Hirdetés
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bluetooth hangszórók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Kompakt vízhűtés
- Panasonic LCD és LED TV-k
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jokeph
nagyúr
Igen, de ez nálam nem volt konfigfüggő, bármelyiken tudta produkálni az AIDA64 sensor nyitásakor, ha HWINFO64 is fut a háttérben, de csak ebben az esetben és régebbi verzióknál jelentkezett.
Önmagában az AIDA64-el nem volt baj ha egyedül futott.Érdekes power plan, rádobtam a RyZen-es gépre (X370+3600X), egy sor opció jelent meg benne a CPU résznél.
Update: az összes power plan-be bekerültek a plussz opciók.
Perpill sem fagy az AIDA64+HWINDO64 eggyüttese.
Majd rácsekkolok az X58-as gépnél is.
-
qdak
addikt
válasz
jokeph #48797 üzenetére
Amúgy nálatok is instant fagyás, ha Aida-t használtok és rányomtok az érzékelőkre?
[link] Windows 10 Power Scheme Maximum Performance.bat
Valamint ezzel a Win szerint meg Occt szerint is az x5670 3.2GHz en megy alapjáraton, ha van kedve valaki kipróbálhatná, nála milyen változást hoz, sosem fagytam ki tőle. -
jokeph
nagyúr
válasz
kenand #48789 üzenetére
Reaktiváltam az Asus P6T Deluxe-ot, X5677-el és 6*2 GB 1600-as Corsair ramokkal, 240GB-os Crucial SATA SSD-vel és W10x64 PRO-val.
Láss csodát, 1 év kihagyás után előjött a "típusbetegség", 4 GB ramot látott a BIOS és az OS is.
Összes ram kivesz/visszarak és ismét 12 GB van mindehol.
Beszereztem egy "nagyvadat" - Xeon X5690 - ez a Xeon X5677 nagytesója, mindig is vágytam egy ilyenre, ennek apropóján üzemeltem be ismét, meg mert hamarosan beizzítom retro tesztekhez.Anno az FX8320e-t váltottam le az X5677-el, méghozzá sikeresen (SC2 Multi játék miatt).
-
kenand
veterán
Fiam is BP-n x58-on játszik, nem panaszkodik. Köszi a tippet, ha ilyenbe fut , megmondom neki ugorjon rá a google-ra (bár magától is megteszi)
-
qdak
addikt
válasz
MasterDeeJay #48792 üzenetére
Pont az "AVX" hiányába futottam bele szeretett játékom új, 4. verziójával (AOE4), kb 2 perc google, 2db dll és megy azóta is
Elég mocskos marketing, hogy kényszerítik a meglétét, holott nélküle is vidáman játszható ...
-
kenand
veterán
válasz
MasterDeeJay #48790 üzenetére
20 éve pöcre indult a G4-es Powermacem múltkor buheráltam néhány napot (kapott egy SSD-t), aztán logic board hibás lett, nem érdemes vele foglalkozni...
-
-
hokuszpk
nagyúr
kaptam egy Intel Dx58SO vagy SO2 lapot, i7 960 procival, 3x4Gb rammal ; erdemes ebbol meg gepet csinalni ?
mostanaban leszoktam a retrorol jelige -
válasz
kenand #48789 üzenetére
Azt én is tapasztaltam hogy az eddig működőnek hitt dolgok egyszerűen bedöglenek pedig nem is használom őket csak néha előszedem és csak nézek hogy mi a fene van a komplett gép beállítva nem bootol. Ellenpélda P2-est találtam céges raktárba ami 10+éve nem volt bekapcsolva és pöcc röff bootolt hibátlanul.
-
kenand
veterán
-
Czmorek
aktív tag
válasz
Remus389 #48784 üzenetére
Persze.
Nekem az.
Win10 OEM kulcs van minden gépemen. Azt elfogadja a 11 is és be is aktiválja magát mikor kész a telepítés. MS-től letöltött eredeti telepítővel, semmi hacking.
Egyedül a telepítőjét buheráljuk meg az elején, de az 1perc és manuálisan. Mindenféle hack cucc nélkül.
Maga a windows gond nélkül megy a gépen, csak a telepítő szabályait kerüljük meg, hogy engedje feltelepülni. -
Laraxior
titán
30k-ért, ha személyesen el tudja valaki hozni, nagy bizniszt csinálhat azzal az "Evega" alaplappal. Ugyanilyet vittek el tőlem 300EUR-ért.
-
Czmorek
aktív tag
-
Remus389
veterán
válasz
jokeph #48778 üzenetére
Hát, 2025 októberéig van Windows 10 támogatás. Azt megvettem erre a gépre és jogtiszta.
Biztos rá lehet hekkelni a Windows 11-et is, de lehet mindenféle kellemetlenség ér.
Akkor elgondolkodok majd, hogy megyek-e Linux-ra (alapvetően nem szeretem, nem tetszik) vagy veszek egy Rizsát én is, mint mindenki.
iMac-en is gondolkodtam, egy használtba. M1-es is akár. Bár ez az üvegdoboz szerintem menőbb mint egy iMac.
-
Remus389
veterán
válasz
Czmorek #48776 üzenetére
Elég az neki, alul van feszelve, C6 bekapcsolva és alapórajelen fut az X5675.
Most netezgetek és 36-38 fokos, úgy hogy le van szabályozva a Noctua ventillátor a hűtőn, Low noise adapterrel.
Thermal Grizzly Kryonaut-tal pasztáztam újta a hűtőt és a chipsetet is.
Bár lehet a cpu hűtőt kicsit elrontottam, mert 33-34 fokos volt korábban, de az is lehet amíg felül volt a táp, elszívta a meleg levegőt.
Alapvetően netezgetős, filmnézős gép ez, szóval annyira nem számít, ha kedvem támadna játszani, felnyomnám a fordulatot nekik BIOS-ból.
-
Remus389
veterán
-
kenand
veterán
Ha még nem láttátok:
Jó kis moddolt VGA ezekhez a retro lapokhoz
Miyconst/MasterDeejay tollából -
kenand
veterán
válasz
Czmorek #48770 üzenetére
Ott a E5 V3-nál egy kicsit segít az all core turbo.
Legolcsóbb (5E FT) 6 magos E5 2620 v3
alap
act
2620 +act a leggagyibb kínai "X99"-is tudja (H81-es alap chipset)
8-magos 3.4 Ghz-s 2640 v3-at -at ACT-vel már nem komált a lap.Kicsit jobb lap a 2666 v3-at ( 10 mag 20 szál, 3.5 Ghz act) is viszi szépen. (az is olcsó 45 USD)
Na meg olcsó az ECC DDR3/DDR4 RAM (2666 V3 a DDR3-at is támogatja)
E5 1650 v3 (6 mag) lock mentes, megfelelő lapban lehet tuningolni, de az már 100 USD minimum és a lap is drágább hozzá. Szerintem nem annyira éri meg. Ha magas 1 szálú teljesítmény kell, és nem kell sok RAM akkor olcsóbb H610 lap (pl ASUS PRIME H610M-E D4 ) + core i3 12100F. kb hasonló áron, mint a 1650
Sajna a kínai lapok BIOS-a elég bugos, lehet vele szenvedni...
-
-
Speed®
titán
válasz
Czmorek #48763 üzenetére
Annyira azért nincs szétfeszelve
1.5V kellett ehhez, ez még hűthető,
persze rendes vízzel, nem AIOkkal,
400+W lehet erős terhelés mellett.
De kinyírni azért nem szeretném..
valószínűleg marad 4.66Gn /daily,
ott 1.4V elég neki és <75°C@load.
3.86G uncore csak 1.3V, 4G/1.4V,
itt sincs értelme feljebb erőltetni,
mellé a RAM meg 2133C9/1.6V.. -
-
kenand
veterán
válasz
envagyok #48757 üzenetére
De az utolsó BIOS még nem biztos hogy elég, meg kellene nézni a 206C2 mikrokód revízióját.
ASUS lapban (AMI bios) egyszerű MMtoolall vagy Inetmocrocodelis.exe-vel. AMI BOS könnyű szerkeszteni ha kell.
Jártam úgy, hogy 6 magos E5649-ment a lap, beletettem az X5670-et aztán csak ventik pörögtek, volt 206C2 mikrokód, de korábbi rev, kicseréltem és utána ment az x5670 is. -
kenand
veterán
válasz
Czmorek #48755 üzenetére
Ha alap megkavarodik, egy BIOS rezet sokat tud segíteni.
Többször csereberéltem már az x58-as lapjaimat. Tartós használat után megzakkant, azt hittem annyi. Beletettem a tartalékot, majd kiszerelve semmi baja...Mielőtt kiszedem mindig van BIOS rezet. Legtöbbször az segít. Persze egyik sem megy alapon, mind -nem extrém módon- túl van húzva.
Leginkább a RAM-ok és hdd-k mennek nálam tönkre. DDR2-es ből rengeteg, de most egy DDR3-as is az X58-ban
(persze mind 6-10 éves, nincs mit csodálkozni...) -
Czmorek
aktív tag
-
envagyok
veterán
válasz
envagyok #48578 üzenetére
Csoda történt, vagyis én nem tudok rá magyarázatot.
Az i7-990x procim működött, eltettem.
Vettem egy Rampage III Extreme lapot, abban nem indult.
980x, 980, 975ee megy mind benne csont nélkül.
Írtam is, hogy nálatok ment-e tönkre állásában processzor.
Már majdnem e-hulladék vagy kulcstartó lett belőle, de nem volt szívem kifúrni/eldobni.
Tegnap jött egy sabertooth x58, mondom 1 életem 1 halálom nagyot már nem veszthetek, kipróbálom.
És megy!!
Van erre értelmes magyarázat? -
kenand
veterán
Gatyába ráztam az MSI X58 Pro-E lapomat.
Sajna típus hibája, hogy gyárilag nagyon magas az északi híd hőmérséklete. hamar terhelés nélkül is fel megy 65-70 fokra.
Korábban nem tudtam levenni a bordát, nem feszegettem, kapott egy ventit, jobb volt de nem tökéletes.
Video mozdulatait utánozva, csak sikerült leoperálnom a hűtéseket, pasztázás csapivaló volt, az északi hídon nem volt paszta, szét folt folyva és nem érintkezett a chip a bordával. Déli hídon csak teljesen száraz volt.
Most overclock és terhelés alatt sem megy 50 fok fölé, ventit is rajta hagytam.Giga lapok tuning meüje sokkal jobban bejön nekem, mint az MSI-jé.
Szorzót nem italáltam meg... -
kenand
veterán
válasz
kenand #48748 üzenetére
Minden esetre mielőtt az ember vesz, akkor érdemes lenne kipróbálni, persze elég reménytelen helyzet most. Jó áron is legyn meg ki is lehessen próbálni...
Van még 2db kínai "X99"-es lapom, de azokban elég hisztis BIOS van, nem minden VGA megy, (pl egy ASUS R9 280x-el nem indul el. Már megint csak próba előtt ez igazi.. -
kenand
veterán
Modern uefi only vga-t csak 2-ként lehet betenni x58-as lapba és a windowsban kell átkapcsolni?
-
Speed®
titán
Csak nem bírtam ki..de azt hiszem megérte ;p
Eddig pár W3680 WR benézett és nem a vége.
Viszont itt már elfogyóban a benchbengám :S
A fogyimérő szerint már rég vizezni kellene x) -
Speed®
titán
válasz
Speed® #48739 üzenetére
Addigis: Rampage II Gene + W3680/DRTF + 6x2GB/1600CL8
Most már hibátlan, de volt baj..NB szétqrva, paszta nélkül
VRM borda elgörbítve, csupaszon a FETeken gap-pad nélkül.
Csoda, hogy stabilan üzemelt, alap tesztek alatt is 80+⁰Cok..
Kapott 6W/m°K padot, meg MX-4et, 60°C alatt OC mellett is.
RAMokkal volt még kis küzdés, de nyertem, fullDIMM pacek.
Ha kerül hozzá VGA, megy a helyére, X. gépnek tök ideális ;p -
jokeph
nagyúr
válasz
Czmorek #48736 üzenetére
Pöpec !
X5690 a vágyam.
Méltó utódja lehetne az X5677-nek.
Igazából annak a nagy tesója.#48738Czmorek: léggel (DRP3) és pár mozdulatból 4,5 GHZ-et megyen AC+HT, HT nélkül 4,6 GHZ-et.
De amikor használtam, nagyrészt 4,2 GHZ-re lőttem be, ez felett nagyon kéri a Vcore-t.
-
Speed®
titán
Jogos, az 5680/90 lockos, hosszú volt a hétvége ;p
Viszont mivel a BCLKOC nehezebb, jobb az unlock.
Kár, hogy nincs rá valami hardmod megoldás akár.
Feltételezem, hogy szimpla microcode alapú limit,
fizikailag ~azonos lapkákról beszélünk ugyebár :S -
Czmorek
aktív tag
válasz
envagyok #48728 üzenetére
Nekem nem számít. Van egy X5970-em, de az még alul is van feszelve. (csak film nézésre van)
Haverom vett egy X5675-öt, s írja nem tudja fölfele állítani a szorzót.
Aztán ránéztem az enyémre, s nálam se lehet. Ugyanolyan alaplapunkban van a Xeon.Ha már itt tartunk, melyik is pontosan az a két Xeon ahol lehet fölfelé állítani a szorzót?
@Speed(R)
Látom közben írtál. Köszi. -
Czmorek
aktív tag
Aki Xeon procit használ...
A szorzót fölfelé is tudjátok állítani, vagy csak a Sabertooth X58 nem képes rá?
Lefelé megy, fölfelé nem... -
Speed®
titán
válasz
viktor82 #48723 üzenetére
Jelenleg hasonló kondíciójú Rev1et 160€ alatt nem látok, ez alapján némileg többet ér. Persze ennyit nem, HAn is viccnek jó max. a 80ks..félúton lesz az igazság, 125€/46.5k szállítással mondjuk. MPen volt rá érdeklődő, de el van tűnve 2 napja, szerintem feldobom HAra.
-
kenand
veterán
Tudom nem ugyan az és egy platform csúcsára vadásztok........ de ha ennyire dual procis gépre vágytok, venni kell egy munkaállomást xeon E5 V3/V4 támogatással, már nem drága, ráadásul bagó (44 USD) bele egy szuper 2666 V3-as Xeon. 10 mag 20 szál 3.5-ös turbó. EEC DDR4 is olcsó
(dell gében az all core turbo is megoldható, ugyan az 5810 egyprocis, de lehet megy a 7810-zel is a hack) -
Laraxior
titán
Na, meglett a dfi lap? 152€ lett a vege
-
Czmorek
aktív tag
Van akinek sikerült Win11-et feltelepítenie?
-
rgqjx
aktív tag
Csak egy javaslat, ha nem akarjátok nagyon felpumpálni az árat és egy esetlegesen létező ebay algoritmus figyelmét felkelteni hogy másoknak is mutogassa...
Adjátok be a legmagasabb összeget, amit adnátok érte a licit lejárta előtti utolsó 2-5 másodpercben, így a többi résztvevőnek nem lesz esélye felüllicitálni.
-
viktor82
őstag
Az SR-2 sem semmi,1000eurónál tart a licit
-
Laraxior
titán
Valaki mintha DFI alaplapot keresett volna.. az nem biztos, hogy itt, nem tudom, hogy emlékszem-e.
-
Speed®
titán
válasz
Czmorek #48702 üzenetére
Van rajta anyag bőven, annyira nem meglepő 😏
Egyébként jó állapotban vannak a gap-padek is,
szerencsére nem volt még bontva/henkelve se.
Az egyetlen, amit sajnálok, hogy nem dobozos,
de amennyibe került, irreális elvárás lett volna..
Új hozzászólás Aktív témák
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autós topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- alza vélemények - tapasztalatok
- Robotporszívók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bluetooth hangszórók
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest