Hirdetés
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen videókártyát?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- RAM topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Apple MacBook
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
|AP|
veterán
-
jokeph
nagyúr
válasz
envagyok #46296 üzenetére
Meggyőztél.
Megtartom az összes régi kacatomat (CPU, alaplap, VGA, ramok, stb egyéb cucc.)
Enni nem kér, a kenyér meg nem ezen múlik.
(#46294) mpierre :
Egy gyűjtőnek bizonyára jóval többet, mint amit én adnék érte...
Ebben a lapban számomra egy pozitívum van, az hogy DDR3-as, minden másban gyengébb az Asus P5E3 Deluxe-nál.
-
envagyok
veterán
Én is beszoptam veterán ügyileg, mert a motorok mellé kellene most kocsi, mert már 2 gyerek van, velük meg nem könnyű veteránozni motorral
Volt állólámpás merci kupém 20 éve, beszámítottam, nem érdekelt, gyorsan eladtam 100 körül. Most 6-8M Ft
Volt Oldsmobile kupém, 8 éve aránylag jó állapotban adtam el 600 körül, most szintén hasonló áron mennek.
Pár éve nézegettem, jó lenne valami kis oldtimer kabrió, akkor még volt azért 3m körül pl skoda felícia, most meg... pff.. akkor inkább új autót veszek
Régi vágyam volt egy BMW barokk angyal, és a 635csi, 850i is kedvenceim között volt. Nem mondom, hogy nem tudnék venni, mert tudnék, van is eladó, pénzem is van annyi, de ennyit biztos nem fizetek érte, inkább veszek egy lakást a gyerekeknek belőle.
Szutykot meg azért nem szabad venni, mert a restaurálás költségei is az egekben vannak már. Egy jó komplett külső-belső fényezés 2 millió forint körül van. Persze van aki lefújja neked olyanra amilyenre 1 millió alatt, de azt inkább ne akard -
Vesa
veterán
válasz
envagyok #46285 üzenetére
Absolute így van, pl. a gyűjtők keményen fel tudják tolni az árakat bárhol. Minél ritkább valami, annál többet ér, egy idő után már nem a tudása számít, csak az, mennyire ritka.
Ha már 8-as BMW, anno amikor még csak kifutóban voltak, kétezres évek elején kb., akkor 1M körül már lehetett kapni kissé lestrapáltabb V12 850i-t 15 évesen, de 2M-ért már olyat, amibe csak tankolni kellett. Akkor kellett volna vennem egyet (örök szerelem). Ma 4M körül indulnak a szutykok, és csillagos ég az, ami jó állapotban van. Átment matuzsálembe, innentől pedig kuriózum, újra felfedezték és ennyi. Így megy ez.
-
Laraxior
titán
Sima egyszeru CPU vagy ram... Ugy jobban mennek ha latszodik hogy mukodik is.
-
ricshard444
veterán
válasz
jokeph #46289 üzenetére
Volt már 75-s Xeon-m Extreme III lapban eszméletlen dolgokat műveltem vele, de jó ára volt a procinak, így eladtam és egy 5650-m volt évekig, aztán eladtam a gépemet, hogy váltok platformot, de akkor semmi nem volt jó áron, így visszajöttem X58-ra egy i7 980X-szel, ami közben meghalt.
Nagyon sok évig élveztem a platformot, de már megérett nálam a váltásra.
Laraxior Milyen tesztekre gondolsz?
-
Laraxior
titán
válasz
ricshard444 #46288 üzenetére
Teszteket csinalj vele, mert amugy egy szazasert megy.
Volt fent nem reg. A Flaming Bladet adjak 85€-ert most.
Nekem a P6X58D-E van fent 139be 24GB rammal dobozaban, az UD7 csak hatlappal pedig 149€-ba.De erdekes mert az x48-as rampage extreme 201-ert ment el par napja.
Ugyanez a W3690 vs 990x... Hiaba ugyanaz, megse ugyanaz.
A QX9770 is tobb mint 150€-t ér, mégis egy 15€-s Xeon letolja. Kuriózum. Ennyi.
A 8as BMW is kozel 30 eves... Megis majdnem annyi mint az uj 6os... -
jokeph
nagyúr
válasz
ricshard444 #46288 üzenetére
Dobd ki az a levélnehezék 920-ast.
X5675-el jobban jársz, triple-channel 3*4 GB ram meg bőven jó még, csak győzd VGA-val (ha megy az OC a lapodban, akkor meg pláne).
Abban a Foxconn Bloorage-ben meg lehet kergetni.
-
ricshard444
veterán
Nálam lesz egy Foxconn Bloodrage lap minden tartozékával dobozában év végén, kíváncsi leszek mit megy majd Ebayen, nagy a hype a fórumok által a ritka lapok árával kapcsolatban.
Úgy volt, hogy tavasszal váltok platformot, aztán azóta vártam a ZEN 2-re, de közben eljön / eljött a nyár és nem fogok gépezni úgysem, tehát folyamatosan csúszik a váltás. Annyi biztos, hogy ez az i7 920 + 8GB RAM kombó elég gyöszös élményre sok mai játékban.
-
jokeph
nagyúr
válasz
envagyok #46286 üzenetére
Mázlista.
A P6T Deluxe éppen nem tucatcucc, csak többet lehet belőle találni a DFI-hez képest, valszeg nagyobb darabszámban készült.
Nem tudom, most mennyit ér, mert amit egyszer megveszek, azt nem nagyon adom el, pláne hogy ez esetben egy igencsak potens tuninglapról beszélünk (és szerintem még jól is néz ki).
Tucatcuccot inkább Gigabyte X58-ból láttam, nemegyszer meglepően vérszegényeket, karöltve az MSI-vel.
-
envagyok
veterán
Az i7-990x nem w3690.
Tudom ugyanazt tudja, de ritkasága miatt ennyi az ára. Menj fel aliexpressre, ott is egész más a w3680-3690 ára, mint az i7 990x.
Ez ebay-en is igaz.
A lap pedig szintén ritka és keresett.
Messze nem egy árkategória pl egy Asus P6T-vel, ami tucattermék. Utóbbiból már fél tucat megfordult nálam, míg a DFI-t évekig vadásztam. Persze tudásban mind2 kb ugyanazt tudja. Múltkor ebay-en fellicitáltak egy DFI-t 60k fölé, egy dfi x48-at 40 fölé.
De pl egy amerikai v8 szedán jó állapotban x Ft, ugyanaz kupéban 3*X pedig nehezebb beszállni, kevesebb az ajtaja, ugyanannyit megy, ugyanolyan vezetni.
Ez van, ilyenek az emberek.
De egy szaros 30-40 éves segédmotorért pl Simon is dobálják a 300k-t, pedig annyiért már sokkal kényelmesebb, fiatalabb autót lehet venni. Pl 2004 suzuki
Kereslet-kínálat -
Vesa
veterán
válasz
envagyok #46281 üzenetére
Nem a lapot szólta le, hanem az árat!
De ha el tudod ennyiért adni, akkor miért ne és kit érdekel? Én lepődtem meg legjobban anno, amikor az i7 990x-et el tudtad tolni közel 70k-ért, mert a vele egy tudású W3690 ott volt alatta kettővel 18k-ért.Mindig vannak olyanok, akik nincsenek képben, belőlük lehet legjobban megélni a kereskedelemben. Örök igazság!
-
jokeph
nagyúr
válasz
envagyok #46281 üzenetére
Szerintem remek lap, mi ezzel a baj ?
Az hogy nem egy vérbeli tuninglap ? (a VRM erősen korlátoz rajta)
Még post-code kijelző is van rajta, szép színösszeállítás, igényes lap szerintem.
És mATX létére megvan a 6 ram slot !
A Gigának vannak ennél jóval gyengébb lapjai, 3/4 ram slottal...
-
envagyok
veterán
Leszólták a DFI lanparty x58 lapomat
-
|AP|
veterán
no, lecseréltem a meglévő modulokat 6x4db Kingston 4GB DDR3 1866MHz HX318C10FB/4 modulra.
Alapból 1600-on indultak, de eddig szépen viszik az 1866-ot is, mindenféle finomhangolás nélkül (minden fesz. érték normalon)Dobok majd be AIDA bench eredményt is, de egyelőre még csak TRIAL verzióm van
-
HSM
félisten
Ennél egyszerűbb a képlet. Az i5-4690K-mon érződött, hogy kevés neki az 1600Mhz ram. Nem voltak jók a minimum FPS-ek BF4-ben, nem lett annyival jobb, mint amennyit húztam rajta. Itt X58-on nem érzem ezt, az OC is szépen megdobta, és hiába próbáltam 1200 és 1900Mhz között jópár frekin, nem tapasztaltam lényeges előrelépést, csak az Aida mérési eredményekben.
-
Alpi.
addikt
-
HSM
félisten
"plusz 1366-al nem tudsz modellezni ilyesmit, mert nem kepes hozni azt az nb freki limit miatt"
Direkt 3400Mhz-en járt az NB minden mérésnél, ami már rendesen kihajtja mind az 1200, mind az 1600MHz-es beállításokat."1366 sokkal kozelebb van altalaban a dual channel-hez"
Szintetikus tesztekben, igen. Valós teljesítményben? Nem igazán... A Haswell i5 alá kellett a magas ram órajel, hogy kifussa magát, a mostani hatmagos meg vígan elketyeg 1500Mhz CL8 rambeállításon, pedig csak 24K MB/s körül van a sebessége, 56ns körüli késleltetéssel. Az i5 alá ahogy linkeltem [link] pedig nem ártott a 2133Mhz ramsebesség, hiába hozott a bench azon is 1600Mhz-en 24K olvasást, nem igazán futott vele jól, itt meg plusz két magot is etetni kell és bírja, szval valahol azért mégis hoz ez a tri-channel valamit. -
Alpi.
addikt
Kettonek olvastam az 5-ot, ok. Ettol meg ez nem mutat semmit. Pont nem a main timingokrol szol az egesz, plusz 1366-al nem tudsz modellezni ilyesmit, mert nem kepes hozni azt az nb freki limit miatt. Mintha 775-el neznenk, majdnem olyan. 1366 sokkal kozelebb van altalaban a dual channel-hez. Vagy akar meg alatta is lehet, ha pl. egy 1155-oshoz nezzuk magas ram frekin.
-
HSM
félisten
"Az orajel nagy befolyassal van latency-re. 1600cl7 20%-al kissebb latencyt ad, mint 1200cl6."
Elnézted, az 1600cl9 és 1600cl7 között van 20%, latency-re az 1200cl6 éppen a kettő között van. Tehát hiába a nagy órajel, önmagában nem feltétlen elég kompenzálni a laza időzítéseket.
Az 1600cl9 az úgy volt beállítva, ahogy a lap jónak látta, ahogy a többi is. Csak a fő időzítéseket piszkáltam. -
Alpi.
addikt
Pont az latszik, amit mondtam. Az orajel nagy befolyassal van latency-re. 1600cl7 20%-al kissebb latencyt ad, mint 1200cl6.
Az 1600cl9-ed itt nem igazan osszevetheto. Cr 2 es egy csomo subtiming is nagyon lazara van allitva.
Winrar az spec. egy ram savszelt igenylo benchmark. A valos felhasznalas azert nem nagy allomanyok beolvasasa, aztan irasa szintetikusan. -
Alpi.
addikt
válasz
jokeph #46251 üzenetére
Kihagytad a kepletbol az nb frekit 1366-nal. Az limital altalaban ha kicsit is erosebb ramokkal hasznalod. Pl. 3x1800mhz-et mar siman vag. Ha ram frekit emelsz valtozatlan marad szinte savszel, egyedul a latencyd csokken. Nb freki emelesre azonnal emelkedik a savszel. 3000c15 ddr4 tippre 40k folott huz boven. Igazabol sose neztem olyan alacsonyan. 3466-ot pont tudom, azt ma reszelgettem. Am4-nel 55-54-50 az ertek Aida-ban.
-
HSM
félisten
Nem ilyen egyszerű a helyzet.
A késleltetést befolyásolja a sávszélesség is, hiszen nagyobb sávszélességen rövidebb idő alatt megy át az adat, illetve a késleltetés függ az órajeltől és a beállított időzítésektől is.
Ami pedig a latency-t illeti, korábban teszteltem pl. 1200Mhz CL6-on, elég meggyőző értékek jöttek ki, de 1600Mhz CL7 is elég szépen hasít. Adott esetben jobban, mint egy magasabb órajelű, de lényegesen gyengébb késleltetésű kit tempója.
Jó régi mérések 2010-ből: [link]
1200Mhz CL6-on hiába kisebb a latency, a winrar mégis 1600Mhz CL9-en volt gyorsabb. Persze, az 1600Mhz CL7 vitte a pálmát, nyilván. -
Alpi.
addikt
(Logouton megtalaljatok a cikket, ha erdekesnek talaljatok. )
-
jokeph
nagyúr
válasz
envagyok #46249 üzenetére
Én úgy gondolom hogy ennek 2 oka lehet:
A CPU IMC-je, és a triple-channel mód.
Közel kijön a DDR4 3000 CL15 Dual-Channel késleltetése, 1800 MHZ alatt picivel már.
Én úgy gondolom, hogy ehhez a rendszerhez érdemes 1600 CL9-es ramokat bedobni, de ha nagyobb az se baj.
Nekem 2133-as CL10-es ramok vannak benne, 3*4 GB (játék nem igényelt többet, így nem erőltettem a 24 GB-ot, munkánál nem tudom mennyit dob rajta, gondolom, azért ha olyan a progi, ami profitál a ram MHZ-ből/időzítésből, akkor azon is dob rendesen).
1600-nál már kezd jól menni, picivel feljebb meg még jobb, és ez még messze nem a szénné hajtott beállítás, ez 24/7-es kalibrálás.
Fórumtársak ennél durvábbakat is mutattak, bár azok a beállítások inkább validálni valók már.
Meg ahogy HSM fórumtárs is írja, a 1366-os rendszerben sokkal szabadabb beállítási lehetőségek vannak a desktop rendszerekhez képest, minden téren.
-
HSM
félisten
válasz
envagyok #46249 üzenetére
Azért van olyan szituáció, ahol igencsak számít a gyorsabb ram. Pl. én ezt mértem OC i5-4690K mellett: [link].
Az 1366 kevésbé érzékeny a ram órajelre, mert van +1 csatorna, ami adja a sávszélességet, de azért nem veti meg ez sem a fürgébb ramokat. Én 1500Mhz CL8 körül hajtom őket, az jó kompromisszumnak bizonyult a hatmagos mellé. (2000Mhz CL9 modulok, szval kb. oda állítom őket, ahova jólesik.
)
-
envagyok
veterán
-
|AP|
veterán
azon morfondírozok, hogy érdemes lenne-e eladni a mostani modulokat (mind a 2×3-mat) és valahonnan szerezni 6x4 vagy 3x8 gyorsabb darabot (1600 vagy felette)
A probléma az, hogy eladni csak gombokért lehet (ha még vesz valaki egyáltalán ilyet) venni pedig triple kitben szinte lehetetlen használtan.
Ér ez a dolog annyit hogy forogjak rajta? -
-
|AP|
veterán
válasz
Laraxior #46234 üzenetére
ezt tudja az SSD a fentebb linkelt SATA3 csatlakozón:
Crucial_CT128M550SSD1 128GBA RAM-okkal viszont továbbra sem jutok dűlőre...SPD-t 10-re állítottam, bootnál kis is írta, hogy 1333Mhz, Cpu-Z is azt mutatja:
A következő fülön viszont az OCZ modulnál ezt látom:
Akár még figyelmen kívül is hagyhattam volna, ha nem állt volna le a rendszer memória hibára hivatkozva.
Szóval valami ezzel nem kerek.A RAM típusa a matrica szerint: OCZ3P1333LV6GK, papíron ennek tudnia kellene az 1333Mhz-et.
De akkor nem értem a CPU-z miért mutat 533-at, azt meg pláne nem, hogy miért fagy a rendszer. -
Vesa
veterán
Én is grafikus vagyok, és bár a munkaállomással már váltottam 2011-re, de korábban egy HP Z600-at használtam munkára, 2db X5675-el. Legjobb -leggyorsabb- megoldás nekem az volt, hogy felbővítettem a RAM-ot 48GB-ra, a PS-t pedig betöltöttem RAMDisk-be. Nincs az az SSD, ami ezzel felvehetné a versenyt! A munkáim jelentős része simán elfért ennyi memóriában, ha mégsem, akkor a többit cachelte a sima SATA SSD-re, míg a mentéseket és project fájlokat egy 3TB-os SAS HDD-n tároltam. Ennél gyorsabb rendszert ezen a platformon nem tudtam összehozni. Mivel a 1333MHz-s ECC Ramokat gombokért dobálják, nem igzán tétel a bővítés...Bár azt nem tudom, hogy 1CPU-s rendszernél mennyi RAM-ot képes kezelni egy 1366-os lap.
-
HSM
félisten
Szerintem jól szét lehet dobálni a dolgokat. Programok, gyakran olvasott vagy nagyobb file-ok mehetnek NVMe-re, aminek meg elég a lassabb SATA, azok meg oda. Az sem olyan nagyon lassú azért, betöltés után úgyis ramból mennek a dolgok.
A tartósság tekintetében ha sokat írnál rá arra is vannak meghajtók, pl. amiket ismerek MLC-s meghajtók, Samsung SM951, SM961, 950 PRO ezek elég jól bírják, főleg az utóbbi kettő.....
-
|AP|
veterán
nem játszok méretesebb játékokkal, sőt leginkább semmivel
Photoshop, Lightroom, Archicad, ilyesmi az általános felhasználás. A GTX 1060 talán túlzás is ehhez, de nem árt a tartalék
Ami fontos lenne az a rendszer pörgőssége, alkalmazások megnyitása, stb. Ehhez jó lenne ha a rendszer egy minél gyorsabb SSD-n lenne, de ugye PCI-ról nem megy a boot.
Amit még megtehetnék, hogy a rendszer egy SATA-s SSD-n van, a munkák, Lightroom catalog, stb pedig egy NVMe-n, PCI slotban. Ezzel csak az a gond, hogy legalább 1 terás kellene, az meg nem olcsó, és azt sem tudom milyen gyorsan nyíródna ki a sok írástól (ha folyamatosan azon dolgoznék és a fotófeldolgozás is azon menne) -
HSM
félisten
-
Laraxior
titán
Tolhatnál egy ilyen CrystalDiskMark eredményt attól a gsatára kötött SSDről.
A feszeket vedd normalra, egyedül a QPI/ VTT menjen magasabbon, mint normal, mert sok a ramod, eszi a memóriavezérlőt. A két Clock drive lényeges még, mert alapon 700/700, de a 800/900 a jó beállítás neki. -
|AP|
veterán
válasz
jokeph #46232 üzenetére
lehet az OC-t nem is fogom erőltetni hosszú távon, csak eljátszok kicsit vele.
Az SPD-t biztosan megnézem 10-re állítva, illetve a BCLK-t fix 133-ra állítom, a proci feszültségeket nézem még meg, de máshoz lehet nem is nyúlok.Igen, kicsit lassabb a boot, de más gondom nekem nem volt a SATA3 csatlakozóval (azon kívül, hogy kicsit nagyobb sebességet vártam az SSD-től)
-
jokeph
nagyúr
Jó lesz ez....
Marvell chip-re többen is panaszkodtak, hogy:
lassabb róla a bootolás (már az x másodperc, amíg a postnál lefut a Marvell vezérlő inicializációja/rákötött eszköz(ök) listázása.
Illetve (ez főleg olyan lapokon érdekes, ahol a Marvell vezérlő SATA II-őt tud csak), az X58-as chipset által hajtott háttértárak stabilabban kezelik a meghajtókat, mint olvasás/írás kiegyensúlyozottabb.
A turbo boost-ot le szoktuk tiltani abban az esetben, ha a CPU meg van húzva, bekapcsolva hagyott turbo-val nehéz pontos OC-t (DC-re nem tudom vonatkozik-e, azt nem szoktam) megvalósítani, kissé kiszámíthatatlan tud lenni.
-
|AP|
veterán
válasz
Laraxior #46229 üzenetére
Köszi, az hasznos lesz!
Ma bekerült a GTX 1060 is, jelenleg teljesen elégedett vagyok az upgrade-del (egy új konfig 300-400 között jött volna ki, így meg 60-ból megúsztam még pár évre)
Még a RAM-ok sebességét fogom megnézni, hogy mennek-e majd 1333-on, illetve a SATA-s SSD-mből lenne még jó többet kihozni, de az szerintem ki van maxolva.
SATA3 csatlakozóra van dugva, ide:
Ennél többet gondolom nem tehetek.
(amúgy Marvell 9128 chip - tényleg annyira nem ajánlott?)szerk: (#46230): este munka után megnézem nálam mi a helyzet, köszi! Az SPD-t megnézem 10-re állítva, szorzóval 27 fölé nem mennék, szeretem ha halk és hűvös a rendszer
A Turbo boost techn. miért disabled? -
Laraxior
titán
Esetleg ha gyengébb a hűtőd, akkor veheted a szorzót lejjebb, mondjuk 27, vagy 28-ra. Ilyenkor még úgysem kell sok mindent állítani, elvileg alapfeszen el is viszi, én csak a biztonság kedvéért emeltem meg a feszt, de még nem teszteltem különösképpen, csak egy Cinebench-et futtattam.
A ram is auto időzítéseken van 1600MHz-en, ott is veheted egy szorzóval visszább az enyémhez képest. Nekem sima mezei ramból van 24GB, még tesztelgetem, hogy mit bírnak.Így használom a gépet, a Windows alatt energiatakarékos módban, úgy olyan 1600MHz körül megy a CPU, visszavett ~0.9V körüli feszültséggel.
Ha játszok, vagy valamit csinálok, amihez kell a kraft, akkor teljesítménycentrikusra teszem, úgy megy teljes gőzzel -
winhate
őstag
Nalam 10x es van a memcsi szorzo. Ugy hozza szepen az 1300 at
Ha elallitom utana vehetem ki az akksit a lapbolfsb: 160-177 kozott mozog ugyanugy mint a memcsi orajele 10x szorzo miatt.
Proci feszkojat vedd vissza mert tulfeszeli !
Meg a ramot szoktam beallitani 1.5v -ra (overclock mellett is hibatlan)Auto -n nalam mar a 3.4 ghz re odabasz vagy 1.3v -ot !!
Mikozben 1.2V -al siman megy 3.5ghz -en. -
|AP|
veterán
lekopogom sokszor és sok kemény helyen, de úgy néz ki minden oké.
Izzadtam felette egy fél órát, olyan 95%-osan sikerült visszahajtogatni a lábat. Vettem egy nagy levegőt, proci be, gép össze, nagy levegő, bekapcs......azonnal felismerte a procit, a windows boot logónál aztán volt egy kikapcs. Na ott kicsit beszartam. Másodikra viszont elindult rendesen, azóta minden rendben.
Cinebench R20 az eddigi 921 helyett 1672, ez tényleg jelentős előrelépés
Lehet csak a friss paszta miatt, de a proci hőmérséklet se ment 66 fok felé, míg a 920-nál 77 is volt a Cinebench alatt.A RAM-ok viszont továbbra is 1066-on mennek, nem álltak be maguktól 1333-ra, bár az is igaz, hogy a BIOS-ben minden AUTO-n van.
-
-
jokeph
nagyúr
így már látom.
+1 (#46221) laragirl83-nek.
A lényeg, hogy ne remegjen a kezed, meg hogy ne tudjon esetlegesen "zárlatot" csinálni.
Nem szabad úgy összerakni, hogy nem feküdjön be síkba a CPU saját súlyától a socketbe.
Mondjuk, én még sosem jártam így (pedig az s1151-be nagyon gyengécske lábak vannak), még...
-
laragirl83
őstag
Jártam igy en is lapommal pont mikor xeonra valtottam.
Nézd meg nagyítóval, ott lesz az a láb, csak lehet nem jól áll.
Nálam ez volt, varrótű hegyével, nagyító alatt, naggggyon óvatosan, verejtékezve, kb 20perc molyolas utan helyre állt a rend, azóta is teszi dolgát 🤗 -
|AP|
veterán
válasz
jokeph #46219 üzenetére
nem tudom, nem vagyok benne biztos. Az a furcsa, hogy visszatéve a procit az a része nem fekszik fel a foglalatra és nem tudom merjem-e egyáltalán rászorítani.
Ha hazaértem megpróbálom megnézni nagyító alatt mielőtt beleerőszakolom az új procitszerk: ránagyítottam a képre. Szerintem ott van az a láb, csak felhajlott, valamit csúnyán elbaltáztam.
-
HSM
félisten
Kb mindegy, milyen csipes... A legtöbb, amit láttam, 1X-es slotba való, és az integráltaknak is ez a fő baja. 1x-es 2.0 sloton nem megy át több 400MB/s-nél. Én nem gondolnám túl ezt a SATA dolgot. Ha nagyon kell a sebesség, be lehet dobni egy PCIe 4X-es NVMe meghajtót és probléma letudva.
-
Vesa
veterán
A 920 és a W3680 között zongorázni lehet a különbséget, szóval érezhető lesz a fejlődés a váltástól! SSD kapcsán ahogy már írták, meg lehet próbálni bedobni a gépbe egy SATA-III kártyát, de lehetőleg ne Marvell chip-eset vegyél, és az sem mindegy, melyik PCIe slotba teszed!!
-
-
mpierre
veterán
Hát voltak érdekes példányok... az tuti.
Az elpida chipes kingmaxok (1333MHz; cl9) simán mentek 1600MHz-t cl10-ben minimális (egy lépcsőnyi) plusz fesszel. Aztán vettem egy másik kingmax kitet, aminek az ic-ire a kedves gyártó felszitázta a kingmax nevet...
Hát... Hogy is mondjam, hogy a monitor ne piruljon bele... Már a gyári értéket is csak plusz fesszel tudták hozni...
Aztán volt mushkin oc ramom is. Arról ki se lehetett deríteni, mivel van szerelve. Talán 1800MHz-nél hagytam abba a tesztelgetését. Valami cl7-8-7-20 1T-nél @1,68V.
#46208: Itt mennyi feszt kaptak? Ja a hyperX-ek nem voltak rosszak, nekem főként a LoVo széria jött be. 1,35V és 1800MHz hát na. Volt ott lehetőség a tuningra. 1600-osból van vagy 4 kitem még. 2 az asszony netezős xeonja mellett, 2 meg a htpc-ben.
@rgqjx: Milyen igaz. Gigánál ez az alapbeállítás.
-
Alpi.
addikt
válasz
mpierre #46205 üzenetére
Naja, van egy elmelet, miszerint az ic meghatarozobb, mit tud a ram, mint a raragasztott cimke. Egyesek meg 0% kore is teszik a matrica befolyasat.
(Az igazi gond, hogy rengeteg esetben az ic es a matrica kozott nem talalni osszefuggest...) A ram gyartokat nem kellett felteni soha. Kb. minden gyartonal lett elobb-utobb lowend icvel is szerelve a legendas tipusuk.. tenyleg mindegyiknel.. -
mpierre
veterán
válasz
jokeph #46199 üzenetére
A 920 imc-je annyit tud, amennyit bír. A lenti képen éppen 1600-at, ami egy Kingmax mezítlábas kitből jött ki 1,66V-on.
És ez egy ritka krumpli 920-as volt.
Szerk.: Ha auto-n van a ram szorzója, akkor lehet ilyen 1066MHz, de erre már nem emlékszem.
Szerintem csak rá kell lökni a szorzót, meg egy kis fesz (ha nem 1,65V-on van) és csókolom.
-
|AP|
veterán
válasz
jokeph #46202 üzenetére
rev 1.0
OC-t csak óvatosan tervezek, a tápommal is óvatosan kell bánni (Antec EarthWatts 430W).
Elméletben a W3680 fogyasztásban szinte ugyanaz, mint az i7-920, a Radeon HD5850-em meg most lesz cserélve egy GTX 1060-ra, ami kevesebbet fogyaszt.
Szóval remélhetőleg a táppal nem lesz gond, de nagyobb OC-hoz azért szerintem illene egy kicsit combosabb.
Új hozzászólás Aktív témák
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Tőzsde és gazdaság
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Óvodások homokozója
- Lexus, Toyota topik
- XPEnology
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- ASUS X540SA-XX004D Notebook - 4 napot használt
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest