- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
Új hozzászólás Aktív témák
-
embe
nagyúr
válasz
Thunderzolee #3893 üzenetére
Köszi!
-
Ahhmmm.. hát ha pénztárcád engedi, csak nyugodtan.
Am ez nem egy Pi3560-as gép? Azokban volt GT240M, és többféle procival (köztük a T4300) is szállították.
Nekem T6600 + GT220M kombó van a notiban, tökéletesen meg vagyok elégedve vele. Nem tudom fel vagy-e készülve rá, h mennyibe kerül egy P8600, pláne egy Q9000.
Keress itt az aprók közt, talán olcsón meg lehet úszni.Találtam is, azt hittem többe kerülnek..
-
Az alaplap ha elromlik, akkor ki lehet cserélni, ha erre gondoltál.
Másképp nem is nagyon javítják, csak cserével.És típusfüggő a többi komponens cserélhetősége.
RAM általában bővíthető/cserélhető, (külön ajtó is szokott lenni alul hozzá).
CPU szintén, de ajtaja nincs, van noti amin egy nagy lap eltávolítható alul, kicsavarozható a hűtés, és cserélhető, de van, h komolyabban szét kell szedni a cseréhez..
HDD alapból is cserélhető, ahhoz is szokott lenni külön kis ajtó.
VGA már nem mindig cserélhető, egy időben elkezdett terjedi az MXM foglalat, de most valahogy ismét az alaplapra forrasztott megoldások az elterjedtebbek.
Sajnos ez azzal jár, h VGA hiba = alaplapcsere.. -
Dapro
senior tag
[link]
Aki tud szerezni ilyen kijelzőt és cserélné is nekem (budapesten személyesen CSAK!) az kérem jelezze.
Amúgy egy nem off kérdés.
Típusfüggő, hogy laptopokba lehet-e cserélni valamit? Mármint csak akkor lehet ha nem integrált? alaplapot sose lehet cserélni? -
Antibá
tag
válasz
Thunderzolee #3890 üzenetére
Szia
Köszi a segítséget.
Gt240 geforce van a gépben,meg 4 giga 800-as ddr2
7200-es 320-as vinyó.
Valami P8600 ,esetleg Q9000 gondolkozok.
Szerinted?
-
shifty7
csendes tag
válasz
Thunderzolee #3891 üzenetére
köszi a választ!
-
rumcais
csendes tag
válasz
Thunderzolee #3889 üzenetére
Thunderzolee, Köszi a választ! Üdv
-
Sajnálom, a diagnosztikai programok eredményei is csak még jobban összekuszálták a képet.
Nem tudom, mi lehet a gond, talán RAM hiba? Memtest86-ot futtasd le, de valószínűleg nem lesz rossz egyik memóriamodul sem.Talán próbáld meg másik memóriamodullal valakitől.
Illetve egy másik topicban, de igazából azt sem tudom, hol tudnak segíteni. Talán a nagy RAM-os topicban.
-
válasz
kojak007 #3876 üzenetére
Ebben nem két merevlemez van RAID0-ba kötve?
Mert akkor az is lassítja a rendszer felállásának idejét.
(Nekem is RAID0-m van, a rendszerfelállás nagyságrenddel lassabb, mint egy merevlemez használatával, de cserébe boot után már jóval gyorsabb, mint egy HDD-vel.)Már megbocsáss, de miért nem használod az alvó módot?
2-3 másodperc alatt feláll a rendszer.
Teljesen lekapcsolni meg ráérsz néhány naponta.Ha csak az egy HDD-s verziód van, akkor én is egy gyorsabb winchestert javaslok, vagy egy SSD-t. A beépített 640GB-os HDD amúgy sem egy túl gyors példány még a 640-esek közt sem.
-
válasz
shifty7 #3879 üzenetére
Mire nem lenne elég?
Laptop 3DMark05 scores:
GeForce GTX 260M..................14773
Radeon HD 5850......................15829
GeForce GTS 360M..................16628
Radeon HD 5870.......................17932
GeForce GTX 285M...................18935 ~+12%
GTX 285M SLI...........................21611Am nem találtam rá információt, csak azt, h más (külföldi) fórumokban is megkérdezték már ugyanezt. Szvsz amire elavul, (2-3 év), veszel egy másikat, ezt meg eladod.
-
Nos, kéne a noti pontos tipusa is, ez így elég kevés info bővítéshez.
A chipset alapján ezek az 1066 FSB-s típusok támogatottak:
http://ark.intel.com/chipset.aspx?familyID=35515
Válaszd ki a "compatibile processor"-t bal oldalon.De fogadja lényegében az összes 65, ill. 45 nm-es Socket P-s processzort.
Ami a T4300-nál erősebb, azok a következők:
T4400, T4500, a teljes T6erzes sorozat, a régebbi T7ezres sorozat, talán még pár T5ezres példány is, de inkább 45-es példányokat keress!Tessék, itt tudod összehasonlítani, melyik mennyire erős:
notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.htmlDe a T4300 általános célra elég jó proci, ha a többi komponens gyenge, hiába cseréled ki, nem biztos, h gyorsul a gép.
Memória mennyi van benne?
VGA típusa?
Merevlemez típusa/fordulatszáma?Ezek is befolyásolhatják a sebességet, nem csak a proci.
Sz'al nem biztos, h érdemes kicserélni.Az aprók közt találsz eladó mobil-procikat, nézz szét.
-
válasz
rumcais #3888 üzenetére
A gép chipsete az alábbi procikat támogatja:
http://ark.intel.com/chipset.aspx?familyID=22816Válaszd ki a compatible product-ot, azokból válogass inkább, amiket ott felsorol.
Volt egy foglalat-váltás az Intelnél: Socket M-ről Socket P-re.
A Celeron M 4×0 sorozat még Yonah alapú, ez csak a Socket M-be illeszkedett. A notidban valószínűleg ilyen foglalat van, legalábbis a chipset alapján erre következtetek.
A T5ezres sorozat Penryn alapú, ezekből készültek mindkét foglalatba, a régebbiek a Socket M-be illeszkednek, ezek vannak felsorolva a fenti listában is.
Az újabb széria már Socket P-s, és a T5750 is ez utóbbi csoporthoz tartozik.Sajnos nem fog menni.
-
rumcais
csendes tag
Sziasztok, Van egy albacomp smart v3 laptopom amiben celeron m420 van, ami elvileg ppga478. Le akarom cserélni, de nem tudom hogy egy T5750 belerakható-e? Bus stimmel csak az socket p-s. Olvastam utána, de volt egyértelmű meg lehet-e csinálni. Köszi előre is! Üdv
-
Antibá
tag
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni.
PM45 Clipsettes a Fujitsu notim, T4300 van benne.
Érdemes lenne procit cserélnem ,és ha igen mit raknátok bele?
Köszi
-
shifty7
csendes tag
Hello mki!
Elég új vagyok notebook témában, kérlek így értsétek a kérdésem. Nemrég rendeltem egy Asus g51jx notit, és az érdekelne hogyha esetleg vmikor a jövőben nem lenne elég a grafikus teljesítménye tudok benne cserélni vga-t? Alaphelyzetben egy nv gts 360m található benne. Köszi a válaszokat! -
ro_bert17
őstag
válasz
kojak007 #3876 üzenetére
Szerintem a gar. vesztés épp elég nagy baj lenne a részedről ez által.
Szóval inkább már tényleg az ssd, ha ez a teljesítmény sem elégít ki.
A belassulás oka meg talán az op. rendszered, de inkább a többi telepített szoftvered okozhatja első körben, ha minden drivered rendben van. -
Evilangel
tag
válasz
kojak007 #3876 üzenetére
A turbo boost biztosan működik. Az előtelepített Windows sok olyan dolgot tartalmazhat, ami lassítja a boot-ot, ezt inkább hdd cserével lehet gyorsítani. (főként ha ssd-re cseréled)
A procid nem hinném hogy lassú lenne (mert akkor mi a gyors?), viszont a turbo boost érdekes jószág, mert 1-1 mag kikapcsolásával növekszik az elérhető freki. -
kojak007
csendes tag
Sziasztok
van egy ASUS N71JQ Core I7-720QM procival, amitől őszintén megvallva nem vagyok lehidalva.
A Win7 home premium kb 2-3 perc alatt áll fel teljesen, sokszor belassul, stb.
gondolkodtam, h lecserélem a cpu-t egy ilyenre:
[Core i7-940XM]de vajon beletehető a notimba ez? Fog menni vele probléma mentesen?
Vagy lehet nem a procival lesz a gond? Csak mittom én a turbo boost nem működik softveresen?
-
gyuszi89
csendes tag
válasz
Thunderzolee #3872 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen válaszod. Sajnos én is erre jutottam amit te leírtál. 512 ram van benne de azt kibővítem, mert Ubuntu van rajta és amikor böngészek már lapozó fájlt is használ emiatt gondoltam h kibővítem. A winyó meg egy 20gb IDE csatlakozós láttam már olyat aki asszem 160gb rakott bele mert ugye adatsűrűség miatt gyorsabb vele csak újonnan "sokkal" drágább, mint egy SATA-s érthető okok miatt.
Mégegyszer köszi válaszod!
További jó időtöltést!
Sziasztok. -
embe
nagyúr
válasz
Thunderzolee #3871 üzenetére
Bios nem látja, a CPU-Z single 1x1024-nek látja . Az Everest látja a két slotban a két ramot, de csak egyet lát ,mint rendszer memóriát.
-
embe
nagyúr
válasz
Thunderzolee #3871 üzenetére
128-at foglal le a videonak.
-
válasz
gyuszi89 #3869 üzenetére
Ezek a procik Mobile Pentium III-asok:
www.cpu-world.com/CPUs/TYPE-MobilePentiumIII-M.htmlDe ha Neked 1200MHz-es procid van benne, akkor annál nagyobbat nem nagyon lehet beletenni. 1266, ill.1333MHz a plafon, de szerintem se beszerezni nem lehet, se megfizetni nem.
Valamiért ma nagyon lassú nekem a PH, így nem állok neki keresgetni a procik közt van-e ilyen, a Google meg nem dobott ki magyar oldalt.
Mennyi ram van a gépben?
Ha csak ilyen 256, 512, akkor esetleg bővítsd 1GB-ra, vagy amennyit elvisz a chipset, az még tud a gépen gyorsítani, illetve egy újabb (jobb) merevlemez.
HD Sentinellel meg tudod nézni, milyen állapotban van a HDD. -
Azt hiszem 533-as a chipset FSB-je, így csak 533-as ramokat kezel, illetve a 667-es modulokat 533-on hajtja.
Viszont ilyenkor az arra érzékenyebb chipseteknél előfordulhat, h a 667-es ram-modulokat nem hajlandó felismerni. Egyiket felismeri, másikat nem.
Gondolom nem teljesen egyformák a ramok, (gyártó, típus, sorozatszámok, stb), szóval ki kéne egy másik 512-es rammal is próbálnod. Nyugodtan szerezz hozzá 533-ast.A másik lehetőség (én inkább erre gondolok), a BIOS-ban nincs lefoglalva az alaplapi integrált videovezérlőnek túl sok a ramból? Nem ismerem konkrétan azt a típust, de lehet akár 512-t is lefoglal a memóriából magának a VGA, ezért nem lát többet a rendszer.
Esetleg még nézd meg Everest, CPU-Z mit írnak?
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
A problémám a következő: Van egy Benq A52E laptop. Eredetileg egy 1 db. DDR2-es , 667-es 512MB-os ram volt benne. Tettem mellé egy a fenti paraméterekkel megegyező szintén 512-es ramot, de nem megy vele. Pontosabban csak 512-nek látja a gép. A bios is, illetve XP alatt is. Mindkét ram jó, csere-beréltem, minden variációban beraktam, de csak 512-t lát belőle.
Mi lehet a megoldás? -
gyuszi89
csendes tag
-
mnb987
csendes tag
válasz
Thunderzolee #3866 üzenetére
Köszi az infót!
-
-
mnb987
csendes tag
Üdv.!
Egy Fujitsu Amilo Li1720-ban szeretnék processzort cserélni. A mostani Celeron M420 helyett tennék bele egy dual-core T2130-at. ATI xpress 200M van benne.
Vajon menne vele?Köszi!
-
hegti
aktív tag
remélem nem csinálok nagy hülyeséget, az előtelepített, windows vistáról fogok váltani
Windows hetesre azaz 7re. -
Tmano
csendes tag
Sziasztok!
Toshiba Satellite ősgéppel kapcsolatban kérdeznék tőletek. Sajnos a hálózati csatlakozója a gép hátulján van, és az előző tulaj úgy használta, hogy a falnak tolta. Ebből következett az, hogy maga a csatlakozó elkezdett kicsit minden irányban elmozdulni és a töltés sem volt állandó, néha meg kellett mozgatni a kábelt a gépben hogy legyen töltés. Ez odáig jutott, hogy a sok mozgástól teljesen elhasználódott az aljzat, és nem lehetett tölteni. A végünknél a rendszergazdákat megkértem, szétkapták és megmutatták, hogy az alaplapon van egy kicsi "doboz" amibe be kel dugni a töltő kábelt és az nem érintkezik az alaplappal....megforrasztották, működött 2 hónapnyi óvatos használat mellet, de mostmár semmi töltés nincs. Töltőkábel jó, bemértük. Az említett "kis doboz" még nem "esett le" az alaplapról érzésre rajta van. Kértem egy árajánlatot laptopszervíztől, azt mondták "töltés vezérlő elektronika" csere és semmi baja, viszont ez 18000Ft...a gépre nem biztos hogy költenék ennyit..Ötlet v. másvalaki aki olcsóbba tudja javítani úgy hogy nem csak 2 hónapig működjön?
köszönöm,
sziasztok
t -
válasz
Picturemaker #3853 üzenetére
Semmi speciális,hagyományos optikai meghajtó kell bele,de lehet az elölapot át kell rakni
-
Picturemaker
őstag
Üdv!
A Toshiab topic-ban már feltettem a kérdést, de ott kicsit lassan "pörögnek" a dolgok, és viszonylag sürgős lenne.
Toshiba Satellite A200-2N7 laptopban valószínűleg elszállt a dvd.
Ebbe csak valami spécit ("gyárit") lehet beletenni, vagy ezek helyettesíthetők mással is? Ha igen akkor hol érdemes-lehet ilyet beszerezni?Köszi.
-
narancslé
csendes tag
Kösz mindenkinek a kimerítő válaszokat! Igazából azért érdekel a processzor cseréje, mivel olcsóbb megvenni az acer 8942g-t i5-ös procival, aminek a felszereltségével amúgy elégedett vagyok, de szükséges az i7-es, mert nem mindegy, hogy egy konvertálással, vagy szimulációval órák alatt végez-e, vagy 2 napig számol. A sok utazás miatt asztali gép pedig nem jöhet szóba.
Visszatérve az árra. Tekintve, hogy az i7-es verzió átlagban 60-70e forinttal többe kerül, olcsóbb az i5-össel megvenni és szerezni egy i7-est. Csere után pedig nem nehéz megszabadnulni az i5-től. Amiből még jön vissza pénz. Persze memóriát is kell még venni.
A probléma az, ha sikerül is spórolni 30-40ezer forintot az nem biztos, hogy megéri a garacialevél kidobását.
Mindenesetre mégegyszer köszönöm mindenki válaszát! Segítettetek átgondolni a dolgokat
-
Zanik
addikt
Tévedsz, van hogy belül is van matrica. Az én Asus-omban (amiben a gari lejárta után cseréltem procit!) a CPU hűtést rögzítő egyik csavaron volt matrica (lásd itt). A másik megoldás, hogy festékkel jelölik meg a csavarokat, amin egyből észrevehető hogy hozzányúltak-e csavarhúzóval.
-
Acse
csendes tag
Garivesztéshez csak annyit szólnék hozzá, hogy szerintem belül nincsenek matricák, se semmi ami jelezné a megpiszkálást...csak annyi hogy a régi procit meg kell őrizni addig amíg a garancia él, és ha esetleg baj lenne vele, proci visszacsere, és sztm a kutya nem mondja meg, hogy valaha is szét volt szedve
persze ehhez ügyesen finoman kell csinálni.
Igaz, hogy nem notebook-os példa de volt hogy megpörköltem véletlenül egy Ati 9600-at, még annó, és simán kicserélték, mivel a 3D vezérlő chip zárlat miatt is kisülhet belőle. -
Zanik
addikt
válasz
narancslé #3846 üzenetére
Igazából a CPU-k hozzáférhetősége laptoponként változó. Van ahol simán hozzá lehet férni a teljes hűtési rendszerhez, van ahol korlátozva van a kiszerelhetőség, egyes lapoknál pedig a ramokon és HDD-n kívül nem lehet hozzáférni semmihez. Ha jól látom a te géped esetében bár hozzá lehet férni a CPU-hoz, ám a hűtés kiszerelése (a burkolat alá nyúló hővezető cső miatt) nehézkes lehet. Másik gond a garivesztés. Ha garanciális a gép, akkor egész egyszerűen nem éri meg a proci csere, hisz még az is előfordulhat, hogy elromlik a gép. Aztán nem tudom mennyire vagy tisztába azzal, hogy mennyibe kerül egy Core i7 mobil proci? Szvsz jobban járnál ha eladnád a notebook-ot is vennél egy erősebb procival szereltet. Mondjuk nem igazán értem miért nem elég neked az i5-ös.
-
NEMO1968
őstag
válasz
narancslé #3846 üzenetére
Szia!
Nekem semmi gondom nem volt.
Lekaptam a ventiburkolatot,alatta ott a hűtés.4 csavar fogja,az is le.
Régi Celeron proci kikap,bele helyette 1 Pentium.
Pasztázás után hűtés vissza.
1 miatyánk után gép bekapcs,gond nélkül indult.Még csak driver sem kellett hozzá.
Biztonság kedvéért azért azt is feltettem.
Azóta is szuper a masina,még annyira sem melegszik,mint a Celeronnal.
Érdekesség viszont,hogy az EVEREST 2magos procinak látja a Pentiumot,de ez nem zavar. -
narancslé
csendes tag
Kösz a választ Duree, de szeretném ha kifejtenéd, mi akadálya van, hogy menjen benne az i7-es. Meg igazából olyan történet érdekelne, aki már cserélt magot laptopba. Kinek, hogy ment....
-
hegti
aktív tag
köszi
ezek közűl melyiket érdemes,melyiket éri meg?
PQI 2GB/800MHz DDR-II notebook PC2-6400 memória - 15.750,- Ft (12.600,- Ft+áfa)
Foglalat : Notebook DDR-II
Méret : 2GB
Frekvencia : 800MHz/PC2-6400
Garancia: 99 év
Szerviz: vásárlás helyénKINGSTON 2GB/800MHz DDR-II notebook PC2-6400 - 12.680,- Ft (10.144,- Ft+áfa)
Időzítés : CL6
Szerviz: vásárlás helyénKINGMAX 2GB/800MHz DDR-II notebook PC2-6400 -12.100,- Ft. (9.680,- Ft+áfa)
Szerviz: vásárlás helyén -
Csak egyféle ram rakható a gépedbe.A tiédbe most ddr2 van,mivel a ddr3 foglalata más így az nem rakható bel,az everest csak azt jelzi,hogy a mem vezérlö tudja kezelni mindkettöt.
A ddr3 ramok elméletileg magasabb frekin is hajthatók nagyobb sávszélességgel birnak,de ez a notik esetében nem mindíg igaz -
hegti
aktív tag
sziasztok!
SiSoftwer Sandra szerint a noteszgépembe (Hp pavilion dv-5 1180-eh) DDR2 s DDR3 sodimm-es ramokat lehet rakni. ez igaz? mennyivel jobbak a DDR3-as ramok? Mennyivel gyorsabbak?
Jelenleg a gyári ramok vannak benne, (2 GB Ramaxel s 1 GB Qimonda DDR2 800 Mhz)
1x4 GB ram mikor lesz, mikorra várható hogy csökken jelentősen az ára? jelenleg kb 39ezer Ft. -
narancslé
csendes tag
Sziasztok!
Valaki cserélt már i5 430m-es procit i7 720qm-re? Egy Acer 8942g-ben lenne esedékes a csere. Garanciavesztés nélkül gondolom lehetetlen a feladat. Az érdekelne, ha valaki jártas már ebben, hogy mennyire bonyolult golog. (cseréltem már procit párszor, szóval nem vagyok noob).. de úgy mégiscsak. Végtére most egy notebookról van szó.
-
Zanik
addikt
Azért vigyázzunk, nem elég hogy a foglalat stimmeljen, a chipset-nek is tudnia kell kezelni a procit. Érdemes utána nézni mindig, hogy az adott típusú notit milyen procikkal szerelték, illetve hogy a benne lévő chipset mit támogat. Az Asus pl. csak Core Solo-kal szerelte az A6Rp-t, a chipset támogatottsági listáján viszont szerepeltek a Merom magos Core 2 Duo-k.
-
Acse
csendes tag
Akkor nekem szerencsém van, mert socket P-m van
wikis lista szerint akár a T9900-ast is belevághatom
Egyébként rainmannak én is inkább az Intel Core 2 Duo Mobile-okat javasolnám, én is megnéztem tényleg a 7600 a max ami bele mehet, az az utolsó socket M-es. Ezentúl én is a wikis listát használom.
-
gyuszi89
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Dell Latitude C610 típusú notebook-om. Intel Pentium III M 1200Mhz\512kb L2 cache (SL5CL), SOCKET mpga479M-es foglalattal. Az lenne a kérdésem hogy ezt a procit milyen fejlettebbre lehetne cserélni?
Válaszotokat előre is köszönöm!
gyuszi89 -
Zanik
addikt
válasz
rainman371 #3834 üzenetére
Az eladásban nem segíthetek (nekem mai napig megvan a kivett Celeronom, senkinek nem kellett), de másban szívesen, csak kérdezz!
-
rainman371
csendes tag
A BIOS frissítésen már túl vagyok.
Most már csak az van hátra, hogy eladjam a Socket P-s procit és vegyek helyette másikat.
Kérdés, hogy mennyiért tudom eladni, én 8eFt-ért vettem.
Köszi a WIKI-s linket, lementettem.
Mielőtt veszek egy procit, rákérdezek nálad a biztonság kedvéért, hogy megfelelő-e! -
Zanik
addikt
válasz
rainman371 #3829 üzenetére
Bár a Core 2 Duo-k TDP-je nagyobb a 4xx-es Celeron M-ekénél (34-35W a Celeron 27W-jával szemben), de speedstep miatt gyakorlatilag kevésbé melegszenek mint a csak throttling-ra képes, rendszerint maximumon járó Celeronok. Én magam egy T5200-est raktam be egy A6Rp-be egy Celeron M 420 helyére. Tökéletesen működik immár 1,5 éve. Most is találni a hardveraprón Socket M-be való Core 2 Duo-kat ([link],[link],[link]), természetesen rá kell kérdezni a sSpec számra, és lecsekkolni a wiki-s listával, mert a T5500-ből van BGA479-es, a T7200-ből meg FCBGA6-os tokozású, és azok nem jók a te notidba, csak az, ami mögé Socket M van írva!
Még valami, proci csere előtt érdemes feltenni a legújabb BIOS-t!
-
rainman371
csendes tag
válasz
rainman371 #3829 üzenetére
Megtaláltam:
Alaplapi lapkakészlet ATI Radeon Xpress 200M -
Zanik
addikt
válasz
rainman371 #3827 üzenetére
Az 530-ból készült Socket M-es, és Socket P-s foglalatú is. Ezért kell a kódot (sSpec számot) is ellenőrizni. Amúgy ha Ati Xpress 200M chipset van a notidban, akkor abba akár a Core 2 Duo-s procikat is bele lehet rakni, természetesen csak Socket M-eset, egészen a T7600-ossal bezáróan!
-
Zanik
addikt
válasz
rainman371 #3825 üzenetére
Mi az hogy Intel M? Talán Celeron M, a Celeron M 560 foglalata viszont Socket P: [link], viszont az A9Rp-ben Socket M foglalat van. Nem kompatibilis.
Sajnálom.
-
Acse
csendes tag
válasz
rainman371 #3823 üzenetére
Elvileg mi korábban arról beszéltünk, hogy Intel cerka M560-ast veszel. Véletlenül nem másikat adtak?
-
Zanik
addikt
válasz
rainman371 #3818 üzenetére
Hoppá, akkor az 2,2-es Socket P, nem Socket M! Nem fog menni.
-
Acse
csendes tag
válasz
rainman371 #3818 üzenetére
Hm.... ez érdekes. Biztos, hogy a proci jó? Újonnan vetted megbízható helyről? Más nem jut eszembe hirtelen...
-
rainman371
csendes tag
Stimmel, másképpen bele se menne!
Mondjuk egy valamit észre vettem, hogy a vak hely a procin 2 láb hiánya, azaz mind a két procin hiányzik két láb de az 1,6-oson a sarokban egy és pont felette egy.
A 2,2-esen meg szintén a sarokban egy és mellette egy.
Valahogy így:1,6
x x x x x x x x x x x x x x
x x x x x x x x x x x x x
x x x x x x x x x x x x x2,2
x x x x x x x x x x x xMár bios-t is frissítettem, gondoltam azért van, de nemtom.
-
Acse
csendes tag
válasz
rainman371 #3815 üzenetére
Még a BIOS sem indul el? Nem sípol, nem csinál semmit, csak pörög? Mert akkor én is csak arra tudok gondolni, amit a kolléga írt felettem, hogy rosszul van benne. Ha mégis jól van benne akkor passz...
-
Zanik
addikt
válasz
rainman371 #3813 üzenetére
Jól raktad be? A foglalaton (socket M) van egy vak hely (ahova nem tud tű menni) a jobb fölső sarokban, a procin meg egy kis arany színű háromszog, na azt kell összepasszítani, ha nem jól csináltad, akkor kvázi cseszheted.
-
Acse
csendes tag
válasz
rainman371 #3813 üzenetére
Hello!
Szerintem töltsd le EZT a kis programot, és nézd meg, hogy mennyire melegszik a proci. Ha van más programod is, ami jelzi a hőmérsékeleteket, az is jó. Ebből sok minden ki fog derülni. Lehet hogy a venti nem tudja eléggé lehűteni. -
rainman371
csendes tag
-
sagvary
aktív tag
Nem világos, hogy az Esprimo U9200-be mennyi ram tehető.
-
rainman371
csendes tag
Hali!
ASUS A9RP lapos
Számít az, hogy a processzort hogyan rakom bele a foglalatba? (Pl.: A felirat ami rajta van, pont velem szembe van és el tudom olvasni, vagy lehet elfordítva is?)
Kicsit hülye a kérdés, de remélem érthető!
-
medium84
aktív tag
Hali!
Adott egy Lenovo 3000 N200 0769-EYG noti, Mobile DualCore Intel Core 2 Duo T5750, 2000 MHz (12 x 167) procival.
Meg van egy másik, Lenovo 3000 L100 0768-B9G, Mobile DualCore Intel Core 2 Duo T5500, 1666 MHz (10 x 167).
Kérdésem az, hogy ki lehet-e cserélni a 2 procit, működni fog-e tovább mind2 gép? Megpróbálhatom én is, vagy bízzam szakemberre?
Másik dolgog, hogy az első notiban 800-as, a másodikban meg 667-es RAM van, ezeket ki lehet cserélni? -
Sickboy25
addikt
sziasztok
Gondom a következő lenne:
Van a cuccaim között szereplő notebook és azt szeretném megkérdezni, hogy videokártya ügyileg lehetne- e bővíteni ezt a típust? Milyen foglalatba megy? Bocs a láma kérdésekért, de ezzel a notebook világgal még csak most ismerkedem...
-
peti85
senior tag
Hali!
Van egy DELL mini 10HD netbookom, sajnos betört a kijelzője.
Létezik olyan átalakító, amivel megoldható, hogy az LCD alaplapi csatlakozójára (nem tudom milyen, még nem szedtem szét) egy külső monitort kössek VGA(D-SUB) vagy DVI kábellel?
A gépen csak HDMI-kimenet van, azon keresztül nem tudok a BIOS-ba belépni -
drzozo
senior tag
Sziasztok!
Acer 7740G-hez kellene nekem egy zsír új full billentyűzet. Esetleg hol lehet ilyet kapni Magyarországon? Csak mert az "M" betűje kicsit lötyög, sőt fel is lehet emelni, de nem válik le a billentyűzettől, valami tartja, csak félek, hogy egyszer letöröm, aztán nem lesz M betűm.
-
-v-
addikt
Köszi
Nekem nem kapacitás miatt hanem sebesség miatt kell, a mostani 160-on is elférek, laptopon nem nagyon tárolok semmit, viszont emiatt a 250-es Scorpio Black-en is gondolkozom, csak nem tudom az sebességben hogy viszonyul a 320-ashoz,
nem pontosan tudom melyikben hány/mekkora tányér van, ezt nem vágod véletlen? -
Acse
csendes tag
Helló!
Szerintem beletrafáltál a legjobba.Én is egy 320-as Scorpio Blackre pályázom. 7200rpm-es 16M cache, a 320 gigából 300 marad, amit tökéletesen lehet egy 100-as C-re és egy 200-as D meghajtóra partícionálni, és szerintem ez a kapacitás bőven elég egy átlagos felhasználónak. Nem beszélve arról, hogy a WD a Toshiba után a világ 2. legelismertebb winyó gyártó cége. Az ára is nagyon jó, potom 18 ezerért már lehet kapni egy 320-as Scorpio Blacket. Egy picivel lehet hogy hangosabb lesz mint a mostani, de mindenképpen megéri a kb 2-3 szoros sebesség miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest