9300, P9500 vagy T9500 ezek már elég jó kis procik.
Szal a P9-es ill a T9-es szériát ajánlom, de ha kevesebb összegért szeretnél venni akkor már a P7-es ill. a T7... széria is már nagyon jó (pl.: T7400 vagy P7350 stb...)
-
eketomy
senior tag
válasz
krisz073 #5560 üzenetére
Telepíts fel egy AIDA64 progit az megmondja neked hogy milyen tipusú vga van a notidban ha mxm-es csatlakozású akkor cserélhető! Egyébként sztem cserélhető, de biztosra kell menni!
Módosítom kicsit a hozzászólásom, nem 100% hogy a fenti progi kifogja neked írni, az lenne a legbiztosabb, hogy lecsavarozod a hátulját és megnézed!
-
krisz073
tag
Sziasztok.
Olyan kérdésem lenne egy szakértőhöz, hogy van egy Packard Bell EasyNote TJ75-JO-420HG Notebookom.
Van benne egy Mobile Radeon 5470-s 512MB VGA. Van e rá mód és lehetőség, hogy a VGA-t egy erősebbre cseréljem? -
válasz
#40935168 #5557 üzenetére
Hol laksz?
Ja, Debrecen? ohh...
Pedig van egy P8600-os nálam (Esztergom), egy notiba lesz, de még csak később kell majd beleszerelnem.Am nagy valószínűséggel viszi az 1066-os procikat is a géped, csak 800-on fogja hajtani. Nem tudom, a BIOS tartalmazza-e a 25W-os TDP-jű procik mikrokódját.
-
eketomy
senior tag
válasz
#40935168 #5555 üzenetére
Lehet, de a chipset alapján 800ig támogatja, egyébként egy ki lehetne próbálni egy kisérletet megér, mert sztem is van rá esély, de itt most azt kell mérlegelni, hogy megéri-e kipróbálni mert ha mégsem viszi akkor van egy fölös proci, vagy úgy kellene megvenni a procit hogy a helyszínen még vétel előtt kipróbálni és ha nem megy akkor nem kell megvenni!
-
törölt tag
Most látom külföldi fórumokon, hogy lehet viszi az 1066-os FSB-seket is.
800 FSB-n, és a szorzót fentebb teszi olyankor, kvázi ugyanaz..hm
-
törölt tag
Hu, egy P9700-es nem lehet rossz benne, 2.8GHz 28W
-
törölt tag
válasz
eketomy #5551 üzenetére
CPU-Z szerint: Intel GM965 (Ami Intel szerint a PM965-tel egy kategória). FSB800 csak, hivatalosan. BIOS a legfrissebb, ami elérhető ma az FSC által, az 1.16-os, 2010-es BIOS.
Örülnék, ha menne benne a P-s proci, erről én is hallottam, hogy hűvösebb. Az 1066 FSB-t hogy viszi vajon ? Natívban ? Beleteszem és kész, ámen ? BIOS-ban ennek ugyebár semmi ilyen, örülök ha dátumot tudok állítani (kis túlzás)
-
eketomy
senior tag
válasz
#40935168 #5549 üzenetére
Ha megmondod hogy milyen chipsetes akkor megmondom hogy mekkora proci megy bele, de sanszos hogy belemegy a tiedbe az 1066 fsb-s procik is!
De a 800fsb-sek tuti belemennek így a X9000-est simán viszi a TDP nem számít hogy nagyobb!
Viszont ha többet van használva akksiról akkor érdemesebb lenne P szériájú prociban gondolkodni, azok kevesebbet fogyasztanak (aksi kímélőbb) viszont u.olyan erőssek!
Mondjuk egy P9400,P9500 stb... (mondjuk ezek már mind 1066fsb-sek)na mind1 AIDA64 kiírja neked a chipsetet, az alapján megmondom mit kezel!
-
törölt tag
válasz
#40935168 #5549 üzenetére
Még annyit: eBay tele ilyen procikkal. Mindenfélével.
Vannak OEM-ek, ES-ek (Engineering Sample) illetve QS-ek (Qualification Sample-k). Elvileg az OEM a legkésőbbi, ES a legkorábbi ("béta") és a QS az már elég közel áll az OEM-hez.
Van ezek közt bármilyen különbség működés, megbízhatóság, egyéb szempontból ?
-
törölt tag
Sziasztok !
Van egy Fujitsu Siemens Lifebook E8310-esem. Az ADATA SSD már benne van, most a procit nyomnám meg kicsit.
Szétkaptam a notit viszonylag hamar, nem volt leányálom, de nem tört semmiRAM: 2G DDR2/667 (1 modul, mellette van még egy ilyennek hely)
CPU: Intel Core2 Duo Mobile T7500 ( 2.20/4M/800)Mi szerintetek a max, amit beletehetek ?
1. Gyártó papírok alapján a max FSB 800 és a T9500-as elmenne még benne (2.6/6M/800).
2. Vagy egy X9000-es (Core2 Extreme Mobile), bár a gyártó nem írja. Ennek TDP-je már nem 35W, hanem 45W, FSB800-as továbbra is, viszont szorzó lock mentes.
3. Q9100 belemegy vajon ?
(2.26/12M/1066) Ez négymagos, a 45W TDP talán még elfér a notiban, de FSB800-ból hogyan csinálok 1066-ot, nem tudom. Lábösszekötős vagy egyéb trükk, esetleg BIOS mod ?
Szóval szeretném felpimpelni a kicsikét
-
atees
őstag
válasz
Thunderzolee #5547 üzenetére
Érdekes megoldás amit írtál!
Csak az itt a kérdés,ha nem jó ez mondjuk nálam akkor, nem e tesz tönkre valamit!
Na de megvárom fuji válaszát aztán akkor rendelek procit meglátjuk mi lesz! -
A P35-ös chipset támogat DDR3-as ramokat is, azért szerepel az alaplapod leírásában.
Nekem pl. Gigabyte P35 DS4-em volt DDR2-es ramokkal, és P35C DS3-ra váltottam. Ez teljesen ugyanolyan alaplap, ugyanaz a felszereltsége, csak DDR2 sínek helyett DDR3 sínek vannak rajt. T×k jó volt, kicseréltem a lapot, átdugtam a merevlemezeket, még újratelepítenem sem kellett a rendszert.
Az Asus P5K sorozatból is van DDR3-as lap, ugyanezzel a chipkészlettel.A VIA chipsethez nem tudok többet hozzáfűzni, majd ha megjött a proci, írd le, sikerült-e upgradelni, viszi-e a noti.
Illetve van itt még valami
Volt itt egy leírás régebben:
A 400-as FSB-s procinak két lábát össze kell kötni, és akkor 533-as módban fut.Ez a foglalat két lába, be van karikázva.
Ezeket kell kis fémdrót darabbal összekötni.
Keresem a leírást, de nem találom, pedig én is ki akartam próbálni.
Ebben, vagy valamelyik párhuzamos notis topicban linkelték, még priviztem is a postolóval, de nem találom.Ha a mostani procidnak 18-as a szorzója: 100MHz × 18 = 1.8GHz órajel
Ez 533-as FSB-vel így nézne ki: 133MHz × 18 = 2.394GHz órajel.
Ezt még elvinné fesz. emelés nélkül is alighanem.
Esetleg NHC-vel a max szorzót lehet lejjebb kell venni, vagy a feszültségekkel variálni. -
atees
őstag
válasz
Thunderzolee #5543 üzenetére
-
Na ne okozzon már gondot egy kis képfeltöltés.
Használd ezt:
http://www.dj-beat.hu/phimage/new.php
Vagy ezt:
noob.huEverest egyébként ugyanaz, mint az Aida, csak már nem Everest a neve.
-
atees
őstag
válasz
eketomy #5538 üzenetére
Hát nem tudom, hogy ezeket az adatokat lehet e használni, igaz nem aidaval hanem everesttel néztem meg, de mellékeltem a képet róla.
Meg az asztalimról is csináltam egyet abba egy asus p5k lap van és az tutti nem kezeli a ddr3 de pl arra azt is írja. Szóval nem tudom hogy érdemben ér e valamit ez az opció. De köszönöm!
Vagyis akartam mellékelni a képet de most nem lehet, sajnos -
atees
őstag
válasz
Thunderzolee #5539 üzenetére
Igen ez jó régen volt, még mindig meg van a gép és működik de érdekel a vége
Hát most találtam egy procit jó áron az ebayen és asszem megveszem lesz ami lesz
Na igen amiket linkeltél meg vannak, de sajnos az alaplapról semmit nem találok az a baj! -
Nem, ilyet nem tud.
Hehhehh.. érdekes, egy ideje keresgéltem Googleval a notidról adatokat, és ezt (is) találtam.
Pontosan ugyanazt tudom mondani, mint amit akkoriban is válaszoltak.
A chipset kezelne nagyobb processzort is, (pl. 533-as FSB-jű Pentium M-eket), és ramot is 8GB-ig, de kérdés, h a Fu-Si féle alaplapban vajon valóban mennének-e? -
válasz
christofer #5532 üzenetére
Ez alapján egy darab 4GB-os DDR3 1333MHz-es SO-DIMM ram van benne.
Ez jó, könnyen bővítheted, csak egy másikat kell mellé venned.
Viszont a szétszedése igényel kis gyakorlatot:
http://www.youtube.com/watch?v=Ev8y8xlCdHECsak óvatosan.
Lejjebb már ajánlották az Aidát, ha az nem olvas ki mindent, akkor a CPU-Z biztosan megmondja milyen ram van benne. Célszerű ugyanolyat venni, ha az aprók közt keresel hozzá, van rá esély, h kipróbálhasd mielőtt kifizeted.
-
eketomy
senior tag
Volt nekem is ilyen gépem (ill asszonynak) max 2gb memóriát támogat de iszonyat válogatós! ha lehet u.olyan időzítésű és frekvenciájút vegyél bele ha különböző márkára már nem kényes!
a procit meg én úgy tudom hogy az 533mhz-eseket már nem kezeli a 400mhz a plafon, de ezt egy AIDA64 nevezetű progi ki fogja neked írni és akkor megtudod! egyébként totál fölösleges nagyobbat venni bele, mert érezhető különbség úgy sem lenne! -
atees
őstag
Sziasztok!
Szeretnék egy régebbi laptoppal kapcsolatban pár kérdést feltenni.
A gép: Fujitsu siemens amilo L7310gw
A gyári procit lecseréltem már egy pentium M745, de most nézegettem, hogy még van hozzá nagyobb ami a M770 de nem tudom, hogy a gép bírná e, szerintetek?
A két proci között az FSB sebessége a különbség M745 400Mhz, M770 533Mhz.
Illetve a 2gb ramot ez a gép tudja e, mert egyik oldalon azt írják igen másikon azt hogy nem.
A válaszokat előre is köszönöm! -
eketomy
senior tag
válasz
christofer #5532 üzenetére
Ha a noti hátulja nincs lematricázva akkor nem kell tartani a gar vesztéstől (nincs mi eltud szakadni)
AIDA64 nevű kis progit telepítsd fel az megmondja neked milyen ram van most a notidban (de az is lehet hogy 2x2gb van most benne) szal az alapján tudsz bele venni u.olyan tipust ill. időzítésűt! -
christofer
csendes tag
Hello
Van egy ASUS G53SX-S1146-om. Szeretnék benne memóriát bővíteni, de még garanciális a gép konkrétan 2 hónapos. 4Gb, van benne szeretnék mellé még egy 4GB-os modult betenni. Két kérdésem volna ezzel kapcsolatban. Az egyik hogy milyen típusú memória található ezekben a gépekben? Azért, hogy ugyan olyat vegyek a dual channel miatt. A mási kérdésem pedig hogy egy ilyen szintű beavatkozás ennél a gépnél garanciavesztéssel jár e?
Válaszokat előre is köszi. -
warez01
csendes tag
válasz
Thunderzolee #5530 üzenetére
Köszönöm!
-
-
warez01
csendes tag
sziasztok!
lenne egy ibm t42p- típusú notebookom. a kérdésem az lenne hogy milyen csatlakozású winchestert lehet bele tenni? ata vagy sata?
köszi
-
gybazsi
senior tag
válasz
eketomy #5526 üzenetére
Köszi a választ!
Én is gondoltam h szét kéne szedni előtte, csak próbáltam elkerülni, mert elég körülményes, és nem igazán akartam többször is végigjátszani. De akkor muszáj lesz. A forrasztást meg azért remélhetőleg meg tudom oldani, elvégre idén végzek elektronikai technikusként. -
eketomy
senior tag
válasz
gybazsi #5525 üzenetére
én azt javaslom neked, hogy előbb ki kellene venni azt a 3,5mm-es aljzatot és úgy elmenni egy elektronikai boltba! sztem ott fogsz tudni kapni ilyet vagy max netről kell rendelned! még nem cseréltem ilyet de elképzelhető hogy van többféle kialakítás!
egyébként mindenképp előbb egy szétszedést javaslok mivel lehet hogy nem is kell csatit cserélni lehet hogy elég egy újra forrasztás pl. De ha nem értesz hozzá, akkor mindenképp szakember nézze meg. -
gybazsi
senior tag
Sziasztok!
Azzal a problémával fordulok hozzátok, hogy van egy Acer Aspire 5536G Notebookom, aminek a 3,5mm-es hangkimenete egybe van építve egy S/PDIF kimenettel. Namost ez a jack csatlakozó csak akkor érintkezik rendesen, ha a bemenő kábelt megfeszítem a gép eleje felé. Ezzel kapcsolatban lenne egy olyan kérdésem, hogy tudja-e valaki, hogy hol lehet ilyen csatlakozót beszerezni (feltéve hogy nem 80 millió különböző kialakítású létezik belőle). A segítségeteket előre is köszönöm! -
válasz
pityke88 #5523 üzenetére
Az integrált kártya az a processzorba integrált Intel HD3000 (a második generációs Core i mobil procik mind ezt a típust kapták), a dedikált kártya (GT520M) pedig az alaplapra van forrasztva.
De mielőtt bárminek is nekiállsz
csavarozd le a noti alját, és nézd meg, valóban rá van-e forrasztva a VGA az alaplapra.
-
pityke88
tag
válasz
Thunderzolee #5516 üzenetére
Na akkor az 1066-os memókat cserélem majd 1333-as-ra
Kártya szerintem megy bele, mert van benne integrált is meg egy dedikált nvidia 520m azt szeretném cserélni komolyabbra. -
-
_seth_
veterán
válasz
Thunderzolee #5520 üzenetére
Ilyet keresek neki, ez korhű lenne a notihoz
De nem találok sehol sem
Kb 100x50 centis asztala van a notihoz így elfér rajta vagy ágyban netezik oda meg az egér sem kell. Már egy ilyen eredeti újszerű noti táskát kapott hozzá, a képen kicsit furán fest és az asus fém felirat is hiányzik róla de ez az.
Én egeret nagyon ritkán használok, elszoktam tőle teljesen pedig vettem egy logitech nano laser V450-et ami jó is szép is csak épp nem hiányzik
-
-
_seth_
veterán
válasz
Thunderzolee #5518 üzenetére
A vicc az egészben az, hogy odaadtam faternak a gépet, használja, próbálagassa, kérdezem pár nap múlva, hogy na milyen a gép? Gyorsabb? A válasz: háát talán igen, sőt biztosan, na mondom megnézem magamnak, a gép gyorsabb nem képzelődtem korábban sem, user error van, fater a lassú
Nézem ahogy netezik, megnézi az oldalakat alaposan, mire a touch paddal rámegy egy linkre addigra egy 486-os is betöltené a flash oldat így azt kell mondjam, hogy a gép túlmutat fater sebességén jelentősen, na de majd belejön, kb 10 éve nem számítógépezett szóva van egy kis kihagyása
Na igen, nem mutatja meg igazán hasonló teljesítményű gépek vagy alkatrészek esetén, hogy melyik a jobb, elég lenne ha csak egész számokat írna ki. Ennek is néztem a biosát de igazából olyan notisan üres
Mindenesetre ahhoz képest, hogy az a gép 2006-2007-es egész szépen megy rajta a win 7 home premium és minden más is
-
-
válasz
speed.fox #5507 üzenetére
S1G4-es foglalatú procit keress bele ezek közül:
en.wikipedia.org/wiki/List_of_AMD_mobile_microprocessors#VseriesItt keress hozzá:
hardverapro.hu/aprok/hardver/processzorok/egyeb_processzorok/listaz.php
Esetleg itt:
hardverapro.hu/aprok/hardver/notebook/tartozekok_alkatreszek/listaz.php -
pityke88
tag
Sziasztok!
Van egy PackardBell easynote TSX66-HR-458HG-m.
Neten nem nagyon találom hogy milyen memóriák és vga menne bele.
Van aki tudna ebben segíteni?
Köszönöm!
üdv -
WiZZaRD
csendes tag
Thx, keresgélek akkor...ez megsülte magát szerintem
-
WiZZaRD
csendes tag
Acer Aspire 8930G gépbe mennyiért lehetne videókártyát szerezni?
-
eketomy
senior tag
válasz
speed.fox #5509 üzenetére
Hát ez egy jó kérdés mint mondtam, nem vagyok jártas az AMD notebook procikban, ezért nem tudom meg ez attól is függ milyet találsz bár én speciel vagy 3 vagy 4magosat vennék akkor hogy érezhető legyen a különbség, ráadásul ez egy full új szériás proci szal sztem ph-n még netszes is találni! Körbe kell nézni, de 20ezer ft legalább sőőőt!
-
eketomy
senior tag
válasz
speed.fox #5507 üzenetére
Bár nem vagyok annyira jártas az AMD-s noti procik terén de az asus weboldalán ezeket találtam amik erősebbek a tiednél, ezeket biztosan kezeli
- AMD® Négymagos Phenom™ II 1.6 GHz processzor
- AMD® Phenom™ II Triple-Core 2.1 GHz processzor
- AMD® Kétmagos Turion™ II 2.3 GHz processzor
Nézz körbe itt a ph-n sztem találsz megfelelőt! -
-
_seth_
veterán
válasz
Thunderzolee #5483 üzenetére
Megérkezett az ML-34, ahogy írtad:
"Akkor persze, h megéri, hiszen egy csapással használhatóvá válik a gép." Pontosan!
Ég és föld, youtube videók stb, még a 720P HD youtube videót is lejátsza bár nagyon néha megakad de a hang megy tovább és a kép is, eddig jobban akadt.
A windows a cserét úgy értékelte, hogy a cpu pont 3,9-ről 3,5-re csökkent, a ram pedig 3,9-ről 4,1-re nőtt. Úgy tűnik masszívan a MHz-re van ráállva ugyanis a régi proci 2000 mhz, az "új" csak 1800, tölteni nem tölt be gyorsabban ami eltér: több program futtatásakor rugalmasabb, több chrome lap is nyugodtan futhat, youtube videók közötti váltás és a videó nagy képernyőre kirakása egy pillanat műve lett, Avi videóba beletekerés 1-2 mp volt eddig, a jelenlegivel nincs várakozás, ahova kattintok máris ott folytatja.
Hozzátartozik, hogy az 512MB => 1024 MB memória váltás is sokat dobott a gépen.
Ingyen került hozzám a gép, burkolata volt sérült, megragasztottam, kijavítottam, ahol hiányos volt (egyik sarok széle) oda folyékony műanyagot öntöttem majd méretre vágtam, tökéltesen követi a noti formáját. Kapott egy procit (2e), + 512MB ramot (3e), egy eredeti asus újszerű táskát (3e) ami még kell egy asus usb-s optikai egér de azt nem találok sajnos és akkor teljes lesz a szett, fel is van újítva a gép is és mivel van benne mikrofon, webkamera, wlan, infra, 4 usb, sd kártya olvasó, mindenféle kimenet így még volt értelme foglalkozni vele
Faterom meg örül, ő használja
Amennyit pedig nála megy (napi 1 óra néha 2 néha 1 se...) ki lesz kímélve
-
-
Fizimiska
csendes tag
Hali!
Lenne egy kérdésem a laptopmemória cserével kapcsolatban. A jelenlegi laptopban van egy 2gb-os memória, és szeretnék venni mellé még 2gb-t , hogy dual chanelben tudjanak menni. A kérdésem az lenne, hogy azonos órajel és azonos méret esetén mennyire fontos , hogy azonos gyártójú legyen? Szal működne-e a dual chanel, ha azonos órajel és méret mellett a gyártó más?
Üdv -
bexinho23
őstag
Sziasztok!
Egy DELL inspiron n5110 típusú notebook-kal rendelkezem, i3-as processzor, 4 gb ddr3-as ram, 500gb hdd, 1gb nvidia 525m.
Érdekelne, hogy ez a típusú laptop meddig bővíthető memóriával? Szeretnék a 4 gb mellé 4-vagy 8gb -ot venni. Aida program ezt írja a ram-ról:
DIMM3: Hynix HMT351S6BFR8C-H9 4 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (8-8-8-22 @ 609 MHz) (7-7-7-20 @ 533 MHz) (6-6-6-17 @ 457 MHz) (5-5-5-14 @ 380 MHz)
-Számomra kissé értelmezhetetlen, de 1333mhz-es van benne?
-Milyen típust érdemes e ram mellé vennem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Ingatlanos topic!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Banggood
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Suzuki topik
- Házi hangfal építés
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest