- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
Új hozzászólás Aktív témák
-
icp1970
senior tag
-
-
Orionk
senior tag
Szia!
Milyen laptopot ajánlanál helyette? ami megegyezik ennek a tulajdonságaival:
Lenovo IdeaPad 520-15IKB 80YL00A6HVMásik kérdésem: Hogyan tudom leellenőrizni, hogy a vásárolt laptopban a RAM-ok külön külön hány MHz-esek?
A laptopba 1db. 4GB-os és 1db. 8GB-os RAM van és ezért szeretném megnézni külön-külön gyárilag hány MHz-esek.köszönöm
-
Wasquez
senior tag
-
Wasquez
senior tag
Köszönöm!
Akkor ha jól sejtem, nem nagyon van értelme kísérletezgetni az említett kártyával, valószínűleg nem is fog működni benne!?
Hol lehet kideríteni, hogy pontosan mely típusok jók bele!?
Az említett gép különböző szériáinak a kártyáit ha megnézem, és találok olyat, ami gyorsabb, mint a 300-as jelenlegi, annak van esélye működni benne? -
motocoder
aktív tag
Igen ezt gondoltam Én is.A srác mondta akitöl a procit vettem,hogy a biost frissitsem, és utána kell resetelni is, mert úgy fogja azokat a beálitásokat használni az alaplap.
Samsung Np-300E5c
Az alaplap tipusa BA92-10824b chipszet :HM75
Vajon milyen procit fogad el az alaplap? -
-
pataslogeza
aktív tag
Ebay-en 21ezer ft atszamolva az uj. de nekem ennyit nem er. Max 5ezer ft-ot koltenek kijelzore. Az egesz laptopot vettem kb. 5500 ft-ert, nyilvan nem koltok 21ezret egy kijelzore
Akkor inkabb eladom bontva, vagy veszek egy alaplaphibas laptopot amiben ilyen kijelzo van es atrakom abbol. Ezert erdekel milyen laptopokban van ilyen kijelzo.
-
jolti05
őstag
Szörnyű fényerő, betekintési szögek, színek. Szerintem én még életemben nem láttam ennyire randa kijelzőt. Ez a baja
Notebookcheck idézet 2014-ből: "It is hard to believe that a manufacturer still dares to equip a laptop with such a screen today."
Abszolút igazad kell adnom. -
-
Zola007
veterán
Képzeld, megnéztem AIDA64 alatt, ott ezt írja:
Észkai híd: Intel Sandy Bridge-MB IMC
Déli híd: Intel Cougar HM65
Intel platform: Huron Driver
Támogatott memóriatípusok: DDR3-1066, DDR3-1333 SDRAM
Maximális memória mennyiség: 16 GBna most legyek okos
merjek venni 20 ezerért RAM-ot vagy sem? -
pataslogeza
aktív tag
Hello.
Most vettem eszre az alairasodat, hogy laptopokat javitasz.
Van egy regi hp omnibook xe4100 laptopom. Bekapcsolaskor felvillanak a ledek egy pillanatra, aztan ki mind es annyi, nem csinal semmit. Amikor kiveszem a processzort es ugy nyomom a bekapcsologombot, akkor felvillannak a ledek es ugy is maradnak amig ki nem huzom a tap csatlakozot. Processzort mar csereltem benne, azzal is ugyanezt csinalta, szoval nem processzor hibas. Meg tudnad mondani ennyibol hogy mi lehet a hiba? -
Directors
senior tag
Köszi!
Viszont most észre vettem ha akrsiról megy a gép akkor semmi baja nincs neki.
Viszont ha az utángyártott töltőt dugom rá akkor vagy egyből, vagy pár mp múlva vagy újraindul vagy fehér képernyő és aztán már csak a kikapcsolás majd a visszakapcsolás segít.
Lehet betervezek egy táp cserét. Hátha csak ez a baja. Szerinted is megadhatja ez magát ? -
Vasinger!
nagyúr
Annyit tudok, hogy Chi Mei a gyártója, nem tudom ez jelent e bármit.
Igazából csak arra lennék kíváncsi, hogy mennyire elépzelhető, hogy ebben a méretben kapnék bele egy IPS kijelzőt, illetve azt hol és kb. mennyiért lehetne beszeretletni? Foglalkozik ilyennel valami hivatalos HP szerviz?
MÁS:
Ramokkal kapcsolatban. Elvileg a 440 G3-ba DDR3L ramok valóak. Sima notebook DDR3 ram akkor nem is menne bele, ha jól értem?
-
-
Azért ez nem ilyen teljes, h "Asus gépekben".
Az U betűre végződő processzorok minden gépben BGA-sok, alaplapra forrasztottak, gyártótól függetlenül.
Az M-re végződők viszont többnyire cserélhetők, ill. pontos típusszám alapján rá lehet keresni, h BGA-s, vagy PGA-e (az utóbbi időben jelentek csak meg olyan M-re végződő processzorok, amik nem cserélhetők - viszont ez nem gyártó-specifikus).A Lenovos wi-fi problémára viszont köszi a választ, ezt nem tudtam, értetlenül álltam én is a kolléga problémája előtt.
-
fenergie84
addikt
Nem készült FullHD-s kijelzővel, sajnos.
IPS panelt lehet aliról/ebay-ről rendelni.
Ha az átvezető kábel 40 pines, és ehhez nézünk szintén 40 pines kijelzőt, akkor az még nem biztos, h működni fog?
Az átvezető kábelek közt is van olyan, ami csak mondjuk HD felbontást támogat?Amúgy köszönöm a válaszod, legalább te válaszoltál
-
luckyman
aktív tag
OK, de akkor mit tehetek? Ahogy olvasgattam ennek a BC4313-nak 65-72 a max, ezt el is éri, ha közel van a router, de több kellene. Eddig azt gondoltam, hogy a DIR-600-as miatt van ez és az elméleti 150-nek ez a gyakorlati maximuma, de a telómon ma fedeztem fel, hogy az 135-öt mutat. Tehát a rotert hiába cserélném ki egy 300-ra, nem változna a helyzet. Láttam, hogy lehet valahogy mókólni a biost, de nem akarom hazavágni a gépet. Ezért olyat tennék bele, mait támogat és persze gyorsabb.
Egyébként minden gyártónál van ez a whitelist ?
Köszi.T_chris: köszi, egyelőre elhalasztom ezt a projektet, a fenti jobban érdekel. A vége az lesz, hogy veszek magamnak egy normálisat, ezt meg megkapják a gyerekek.
-
Fsharp
csendes tag
-
Shatanka
csendes tag
Én is ebből indultam ki, hogy nem lehet csak ledes, mert aaz inverternek én se kivezetését semmiét nem látom. Az a furcsa, hogy úgy érzékeli mintha rajta se lenne :S 2 csatlakozó van rajta an még egy locking connector is. Rágoogléztam és nekem valami olyasmi jött le, hogy ez is egy ISO szabvány csatlakozó amivel rálehetne kötni, de ha a laptopodban nincs ilyen nem kell vele szórakozni.
Akkor sajna hibás lesz a kijelző... mind egy holnap megnézi a kolléga és lehet megy vissza csak a pkt bukjuk :S
Köszönöm szépen a segítséget. Ha valaki még tud egyébb információt ne habozzon megosztani.
-
atesss
addikt
Létezik egy - hardcore tuningosoknak való - lehetőség, de ez is csak a laptopok egy részére, főleg az olcsó/alap-processzoros kivitelekre, ja és csak Intel vonalon (bár lehet AMD-nél is létezik hasonló, de ott az IMC miatt kevésbé valószinű)
Na meg elég komoly hardveres beavatkozást igényel, ugyanis a proci lábait kell megdrótozni....
BSEL MOD-nak hívják, amivel - ha olyan procid van a gépben, aminek az FSB-je alacsonyabb, mint a noti alaplapja álltal maximálisan támogatott - az FSB-t meg tudod emelni.
De a nehézsége és veszélyessége miatt nem túlságosan ajánlott...Főleg, hogy annyira azért nem nagy a gyorsulás, 533-ról 667Mhz-re = + 25%, 667-ről 800-ra = + 20%. Az 533-ról 800-ra emelés lehetősége meg nagyon ritka lehet, és egymagos Celeronnal fordul csak elő, de ahelyett úgyis egy kétmagos procit érdemes venni bele.
-
kojak007
csendes tag
Köszi a választ, értem.
Akkor semmi más megoldás nincs, mint lecserélni a notit???? Ez szinte hihetetlen lenne számomra és egy kicsit ciki is az IT piacra... nagyon sok forumon olvastam ezt a problémát, de igazi megoldást sehol sem láttam.
Neked sincs ötleted, h esetleg egy aktív kábeles átalakítóval, vagy egy külső VGA kártyával, aminek dual link DVI-je van? vagy bármi?
-
ro_bert17
őstag
Köszi! Körül néztem itt is, és a laptopalkatrészek pont hun is (ez még közel is lenne hozzám). De semmi.
Kijelző keret van, de ugyi azt max. megragasztja az ember.
Egyébként azóta van egy ugyan ilyen problémával küzdő Clevo 5600D is. Bár abban pluszban kijelzőt, vagy szalagkábelt is kellene cserélni.Gazdaságos ez egyáltalán? Gondolom még bontásra sem igazán lehet ezeket eladni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged