Hirdetés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- ASUS notebook topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- SONY LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Czmorek
aktív tag
válasz
Geri Bátyó #48599 üzenetére
Nem is erre gondoltam.
Korábban jártam már így C2Q konfiggal.
Hardver ID, vagy mikro kód híja van a dolognak.
Egy moddolt BIOS megoldaná a problémát. -
-
-
razor03
aktív tag
válasz
kenand #48595 üzenetére
i7-el nem ad képet úgy meg nehéz lesz. A HyperX Fury másik gépbe lesz csak mivel újonnan érkezett gondoltam gyorsan le is teszteltem. Azt hittem rossz de majd berakom őket egy másik gépbe az i7 mellé meg jó az xms3 is.
Igazából csak arra voltam kíváncsi hogy mi okozza hogy Xeon procival működik i7-el meg nem...
-
-
razor03
aktív tag
Az mennyire meglepő, hogy ASUS P6T SE lapban (hibátlan, legfrissebb BIOS) i7 960 procival nem megy 2x4 GB Kingston 1600 MHz-es HyperX Fury memória? XMS3 1333-al pöccre indul, viszont Kingston-nal black screen. Elsőnek azt hittem, hogy a memóriák hibásak, de Xeon 5650-el elindult a gép. Ez mitől lehet? Fejlettebb memória vezérlő?
-
jokeph
nagyúr
válasz
kenand #48592 üzenetére
Ennek fényében szerintem megér egy misét, meg némi csokiravalót.
Én már elkezdtem szoktatni magam a gondolathoz, hogy viszább csípem az igényeimet, ha bármely modernebb VGA-m elszáll.
Kipróbáltam, a kedvenc játékom (SC2 Multi) 1680*1050-en végül is vegyes low/med grafikával elkarcolt szépen 40-60 FPS körül egy Gigabyte 9600GT-vel is (512MB GDDR3 256bit, gyárilag Zalman hűtős) a Z170 OC Formula+i5-7600k 3,8@4,5 GHZ párosban.
-
ASUS R9 280x-et van értelme javíttatni ? Csíkos volt a kép, megmelegítettem a GPU-t most- ideiglenesen - jó. Nem tudom reball meddig segítene rajta és megéri e ?
Ha nem lenne ilyen VGA őrület meg sem fordulna a fejemben -
válasz
Laraxior #48590 üzenetére
3 Giga X58-a lapomon venti nélkül is 10-15 fokkal hűvösebb az NB, mint az MSI-n. Ott valami el van baltázva.
(A net tele van panasszal az MSI X58-as lapnál) pl
Próbáltam levenni a bordát, de annyira rá van ragadva, hogy melegen sem tudtam így kapott, ventit, meg amolyan hétvégi/nyaralós PC alaplap lett belőle. Úgy évek óta elmegyeget -
válasz
Laraxior #48586 üzenetére
Nekem van egy EVGA SLI LE jó kis lap, simán megy a 6 magos Xeonokkal. Korai EVGA lapoknál volt szükség moddingra. Ellenben egy DFI nem volt oks, hiába moddoltuk a mikrokódot, nem segített.
MSI-nek meg nagyon rossz az NB hűtése, tuning nélkül is 65-70 fokos.(tettem rá egy ventit) -
Laraxior
titán
Jól remlik, hogy az evga alaplapok nem xeon baratok?
Most hogy itt a jóidő, kicsit elovennem -
válasz
MasterDeeJay #48584 üzenetére
Köszönöm, ha meg jön kérdezek ott, ( low budget lap lesz, CPU is olcsó 2620 V3, ha bejön akkor talán tovább fejlődik, ha allcore turbot be lehet lőni rajta, akkor már elég lesz )
-
válasz
kenand #48577 üzenetére
Gyakorlatilag kisajátítottam kínai x99-es cuccokkal a komplett i7 haswell/broadwell topikot
https://prohardver.hu/tema/intel_core_i7-5xxx_haswell-e_ddr4_lga2011/hsz_1-50.html
nyugodtan kérdezhetsz ott! -
Czmorek
aktív tag
válasz
envagyok #48581 üzenetére
Lehet nem eredeti a csavar már.
2db csavar van, azzal kell lefogatni mindkét fajta bordát.
Viszont könnyen kiszakadhat a menet a talp részből, s lehet belehajtottak egy nagyobb csavart. Ezért nem megy bele neked a kis bordánál.
A nagy borda nagyobb fejű csavarral is elbír, míg a kicsi nem sajna. -
envagyok
veterán
Tudja esetleg valaki, milyen csavar kell a Rampage III Extreme kis bordájához milyen csavarméret kell?
A nagy borda csavarjának a feje nem fér be a borda közé. -
-
envagyok
veterán
Ment már tönkre nálatok állásában proci?
Mikor eltettem még, működött.
Most meg nem.
Azt hittem a lap romlott el, de másik procival hibátlanul megy... -
Kínai X99-es lap topikról nem tudtok? Télen a hosszú estéken lehet eljátszanék eggyel.....viszonylag olcsón lehet már azokba is DDR4-es szerver RAM-ot és procit venni. Ha beválik x58 utód lehetne, ha valamelyik X58-as lap megadná magát (már nincs tartalékom, egy Giga X58-as lap gyengélkedett félretettem, bár előfordult már, hogy egy kis pihenő után összekapták magukat
)
-
válasz
Speed® #48572 üzenetére
Nálam az x5675-ösök Lenovo D20-asba nem zabáltak sokat de nyilván lassabbak azért mint a nagy dög x5690-esek.
Netezés alatt 130-140w
Prime 95 alatt pedig 320-330w
Játékok alatt 500w körül de nem emlékszem már milyen kártyával vagy kártyákkal csináltam. (talán egy darab 1070ti-vel)
Nyilván ezekhez képest a mostani konfigom termeli az áramot. -
Auratech
őstag
válasz
Speed® #48572 üzenetére
Nem gondoltam volna, hogy ez a lap-proci a "versenyszféra" csúcsa, de amikor egy 2.6-os proci stabilan 4GHz-en megy 3.6-4 között terhelésváltással, az összes magra akkor az mégse egy Celeron D. Ráadásul sikerült egész halkan meghűteni és a forrófejű X58-at is egyedileg 12 fokkal hűvösebbre hoztam. Az 5690-es sem hajtható csendes léghűtéssel sokkal 4.4 fölé. Persze én nem a csúcsokra gyúrtam, hanem egy használható teljesítményű gépre, amibe a meglévő 16GB ramot bele tudtam tenni. Szerintem marad a masina, csak odébbtolom..
A duál procis xeon gépek rokonszenvesek, bár mára a fogyasztás riasztóan magas. -
Speed®
titán
válasz
Auratech #48571 üzenetére
Az a helyzet, hogy a komolyabb lapok még érnek valamit, de az UD3 nem nagy eresztés, ahogy az 5650 is kulcstartó lassan (5/2db áron vettem legutóbb tesztre), pedig tudjuk, mennyivel kevesebb csak a top daraboktól OCval..
Ezen mondjuk a pofám leszakadt, akartam 2db X5690et, 40 alatt nem volt hazai..tegnap jött meg 11 nappal a rendelés után Aliról, postával 26ban állt meg. Nem mindegy
Be is kerültek gyors tesztre este a moddolt Z800ba..
A tempó pozitív, a fogyasztás viszont elég extrém :S
P85/Blend alatt 430W, mellé egy Valley máris 800W.
Érdekes, az X5650ekkel ez bő 120Wal kesebbb volt,
papíron viszont csak 70W kellene legyen az eltérés.
Jó lenne valami sw undervolt lehetőség a Z800hoz,
mert így kénytelen leszek megnézni mit bír OCra x) -
Auratech
őstag
A feldobott hirdetésre egy jelentkező volt, aki pont a feléért gondolta érdekesnek a cájgot, mint amit szerintem igen baráti gesztusként, árként egy működő hatmagos gépre kikalkuláltam. Emiatt valószínűleg nem megy el otthonról a gép, csak a tv alól az ágy alá kerül.
Vagy a padlásra, ahol nyárig szépen kap extra hűtést is.
-
DigitXT
félisten
válasz
Czmorek #48569 üzenetére
Pedig néha én is úgy érzem magam...
Szerk: ilyen AC Odyssey-féle
játékokban azért már elfogy a proci ereje (nincs meg a fix 60 fps sajna).
Na nem mintha jelenleg nagyon játszanék, de azért gondolkodom rajta:
elvileg IPC-ben már a Skylake is +36% az itteni tesztek szerint, és ezt
játékban is nagyjából hozza, ám azt mondják a 10400F igazán jó vétel...
(Pár évente elgondolkodom a váltáson - aztán minden marad a régiben.) -
Auratech
őstag
Ha a xeonos masinám átadnám másnak, a retró hirdetésbe tegyem? Ott azért sokkal ramatyabb dolgok vannak..
-
Geri Bátyó
addikt
Na, összeállt az új gépem (AM4), úgyhogy a jó öreg traktor nemsokára boldog nyugdíjas éveit kezdi meg, közel 11 év aktív használat után. Egyrészt megpróbálom majd megoldani a tuningolhatatlansági problémát (Az eddigi BIOS módosítások nem jártak sikerrel), másrészt egy XP fog rámenni, hogy a korabeli kedvenc játékaim felkerülhessenek rá.
-
Speed®
titán
válasz
477il4 #48561 üzenetére
XTUval a lockmentes procikat igen. Z400/600al működött, valószínűleg itt sem okozna gondot. Egyedüli szépséghiba, hogy alapfesz mellett csak, így nagy csodák nem történnek, csak jobb procikkal. 975Xel 4GHz 2 magon, 3.9GHz felette, W3680akkal 3.73G allcore ment csak, bár ez utóbbi lehet már a VRM miatt sem bírta feljebb. X5675 páros maradt végül benne emiatt, ~10% tempóbukta, de jóval hűvösebb/csendesebb a vas.
-
mpierre
veterán
-
envagyok
veterán
válasz
Laraxior #48555 üzenetére
Mire ez a személyeskedés?
1.: semmire se mondtam hogy semmit se ér. 120k-t sokallok egy oem lapért, de nem hiszem hogy csak én gondolom így, mert jópar ember látta már a hirdetést, mégse kelt el. Korrekt áron vitték volna mindkettőt napon belül.2.: Ebay-es tényleges eladási (nem amennyiért próbálják eladni) árak alatt szoktam itthon eladásra kínálni, amit megunok. Ami hozzám került, 90%-ban külföldről, pl ebay jön. Nem adhatom olcsóbban, nem karitatív szolgálat vagyok.
Bírom ezt a farizeus hozzáállást, mikor a 775-ös lapot quad procival hirdetted 500 euróért. Gondolom az nem csillagászati.
@MPowerPH
Sajnos s478 s775 pentium 4 extreme procim nekem sincs egy se -
envagyok
veterán
válasz
MPowerPH #48552 üzenetére
Tudom és értem.
Gyűjtök én is régi hardvereket.
Az egyik tesztoldal különlegesség alapján pl. az ASUS PC-DL-el veti össze [link] , amiből van nálam 3 is.. (dual p4 alapú xeon)
De core2 alapú 2 procis lga 771 xeonos pc-m is van, meg dual socket 370, slot1, s462 (athlon mp), opteron.
Egyik se kerül pár tízezernél többe.
Szóval oké, hogy különleges, annyira ritkának azért nem mondanám, többször előfordulnak, még hardveraprón is gyakrabban látni, mint az előbb felsorolt listámat.
Olyan 50k környékén betenném a gyüjteményembe, de 125 ezerért hátlap nélkül egy oem lapot biztos nem veszek meg.
Lehet aztán az a szerencsém, hogy annyira nem folyik a nyálam egy munkaállomás lapért
Hány házba fér egyáltalán bele? -
MPowerPH
félisten
válasz
envagyok #48550 üzenetére
SR2 azert egy legenda, es egyedi, nem osszetevesztheto egy egyik X58 -as, vagy barmelyik single socket -es lappal sem.
Pluszban amiket felsoroltal, nagy resze volt nekem. 980X -bol 2db, egyik eleg sokaig tartotta a BCLK rekordot, a masik az golden chip volt, HWBot -on sok rekord szuletett vele. Aztan volt 5960X is, az meg ha minden igaz, jelenleg is vezeti a HWBot -on a listat tobb alkalmazasban.
Volt 965EE, 3960X is, szal ezek nem mozgatnak meg.
Az EVGA SR2 ellenben egy elerhetetlen termek volt, es a mai napig kulonleges, es ritka. -
envagyok
veterán
válasz
MPowerPH #48549 üzenetére
Nem mondom, hogy nekem nem kellene bohóckodni, de napi munkára kevés, retrózni játékokkal meg felesleges .
2009-2010-ben szerintem max 4 magot bírtak használni a játékok, talán még annyit se.
Retró renderelésre meg ki használná
Így marad 2008-ra az i7-965 extreme+ASUS R2Ex, 2009-re a Dell Alienware Aurora i7-975 extreme procival, 2010-re az ASUS R3Ex ii-980x-el meg van még talonba EVGA lapom i7-990x-el.
Nem mellesleg 350€ rohadt sok pénz, se doboz, se hátlap.
Abból összerakok full csúcs hardverből egy 2011-2012-es youngtimer retro x79 teljes konfigot, nagyjából meg is van hozzá minden: ASUS R4Ex , i7-3970x, ddr3-2400, 2xASUS GTX580 Matrix vagy 2xGTX 590 vagy 2x GTX690. -
MPowerPH
félisten
válasz
Laraxior #48544 üzenetére
Most lattam meg. Nekem dobozzal kellene, es sajnos az egyikhez sem jar.
Pedig a 2db proci mar itt van nalam lassan 2 eve, amit beleraknek.
Van box verzio, soha nem hasznalt, na de vazz, ennyit nem adok ki. -
Laraxior
titán
Huhh, két darab SR2 az ebayen, visszavasarlasi garanciaval
-
Laraxior
titán
válasz
477il4 #48542 üzenetére
Neki is jobb, ha olyan veszi meg aki nem kerdez semmit.
Volt mar nekem mindenfele X58-as lapom, van hibalehetoseg boven...
Egy - egy gorbe vagy hianyzo labtol nem kell megijedni, kozel sem biztos hogy letfontossagu helyen van. Talan az UD7 lapomban is egy labbal gond vam, de megis uzembiztos. Halistennek.
Az EVGA meg a hatlapon levo ragacstol eltekintve nagyon hibatlan. Gondolkodom is azon h megtartom, kiveve ha sikerul egy SR2-t szerezni helyette -
477il4
tag
hát ja! sajna olyan mint ez, meg az előző ami görbe cpu pinekkel volt, bár lehet h ugyan az a két lap...
mondjuk az eladó nem válaszolt az ilyen irányú kérdésemre... -
-
477il4
tag
válasz
MasterDeeJay #48538 üzenetére
akkor nagyon felejtős az SR2...
-
válasz
477il4 #48530 üzenetére
Ilyennel óvatosan. Én egy Asus p5qc lapnál az ilyen miatt javíthattam a lapot mert valami ügyes tervező pont oda vezette az egyik ramcsatorna szálait és ahogy kiszedtem a beragadt anyát fel is sértette azt a részt. [link] Szerencsémre 1 óra munka, smd állomás és folyekony forraszanyag majd átlátszó lakk megoldotta a gondot.
-
envagyok
veterán
válasz
jokeph #48526 üzenetére
Szerintem azt a kapcsolót ő tette tönkre, mert nem működött valamiért a lapon a funkció.
Ezer éve vásárol hibás lapokat, reflowol (süt) északi hidakat, mókolgat.
Tőlem is vett pár hibás lapot.
Fura lenne, ha a kapcsoló csere kifogna rajta
Érdemes megnézni jobban egy közelit a kapcsolós képről.
Én akkor haragudtam meg rá, mikor árult egy abit ic7 lapot olyan dumával, hogy nincs sajnos ddr ramja, agp videókártyája, de indításkor "szépen pörögnek a ventilátorok", edit: hopp meg is van [link]
1: ez hihetetlen egy alaplap javítással foglalkozó embertől, aki előtte is utána is hirdetett agp ddr1 lapot tesztelve hibátlanul.
2: elfelejtette leírni, hogy a hátlapon egy hosszú mély karc felszántotta a vezetőszálakat. Persze kép se volt róla.
Egy haveromat is átverte, egy alteregója vagy közeli munkatársa is fent van, vele is vigyázni kell. Nem merem írni a nevet, nehogy moderálás és warn legyen a vége.Az Asrock X79-el kapcsolatban:
Sajnos vannak olyan javítások, amik ideig óráig működnrk csak. -
Laraxior
titán
-
-
jokeph
nagyúr
válasz
Laraxior #48520 üzenetére
Rátapintottál a lényegre.
És #48521Czmorek:
Működik mindene, az igaz. Egy hétig 4*2 GB normál 1600CL9-es G.Skill Rip Jaws ramokkal ment is, a 2. héten kapott még 4*2 GB ugyanolyan ramot, de aztán elkezdett crashelni, mint rájöttem, ha nem ECC-s ram van benne, a WIN se áll fel minden esetben, ECC-s ramokkal csont nélkül, a HWINFO-ban folyamat szórja a WHEA hibákat.Tehát, nem reklamálhattam, lejárt a hirdetésban vállalt egy hét.
8*4 GB 1600-as REG ECC-s ramot toltam bele, meg is van a 32 GB ram, de jönnek a hibák szépen sorba....
Méghozzá CPU IMC-re, de végigraktam 3 CPU-val, és ugyanez, a 3 CPU a kínai Q67-es lapomban meg hibátlan, normál ramok mellett is.Tekintve, hogy igen csak bitang lapról van szó, megörültem, amikor megláttam hogy van belőle eladó, 45k-ért.
Nem mondom, hogy szándékosan vert át vele, mert előszőr ment rendesen normál ramokkal is majd 2 hétig, REG ECC-s ramokkal bármikor, játszottam is rajta hetek számra, csak hát na...
Még megvan még az eredeti hirdetés.
Ami fura, és nekem rögtön szembetűnt (s neki állítása szerint nem - ezt utólag leleveleztem vele):
Szóval, hát na.
-
Laraxior
titán
Kíváncsi lennék ki csapott le az SR2-re... megint lemaradtam róla...
-
core i7
addikt
Jónapot urak! Lenne egy érdekes kérdésem... A 980x/990x Toronyhűtője jó más foglalaltokhoz is? Úgyértem 2-3-4-5-6-7 Gen procik valamelyikéhez esetleg? Nem lenne szívem kidobni
-
core i7
addikt
válasz
MasterDeeJay #48511 üzenetére
gaming
-
-
core i7
addikt
válasz
MasterDeeJay #48507 üzenetére
nem fog romlani az egy szálas teljesítmény?
-
válasz
core i7 #48506 üzenetére
Én eleve kiírtom az összes patch-et és friss mikrokódot.
Egy otthoni gépnél ami router mögött van szerintem fölöslegesen lassítanak a patchek.
Csak játékra használt gépnek meg amúgy nem látom értelmét lassítani.
Szóval szerintem inspectre progival disable patch, ht meg bekapcs.
Irodai és munkagépnél azért nálam is mennek a patchek de ht-t nem tiltanám le.
Összegezve HT-t ne kapcsold ki. -
core i7
addikt
Sziasztok. Most az új Biztonsági rések foltozásával (Win10). Érdemes HT-t bekapcsolni 6/12 procinál? Vagy annyira egyszálas teljesítmény rovására megy ,hogy érdemesebb inkább ki
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Intel Core i9-10900KF 10-Core 3.7GHz LGA1200 (20M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor
- AMD Ryzen 9 9950X 16-Core 4.3GHz ( 64M Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 7 5700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i5 14500T - 14mag/20szál - TDP 35W - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019- i7 9750H 16GB 500GB Radeon Pro 5300M 4GB hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple Macbook Pro 13 Touchbar M2 -2022 - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest