- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
lamiki #48999 üzenetére
Ez mond valamit? Én úgy néztem hogy v2
Jó lenne ha a 6 magos procik is mennénekX8 as ramokat miről ismerem fel? Mi a különbség?
pl ez ?
SKHynix 2Rx4 PC3-10600R-9-11
HMT31GR7CFR4C-H9 -
lamiki
senior tag
válasz
ricsi99 #48998 üzenetére
Akkor menni fognak benne az X56xx procik is, egyébként úgy lehet beazonosítani a V2-es alaplapokat amik már támogatják az X56xx procikat, hogy a bios bootblock date, 11/10/09, amit a bootoláskor kiír, az alaplap száma 59118-001
Egyébbként a ramokat a következő sorrendben töltsd fel: a processzortól számolva 6-4-2 és 5-3-1
Az ECC registered ramokból csak az X8-as ramok mennek benne, az X4-esek azok nem. -
-
válasz
Geri Bátyó #48996 üzenetére
10 a plafon.. föleg ha kettő...
Van e valami okoság amivel esetleg ki lehet olvasni a bios-ból ,hogy mely procik vannak benne? Vagy csak a gyártói suppport? 5520-as chipset van benne, aminek jónak kellene lenni. Viszont első körben nem a maximumra mennék ,hanem 2 cpu ,aztán ram vadászat... 8-asok jó árban vannak és itt figyel 12 slot... aztán a vízhűtés is csörög már rendesem... ventik sincsennek toppon... aztán gondoltam kimaxolni a cuccot... hétvégére a bios bogarászást tettem előtérbe ,hogy lehtetne belevarázsolni az nvme boot opciót1155-be sikerült már.
-
-
-
válasz
kenand #48991 üzenetére
Jelenleg kaptam egy x5550 es procit az megy benne
+2*2gb ram
érdekes módon csak úgy ha a 6. és 5 dik mem slotban van... ezeket így kell feltölteni?
A cpu-z szerint igy meg single channel ,ha egy szinű slotba rakom akkor meg pirosan villag a bekapcsoló.
Biost lefrissitettem a legfrissebre
56xx et nem láttam értelmes árban -
Már késő, de inkább vettem volna 1 CPU-s 2011-v3-as munkaállomást olcsón és bele egy 10-18magos CPU-t az aliról. Az 1 CPU-val többet tud, mint ez 2-vel...
-
válasz
ricsi99 #48990 üzenetére
Quad-Core Intel Xeon Processor 5500 Series with Intel 64 Architecture:
Intel Xeon X5570, 2.93 GHz, 8 MB cache, 1333 MHz Memory, 6.4 GT/s QPI, 95W
Intel Xeon X5560, 2.80 GHz, 8 MB cache, 1333 MHz Memory, 6.4 GT/s QPI, 95W
Intel Xeon X5550, 2.66 GHz, 8 MB cache, 1333 MHz Memory, 6.4 GT/s QPI, 95W
Intel Xeon E5540, 2.53 GHz, 8 MB cache, 1066 MHz Memory, 5.86 GT/s QPI, 80W
Intel Xeon E5530, 2.40 GHz, 8 MB cache, 1066 MHz Memory, 5.86 GT/s QPI, 80W
Intel Xeon E5520, 2.26 GHz, 8 MB cache, 1066 MHz Memory, 5.86 GT/s QPI, 80W
Intel Xeon E5506, 2.13 GHz, 4 MB cache, 800 MHz Memory, 4.8 GT/s QPI, 80W
Intel Xeon E5504, 2.00 GHz, 4 MB cache, 800 MHz Memory, 4.8 GT/s QPI, 80W
Quad-Core Intel Xeon Processor 5500 Series with Intel 64 Architecture – High Power
Intel Xeon W5580, 3.20 GHz, 8MB L3, 1333 MHz Memory, 130WÚgy tűnik hivatalosan 56xx nem támogatott, de hirdetnek vel nem reménytelen, de ha megy és 2 procis akkor 56xx kell és x56xx-et bagóért lehet venni
-
válasz
Geri Bátyó #48989 üzenetére
Első 2 procis alaplapom... úgyhogy 2 kell bele... w55 10 alatt van 2*4 azért több mint 1*6. Plussz ott a rengeteg ram slot... amit 8-asokkal feltöltve szépen mutat
-
-
-
válasz
ricsi99 #48986 üzenetére
Itt le van írva hivatalosan milyen RAM-ot szret
-
Üdv
Beléptem a klubba egy hp Z800-as gépecskével...
Sajna eddig ez a platform kimaradt az életemből.
Le van csupaszítva igy cpu/ram kellene bele.
W55-ös procikban gondolkoztam meg sok sok 8gb-os memória modulokban...
Úgy nézem ez hobbi gépehez megfelelő árkategóriás cuccok.
Ha valaki keze alatt volt már ilyen gépecske az mit javasol?
Mire figyeljek... milyen cpu/memória buktatók lehetnek? Vagy miket rakjak bele? -
Czmorek
aktív tag
-
HSM
félisten
válasz
Csorosz #48981 üzenetére
"Arra lennék kiváncsi, hogy legújabb játékoknál mekkora lenne a hátrány."
Nehéz ezt így számszerűsíteni. Nagyon erősen játék, grafikai beállítások, de akár jelenet függő is lehet. Pl. BF1 multit a Giant's Shadow map már kicsit megfogta FHD maxon a 4Ghz-re tuningolt X5650-et, de azért 60 FPS felett maradt, teljesen jól játszhatóan. Illetve nyilván komoly hátrány lehet olyan címekben, amik erősen támaszkodnak egyszálú végrehajtásra, írhattam volna úgy is, hogy nem túl jól optimalizáltak. Ugyanakkor a mai címekben, főleg, ha erős RT is van, az olyan erősen megfoghatja a GPU-t, hogy ismét erősen az lehet a szűk keresztmetszet.Viszonyításnak CPU-intenzív SOTTR teszteredményekkel én is szolgálhatok, hasonlóan erős VGA-val (RX 6800XT) és egy viszonylag modern hatmagossal (Ryzen 5600) [link] .
Arra én is kíváncsi lennék, ehhez képest mit ad egy W3680 hasonlóan beállítva. -
válasz
Laraxior #48978 üzenetére
Workstation lapoknál általában nincs lehetőség oveclockra, RAM-okat sem lehet piszkálni
nekem volt 2x 771 Tyan lapom, nem volt rossz, de szerintem ha sok mag kell, kell egy jó x99-es és kell bele venni egy 18 magos E5 v3-ast, azon mini tuningként ott van az all core turbo
És 2 CPU sem kell hozzá..... hűtőből is 1 elég.
4x16 GB olcsó ECC RAM, 4 csatornán mi kell még
E5-2696V3Ez nem az enyém én megelégedtem 10 magos 2666 V3-mal, az 15000ft
-
Laraxior
titán
[link] Ennél a Tyan alaplapnál nincsen OC lehetőség ugye? 2x X5690 a max, de ramok gondolom max 1333MHz?
-
bucihost
senior tag
Sziasztok. Lehet befürödtem a HP z400-al. Ide is bedobom hátha találkozott valaki már hasonlóval.
HP Z400
Alaplapi chipkészlet: Intel X58 Express
Processzor: Intel Xeon Processor W3550
Memória (RAM): 12GB DDR3
Merevlemez 2,5": 240GB SSD 100/100%
Videokártya: Nvidia Quadro 2000 1GB DDR5,128 bit
Internet: T-Home ADSL 30/3
Probléma: Random pingel (lagol) az internet.
- Először egy USB-s wifi stickkel használtam, mert a szoba másik felén van a router.
Játék közben vettem észre, hogy néha felugrik a ping 3-400 esetenkén 1-2000-re is.
Valamint néha a weboldalak is brutál lassan töltöttek be.
- Betudtam annak, hogy régi a stick. Vettem egy TP-Link TL-WN881ND Vezeték nélküli 300Mbps PCI-E adaptert. Látszólag megoldódott a probléma, de ezzel is előjött ugyan az a jelenség. Bújtam a beállításokat, és láttam az IPV6 engedélyezve van a kártyán. Ok kapcsoljuk ki. Valamivel jobb lett a helyzet, de mégsem....
- Módosítgattam a szolgáltatói router beállításokat hátha, de semmi változás.
- OK, lehet a routernek sz@r a wifi része. Vezetékezzük körbe a szobát. Végeredmény = semmi.Elővettem egy 15 éves lenovo laptopot és elkezdtem ugyanazon oldalakat böngészni, elkezdtem ugyan azt a játékot játszani egyidőben az asztalin és a laptopon.
Sajnos azt tapasztaltam, hogy amikor az asztalin a játék brutálmód elkezd pingelni, akkor a laptopon semmi pedig a laptop wifin volt és abban még HDD van. Néha néha a laptopon is előfordult, hogy felugrott a ping de azt betudtam annak, hogy fo$ ADSL.
KB kifogytam az ötletekből. Már felraktam mindenből a legfrisebb drivert, friss win install.
Az SSD-n nincs szektorhiba. Néztem erőforrást is, semmi nem pörög, semmi nem fogy el. Nem is nagy igényű játékról van szó (LoL).
Ennek ellenére lehet tényleg szolgáltatói oldalról lesz valami, csak furi hogy ugyan abban az időben másik eszközön semmi probléma nincs.
És most. Szolgáltatói hiba kizárva. Szereztem egy 4G-s routert, korlátlan nettel. Speedtest OK. 70/30.
Elkezdtem tesztelni és ugyan úgy sz@r. Itt egy ping log. 10 másodpercenként belaggol, majd mintha misem történt volna minden megy tovább.Bekapcsoltam a laptopot és fut ott is a "ping bix.hu -t" amikor az asztali gép elkezd lagolni, akkor a laptopon semmi nem látszik parancssorban. a latency semmit nem változik a pingelésnél.
Szinte szűz, 2 hete telepített Win10pró. Eredeti. Chrome, TotalCommander, League of Legends. Ezek vannak telepítve. Vírusírtó gyári defender.
Drivereket próbáltam: Alap win, Gyári HP, DriverBooster legfrissebb driverek. Semmi változás.Ez mi a franc lehet?
-
-
Czmorek
aktív tag
Valós órajel
-
-
Több x58-as lapom és CPUm van , egy részük még használatban, néhány 2011-v3 is..., de már olcsón lehet venni (főleg használtan) B450/550-es alaplapot, Ryzen 5 3600/5500-as procit. Azokat is lehet tuningolni, 1 magos teljesítményük 1.5x ekkora. És még kevesebbet is fogyasztanak....
-
-
-
Crygryn
csendes tag
Sziasztok!
i7-920 C0 helyére szeretnék egy komolyabb procit budget gépembe (deszka: P6T Deluxe V2).
X5690, X5680 és W3690, W3680 -ra gondoltam. Amennyiben valakinek volna, szívesen venném. -
-
jokeph
nagyúr
válasz
winhate #48959 üzenetére
Természetesen nem.
A T9300 már W7 alatt is kezdett elfogyni amúgy (az alaplap IGP-jével ment, ami egy Intel GMA4500, ez egy socket P-s desktop lap, nem laptop - azaz mindent is CPU erőből kellett megoldani) azt W10-el nem erőltettem.
X5677/X5690-nek meg hótmindegy volt, van elég mag/szál és erősek is.
Ugyanez igaz az R3 3300X-re is, a 4/8-as felépítés még pesztrálás nélkül is okés (kb. mint egy i7-7700k).
Az az érzésem, hogy a böngésző és maga a web is erőforrásigényesebb lett.
Laptopon határozott piszmogás (7. gen i5-ig volt szerencsém), a laptop CPU-k azért jóval gyengébbek mint az asztali társaik. -
Hw apon is mennek X-esek, alin is van sok.
Xes 2011-v3 E5 cpik is olcsók az alin ( persze a forint elég gyengus lett.
Játéknál is legalább 3060 -as VGA kell hogy kijöjjön egy erősebb CPU előnye.
Egyébként most olcsón lehet venni már 1x is elég jó AMD aRyzen 3600 vagy 5500-eseket. Hozzá való 450-es kap is relatíve olcsó (hasznaltan még inkább)
Hosszú évekig 1366-ost használtunk, 1 éve kipróbáltuk a 2011 V3-at olcsó 10 magos 2666 V3 mal. 64gb olcsó ECC RAM mal.
De hanwm kell nagyon sok RAM most olcsóbb egy AMD konfig (lap olcsóbb, CPU picit drágább) 1 magos teljesítmény 1.x-es -
-
tothd1989
tag
-
winhate
őstag
válasz
kenand #48949 üzenetére
Koszonom a 2011 v3 infot!
Kicsit eljatszottam a gondolattal a 2011 v3 iranyaban.
Ahogy nezem nem erdemes valtanom mert annyit nem hoz a konyhara.
Kb 10 eve vettem a gepet es meg mindig boven kiszolgal a hat henger.
Egyszeruen megallt az egesz szamtech ipar nincs fejlodes vagyis kb reszemrol minimalis.
Az hogy fogjak es egyre tobb magot raknak bele kb rakat szar.
Egy szalon noveljek a teljesitmenyt.
10 ev alatt sikerult feltornaszni a xeonhoz kepest az egy magon torteno kegyetlen 2x sebessegnovekedest egy
i9 11900k vagy ryzen 5950x procival.
Az arakat inkabb ossze se hasonlitom(i9 11900k 160k ,rizses 595x 220k , xeon 5650 kb 5k )
-
tothd1989
tag
Csak azért írtam ide, mert annyira szűk réteg érdeklődik ezek után, hogy itt talán könnyeben rá bukkan. Ahogy böngésztem én is alaplap/félkonfig esetleg komplett gép után, azt néztem, hogy a legtöbb ember még a megfelelő kategóriába sem tudja besorolni amit árul -tehát még azt a keveset is nehéz megtalálni ami van.
Bucihost kollégának ajánlom, hogy a T5500-nak nagyon nézzen utána mielőtt azt venne, mert nálam 2 is elcsattant windows 10 telepítés után szinte közvetlenül - bár itt nincs kizárva az eladó által nem említett hibák lehetősége... -
-
tothd1989
tag
Sziasztok. Nagy lelkesedéssel vágtam bele a két cpu-s rendszer építésbe, de nem elégíti teljesen az igényeim/nehéz beszerezni a cuccokat hozzá.
Tehát úgy döntöttem megválok tőle. Elsőként ide írok mielőtt meghirdetem, hátha itt rögtön "ráugrik" valaki.
A vas:
HP Proliant ML350 G6
24GB (6x4) ecc ddr3
2x Xeon E5630 4mag/8szál - tehát 8mag/16szál összesen
3x146 GB HP sas lemez
4x72 GB HP sas lemez
Quadro 4000-es videókártya
=======================
Ezen felül van még másik 2 4magos xeonom, 12gb ddr3 ecc ram és egy t5500 maradékai - igény szerint ezeket tudom hozzá adni.
A gép windows10-el is használható, egyedül a boot idő sok, egyébként betonstabil.
Ui.: Ugyanitt árazásban segítségek kérek - nyilván annyit nem biztos, hogy ér amit adtam érte. -
bucihost
senior tag
Sziasztok!
Gondolkozom rajta, hogy veszek ismét valami 1366-os csodát. Alap dolgokra lenne használva, valamint régebbi játékokra.
Találtam 2 gépet,
- Lenovo TS S20 Intel Xeon W3550 8G/500GB/Ati HD7450 1GB ~ 26k
- Dell Precision T5500, X5650 CPU,8GB DDR3,500GB HDD,Nvidia Quadro 2000, 1GB DDR5,128 bit ,WIN10 ~ 39k
SSD vel lenne majd használva.Szerintetek melyik érné meg jobban? A lenovo, és dobni bele egy X56xx-at?
-
Sadspooky
csendes tag
Sziasztok!
A t5500 projectem picit zsákutcába jutott, mert egy ideje dimm1 hibát jelez bármilyen RAM modulnál, (R, és E modulokkal próbáltam, mert az U-kat eleve kidobja) de a Bios látja az összes memóriát tételesen, a win pedig csak 4-et tud használni bármennyi is legyen benne. A manualban leírtak szerinti ram kiosztás mellett is!
Ma megtisztítom a slotokat, hátha..
Ha valakinek van valami ötlete, szívesen fogadom.. -
rgqjx
aktív tag
válasz
core i7 #48940 üzenetére
Konnektorba dugható mérővel próbáld szerintem. Nyilván van veszteség a tápegységen, az északi híd sem ok nélkül melegszik, memóriák, adattárolók, egyéb eszközök... marad a gpu/cpu.
Én nem feltétlen hiszek a szoftveres mérésben. Talán az arányokat nagy vonalakban megsaccolni oké, de semmi komoly következtetést nem vonnék le a látottakból. -
Speed®
titán
válasz
Sadspooky #48935 üzenetére
Nem érdemes keverni..sok ideget meg lehet spórolni ;p
R modulokkal pakold tele vagy vegyél még 2db E típust.
Ura azért visít, mert ezen a szinten alapelvárás az ECC..Az i5520 chipsettel dualQPI procikat (X56x0) keresgélj,
X5690, ha top kell, X5675, ha kultúrált fogyi/fűtőérték..
Vagy szerezz egy tényleg T3500at, az eszi a W szériát. -
lamiki
senior tag
válasz
Sadspooky #48936 üzenetére
Registered ram csak magában megy. ECC és Unregistered menni szokott együtt, próbáld cserélgetni a sorrendet, hogy az unregistered modulok legyenek elől. A T5500-asból is 2 féle revízió létezik, a régebbi, csak a régi Bloomfield 45 mm2-es procikat kezeli, az újabb Westmere EP 32 mm2-es procikat is. Neten biztos megleled, hogy tudod beazonosítani. Most milyen proci van benne?
-
Sadspooky
csendes tag
válasz
Sadspooky #48935 üzenetére
Öö.. Kezdem az elején. Megvettem egy hirdetett t3500-at. Egy hónapig a tesómnál hevert, tegnap hazahoztam. Eddig a tököm se nézte az elejét... Volt már ilyenem, bár a belseje nem volt annyira ismerős, de régen volt már, gondoltam. A R ramoknál már gyanús volt valami.. Már kb. 8-adszor kapcsolom be, amikoris feltűnik, hogy t5500 series.. Öhmm. Szóval van egy t5500-am...
-
Sadspooky
csendes tag
válasz
Speed® #48916 üzenetére
No akkor, mondom mi van a T3500-as projekttel.
R-es ramokkal jött, 3*4GB Hynix 10600R van benne..
Nekem régebben volt t3500, de az emlékeim szerint nem kezelt R ramokat.. Nem bánom persze hogy ez igen, csak nem értem..
A R-ek mellé (1-3-5 -ben vannak) (procitól legtávolabbi a dimm1) szépen sorban beraktam 3db E-s modult (2-4-6), és nyafog.. Az R-ek nem mennek semmi mással, vagy más a hiba?
Aztán kivettem a R-eket, és csak az E-s ramok vannak benne 1-3-5 -ben, úgyis szépen megy. Most beleraktam a megmaradt E-t, meg két U modul mellé, és kiírta, hogy ne akarjak már non-ecc ramokat használni, mert az hülyeség! Namost mivan? Megy együtt az E és az U, vagy csak ebben nem?? Lehetett esetleg frissítve a Bios?
Most 16GB E van benne, azzal szépen megy.
A másik kérdésem: nagybuzgón megvettem bele még korábban a W3680-t. Kezeli egyáltalán?A manual 3500 és 5500 series-t ír. Csak holnap rakom bele, mert a fiam lenyúlta a pasztát, de akkor biztosan.
-
tothd1989
tag
válasz
jokeph #48923 üzenetére
Most néztem, linkelted a procit. Valóban olcsó, viszont csak egy darab. Teljesítményben nembiztos, hogy jobb mint 2db e5630, illetve szerintem nem is elég ennek már a passzív hűtés (a jelenlegi procik is úgy mennek 20-25° környékén, mintha egy helikopter körözne mellettem, leszabályozni meg nem merem a vga miatt, mert az okádja a hőt magából (terhelés alatt 95°) - lévén bloweres kialakítású).
-
envagyok
veterán
-
tothd1989
tag
válasz
jokeph #48925 üzenetére
Eddig 6x4gb van benne, ha költséghatékonyan akarom telerakni, akkor az 18x4gb ezzel az alaplappal. De megmondom öszintén szívesen váltanék egy másik lapra mert ez a gép ahogy fentebb írtam nagy és hangos is. Eredetileg Dell T5500 lett volna, ha nem hal meg mindkettő fél óra használat után (az elsőt garanciálisan cserélte az eladó, a második után már embert tudtam volna ölni, így nem is jeleztem, hogy haver, ez a gép sem kóser (hozzáteszem az eladó hirdet itt is, akit érdekel pm-ben megírom kiről van szó)) mert az kisebb, csendesebb és design tekintetében mérföldekkel szebb. Illetve ügye a tápegység, most nekem egy ilyenem van : [link] és erre nem nagyon lehet komolyabb vga-t ráaggatni veszély nélkül, a mostani Quadro 4000-et elbírja, de ez gyenge/melegszik.
-
tothd1989
tag
válasz
jokeph #48923 üzenetére
Nyilván a legegyszerűbb megoldás, ha normál ddr3 rammal szórom tele, de az ecc ram jóval olcsóbb
Procival kapcsolatban bizonytalan vagyok, még nem sikerült megütni a 30%-os kihasználtságot sem eddig (2x E5630), viszont szeretném kimaxolni a bestiát és elvben nem lehet keverni két különböző procit sem - így egy esetleges upgrade szintén nem olcsó.
Tudom, hogy alapvetően nem éri meg, de ez egy gyermekkori fétis, mindíg iszonyat elavult gépeim voltak és vágytam egy két procis gépre (amit így 30+ éves fejjel sikerült is elérni). -
jokeph
nagyúr
válasz
tothd1989 #48922 üzenetére
Ez esetben legtutibb, ha normál ramokkal rakod tele, azzal nem lősz mellé.
CPU: X56xx-re mindig érdemes cserélni, a platform legerősebb procijai, ha elég egy proci akkor X5690, ha kettő kell akkor is X5690vagy X5675 (feltéve persze ha támogatja őket a lap).
Nemrég nagyon jó áron volt itt aprón X5690...#48924tothd1989: az E5630-at még X5650-re is érdemes kiváltani akár.
Az X5675 egy arany középút a fogyasztás/teljesítmény viszonyban, az X5690 meg a platform csúcsa.Akkor végül is neked 12 db ram kell, ami nem veszik össze.
A prociknak egyformának kell lennie, én is így tudom.Tessék, csak neked, ennél aligha találod meg olcsóbban.
-
tothd1989
tag
válasz
envagyok #48919 üzenetére
Azthiszem nem sikerült megértened a kérdésem.
Idézem a kérdésem: miből tudom megállapítani, hogy a gépemben milyen memória van (gondolok itt a különböző ecc verziókra) - illetve, hogy mit tudok megvenni hozzá bővítés gyanánt?
Az nem okoz gondot, hogy megnézzem hány gb, melyik gyártó, ecetera, de valahogy elsiklok az felett, hogy registered/buffered meg kitudja milyen van még
Cpu Z kép:
Aida64 kép: -
-
tothd1989
tag
Mivel én kvázi kezdő vagyok szerver/workstation témában, engem viszont az a része érdekel, hogy miből tudom megállapítani, hogy a gépemben milyen memória van (gondolok itt a különböző ecc verziókra) - illetve, hogy mit tudok megvenni hozzá bővítés gyanánt? Programok téren van egy régebbi "virágbolti" Aida64em, de annál nem is ír ki semmit a memória résznél, ugyanez a program és a legújabb már igen, viszont az próba verzió - így kitakar egy csomó infót.
Másik dolog ami még érdekes, hogy van értelme e5630-at cserélni x5xxx procira? Illetve feltétlenül egyeznie kell a két procinak?
Elnézést, ha ezek a kérdések fel voltak már téve. -
lamiki
senior tag
válasz
Sadspooky #48914 üzenetére
Majd a ramokat 3-assával töltsd fel, már régebben járt nálam T3500-as, de úgy emlékszem a processzortól a 2. foglalat az 1. 4 GB-ost, a 4. foglalat a 2. 4 GB-ost, a 6. foglalat a 3. 4GB-ost, így fogja 3 csatornásként kezelni a ramokat. A következő 3 ram foglalatot a processzortól számítva 5-3-1 sorrendben tölts fel (ha eltérne a foglalatok számozása, vagy a gép oldalán lévő rajzon, vagy a manualba megleled a helyes sorrendet) ha esetleg nem indulna a gép akkor, lehet az 5-3-1 slotban a ramok sorrendjét cserélgetni, a sima asztali ramokat előre tenni. Esetleg még az kavarhat be, ha a 2 oldalas ramokat kevered 1 oldalas ramokkal, de ált. ez sem szokott gond lenni.
-
qdak
addikt
válasz
Sadspooky #48910 üzenetére
Hello,
Tőle vettem anno ramot: [link] coulthard
Bár nála REG ECC van... -
lamiki
senior tag
válasz
Sadspooky #48910 üzenetére
Igen, az ECC és a sima asztali ram működik együtt. A T3500 hűtése elég elcseszett, 90 °C-nál is alig emel a ventilátor fordulatszámon, emiatt pl. kánikulában eléggé fel tud szaladni a hőmérséklet, de ha ráfogatsz a hűtőbordára egy plusz ventilátort, ami lefelé szívja a meleget a radiátorról, az kb 10 °C-ot is jelent.
-
Sadspooky
csendes tag
Sziasztok!
Gondoltam kérdezek egyet mást tapasztaltabbaktól, mielőtt szerelni kezdek.
Vettem egy Dell Pr. T3500-at, alkalmi áron, és ha már így esett, gondoltam fejlesztem kicsit..
Szereztem hozzá egy w3680-at (e5520 van benne). Kérdésem, hogy elég lesz-e hozzá a gyári hűtés? Akkor is, ha esetleg turbón használom?Igen, szeretném úgy használni!
Beszereztem továbbá 4*4 GB (10600) ECC ramot. Azért nem 6*4-et, mert nem találtam csak 4*4-et..Annyira nem dobálják a sima ECC-ket a piacokon.. Ezt is alig találtam meg.
Szóval, egy korábbi hsz-ban olvastam, hogy az ECC-k (nem reg. csak sima) mennek együtt sima ramokkal? (Csak mert jó lenne az a 24GB) Ebben a gépben/alaplapban is? Mert sima van itthon egy kevés.
Előre is köszönöm a segítséget! -
tothd1989
tag
válasz
tothd1989 #48908 üzenetére
Probléma megoldva. Találtam "donort" a gépnek egy HP Proliant Ml350 G6 személyében. Csodák csodájára pöcc-röff ment, csak a sas lemezek rakoncátlankodnak. Mindössze 11k volt, gyakorlatilag ajándékba kaptam. Viszont ez a cucc nagy. Nagyon. Nem pakolta valaki át ezt egy kisebb méretű házba már?
-
tothd1989
tag
válasz
lamiki #48907 üzenetére
Rá próbáltam egy 500w-os aqprox táppal (tudom nem nagy márka, de ez volt itthon), ez csak 4 pines (elvben a 12v párhuzamosan van kötve, tehát ha mást nem is, de bekapcsolnia kéne vele) - és ezzel is ugyanez a jelenség. Szerintem kuka a lap meg a táp is. Érdemes lenne egy atx-s lapot venni hozzá (25k körül mozognak) ?
-
lamiki
senior tag
válasz
tothd1989 #48904 üzenetére
System board Regulator Failure
A power failure has been detected in one of the onboard system board regulators. This could be caused by a failed system board component or by a plug-in device creating a short on a regulated power rail. (PS_ON asserted, PS_PWRGOOD asserted, SYS_PWRGOOD de-asserted)Ez lenne a hiba leírása, elvileg kiment az alaplapon valami feszültségszabályzó,de én a helyedben szétszedném a tápot, és égésnyomokat keresnék, főleg a főpanelbe merőlegesen beforrasztott kisebb panel belső részén, az a rész felel a feszültségszabályzásért, elég nyomorék kialakítása van a tápnak, és a nagy méretű teljesítmény ellenállások idővel szétégetik a panelt, és a szenesedés rejtélyes, és akár nem mindig jelentkező hibákat is okoz. Én Dell T3500-al jártam így, rejtélyes fagyások, néha elindult néha nem, gondolom a T5500-asnak is ugyanolyan elcseszett kialakítású a tápja. Én egy normál tápot raktam bele helyette, talán az alaplapi 4 pines tápcsatit kellett hosszabbítani, hogy elérjen.
-
tothd1989
tag
Sziasztok! Boldogtalan tulaja vagyok egy Dell T5500nak. Már a második alaplapom megy tönkre, kb negyed óra használat után. 1-2 hibakódot ír, a ventilátorok felpörgése után leáll. Lehet ezzel valamit kezdeni, vagy kidobott pénz volt az egész?
-
mpierre
veterán
válasz
Geri Bátyó #48898 üzenetére
Jó féle ramok. Én a LoVo ramokra tértem át a még meglévő gépben. Szépséghibája, hogy az alaplap nem tudja rendesen kezelni...
-
jokeph
nagyúr
válasz
Czmorek #48900 üzenetére
ajajj, a kedvenc "hibakódom".
a fenti 2GB-os, és a 4 GB-os modulokat szeresse biztosan (F3-2133C10D-8GXM)8 GB-os hasonló ramokkal sosem próbáltam, mert nincsenek olyanjaim.
#48902Czmorek: jah, akkor ez nem hibakód, csak a pillanatnyi POST kód éppen.
Ha tudja a 6*8 GB-al az 1600CL9 vagy kisebbet, az már bőven jó igazából.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- Milyen házat vegyek?
- Proxmox VE
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 11700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Ryzen 5 5600X 1 év gari
- Ryzen 5 5600G + Cooler Master Hyper hűtőborda / G.Skill AEGIS CL16 DDR4 3200MHz
- BESZÁMÍTÁS! Asus B350 R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Cooler Master CM 690 III TT 500W
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest