Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
winhate
őstag
válasz
MasterDeeJay #46970 üzenetére
Szerintem teljesen erdemtelen foglalkozni a spectre meg meltdown -al.
Felesleges panikkeltes az egesz. -
Geri Bátyó
addikt
válasz
Geri Bátyó #46997 üzenetére
A CPU teljesen jó, az pontosan azt csinálja, amit kell. Valami a BIOS-al van.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Geri Bátyó #46995 üzenetére
Az nincsen.
X5677-em van.
ez mondjuk 4C/8T, HT-val 4,5-öt fut, HT nélkül 4,6-ot. DRP3 hűtővel nem lépi meg a 80 fokot IBT alatt sem.
Mármint a BIOS-ban nem látszik a CPU típusa ?Ejha... akkor most a lap hazudik (BIOS) vagy a CPU nem kerek ?
-
Geri Bátyó
addikt
Ugye, hogy fura? Felismeri, hogy Xeon (de a típusát nem), alapon működik is, de bármi tuningnál kékhalál.
(#46993) jokeph: Ha van cserébe egy x5670-ed, felőlem mehet!
Anno a i7 930 is ment 4 GHz-et 80-85-°C-on (léghűtéssel), de az 130 W-os proci volt. Ettől azt vártam, hogy a 6 mag dacára a 4 GHz 75-80- lesz. Szerintem tudná is. Most 1.2 V-on megy állandó 3.33-at.
-
HSM
félisten
válasz
Geri Bátyó #46992 üzenetére
Ha nem lenne benne a mikrokódban, nem is indulna vele a gép...
-
jokeph
nagyúr
válasz
Geri Bátyó #46992 üzenetére
No de illet. Én úgy tudtam, hogy itt nem kell a BIOS-t mókolni, mint s775/s771-nél.
Kíváncsi lennék, mit menne a P6T Deluxe lapomban az X5675-öd. -
Geri Bátyó
addikt
Az a baj, hogy nem tudok mikrokódot frissíteni. Próbáltam, elvileg jó a moddolt BIOS, de mégis lefagy az egész. A netről vadászott BIOS-okkal pont ugyan ez van és nem tudom, hogy miért. De ez csak az X5675-re vonatkozik, mert csak amiatt kellene frissíteni. Az X5670 már az utolsó (gyári) BIOS-ban is benne van.
-
HSM
félisten
válasz
Geri Bátyó #46988 üzenetére
Nem hinném, hogy az X5670-el előrébb lennél. Ugyanaz a processzor, ugyanaz a mikrokód hajtja, csak olyan verziójú mikrokód kell, ami már ismeri.
Elméletileg ezeknek vígan kéne hoznia legalább 4Ghz-et, főleg hogy a lapod is jó alatta. Hogy nálad mégis miért nem megy, azt viszont sajnos látatlanban passzolom.
-
Alpi.
addikt
válasz
Geri Bátyó #46988 üzenetére
[Ez itt ha jól látom pont a Nálad szereplő kombó] Aztán, hogy moddolt bios-e vagy sem, azt passzolom, de úgy tűnik nem lehetetlen.
-
Geri Bátyó
addikt
Más.
Annak idején, amikor megvettem az X5675-öt, azért tettem, mert az a legnagyobb órajelű 95W-os xeon és elméletileg a lapom is támogatja. ...elméletileg (Gigabyte GA-X58A-UD5 rev 2.0). Kipróbáltam minden módszert, amit ajánlottatok és még ezen kívül is levadásztam a netről egy rakat mókolt BIOS-t, de egyik sem ment. Még az volt a jó, amikor csak 8-10 alkalommal újraindult a gép. Végül visszaraktam a legutolsó BIOS-t (qrva nagy szenvedések árán) és azóta így megy a gép stabilan, de teljesen tuningolhatatlanul. Abból a szempontból nem zavar, hogy 3.33-on megy teljes terhelésen is, de tudom, hogy ennél több van a rendszerben.
Reményeim szerint idén már lecserélem, de szeretném úgy befejezni vele, ahogy méltó hozzá. Van ötlet, hogy hogyan működhetne, vagy esetleg cseréljem X5670-re, ami biztosan támogatott? -
-
qdak
addikt
válasz
MasterDeeJay #46981 üzenetére
Nálam is csak az az 1, ami nem megy idáig, de már mióta nálam van.
Van elég fenn itt -
razor03
aktív tag
Kérdés: Rampage II-nél kb. mennyi lehet a maximális BCLK amit még elvisel?
-
Nekem eddig mindent megevett a gép. Márkától, ranktól, órajeltől, mérettől függetlenül. Most is 4 vagy 5 féle ram van benne mindegyik bordás (samsung, hp, hynix, elpida...low power és normál vegyesen ezért sem eröltetném a ramtuningot) valamelyik jobban melegszik. Igaz 32gb-osakat nem próbáltam, csak 2,4,8,16-osokat. Ha jó àron lenne mondjuk 1600-as 8gb dual rank 6db....
-
qdak
addikt
válasz
MasterDeeJay #46970 üzenetére
Akkor ezt én hagyom inkább.
Nekem pont ebbe a gépbe nincs az 1600 as Ram-on semmi borda, a 2*2 ill 2*4 esen van, de érdekes azok melegednek is. Bár a 2*2Gb az érdekes, mert 1066 van ráírva, de ezek a moduljaim mellett simán mentek 1333-on mindenféle vacakolás nélkül, (viszont a 2*4 kit, 1333 az már win betöltésnél kéket hal (bár lehet az a 771Xeon, vagy a lap limitje lenne ?))
ja és ezekkel az 1333-as 2*4GB Ramokkal el sem indul az X58
Szóval kipróbálnám a helyedbelehet szerencséd van, mint nekem a 2*2vel.
Remusz911 VGA nekem pl mikor még 100% os volt a 7870 akkor is 4:3 ba jelent meg a bios 16:10 helyett, valamint a start is egész a win képig (és most is így van) gagyi kártyával jó.
Laraxior USB on start (boot), vagy hasonló be van kapcsolva ?
esetleg, másik port, remélem nem előlapival vacakolsz.
Amúgy ja nekem is van 1 kukázott ps/2 ha borul a bili.Milyen vga ? (itt már nem lehet lassan vásárolni, gyereknek lefixáltam, aztán közölték, hogy jaj tönkrement, aztán jaj mégis fent a hírdetés
)
-
Laraxior
titán
válasz
jokeph #46978 üzenetére
Feldobtam az X58at ebayre, ha viszik, akkor szétszedem, addig a Z390 a szekrény tetején van. De dobtam már rá rendszert, szóval csak a CPUt kell kicserélni és mehet is... nah meg a millió játékot újrahúzni. Mondjuk a nagyobbakat már átdobtam másik SSDre, hogy ne kelljen mind a 70-80GB-ot lerántani.
Házba meg fene tudja mikor szerelem be, az egész vizet szét kell bombázni... meg VGAt is akarok cserélni, szóval egyelőre az asztalon marad majd -
Alpi.
addikt
válasz
Laraxior #46971 üzenetére
Mondok valamit, de utána meg kell, hogy öljelek, mert titok.
Használj ps-2 -es billt.Miután erre rájöttem, már tudtam backup biost flashelni pl. Giga lapokban. Addig nekem sosem sikerül, nem beszélve, hogy 50-böl 50x lép be biosba. Az a baj, hogy ha nem full start van, hanem csak restart, gyorsan átlendül az elején és mire inicializálódik az usb, már n em is fontos nyomkodni azt a delt.
Az uccsó lökést , lehet bill. és bill. közti tized mp.-es indulási diffi adja, de a lényeg, hogy ps-2-vel már akkor világít a num-lock, mikor még bőven sehol sincs a "push del to enter bios" rész.
-
HSM
félisten
válasz
Laraxior #46971 üzenetére
A leírásodból, miszerint billentyűzet függő, én arra is gondolnék, lehet a billentyűzet vacak... Nálam pl. a szvsz eléggé nem faék egyszerűségű Ducky One 2 RGB TKL tökéletes BIOS-ba ki, be mindenre, más, modernebb gépen is. Az azelőtti Microsoft Sidewinder X4 szintén komoly gaming (10+KRO) billentyűzettel sem volt gond soha semmivel. De járt nálam olyan mechanikus gaming csoda is, ami nem volt alkalmas a BIOS-ba működésre, se ezen, se más modernebb gépen. Típust nem írnék, de meglepően drága, jó hírű holmi(k)ról van szó.
-
Remus389
veterán
válasz
Laraxior #46973 üzenetére
Ügyes húzás, majdnem kiénekted a számból a sajtot.
Először viszem a rendelőbe, diagnózis, műtét, majd teszt.
Utána Ebay, azt elrepül valahová a lap, de persze, ha itt valaki meglep egy jó ájánlattal, bármi lehet.
Amit ez a lap tud, arra nekem nincs szükségem, bár evvel a 4,8-5 Ghz meglenne
Meg Quad SLI, meg miket tud ez. Jól fut a Krájszisz végre
-
Remus389
veterán
Kicsit visszaolvastam és eszembe jutott ez: [link]
Megjegyzem, szépen működik a BIOS , lehet túrkálni benne a Strix Vega56-tal, mákom volt, de előfordulhat persze, hogy pórul jár valaki, újabb videókártyákkal.
A #46948-ban lévő Asus alaplapot, pedig majd megjavítattom és el fogom adni (Ebay licit lesz valószínűleg, azt még nem próbáltam, de topiklakóknak 10% kedvezmény
), bár lehet belém bújik a kisördög és beépítem az egyébként tök megbízható MSI Pro-E helyére
CPU foglalatcserére szorul, reméljük meggyógyul attól
-
Laraxior
titán
Azért a röpke X58-as pályafutásom alatt még nem sikerült rájönnöm, hogyha nem faék egyszerű billentyűzetem van (mint pl most a Razer Deathstalker), akkor miért nem fogadja a delete gombot amikor a biosba akarok belépni gépinduláskor....
Olyan, minta később "aktiválódna" a billentyűzet.Vagy lehet, hogy az USB porthoz van köze? Inkább...
-
Mivel a régebbi platformok esélyesebbek a játékok terén a cpu limitre hiszen eleve gyengébbek ezért kapcsolgattam ki a védelmeket. https://www.grc.com/inspectre.htm
A tesztelős játékgépen nem érdekes hogy nincs védve.
Ramot tudok szerezni olcsón, de nem válnék meg a 16gb-os moduloktól. Kell ramdrivenakEzért is inkább visszaosztanám és úgy húznám fel újra a gyári értékére. Feszelni a ramokat nem hiszem hogy egyszerű, így is aktív hűtés kell rájuk. Legolcsóbb 4eFt-os modulok.
3.8-4ghz-el kiegyeznék.
Valamelyik fórumon találtam infót hogy qpi szorzónak van valami pinje, mert induláskor be kell állnia. A kisebb prociknak kevesebb, arra kellene visszaosztanom. -
qdak
addikt
válasz
MasterDeeJay #46956 üzenetére
CPU Queen
CPU CPU órajel Alaplap Lapkakészlet Memória CL-RCD-RP-RAS Pontszám
6x Xeon X5675 HT 3666 MHz Asus P6T SE X58 Dual DDR3-1333 8-9-9-24 CR1 57949FPU Juli
CPU CPU órajel Alaplap Lapkakészlet Memória CL-RCD-RP-RAS Pontszám
6x Xeon X5675 HT 3666 MHz Asus P6T SE X58 Dual DDR3-1333 8-9-9-24 CR1 18342Meltdown/spectre patch-eket kilőttem mind így teljesítményvesztés sincs.
Ezt nem vágom, nálam is érdemes lenne ?
QPI visszaosztás menne pinmoddal
FSB ? nem hiszem el, annyi cpu-t lehet modolni, itt nem tudod pin kiiktatással ?
(ahogy írtam én nem találtam)(#46963) Ez nekem magas, az elején linkeltet 166FSB alap feszen tudja fölötte meg nagyjából vérzik az enyém, 4-4.1GHz hez már emelgetni kell rendesen, ramot elég bagóért tudsz szerezni, ha jól értem nálad az is fogja, vagy a lap nem bír többet ?
Nem tudtam hogy a W-s nem duálos.
-
razor03
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #46953 üzenetére
-
Alpi.
addikt
válasz
MasterDeeJay #46964 üzenetére
Nézz Fpu-t is sztem, mert az a cpu teszt kb. semmit nem kér csak mag órajelet. Értem ez alatt, hogy ha pl. ha felére esik a ram performance bármi miatt, az hidegen fogja hagyni, holott rossz lesz használni.
[Egy csomó kattintgatás Aida mérésekkel megszakítva]
Láthatod, mennyit ér egy kattintás a megfelelő helyen. ;)
Nem a cpu órajel hozza az igazi előrelépéseket ! Önmagában meg pláne.
(Azért erre ráment egy-két hét, mire összeraktam, hogy ilyen könnyedén állítgathassak winbe. :) ) -
-
De ha ugyan arra az órajelre visszaállítom csak nagyobb "fsb"-vel akkor ott leszek hogy lesz egy nagyobb órajelű procim.
jelenleg 23x133 = 3066
1066/133=8
visszaosztva
800/133 = 61006-hoz így kell 177 fsb ami sok mert 4ghz lenne az órajel, ahhoz meg kellhet fesz.
Szóval mindenképpen bukom a ramokat, kivéve ha kikényszeríteném valahogy a 7-es osztót ramnál az 152-es fsb lenne ami kb 3500mhz amit szerintem alapfeszen tudhatna.
De akkor ott a gond hogy ki kell kapcsolnom a turbót mert csak bekavarna.
Pll:
már csináltam ilyen modot még notebookokon. De ezen nincs rajta a ram órajele csak a procié.
SPD moddal rá lehet kényszeríteni arra hogy 800-on menjenek, vagy egyszerűen rakok bele még egy ramot mivel 6 nál több quad rank ramnál visszavesz osztóból 800-ra, de az meg terheli a vezérlőt.
Na ez a mélyvíz, remélem nem untatom az ittenieket. De tényleg érdekes lenne egy dual socket overclock. -
Alpi.
addikt
válasz
MasterDeeJay #46961 üzenetére
Igen, instabil lesz. Majd, valahol talán, de tudván, hogy ezek elég csúnyán tudják limitálni néha a teljesítményt, én spec. amíg nem kell, nem csökkenteném egyiket sem.
Ha már K8-at említettél, akkor például erre gondolok
Itt is szokott gond lenni a túl magas ht és 400-as, cl3-as, reg. ecc ramok, stb. -
Talán azért meg a legnagyobb limitáló tényezők tuningnál.
Ramjaim csak 1066-osak, qpi link meg a legnagyobb órajelű ebben a platformban.
Ha emelem az "fsb-t" akkor mennek vele ezek is, azaz szépen instabil lesz. Ha viszont kevesebbről indulnak akkor nagyobbra emelhetem a proci órajelét. Kb ugyan az mint K8-as AMD-nél.
BTW hasonlóan lehetne húzni a mostani nem K vagy lockos intel procikat csak senki nem ilyen elvetemült hogy ennek nekikezdjen rajtam kívül.
Vaze ez hasonlít aaaaazz 1156 tuningra, annál meg csak a qpi és ramot kellett visszaosztani és ment egekbe a base clock.
Elmélet:
berakok még egy ramot, ezzel kényszerítem az nb-t a 800-as osztóra
qpi linket pedig elméletben pinmoddal vissza lehet ossztani olyan mint a bsel a 775-nél. -
Alpi.
addikt
válasz
MasterDeeJay #46959 üzenetére
Nem igazán értem, miért akarod visszaosztani pont azt a 2 dolgot, ami kb. a legnagyobb fék szerepét tölti majd be átlag felh. mellett.
-
hát tuning eléggé nehézkes PLL megvan (azaz hasonló) de vissza kell osztani a ramot valahogyan. Turbó meg meghülyül tőle.
látszólag nem növeli a pcie sebességét de qpi-t növeli 3220-re 3192-ről egy kemény mhz húzása
Szóval kell qpi és ram osztó is valahogy.
QPI visszaosztás menne pinmoddal, ram osztó meg talán spd-be beírni 800-ra...
csak mi is van még...L3 cache? vagy az sandynél volt külön?
Baze erőmű lenne ebből húzva... és nem kéne a butított buszos evga sr2 húzásra. -
Alpi.
addikt
Egy dual cpus rendszer sosem fog úgy skálázni mag / szál számra, mint pl. a tesztben látható, letiltott magos 3900X-e. MP rendszereknél előfordulhat olyan is, hogy hiába a több mag, ha kifejezetten rossz az optimalizálás vagy olyan a környezet, simán alulmarad egy egy-procis rendszerrel szemben.
Pont emiatt kellett ezeket rendbe rakni nem is olyan régen a 2 chipletes Ryzenek érkezése után. Azok egészen hasonlóan vannak felépítve, mint egy dual platform és nem is érintette jól őket minden helyzetben az, hogy ennyi mag van a fedélzeten. -
Azonos órajelen változó magszám van a videóban. A fene se tudja hogy tiltotta le a magokat, modulokon belül vagy kívül. Meg hogyan osztoznak a gyorsítótárakon.
X5687-nél nagyobb órajelen lesz a kevesebb mag, L3 meg ugyan annyi mint a 6 magosnak. Ez pozitívum.
W széria nem támogat két procit.
Sok mag esetén a windows procimanagementje beleszól a dolgokba, el tud cseszni dolgokat. Meg ha nincs teljesítménycentrikusra rakva az energiamanagement akkor bizony az is befolyásolja.
Aztán szerencsére ott van a HT is ami lehet segít valamit.
Meltdown/spectre patch-eket kilőttem mind így teljesítményvesztés sincs. -
qdak
addikt
válasz
sztem a 8-10 a nyerő, érdekes, hogy valamikor 12 kevesebbet teljesít, meg kisebb a legkisebb fps, ami ugye nem jó, pl 59 mp nél mikor sötétedik a kép, beesik 11 re! 2:55 nél is a 12 mag 29 re esett be, míg 4 maggal is 56 a legkisebb, bár lehet anomália, de nem 1x látni.
Tudtommal W szériából van szorzó zármentes. Bár a 2cpus rendszered lehet azt sem engedi állítani.
BSEL modot az istennek nem találtam :/ pedig tuti volt sima i7 ami 166 fsb vel ment
-
jokeph
nagyúr
válasz
Jogos.
Anno én is hasonló megfontolásból vettem meg az X5677-et, a magas alapórajel, magas turbó órajel meg a nagy szorzó miatt. P6T Deluxe lapomban meg is ugorta a 4,5 GHZ-et HZ-val, HT nélkül meg a 4,6 GHZ-et. 24/7-ben.
Ezekkel a beállításokkal minden atomstabilan lefut, hangyányival ezek felett bármilyen kisebb terhelésre instant BSOD.
Update: ha kell a nagyobb CPU erő, akkor az s2011v1 a következő és egyben az utolsó platform, ahol van sok és erős mag és DDR3-as rammal megyen. -
válasz
jokeph #46952 üzenetére
A 5687-esek 5500Ft darabja.
Habár sikerült vennem egy 5680-ast 5300-ért szállítással de az csak egy darab, és nem hiszem hogy ilyen áron lenne még egy. Szóval lehet csereberélek.
Mivel dual rendszer ezért számolhatok 8 vs 12 maggal.
Mai játékok nem tudom hogy kihasználnák-e a 8-nál több magot, szerintem talán nem.
Így gondoltam hogy az x5687-es ésszerűbb a nagyobb órajel miatt hiába kevesebb a magszám. Jelenleg egy 1070Ti van a gépben, egyértelmű hogy sok sok játékban van cpu limit, így ezt szeretném minimalizálni. Tuning nincs így csak cserélgetni tudom. Arra sem jöttem rá hogyan lehet a turbóval játszani hogy több magon nagyobb szorzóval menjen. (gondolom nem lehet) -
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #46951 üzenetére
Csak ha minden MHZ számít.
X5687 az "csak" 4/8-as, nem 6*12-es.
Nekem a kistesó X5677 van. -
X5675 vs X5680
Modellszámban elég kicsi az eltérés. Teljesítményben nem igazán tudom mit jelentene egy ilyen válltás. Tdp nem érdekel, keveset megy a gép.
A 80-asnak más a turbója, ha jól értelmezem kevesebb maggal terhelve nagyobb az órajele. [link]
De 6 magra meg ugyan annyi? Nem tudom hogyan kell nézni ezeket a turbókat.
Gondoltam lecserélném a 75-ösöket a dual gépben 80 vagy 90esre ha jó áron hozzájutnék. Vagy inkább x5687, azok olcsóak és ésszerűbb lenne talán...
Ha csak játékokat nézzükk akkor szerintetek mi legyen a köv lépcső?
(Lenne lehetőségem 48eft ért új dual 2011v3 lapra de ddr4-es ami többszörös áron van így még kivárok csak finomítom a mostani dual 1366-ost max párezer ftokért.)
Az igazi egy unlockolt 56xx lenne de nem létezik. Talán valami ES a föl alól. -
qdak
addikt
-
Remus389
veterán
Ez jó lap?
Egy Szent István volt postával, persze van egy kis bibije, de majd elviszem a doktor úrhoz
-
lamiki
senior tag
Teszteld a memóriákat is. Amikor legutóbb ebbe a hibába futottam, jó sokat elkínlódtam, több napig vele, újabb drivers, registry módosítás, VGA csere, aztán csak az egyik ram volt a hibás a 4db-ból. Már az Aida ram tesztje hibát dobott pár perc után, kicseréltem azt az 1 modult, és elmúlt minden hiba. Azt, hogy hogyan függött össze a „A képernyőillesztő nem válaszolt, és utána helyreállt” hibaüzenettel azt nem tudom, de ez okozta., amire csak véletlenül jöttem rá.
-
qdak
addikt
válasz
Speed® #46945 üzenetére
& Laraxior
Közben szétszedtem, letakarítottam a ram + vga csatikat, kontaktal letöröltem, lapot levegővel kifujjtam összes slotot.
Ha megint csinállja, áttdobom a masik pci-e slotba, meg kilövöm a low settingset.
Esetleg megnézem a gyerek gépébe csinállja e a 7870.Remélem reball nem kell, tisztességes hűtő van rajt.:
"más vga-n mk 26 hűtő"+ kis bordák is vannak ahol kell, bios-t is kapott, nagyon sokáig le volt véve a feszültség,
nem ment 70C' fölé, sajna eredeti feszen is csinálja, meg visszavett orajellel allulfeszelve is. (szép lessz ha nem is a vga)
Köszi.
-
qdak
addikt
Hello,
Kicseréltem a VGA-t,
konf: "Windows 7 (64-bit): Asus P6T, Xeon X5675, ł7870 Tahiti LEł, 16GB DDR3, FSP 600W"
Jópárszor böngészés alatt eldobta a képet, „A képernyőillesztő nem válaszolt, és utána helyreállt” hibaüzenet jelenik meg. Néha csikozott a kép ezután.
Kicseréltem a régi (akkor tuti jol működő) 8800GT-re pár hete használom, most böngészés alatt dettó ezt csinálja, bár most találtam egy regedit beállítást "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\GraphicsDrivers"
TdrDelay elemre, és adjon 8-atVajon a lap vacakol, lehet nem is rossz a 7870 ?
Nincs tuningolva semmi, csak a ram van 1066 automatarol 1333 ra allítva. -
Vesa
veterán
Overcclockers.com-on tárgyalták a témát.
Az alábbi komment szerint, a W3680 is szorzózármentes:
"The i7-980X and W3680 both have an unlocked multiplier (I just verified this after installing one). The only difference is that the W3680 supports ECC RAM (I have unbuffered ECC which won't work with i7-9xx.) "
Ráadásul a Xeonok általában jobban is húzhatók mint az i7-ek, plusz támogatják a gyorsabb memóriákat és nagyobb a mem.sávszélük is. Ezen felül tudják a már említett szolgáltatásokat és mint fentebb is írják, ECC ramokkal is mennek. Technikai oldalról a 980x még gyengébb is, mint a W3680, viszont viszonylag ritka mivolta miatt, lehet, hogy gyűjtőknek többt is megér a piaci árnál.
W3680-at nemrég adtak el HA-n 12k-ért, X5680 meg most is van 9k-ért. Ebay-en kéne megpróbálni kifogni egy gyűjtőt, akire rá lehetne sózni drágán.
-
-
kenand
veterán
válasz
Laraxior #46930 üzenetére
Tény nem vagyunk maximális igényűek, de szépen elmuzsikálnak nálunk az x58-as lapok x5670-es xeonok egy kis BCLK emeléssel. Egy dobozos tartalék lap is van ha hirtelen beütne valami....
Fiúk nap-mint nap azokat használják, én csak akkor fogom be a a RAW fotókat akarom editálni -
válasz
Laraxior #46930 üzenetére
Nálam köszöni szépen jól van a rendszer napi használatban, bár az workstation és azokat nehéz kinyírni. Viszont jó lenne kicsit növelni a teljesítményét, dual rendszernél meg a szorzókon kívül nincs semmi esélyem a tuningra. EVGA sr2 meg gyűjtői lap és csonkolt a chipsetje, meg nem is workstation.
-
Vesa
veterán
válasz
envagyok #46927 üzenetére
Bocs, elírtam hirtelen. Tudtommal a W3680 sem szorzózármentes, cserébe támogatja a 1333MHz-s RAM-okat (a 980x csak a 1066-ot), a memória sávszél is jobb (w3680 32GB/s, 980x 25GB/s), ezen felül pár szolgáltatást a 980x nem támogat de a Xeon igen (pl. Trusted Execution, Direct Cache access).
Ha a szorzózármentesség annyira fontos valakinek, akkor sem hinném, hogy max. +5k-nál többet ez megérne. Persze sose lehet tudni, mindig akadhat valaki aki többet is fizet, de az ilyet megtalálni lutri. Reális értéke annyi amit írtam, főleg, mert magasabb áron már 2011 platformon jóval erősebb és modernebb procik vannak a piacon.
-
Laraxior
titán
válasz
MasterDeeJay #46929 üzenetére
Szorzózármentes nincsen, de tuningolható igen.
Szokott elvétve az aprón is lenni...de nem egy életképes dolog... haldoklik már, mindennapi használatban szépen lassan odalesz minden vezérlője. -
-
Vesa
veterán
válasz
envagyok #46925 üzenetére
Annyit érnek, amennyiért el tudod adni!
Én a CPU-ért nem adnék többet 15k-nál (mivel a tökazonos X5680/W5680-at ennyiért meg lehet venni).
A lap meg attól függ, hogy mit tud pontosan, és hogy standard ATX -tehát építhető belőle gép spéci Alienware cuccok nélkül is-, vagy valami egyedi akármi (mint pl. a HP Z600 lapja, ami nem szabványos) -
envagyok
veterán
Szerintetek mit ér egy i7-980x és egy Dell alienware alaplap külön külön?
-
Laraxior
titán
Asszem lassan megint bucsuzom.
Eljott a valtas ideje. Azert a dobozos W3680am kicsit sajnalom, de muszaj gyorsulni.... -
kpal
nagyúr
Rég jártam erre
Lenne egy aprócska kérdésem. Az mitől van hogy a gép késéssel reagál egy weboldalmegnyitásra vagy egy újabb lapok megnyitásával is várni kell 4-5másodperc,de bármit csinálok a gépen mintha megfagyna picit mindig.
Annyira nem régi a gép hogy ilyeneket csináljon. -
Geri Bátyó
addikt
válasz
MasterDeeJay #46914 üzenetére
Ez meglepően barátságos!
-
Azt kell mondjam egész takarékos a dual X5675 rendszer is annak ellenére hogy tele van tömve rammal.
Netezés alatt 130-140w
Prime 95 alatt pedig 320-330w
Emos P5821 mérővel mérve
Játékok alatt nem teszteltem még de olyan 400-450 lehet talán, vagy max 500w -
Angel2014
addikt
válasz
Geri Bátyó #46910 üzenetére
Így sikerült [link] a win 10-et újrarakás nélkül a regeditben ahci re állítani. Ezt még idében csináltam, átírtam a regeditet, újraindítottam és a biosban beállítottam ahci- re, f10 és indul bluescreen nélkül.
Ilyen lett ez így jó? Vagy töröljek az eszközkezelőből ha felesleges.
-
Geri Bátyó
addikt
Nekem sem dereng semmi enhanced, csak a 3 beállítás.
(#46908) Angel2014: Ez jó kérdés, de fogalmam sincs. Mióta RAID-et használok, nem állítgattam semmi mást. Annó még XP-t kellett újraraknom C2D gépen azért, hogy át lehessen állítani az IDE-t AHCI-re, mert ott másként nem lehetett. Win 7 alól meg kiránthattam a komplett hardvert és simán ment utána is az újon.
-
Angel2014
addikt
válasz
Geri Bátyó #46896 üzenetére
-
Speed®
titán
válasz
Geri Bátyó #46902 üzenetére
RAID alatt a TRIM régen bajos volt, nem tudom ráncbaszedték-e.
Új hozzászólás Aktív témák
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Olcsó Notebook! Lenovo Ideapad 3! Ryzen 3 3250U / 8GB DDR4 / 128GB SSD
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- ASUS 18W USB ADAPTER
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest