Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Modding és elektronikai kérdések
- Home server / házi szerver építése
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- SSD kibeszélő
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- E-book olvasók
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alpi.
addikt
-
Alpi.
addikt
válasz
Geri Bátyó #47196 üzenetére
Jól megy !
[négyhaccá']
-
Alpi.
addikt
Közben nekiálltam megnézni, milyen lehet egy ilyen kicsike 5620-as.
[eddig ilyen] -
Alpi.
addikt
válasz
Geri Bátyó #47191 üzenetére
Ez azonos órajelek, azonos időzítések mellett működik és akkor is adott helyzetekben mutat némi kis pluszt csak, nem általánosítható az "előny". Ha magasabb órajelet tud a kevesebb rank és / vagy jobb időzítést kb. azonnal semmis a dolog, ráadásul ez jellemzően a szervereknél előálló ramokra (alacsony fesz, alacsony órajel, laza timing, magas refreshment értékek a stabilitás miatt) és az ott inkább (gyakrabban) előforduló gyors, komolyabb adatmozgás nélküli eléréseket segíti, amik bűn lassan zajlanának le azokkal a mem beállításokkal, rank interleaving nélkül. (ugyan ezért születtek ott meg a több csatornás kialakítások is, csak azok a sávszélesség miatt).
-
Hogy bekeverjek kicsit mert azért szerver lapokkal is használják itt páran az 1366-ot:
Szóval szervereknél csatornánként 8 rankot tud kezelni a procit de csökkentett órajelen (nálam csak 800-on mentek max)
Azaza akár kettő quad rankosat vagy 4db dual rankosat csatornánként amihez persze kell 12 slot a 3 csatornához.
Intelnek ez volt az első IMC-s megoldása, ennek megfelelően elég könnyen túl lehet terhelni.
Pár generációval később már nem volt ilyen limit DDR3 esetén:
Most tesztelgetek egy 2011v3-as 2673v3-as haswellt és brutál az mit kibír, kicsit extrém de az csatornánként órajel csökkenés nélkül tudja a 8 rankot, olyan szinten hogy akár 1866-on mehetnek a quad rankos moduljaim. 8db 16gb-os Persze ez azért extrém eset, ennyi rankál már Load reduced szokott kelleni azzal meg a csilagos ég a határ. Viszont sajnálatos módon nem minden modulom megy ilyen órajelen stabilan (1066-os Hynx-ek nem de samsungok mennek ennyit, de elég a 4x16gb is amíg nem találok samsungokat olcsón) Sávszélben hozza az elvártat, késleltetése sajnos elég magas. -
Geri Bátyó
addikt
-
Alpi.
addikt
válasz
Remus389 #47183 üzenetére
Függ attol, hogy single vagy dual rank stickek. 3 db. single rank sticknél jobb 6 db. single, de 3 db. dual rank is ! Az imc rank interleaving képessége miatt. (Csatornánként képes külön "rank" -okat kezelni, pl. másik rankbol címez egy ic-t, ha az aktuális rank pl. "refresh" státuszba van és várni kéne picit.)
-
Alpi.
addikt
válasz
Remus389 #47182 üzenetére
Több dolog is van tárolva az spd profilba, mint a 4 main timing, szvsz van eltérés. Csak egy ötlet, ha a Hynixet teszed az 1-es (legkissebb számú) slotba, úgy próbáltad ? Általában annak a sticknek az spdjét hajtogatja az összesre és legtöbbször a picit inkompatibilis időzítések egyik irányba problémásak, másik irányba nagy eséllyel picit lazábbak itt-ott a másik félnek, de működőképesek. (Es van a másképp szűk 3. eset, mert mindig kell egy harmadik.
).
Egy próbát megérhet sztem, ha még nem voltak úgy berakva. -
Remus389
veterán
Van egy jóféle dual procis lap, sima ATX az aprókban.
Már nyomtam volna rá a privát gombra, hogy ráírjak az emberre, de aztán szerencsére győzött a józan ész.
Egyébként tényleg jó, aki teheti csapjon le rá.
Nem az enyém és nem ismerem a hirdetőt
Tetszik, a Pro-E elmenne egy Deák-ért kis szerencsével, akkor jó biznisz. Kinek kell drága pénzen, százezrekért a 12 magos AMD, mikor itt van ez!
-
Remus389
veterán
válasz
envagyok #47181 üzenetére
Egyébként ez nem olyan biztos.
Nem X58-cal kapcsolatban, talán AM4-gyel kapcsolatban valahol olvastam hogy a 4x4 GB gyorsabb mint a 2X8 GB. Van ennek valami oka, de nem vagyok egy nagy memória szaki.
Én is meglepődtem. Talán több kisebb chip gyorsabban ki tudja szolgálni a processzort, valami ilyesmi.
A 2X8 GB viszont a későbbi bővítés szempontjából kétségtelenül előnyösebb, bár itt is azért az van, hogy a sebesség az fix, tehát nem tudsz időközben lecsökkent árú csúcs ram-ot belepakolni a régiek miatt.
-
Remus389
veterán
válasz
winhate #47179 üzenetére
Te, lehet állati jó tippet mondtál, lehet azért van ez a zavar időnként a géppel.
Kéne szereznem még egy Crucial-t és kivenni a Hynix-et. Valószínűleg jó az a Hynix önmagában, de a másik kettő nem szereti, pedig specifikációk szerint megegyeznek.
Csak azért vettem, mert akkor épp nem volt Crucial az aprókban. Tudtam akkor is hogy nem szerencsés ha más márkájú a RAM, de hát végülis működött.
Első lépcsőben akkor dual channel lesz, 2*8GB Crucial, meglátjuk.
De persze az is lehet hogy a porcicák tehetnek róla
-
Tegnap este 90%-ig összeraktam a gépet.
Ami eddig belekerült: X5687, GTX1060 3G, egy 120GB SSD és négy WD500GB HDD RAID0-ban; tesztnek Gothic 3 + Mods, illetve World of Tanks került rá. Minden szépnek és jónak tűnik, de egyelőre nem mélyedtem el benne.
Még memóriát akarok venni bele, a kérdésem az lenne: ha árban ugyanott van,
6x4GB vagy 3x8GB lenne előnyősebb, vagy teljesen mindegy?48GB-ig szerintem a jövőben sem fogom bővíteni.
-
-
Remus389
veterán
válasz
MasterDeeJay #47174 üzenetére
Nem látod a fától az erdőt
Egyébként van rá megoldás, valahol itt a fórumban, majd rákeresek a sok fanatsztikus hozzászólásomra, már nem először fordul el, de hát öreg már, elnézhető.
-
válasz
Remus389 #47173 üzenetére
Egy HDDSentinelt intítsd rajta frisset és az kiírja hogy megy-e a trim. Ha nem megy akkor csökken az írási sebesség és az élettartam is úgy tudom.
Biosban sata módot AHCI-ra kell állítani, de nem biztos hogy windows elindul utána, ha nem akkor kicsit reszelni kell rajta vagy újrarakni. -
Remus389
veterán
válasz
MasterDeeJay #47171 üzenetére
Mi van???
-
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #47171 üzenetére
Szerintem is. +1.
-
-
Remus389
veterán
Ismét rosszalkodik az öregfiú: [link]
Keresd a hibát
-
válasz
lamiki #47165 üzenetére
Miután a kis lelkem mélyén valahol egy meglehetősen paranoid android vagyok, így azért rákerestem az eladóra, mielőtt lehúztam volna a kártyám: elvileg SG/HK (ez hogy?) lokációval bír, nem mainland China, így az elsőkörös világvégéből val'sz'eg kimaradtak.
Fejhallgató állványokat is szerettem volna most rendelni, de szerintem egyelőre lemondok róla; egyébként vicc: 'generic' műanyag, illetve 'drótos műanyag' állványok itthoni / EU-s webshopokban 8-20e Ft között mozognak. Ugyenez AliE-ről max. 6-10e, de az előbbi már fa, illetve az utóbbi fém; a plaszik az kb. 1-3e, a ragasztható akasztó 0,25e Ft. Azért félelmetes markup-pal tudnak az itthoniak dolgozni, aztán mindenki hápog, hogy akik foglalkoznak vele, azok a 3 dolláros kis xart is inkább átrendelik 10-20e km-ről 2 dolláros postával, és akkor mind meghalunk...
-
Smiley
addikt
válasz
MasterDeeJay #47162 üzenetére
Hali,
Tudom, hogy nem ez a bearazos topic, de Ti sokkal jobban kepben vagytok ezekkel a cuccokkal. Van egy X58A-UD5-es lapom (hatlappal egyutt) hozza egy i7-950 meg 4x2GB 1600 hyperx. 1 apro hibaja van, hogy a cpu fan-ra kotott ventinek a fordulatszamat nem erzekeli. Nem akarom hirdetgetni honapokig es szeretnem ha a vevo is jol jarna... szoval szerintetek mi lenne a realis ar ezert?Koszi elore is a tanacsokat.
-
-
válasz
jokeph #47158 üzenetére
@MasterDeeJay
Ezt itt most teljesen off, de csak hogy tudd, akaratlanul is segítettél ismét, most ezzel: [link]
Van egy Navitel tabletem, amin az akksi szépen felpüffedt (le is verte a hátlapot), miközben a cucc állt a fiókban. Ugyanazt a kört jártam be, mint Te a Huawei Ideos-szal, aztán ráakadtam a posztodra.
Annyi a diffi, hogy én egy nyomtató USB kábelét 'metéltem meg' és hurkoltam be a géptető alá...
Még szépen eldolgozom, illetve fúrok a hátlapra lyukat a kivezetésnek, amit szépen ki is pimpelek egy kábelrögzítővel. Mindenesetre működni 'mükszik' rendesen.
-
Zé_Mester
őstag
válasz
jokeph #47151 üzenetére
135€ a három darab. (szerinte
)
felajánlottam neki, hogy nézzük meg mind a hármat, ami a legjobban megy, azt megveszem 50€-ért, meg kap egy doboz sört egy szelet pizzával. de így ezzel a lappal akkor felejtős.
keresek inkább valami tucat lapot, ami nem olyan ritka, mint a fehér holló
HSM: E762-höz nem találtam, csak az összes többihez. mindegy, így marad, nézek másik lapot -
HSM
félisten
-
Zé_Mester
őstag
köszi
azért kezdtem el gondolkozni a Xeon-ban, mert van itt tőlem nem messze Linzben egy srác, aki elég jó áron hirdet 3db X5690-et, de ahogy olvasom, ahhoz piszkálni kellene a lapot, azt pedig nem szeretném. úgyhogy akkor marad az 965 EE benne. sztem úgyis megy nemsokára hardverapróra, csak még kicsit nosztalgiázok vele -
Laraxior
titán
Én a CLUra esküszöm
Eddigi tapasztalataim alapján 100% a "működési" arány -
HSM
félisten
válasz
Zé_Mester #47147 üzenetére
A konkrét lapra nem emlékszem, de EVGA-nál gyártási idő függő volt, kell-e fizikai mod. De, szintén emlékeim szerint csak a második QPI link letiltása miatt, tehát csak az 5600-as CPU-k esetén, így sima i7-el vagy 3600-as Xeonnal elvileg mennie kellene a dolognak forrasztgatás nélkül is. Csak azért írom ilyen homályos emlékekből, mert sajnos sok infó már évek óta nem elérhető erről, hátha segít valamennyit ez is.
-
Zé_Mester
őstag
válasz
rup1u5 #47145 üzenetére
pedig nagyon hasznos tud lenni, főleg ha garizni kell valamit
Más
sikerült hozzájutnom egy EVGA X58 Classified 4-Way SLI laphoz. most perpill egy i7 965 EE van benne, de elgondolkodtam egy 6 magos Xeon-on próbáján. tényleg csak fizikai mókolás után megy benne, vagy van valami "nem maradandó" megoldás is?
-
rup1u5
nagyúr
Nem teljesítményileg gondoltam hanem szó szerint működésképtelenné szeretném tenni fizikai behatás (kalapács) nélkül.
Gondoltam fél nap szőrös fánk aztán be a mélyhűtőbe, majd újra szőrös fánk. Kíváncsi vagyok hogy bírná.
(#47141) mpierre
Elöszőr azt hittem valami vizesblokk van rajta aztán mikor nagyban megnéztem a képet akkor láttam hogy két kis venti van rajta. Kíváncsi leszek TechYesCity tesztjére. -
válasz
rup1u5 #47139 üzenetére
30 körül van csak egy szorzóval kisebb 2673v3 (de 105w tdp nem 120w!)
lap kb 30-40eft felszereltségtől függően. Itt nehéz spórolni, rohadt drágák az x99-esek!
DDR3 ECC REG-nek meg nincs ára. 2eFt a 4gb-os 1600-as bordás modulok darabja. Ez valami nevenincs kínai ram akkor nem éri meg. Szóval nem rossz az ajánlat de inkább magam venném meg külön.
Mondjuk ramokon órajelben én spóroltam, nekem 5eft volt a 16gb-os 1066-osok darabja.
Hogy on is legyek s1366-osba kínai reg-et támogató lap 3x16gb már tényleg elég sok mindenre elég. 3x4gb ma már kevés, inkább 3x8gb. De ecc regnél nincs tuning, azaz meglátom hátha 1333-ra fel lehet húzni csak éppen memtest-et nem várnám végig ennyi rammal. -
rup1u5
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #47138 üzenetére
Ez a kombo azért nagyon ott van!
-
válasz
rup1u5 #47137 üzenetére
Tudom, tervben van, vizezve lesz pont ez miatt.
Azért ezt választottam mert ez az utolsó aminél megy és még ddr3-as. 2673v3 all core 31-es szorzó elvileg így megoldható. De nem várok sokat hiszen az a 3ghz nem sok habár 12 magon nem rossz de jobban örülnék 4ghz közelinek. Nem vettem volna meg ha csak ilyen 2ghz körüli értékeket tudna, nem lenne előrelépés a dual x5675 3ghz-es órajelei után. De az igazi majd ennek a dualja lesz valamikor
.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #47136 üzenetére
Nem tudom ezt láttad e. V3-as Xeonoknál megoldható az all core turbo némi bios hack-el.
-
Kínai lapok youtubeos tesztek alapján vállalhatóak, de ez inkább azokra vonatkozik amelyek olcsóbbak mint a márkás használtak (drágábban nem vennék). Kínai x58-asat nem néztem mert tele van a piac olcsó brand gépekkel amik jobban megérik a pénzüket. Az x79 határeset, abból is van brand gép, de x99 már egy nagyobb ugrás árban, de teljesítményben nem annyival mint amit kérnek érte.
Egyenlőre még nem volt lehetőségem kínai lapot használni, arra számítok hogy nem lesznek azért olyan minőségűek mint a nagyobb márkák 2-3x áron kínált lapjai de ár/teljesítményben verhetetlenek. Nyilván gyengébb táprész, kevesebb tuning lehetőség ha egyáltalán van bennük ilyen. X58-asoknál gyakori hogy még táprész hűtőborda sincs rajtuk. -
válasz
lamiki #47133 üzenetére
@lamiki
Nekem egyelőre ketyeg a számláló a feladásra, a többi majd kiderül.
Egyébként nem sietek sehova.
Szerintem jócskán nyár lesz (mikoris iskolaszünet, szétrajzik a család, és magamra maradok napokra, hetekre...), mire nekem lesz időm érdemben gamerkedni, mint régen; t.i. leülök pénteken és vasárnapig csak alapvető biológiai igények miatt állok fel, vagy meló után lantot letesz, cigi + kávé, oszt LOGIN.
@MasterDeeJay
Köszi szépen, folyamatában majd mesélem a történéseket.
A terveidet illetően pedig látom, hogy Te csakis nagyban gondolkodsz.
Egyébként én simán bevállalnék kínai 'háztáji' alaplapot, pár utánajárásos sanity-check kört letudva; legalábbis annak alapján, amit a YT-os IT Geek 'cölöpök' munkásságaiban látok.
Gondolom a mobiltelefon szegmensben jelenlévő kínai 2nd tier, 3rd tier brand-ekkel analóg módon működik ez az ágazat.
-
Sok sikert hozzá, majd számolj be róla!
Én most 2011/v1/v3 felé mozdulok. Kínai x79(q67) és x99 ddr3. Kockázatos de érdekes is egyben.
Ha meg tudom csinálni az x99-et 8x16gb ddr3 ecc reg rammal és 2673v3 procival működőre akkok megválok a dual 1366-tól. Nem lesz egyszerű. A cél majd dual 2011v3 lesz szintén ddr3-al, de nem brand hanem épített gép, eatx-es sleeper gép lesz. -
lamiki
senior tag
-
válasz
lamiki #47111 üzenetére
Na, ma sikerült megint fogalkozni egy kicsit az 'öreg vassal'.
Köszi szépen a TPM-es tippet @lamiki, megoldotta az indításkori memória mizériát.
Azóta nézelődtem CPU ügyeben itt az Aprón, illetve mindenfele, és rájöttem, hogy X5687 lesz belőle. Ezzel kapcsolatban köszi a tippet @MasterDeeJay.
Meglehetősen furán szoródnak az árak; az Aprón is volt (van?) egy X5687, de 12 pénzért, ami azért homlokráncolgatós szám; gondoltam, hogy bedobok egy 6e + postát...de most nem szeretnék új barátokat szerezni. Utána szemeztem lamiki W3565-ösével, mert annyit bőven megér.
Aztán csak felnéztem még AliE-re, aminek most 20 perce az lett a vége, hogy postával 4.920 Ft-ért elvileg március közepére legkésőbb itt lesz...vagy nem. Kiderül.
Időközben azt is körbejártam, hogy mit szeretnék kihozni belőle: szimplán pötyögős játékgép lesz, régebbi, illetve kifejezetten régi címekhez. Mint anno említettem a zenit a Skyrim/GTA5/WoT hármas, de amint összeáll a gép, első körben szanaszét modolt Gothic 3 és Risen 1 kombóra fogom rávetni magam - ezeket is megtaláltam a múltkori 'játékgyűjtemény-izosítás' közben. Sohasem vittem végig őket. Párhuzamosan pedig hosszú évek után végre megint élvezkedem a Total War - Rome 1 (egy, uno), illetve Total War - Medieval 2 kombóval - egyebként mindekettő elfutna egy kenyérpirítón is, de az Intel vezérlők Legacy DX támogatása annyira kiforrott (igen, direkt...tudom
), hogy a lassan 20 éves Rome 5-10 FPS-sel dübörög, beállításoktól függetlenül.
Szóval ezért lett X5687.
Most a VGA kiválasztásán töprengek: a régi címek okán 95%, hogy NV lesz, mégsem AMD. Origónak a 1060 3GB-ot lőttem be, de itt is piszok nagy a szórás: valaki dobja 30e-ért (a szomszéd kerületben volt egy, de lemaradtam róla; egy napig élt), más 40e körül taksálja. Igazából egy GTX780-nal is kiegyeznék, de árban minimális a diffi, ami azért meglehetősen visszás...legalábbis én szubjektíven nem tudok megbékélni vele, hogy 30-35e körül vannak kiírva.
Viszont a rövidtávú haditerv 20-30 HDD wipe-olása lesz; gondolkodtam, hogyan oldjam meg egyszerűen, aztán eszembe jutott, hogy ebben van egy rakat SATA port és hozzájuk 'gyorsoldós' HDD rack - úgyhogy egyelőre viszem vissza, beteszem a rackszekrénybe és négyes batch-ekben megetetem vele a lemezeket.
-
lamiki
senior tag
Nem témába tartozik, de sok számítógép GURU jár ide, és hátha tudtok segíteni.
Vettem egy 4TB-os Seagate ST4000NM0023 SAS HDD-t. Ami dual portos, erről konkrétan nem találtam semmi leírást, hogy ezen pontosan mit kell érteni. Van egy Fujitsu M720-as gépem, és egy HP Z620-asban is próbáltam, mindkettőn egy integrált 4 portos univerzális SATA/SAS vezérlő van, a csatlakozója olyan kialakítású, hogy SATA és SAS HDD-t is bele lehet dugni. A SAS HDD-t a gépbe dugva még a bios sem látja, a SAS résznél szürke és üres.
Ez egy németből behozott, tesztelt HDD, 1 hónap garanciával, ami elvileg hibátlan. Az eladó azt mondja működik, csak önálló SAS vezérlő kártya kell neki. Nem akarnám postázgatni, ha semmi baja.
Létezik, hogy az alaplapi SAS vezérlő nem ismeri fel valamiért? -
-
válasz
MasterDeeJay #47127 üzenetére
RIP
Céllal halt vagy csak egy kis 'mengelézés' áldozata?
-
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #47127 üzenetére
Jól látom, ragasztott ?
-
-
rup1u5
nagyúr
Nekem nem kell mondanod!
Évek óta követem az árakat. Most azért már 190 euro körül hozzá lehet jutni és van jópár ebay-en. Én részemről kivárnám a 150-160 körüli árakat. Persze hogy gyorsabb-modernebb CPU-t olcsóbban kapsz csak ahhoz lapot-ramot is kell cserélni és úgy már nem éri meg. Pláne ha minden vizezve van mint nálam! Meg a modern játékok is kiábrándítanak manapság már úgyhogy nem kell akkora teljesítmény, viszont az X79 platform királyát azért birtokolnám.
-
HSM
félisten
-
rup1u5
nagyúr
válasz
jokeph #47116 üzenetére
Nincs kapacitás nálunk az IT részlegen a régi konfigok szétbontására. Állnak pár évig, aztán rendelnek egy nagy konténert és az összes régi, nem használt gépet beledobálják a többi kacattal együtt. Quadro-stúl, SSD-stűl, ahogy vannak. Kiszedtem egy másik, régi gépet is: valami tuning lga775-ös asus lap e8500-al, 2*2GB DDR2-vel meg egy GTX 285-el amit egy 1250W-os CM táp hajtott
Elhoztam belőle a tápot, hátha el tudom adni és a ramokat CPU-t meg a Zotac 285-öst is csak mert szeretem a régi VGA-kat.
X79-es platformom is azért lett 6 éve mert épp jó helyen álltam előző Londoni melómban mikor kidobtak egy komplett HP Workstation-t egy E5-1620-al meg egy Firepro-val. Pedig 6 éve az a konfig még nem kis pénzt ért volna. Abból sajnos csak CPU-t és VGA-t mentettem ki mert nem tudtam az egész gépet hazacipelni. Minden munkahelyemen lehaverkodok az ITsokkal!
(#47118) HSM
Mindjárt mérek is egyet mert kiváncsi vagyok.
"Csak" 16GB volt benne de van itthon egy másik (szintén guberált HP) lga775-ös 16GB DDR3-al amiből rögtön kipattintottam két modult. 3 különböző féle ram van benne de nem zavarja. Most is ezen a Z400-on írok. Frissül a Win éppen.
Milyen 6magost érdemes nézni egy ilyen antituning lapba? -
válasz
jokeph #47116 üzenetére
Cégek...ott ezek már őskövületek vagy már kevés volt. Nekem.főként 1156-osok voltak meg tonnaszám 775. Annyi volt hogy a brand 775-ökből 65nm onlykat törtem.össze..chieftek gépházakat tápokkal...19"-20 4:3 monitorokat adtam le elektrokikai hulladéknak. 775-ből a korai p965, g31/g41 is ment a kukába, csak p35/45 tartottam meg.
1366-ot vagy ez felett megtartanék én is. -
razor03
aktív tag
Tudtok olyan programot ajánlani, amivel esetleg Windows-ban lehet a RAM cas latency-t állítani? Gondolok itt valami hasonlóra, mint Windows alatt FSB állítás...
-
lamiki
senior tag
Hardver változások biosban turkálás után szokta elkezdeni leszámolni az összes ramot. Ha nyomsz egy szóközt akkor tovább megy, nem számolja le a ramokat. Vagy kapcsold ki a TPM Security chippet, erre is abba hagyja, ezután ha újra engedélyezed a chippet akkor sem fogja számolni a ramokat.
-
Hali
M470-2 és memoriakezelés Vol2...
Tegnap este használtam a gépet, miután sok év után ezzel a vassal megint került optikai olvasó a háztartásba; nekiálltam ISO-ba átírni a régi cuccaimat - hogy én mennyi vackot összevásároltam anno...és pont az egyik 'büszkeségem', a Morrowind GOTY Edition pack (dobozos!) DVD-jét nem hajlandó felírni - azt köhögi, hogy nem olvasható/hibás, pedig jó... Mindegy.
Ami feltűnt, hogy amióta kicseréltem a RAM modulokat, qrva sokáig tart mire a gép továbblendül a post chk-eken; addig prüntyögtem vele, hogy rájöttem: indításkor módszeresen 'leszámolja' a teljes memóriát; ez még 128-1024 MB-os időkben elment, de itt már fárasztó. Turkáltam a BIOS-ban, de ugye a Memory Setting inaktív a modulok cseréje óta, a többi menüpontban pedig nincs erre orvosság.
Szerintetek ki lehet ezt játszani valahogyan, vagy így jártam, és ez egy feature/középsőujj a nem gyári modulok miatt?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Milyen TV-t vegyek?
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Windows 10
- Modding és elektronikai kérdések
- Home server / házi szerver építése
- Futás, futópályák
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MotoGP & WSBK
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Intel Xeon E5-2600 v3 processzorok - E5-2603v3,2650v3,E5-2658Av3,E5-2660v3,E5-2680v3,E5-2690v3
- Intel Xeon E3-1220v6 4 mag / 4 szál 3.0GHz+ processzor, ajándék GD900
- Intel Core i7-9700 - i7-8700 - i3-8300 - i3-8300T - Gold G5600 / garancia / számla / több db
- i9-14900K + PHANTOM GAMING ASRock Z790 Riptide WiFi
- AMD Athlon II X4 640
- Prémium! Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! R5 5600X / RTX 4060 / 32Gb DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700 8GB Rampage SHIVA FSP 600W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest