- Azonnali notebookos kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Projektor topic
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bvvitya #8099 üzenetére
Úgy emlékszem, Yonah magos kétmagos processzorokat bele lehet rakni:
http://ark.intel.com/products/codename/2673/YonahDe csak ez a pár darab az, ami 533-as FSB-s példány (nagyobbakat nem kezel):
Pentium Dual-Core T2060 1,60Ghz 1MB L2 cache 533Mhz FSB 65nm
Pentium Dual-Core T2080 1,73Ghz 1MB L2 cache 533Mhz FSB 65nm
Pentium Dual-Core T2130 1,87Ghz 1MB L2 cache 533Mhz FSB 65nmVIA chipsetes, 533MHz-es FSB-vel rendelkező Pentium M processzorokat kezel még ezen kívül.
Ezek azok:
Pentium M 730, 740, 750, 760, 770, 780. -
bvvitya
aktív tag
Sziasztok!
Fuji Amilo Pro V2055-be nem lehet belerakni 2magos procit? -
tiadam
csendes tag
válasz
Thunderzolee #8097 üzenetére
Igen furcsa alakja van közben rájöttem, hogy nem menne bele a gépbe. Egy Ati 4650-em van az csakk egy kicsivel rosszabb, jó lesz az is. Lehet, hogy beszerzek egy 7200-as HDD-t szerintem. Azzal már azért szemmel látható változások lesznek nem?
-
Érdekes, ilyen furcsa alakú kártyát még nem is láttam (ha ez az).
Szerintem bele se megy, a 9600-osok nem ilyen alakúak.A processzor miatt ne aggódj, a P betűvel kezdődőeknek 1/3-al kisebb a TDP-je, mint a T-betűvel kezdődőeknek, úgyhogy a hűtéssel nem lesz gond.
Ezek a processzorok mennek bele egyébként:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_PHát igen, az SSD drága.
Esetleg ha 5400RPM-es a merevlemez, cseréld le 7200-esre, vagy egy Hibrid HDD/SSD-re, még azok is elég jók sebességnövelésben. -
tiadam
csendes tag
Még egy kérdésem van. Az Ati 7610M MXM II vga-nak elegendő az a hűtő rendszer, ami a Geforce 9600M GT-hez van eredetileg. Nvidia 23W ezt pedig olvastam, hogy talán 20W lehetséges ez? Másik kérdés: Az intel p8600-nak elegendő lesz-e a T6400 hűtése? Köszi!
-
tiadam
csendes tag
válasz
Thunderzolee #8093 üzenetére
Megvan utána olvastam. Ennyi pénzért már jobb gépet is vehetek.
-
tiadam
csendes tag
válasz
Thunderzolee #8093 üzenetére
Az a baj, hogy fogalmam sincs mi az, hogy SSD.
-
-
tiadam
csendes tag
Adott egy Acer Aspire 6930G notebook. Van benne 2x2 GB Elpida DDR2-677 2Rx8 PC2-5300S Memória. Kérdésem lenne, hogy megvenné-e a 800-asat. Érdemes lenne-e váltani, éreznék-e érdemi különbséget. Kösz előre is.
-
8nemesis8
veterán
Asus X53S LCD-t keresek de nem tudom melyik kell bele pontosan. Ebay én többféle pinmerettel rendelkezőt találtam. Szedjem szét és akkor meglátom?
Előre is köszi! -
bvvitya
aktív tag
Tudna nekem abban segíteni valaki hogy LED-es LCD helyére CCFL-est milyen módon tudok beszerelni?
-
Chrystall
senior tag
Na, emberek egy tapasztalat, ami jól jöhet még később:
Asus X71VN PM45 -tel beveszi az Intel Core 2 Duo P8800 -at. Most upgrédeltük a régi processzorát, legfrissebb BIOS-szal szó nélkül bevette, fut is szépen. Gyárilag P8600-ig voltak szerelve, de úgy tűnik a 8800-at sem veti meg. Gondoltam hasznos lehet...
-
blade4
aktív tag
válasz
Thunderzolee #8086 üzenetére
Köszönöm!
-
2×4GB ramot kezel a chipset, azt vehetsz hozzá.
1066-on hajtja a memóriákat, vehetsz hozzá 1333-at is, de azokat is csak 1066-on fogja hajtani.Processzorból első generációs Core i CPU-kat kezel a chipset.
Az i7-esek 4 magosainak nagyobb a TDP-je, többet fog menni a hűtés.Egyébként ezek azok a processzorok:
itcafe.hu/tema/notebook_laptop_alkatreszek_csereje_processzor_ram_hdd/hsz_6897.htmlCore i7 720QM-el árulták is ezt a típust.
45W-nál nagyobb TDP-vel rendelkező processzort ne tegyél bele, az 55W-os processzorokat nem tudná lehűteni.Videokártya MXM-es, cserélhető. Az más kérdés, h megéri-e kicserélni.
Nála érdeklődj, azt hiszem MXM-B modul megy bele. -
blade4
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy Acer 8943g tipusú laptopom, az alábbi paraméterekkel rendelkezik:
A kérdésem az lenne hogy milyen tipusú processzorokkal lehetne bővíteni, konkrétan az érdekelne hogy egy i5 vagy i7-es proci belemegy-e?
És még a memóriát is szeretném bővíteni 2x4gb-ra, és az érdekelne hogy mindegy milyen tipust veszek bele, menni fog benne?
És a legnehezebb dolog számomra az hogy nem tudom hogy ebbe cserélhető-e a vga, és ha igen akkor milyen foglalatút nézzek, illetve max milyen megy bele?
Előre is köszi a segítséget!
-
attila206
tag
válasz
Thunderzolee #8083 üzenetére
Köszönöm szépen a választ, jó, hogy azért van aki ért a dolgokhoz
-
válasz
attila206 #8082 üzenetére
Tokozás: Socket M
Felhívnám a figyelmed rá, h a 478 lábú tokozásból ennyi féle készült, mindegyiknek szinte megtévesztésig ugyanaz a neve, ezért nem is a 478/479-et használjuk, hanem a Socket P, Socket M, stb neveket.
Ezek a legnagyobbak amik belemennek:
Pentium Dual-Core T2060 1,60Ghz 1MB L2 cache 533Mhz FSB 65nm
Pentium Dual-Core T2080 1,73Ghz 1MB L2 cache 533Mhz FSB 65nm
Pentium Dual-Core T2130 1,87Ghz 1MB L2 cache 533Mhz FSB 65nm
Itt láthatod, h Core Duot, Core 2 Duot nem támogat, az csak a 945-ös chipsetekhez tartozik.A Pentium M viszont nem való bele, az még egy előző generációhoz/chipsethez tartozó processzor.
-
attila206
tag
Sziasztok!
Költségvetési okokból a már fentebb említett gépet (TravelMate 2490nwlmi) fejleszteném CPU cserével, amivel gondom támadt a kompatibilitást tekintve.
A típus alapján azt találtam, hogy ebben:
Mobile Intel® 940GML/943GML Express chipset van (forrás)
Jelenleg egy celeron m 420-as csapja benne a szelet, aminek a tokozására a cpu-z: Socket 479mPGA-t ír, az everest: 479 Ball uFCBGA / 478 Pin uFCPGA-t.
Everest VGA-ra: Mobile Intel(R) 945GM Express Chipset Family (224 MB) (Itt kaptam agyfaszt)
A chipset szerint támogathatóak lennének 533 MHz-es procik (pl. T5300).
A következő inteles elmélkedés szerint socket m-el akár T7200-es is tehető lenne bele, ami már 667-en megy.Ahogy egyre jobban belementem, annál jobban belezavarodtam. Szerintetek melyik lenne még az a proci, amire le tudnám cserélni a celeron m 420-at? Kinéztem egy Pentium M 750-et (ezt tuti vinné), egy T2390-et, egy T5300-at, de T5600-ot is tennék bele, ha vinné.
Előre is köszi a válaszokat!
-
attila206
tag
válasz
Thunderzolee #8052 üzenetére
Köszi a választ
-
bvvitya
aktív tag
válasz
Thunderzolee #8079 üzenetére
Köszönöm a segítséget
-
válasz
bvvitya #8078 üzenetére
Socket S1G4-es foglalat.
Ezek azok:
wikipedia.org/wiki/List_of_AMD_mobile_microprocessors#Danube:platformItt egy szerelési video is:
http://www.youtube.com/watch?v=X1bCxPMlSgEA benne levő processzor 25W-os TDP-jű.
35W-osnál nagyobb TDP-vel ne válassz hozzá processzort.Azt nem tudom, a hűtés (hőcsövek, ventilátor) a 35W-os gépeknél másfajta-e, remélhetőleg ugyanaz a 25-ös, és a 35W-os TDP esetében is.
-
bvvitya
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem hogy egy Dell Inspiron M5030 tipusú laptopban lehet-e cserélni a processzort?
A tulaj elmondása szerint egy AMD Sempron V160 van benne.
Mivel ezt nagyon gyengének találom azért érdeklődőm hogy kitudnám-e cserélni nagyobbra ha megszerezném a gépezetet?
Válaszotokat előre is köszönöm -
Balázs1986
őstag
Most olvastam vissza a teljes történetet, így azt is, hogy Thunderzolee már előttem jól összeszedte az infókat. Igazából így már nem is annyira értem a kérdést, azt hittem, minőségugrás lesz
Tesztszövegben ezt találtam:
Tesztgépünkben 2,40 GHz-es Core 2 Duo P8600 processzor dolgozott, de elérhető eggyel kisebb és eggyel nagyobb P8000-es, vagy akár 2,66 GHz-es T9550 processzorral is.
Ha neked nem P8000 van, szerintem nem kell processzorcserével foglalkoznod. Ha meg mindenképp akarsz, akkor úgyis beleteszed a T9550-et, bármit mondunk
Annyit biztosra lehet mondani, hogy menni fog vele, mert gyárilag is szerelik azzal. -
Hoffer
őstag
válasz
Balázs1986 #8075 üzenetére
Akkor szerinted mindenképpen érdemes a P-nél maradni?
MIt gondolsz egy P9600-ról újításnak? -
Balázs1986
őstag
A P8600 alacsonyabb üzemi feszültségen, alacsonyabb hőtermeléssel (max. 25W TDP) hozza a kicsivel T9550 alatti szintet. Viszont van benne energiagazdálkodás.
Idle States (C-states) are used to save power when the processor is idle. C0 is the operational state, meaning that the CPU is doing useful work. C1 is the first idle state, C2 the second, and so on, where more power saving actions are taken for numerically higher C-states.
Ellenben az L3 cache "csak" 3Mb (T-nél 6Mb), viszont az L3 kihasználási foka meg már felhasználási módtól függ. -
Hoffer
őstag
válasz
Balázs1986 #8073 üzenetére
Eszerint a P8600 és a T9600 között sincs sok különbség papíron..
Lehet nem is éri meg a fejlesztés!
Mondjuk most egy T9550 8k, ennyit azért csak megérhet -
Hoffer
őstag
válasz
Thunderzolee #8071 üzenetére
A gépben egy SSD van ahogyan az asztaliban is!
Csak azért gondolkoztam egy T9600-os procin mert 11K körül hozzjáutni és a a mostanit is el tudnám passzolni még jó árban, ezért kis befektetéssel lenne egy sokkal erősebb proci benne!
Van szerinted érdemi különbség egy T9550 2,66 és egy T9600 2,8 között? -
A P betűvel kezdődőeknek 25W a TDP-je.
A T betűseknek 35W.A gép hűtését 35W-osokhoz tervezték, meg fog birkózni a 35W-os processzorokkal is, de mindenesetre jót tesz neki az, h most egyharmaddal kevesebb meleg termelődik.
A hűtés majd többet megy a több hő miatt.Való igaz, a T9ezresek csúcsán magasabb órajelű példányok is vannak.
L2 tár netezéshez, chathez, officera, filmekhez, zenéhez, képekhez nem kell magonként 1MB-nál nagyobb, vehetsz bele 6MB L2 táras processzort, de ha nem renderelsz, nem tömörítesz, nem konvertálsz HD-t egész nap, akkor lényegében nem lesz kihasználva.
Milyen merevlemez van a gépben?
Ha nem SSD, akkor inkább arra költsd a processzor árát, jobban jársz, bár a cuccaid elnézve, nagyon jól tudod mit dob a rendszeren egy SSD a HDD-hez képest. -
Hoffer
őstag
válasz
Thunderzolee #8067 üzenetére
Sokat számít, hogy P jelölés, hőtermelésben tényleg?
Csak mert pl a T9600 olcsobb 5k-val mint egy P9600 és a P-s readásul kisebb órajelű!
Igazából mindenre elég ez is csak gondoltam benevezek egy jobbra!
Nem lesz érezhető a különbség semmiben? -
-
törölt tag
válasz
Thunderzolee #8065 üzenetére
Köszi a választ. Jobb lett a teljesítmény azért a +2giga rammal. Játékot amit néztem az a Euro truck simulator2 és a 2011es f1 volt. Mind2 futt rajta,nem full grafikával de szaggatás nélkül. Gondolom akkor ezt a fajtát húzni se lehet...
-
-
Hoffer
őstag
válasz
Thunderzolee #8064 üzenetére
Egy T9600 vagy T9800 vásárlásán gondolkozom, mert nem egy nagy összeg és mégiscsak 6MB cache!
-
válasz
#35202114 #8062 üzenetére
Sajnos ez egy AMD Brazos E-450-es.
Ezeket nem lehet cserélni, ez netbookokba való processzor, ennek megfelelően energiatakarékosságra van kihegyezve, nem gyorsaságra; csak később elkezdték 15"-os gépekbe is szerelni.
Ha nagyon lassúnak találod, esetleg egy SSD-vel (vagy 7200RPM-es merevlemezzel) fürgébb lenne, de sokat ne várj tőle, az a processzor nem egy erőmű.Gondolom a memóriabővítés után sem lett sokkal gyorsabb, ez inkább csak ilyen netezéshez, zenehallgatáshoz, filmekhez, officehoz való gép, mondjuk HD-t azt visz szépen.
Nekem is volt E-350-es gépem 2giga rammal, 11" méretben, hát nem volt egy fürgeség, de elszüttyögtem vele, de aztán meguntam, h minden egyes PDF megnyitásakor felszálltam a szopórollerre.. Mondjuk az akksiról 8-9 órás üzemidő az néha jól jött.
-
Gondolom egy Elitebookra gondolsz.
Socket P-s proceszorokat kezel, ezek azok:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_PHa P8600 van benne, akkor már nem nagyon van hová fejleszteni.
Ha lassúnak találod, akkor tegyél bele egy SSD-t. -
törölt tag
Sziasztok. Van egy ilyen notebookom. És a kérdésem az lenne hogy tudom-e nagyobb teljesitményűre cserélni a procit? Ha igen akkor milyet ajánlotok hozzá. Ramot már bővítettem 2ről 4gigára...
-
Hoffer
őstag
Sziasztok!
Tudja valaki esetleg, hogy milyen processzorokat támogat a 6930p?
Köszi
-
Igen, tudom, h ez az, írtad lejjebb is, de ezzel a linkkel nem megyünk sokra, Toshiba nem szokta közzé tenni a chispetet, nincs benne a felsorolásban.
Tessék: a Cantiga chipsetek.
Tudni kellene melyik van a gépedben. Celeron processzoros gépekbe gyakran nem a teljes értékű GM/PM45 kerül, hanem csak a GL40-es alap, ami viszont fejlesztés szempontjából nem a legjobb, nem visz nagyobb FSB-t, csak 800MHz-et.
Ezért kellene tudni, h milyen a chipset, viszi-e az 1066-os FSB-t? -
blade4
aktív tag
válasz
Thunderzolee #8057 üzenetére
Amúgy erről lenne szó: [link]
-
Tegyél fel légyszives egy CPU-Z-t, azzal ki lehet olvasni a chipsetet.
A C660-as gépeket sokféle chipsettel szerelték.Elvileg a T3500 az Socket P-s processzor, tehát ezek mennek bele:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_P
De ha a chipset nem teljes értékű PM45/GM45, akkor elképzelhető, h nem kezeli mindet.Neked is azt ajánlom, mint az egyel lejjebbi kommentben; ha kezeli, akkor P-betűvel kezdődőt keress hozzá, azok a legjobb hőtermelés/számítási kapacitás arányúak.
(Toshiba nem teszi közzé a chipsetet, ezért nem lehet rákeresni a gyártónál.)
-
PM45 chipset, Socket P foglalat, ezek mennek bele:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_PHa P-betűvel kezdődőt keresel hozzá, az csak 25W-os TDP-jű, azoknak kisebb a hőtermelése, érdemes olyat keresni hozzá.
A kézikönyv szerint ebben DDR2-es 667MHz-es ramok vannak.
Everest biztos, h jót ír? (Szokott tévedni) A chipset eredeti Inteles dokumentációjában szerepel a DDR3 1066 valóban, de nem biztos, h a notebook is azzal van szerelve. Inkább tegyél fel egy CPU-Z-t, és azzal olvasd ki milyen ram van benne, vagy csavarozd le a gép hátulját, és nézd meg milyen ram van benne.DDR2-ből 2×2GB-ot, DDR3-ból 2×4GB-ot is vehetsz hozzá.
DDR2-ből is kezelne 2×4GB-ot, de DDR2-es 4GB-os modulok gyakorlatilag nincsenek, ha meg mégis találsz, akkor aranyárban van, nem érdemes venni.Egyébként valószínűleg menni fog 1333-as ramokkal is, meg talán még 1600-asokkal is, természetesen mindegyiket visszaveszi 1066-ra, és azon hajtja őket, az 1333-asok biztos fognak benne menni, de az 1600-ast nem tudom, valószínű az is, de lehet, h nem. Érdemes lenne belepróbálni megvétel előtt.
-
blade4
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Toshiba Satellite c660-1e7 notebook, Intel® Celeron® processzor (T3500) van benne.
Milyen tipusú processzorok mehetnek bele, ennek a helyére ami erősebb?
Nem nagyon értek hozzá, bővebb infót meg nem nagyon találtam sehol.
Köszi!
-
tiadam
csendes tag
Van egy Acer Aspire 6930G laptopom. Az everest szerint max. DD3-1066 ot tud kezelni. Láttam is már eladót. Mire figyeljek, hogy jó legyen biztosan a gépembe?
CPU-t is cserélnék T6400 van benne, de jó lenne a lehető legnagyobbra. Milyik lenne ez? Pontosan nem találtam rá. Köszönöm előre is. -
tiadam
csendes tag
Van egy Acer Aspire 6930G laptopom. Az everest szerint max. DD3-1066 ot tud kezelni. Láttam is már eladót. Mire figyeljek, hogy jó legyen biztosan a gépembe?
CPU-t -
válasz
attila206 #8051 üzenetére
Mennének benne a 35W-os TDP kategóriás processzorok is ez nem lenne gond, de minél többet keresek, annál többször akadok olyan fórumokba, ahol azt írják, nem megy nagyobb processzorokkal, csak 533-as FSB-t támogat. Az meg hiába kétmagos, akkor is lassú.
Inkább add el, és vegyél egy normális gépet.
-
attila206
tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. Van egy acer travelmate 2490-es laptopom (Intel 940GML chipset, Celeron M420, 1GB DDR2 533 MHz, 60GB winchester, dvd-rw).
Szerintetek mi lenne a legjobb megoldás a fejlesztésére? Egy processzor csere + egy SSD, vagy az új beszerzendő alkatrészek árából, plusz a laptop eladásából venni itt ph-n egy jobb laptopot?
Milyen lenne az a max proci ami belemenne? Socket M, 27W-os a mostani celeron benne. 34W-os proci stabilan menne benne? -
törölt tag
válasz
Thunderzolee #8044 üzenetére
köszönöm a válaszokat
-
Socket M foglalat, ezek mennek bele:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_MA CPU-t már nem nagyon van hová fejleszteni benne, párszáz MHz-el gyorsabbak vannak csak nála, nem sokat hozna sebességben, viszont ritka, és ezért drága hozzá.
Ami sokat dobna rajt, ahogy kollega is írta lejjebb, az az SSD esetleg egy 7200RPM-es merevlemez (ha 5400-es van benne). -
certop
csendes tag
Hello!Adott egy Acer Travelmate 4230 sorozatból 4233WLMI típus amiben jelenleg Intel Core 2 Cpu T7200 2Ghz van!Tokozása:479 Ball uFCBGA / 478 Pin uFCPGA!Kérdésem melyik a legnagyobb/gyorsabb proci amit még bír kezelni?
-
válasz
#92888064 #8043 üzenetére
Nem írnak hülyeséget, ez gyakori, mármint, h nem pont az a chipset van benne, mint ami a kézikönyvben szerepel.
Akartam egyébként én is írni, h nézd meg CPU-Z mit ír ki, de ezek szerint már meg is nézted.Én is olvastam erről, mármint, h ilyen gépben mentek a 667FSB-s processzorok is, de ott csak vitatkoztak róla, gyakorlatban abban a fórumban nem próbálták ki, úgyhogy te végülis akkor most jobb találatot találtál Googleval.
Nyugodtan hidd el, h viszi a teljes Socket M-es palettát.
-
törölt tag
válasz
Thunderzolee #8042 üzenetére
akkor itt hülyeséget írnak, hogy nézzem meg aidával, hogy pontosan melyik chipset van benne?
szerk.: aida nem ír semmit, viszont cpu-z szerint i945gm. cpu-z ilyen jellegű infójára még nem hagyatkoztam. -
-
törölt tag
válasz
Thunderzolee #8040 üzenetére
acer aspire 5310
itt azt írják, hogy "M". akkor ez rossz hír számomra?
illetve arra is kell figyelnem, hogy 533mhz-es legyen("fsb")?
ahogy elnéztem 533-asból a Core Duo T2450 a legnagyobb.szerk.: közben körbenéztem hardveraprón, és találtam egy t2400-at és egy t5500-at.
ezek már jók lesznek bele? -
törölt tag
Sziasztok!
Rokonnak szeretném fejleszteni a notebookját, és a processzor terén elbizonytalanodtam.
Jelenleg celeron m530-as van benne, és egy t2390-et találtam hardveraprón. 533-as procikat támogatnia kell az alaplapnak, ha a celeronnal működik, de a foglalatokban nem vagyok otthon.
Szóval működne a másik procival?Üdv
-
Chrystall
senior tag
Na, hát szétkaptam a processzor fölötti részt, azt a hűtőcsövet, leszedtem, sajna ez GL40-et ír. A processzor mellet van egy kis chip, arra van ráírva.
-
Chrystall
senior tag
válasz
Thunderzolee #8025 üzenetére
Ja meg még annyit, hogy írtad az előző oldalon, hogy esetleg a chipeket megnézhetem, és az SLB-s felíratokból ki lehet követheztetni milyen a chipkészlet. Na, hát megint levettem a fedlapot, és pont látszik a Chip egy résen keresztül, ám, persze hogy nem az a kód van, amit találtál a GL40-hez, azaz SLB95, hanem itt SLB8Q áll. Ez esetleg mond valamit?
-
Chrystall
senior tag
válasz
Thunderzolee #8025 üzenetére
Keresgettem még itt közben infót fórumokban, a Notebookreview-en van egy kimondottan GL40 chipset topic. Találtam benne egy részt, ahol a P8600-ról kérdezik, hogy megfér-e vele, és ott mondják, hogy nem mert a GL40 csak 800 mHz-ig visz.
Na, hát ezen meglepődtem, mert linkeltetek egy összehasonlítást, és abban tényleg az volt, hogy 667 mHz-ig viszi, és akkor leszűrtük belőle, hogy mivel a mostani processzor 800 mHz-n fut, valszeg a gépemben GM45-van. Itt ez a link.
Nade, a Notebookreview fórumba is adtak meg linket, szintén a Intel oldaláról, ott meg tök mást ír a kézikönyv, azt, hogy a GL40 800 mHz-ig bírja, nem 667-ig, és DDR3-at is visz. Ez meg itt van.
Be kell ütni a keresőbe, hogy GL40, és kiadja egyből, hogy specifikációk.
Most teljesen tanácstalan vagyok akkor. Lehet mégis csak sima GL40 van a gépben? Csak azért kérdem, mert a P8800 rendelést még le tudom mondani, és az meg 1066 mHz-s.
-
Dhampir
félisten
válasz
Thunderzolee #8024 üzenetére
Okés, köszönöm szépen!
Tartottam attól, hogy az 1333 MHz modul nem fér majd össze az 1600 MHz-essel.
A kitben biztosabb vagyok, inkább úgy rendeltem a CSX-ből egy-egy darabot. -
Lite
őstag
válasz
Thunderzolee #8031 üzenetére
A gép az alábbi:
HP Paviliion g6 SH2013 B6W25EA#AKC
AMD A6-4400M / Radeon 7520G+7670M (ennek 1Gb dedikált ram) dual graph/4 Gb ram/640Gb Hdd 5400rpm.
Most a memória bővül, de erősen gondolkozom azon, hogy ha a garancia lejár (még 13 hónap), egy erősebb procit kap, ami rendesen meghajtja a 7670-est (egy fórumtárs szerint kevés lehet a proci a vga teljes kihajtásához, ezért nézek A8-4500M vagy A10-4600M procit, hátha van eladó).
A képszerkesztés annyira nem lenne jellemző, de játékokkal meg lenne kínálva rendesen (mondjuk az elmúlt 3-4 évből válogatva FPS-ek és repülőszimulátor), Win7 64 bites megy rajta.
-
Lite
őstag
válasz
Thunderzolee #8031 üzenetére
Köszönöm!
-
Nem tudja, max. nem indul el a gép, de az lehetetlen, ezek gyakorlatilag egyforma memóriák.
Ez AMD gép, vagy Inteles?
Első sorban a két modul a Dual Channel miatt hoz gyorsulást, de ez se olyan jelentős, h különösebben észrevehető legyen.Ha AMD gép lenne, azokban elég jelentős az alap grafikus teljesítmény is, ott számítana milyen memória van a gépben: pl. 1066-os ramok lennének a gépben, és az IGP a központi ramot használná, akkor már nem lenne mindegy, h 1066MHz-es ramok, vagy 1600MHz-esek lennének benne. Ezért mondhatták, h játékok alatt javulhat a gép teljesítménye, de nálad ez nem fog változni, eddig is 1600MHz-es ramok voltak benne.
Ha gyorsítani akarod a gépet, vegyél bele SSD-t, vagy egy 7200RPM-es merevlemezt (ha 5400-es van benne).
Feladatkezelőben meg meg tudod nézni mennyi memória fogy, szerintem a 4GB-ot se nagyon lépi át általános használat mellett, max. egykét játék alatt. Azért szokták csak ajánlani a 8GB-ot, mert egyrészt a Win 7 szeret terpeszkedni (akkor "érzi jól magát", ha van alatta bőven memória) másrészt olyan olcsó a ram, h nem gond 2×4GB DDR3 megvásárlása sem.
-
Lite
őstag
válasz
Thunderzolee #8028 üzenetére
Király, köszönöm szépen! Csak ezzel a számmal nem találtam a Hynix honlapján (a gyárilag benne lévőt igen). Lesz érezhető hatása a működésben (valahol olyat olvastam, hogy az integrált gpu-n sokat segít, ha két modul van benne egy helyett)?
-
Nyugodtan megveheted, ne foglalkozz vele.
16, ill. 8 bankos megoldások, ezt szokták jelölni a chipeken, de ezek jelen esetben lényegtelen információk. Egyik se gyorsabb a másiknál, a gép se lesz lassabb.
Az időzítéseket úgyis csak tesztprogramok mutatják ki, valós életben nem veszed észre a különbséget.Mindegyik 1600MHz-es, ez a lényeg.
Na, megelőztek.
-
Lite
őstag
Sziasztok!
A HP Pavilion g6-os laptopomban jelenleg ilyen memória van:
Hynix 4GB 2RX8 PC3-12800S-11-11-F3 (HMT351S6CFR8C-PB No AA) RAM Laptop Memory DDR3 1600 MHZ SoDIMM
Kaptam egy Hynix 4Gb 2RX16 PC3-12800S-07-00-F0 (HYMP471B5773CHS-CH9) ram-ot.
Kérdésem, hogy betehetem-e az eredeti mellé, megférnek-e egymás mellett, mi fog történni (lassulás, stb.)?Ez utóbbiról nem találtam semmi info-t.
-
válasz
Chrystall #8022 üzenetére
Ahogy Impressa is írta, azonos, vagy kisebb TDP osztályba tartozó processzorok esetében a hűtésen nem kell módosítani.
És jól látod, ezért ajánlgattam a P szériát, mert ezeknek egyharmaddal kisebb a TDP-je, ez jótékonyan hat majd a hűtésre, kevesebbet kell dolgoznia a hűtőrendszernek.
Lehet, h hihetetlenül hangzik, de az Intel mérnökeinek akkoriban sikerült egy olyan processzorcsaládot megalkotnia, ami ennyivel kevesebbet fogyasztott, mint az előző generáció, de mégis (jóval) nagyobb lett a procik teljesítménye.Egyébként ha gyorsulást akarsz, SSD-t tegyél a gépbe, az dobja meg igazán.
Esetleg egy 7200RPM-es merevlemezt (ha 5400-es van benne).
-
válasz
Dhampir #8020 üzenetére
Jó márka.
De ha konkrétan ramokkal kapcsolatban ennyire óvatos vagy, akkor inkább valamelyik ramos topicban kérdezz rá milyen márkát válassz.
Ha most egy 4gigás modul van a gépedben, elég, ha mellé veszel egy másikat, nem kell komplett 8 gigás kitet venned, menni fog különbözővel is dual módban.
-
Chrystall
senior tag
válasz
Thunderzolee #8015 üzenetére
Egyébként ha megy a P8800, akkor a gép ventillátorát az le kellene majd cserélni? Mert Most 2.4 GHz-es a processzor, az meg 2.66 lenne, nem tudom hőleadás szempontjából ez nagy változást jelent-e, és nem-e kéne egy erősebb ventillátor a gépbe? Vagy a 25W miatt egyébként is a P8800 kevésbé fog fűteni?
-
Lite
őstag
válasz
Thunderzolee #7991 üzenetére
Köszi!
-
Dhampir
félisten
válasz
Thunderzolee #8019 üzenetére
Ez a CSX 4GB DDR3 1600MHz körülbelül megfelelne, megbízható márka? 99 hónap garanciát írnak hozzá. Nem nagy eltérés van az árak között, mindegyik szinte ugyanolyan drága.
Köszönöm szépen a választ!
-
-
certop
csendes tag
válasz
Thunderzolee #8013 üzenetére
Akkor ez a legjobb ugye?LF80538NE0411ME
BX80538450 450 2 GHz, FSB 533 MHz, L2 1 MB ami a listában van! -
Dhampir
félisten
Halihó!
2*4 GB 1600MHz memóriából milyen típust ajánlotok, melyiket érdemes megvenni?
(Egy Lenovo IdeaPad Z585A AMD A8-4500M + 7670M konfigba kellene.) -
Chrystall
senior tag
válasz
Thunderzolee #8015 üzenetére
9000 körül vettem a P8800-at.
-
-
Chrystall
senior tag
válasz
Thunderzolee #8012 üzenetére
És ha belerakom a gépbe, bekapcsolom, és nem viszi, akkor az tönkreteheti a gépet vagy a processzort, vagy utána még azért eladható állapotban marad a szerkezet?
-
-
Chrystall
senior tag
válasz
Thunderzolee #8009 üzenetére
Még le tudom mondani a rendelést, de akkor most mi legyen? Mennyi az esélye, hogy viszi?
-
certop
csendes tag
válasz
Thunderzolee #8005 üzenetére
Köszi a segítséget!Mit tudsz ajánlani mi az a legnagyobb proci amit beletudok tenni így?amúgy próbáltam a core 2 duo procit elindul csak nem le vga képet!
-
válasz
Chrystall #8008 üzenetére
Na, ez egy jó jel.
Találkoztunk már a topicban olyan HP termékkel, ami csak azokat a processzorokat kezelte, ami a kézikönyvében is szerepelt (BIOS szinten nem volt benne a CPU-mikrokódja), pedig a chipset vitte volna a többit is.
Remélhetőleg a felsorolt egyetlen P szériás processzor támogatása nem merül ki abban az egy típusban, hanem az összes P szériást megeszi a géped.Azért nem mondtam eddig, mert bíztam benne, h menni fog benne anélkül, h bonyolítsam a helyzetet. Ilyenkor amúgy is csak azt lehet meglépni, h olyan embertől veszed meg, akinél belepróbálhatod, és ha netán nem kezeli, akkor nem kell megvenned.
Ha netán mégsem fog menni benne, szívesen átveszem a processzort tőled, hiszen én adtam a rossz tanácsot, h ne legyen sértődés.
-
Chrystall
senior tag
válasz
Thunderzolee #8007 üzenetére
Amúgy ennek van jelentősége, hogy a HP a honlapján a Quickspecks-ben az én laptopomhoz P7370-ig listázza a kompatibilis processzorokat? Ezt ma vettem észre, mikor azt böngésztem, hogy tudom majd belőle kiszedni a processzort:
-
válasz
Chrystall #8006 üzenetére
A T9ezresek aránytalanul drágák (P8600 pl. ilyen 5-6ezrekért már gyakran van kint Hardveraprón), semmivel se jobbak átlag felhasználó számára (a nagy L2 tárat úgysem használod ki), és ami a leglényegesebb, azok 35W-os TDP kategóriába tartoznak, nem 25W-osba.
Sokkal jobb egy P szériás processzor azoknál. -
Chrystall
senior tag
válasz
Thunderzolee #8005 üzenetére
Végül P8800 lett belőle. 8600-at is néztem, de CPU összehasonlító listában a 8800-ra 35%-kal több pontot adott, mint a T4500-ra, így inkább ezt vettem, a 8600 csak valami 20%-kal volt több. Bár gondolkodtam T9000 körül is, olyan 3 GHz körül, de azok nekem most csak visítva fértek volna be a keretbe.
-
Sajnos a chipset csak egymagos, 533-as FSB-s processzorokat támogat.
Elvileg a foglalat vihetne ugyan kétmagos, 533-as FSB-s processzorokat is, de nem visz mégsem, legalábbis amit találtam angol nyelvű Google találatokon, azokban ilyeneket írtak.Van akinek ment még benne a T szériás 533-as FSB-s Core Solo is. (T1250, T1350)
Itt is csak ilyen egyszerű processzorokat ír, mint támogatott típusok:
cpu-upgrade.com/mb-Intel_%28chipsets%29/940GML_Express.htmlTalán a Core Solok valamivel többet érnek a 2MB L2 tár miatt, de alapvetően ez egy gyenge processzor típus.
-
-
-
GhostHunter
tag
Thunderzolee, Impressa !
Hali !
Köszönöm a segítségeteket,sikerült a "mű" !
-
certop
csendes tag
Sziasztok!Adott egy Acer Travelmate 2490 szeretném a procit kicserélni nagyobbra de nem tudom milyet lehet beletenni legnagyobb/leggyorsabb?!Jelenleg Mobile Intel Celeron M 420, 1600 Mhz (12 x 133) Tokozás típusa 479 Ball uFCBGA / 478 Pin uFCPGA
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A15, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung ME46B 46" LED Monitor
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged