- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Steam Deck
- Milyen SSD-t vegyek?
- Projektor topic
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
removed
csendes tag
Nem lehetne valahogyan leszűkíteni a kört? Elég idegesítő hogy még ennyi jel után sem lehet kikövetkeztetni hogy mi lehet a baj
-
removed
csendes tag
Nagyon szépen köszönöm a segítséget, akkro csak megkell javíttatnom:\ De az a BGA nem VGA lett volna?
-
Zsolti1987
aktív tag
válasz Zsolti1987 #4795 üzenetére
Jah, már visszakerestem. Akkor is írtuk már, hogy valószínű az alaplapoddal lesz a gond, de ezek szerint le kell írni mégegyszer, hogy valószínű az alaplapoddal lesz a gond. Be kell vinni szervízbe, akik megjavítják neked, vagy itt keresel a ph-n valakit, aki tud BGA-hibát javítani.
-
removed
csendes tag
Még annyi hogy amikor nincs bekapcsolom és nicsn kép akkor az ASUS üdvözlő hangját sem hallani, tehát akkro csak pörög a hűtőprocesszor,ileltve a vinyo.
-
removed
csendes tag
Sziasztok! Régebben írtam egy laptopról nektek ami egy Asus x50sl. Tegnap rendeltem hozzá egy töltőt mert úgy nézett ki hogy a régi töltője elromlott. Ezzel az új töltővel feltettem tölteni be is kapcsolt a laptop képet is adott viszont 5 perc mulva lefagyott. Ezért kikapcsoltam, majd amikor megint bekapcsolnám nincs kép és csak a DVD olvasó kattog. Ha viszont van kép akkor nem kattog az olvasó. Szétszedtem a laptopot kiszedtem belőle az olvasót a vinyót, bekapőcsoltam majd megint lett kép, aztán megint elment. Olyan mintha felmelegedés után elmenne a kép. És megkell várni vele a 10-15 percet hogy lehüljön. Szerintetek mivel lehet a probléma?
-
szakmaster
tag
Sziasztok!
A jelenlegi kedvező DDR3 memória árak engem is a laptopomban lévő 3 giga memória bővítésére csábítanak. Két variációban gondolkozom és abban kérnék segítséget, hogy melyik megoldás működne, illetve működne-e egyáltalán bármelyik, ugyanis potyára nem szeretnék rendelni a webshopból.Lenovo G550 laptopom paraméterei:
CPU: Core2Duo T6600
Chipset: Intel GM45
RAM: 2 GB Hynix DDR3 1066MHz (2 rank, 8 bank) CL7,
1 GB Hynix DDR3 1066MHz (2 rank, 8 bank) CL7
Dual Channel AktívElső opció: Két ilyen modul lenne a gépben: KINGSTON 4096MB Notebook DDR3 1066MHz CL7
Kérdés, hogy kezel-e 8 GB RAMot a laptop? Ezzel kapcsolatban ellentmondásos információk vannak a neten, AIDA és Everest szerint a GM45-ös chipset max. 8 gigát kezel tehát elvileg mennie kéne, viszont a gyártónál semmilyen utalás nincs erre vonatkozóan.Második opció: A jelenlegi 2 gigás modult megtartva próbálnám bepasszírozni a régi 1 gigás helyére az előzőleg is említett 4 gigás Kingston modult. Vajon működne-e így a laptop két eltérő kapacitású és márkájú RAM modullal?
[ Szerkesztve ]
-
Hunter2
addikt
a kijelző inverternek mennyi a kimenő feszültsége, normál 1 csöves CCFL esetében?
-
hofi078
csendes tag
-
katras
tag
Sziasztok!
NEmt tudom, hova tegyem fel e kérdést, de életbevágó
Van egy sony vaio VGN-FW31ZJ notebookom. Betört a képernyője, újat szeretnék rá venni. A sony servíz 200k-át mondot, az felejtős, ebay néztem utána. meg is találtam, pont erre a gépre tervezetteket, de azok hd+, míg az eredeti fullhd volt. Valyon kompatibilis lesz-e?
http://cgi.ebay.com/16-4-TFT-LCD-SCREEN-SONY-VAIO-VGN-FW31ZJ-GLOSSY-/120717742277?pt=UK_Computing_LaptopAccess_RL&hash=item1c1b5690c5#ht_2192wt_926
Ezt rendelném meg, ha tudtok olcsóbb, vagy full hd vagy valami más forrást, vagy nem kompatibilis a képernyő a géppel, akkor írjatok!Válaszotok előre köszönöm!
-
Hunter2
addikt
válasz LaptopSystem #4785 üzenetére
a kettőnek kb. semmi köze egymáshoz. Csak véletlen hogy pontosan 1 pont a különbség.
-
őstag
-
Hunter2
addikt
válasz scott_free #4783 üzenetére
a 965-ös chipsetnek támogatnia kell, az más kérdés hogy bios ügyileg támogatva van-e.
A lábkiosztásra is figyeljetek mert kétféle van socket M és socket P. Eszerint azonos a lábkiosztás, szerintem menni fog benne. -
scott_free
senior tag
hali,
egy ismerősnek Dell Inspiron 1525-ös notija van Celeron 540-es procival.
a chipset GM965.
ha jól tudom, akkor az fsb 533.a kérdésem az lenne, hogy ebbe bele lehet rakni olyan procit, aminek az fsb-je 677 vagy 800?
(pl. T5750) -
eketomy
senior tag
válasz Zsolti1987 #4781 üzenetére
haveromna OCZ Vertex II-je van és iszonyat megvan vele elégedve, de sztem ha újat vesz valaki akkor az Intel is meg a Kingston is csúcs kateg... szal lehet válogatni
Peace! - !!!PC/PNA/NOTEBOOK SZERVÍZ!!!
-
őstag
Sziasztok szeretnék segitséget kérni tőletek van nekem egy MSI GX660-as Notebookom az lenne a kérdésem hogy szeretnék bele tenni egy nagyobb procit a Core I7 720 XM re gondoltam most ami benne van az egy I5 450-es proci de mikor bele raktuk a I7 est el sem indult vele a gép a proci 100% müködik mivel egy Samsungba volt előtte szerintetek mi lehet a gond?elvileg olvasataim szerint támogatnia kellene neki nem értem
Minőségi üzleti kategóriás laptopok garanciával,számlával!Üdvözlettel: Miklós Zoltán 709400131 Viberen is!
-
-
őstag
sziasztok mi a véleményetek erről I7 920 XM a prociról?
Minőségi üzleti kategóriás laptopok garanciával,számlával!Üdvözlettel: Miklós Zoltán 709400131 Viberen is!
-
Thusor
őstag
HP elitebook 2540p-be szeretnék venni egy gyors, de nem túl hangos és hűvösebb 2,5" HDD-t. Mit tudnátok ajánlani 500GB-os méretben?
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
pjtr
aktív tag
Sziasztok!
A barátom kapott egy Toshiba laptopot, hogy húzza újra.
De a vinyó Lockolva van benne, és nem tudja a jelszót hozzá...Mit lehet ilyenkor tenni??
A pontos típust nem tudom, de azt hiszem Hitachi vinyó van benne.
Köszi peti
-
szabacsik
őstag
Sziasztok. Van egy MSI CR630-as laptopom és szeretnék bele venni plusz két giga ramot a meglévő mellé. Ugyebár a ramok órajelének azonosnak kell lenni, de nem tudom, hogy most mi is a benne levő ramnak az órajele. Megnéztem AIDA64-be meg egy CPU-Z nevű programban, de nem értem, hogy most melyik is a helyes. Talán a 1333mhz?
Valamint még egy kérdés. Milyen márkát ajánlotok?
[ Szerkesztve ]
/\____/\
-
Zsolti1987
aktív tag
-
benji960515
csendes tag
hellsztok!! most vettem nemrég egy hp g62 típusú laptopot és az lenne a kérdésem hogy lehet-e benne videókártyát cserélni??
-
Murderer69
őstag
sziasztok a fentebb említett netbookomon vajon megy valamilyen linux? már csak a az egyedi proci végett kérdem meg amúgy sem vagyok valami nagy linuxos de egy próbát megérne feltéve ha mindent tudna támogatni....
https://www.flickr.com/photos/118057417@N08/
-
hofi078
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy Toshiba A 200 1n2 laptoppom van.
A procija egy Intel T5250 2 magos.
Nézegettem az Intel lapján szerintetek érdemes egy jobbat be tenni?Az T 5270 es nem sokkal jobb csak a MHz a nagyobb.
Aki tud légyszi segítsen melyiket lenne érdemes bele tenni?
Válaszokat köszi.hofi
-
Mercutio_
félisten
válasz Murderer69 #4760 üzenetére
Jól emlékeztem, fix a proci.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
válasz Murderer69 #4760 üzenetére
Nem lehet, (ha lehetne, akkor C50 vagy E-350 mehetne a helyére, de ha jól tudom ezek a procik fixen vannak az alaplapba forrasztva) amivel gyorsabbá teheted az a memóbővítés (3-4GB-re) és a HDD cseréje SSD-re. (A HDD meg mehet egy 2ezer ft-os külső tokba ha kevés az SSD-n a hely.)
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Murderer69
őstag
Srácok tudna valaki segíteni? adott egy toshiba nd550d netbook benne egy amd c-30 proc de nekem kicsit lassúcskának tűnik... kérdés az hogy lehet e cserélni és ha igen mire érné meg?
előre is köszi aki szánt rám 1 kis időthttps://www.flickr.com/photos/118057417@N08/
-
No megoldódott a problémám. A probléma annyi volt, hogy amit először vettem, az nem akart együtt működni a másik memóriával (se a régivel, sem az újjal), de viszont amit utoljára vettem, az tökéletesen működik. Így a "hibás" memóriát visszavittem (azaz most a régi, és az új memória van a gépben, különböző a gyártó (Samsung, Kingmax)). Mai napon viszont egy kis ráfizetéssel ugyan, de vettem egy Kensington notebook zárat, amit haza felé kipróbáltam az egyik BKV buszon. Működőképes.
[ Szerkesztve ]
-
Hunter2
addikt
A profikat kérdezném hogy az ASUS A8-as sorozatának fedlapjai csereszabatosak egymással?
Van egy törött fedlapos A8le és ahhoz kéne fedlap de csak a8m, a8j meg ilyesmiket találok.
Kompatibilisek ezek? -
fenergie84
addikt
válasz Zsolti1987 #4752 üzenetére
Így már világos
Kösz... -
Zsolti1987
aktív tag
válasz norbee2244 #4755 üzenetére
Kérdezz rá itt.
-
norbee2244
senior tag
válasz Zsolti1987 #4754 üzenetére
Köszönöm..akkor 320-nál nagyobb hdd az esélytelen?
-
Zsolti1987
aktív tag
válasz norbee2244 #4753 üzenetére
Amik itt vannak, google első link, ezek biztos jók lesznek.
-
norbee2244
senior tag
Üdvözletem!
Lenovo 3000 n500-ba maximum mekkora hdd-t tehetek?Illetve ugyan ez a kérdés cpu terén is.
-
Zsolti1987
aktív tag
válasz fenergie84 #4751 üzenetére
Ha a mini PCI-s ssd-kre gondolsz, akkor ugyan annak a foglalatnak tűnik... de abból is az Express végűek, tehát PCI-E.
-
fenergie84
addikt
válasz Zsolti1987 #4750 üzenetére
aha, az gondolom nem ugyan az mint a Sata mini PCI, vagy igen?
-
Zsolti1987
aktív tag
válasz fenergie84 #4749 üzenetére
mini PCI-Express
-
fenergie84
addikt
válasz Zsolti1987 #4748 üzenetére
majdnem, egy Pi2540 (gugliztam a képet, nem az én notim lapjáról készült)
Amúgy a csatlakozó nevét nem tudod véletlen?[ Szerkesztve ]
-
Zsolti1987
aktív tag
válasz fenergie84 #4747 üzenetére
Amúgy ez egy Pi2550?
-
fenergie84
addikt
-
Zsolti1987
aktív tag
válasz fenergie84 #4745 üzenetére
Intel Turbo Memory szerintem.
-
removed
csendes tag
Nagyon szépen köszönöm a segítségeket Annyit még kérhetnék tőletek hogy megmutatjátok hogy hol vannak a laptopba való processzorok? vagy ebbe is olyan megy mint az asztali PC-be?
-
removed
csendes tag
Megnéztem a procit és nem melegszik egyáltalán. Prociventit meghajtja egy nagyon kicsit. 1 kört sem fordul körbe de 10 perc alatt semmit sem melegedett. Nemtudom hogy ez változtat-e valamin.
-
removed
csendes tag
Egyébként a laptop nem jut el a windows-ig. Csak fekete a kijelző, elképzelhető h így is a VGA-val lesz a gond? Ne próbáljam meg megnézni h mondjuk melegszik-e a proci?
-
removed
csendes tag
a VGA hol lehet cseréltetni és kb mennyibe fájna ez így nekem?
-
removed
csendes tag
Ati Radeon HD 3470 VGA van benne, de azt nem irja h dedikált-e vagy sem. Ezt hol lehetne megnézni? Illetve valamien módon lehet ezt a hibát javítani?
-
removed
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Asus x50sl laptopom amivel játszottam és nem is egy annyira megterhelő játékkal a Counter Strike: Source-val.
Egyszer csak lefagyott a játék menet közben a hang beakadt és folyamatosan ismételte magát, majd vártam kb 20 percet vele de semmi nem változott.
Ezek után kikapcsoltam a laptopomat és amikor beakarom kapcsolni akkor nicns kép, viszont minden led ugy világít mintha ne lenne semmi baj, sőt még a DVD olvasót is kitudom nyitni, illetve hallom h próbálná olvasni a benne lévő DVD-t is.
Sok-sok embert kérdeztem hogy mi lehet a probléma. Volt aki azt mondta hogy a processzor adta meg magát, volt olyan aki a kijelzőre tippelt, illetve olyan aki az alaplapra.
Viszont amikor kifagyott a játék akkor a kép megfagyott és nem is tűnt el, tehát a kijelzővel nem lehet gond.
A laptopom veszi a töltést, ezért gondolom az alaplappal sem lehet gond, viszont a proceszorral elképzelhető.
Nagyon szivesen elfogadok mindenféle építő jellegű tanácsot ezzel kapcsolatban, mert már eléggé fáj a szívem érte és nemtudom hogy mi lehet a gond -
eketomy
senior tag
válasz Tamás88 #4730 üzenetére
hi! én nem mondanám hogy ez alaplap hiba, sztem ha működik a notid márpedig működik akkor ilyen nem foglalkoznak, sztem csak arról van szó, hogy utánna kell nézni, hogy milyen memória márkákat kezel dual channel módban a notid, lehet hogy a kingmaxokat alapból nem komálja, ritka eset de előfordulhat
üdv, remélem tudtam segíteni
Peace! - !!!PC/PNA/NOTEBOOK SZERVÍZ!!!
-
Üdv mindenkinek!
Van egy laptopom (Acer Aspire 5732Z), amiben eddig 2 GB memória volt benne. Szombaton vettem még 2 GB DDR3-as memóriakártyát, így 4 GB volt a gépben. Igen ám, csak hogy így fagyogatott és kéket halt a Windows, a memtest pedig a 2. nekifutásra írta ki a hibákat (az érdekesség az volt benne, hogy akárhogyan helyeztem bele a kártyákat, mindig ~2300MB, nál írta ki a hibákat). De külön-külön berakva tökéletes, hibamentesek voltak az alkatrészek. Ezt annak tudtam be, hogy különböző volt a gyártójuk (alapból Samsung volt benne, és mellé beraktam egy Kingmax-ot), ezért elmentem, és vettem még egy ugyanilyen memóriát, szintén 2 GB-os volt, de a 2 újonan vásárolt memóriákkal szintén hibázott, de külön-külön nagyon jól megy (pedig már mindenben azonosak voltak). A kérdésem az, hogy ez alaplaphiba? Mert akkor még gyorsan elviszem a szervizbe (11 hónapja vettem). -
miki111
csendes tag
Mekkora és mi a különbség az intel dual core i5 520M és az i3 370M proci között?
Nézegettem a notebookchecken, de nem igazán értek hozzáKöszi!
-
fenergie84
addikt
válasz Zsolti1987 #4725 üzenetére
Okés! Meglesem akkor
-
Zsolti1987
aktív tag
válasz fenergie84 #4724 üzenetére
billt kell kivenni.
-
fenergie84
addikt
válasz Zsolti1987 #4723 üzenetére
Kösz
A bill felőli memóriát lehet cserélni azáltal, ha kipattintom a billt a helyéről?
Vagy az egész lapot ki kell szedni? -
Zsolti1987
aktív tag
válasz fenergie84 #4722 üzenetére
... mert a másik a bill alatt van ....
A procit meg csak szépen lecsavarod a csavarokat, be az új proci,tisztítás, pasztázás, vagy gap pad, aztán visszacsavarod, a sorrendnek megfelelően. Nem kell agyonhúzni, csak mint ahogy meg voltak húzva.[ Szerkesztve ]
-
varsam
őstag
válasz fenergie84 #4720 üzenetére
Nem vészes, úgy van ahogy leírtad, bár azért gondolom noti függő a dolog. Nekem az MSI EX600-val nem volt semmi gondom. Ha úgy van megcsinálva a gép, hogy szépen szét lehet szedni, akkor nincs probléma. Még mielőtt megveszed a procit, nem árt szétszedni és megnézni, h meg tudod-e csinálni.
-
fenergie84
addikt
Notebook-ban procit cserélni kb. úgy kell mint az asztaliban?
Gondolom macerásabb a hűtőt leszedni róla stb..de gondolom azért nem vészes...vagy igen? -
sagvary
aktív tag
Bocs, nem ment fel egyből képpel. Hogy kell ezt törölni?
[ Szerkesztve ]
"Hadrianus falának felhúzásához 750 milliárd köbméter követ mozgattak meg."
-
sagvary
aktív tag
Tovább kerestem valami támpontot, hogy U300-as Toshibába milyen procit lehet tenni. Ezt az alaplaprajzot találtam:
Egy maintenance pdf szerint 533-as, 677-es és 800-as procikat is fogad. Rengeteg féle változatot gyártottak az U300-asból, a pdf nem tér ki arra, hogy melyikhez készült. Nekem 153-as verzió van. Fura de nem tud 2 GB-nél többet kezelni, ez nem baj, elég az sokmindenhez. A procin gondolkodom, max 12 eFt-ig fejleszteném, ha tényleg lehetséges.
Korábban úgy véltük páran, hogy csak 533-as mehet bele. Van valakinek tapasztalata a Toshiba e gyöngyszeméről?[ Szerkesztve ]
"Hadrianus falának felhúzásához 750 milliárd köbméter követ mozgattak meg."
-
zmperx
csendes tag
válasz Zsolti1987 #4716 üzenetére
Köszi, lehet azt teszem
-
Zsolti1987
aktív tag
válasz miki111 #4715 üzenetére
A notebookcheck-en meg tudod nézni, hogy melyik játékhoz milyen laptop kell, hogy maxon fusson minden. (Itt a videokarikat is össze tudod hasonlítani.) De mondjuk mekkora gond, ha csak közép grafikán viszi a legjobb játékokat a gép? Ennél nagyobb gondod soha ne legyen
De ha ezt szeretnéd, add el ezt, és vegyél egy jobbat, jobban jársz vele.[ Szerkesztve ]
-
miki111
csendes tag
válasz Zsolti1987 #4712 üzenetére
Néztem, de sokkal azok sem jobbak
-
fenergie84
addikt
válasz Zsolti1987 #4713 üzenetére
Köszönöm
-
Zsolti1987
aktív tag
válasz fenergie84 #4711 üzenetére
T8100
T7250
Forrás -
fenergie84
addikt
Sziasztok!
Ebbe a notiba: FSC Amilo Pi 2540 milyen procit tudok tenni?
A mostani T2370... -
miki111
csendes tag
válasz Zsolti1987 #4705 üzenetére
Köszönöm! Igen, cserélve lett a videokari, érdemes , illetve lehet jobbat tenni bele?
Köszi -
donjohnson
addikt
válasz Zsolti1987 #4708 üzenetére
hogy az a... pedig jó lett volna, ha nem.
na mindegy, azért köszi.ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
Zsolti1987
aktív tag
válasz donjohnson #4707 üzenetére
itt igencsak bga-nak tűnik...
-
donjohnson
addikt
compaq armada e500-as noti prociját lehet cserélni, vagy forrasztva van?
előre is köszi a választ!a mostani 600-as celeron nem túl nagy bajnok
[ Szerkesztve ]
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
Zsolti1987
aktív tag
válasz Zsolti1987 #4705 üzenetére
Úgy néz ki tudsz még bővíteni, de kédés, hogy megéri-e neked.
-
miki111
csendes tag
Tud valaki segíteni?
Köszi! -
pepejeans777
csendes tag
Sziasztok van egy Asus M51Kr-as087es notim. Szeretnék bele tenni nagyobb procit meg esetleg vedeokártyát. Lehetséges ez?
-
Tim82
félisten
Szerintem 2*1 GB 667-eset kis szerencsével 5000 Ft alatt megkapsz már a Hardverapróról.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Jim-Y
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest