Hirdetés
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Milyen egeret válasszak?
- OLED TV topic
- Bluetooth hangszórók
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Apple MacBook
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
veréb
tag
Sziasztok
renault m 2 kombi 2007 15 benzin 82kw
kicseréltem mind a 3 motortartó bakot de a hibajelenség még mindig fennáll néha napi 1 szer vagy 2 szer de van olyan hogy napokig semmi nem tudom kivenni 2ből ill 3-ból teljesen mindegy , hogy gyorsitok vagy éppen araszolgatok nem fordulat függő ez a hiba a kuplungcsere után jelentkezett kompletten lett cserélve
ma megnéztem a bowdeneket simán akadálymentesen mozognak
amire rácsatlakozik a 2 bowden a váltón a fekete műanyag keretben lévő 2 gömbfejre az egyik igen lötyög a függőleges
valakinek nem volt hasonló problémája?
a kuplungot nem légtelenítette a szerelő azt mondta azt nem kell ez igaz?
üdv
de ha 2 szer kuplungolok amikor nem jön ki a 2-ből vagy a 3-ból ,akkor szépen kiesik -
rob210
Topikgazda
Ettől még nem esik ki alólad a kocsi, csak kellemetlen nyitogatni a tankfedelet. Illetve a lélegeztető nyílás tisztítása megoldást jelenthet.
Ezt a betöltő nyílás alatt találod eldugott helyen, teszek fel mindjárt képet, csak most telóról vagyok.De az fhpd nem lehet ludas?
Legközelebb ha nem indul, próbáld meg sebességben megmozgatni kicsit a kocsit, elég meghintáztatni, és utána indítani. -
rob210
Topikgazda
-
Pecc
őstag
Itt a tél, itt a baj
Nem akart beindulni, többször tekertettem, röfögött 1mp-ig mindíg, aztán leállt.
Aztán kitekertem a tanksapkát, fogalmam sincs miért, nem szisszent, visszatekertem. Egyből beinult, mintha semmi nem lett volna. Mi lehet a hiba? ACt hallani, trafók jók, gyertyák jók, üzemanyagszűrő nincs egy éves. Rossz minőségű benzin esetleg? -
rwin5
őstag
Mitől van, hogy hidegindítás után természetesen? feljebb van az alap fordulatszám, majd kb 2-3 perc melegítés után beáll 0,7-re majd ahogy beáll a hőfok optimálisra leesik 0,4-re? nagyobb baja van az autónak, vagy kisebb lehet? Elvileg megnézték computeren is és nem jelzett semmit
-
rob210
Topikgazda
-
motoflug
őstag
Sziasztok!
A szívósor műanyagát és a motoroblokk fém részeit mivel érdemes, ill. mi a leghatékonyabb ha le akarom pucolni?
-
Sanyo77
tag
Van nekem egy belső "cicergés"-em, már feltettem itt a kérdést, de senki nem tudott érdemben válaszolni, viszont másnak is van ilyen problémája.
Különböző nyomkorászásaim, ütögetéseim során beszűkültek a lehetőségek pár alkatrészre, köztük erre: (piros nyilak)
Mikor nyomkodom, húzom olyan mintha a ragasztó elengedné, és pattan egyet. Kocsimosás után nincs ilyen hang egy darabig, gondolom a víz hatására.
Van valakinek tapasztalata, hogy kell leszedni? -
rob210
Topikgazda
válasz
andrás47 #48173 üzenetére
25.000.- körül van .
Itt találsz de pontos motorszám alapján keresd. -
rob210
Topikgazda
válasz
alexander12 #48172 üzenetére
Pattintós igen.
Nem tudom neked melyik van emlékeim szerint 3 részből áll.
Az újabbakkal még nem találkoztam. Thalia II, III, ezekről nem tudok nyilatkozni. -
rsf
senior tag
válasz
forceberg #48169 üzenetére
Én használok spurit az 1.5 dci-be. És mindenkinek ajánlom főleg télen! De rendszeresen érdemes használni! Igy 500-600Ft / tankra jön ki az ára.
A régi clióm 215e km-el máig tökéletes,99%-ban csak mol alap gázolajjal használtam. Szeptemberben néztem a tankot semmi fém darálék nem volt benne. Üzemanyag szűrőt 1,5-2 évente cseréltem az olajat 15e km enként.
Az új autómba is rakom pedig az még nincs 2 éves.
Ismerős dci-je nemrég hullott szét, sokkal kevesebb kilométerrel, mondjuk Ő mindig a legolcsóbb helyen tankolt. Hogy mi volt a tankban ne tudjátok meg..
De én úgy vagyok vele, hogy mindenki ott tankol ahol akar és azt rak az üzemanyagba amit akar.
Üdv. -
andrás47
senior tag
Üdv !
Megane II. 2006 benzines 1,4 valami a hátsó résznél hangot ad , megnézte a szerelő , és azt mondta az üzemanyag szivattyú adja, és ha hangosodik , majd ki kell cserélni, meg tudnátok mondani milyen kell bele, és hol érdemes venni, esetleg ha linket is tudtok adni az még jobb lenne. Köszönöm.
-
rob210
Topikgazda
válasz
kisslaci1908 #48164 üzenetére
Ok.
Ezek után már csak az érdekelne, hogy melyik ez az érzékelő?
Mert a beszÍvott levegő hőmérséklet jeladó filléres.
A légtömegmérő, meg megint csak nem olyan drága, hogy ezért el kelljen adni a kocsit.
Tudsz pontosat Írni, hogy mit mondott a szerelő?Most néztem rá, ehhez a motorhoz, ha nem a szivatyút, vagy a porlasztókat kell csesztetni, akkor nem olyan egetverően drágák az alkatrészek.
-
rob210
Topikgazda
válasz
alexander12 #48168 üzenetére
A fekete műanyag betétbe!!!
-
Valaki használ adalékot dízelbe?
A Spuri és e között mi különbség lehet?
SCT-Mannol 9980 Diesel Jet Cleaner -
alexander12
aktív tag
Thaliara szeretnék tolató radart szerelni. A hátsó lökhárítóba hova fúrjam? A fekete műanyagba, vagy lejjebb a fényezett részbe?
-
diablo1984
veterán
válasz
Predator2 #48166 üzenetére
Statisztikailag is kevesebb bonyorult alkatrèszből áll egy szívóbenzin, kevesebb jeladó, szonda, elektronika is van rajta, egy dízel ha kopott, akkor már nem indul, a benzines max az olajat eszi, de kisebb kompresszióval is tud működni. Ha egy dízel megkapja a törődèst, akkor az is lehet jó, de a benzines a ridegtartásèrt nem büntet annyira ès az előző gazdánál nem tudhatod melyiket kapta....
-
Predator2
addikt
válasz
diablo1984 #48151 üzenetére
Hasonlóan gondolom.
Egy kísértetiesen hasonlító mondatomra ezt a választ kaptam: "A benzines sem megbízhatóbb egy szemmel sem!!!!"(#48163) kisslaci1908
Eddig csak negatív dolgokat halottam/tapasztaltam ezzel (1.5dci) kapcsolatban.
Érdeklen, hogy te milyen (pozitív) tapasztalatokkal rendelkezel?! -
kisslaci1908
csendes tag
válasz
speedydb23 #48160 üzenetére
Igazából ez hosszú hogy miért ezt vettem... elég sok autóval találkoztam ami 1.5 dci... csodálkozom h sokan aztmondják h szar a motor.
-
Drughi
addikt
Olyan téli szvédőmosót tud valaki ajánlani, amibe jégoldó is van?
Talán a Sonax-nak láttam valamikor.Esetleg 'házi recept'?
-
speedydb23
senior tag
válasz
kisslaci1908 #48149 üzenetére
Almeraból miért nem a megölhetetlen 1.5 benzint vetted? Arról eddig nem igazán hallottam rosszat, de ez az 1.5dci tud szopóroller lenni, nem kicsit...
-
rob210
Topikgazda
válasz
motoflug #48157 üzenetére
Veszel egyet és kicseréled, 30 perc.
Ez scenic I nem tudom a gépedet.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Milyen gép ez?
Nem hiszem, hogy annyira drága lenne, hogy el kelljen adni a kocsit miatta. -
törölt tag
válasz
diablo1984 #48153 üzenetére
A jelenlegi tulaj így vette eredetileg "játszós autónak" aztán mégis úgy döntött, hogy rendbe teszi, így került hozzám, a teljes autó polírozása nem sokkal volt többe, mint amennyiért a géptetőt fényezték volna.
-
törölt tag
válasz
diablo1984 #48151 üzenetére
Csak polír 3 lépcsős.
-
diablo1984
veterán
válasz
vegyél benzinest, az menet biztosabb, kevésbé van zsebbenyúlós meghibásodása, cserébe többet eszik!
a használt autók sajna ilyenek
(#48150) Lion01: ez polírozva, vagy festve/lakkozva lett?
-
kisslaci1908
csendes tag
Nekem melegbe kicsit köhögve indul hidegbe nagyon nehezen az elött telefonon azt mondták h van valami hömérséklet jeladó ami miatt nem indul hidegbe s elkell adni az autót mert nagyon zsebbe nyulós a dolog.. évente veszek másik autót mert egyszerüen minden szar... vettem egy keveset futott almerát erre meg ez a baj... a fszom kivan az össze autóval is.. most aztsem tudom mit csináljak....
-
motoflug
őstag
Sziasztok!
Mi lehet az oka annak, hogy ha Scenicen bekapcsolom a hatso ablakmosot, akkor is az elso megy? Mi romlott el benne? -
rob210
Topikgazda
-
mycso
Topikgazda
válasz
Wiz Khalifa #48142 üzenetére
Gondolom neked is ott van, ahol a clioban: [link]
-
rob210
Topikgazda
válasz
Wiz Khalifa #48142 üzenetére
A biztosÍték táblánál van szinte mindegyik kocsinál.
Renault esetén a bal lábadnál a műszerfal alsó részénél. -
rob210
Topikgazda
válasz
kisslaci1908 #48140 üzenetére
Egyértelműen porlasztó hiba, csak azt kell tudni melyik vagy hány db.
Padlónál az elégtelen "égés" miatt fekete füstöt nem látsz? -
Wiz Khalifa
veterán
A diaghoz a csatit hol lehet megtalálni szerintetek?
-
speedydb23
senior tag
válasz
kisslaci1908 #48140 üzenetére
Szia!
Nekem Renault Clio 1.5dci-nél ugyanez a hibajelenség volt, 1db porlasztót kellett felújítani...
-
kisslaci1908
csendes tag
Sziasztok!
Kérdésem a következő lenne van egy 1.5 Dci-s Nissan Almerám olyan bajban vagyok hogy nehezen indul alapból melegben 4-5 tekerés hidegbe meg sok... ugye a check lámpa kigyullad ok.. elvittem szervizbe nyomásszabályzó szelepet ir de a nyomást megnézték aztmondták h minden rendben vele.. gyertyák, gázolaj szürő cserélve. Ja és ha padlógázt nyomok 4 vagy 5 be akkor is kigyullad a check lámpa szval sztem összefüggés van a kettő közt.. mármint a nehéz indulás és a padlózás közt.. a hibakód a P0089. Valakinek hasonló tapasztalat? 119ezer km-es gép.
Köszönöm
-
Sanyo77
tag
Na rendeltem egy diagot, remélem lesz haszna. Ha már azt tudja a mit leírtak, akkor jó.
Esetleg tapasztalat?
-
rob210
Topikgazda
válasz
Drughi #48122 üzenetére
Nem kell hozzá leirás, letekered a kupakokat, a rugó lábait kiakasztod kicseréled az izzót és visszakasztod a rugó lábait, majd a kupakot visszatekered.
A helyzetjelzőnél pedig ki kell csavarni foglalattal együtt, miután a csatlakozót levetted róla.
Az izzót pedig megfogod és egyszerűen kihúzod a foglalatból. -
Drughi
addikt
Udv ismét!
Megane 1 ph2 két izzós gépbe megvettem az izzókat. (hozza a Jézuska)
3 párat vettem, a ködfényszórót nem cserelem most.
Ki akarom cserélni a helyzetjelzőt, a tompitottat és a távolságit is.
Ezt meg tudom oldani bontás nélkül?Ha jol lattam a motorterben van mindkét oldalt 2-2 lecsavarozható ' kupak'.
E mögött ott van mind a 3 cserélni kívánt izzó?Esetleg ha volna róla leírás azt megköszönném!
-
törölt tag
Sziasztok! tresh rob210 köszönöm az ajánlást!
Természetesen attól.hogy nincs meg a Laguna még olvasom a topikot és ha már "szóba" kerültem, akkor néhány infó a témához kapcsolódva. Korábban csak Wolf anyagokat használtam, de a különböző autók, más és más lakktípusai miatt ezt fejleszteni kellett így ma már Scoll, meguiar's, Nanolex anyagokat is használok, védőbevonatból wax, nano és kerámia bevonat is rendelkezésre áll. A fent említett fóliázáshoz képest töredék árból újszerű állapotba hozható egy autó hosszan tartó védelemmel. Felteszek néhány képet amin az első fázis utáni szembetűnő különbség látható, ezután még két lépcsőben van finomítva a felület és utána kerül rá a védőbevonat. Ha nem ideillőnek találjátok a bejegyzést, akkor majd törlitek.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
diablo1984 #48118 üzenetére
Nekem meg olyan jött elő amióta hideg van hogy ha benyomom a kuplungot hogy váltsak akkor olyan hang jön előrröl mint ha valami lemez nem lenne a helyén. Nem reccsenés meg ilyesmi hanem mint ha valami két fém összeérne. És csak 1-2-3 és hátrameneti váltáskor hallani. Ha már a kocsi nagyobb sebbességben van akkor nem hallani.
Az vajon mi lehet?
-
diablo1984
veterán
válasz
rob210 #48116 üzenetére
nekem mostanában azt csinálja, hogy ha áll a kocsi 1 napot vagy többet, az első fékezéskor a hátsó fék felől olyasmi hang jön, mintha egy vakrozsdás cuccot akarnék simára csiszolni kis fordulaton! az első fékezés után elmúlik, onnan minden rendben van. berohadna a dobfékem állandóan?
-
rob210
Topikgazda
Na ma este elkezdett hazafelé villogni a stop és a kézifék visszajelzőm tök random.
Be is kaksiztam, de rápróbálva volt fékhatás, ésszel hazajöttem, reggel kezdhetem folyadék szint ellenőrzéssel és ha az a baj akkor keresgethetem, hogy hova lett.mindig a hidegben kell szerelni)
-
rwin5
őstag
Azt hittem ez egy olcsóbb megoldás, azért írtam ide, de akk sajnos nem. Egyelőre még nem zavarom a szakértőt, mert tavasz előtt nem akarok a dologgal foglalkozni. Főleg karcok vannak az autón, meg a jobb tükör meg van húzva, de a karcok számán eléggé meglepődtem, hogy milyen sok van. De mikor vásároltam az autót ez nem volt egyáltalán hátráltató tényező ebben az árkategóriában+életkorban.
köszönöm a hozzászólásokat
-
mycso
Topikgazda
Ahogy már írták előttem is a polírozással érdemes próbálkozni.
Autófólia ára elég kemény, nekem kb. 2éve mondtak kombi megane2-re 300k körüli árat. Ahogy most hirtelen utánanéztem, kb. most is ilyen számokkal dobálóznak minimum. [link](#48109) orosziem81: szia, ahogyan az összefoglalóban van (kép + adatok, amiket megadnál), küldd el nekem privátban.
-
rwin5
őstag
Üdv!
Lemostam az autót és jobban megvizsgálva elég sok a hajszálkarc rajta, de úgy néz ki, hogy jóideig a családban marad. Az újrafényezés túl nagy befektetés, de azon gondolkoztam, hogyha ekkora autót fóliáznak, akkor azt bevállalnám a tavasszal. Mekkora összeg lehet ez, vagy ekkora autóval nem is szoktak foglalkozni, csak a nagy bálna luxus autókkal?
jaj: 2002-es clio
-
motoflug
őstag
Sziasztok!
Szerintetek ennek a
Scenicnek a lámpateste egyben van, vagy cserélhető az üveg része a belseje megtartásával?
Új hozzászólás Aktív témák
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Egyéni arckép OFF
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kikristályosodik a Razr 60
- Gumi és felni topik
- iPhone topik
- XPEnology
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tőzsde és gazdaság
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- További aktív témák...
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 32GB 1000GB FHD 17 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest