- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali notebookos kérdések órája
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ro_bert17 #4399 üzenetére
Ezt találtam csak:
http://hardverapro.hu/apro/notebook_processzorok_4/friss.html -
ro_bert17
őstag
válasz
Thunderzolee #4398 üzenetére
Na igen. Akinek van, az már úgy is használja. A bontásokban bízom. És természetesen figyelem a hirdetéseket.
-
-
ro_bert17
őstag
válasz
Thunderzolee #4396 üzenetére
Köszi! Már hirdetést is adtam fel!
-
válasz
ro_bert17 #4395 üzenetére
Fene tudja..
Én inkább itt az aprók közt keresnék hozzá:
hardverapro.hu/aprok/hardver/processzorok/egyeb_processzorok.phpEsetleg itt:
hardverapro.hu/aprok/hardver/notebook/tartozekok_alkatreszek.php -
ro_bert17
őstag
válasz
Thunderzolee #4392 üzenetére
5k. Picit sokallom.
-
A 430-as chipset támogat 2magos procikat is.
De a Tiédben valószínűleg 410-es van, ez nem támogat ilyen újabb procikat.
...cserélt már egy ilyen procit laptopban de nem ebben a fajtában, Belerakott egy AMD Athlon 64 x2 TK-53-as procit és ment neki.
Ezt nem egészen értem, én is cseréltem már sokféle gépben sokféle procit. Általában beleraktam, és mentek. Előtte persze megnéztem, a chipset támogatja-e. -
-
-
Rids
csendes tag
válasz
Thunderzolee #4387 üzenetére
Manufacturer: Gateway
Model:ML3108q
Chipset: Nvidia GeForce Go 6100 Rev:A2
SouthBridge: Nvidia nforce 410/430 MCP Rev:A3Brand: Phoenix Technologies Ltd.
Version:79.13
Date:06/06/2007De beszéltem valakivel azt mondta nekem hogy ö cserélt már egy ilyen procit laptopban de nem ebben a fajtában, Belerakott egy AMD Athlon 64 x2 TK-53-as procit és ment neki.
-
ro_bert17
őstag
Sziasztok!
Van egy FS Amilo L6820 laposunk. Ebben jelenleg egy ilyen processzor van. Ezt szeretném erősebbre cserélni.
Amit kérdeznék: találtam egy "szerviz" oldalt, ahol eladásra kínálnak bele egy ilyen, és egy ilyen processzort is.
Na most az első egy desktop proci. Ez abszolút lehetetlen művelet, vagy csak próba kérdése?
Köszönettel -
csizo
aktív tag
válasz
Thunderzolee #4388 üzenetére
Bocs,hogy nem írtam.Szóval tömören:4GB ram,WD320GB 7200rpm,Win7 64bit,Media player classic home cinemax64 lejátszó,ffdshowx64.Elméletileg a win7 töredezettmentesít folyamatosan a beállított időszakban.Szintén elméletileg ezzel a konfigurációval nem szabadna szétesni,bekockásodni a hd filmnek.Hát most itt tartok
-
Nálad nem a processzor, vagy a VGA gyenge, valami más baj van, nem akadhatna azzal a CPU+VGA párossal a filmlejátszás.
Mennyi ram van benne?
Milyen merevlemez van benne?
Töredezettségmentesítés hogy áll?
Milyen rendszer van rajt?
Milyen médialejátszó akad?
Milyen kodekcsomag van fent? -
Meguntam a Googlezást, ha megmondod milyen chipset van benne, lehet tudunk ajánlani hozzá procit.
Bár ha az AMD Turion 64 x2 tl-50-es nem ment benne, akkor nem sok féle maradt amit bele lehet tenni. Nem is biztos, h érdemes cserélni.Everesttel, CPU-Z-vel ki tudod olvasnia chipsetet.
-
kem
addikt
válasz
grafmókus #4383 üzenetére
Melyiket ajánlod? Szerintem az 1mm-es kéne, de ne tudom mennyire jó ennek ha kicsit ki van lapítva.
SeniorTilla
Az a baj, hogy a GPU néha felmegy 70fok fölé alapjáraton, ebből gondolom, hogy a random kikapcsolásoknak az lehet az oka. Töltéskor az akksi is elég meleg, az még feljebb nyomja a GPU-t, és már el is érte a 100fokot ahol szerintem lekapcsol a hővédelem. -
-
grafmókus
tag
Mivel HD4500-as vga van benne, a játékoknál sem a proci a gyenge pont, hanem a vga, én a helyedben nem cserélnék semmit. mert szvsz annyit nem ér az egész.
(#4382) kem :
esetleg próbáld meg lejebb venni a vga órajelét, ugy nyersz pár fokot, esetleg a hűtő pucolásával is megpróbálkozhatsz, de amiről írtál szürke "gumit" kihagyni nem célszerű, esetleg ha már nagyon száraz és pereg, akkor cseréld le. Phobya hővezető lap van belőle vékonyabb(0,5mm) , vastagabb(1mm) 2 cm.
-
kem
addikt
Sziasztok!
Van egy T60-as IBM laptopom Radeon 1400 valami integrált videóvezérlővel, ami külön chip. Ez sajna túlmelegszik, de nem tudom újrapasztázni, mert az a rohadt szürke ragacs van ott paszta helyett. Sajnos pasztára nem tudom cserélni, mert a ragacs helyén túl nagy a hely a GPU magja és a hűtő felülete között. Erre van valami ötletetek?
-
csizo
aktív tag
válasz
grafmókus #4379 üzenetére
Legfőképp hd filmeket nézni használom és elég sokszor bekockásodik vagy szétesik a kép.Próbáltam már többféle megoldást találni a problémára,de végén csak ez a lehetőség maradt.A játékoknál sem jönne rosszul egy kicsi plussz!Ezek tükrében,milyen procit javasolnál?Én sajnos teljesen láma vagyok ezekhez a dolgokhoz.
-
Rids
csendes tag
Sziasztok.
Nekem most a Gateway 3108q notimban van egy AMD Mobile Sempron 3400+-os procc ezt szeretném kicserélni egy 2 magosra csak nem tudom mi lenne jó bele tegnap próbáltam beletenni egy AMD turion 64 x2 tl-50-es de azt írta ki hogy "Súlyos hiba cserélje ki a processzort". Na ha van valakinek valami jó ötlete ossza meg velem.
Köszi. -
csizo
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni Tőletek.Szeretném a Dell Vostro1015 notimba levő procit erősebbre.Jelenleg T5870 van benne.Milyet lehetne belerakni?A proci adatai
rocessor Number T5870
# of Cores 2
# of Threads 2
Clock Speed 2 GHz
L2 Cache 2 MB
Bus/Core Ratio 10
FSB Speed 800 MHz
FSB Parity No
Instruction Set 64-bit
Embedded Options Available No
Supplemental SKU No
Lithography 65 nm
Max TDP 35 W
VID Voltage Range 1.075V-1.175V
Package Specifications
TJUNCTION 100°C
Package Size 35mm x 35mm
Processing Die Size 143 mm2
# of Processing Die Transistors 291 million
Halogen Free Options Available No
Advanced Technologies
Intel® Turbo Boost Technology No
Intel® Hyper-Threading Technology No
Intel® Virtualization Technology (VT-x) No
Intel® Trusted Execution Technology No
Intel® 64 Yes
Enhanced Intel SpeedStep® Technology Yes
Intel® Demand Based Switching No
Execute Disable Bit Yes -
Puma K
nagyúr
De sügér vagyok... még azt is meg akartam kérdezni, hogy a Radeon HD5470 helyett lehet-e másik kártyát beletenni?
(tudom, hogy az ATI.. akarom mondani AMD és az Nvidia különböző foglalatot használ laptopoknál... és hogy az AMD majdhogynem generációk között is váltogatja a foglalatokat csak azt nem tudom, hogy ebben a gépben lehet-e cserélni )
Üdv
Pumau.i.: remélem már több dolog nem jut az eszembe...
-
Puma K
nagyúr
Hali!
Lenne egy Sony VAIO VPCEB3E1E típusú laptop, amiben egy Intel P6100 proci van. Az lenne a kérdésem, hogy ebben a gépben lehetne cserélni a procit?
Ha igen akkor P6100-től mik mehetnek bele (az összes PGA988 foglalatú proci, i5 - i7)?Üdv
Puma -
grafmókus
tag
-
grafmókus
tag
válasz
#48613632 #4372 üzenetére
mxm 1 (type 1)
ha csak net, film, flash játék akkor az x700 bőven elég.
2x1 giga bőven elég, az előbb felsoroltakhoz. gyárilag xp-vel adták ezeket a gépeket, én xp-vel használnám, de mindenki maga dönti el, hogy mit használ
amugy ezekre a feladatokra a mostani 750 is bőven elég.
-
törölt tag
válasz
grafmókus #4371 üzenetére
köszönöm a válaszokat grafmókus
na így már tiszta. Sajna azt nem tudtam, hogy MXM1 és 2 típusok vannak, még jó hogy nem vásároltam be.
Egy 770-es dothan van fent bayon 0.99p-ről indul, abba belemászok, a 780-asok méregdrágák, meg fix árasok, az már tényleg nem éri meg.a VGA-t illetően kicsit még bizonytalan vagyok ... A gép netezésre, esetleg filmezésre lenne, meg flash alapú játékokhoz, teljes képernyős, mint pl a Frontierville. Esetleg erre javaslat?
ramot raktam bele 2x1GB 667-est. Esetleg XP SP3, vagy inkább win7.
Vista-t most kihagynám ...
szerk: most keresgélés közben bukkant fel az MXM Type A ... ez most egy 3. verzió? Vagy ez a type 1, azaz MXM1
-
grafmókus
tag
válasz
#48613632 #4370 üzenetére
ha jól emlékszem csak pentium m-eket lehet bele pakolni, szóval m760, m770, m780 (m780 a max)
a vga cserélhető mxm 1-es, én anno pakolgattam ezekbe az x700-as helyére 7600go-t és 8600gs-t, 7600-as még elment benne, de a 8600- baromira melegedett, és gyakran fagyogatott.
pinmod: mivel notiról van szó én személy szerint a tuningot, nem ajánlom. szvsz nem éri meg az a + 1-200 Mhz azt, hogy 2 hónap mulva megdögöljön a gép.
-
törölt tag
Sziasztok, én is kérdést intéznék a jelenlévő techye fórumtársak felé.
A frissen szerzett laptopomat szeretném kicsit felspécizni.A laptop Fujitsu-Siemens Amilo M1437G, pillanatnyilag egy m750 1.86GHz Dothan van benne, kérdésem, mi a lehető legnagyobb CPU, ami elmegy benne?
Esetleg olvasgattam a pinmod lehetőségéről is, ebben az esetben mi lenne a legnagyobb lehetőség?
valamint VGA-ra kérnék egy javaslatot, ebben a modellben lehet cserélni, bár azt nem tudom, hogy itt van e kompatibilitási probléma, vagy amit bele lehet illeszteni, az el is indul?
Pillanatnyilag egy X700 van benne, lenne egy aránylag olcsó lehetőségem 512-es 8600 GS-re, vagy jóval drágábban GT-re. előbbi 40, utóbbi 120 font. Kicsit irreálisnak tartom a különbséget árban a 2 tipus között, ha a tudásukat nézem - szerintem -
Morden24
nagyúr
Sziasztok!
Dell Studio XPS 1647-es géppel kapcsolatban szeretnék kérdezni.
Az első az lenne, hogy a gép leírása azt mondja, hogy 1333-as memóriák vannak benne, de az i5 M520, ami benne van, elvileg csak 1066-ot tud. Akkor ez azt jelenti, hogy egy ramfejlesztés esetén (amit tervezek) nem is érdemes 1333-as CL9-es ramot venni, hanem inkább válasszam az 1066-os CL7-est?A másik kérdésem, hogy ha a processzort akarnám fejleszteni, akkor kvázi bármilyet rendelhetek hozzá, amit támogat a PM55 chipset, vagy hogy működik ez?
Előre is köszi!
-
-
szabinyo
csendes tag
Hello.Hülye kérdés jöhet?
acer 5538g ben proci cserélhető?
# Processzor típus: AMD Athlon X2
# Processzor jellemzők: L310 (L2 cache 2*512MB / FSB 800MHz, 13W) 1.2GHz.
mást nem tudok róla,De jobb lenne 1 erösebb.
köszike minden megjegyzést. -
grafmókus
tag
ha dell 110L akkor valszeg ez kellhet
-
magua.
tag
Régi DELL Latitude 11L gépbe keresek használt invertert. A kijelzőn következő cimke van:
15.0" XGAQUANTA DISPLAY INC. (LK01) N15A4 Rev.02
Rating: 3.3V---700mAA döglött inverteren nincs cimke. Milyet tehetek bele?
-
szelesjanos
tag
válasz
Thunderzolee #4360 üzenetére
Köszönöm a segítségeteket!
-
válasz
szelesjanos #4358 üzenetére
Itt az adatlapja:
http://www.notebook.hu/download.cmt?id=874
Beleraktsz nagyobbat is, ahogy grafmókus is írta.
Jobb oldalt fel vannak sorolva a procik.Itt az aprók közt kereshetsz hozzá:
hardverapro.hu/aprok/hardver/processzorok/egyeb_processzorok.php -
grafmókus
tag
válasz
szelesjanos #4358 üzenetére
Akár T5500-as procit is tehetsz bele, annyi, hogy a mostani procid 27W-ot kajol. A T2400-as pedig 31W-ot, a hűtő megbírkózik ekkora külömbséggel. De upgrade előtt nem ártana megnézni, hogy a biosod mikori és lehet hogy frissíteni kell majd.
-
szelesjanos
tag
Sziasztok!
Leszögezném, hogy elolvastam az első HSZ-t és sok hasznos dolgot megtudtam belölle, köszönöm.
Viszont volna egy kérdésem:
Szeretnék CPU-t cserélni a gépembe (laptopom)
Socket M-es foglaltú és a gyárilag szálított CPU van benne.
Egy Intel Core Duo T2400 2x1,83 GHz CPU-ra szeretném kicserélni. Kérdezném, hogy elbírja a a gép, esetleg lehetne-e erösebbet beletenni?
Vagy tudnátok ajánlani mást?
Köszönöm előre is a segítséget!Üdv!
-
-
Újoncka
aktív tag
Sziasztok nem találtam róla infót hogy Asus K52JE laposban hány vinyónak van hely ?
-
pro70
senior tag
Amilo M1437G-ben cseréltem videokarit....az X700-hoz nincs, illetve végül találtam drivert, de ki is nyírtam vele a vga-t mind1 nem is ez a lényeg.....minden "tökéletes most" ...úgy értem az új karinak (8600M GT) fexik a win7, de magának a gépnek, valszeg az oprendszernek köszönhetően (win7 topikba már írtam, azt mondták vírus lehet, de nem az) vannak dolgai...pl. ha egy régi lemezt nehezen olvas, gondol 1et és eltünteti a meghajtót, ami csak akkor jön vissza ha behelyezem a telepítő-cd-t és újraindítás után nem nyomok meg gombot... ...Aztán ott van az alvó állapot...ha felébresztem nem mindig ad képet... ...Meg még annyi lenne, normális dolog-e az hogy szimpla netezés közben se "hűvösebb" a vga 69 foknál...
-
ro_bert17
őstag
Sziasztok!
Egy vaio laptopot szeretnénk kitakaríttatni, pasztáztatni. Tudtok valami komoly, megbízható helyet ajánlani? Jöhet priviben, csak hogy ne reklámozzunk.
Köszönet -
stratova
veterán
válasz
Picturemaker #4347 üzenetére
A készülék előzetes ismerete nélkül én speciel rákeresek az adott szériára "service guide", "service manual" vagy "maintance manual" (Lenovonál simán HMM) szavakkal.
találatMemory
• Two DDR-II 533/667MHz SO-DIMM
• Supports Dual channel
• Up to 2GB with 256MB/512MB/1GB module for Intel
945PM/945GM/943GML Chipset
• Up to 4GB with 2GB module for Intel 945PM/945GM ChipsetHDD
• One/Dual 2.5", 9.5/12.5mm Hard Disk, up to 400GB (200GB+200GB)
• SATA 1.5Gb/s
• 9.5/12.5mmH, 2.5” SATA HDD Support1.3 2.5-inch Hard Disk Drive
The internal HDD is a random access non-volatile storage device. It has a non-removable
2.5-inch magnetic disk and mini-Winchester type magnetic heads. The computer supports up
to 250G HDD. -
Picturemaker
őstag
Üdv!
Egy toshiba satellite a200 2n7- ben milyen mekkora HDD rakható, vagy hol lehet ezt az adatot kideríteni? oshiba honlapján nem találtam.
Gyárilag 120-as van benne (ebben a típusban a memória mennyiség is korlátozva van max. 2 GB-ra).Köszönöm.
-
stratova
veterán
válasz
stratova #4345 üzenetére
Egyre kellemesebb meglepetéseket szerez az XBMC ezzel a procival. Viszonylag friss telepítésű XP alatt az 1920x1080 x264 FLAC-s MKV-t ha nem is tökéletesen (itt-ott megakadozik, többnyire dinamikusabb képsoroknál), de már teljesen elfogadható tempóval játssza le. Ugyanez érvényes a 720p-s Youtube videókra. Lehet, hogy venni kellene a fáradságot egy kernelfordított linuxos verzióra. Sajnos hőfok is a processzorhasználathoz igazodik 58-59 °C - 84-96%
Viszont sokkal kellemesebb az összkép mint 1.8 GHz-en. -
stratova
veterán
-
aFagylaltos
csendes tag
sziasztok!
Meg uj vagyok a forumon, nem tudom hol kerhetnek segitseget.
Pär napja irtam egy h.sz.-t, de välaszt meg nem kaptam.http://prohardver.hu/tema/fujitsu_siemens_amilo_velemenyek/hsz_11454-11454.html
Sziasztok! Egy amilo pi 1556 laptopról lenne szó. Az alábbiak történtek vele:
-Szétesett a kép, videokártya hiba végett. A kártya cserélve lett, azóta a kép tökéletes.
nvidia 7600 go volt benne amit ugyanerre cseréltem, tehát most is 7600 go van benne.
-Ezzel egyidővel jött az alábbi problémám : A hűtő venti mindig alapjáraton forog, hiába terhelem , hiába melegszik az mindig csak lassan komótosan pörög. És ez oda vezet, hogy kibírhatatlanul forró lesz és lefagy/kikapcsol, ezért nem is tudom egyáltalán használni.Mitől lehet ez a hiba? Véletlen a videokártya csere és ez a hiba előjötte? Vagy van valami köze? Esetleg elromlott a hőszenzor, és falsh értéket mér? Ez esetben van módom ezt cserélni? Vagy csak a venti hibásodott meg? ( alapjáraton forog, de azt szépen halkan teszi, nem tűnik hibásnak a venti. )
Remélem tudtok segíteni , nagyon fontos lenne nekem ez, hogy megoldódjon!
üdv.: Geri
u.i.: bios frissítés tegnap volt, a legújabb került fel rá.
-
stratova
veterán
válasz
ro_bert17 #4339 üzenetére
Jó kérdés én megnéztem egy két itteni ajánlást a "Milyen hűtőt vegyek" topikban ill. pár külföldi tesztet is. Kifejezetten pasztával foglalkozó topik is van rákérdezhetsz a költséghatékonyabb megoldásokra. Mivel nem szoktam 2 hetente pasztázni és nem egy procira fog kerülni az egész, úgy gondoltam 1260 Ft nem sok érte, gyanúsan olcsónak is találtam az MX-3 2000+os árához mérten, de kint is olcsóbb annál. Meglátjuk mennyit hoz az Asusnál.
-
válasz
HRC_Szykla #4329 üzenetére
Gondold el egy ilyen kártyacsere az ASUS szervízben 120 ezer forint
-
stratova
veterán
válasz
HRC_Szykla #4333 üzenetére
Előre tájékozódni sosem rossz dolog, viszonylag friss még a notid. Ha már tényleg kevésnek bizonyul és garanciális keresd fel az Asust ez ügyben. Gondolom mire ez tényleg kevés lesz sok víz lefolyik a Dunán. Később érdemes lehet megnézni jött-e ki ennél érezhetően nagyobb teljesítményű vas azonos vagy kisebb fogyasztással MXM3.0b foglalattal. Úgy láttam többen váltottak pl GTX 260m-ről HD5870-re.
Viszont érdemes tudni, hogy ezek a kártyák nem olcsók régebbi darabok is 15-35e FT-ra rúgnak 80-150e körüli gépekbe (használt eszközöket feltételezve).ro_bert17: Tudtommal igen, ajánlott az Arctic Cooling MX-3, MX-4. Ezek áramot nem vezető paszták. Az MX-3 egy lehelettel jobban hűt, az MX-4 ált. olcsóbb és könnyebb felhordani. Ha minden jól megy a héten kap MX-4-et a nálam egy notebook és egy asztali is.
-
ro_bert17
őstag
Sziasztok!
Hővezető paszta a notik cpu/gpu-hoz használható ugyanaz, mint pl. egy asztali géphez? Van ajánlott márka/termék? -
HRC_Szykla
csendes tag
válasz
stratova #4332 üzenetére
Igazság szerint egyelőre csak érdeklődöm, hogy hogyan mennek ezek a dolgok... és ha majd nem leszek megelégedve a VGA teljesítményével, vagyis nem úgy mennek a gémek, ahogy kellene, akkor milyen lehetőségeim vannak e téren. Mert nagyon elégedett vagyok a géppel, ezért ha nem muszáj, akkor nem vennék újat... Sajnos a (főleg gamer) notiknak ez a nagy hátrányuk, de még bőven kárpótol másban... akár játszani a melóhelyen, vagy a LAN partykon barátokkal
Köszönöm a segítséged! -
stratova
veterán
válasz
HRC_Szykla #4331 üzenetére
Ha garanciális a gép akkor mindenképp az Asust kellene megkérdezni, hogy vállalnak-e benne kártyacserét avagy sem (egyáltalán van-e mire). Ezt egyébként egy notebookszervizben el tudják végezni, általában bonyolultabb egy ram/hdd/odd cserénél.
Nekem nemrég sajnos sikerült sietség miatt megsértenem egyik már öregecske notebookunk szalagkábelét, hiába szedtem szét és tettem össze előzőleg párat gond nélkül. Szóval létezik ugyan a tiédről is szétszerelést mutató videó, de otthon ilyesmi egy ilyen értékű gépnél semmiképp sem ajánlott. Amíg garis csinálja a gyártó ha vállalja, utána gyakorlott szervizes kezek.
Viszont változatlanul nem igazán értem a csereigényt, mert az egyik legerősebb egykártyás megoldás birtokosa vagy. Ami többet tud nála már vagy 25 W-tal többet is fogyaszt nem 4-5-tel. A testvérmodell G73Jw is egy GTX 460M-mel van szerelve, ami teljesítményben közelíti a tiédet. Üresjárati fogyasztása magasabb a terhelt pedig némileg alacsonyabb a HD5870-nél, de arra átváltani felesleges lenne.
Ha változatlanul cserélni akarsz keresd fel az Asust, hogy vállalja-e. -
HRC_Szykla
csendes tag
válasz
stratova #4330 üzenetére
Köszönöm a gyors választ, és felvilágosítást! Igaz, nem egy hétköznapi gép, de mindenképp notiban kellett egy gamer típus. Éppen ezért a VGA-val lesz leghamarabb gondom. Sok helyen érdeklődtem, hogy cserére esetleg valami mód... eddig sehol nem válaszoltak a kérdéseimre. Nem igazán látom át ezeket a dolgokat, ezért keresek ebben jártas embereket
Nem tudom, hogy mennyire tudná a plusz hőt elvezetni, csak-csak megcsinálták a hűtést úgy, hogy bírja a gyűrődést, ha már játékra tervezték... bár ezt úgy is csak tesztek mondhatnák meg, hogy még belefér e a határok közé. Szóval leegyszerűsítve, te a helyemben mire cserélnéd a jelenlegi kártyát?
A gép még garis persze. De még arról sincs lövésem se, hogy hol tudnák esetleg kivitelezni egy kártyacserét... Asus hivatalos szerviz foglalkozhat ilyesmivel?
Sorry a sok (láma) kérdésért, de ezek a részek valahogy nálam kimaradtak. (második notim csak ez) -
stratova
veterán
válasz
HRC_Szykla #4329 üzenetére
Szerintem nem sokunknak van ilyen konfigurációja. Elméletben a kártyád cserélhető ugyan de 55-65 W-ot fogyaszt. Teljesítményben felette lévő kártyák (nem Crossfire/SLI) MXM3.0b foglalattal:
Ati
HD 6950M - GTX 470M körüli fogyasztás
HD 6950M - 75-100 WNvidia
GTX 470M - 65-75 W
GTX 480M - 100 WMég ezeknek a hőtermelését sem hiszem, hogy el tudná vezetni az Asus, amiből nem jött ki CF verzió, egy MXM 3.0b foglalat van rajta.
Mobility HD5870 Crossfire (120 W !) ebben van és azért ez vaskosabb darab.
Aminek a fogyasztása meg a tiéddel kb. egyező (GTX 460M) vagy alacsonyabb, arra meg nem is nagyon érdemes váltani (mellesleg nem garanciális ez még?). -
HRC_Szykla
csendes tag
Még elméletben sem tudja senki sem, hogy lehetséges e VGA csere egy Asus G73JH - TY226Z notiban? Ami benne van az egy ATI Mobility Radeon HD5870 1GB. Mondjuk lehetne e cserélni egy ATI Mobility Radeon HD5870 Crossfire-ra? Lényegében ugyan az a ktető, csak a Crossfire a "duplája" bizonyos részeiben... Valaki esetleg?
-
NEMO1968
őstag
válasz
stratova #4326 üzenetére
OK!
Köszi!
Akkor normálisan pasztázva kb. onnan fogok indulni,mint a Te ASUS-od paszta nélkül.
Ha a vége is ennyivel kevesebb lesz,akkor gondolom rendben lesz.
Mint írtam is,nem hiszem hogy túlzottan extrémen fogom hajtani,de pár órát előfordulhat.
Több helyen is olvastam(gúúgli)hogy ilyet dobtak bele,de teszteket nem találtam sajna.
Na majd kuksizom erősen a hőfokot,csak kerüljön bele.
Én is asztalon használom a gépet,még kicsit meg is emelve,szal levegőt fog kapni rendesen.
Nem bánnám,ha nem kéne megválnom tőle.
-
magua.
tag
Üdv mindenkinek!
Van egy régi DELL Latitude 110L laposom, amiben elszállt az inverter:SUMIDA IV11145/T-LF
Szeretnék venni egy bontottat, de ilyen gépet nem nagyon látok. Az lenne a kérdésem, hogy mely más gépekben van ugyanilyen inverter, vagy olyan ami ebbe is jó lenne? -
stratova
veterán
válasz
NEMO1968 #4325 üzenetére
Igen a sajátomban "csak úgy beletéve". Az Acer TM 2410-ben emlékeim szerint 49,5 °C-ról indult a móka itt 43 °C-ról.
Acerben ahogy láttam rezes AL a hűtés itt viszont csak réz.
Azért egy prime95 nem éppen egy mindennapi felhasználási terület, szerintem tekinthető ennél a procinál worst case esetnek. A gép egyébként asztalon volt tehát kapott levegőt (nem ölben/ágyon stb. az a halálom, ha már ölbe veszem ideális a tacskó gazdaságos szennyes tartó műanyag fedele, amíg nincs komolyabb ilyen célra használható eszközöm).
Inkább a többi jószágot féltettem kicsit a gépben. Egyébként 80 °C-nál döntöttem volna úgy, hogy lekapcsolom a tesztet, specifikáció szerint ennél többet is elviselne.Írtam, hogy a ramok 533 MHz-en mennek. Nagy valószínűséggel Acernél a korábbi próba során elnéztem valamit erre vonatkozóan, szóval azt újra meg fogom vizsgálni jövő hét hétvégén.
-
NEMO1968
őstag
válasz
stratova #4324 üzenetére
HÚÚÚ!
És ez a Te gépedben,az ASUS-ban volt?
Ha jó emlékszem,csak úgy beletetted?
Már megvan(lesz) a proci,de a végén kiderül,hogy nem fogja bírni a hűtés?
Kis híján 70 fokot kicsit sokallok azért..
Persze más kérdés,hogy nem mindig fogom teljes terhelésen hajtani,de várok egy megnyugtató választ.
ACER TM 2410-esbe tenném. -
stratova
veterán
Korábban ígértem, de csak tegnap este jutottam el egy rövidebb tesztig. Átkapcsoltam 2 GHz-re (100 -> 133 MHz Bus Speed) a Pentium M 760-at (az A6Vm alaplapon foglalat felett van 2 kapcsoló, 1 OFF 2 ON állásra).
Induló üresjárati hőmérséklete: 43 °C
Terhelt hő 1 óra Prime95 alatt: 67-68 °C
Szoba hőmérséklete: 23 °CA memóriák 533 MHz-en mennek.
Az Arctic ooling MX-4 már megvan, de még nem hordtam fel. -
Z86
őstag
válasz
propaganda #4322 üzenetére
Ez szerint 533 MHz-es DDR2 modulok vannak benne, szerintem az általad linkelt is jó lesz hozzá.
-
propaganda
csendes tag
Sziasztok!
Amilo pro v3205 laptopomba szeretnék memóriát venni. Én erre gondoltam [link], kérdésem az lenne, hogy ez jó lesz-e bele illetve, hogy megéri ezt venni? Ha nem, akkor tudnátok valamit helyette ajánlani?
-
smash1986hu
csendes tag
Sziasztok.
Van egy régi Gericom Supersonic PCI-E 1st Edition notim, es meghalt benne a GeForce Go 6600. Az lenne a kérdésem, hogy bele lehet-e tenni másféle karit, mert ilyet sehol sem találok. Vagy esetleg lenne valakinek valami ötlete, honnan lehet szerezni egyet? -
stratova
veterán
Akkor itt ua. lesz a helyzet mint Asus A6R vs A6Rp notebookoknál. Mindkettő Xpress 200m-es, de az egyik max. 1 GB a másik 2 GB ramot támogat (csak a max. 1 GB-ot támogató nálunk is megevett 1,5-öt).
A különbség:
NB: ATI RC415MD SB: SB460
NB: ATI RC415ME SB: SB460Ha megnézed ugyan ez a szituáció Li 1720 és Li 1718 esetén.
Tudom ez rajtad nem segít :/ -
stratova
veterán
-
mnb987
csendes tag
Sziasztok, kellene egy kis segítség.
Van egy FS Amilo li1720 típusú laptopom, amiben az 1,5 giga ram-ot szeretném 2 gigára bővíteni. ( esetleg dual channel ). A mostani 1+ 0,5 felállást 1+1-re cseréltem. Hiába azonos a gyártó ( kingston ), azonos az órajel ( 533 ), csak 1 gigát lát a windows. Külön-külön mind a kettő működik. Az 1,5 gigánál különbözik a gyártó, mégis képes együtt dolgozni a 2 memória. Megnéztem Everesttel, a foglalatokban felismeri mindkét 1 gigás modult, de rendszermemóriának csak 1 gigát jelez.
A segítségeteket előre is köszönöm. -
HRC_Szykla
csendes tag
Sziasztok!
Már egy ideje boldog tulaja vagyok egy Asus G73JH - TY226Z notinak. Az lenne a kérdésem, ha nem lesz már megfelelő erősségű a VGA benne, az lehetne e cserélni esetleg másikra? A többi paraméterrel mostanság nem lesz gondom (8 GB DDR3-1333 ram, Intel Core i7-740QM), de a VGA-t (ATI Mobility Radeon HD5870 1GB) hamar utol fogja érni a játékipar...
Válaszotokat előre is köszönöm! -
Hunter2
addikt
van egy msi-1632-es notim és nem azt írja amit a billentyűzeten beütök. Bill csere után is ugyanez a helyzet. Valami ötlet?
-
válasz
zsolt19900 #4300 üzenetére
Ha 1280x800 van benne akkor csak olyanra lehet cserélni,miovel nagyobb felbontású kijelzöhöz másmilyen átvezetö kábel szükséges,tehát azt is cserélni kellene,de ha az adott típus nem készült nagy felbontású kijelzövel(WSXGA,WSXGA+,UWGA)akkor kábel sincs hozzá
-
Az Asus eeepc-ben a proci rá van forrasztva az alaplapra,nincs foglalat
-
totada
csendes tag
sziasztok,
adott egy asus eeepc netbook, amit kicsit szeretnek megturbozni (csodakat nem varok tole, de egy kis teljesitmenynovekedes nem artana).
a ram mar bovult a gyari 1 gb-rol 2-re, most a procit nezegettem, hogy mit lehetne vele kezdeni. egy 900 mhz-es celeron m 353 van a gepben jelenleg es eszerint a tablazat szerint socket 479-es foglalatba illeszkedik. ugye jol ertelmezem, hogy ha cserelni akarnam, akkor a bovites 'teteje' a celeron m 390-es, 1,7 ghz-en ketyego modell lenne? mire kell meg odafigyelnem? aramfelvetel es hasonlok mennyire szamitanak?
koszonom elore is a segitseget!
-
netmesterke
aktív tag
Sziasztok!
Következő lenne a kérdésem;
Egy MSI VR610X (AMD TK 55,2GB,250GB,X1250) notiba szerintetek érdemes procit cserélni? A ram és a hdd bőven elég, viszont elég lassúcska frissen telepítve is a masina, viszont nem tudom milyen procit rakhatnék bele,amit a hűtés is elbír? Van ezek közt hőtermelésben különbség?
Előre is köszönöm! -
stratova
veterán
válasz
stratova #4305 üzenetére
Hmm az e525 szintén GL40 chipsetes és van aki Penryn-3M-es procival használja. A legolcsóbb upgrade ebből a szériából egy T4200 lehetne van SpeedStep, vagy ha nagyobb rá a keret T6400-T6600 de a Celeron után már az előbbi is bőven jó. Azért vétel előtt ha lehet próbáld ki.
-
stratova
veterán
válasz
suni100 #4301 üzenetére
Zoli bácsi cserélt benne Celeront T3200-ra. Ez annyival butább/gyengébb az alapjául szolgáló C2D-nál, hogy 1 MB L2chache van benne és nem támogatja a SpeedSteppet (ez az akku üzemidejére van jótékony hatással, a dinamikus órajel és feszültségszabályozás miatt). Cserébe olcsó és mindennapi felhasználásra elegendő (teljesítményét megnézheted a cpu-world-ös link benchmark füle alatt). Van aki T9300-at tett bele, de szvsz az abba a gépbe már bőven felesleges
ellenben látszik, hogy a gép megeszi a Penryn magos 800-as FSB-s procikat is (a Penryn-3M már újabb nem biztos, hogy kompatibilis akár egyező paraméterek esetén sem). Hogy ezen belül mit ismer fel a géped függ attól, hogy melyik az utolsó proci aminek a mikrokódja bekerült a géped biosába. Erről infóm nincs max. annyi, hogy az utolsó biosod 2009/09/08-án került ki.
-
Tim82
félisten
válasz
zsolt19900 #4300 üzenetére
Kapásból mondom, hogy nem.
A gépedben egy 16:10 képarányú kijelző van. A másik kijelző, amelyiken gondolkodsz, a felbontás alapján 4:3 képarányú. Nem fogod tudni beleerőltetni a keretbe.
Keress inkább 1440 x 900 vagy 1680 x 1050 felbontású kijelzőt. Én megpróbálnék utánanézni, hogy a notidból van-e olyan modell, amelyik nagyobb felbontású kijelzővel került gyártásra, ha igen, annak a kijelzőnek mi a típusszáma és olyat próbálnék beszerezni.
Még így is kétséges, hogy "elviszi-e", ezt így látatlanban, a notid pontos típusának ismerete nélkül nem fogjuk tudni neked megmondani (függ a videokártyától, lehet, hogy invertert/szalagkábelt is kell cserélni stb.).
-
atesss
addikt
válasz
suni100 #4301 üzenetére
Nem az ICH9 a lényeg, mert az a déli híd (az az USB, Sata, hang, PCI-E x1, stb. vezérlését végzi), hanem az északi híd típusa kellene.
Meg esetleg hogy jelenleg milyen proci van benne.
Az, hogy "1.6 GHz-es core 2 duo" szintén nem mond túl sokat, mert abból is rengeteg típus lehet.
(Bár amúgy pont 1,6Ghz-ből már nem olyan sok, újabb modelleknél már 1,6Ghz-nél nagyobb órajelű a legalsó is. Csak nem tudom miért kellene pont feltétlenül az 1,6Ghz-es ? Vagy van valahonnan egy ilyen procid már ?)
FSB (533 v. 667 v. 800Mhz lehet esetedben); Gyártástechnológia: 65nm (Merom) v. 45nm (Penryn); bizonyos notiknál esetleg a max. TDP (kis fogyasztású subnotik); és a foglalat típusa mind érdekes lehet. -
19franky89
csendes tag
válasz
Barnuss #4050 üzenetére
Hy!
Jelenleg egy Acer Aspire 5720zg notebookom van. Szeretném fejleszteni ha lehetséges, mivel 1-2 évig még nem szeretnék újat venni.
Intel Pentium dual-core processor T2370, 1.73GHz
2GB DDR2
250GB HDD
NVIDIA GeForce 8400M GS, 256MBEzek az adatai. 4GB-ra szeretném felhúzni a ramot, plusz a processzort kicserélni olyan 2.5-3 GHz-re, ezek mellett kell még egy új billentyűzet is.
A kérdésem az lenne, hogy kb mennyibe lennének hozzá az új dolgok. Nem igazán tudom, hogy hol kéne megnézni, hogy mit lehet bővíteni, és hogy mennyibe kerül.
Remélem valaki tud segíteni!
Előre is köszi!
-
suni100
csendes tag
Sziasztok!
Egy barátom a következőket kérdezné tőletek.
Van egy ACER emachines e520 masinám másfél éve vettem és ki szeretném cserélni a CPU-t benne. Két dolgot nem tudok
Az egyik az, hogy lehetséges eme modelnél a CPU csere?
A másik, hogy egy 2 magos 1.6 GHz-es core 2 duo-t képes e lekezelni eme csodás kis ich 9 es csipkészlet?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bittorrent topik
- World of Tanks - MMO
- Bestbuy játékok
- Építő/felújító topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Path of Exile (ARPG)
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- További aktív témák...
- BAZÁR Laptop Notebook billentyűzet BILL használt és új 1hét garancia POSTA ON
- Dell WD19S / 180W adapter
- ÚJ Lenovo ThinkPad világítós MAGYAR billentyűzet X280 A285 X390 X395 L13 Yoga S2 5th S2 Yoga 5th X13
- StarTech USB C Dock - 4K 60Hz Quad Monitor - DK31C4DPPDUE
- Lenovo 100, 300, B50 egyes típusaihoz való utángyártott szűz akku eladó, csere!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest